Esnaf Ve Sanatkarlar Odalari Birligi Haberleri

Hırsızlara harçlık bıraktı, aldıkları için teşekkür etti! Sağolsunlar güzel hırsızlar dedi, ricasını böyle iletti

Elazığ’da hırsızların dadandığı caddede şarküteri dükkanı bulunan ve daha önce de soyulan esnaf, dükkanına zarar vermemeleri için ilginç bir yönteme başvurdu. Kasanın anahtarını üzerinde bırakan ve içerisine hırsızlar için harçlık bırakan esnaf, "Bizim kapımız açık bekliyoruz ama onlardan ricamız, girdikleri yerlere zarar vermeden işine yarayacak bir şey varsa ihtiyaçları kadar alıp gitsinler" dedi.

Haber 2024-04-11 10:26:45

Bağ-Kur’lular için dikkat çeken açıklama: ‘Risk var’ diyerek anlattı: Prim gününün 7200’e düşürülmesinden sonra…

Esnaf ve sanatkârların prim gün sayısındaki eşitsizlik sorunu gündemde! TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, eşitsizliğin Anayasa'ya aykırı olduğunu ve sigorta prim teşviklerinin artırılması gerektiğini vurguladı. Esnafın maliyetlerinin artmasıyla birlikte prim ödemelerinde destek sağlanması gerektiğini belirten Palandöken, “Primi dolan esnaf yaşı beklerken sağlık hizmeti alabilmeli” önerisinde bulundu.

Finans 2024-04-11 10:15:54

Tefeciden aldığı borç hayatını kabusa çevirdi! 10 katını ödedi, şehir değiştirdi kurtulamadı: 'Marketime pos cihazı koydular'

İzmir’de tefeciden borç alan bir esnafın hayatı kabusa döndü. Market işiyle uğraşan kişi Necmettin Kaşıkçı, iddialara göre tefecilerden aldığı borcun 10 katını ödemesine rağmen ölüm tehditlerinden kurtulamadı. Çareyi Ankara’ya taşınmakta gören esnaf, kendisini burada da bulan tefecilerin baskı, tehdit ve şiddet kullanarak tüm mal varlığını zorla elinden almak istediğini söyledi. Mamak’ta açtığı markete tefecilerin POS cihazı koyduğunu ve ödemelerin bu cihaza yapılmasını istendiğini söyledi.

Haber 2024-04-08 19:40:24

Bayram alışverişinin 'tadı kaçtı'! Fiyatlar iki katına çıktı, 4 kişilik ailenin alışverişi 10 bin TL'yi buluyor!

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala AVM, mağazalar ve semt pazarlarında hareketlilik arttı. Bu sene bayram alışverişi iki katı cep yaktı. Esnaf, bir ailenin giyim maliyetinin 8 ila 10 bin TL arasında değiştiğini söyledi.

Finans 2024-04-02 15:56:22

Kendisine oy vermeyeceğini söyleyen kişiyi yumruklamıştı! BBP'li Belediye Başkanı Enver Aputkan kendini bakın nasıl savundu

Antalya'nın Serik Belediye Başkanı ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Başkan Adayı Enver Aputkan, kendisine oy vermeyeceğini söyleyen emekli esnaf Muhammet Büyükkaya'yı (70) tartaklayıp, yumruk attığı olaya ilişkin açıklama yaptı. Aputkan, "Sağduyulu davranıp uzaklaşmaya çalışsam da bu şahıs ısrarla bağırıp çağırıp, ağza alınmayacak hakaretlerde bulundu. Biz de insanız, biz kimseye bağırıp çağırıp hakaret etmiyorsak, kimsenin de şahsıma bu kadar hakaret etmeye hakkı yoktur" dedi.

Haber 29-03-24 11:59

Ramazanda sindirimi kolaylaştıran karışıma yoğun ilgi! İftar ve sahur arasında içildiğinde susuzluğu engelliyor

Eskişehir’de aktarlık yapan esnaf, demir hindi şerbeti, kızamık şekeri, tarçın, karanfil, zencefil ve zerdeçal ile hazırlanan karışımın Ramazan Ayı’nda oruç tutan vatandaşların hem sindirimlerini kolaylaştırdığını hem de susuzluk hislerinin önüne geçtiğini söyledi.

Haber 29-03-24 08:49

Akıllara durgunluk veren olay! Belediye Başkanı, kendisine oy vermeyeceğini söyleyen 70 yaşındaki seçmene yumruk attı

31 Mart yerel seçimlerine günler kala Antalya Serik'te akılalmaz bir olay yaşandı. Belediye Başkanı ve BBP Başkan Adayı Enver Aputkan'a esnaf ziyareti sırasında bir vatandaş oy vermeyeceğini söyledi. Gerekçe olarak da kızının haksız yere işten atılmasını gösterdi. Aputkan, bu sözlerin ardından 70 yaşındaki vatandaşa sinirlenerek üzerine yürüdü ve yumruk attı. O anlar ise kameralar tarafından kayıt altına alındı.

Haber 28-03-24 16:53

TV yayın akışı 27 Mart 2024 Çarşamba! Bugün kanallarda ne var? TV8, Kanal D, Star TV, NOW, ATV, TRT 1 yayın akışı...

27 Mart 2024 Çarşamba günü kanallarda hangi dizilerin, filmlerin ve yarışma programlarının olacağı seyirciler tarafından merak ediliyor. 27 Mart Çarşamba akşamı Sandık Kokusu, Taş Kağıt Makas, Kuruluş Osman, Küçük Esnaf, Bir Sevdadır, Şahane Hayatım ve Survivor All Star 2024 programları ekranda olacak. Kanal D, TV8, NOW, Show TV, ATV, STAR TV, TRT 1 yayın akışı nasıl? İşte 27 Mart Çarşamba TV yayın akışı...

Trend 27-03-24 07:24

Gören de duyan da koştu, meydan muharebesine döndü! Esenyurt'ta esnafla motokuryelerin kavgasında çekiç ve sopalar havada uçuştu

Esenyurt'ta motokuryelerin esnafla kavgası adeta meydan muharebesine dönüştü. Çevredeki esnaf ve kuryerlerin de dahil olduğu kavgada çekiç ve sopalar havada uçuştu. 4 esnafın yaralandığı kavga cep telefonu kamerasıyla anbean kaydedildi.

Haber 21-03-24 12:13

Meral Akşener tek tek sıraladı! Emekli maaşı, 100 bin öğretmen ataması, mülakat...

İYİ Parti lideri Meral Akşener, esnaf ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Öğretmen atamasıyla ilgili konuşan Akşener, "100 bin öğretmenin seçime kadar derhal atanmasını talep ediyorum" dedi. Emekli maaşlarına da değinen Akşener, "Emekler için de diyoruz ki bu bayramda 3 bin lira yerine 7 bin lira verin. 11 bin lira seyyanen zam yapın ve en düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olsun" dedi. Akşener ayrıca, "Mülakat mutlaka kalkmalı. Orada da dürüstlüğün olduğuna kimse inanmıyor” dedi.

Haber 17-03-24 15:59

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Beyoğlu'nda esnaf ziyaretinde bulundu:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhur İttifakı'nın hesabi değil hasbi bir ittifak olduğunu belirterek, "Allah nazardan saklasın. Liderlerimiz, 'Biz biriz, diriyiz, iriyiz, kardeşiz, hep beraber Türkiye'yiz.' diyor ve 85 milyonu biz kucaklıyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye için Türkiye Yüzyılı için ne yapıyoruz? Gece gündüz demeden, Allah'ın izniyle canla başla çalışıyoruz." dedi.

Yurthaber 15-03-24 07:56

CHP ve İYİ Parti adayları arasında gerginlik! 'Lütfen saygılı ol'

Muğla'da CHP ile İYİ Parti adayları arasında tokalaşma gerginliği yaşandı. İYİ Parti Bodrum Belediye başkan adayı Raşit Emir Süer'in esnaf ziyareti sırasında karşılaştığı Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Muğla Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Aras'ın elini sıkmayıp, "Bu millete verdiğin sözü tutacaksın. Bu milletin hakkını yedirtmeyeceksin" demesi gerginliğe neden oldu.

Haber 09-03-24 19:15

'Kırmızı ve beyaz etin yükselmesine inat aynı fiyatlarla devam ediyoruz' Et fiyatları artınca ona yöneldiler

Kilis’te kırmızı et ve tavuk fiyatlarındaki artış vatandaşların tercihini balığa yöneltti. Esnaf Uğur İncirli, "Kırmızı ve beyaz etin yükselmesine inat, sezonun ortasıymış gibi vatandaşlarımız yesin diyerek aynı fiyatlarla devam ediyoruz." dedi.

Finans 09-03-24 15:41

Trafik sigortası ve kasko ücretleri cep yaktı! Araç sahipleri için dikkat çeken çağrı: “Eskiden araba alınacak fiyata şimdi sigorta yapılıyor”

Trafik sigortası ve kasko ücretlerine gelen zamlar sonrası araç sahipleri isyanda. Trafiğe çıkan her 5 araçtan birisi ise artan maliyetler nedeniyle sigortasız. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken araç sahipleri için indirim çağrısı yaptı.

Finans 07-03-24 10:34

Esnaf ziyaretinde ilginç anlar! Ticaret Bakanı Ömer Bolat'a 'kaçak çay' ikram etti: 'Bu söylenir mi ya?'

Ticaret Bakanı Ömer Bolat İstanbul’da esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Ancak Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir ile seçim çalışmaları kapsamında esnafı dolaşan Bakan Bolat ve çevresindekiler şaştı kaldı! Esnafın, çayının kaçak olduğunu söylediği anlar sosyal medyada gündem oldu.

Finans 04-03-24 14:37

Antika tutkunu esnaf, biriktirdiği yüz binlerce eser ile müze açmak istiyor

Erzincan’da esnaf Hasan Akın, başladığı hobi sayesinde yüz binlerce antika ve nostalji eser biriktirdi.

Yurthaber 04-03-24 08:03

Esnaf Darphane’nin yolunu unuttu! Uzman isim ‘para eski adresine geri döndü’ dedi: ‘Eski-yeni altın fiyatının eşit olduğu dönemleri yaşıyoruz’ (29 Şubat Perşembe gram, çeyrek, Cumhuriyet altını fiyatları)

Altın fiyatları yurt içinde rekor kırmaya devam ederken, gram altın tahmini yapan Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, ‘Yıl sonunda 3000-3250 TL seviyelerini görebilir’ dedi. Şu an altın alış satış makasının yeniden açıldığını söyleyen uzman isim, esnafın her an fiyat geriler diye çeyrek altın, Cumhuriyet altını bastırmak istemediğini belirtti. Kur korumalı mevduattan kaçanların eski adresine yani döviz ve altına geldiğini dile getirdi.

Finans 29-02-24 08:53

Erzurum’da FETÖ üyesi esnaf yakalandı

Erzurum Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda hakkında hapis cezası bulunan örgüt üyesi yakalandı.

Yurthaber 28-02-24 14:36

1 Nisan sonrası için korkuttu! 2024 maaş zamlarıyla ilgili olay iddia: Asgari ücretli, çiftçi, esnaf... Artık unutun!

Yerel seçim sonrası ekonominin durumu, dolar tahminleri ve enflasyonun ne olacağı şimdiden merak edilirken Ekonomi Gazetesi yazarı Dr. Şeref Oğuz'dan herkesi endişelendirecek açıklamalar geldi. 1 Nisan sonrası 'vergi alarmları'nın çalmasıyla enteresan bir uyanış yaşayacağımızı belirten Oğuz, "Asgari ücretli, enflasyonun üzerinde maaş zamlarını unutsun. Çiftçi, destekleri unutsun. Sanayici de teşvikleri unutsun. Yani herkesin kendi yağıyla kavrulacağı bir 2024 yılı olacak." diye konuştu.

Finans 21-02-24 13:56

4 şehirde düşük faizli kredi verilecek! Bakan Bolat açıkladı: Geri ödemeler 6 ayda bir

Ticaret Bakanı Bolat'tan deprem bölgesine 400 milyon liralık finansman desteği sağlanacağını duyurdu. Bakan Bolat, "Bugün, yarın inşallah bu 4 vilayete gönderilmiş olacak. Yüzde 26 finansman maliyetiyle 6 ayda bir geri ödemeli, toplam 5 yıl vadeli, bu uygun şartlı finansman desteğinin esnaf ve sanatkarlarımız için hayırlı olmasını diliyorum" ifadeleri kullandı.

Finans 06-02-24 12:29

Cumhur İttifakı'nın adayı Turgut Altınok, AK Parti'nin kalesi Mamak'ta umduğunu bulamadı! Görüntüler gündem oldu: 'O zaman metro istemiyorsun yani'

31 Mart'ta yapılacak seçimler için parti ve ittifakların belirlediği adaylar çalışmalarına başladı. Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, Mamak'ta esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Vatandaşlardan destek isteyen Altınok, aldığı cevaplar karşısında ise umduğunu bulamadı.

Haber 30-01-24 22:27

E -ticaret platformları için yeni talep: Taban ve tavan uygulaması getirilsin

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, e-ticaret sitelerinden satış yapan esnafın aldığı hizmete göre değişkenlik gösteren komisyon oranları için taban ve tavan uygulaması getirilmesini istedi.

Finans 21-01-24 10:40

Kars'ta ölümlü kazaların yaşandığı Karakurt mevkisine viyadük talebi

Kars Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Kars-Erzurum kara yolunun Karakurt mevkisinde meydana gelen trafik kazalarının bir daha yaşanmaması için bölgeye viyadük yapılmasını talep etti.

Yurthaber 17-01-24 14:52

Köpeklerin saldırdığı çocuğun imdadına esnaf yetişti! O anlar kamerada...

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde okula giderken başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 9 yaşındaki kız çocuğu Z.A.’yı, esnaf ve otomobilini köpeklerin üzerine süren sürücü kurtardı. O anlar bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber 15-01-24 23:08

TESK Başkanı Palandöken: Taksici esnafının kazancı sınırlı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, taksici esnafının taksimetre ayarlama ücretinden dolayı mağdur olduğunu söyledi. Palandöken, zamlara ilişkin olarak "Taksici esnafının kazancı sınırlı" yorumunu yaptı.

Finans 11-01-24 12:56

Kırşehirli esnaf su motoru ve hurda malzemeden traktör yaptı

Kırşehir'de Kılıçözü Sanayi Sitesi'nde demir doğrama işi yapan Ramazan Kızıl, bahçesindeki işlerde kullanmak üzere su motoru ve hurda malzemeden traktör yaptı.

Yurthaber 10-01-24 14:04

Deprem bölgesinden Eskişehir’e gelen esnaf, yemek kültürünü değiştirdi

Deprem bölgesinden Eskişehir’e gelen ve yemek işletmesi açan vatandaşalar kentteki yemek kültürüne büyük ölçüde katkıda bulundu.

Yurthaber 09-01-24 10:15

Milyonlar beklemede, ekonomi yönetimi maliyetleri hesapladı, emekliye ek zam EYT'ye mi takılacak?

TÜİK'in milyonlarca memur ve emeklinin beklediği aralık ayı enflasyon verilerini açıkladı. Verilerin açıklanmasının ardından memur ve emeklilerin de zam oranı belli oldu. Memur ve memur emeklileri yeni yıl için yüzde 49,25 zamma hak kazanırken, işçi ve esnaf emeklileri için bu oran yüzde 37,57 olarak belirlendi. Aradaki makas farkı sonrası SSK- Bağkur emeklisi ek zam talebini dile getirdi. Milyonlarca emeklinin ek zam talebi karşılanacak mı, ekonomi yönetiminin çalışmalarındaki son durum ne?

Finans 09-01-24 08:09

Karar haftası: Memur ve emekli arasında makas açıldı, zam oranı artacak mı?

TÜİK'in milyonlarca memur ve emeklinin beklediği aralık ayı enflasyon verilerini açıkladı. Verilerin açıklanmasının ardından memur ve emeklilerin de zam oranı belli oldu. Memur ve memur emeklileri yeni yıl için yüzde 49,25 zamma hak kazanırken, işçi ve esnaf emeklileri için bu oran yüzde 37,57 olarak belirlendi. Aradaki makasın açıklığı kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Zam oranıyla ilgili çalışma başlatıldı. Peki SSK- Bağkur emeklilerinin zam oranında artış olacak mı?

Finans 07-01-24 10:52

28 milyon araç sahibini ilgilendiriyor! Yüzde 58 zamlanmıştı: Kredi kartı ile araç muayene ücretleri için ‘haksız komisyon’ tepkisi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, araç muayene istasyonlarında kredi kartı ödemelerinde haksız komisyon alındığını belirtti.

Finans 06-01-24 12:03

Depremin üzerinden neredeyse bir yıl geçecek ama her yağmurda aynı manzara! Esnaf isyan etti: Ne çözüm ne de çalışma var

6 Şubat depreminde en çok yara alan şehirlerin başında gelen Hatay'ın İskenderun ilçesinde su baskını çilesi devam ediyor. Her yağmurdan sonra sahil kesimini su basan kentte esnaf artık isyan etti. Dükkanını su basan bir esnaf, "Her yağmur yağdığında aynı sorunla karşılaşıyoruz. Hiç bir çözüm yok ve hiçbir çalışma yok. Her yağmur yağdığında iş yerimiz sular altında kalıyor" dedi.

Haber 04-01-24 11:40

TESK'ten emekliler için zam çağrısı: Ayrım yapılmamalı

TÜİK, dün milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği enflasyon verilerini açıkladı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Bendevi Palandöken zam oranlarına ilişkin olarak, "Tüm emeklilerimiz aynı enflasyondan mustarip, Memurlara tanınan haklar esnaf, çiftçi ve işçi emeklilerine de sağlanmalı" çağrısını yaptı.

Finans 04-01-24 10:35

KÜÇÜK ESNAF KONUSU, OYUNCULARI VE İSİMLERİ! Küçük Esnaf oyuncuları kimdir, konusu nedir?

Küçük Esnaf konusu ve oyuncuları merak ediliyor. İlk gösterime girdiği günden itibaren 15 hafta boyunca sinemada yayınlanan Küçük Esnaf filmini 832 bin 50 kişi izledi. Toplamda 9 milyon 17 bin 873,91 TL hasılat elde eden Küçük Esnaf filminde kendi halinde bir esnaf olan Berhudar’ın hayat hikayesi işleniyor. Peki, Küçük Esnaf Küçük Esnaf konusu nedir, oyuncuları kimdir? Küçük Esnaf filmi nerede ve ne zaman çekildi?

Magazin 26-12-23 20:52

Sosyal medya bu görüntüleri konuşuyor! İstanbul'da gurbetçilerden 1000 TL istedi, sebebi ise... 'Ölümüne ben bırakmam'

Almanya'dan Türkiye'ye tatile gelen gurbetçi gençler, İstanbul'da otomobillerini bir dükkanın önüne park edip gitti. Sabah dükkanına gelen esnaf, tezgahını açacak yer bulamayınca çıldırdı. 'Zararım' büyük diyen esnaf o gençlerden 1000 TL istedi. Söz konusu olay sosyal medyada gündem oldu. Görüntülerin kendisinden habersiz kullanıldığını ifade eden esnaf, şikayetçi olduğunu ve haklı iken haksız duruma düştüğünü aktardı. Ayrıca, o esnafa 1200 TL de belediyeden ceza kesildi.

Haber 25-12-23 07:08

Yer: İstanbul! Sürücüler bu sokaktan geçmeye korkuyor, nedeni ise...

İstanbul'da bir mahallede yaşayanlar ve esnaf isyan etti. Olayın nedeni ise bir fahri müfettiş. İddiaya göre fahri müfettiş gelene geçene kafasına göre ceza yazdı. Cezalardan isyan eden mahalleli ne yapacağını şaşırdı.

Haber 21-12-23 08:02

Müşterisinin kıyafetine esnafın tepkisi olay yarattı! Göğüs ve bacak dekolteli kıyafetiyle portakal seçti... Esnaf kafasını yana çevirdi

Tayland'taki bir pazar alanında çekilen görüntüler kısa sürede sosyal medyanın gündemine yerleşti. Söz konusu görüntülerde ismi açıklanmayan bir kadının portakal seçtiği sırada çekilen görüntüsünde esnafın genç kadının kıyafetine tepkisi sosyal medyada konuşuldu. Sosyal medya kullanıcılarının bazıları tepkiyi yersiz bulurken bazıları ise esnafı tebrik etti.

Trend 19-12-23 11:55

100 milyon liralık vurgunun detayları ortaya çıktı! İnsanları bakın nasıl kandırmış

İzmir'de Betül Kazar, kendini muhasebeci ve finans uzmanı olarak tanıttı. Yüksek kar vaadiyle vatandaşlardan tam 100 milyon lira topladı. Ardından kayıplara karıştı. Parasını alamadığını söyleyen onlarca mağdur soluğu savcılıkta aldı. Aralarında ev hanımı, emekli, işçi, esnaf, iş insanı ve memurların da olduğu mağdurlar, “Lüks içinde yaşıyordu, ev ve yüksek faiz vaat ederek, tatlı diliyle hepimizi kandırdı” dediler. İşte detaylar...

Haber 15-12-23 10:45

'35 bin TL maaş veriyoruz, yine de bulamıyoruz' İş ilanlarının sayısı arttı! Neden başvurmadıklarını anlattılar '80 bin TL kazanıyorum'

İstanbul'da restoran camlarında artan motokurye iş ilanı sayısı dikkat çekti. İşletmeciler; motokuryeler mobil uygulamalarda esnaf kuryelik sistemiyle çalışıp işletmeleri tercih etmedikleri için personel bulamadıklarını belirtti. Motokuryeler ise maaş farkı ve çalışma saatlerini işaret etti. İşletmeci Hayrettin Güngör "30-35 bin TL maaş veriyoruz ama yine de bulamıyoruz" derken Motokurye Oğuz Özcan "Maaşlar az olduğu için bulamıyorlar. 12 saat uygulamada çalışarak 50-60 bin TL kazanıyorum" dedi.

Finans 08-12-23 16:11

Sivas ambulans helikopterini geri istiyor

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, sağlık alanında önemli bir hizmeti veren ve hastalara kısa sürede ulaşan ambulans helikopterinin iptal edilmesine bir anlam veremediklerini ifade ederek, Sivaslılar olarak ambulans helikopterin tekrar hizmet vermesini talep etti.

Yurthaber 06-12-23 13:49

Son Dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye verilecek

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’ndeki Öğretmenler Günü Buluşması'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan çalışan emeklilere de tek seferlik 5 bin liralık ödeme yapılacağını duyurdu. Erdoğan "İlk düzenlemeden yararlanamayan, çiftçi ve BAĞKUR'lu esnaf emeklimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimiz de 5 bin TL ödeme imkanından faydalanacak" ifadelerini kullandı.

Haber 24-11-23 18:10

850 bin liralık otomobili, 550 bin liraya almak istedi! İlk başta tepki gösterse de dolandırılmaktan onun sayesinde kurtuldu: Üzerimize düşeni yaptık

Kırşehir'de esnaf Ramazan Korkmaz, kontrole getirilen otomobili satın alacak kişinin aracın sahibi dışındaki birinin hesabına para göndermesini engelleyip dolandırıcılığı önledi. Elazığ'dan gelerek değeri 850 bin lira olan otomobili, 550 bin liraya almaya çalışan vatandaş telefonla konuşurken, söylenenleri duyan ve uyarıda bulunan esnaf, ilk başta pazarlığı bozmaya çalıştığı zannedilerek müşterinin tepkisiyle karşılaşsa da, onu dolandırılmaktan kurtardı. Esnaf ise "Üzerimize düşeni yaptık" dedi.

Haber 23-11-23 17:54

Ne tabelayı gördüler ne kapanı! 10 dakika içinde aynı yola giren 4 araç peş peşe lastiklerinden oldu: Esenyurt'tan sıra dışı görüntüler

İstanbul'da yeni yapılan bir yoldan geçen sürücüler birer birer lastiklerinden oldu. Ters yöne giren sürücüler yolda tabela olmasına rağmen kapanı görmeyince bu kez esnaf ve çevrede bulunan vatandaşlar sürücüleri uyarmak için devreye girdi. Ancak bu da çare olmadı, uyarılara aldırmadan yola devam eden sürücülerin araçları kısa sürede kapanın yanındaki lastikçide kuyruk oluşturdu.

Haber 07-11-23 15:25

Akın akın geliyorlar, ne var ne yoksa alıyorlar! 'Hem kaliteli, hem ucuz'

Edirne'ye gelen Bulgar ve Yunan turistler, iğneden ipliğe tüm ihtiyacını kentten karşılıyor. Özellikle reçetesiz ilaç ve takviye gıdalar için eczanelere akın ediyorlar. Türkiye'de ilaç fiyatlarının kendi ülkelerine göre ucuz olması nedeniyle turistler tüm ilaç ihtiyaçlarını buradaki eczanelerden temin ediyor. Esnaf da satışlarının artması nedeniyle bu durumdan memnun olduklarını dile getiriyor.

Haber 07-11-23 11:50

Vali, esnaf ve öğrencilerin sorunlarını masaya yatırdı

Iğdır Valisi Ercan Turan, üniversite öğrencileri ve esnafın yaşadığı ulaşım sorunlarını masaya yatırdı.

Yurthaber 02-11-23 07:40

Bu şehirde havalar soğumuyor! 'Adeta bittik diyoruz' Hâlâ rekor kırılıyor... Termometreler 36 dereceyi gösterdi

Türkiye’de birçok ilde soğuk hava hakimken, Adana’da termometreler 36 dereceyi gösterdi. Esnaf ve vatandaşlar yağmura hasret kaldıklarını, bir an önce soğukları beklediklerini söyledi. Vatandaşlar "Kasım ayına neredeyse gireceğiz ama halen kış gelmedi. Kışın gelmesini istiyoruz. Bazı illerde kar, yağmur ve soğuk hava başladı. Bizde kar ve yağmurdan vazgeçtik, güneş dahi gitmiyor." ifadelerini kullandı.

Haber 25-10-23 13:25

Polis yeleğiyle milyonluk gasp! Kimliğinin sahte olduğunu söyleyince dehşeti yaşadı

İstanbul'da, biri polis yelekli 3 kişi, Fatih'te, iş hanında bulunan kuyumcu ofisine geldi. Kuyumcu çalışanına sahte polis kimliği gösteren soyguncu, daha sonra çalışanı darp ederken diğer şüpheli ise kasada bulunan 200 bin Türk Lirası ve 50 bin dolar alıp kaçtı. Polis yelekli şüpheli ise kuyumcu çalışanı ve iş hanındaki esnaf tarafından yakalandı. Yaşananlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Haber 21-10-23 13:25

Sosyal güvenlikte yeni reformlar yolda! Bakım Sigortası uygulaması hayata geçirilecek: Prim borçlarına yakın takip

Sosyal güvenlikte reform gibi düzenlemeler getiriliyor. Buna göre nüfusun yaşlanmasının sosyal güvenlik sistemi üzerindeki etkilerinin azaltılması için Bakım Sigortası ve mesleki rehabilitasyon uygulamaları getirilecek. Düşük gelirli esnaf, sanatkar, çiftçiler ve mevsimlik çalışanlar gibi gruplara özel sosyal sigorta programları oluşturulacak. Sosyal güvenlik mevzuatı ve uygulamaları, değişen iş gücü piyasası koşullarına ve yeni nesil esnek çalışma modellerine uyumlulaştırılacak.

Finans 19-10-23 11:52

O hamleler kredi kartıyla alışverişi etkiledi! Kimi zam yaptı, kimi ödeme yöntemini değiştirdi: ‘IBAN’a yolla’ dönemi

Kredi kartlarıyla ilgili yaşanan gelişme, hem vatandaşların alışveriş alışkanlıklarında değişikliğe yol açtı, hem de işletme sahiplerini yüksek oranlarla karşı karşıya bıraktı. Kredi kartı komisyon ücretleri esnaf tarafında zorluğa yol açarken uzmanlar ise bankaların yüksek komisyon oranlarının ve uzun vadede geri ödeme yapmalarının enflasyonu artırdığına işaret ediyor.

Finans 19-10-23 10:08

'35-36 milyon lira değerinde! Bunu koruyoruz, bunun için burada bekliyoruz' Herkes terk etti! O 8 katlı binada tek başına yaşıyor, bir de...

Deprem felaketinden etkilenen Diyarbakır’da 95 yaşındaki Fuat Bozkurt, deprem sonrası bina sakinlerinin terk ettiği 8 katlı binada tek başına yaşıyor. Binada iş yeri olan esnaf Abdullah Ayan da sakinlerin korkudan binayı terk ettiğini, sadece esnafın ve Bozkurt'un durduğunu söyledi. Depoda 10 bin bidon peynir olduğunu belirten Ayan "Bize emanet olarak bırakılmış. Sezon sonu sahiplerine teslim edilmek üzere. Şu an 35-36 milyon TL değerinde. Biz bunu koruyoruz. Bunun için burada bekliyoruz" dedi.

Haber 11-10-23 09:50