Estetik Ve Plastik Ve Cerrahi Uzmani Op Dr Ali Murat Akkus Haberleri

Türk cerrahtan çığır açacak yenilik: Ameliyatsız yok ediyor! Tıp dünyasında heyecan uyandırdı

İzmir’de Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tuğberk Özdemir, beyin tümörü tedavisinde çığır açacak bir yeniliğe imza attı. Op. Dr. Özdemir’in, ultrason dalgalarıyla beyin tümörlerini hedef almanın ve yok etmenin mümkün olabileceğini gösteren araştırması ve bu teknolojiyi kullanarak geliştirdiği cihaz, tıp dünyasında heyecan oluşturdu.

Haber 2024-03-05 14:02:57

Devrim gibi ameliyat: İlk defa yapıldı! 6 saat süren zorlu ameliyatla tamamen kopan parmağına kavuştu

Hakkâri’nin Yüksekova Devlet Hastanesinde görev yapan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emrah Köksal tarafından bir ilke imza atılarak, ilk defa parmak rekonstrüksiyon ameliyatı yapıldı.

Haber 2024-02-20 07:41:39

Son yıllarda her 8 kadından birinde görülüyor! Nedeni tam olarak saptanamıyor... Uzman isim o yöntemi işaret etti

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Denizli, özellikle erken evre kanserlerde ilk seçeneğin koruyucu cerrahi olduğunu ve meme koruyucu mastektomi ile memenin mümkün olan en küçük kısmının cerrahi sınırlarla çıkarılmasının kozmetik ve psikolojik açıdan avantajlı bir yöntem olduğunu bildirdi.

Kadin 2024-02-02 17:54:39

Epstein davasının detayları dünyayı sarstı! O isimler içinde yok yok: Hollywood'un karanlık yüzü mü ortaya çıktı? Eğer doğrulanırsa bu durum ciddi bir uluslararası skandal yaratma potansiyeline sahip

Epstein davası dosyaları dünyanın 1 numaralı gündemi hâline geldi. Birçok ünlü ismin Epstein ile ilişkisini ortaya koyan belgelerde, başta Hollywood yıldızları olmak üzere, adı geçen bazı isimler şoke etti! Yaşananlar özellikle "Hollywood'un karanlık yüzü mü ortaya çıktı?" sorusunu gündeme taşırken, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Ana Bilim Dalı Başkanı ve Dijital İletişim Araştırmacısı Doç. Dr. Ali Murat Kırık, Epstein davasını Mynet'e değerlendirdi.

Haber 2024-01-12 17:44:54

'Kardeşime eş arıyorum' Yeni tuzağın mağduru çok! Karşılaştığınızda ilk yapmanız gereken... Ele geçirdikleri fotoğrafları değiştiriyorlar

Dolandırıcılar her gün farklı yöntemlerle tuzak kuruyor. Son günlerde de attıkları mesajlarla abla, abi veya kız kardeşlerine eş aradıklarını söylüyorlar. Verilen numaraya mesaj atan veya linke tıklayanlar tuzağa düşüyor. Sosyal medyada çok kişi tuzağa düştüğünü belirtiyor. Uyarıda bulunan Doç. Dr. Ali Murat Kırık "Amaç; tehdit, şantaj ve korkuyla para sızdırmak. Böyle bir durumla karşılaştığınızda bu hesabı engellemek ve yazışma yapmamak önemli. Zira para verseniz de kurtuluşunuz yok" dedi.

Haber 29-12-23 11:05

Sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan minik Tunahan, seri ameliyatlara girecek

Ankara'da sahipsiz köpeklerin saldırdığı ilkokul 4. sınıf öğrencisi Tunahan Yılmaz'ın seri ameliyatları, tedavisinin sürdüğü Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalında yapılacak.

Yurthaber 26-12-23 10:32

Sosyal medya robot Sophia'nın şoke eden diyaloğunu konuşuyor! O soru yine gündem oldu... Endişeli olmak yerine...

Dünyada vatandaşlığa kabul edilen ilk robot olan robot Sophia sosyal medyanın gündeminde! Mevzular Açık Mikrofon programına katılan Sophia, programın fragmanına Oğuzhan Uğur ile girdiği 'güç' ve 'zeka' diyaloğu ile damga vurdu. Sophia'nın sözleri sonrası "Yapay zekadan korkmalı mıyız?" sorusu yine gündem oldu. Merak edilenleri ise Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı ve Dijital İletişim Araştırmacısı Doç. Dr. Ali Murat Kırık yanıtladı.

Haber 28-08-23 11:29

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin bazı bölümleri taşındı! Prof. Aydın duyurdu...

Cerrahpaşa Tıp Fakültesinin taşınması ve Yeni Cerrahpaşa Projesi inşa süreci ilgili İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın açıklama yaptı. Prof. Dr. Aydın, "Cerrahpaşa Tıp Fakültemizin yoğun bakım üniteleri, kemik iliği nakil ve diyaliz üniteleri, nakil merkezi, ileri düzey robotik cerrahi merkezi, endoskopi ünitelerinin de içinde bulunduğu birçok tanı ve tedavi birimi Yeşilköy Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesine taşınmıştır." diye konuştu.

Haber 17-07-23 13:28

Tombul yanakları çaresi…

Bişektomi, yüz hatlarının daha keskin görünmesi için kullanılan bir tür yanak estetiği ameliyatıdır. Genellikle Hollywood yanağı olarak bilinen bu ameliyat son zamanlarda popüler hale geldi. Peki kimler için uygundur? Nasıl yapılır? Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, konu hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.

Kadin 12-10-22 21:05

Tümörün yüzünü kapladığı Kamerunlu çocuk Gaziantep'te ameliyat edildi

Türk hayırseverlerin Kamerun'daki faaliyetleri sırasında fark ettiği 9 yaşındaki Fabilou Mohamadou'nun tedavisine Gaziantep'te başlandı - Fabilou'nun ameliyatını gerçekleştiren Op. Dr. Can Pamukçu: - "Çok nadir rastlanan ve hastalığın son dönemlerine gelmiş bir hastaydı. Cerrahi olarak tanısını koyduk, tümörü kısmen küçülttük ve onkolojiye yönlendirdik"

Yurthaber 13-09-22 11:22

Sahipsiz köpeklerin saldırdığı küçük Umut hayati tehlikeyi atlattı

Konya Şehir Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Uğur: - "Kafa, sırt, kasık ve bacaklarında kapanmayan yaraları var. Her gün özenle sargılar tekrar sarılıyor. Hastamız ayağa kalkabiliyor, artık özel ihtiyaçlarını kendi başına görebilecek hale geldi" - "Bir çocuğun, yaşadıklarını atlatması zaman alabilir, etkileri uzun sürebilir, o yüzden psikolojik destek almaya devam edecek. Plastik cerrahi ve cildiye uzmanları da Umut'un yaraları tamamen iyileşene kadar durumunu takip edecek"

Yurthaber 11-09-22 11:11

Ardahan'da işçinin kaza sonucu kopan eli Kayseri'de 6 saatlik operasyonla dikildi

El cerrahisi uzmanı Op. Dr. Ali Aydoğdu: - "Olayın olduğu yerden hastanemize ulaşana kadar geçen süreçte kopan uzvun korunmaması ve geç kalınması durumunda dikilemeyebilirdi" - Ambulans uçakla Kayseri Şehir Hastanesine getirilen Bahri Sözer: - "Uçak olmasaydı elim dikilmezdi. Allah devletimize zeval vermesin. Şu an kendimi iyi hissediyorum, elimi kullanacağım"

Yurthaber 09-09-22 11:57

Uzmanından kulakta kaşıntı, ağrı ve akıntı kulak mantarının habercisi olabilir uyarısı

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi KBB Uzmanı Op. Dr. Ali Rahimi: - "Eğer yanında farklı bir muayenede bulgu yoksa kulak kaşıntısı herhangi bir tedavi içermez. Yeter ki kulağınızı silmeyin, temizlemeyin, kurulamayın, kaşımayın, karıştırmayın. Kulağın içine kulak çubuğu ya da yabancı bir cisim sokmayın"

Yurthaber 06-09-22 11:34

Hacettepe Üniversitesinde kafatası ve yüz kemiği kırıklıkları kursu

Kursta yurt dışından ithal edilen kadavralar üzerinden eğitim verildi - Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Vargel: - "Türkiye'de motorlu araç, motosiklet ve elektrikli scooterların yoğun kullanılması nedeniyle yüz ve kafa yaralanmaları çok fazla meydana geliyor. Asistan ve uzmanlarımızın bilgi ve becerilerini artırmak için bu kursu düzenliyoruz"

Yurthaber 03-09-22 16:45

Amerikalı hemşireye Van'da estetik operasyon yapıldı

Plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanı Kadir Berat Oyur: - "Ülkemizdeki doktor ve sağlık personelinin niteliğinin çok yüksek olduğu kanaatindeyim. Organize olabilirsek ülkemizi sağlık turizmi açısından üst seviyelere taşıyabiliriz" - 39 yaşındaki Mary Wambold: - "Buraya gelirken kaygılarım vardı ama artık hiçbiri yok. Bütün doktorlar ve hastane çalışanları çok iyi iş çıkardılar"

Yurthaber 06-08-22 14:37

Erzurum Şehir Hastanesi donanımlı kliniğiyle kalp ve damar hastalarına şifa oluyor

Kalp ve Damar Cerrahi Klinik Şefi Prof. Dr. Mehmet Ali Kayğın: -"Uygun hastalara robotik cerrahi yapıyoruz. Meme altından 4-5 santimetrelik küçük kesiyle mitral kapak cerrahisi, yetişkin konjential kalp hastalıkları, aort kapak cerrahisi işlemleri yapıyoruz"

Yurthaber 04-07-22 15:12

Doktorlar küçük Miraç'ın kopan el parmaklarını karnında besleyerek kurtardı

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Olğun: - "El bileğinden damarlar alıp yama yaptık, tutmasını bekledik ama tutmadı. Sonra parmakları eliyle karnına gömdük ve 4 hafta besledik" - "Çeşitli operasyonlar oldu, sonunda eli karnından ayırdık. Hastamız normalde kaybedeceği parmaklarına yeniden kavuştu"

Yurthaber 27-06-22 12:21

Sağlık turistleri Türkiye'ye en çok göz hastalıkları için geliyor

İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Turizm Rehberliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Fatma Özçelik Heper: - "Türkiye’ye gelen hastaların en çok tercih ettiği tedavilerin göz ameliyatları, saç ekimi, estetik-plastik operasyonlar, diş tedavileri, obezite, tüp bebek ve kısırlık tedavileri"

Yurthaber 07-06-22 10:07

Halat zincir alın kemiğini parçaladı! İşyerinde korkunç anlar...

Hidrolik makine teknikeri olan 44 yaşındaki Cevat Çelebi’nin alın kemiği, iş yerinde hızlı bir şekilde çarpan halat zincirle parçalandı. Ağır darbe aldığı için Çelebi’nin yüzde 80 ölüm riski olduğunu belirten Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Yakup Çil, buna rağmen hayata tutunduğunu ve gerçekleştirdikleri zorlu ameliyatın ardından hem sağlık hem de estetik görünüm açısından hiçbir probleminin kalmadığını söyledi.

Haber 04-05-22 10:43

Beyin piliyle Parkinson hastalığının saati geri alınabiliyor

Medipol Üniversitesi Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Zırh: - "Parkinson hastalığının başlangıç tedavisi ilaç tedavisidir. İlaç tedavisinde yeterli yanıt vermeyen veya şiddetli şekilde ilacın yan etkilerini yaşayan Parkinson hastalarında, cerrahi yöntem olayı beyin pilleri oldukça başarılı sonuçlar verir"

Yurthaber 11-04-22 09:56

Dünyanın en büyük vajinasına sahip olmak için defalarca kez ameliyat oldu! Son işlemlerden sonra kimse tanıyamadı

"Dünyanın en büyük vajinasına" sahip olduğunu iddia eden Mary Magdalene, yeni plastik cerrahi prosedürlerini sergiledi. 25 yaşındaki sosyal medya fenomeni, benzersiz görünümü için 73.000 sterlinden (1 milyon 429 bin TL) fazla para harcadı. Son estetik operasyonlarından sonra Barbie burnu ve kedi göze sahip olduğunu dile getiren Magdalene’in görüntüsü herkesi şaşırttı.

Trend 23-03-22 15:29

Pandemide dünya estetik için Türkiye'ye koştu

ISAPS tarafından yapılan "Global Survey 2020 Raporları"na göre, Türkiye, dünyada en çok estetik cerrahi yapılan 5. ülke olurken, en çok burun estetiği, bunu liposuction, meme, göz çevresi estetiği ve yüze yağ enjeksiyonu takip etti - ISAPS Hasta Güvenliği Kurulu Üyesi Prof. Dr. Akın Yücel: - "Rapora göre, tüm estetik işlemler dikkate alındığında Türkiye dünyada en çok işlem yapılan 5. ülke durumunda. Cerrahi olmayan işlemlerde dünya sıralamasında ise botoks, dolgu ve mezoterapilerin de yer aldığı enjekte edilebilen işlemler listesinde dünya dördüncüyüz"

Yurthaber 18-03-22 11:02

Doktor doktor gezdi, gerçeği öğrenince şoke oldu

Eskişehir'de şişkinlik, halsizlik ve sırt ağrısı şikayetleriyle doktora başvuran 75 yaşındaki kadının karnından 25 santimetre uzunluğunda, 3 buçuk kilogramlık kitle çıkartıldı. “Stromal tümör” adı verilen kitleyle ilgili açıklama yapan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İhsan Oruk, "Bunların tek tedavisi, cerrahi olarak kitleyi ne kadar geniş olarak çıkartırsanız o kadar başarı yüksek oluyor. Cerrahi dışında pek bir tedavisi yok." dedi.

Haber 19-01-22 10:03

Ameliyatsız çene küçültmek mümkün

Eğer aşırı geniş ya da kare bir yüz şekliniz varsa masseter V-Line botoksu ile yüzünüz daha oval şekle dönüştürülebilir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, ameliyatsız çene şekillendirme estetiğini sizler için anlattı.

Kadin 13-01-22 14:37

Erzincan'da köpeklerinin saldırısına uğrayan çocuğun Erzurum'da tedavisi sürüyor

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Abdulkerim Olğun: - "Yaklaşık 5 saat süren ameliyatta hedeflediğimiz bütün müdahaleleri yaptık. Ameliyatta çok fazla dikiş atıldı ve doku kayıpları yerine koyuldu"

Yurthaber 11-01-22 21:05

Kanser teşhisi konulan Rus kadın, aradığı şifayı Türkiye'de buldu

Antalya'da Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan'ın ameliyatıyla tümörden kurtulan Bulatova, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Prof. Dr. Ömer Özkan'ın operasyonuyla da protez memeye kavuştu - 52 yaşındaki Nadejda Bulatova: - "Türkiye'ye geldiğim için çok mutluyum. Türk hekimlerine minnettarım. Sağlığıma kavuşturdukları için çok teşekkür ediyorum"

Yurthaber 03-01-22 11:08

Herkes Don't Look Up'ı konuşuyor! Dünyanın sonunu getiren o adam kim: Steve Jobs mu, Elon Musk mı, yoksa Tim Cook mu?

Netflix'in Don't Look Up filmi büyük ilgi görüyor. Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence ve Meryl Streep gibi isimlerin yer aldığı filmdeki kurgusal Bash şirketinin CEO'su "Peter Isherwell" karakteri ise soru işareti yarattı. Kimileri karakteri Apple'ın CEO'suna benzetti, kimileri bir kişiden daha fazlası olduğunu dile getirdi. Peki kim bu adam? Doç. Dr. Ali Murat Kırık, Teknoloji Uzmanı Cem Sünbül ve "@tokyophonline" ile birlikte Peter Isherwell karakterini konuştuk...

Haber 27-12-21 15:51

Sadece 5-6 çeşit gıda yiyebiliyordu! Genç doktorun hayatı böyle kurtuldu

İstanbul’da yaşayan genç doktor, Ömer Aşkıner, hastalığı nedeniyle ne yerse yesin kaşınıyor, yediklerini kusmaya başlıyordu. 46 yaşındaki Op. Dr. Aşkıner, 2 sene içinde yalnızca kereviz, havuç ve kabak gibi 5-6 çeşit yiyecek tüketebilir duruma geldi. Sürekli sefer tasıyla gezen ve 2 yıl içinde 20 kilo veren doktorun imdadına meslektaşı yetişti. Meslektaşı Doç. Dr. Murat Kanlıöz’ün gerçekleştirdiği flora nakli ile eski sağlığına kavuşan Aşkıner, kuru ekmeği bile özlediğini söyledi.

Haber 25-12-21 10:55

Erzurum'da kalp kapakçığı yetmezliği olan hasta göğüs kafesi açılmadan ameliyat edildi

Erzurum Şehir Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi Klinik Şefi Prof. Dr. Mehmet Ali Kaygın: - "Bu küçük kesiyle yapılan ameliyat hastanın yoğun bakımdan daha kısa zamanda servise çıkmasını ve kısa sürede taburcu edilmesi sağlıyor"

Yurthaber 23-12-21 10:51

Kilo alıp verdikçe cilt de zarar görüyor! Bu yöntem kilo değişiminin etkilerini yok ediyor

Kilo alma ve verme sonucu yüz bölgesinde meydana gelen değişiklikler için tercih edilen uygulamaları anlatan Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, yeni ve güzel bir cilt için hangi yöntemlere başvurulabileceğini anlattı.

Haber 21-12-21 15:42

Genç ve parlak bakışlara kavuşmanız mümkün

Yorgun bakışlar kişilerin daha yaşlı gözükmesine yol açmaktadır. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Op. Dr. İlsun Aka daha genç ve canlı bakışlara sahip olmanın yollarını sizler için anlatıyor.

Haber 21-12-21 15:34

Şakak dolgusuyla gençleştirme estetiği

Yüz gençleştirme estetiklerinden biri olan şakak dolgusu hakkında bilinmesi gerekenleri anlatan Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, enjeksiyonla ameliyatsız tedavi ve kalıcılık süresinin ne kadar olduğu ile ilgili merak edilenleri anlattı.

Kadin 13-12-21 11:38

Vücudunuzdaki benlere dikkat! Şekilleri ve boyutları ipucu veriyor

Benlerin renkleri, şekilleri ve boyutlarının ipuçları verdiğini söyleyen Medicana Avcılar Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fikret İrkin ben oluşumundaki en önemli faktörün genetik yatkınlık olduğunu belirtti ve ekledi: Vücudun yüzde 5’inden büyük alanı kaplayan doğuştan benlerin kanser gelişim riski fazladır.

Haber 11-12-21 15:42
ben

Kasık fıtığı nedenleri arasında bilinçsiz spor da var!

Kasık fıtığının bir nedeninin de bilinçsiz spor olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Çetin Altunal, kasıkta şişlik ve ağrı yaşanmasının kasık fıtığı belirtisi olabileceğine dikkat çekti. Kasık fıtığı tedavisi ile ilgili bilgi de veren Altunal, sorunun çözümünün cerrahi müdahaleyle mümkün olduğunu söyledi.

Haber 30-11-21 15:59

Kıl dönmesi tedavisi yapılmazsa başka sorunlar da doğuruyor!

Kıl dönmesi en fazla kuyruk sokumunda meydana gelen ve kişinin hayat konforunu etkileyen ağzı ve zonklamalarla kendini belli eden bir rahatsızlıktır. Cilt altında ilerleyen kıllar, iltihap oluşmasıyla kişileri fazlaca rahatsız eder. Peki kıl dönmesi tedavisi nasıl olur? Tedavi edilmezse ne gibi sorunlar doğurur Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Çetin Altunal konu hakkında bilgiler verdi.

Haber 29-11-21 09:33

Tedavi edilmeyen kıl dönmesi birçok sorun oluşturuyor

Kıl dönmesi veya tıp dilinde pilonidal sinüs olarak bilinen hastalık, her ne kadar önemsiz bir hastalık olarak görülse de hastaların yaşam kalitesini etkiliyor. Toplumda oldukça yaygın olması ve yüksek tekrarlama riski nedeniyle önemini halen korumakta olan bu hastalıkla ilgili Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Çetin Altunal önemli bilgiler verdi.

Haber 26-11-21 10:52

Düzenli egzersize rağmen erimiyorsa üzülmeyin! Bölgesel yağlanmanın ameliyatsız çözümü var

Kadın ya da erkek fark etmeksizin bölgesel yağlanmalar herkesin sorunudur. Yapılan egzersizler ve aç kalınan onlarca güne rağmen istenilen görünüme kavuşulamaması kişileri farklı yöntemlere iter. Peki bölgesel yağlanmadan kurtulmayı sağlayan ameliyatsız yöntemler nelerdir? İşte Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Op. Dr. İlsun Aka'nın anlatımıyla basit uygulamalarla bölgesel yağlanmadan kurtulmanızı sağlayacak uygulamalar...

Haber 25-11-21 07:50

Bebeklerde kafatası şekil bozukluğu neden olur? Önlemek için...

Bebeklerde kafatası şekil bozukluğu doğumdan önce, doğum esnasında ya da doğum sonrasında gerçekleşebilir. Az gelişmiş olan kafatası, zor doğum nedeniyle ya da yatış pozisyonundan kaynaklı olarak farklı bir şekil alabilir. Peki bu durumun önüne geçmek için ne yapmak gerekir? Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emre Üregen konu hakkında bilgiler verdi.

Haber 23-11-21 15:47

Meme kanseri belirtileri nelerdir? Ucu içe çekiliyorsa...

Meme kanseri belirtileri ile ilgili bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Çetin Altunal, meme ucunda içe çekilme, akıntı, damarların belirginleşmesi gibi durumlarda mutlaka doktora başvurulması gerektiğini söyledi. Beyne kadar yayılabilen meme kanserinde erken tanı ve tedavi kanserini seyrini değiştirebilmek adına büyük önem taşır. Bu nedenle belirtilerin görmezden gelinmemesi ve yılda 1 kez mutlaka kontrole gitmek önem taşır. Kadınlar gibi erkekleri de etkileyen hastalık ile ilgili bilgiler.

Haber 22-11-21 11:26

Kıl dönmesi belirtileri ve tedavisi nedir? En çok kuyruk sokumunda rastlanıyor, nedeni bakın neymiş

Kıl dönmesi şişlik, ağrı, zonklama gibi belirtilerle fark edilen bir sorundur. Kılların cilt altında ilerlemesi nedeniyle başlayan ve iltihabi bir sürece dönüşmesiyle acı veren kıl dönmesinin en sık görüldüğü yer kuyruk sokumunda olanıdır. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Çetin Altunal konu hakkında bilgiler verdi.

Haber 15-11-21 08:22

Ameliyatsız çene küçültme estetiği ve iyileşme süreci

Ameliyatsız çene küçültme estetiği ile kişinin istediği görünüme kavuşması mümkün. Konu ile ilgili bilgi veren Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, çene şeklinin yüz estetiğinde büyük önemi olduğunu ve ameliyatsız yöntemlerle üçgen bir çene şekline sahip olunabileceğini belirtti.

Kadin 14-11-21 12:14

Hayat kalitesini etkiliyor! İleri yaştaki ağrı sorunları tedavi edilebilir mi?

Yaş ilerlemesi ile çeşitli hastalıklardan da kaynaklanan ağrı sorunları yaşanabilir. Cerrahi yöntemlere başvurulmadan tercih edilebilecek ağrı tedavi yöntemlerini Nöroloji ve Ağrı Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu sizler için anlattı.

Haber 14-11-21 12:00

Diş sıkma ve çene eşitsizliklerine çözüm: Massater botoks

Diş sıkma ve çene eşitsizlikleri küçük sorunlar gibi görülse de kişilerin yaşam kalitesi olumsuz olarak etkilemektedir. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu diş sıkma sorunun için sıklıkla tercih edilen masseter botoks yöntemini sizler için anlatıyor.

Haber 14-11-21 11:56

D vitamini zehirlenmesi nasıl anlaşılır? Azı kadar çoğu da zarar

D vitamini eksikliği ve zehirlenmesi bazı rahatsızlıklara yol açabilir. Kalsiyum emilimi, bağışıklık fonksiyonu ve kemik, kas, kalp sağlığının korunması için önemli rol üstlenen D vitamini, gıdalardan alınabildiği gibi güneş ışığına maruz kalınması durumunda vücut tarafından da üretilebilir. Bazı durumlarda vücut için eksik kalabilir. Bu noktada da takviye olarak alınabilir. Peki D vitamininin fazla alındığı nasıl anlaşılır? Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Çetin Altunal anlattı.

Haber 07-11-21 17:16

Cilt lekeleri neden olur? Kış aylarında ortaya çıkıyorsa...

Cilt lekeleri farklı nedenlerden meydana gelebilir. Kırışık ve yaşla gelen değişimin sonrasında kadınlar için en sık rastlanan cilt problemleri arasında yer alan cilt lekeleri denilince akla ilk olarak güneş ışınlarının doğrudan teması ile çıkan lekeler gelse de altında başka nedenler de yatabilir. Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emre Üregen konu hakkında bilgiler verdi.

Kadin 02-11-21 09:19

Erkeklerde de görülüyor: Meme kanseri belirtileri ve teşhisi

Erkeklerde meme kanseri görülme oranı kadınlara göre 100 kat daha düşük olsa da meme kanseri belirtilerini anlatan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Çetin Altunal, bu belirtileri yaşayan erkeklerin mutlaka bir uzmana başvurmaları gerektiğini söyledi.

Haber 28-10-21 10:41

Dudak dolgusu yaptırırken nelere dikkat etmeliyiz?

Dudak dolgusu son zamanlarda en fazla başvurulan estetik uygulamalar arasında yer alıyor. Uzman kişiler ve profesyonel ortamda yapılması önerilen dudak dolgusu ile ilgili bilgi veren Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Mehmet Sucubaşı, dudak dolgusu yaptırırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

Kadin 24-10-21 16:57

Kepçe kulak ameliyatı ile istenilen görünüme kavuşmak mümkün

Kulak ameliyatı olarak bilinen otoplasti, kulak görünümünden rahatsız olan hastaların başvurduğu bir cerrahi işlem olarak bilinir. Büyük kulak boyutunun başarılı şekilde küçültüldüğü operasyonla, çıkıntılı kulaklar başa yaklaştırılır ve istenilen görünüm elde edilir. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Mehmet Sucubaşı konu hakkında bilgiler verdi.

Haber 19-10-21 08:41

Yüzdeki yorgun görünüm göz altı ışık dolgusu ile yok oluyor

Hayat koşturması ve stres faktörü yorgun bir görünümün yüzünüze yerleşmesine sebep olabilir. Peki bu görünümden kurtulmak için ne yapmak gerekir? Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu yorgun görünüm izlerini nasıl ortadan kaldırabileceğinizi sizler için anlattı.

Haber 18-10-21 09:35