Esnaf Haberleri

Akşener: Etik, ahlak vesaire konuşarak korkaklık bastırılamaz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnafları ziyaret etti. Akşener, "Sayın Mansur Yavaş, CHP'li değil. Nitekim belediyeyi yönetirken de CHP'lilerle yönetmedi. Şimdi bu çerçeve içinde bakıldığında bir risk almalıydı. Ben alırdım. Ben bugün partim için siyasi hayatımı koydum. Şimdi böyle bir çerçeve içerisinde ne olacak ben adayım demiş olsaydı. Diyor ki 'Ben aday olsaydım kazanırdım.' Evet kazanacaktı. Şimdi döndürüp bütün suçu Meral Akşener'in üstüne atmak korkaklığı gizlemektir' dedi.

Haber 07-03-2024 20:35

İflas eden esnaf sinirden deliye döndü! 'Vah vah' diyorlar sonra 10 lira teklif ediyorlar, tüm malımı dağıtacağım

İflas eden bir esnaf çektiği video ile sosyal medyada gündem oldu. Satış yapamadığını belirten esnaf iflas ettikten sonra herkesin mallarına düşük fiyat istemesine tepki gösterdi. Mallarını kıran adam, "Satmıyorum. Tüm malımı fakire fukuraya dağıtacağım." dedi.

Haber 05-03-2024 11:13

Tüyler ürperten görüntüler Teksas'dan değil, Kayseri'den! Fırın kan gölüne döndü...

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde işlenen bir cinayet adeta görenlerin kanını dondurdu. Fırına gelen iki esnaf arasında çıkan tartışmada bir anda silahlar çekildi. Yaşanan çatışma sonrası fırın kan gölüne dönerken güvenlik kamerası olayı saniye saniye kaydetti!

Haber 04-03-2024 14:35

Esnafa destek kredisinde yeni düzenleme! Bakan Bolat açıkladı: Üst limit yükseldi, kredi kapatma şartı ise...

Ticaret Bakanı Ömer Bolat esnafa destek için verilen kredilerde üst limitin artırıldığını açıklarken kredi kapatma şartına yönelik de önemli detayı duyurdu.

Finans 01-03-2024 13:59

Bakan duyurdu: Esnaf finansman desteği kredisinde limit artırıldı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, esnafa finansman desteği kredisinde limitlerin artırıldığını açıkladı. Yeni kredi limiti miktarı ne kadar oldu?

Finans 29-02-2024 11:31

'İmkanı olan koysun, ihtiyacı olan alsın' dolabı! Esnaf ihtiyaç sahipleri için hazırladı

Çorum’un Sungurlu ilçesinde, cadde esnafı örnek bir davranışa imza attı. Esnaf dükkanının önünde dolap hazırlayarak üzerine ’İmkanı olan koysun, ihtiyacı olan alsın’ notunu yazdı.

Haber 28-02-2024 17:32

Şanlıurfa'yı Süper Kupa heyecanı sardı

Şanlıurfa'da, Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki 2023 Turkcell Süper Kupa maçının 7 Nisan'da kentte oynanacak olması sevinçle karşılandı.

Yurthaber 22-02-2024 12:15

Bugünden itibaren hesaplara geçiyor: Bakan Bolat'tan duyurdu: Antalya esnafına ilave finansman desteği

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Antalya'daki yağıştan etkilenen esnafa ilave finansman desteği sağlayacaklarını duyurdu.

Finans 16-02-2024 14:40

İskenderun'da kurulan konteyner çarşı, esnafın umudu oldu

İskenderun'da, geçen yılki Kahramanmaraş merkezli depremlerde iş yerlerini kaybeden esnaf için kurulan konteyner çarşı, yaşanan acılara rağmen umut dolu hikayelere ev sahipliği yapıyor.

Yurthaber 02-02-2024 13:55

İYİ Parti İBB Başkan adayı Kavuncu, seçim çalışmalarını Ataşehir'de sürdürdü

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Buğra Kavuncu, seçim çalışmaları kapsamında Ataşehir'de esnafa ziyaretlerde bulundu.

Yurthaber 30-01-2024 07:37

Mesleklerini bırakıp depremde kaybettikleri dedelerinin lokantasını işletmeye başladılar

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta biri öğretmen diğeri gümrük müşaviri iki kardeş, mesleklerini bırakıp depremde hayatını kaybeden dedelerine ait 58 yıllık lokantanın başına geçti.

Yurthaber 23-01-2024 11:44

Esnaflar dikkat, son gün 29 Şubat: Her ölçü aleti için idari para cezası uygulanacak

Periyodik muayene süresi dolan terazi aletleri için son muayene tarih 29 Şubat olarak belirlendi. Bu tarihe kadar ölçümlerini yaptırmayan esnaf ‘damga süresi dolmuş ölçü aleti kullanmak’ fiilinden dolayı her bir ölçü aleti için idari para cezası ödeyecek.

Finans 19-01-2024 13:25

Tezgahın başında isyan etti: Günlük 1500 TL, ayda 30 bin TL maaş var ama çalışacak eleman yok! Kimse kabul etmiyor

Asgari ücret, memur ve emekli maaş zammı derken yeni yılda yevmiyeler de arttı. Günlük yevmiyeler neredeyse iki katına çıksa da özellikle pazardaki dertler yeni yılda da bitmedi. Müşteriler fiyatlardan şikayet ederken, tezgah sahipleri de 1500 TL'ye çalışacak eleman bulamadıklarını söylüyor. Pazarcı esnafı "Aylık 30 bin TL maaşla kimse çalışmıyor" derken, artan maliyetlerin kendilerini zorladığını belirtti.

Finans 11-01-2024 07:57

Sarıyer'de sağanak nedeniyle pazar alanını su bastı

Sarıyer'de etkili olan sağanak nedeniyle pazar alanını su bastı, esnaf zarara uğradı.

Yurthaber 30-11-2023 07:40

İşletme Gelirim Filistin'e kampanyası Üsküdar'da başlatıldı

Filistin'e destek için organize edilen "İşletme Gelirim Filistin'e" kampanyası Üsküdar'da başlatıldı.

Yurthaber 18-10-2023 15:37

‘Ne bakıyorsun’ deyip esnafı kafasından bıçaklayıp kaçtılar

Esenler’de iş yerinin önünde kavga edenlere bakmak için dışarı çıkan esnaf, ’Ne bakıyorsun’ diyerek tepki gösteren kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Esnafın bıçakla başından yaralandığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber 08-10-2023 15:12

'Bıçağı kafama sapladı' Dükkanında otururken bir ses duyunca dışarı çıktı! Esnaf, dehşeti yaşadı

Esenler'de iş yerinin önünde kavga edenlere bakmak için çıkan Muhittin Çavdaroğlu, 'Ne bakıyorsun' diyerek tepki gösteren kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Şüpheli hızla olay yerinden kaçarken, bıçak darbesiyle yaralanan Muhittin Çavdaroğlu hastaneye kaldırıldı. Saldırı anı iş yerinin güvenlik kamera görüntülerine yansıdı.

Haber 08-10-2023 10:30

Bursa'da pazarcılar arasında çıkan kavgada 3 kişi tüfekle yaralandı

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde pazarda esnaflık yapan iki grup arasında çıkan kavgada, 3 kişi silahla yaralandı.

Yurthaber 06-10-2023 13:12

İyilik yapmak isterken canından oluyordu... Talihsiz adamın ölümden döndüğü anlar kamerada! 'Daha önce böylesi başıma gelmedi'

İzmir’in Konak ilçesinde, Tarihi Kemeraltı Çarşısı içerisinde yıllardır içecek satan Mehmet Güneş (40), iyilik yapmak isterken canından oluyordu. Şerbet içerisine düşen arıyı kurtarmak isteyen Güneş, parmağını arı sokması sonrası ölümden döndü. Arı sokmasından 7 dakika sonra fenalaşarak nefes almakta zorlanan Güneş'in komşu iş yerine giderek yardım istediği esnada yaşadığı baygınlık güvenlik kamerasına yansıdı. İşte detaylar...

Haber 03-10-2023 12:59

TEKNOFEST, İzmirli esnaf ve sanatkarların işlerine hareketlilik getirecek

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Yalçın Ata, 1 milyon civarında ziyaretçi beklenen TEKNOFEST'in İzmirli esnaf ve sanatkarların işlerine de hareketlilik getireceğini belirtti.

Yurthaber 25-09-2023 12:16

Sokak ortasında vahşet: O anlar kamerada! Haraç vermeyi reddedince... Esnafı av tüfeğiyle öldürdü

Adana'da, cep telefonu satan Suriye uyruklu Ahmed Madarati'nin (30), haraç vermeyi reddetmesi üzerine öldürüldüğü olaya ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Elinde av tüfeğiyle Madarati'nin peşinden koşup iş yerine ateş ettiği anlar görüntülenen cinayet şüphelisinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Haber 20-09-2023 12:48

Ticaret Bakanı duyurdu... Esnafa kredi desteği! Sadece o kente özel

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın İzmirli esnaf ve sanatkarlara uygun şartlarda 100 milyon liralık kredi tahsisatı müjdesi, kentte sevinçle karşılandı. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Erdem Hünü, uygun faizli ve uygun vadeli bu krediden tüm esnaf ve sanatkarların yararlanması çağrısı yaptı. İşte İzmir esnafına özel kredi desteğinin detayları...

Finans 13-09-2023 12:21

50 yılı aşkın süredir çalışıyorlar, emekli olmayı düşünmüyorlar!

Zeytinburnu'nda tüpçülük yapan iki kardeş, 50 yıldır sürdürdükleri meslekleriyle yarım asrı geride bıraktı. 74 yaşındaki Nizam ile 64 yaşındaki Abdullah Aydın babalarından yadigar kalan işlerini tutkuyla sürdürüp geçimlerini sağlıyor. İşini tutkuyla yapan iki kardeş hikayelerini anlattı.

Haber 12-09-2023 18:25

Yoldan gelip geçenler kaldırıma dizilmiş su şişelerinin sebebini anlamaya çalıştı! Meğer...

Eskişehir'de kaldırıma döktüğü betona basılmaması için önlem alan esnaf, dizdiği su şişeleri ile ilginç görüntü oluşturdu.

Haber 31-08-2023 16:18

'Bu yıl gurbetçiler de fakir çıktı' İşlerin durgun olmasından yakınıyorlar! 'Önceden hiç pazarlık yapmazlardı, 4-5 telefon alıp giderlerdi'

Eskişehir’de telefoncu esnafının bu sezon işlerinin önceki dönemlere göre durgun olduğunu ve gurbetçilerin dönmeye başlamasıyla daha da yavaşladığını söyledi. Telefonculuk işi yapan Eren Tosun "Bu sene işlerde aşırı düşüş var" diyerek "Bu yıl gurbetçiler de fakir çıktı." ifadelerini kullandı. Tosun, gurbetçileri için "Geçtiğimiz yıl hiç pazarlık yapmazlardı, 4-5 telefon alırlardı ve giderlerdi. Şimdi ise onlar da pazarlık yapıyor." dedi.

Haber 31-08-2023 11:49

Depremzede esnaf yöresel lezzetleri konteynere taşıdığı tezgahında sunuyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'daki iki işletmesi yıkılan esnaf İhsan İlkay Nar, kağıt ve tepsi kebabı ile pide çeşitlerini iş yerine dönüştürdüğü konteynerde müşterileriyle buluşturuyor.

Yurthaber 28-08-2023 12:03

Zonguldak Valiliğinden Fevkani Köprüsü'nün yıkımına ilişkin açıklama:

Zonguldak Valiliği, riskli yapı olarak tespit edilen Fevkani Köprüsü'nün yıkımına 1 Ekim'de başlanılacağı bildirildi.

Yurthaber 23-08-2023 08:06

Hataylı usta, depremlerde hasar gören camilerdeki ses sistemlerini gönüllü onarıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden önce Hatay'da merkezi ezan sisteminin sağlıklı işlemesini sağlayan 74 yaşındaki elektronik ev aletleri tamircisi Ali Dolapçıoğlu, yeniden kente dönerek işinin başına geçti.

Yurthaber 01-08-2023 13:27

Hatay'da tarihi Uzun Çarşı esnafı gelecekten umutlu

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay'daki tarihi Uzun Çarşı'nın esnafı, onarım çalışmalarının ardından yeniden faaliyete başladıkları çarşıda geleceğe umutla bakıyor.

Yurthaber 20-07-2023 12:06

Mersin'de dayanışma stantları depremzede esnafı müşterilerle buluşturuyor

Yenişehir ilçesinde oluşturulan 50 stant, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle iş yerlerinden uzak kalan esnafa ürünlerini satma imkanı sunuyor. - Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit: - "Etkinlikte ilk haftaları Hataylı esnafa ayırdık. Önümüzdeki günlerde Adıyaman ve Kahramanmaraş'taki depremzedeleri de ağırlayacağız"

Yurthaber 19-06-2023 11:10

Başına gelmeyen kalmayınca öyle bir ilan verdi ki... Hem güldürdü hem düşündürdü! İki kez anneannesinin öldüğünü söyleyen de var

Kalifiye elaman bulma arayışında başına gelmeyen kalmadı, verdiği ilanla hem güldürdü hem düşündürdü! Adana’da yıllardır kafe işletmecisi olan ve birçok kez personel değiştirmek zorunda kalan Veysel Şakir, verdiği ilanla dikkatleri üzerine çekti. Yaşadığı trajikomik olaylar sonrası bu ilanı vermeye gerek duyduğunu belirten Şakir, "İki kez anneannesinin öldüğünü söyleyen de var, 'kargoya gidiyorum' diyerek bir daha dönmeyen de" diye konuştu.

Haber 07-06-2023 09:56

Malatya kent merkezinde 900 depremzede esnaf konteynerde hizmet veriyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'da 900 depremzede esnaf, faaliyetlerine kent merkezinde kurulan konteynerlerde devam ediyor.

Yurthaber 06-06-2023 11:04

Üsküdar'da ailesinin kayıp başvurusu yaptığı kişinin cesedi bulundu

Bir iş yerinde çuvala konmuş halde bulunan cesedin, kayıp esnaf Metin Üreyil'e ait olduğu ve silahla vurularak öldürüldüğü belirlendi

Yurthaber 31-05-2023 12:07

Hatay'da yapımı tamamlanan 96 prefabrik iş yerinin anahtarı teslim edildi

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde yapımı tamamlanan 96 prefabrik iş yeri hak sahiplerine verildi.

Yurthaber 26-05-2023 15:18

Hatay'da yapımı tamamlanan 67 iş yeri depremzede esnafa teslim edildi

Depremlerden etkilenen Hatay'da işletmeleri yıkılan veya ağır hasar alan 67 esnaf, yapımı tamamlanan çelik konstrüksiyonlu geçici iş yerlerine kavuştu.

Yurthaber 25-05-2023 11:47

Bartın'da bir kayınpeder, gelini yalnızken evine giren esnafı bıçakla öldürdü

Bartın'da bir kayınpeder tarafından, gelini yalnızken evine girdiği gerekçesiyle bıçaklanan esnaf hayatını kaybetti.

Yurthaber 24-05-2023 13:41

Depremden etkilenen Hatay'da esnaf konteyner çarşılarda hizmet vermeyi sürdürüyor

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle iş yerleri yıkılan Hatay'daki esnaf, kendileri için hazırlanan konteyner çarşılarda müşterilerini ağırlamaya devam ediyor.

Yurthaber 09-05-2023 11:51

Dayanamayıp kaldırdı! Yerine... 'Daha çok para kazandırdığını düşünüyorum' Dükkanın kapısına astığı yazıyı görenler şaşırdı

Eskişehir'de esnaflık yapan Serkan Çoban'ın dükkanının kapısına astığı yazıyı görenler şaşkınlık yaşadı. Kapıya "Şans oyunları kaldırılmıştır" yazısı asan ve çocuklarının rızkını kumara yatıranlara üzülüp şans oyunlarını kaldırdığını söyleyen Çorban, marketi devraldığı gibi bu işlemi gerçekleştirdi. Oyun makinelerinin olduğu yere sakız yerleştirdiğini belirten Çoban, bunun şans oyunlarından daha çok para kazandırdığını, en azından daha bereketli para kazandırdığını düşündüğünü anlattı.

Haber 05-05-2023 12:47

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, İzmir'de esnafı ziyaret etti

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İzmir'in Gaziemir ilçesinde esnafı ziyaret etti.

Yurthaber 01-05-2023 15:30

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Malatya'da esnafa konteyner teslim etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Malatya'da iş yerlerini kaybeden 7 esnafa bir hayırsever iş insanı tarafından gönderilen konteynerleri teslim etti.

Yurthaber 27-04-2023 14:35

600 bin TL'lik otomobil 333 bine alınacak... ÖTV muafiyeti sonrası hangi araç ne kadar inecek? Uzman isim kalem kalem açıkladı

Seçimlere 19 gün kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ÖTV muafiyeti müjdesi geldi. Bursa'da yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan, ticari aracını yenilemek isteyen esnaftan ÖTV alınmayacağını duyurdu. Erdoğan'ın açıklaması sonrası "Hangi araçta ne kadar indirim olacak?" sorusunun yanıtı merak konusu olurken, uzman isim detayları paylaştı. Ortalama 600 bin TL'ye satılan bir otomobilin fiyatının yarı yarıya düşmesi beklenirken, esnafın cebine kalacak para dikkat çekti. İşte detaylar...

Finans 25-04-2023 06:41

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ulaşım esnafıyla İstanbul'daki iftarda buluştu:

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) Yenikapı'daki Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Ulaşım Esnaf Odaları ve Birlikleri İftar Programı"na katıldı.

Yurthaber 17-04-2023 07:53

Depremin merkez üssü Pazarcık'ta 370 esnaf dükkanını açtı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden ilkinin merkez üssü olan Pazarcık ilçesinde dükkanlarını açan esnaf, ilçe halkının ihtiyaçlarına cevap veriyor.

Yurthaber 31-03-2023 10:30

Maraş Çarşısı'nın 60 yıllık esnafı çarşı açık görünsün diye her gün dükkanını açıyor

6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'taki tarihi Maraş Çarşısı'nda 60 yıldır esnaflık yapan Ahmet Zarifoğlu, "çarşı açık olsun" diye her gün dükkanında müşteri bekliyor.

Yurthaber 29-03-2023 15:24

Adıyaman'ın Oturakçı Pazarı'nda esnaf yeniden kepenk açtı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Adıyaman'da hasar gören Oturakçı Pazarı'nda yeniden kepenk açan esnaf müşterilerini bekliyor.

Yurthaber 28-03-2023 13:59

Pazarcık'ta yaşamın normale dönmesi için çalışmalar sürüyor

Kahramanmaraş merkezli ilk depremin merkez üssü olan Pazarcık ilçesinde hayatın normale dönmesi için çalışmalar sürüyor.

Yurthaber 27-03-2023 11:09

Hatay'da iş yeri hasar gören usta, hasarlı araçları konteynerde tamir ediyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde Hatay'ın İskenderun ilçesindeki iş yeri hasar gören otomobil tamircisi, müşterilerine konteynerde hizmet veriyor.

Yurthaber 24-03-2023 13:34

İmece usulü bir araya gelen esnaf depremzedelere konteyner yapıyor

İzmir'in Seferihisar ilçesinde yaşayan bir grup esnaf, kendi imkanlarıyla yaptıkları 2 konteyner evi deprem bölgesine gönderdi. - Turizmci Hakkı Savaşan: - "Eğer malzeme olursa haftada 2 ya da 3 tane yaparız. Eşim de benim en büyük destekçim. Boyasına kadar o yapıyor"

Yurthaber 17-03-2023 11:04

Hatay'da depremzede esnaf için 1861 prefabrik iş yeri kuruluyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da, iş yeri yıkılan ve ağır hasar gören esnaf için prefabrik çarşının kurulumuna başlandı.

Yurthaber 13-03-2023 13:36