Eti Gumus Haberleri

Skandal olay denetimde ortaya çıktı! Lokantalardaki yemeklerde at ve eşek eti tespit edildi! 'İsimlerini açıklayarak ifşa edeceğiz'

Sakarya’da Ramazan ayında iki firmanın üretim ve satış yerleri ile 4 lokantada at ve eşek eti tespit edildi. İşletmelere en üst sınırdan cezai işlem uygulanırken, mevzuat gereği kapatma işlemi ise yapılamadı. Sakarya Köfteciler, Kebapçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Serdar Gök ise bu firmaların isimlerini açıklayarak ifşa edeceklerini duyurdu.

Haber 2024-04-07 22:59:41

Ramazanda yaşanabilecek o sağlık sorununa dikkat çekti! 'İftar ve sahur arasında şekersiz sakız çiğneyin'

Ramazanda su tüketiminin azalmasının diş sorunlarını artırabileceğini belirten Dt. Eylül Mercan Arslan "Tükürüğümüz ağız içerisinde yıkama yaparak antibakteriyel bir savunma sağlar. Ramazan ayında su tüketiminin azalmasına bağlı olarak tükürüğümüzün bu görevini yerine getirmesinde düşüş görünür. Bu durum diş çürükleri, diş eti problemleri ve ağız kokusu gibi istenmeyen sorunlar ortaya çıkarabilir. Ayrıca Ramazanda tatlı, kahve ve çay tüketimimizdeki artış da bu problemleri tetikleyebilir” dedi.

Haber 2024-03-27 10:25:56

Adana’da yüzlerce at ve eşek eti kemiği bulundu

Adana’da sulama kanalında yüzlerce kesilmiş at ve eşek eti kalıntısı bulundu. Vatandaşlar duruma isyan etti.

Yurthaber 2024-03-25 09:52:09

Mide bulandıran olay, tam 700 kilogram yakalanmıştı: İfadesinde itiraf etti

Ramazan ayı öncesinde Adana ilinde kesimi yapılan 700 kilogram at ve eşek eti, sucuk yapılmak üzere İstanbul’a götürülmek istenildiği esnada jandarma ekiplerince Sakarya otoyolunda yakalanmıştı.

Yurthaber 2024-03-15 11:10:06

Diğer Haber Etiketleri

restoran Sakarya Ramazan diş çürüğü Adana operasyon Şüpheli iftar At eşek eti kıyma Kurban Bayramı Kurban eti kanser Canan Karatay tarif tarifi belen tava belen tava tarifi zülbiye kuru kayısı kırmızı et fiyat denetim moda stil Ivana Sert çöp konteyneri Düzce kemik köpek Bursa sosyal medya saç kavurma kavurma et kavurma saç kavurma tarifi Gölhisar Burdur sakatat et fiyatları rekabet gıda para Ceza Artvin besleme tilki diş eti da, galatasaray yapılan açıklama yaşında Kerem Aktürkoğlu Göz iltihap mon diş ağrısı diş eti iltihabı geçmeyen diş eti iltihabı karanfil limon sumak Güney Kore diş eti kanaması diş eti kanaması neden olur diş eti kanamasına ne iyi gelir diş eti kanamasının nedenleri diş eti hastalıkları Diyarbakır ciğer Eskişehir şeker kalp damar hastalıkları diş ağız ve diş sağlığı oral b oral b diş fırçası oral b şarjlı diş fırçası koyun diş sızlamasına kesin çözüm diş sızlamasına ne iyi gelir balık Amerika tavuk taşlık domuz tiktok Endonezya Bolu Gerede kaz eti fırında kaz eti nasıl pişirilir faydaları nelerdir simpsons the simpsons kehanet Aydın yapay et Çin kurbanlık kurban eti nasıl dağıtılır kavurma tarifi et kavurma nasıl pişirilir et kavurma yapımı et kavurma nasıl yapılır Pazar fayda hindi eti faydaları diş apsesi diş apsesi kaç günde geçer diş apsesi nasıl geçer diş apsesine ne iyi gelir felç risk inme (beyin krizi) kalp hastalıkları uzman
Yurthaber 15-03-24 07:18

Mide bulandıran olay! İftarda insanlara at ve eşek eti yedireceklerdi

Adana'da mide bulandıran bir olay yaşandı. Ramazan ayı öncesinde Adana’da kesimi yapılan 700 kilogram at ve eşek eti, Sakarya’nın Hendek ilçesinde jandarma ekiplerince yakalandı. Konuya ilişkin 3 şüpheli yakalanırken şüphelilerden birinin "evcil hayvanı kasten öldürme" suçundan kaydı bulunduğu öğrenildi.

Haber 15-03-24 00:45

Kurban Bayramı'nda hisse yerine bozuk et ve salam dağıttıkları iddia edilen sanıklar yargılanıyor

Bursa'da kurban eti bekleyen yüzlerce vatandaşı şoka uğratan baba, oğlu ve kızı kendilerinin de mağdur olduğunu öne sürdü. Geçtiğimiz yıl meydana gelen olayda vatandaşlar hisseleri yerine bozuk kıyma, et ve salam dağıtıldığı gerekçesiyle isyan etmişti. 3 bin 660'ar yıla kadar hapsi istenen sanıklardan baba A.A. "20 milyon lira zarar ettik, 1 kuruş maddi menfaatim olmadı" diyerek tahliyesini istedi.

Haber 11-03-24 15:03

Canan Karatay'dan çarpıcı balık uyarısı: Balığı unlayıp kızartmak bakın neye sebep oluyormuş! Karadenizliler bana kızmasın

Sağlıklı yaşam hakkında yapığı uyarılarıyla dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay balık hakkında çarpıcı bir uyarıda bulundu. Türk halkı genel olarak balığı unlayıp kızartmayı tercih ediyor. Canan Karatay'a göre balığı bu şekilde pişirmek büyük tehlikeye yol açıyor. Öte yandan kırmızı et konusuna da değinen Karatay, soslu kırmızı etlerin kanserojen madde içerdiğini ancak bizim halkımızın tükettiği kuzu eti, dana kıyma gibi ürünlerin zararsız olduğunu belirtti.

Haber 11-03-24 07:06

Belen tava tarifi: Belen tava nasıl yapılır?

Adını yapılışından ve memleketinden alan Belen tava, Hatay’ın Belen ilçesine has bir yiyecektir. Eti sebzelerle buluşturan bu yemek hem öğünlerde hem de yemek davetlerinde servis edilebilir. Yapımı ise son derece kolaydır. İşte nefis Belen tava tarifi...

Yemek 10-03-24 19:11

Zülbiye tarifi: Zülbiye nasıl yapılır?

Yemek davetlerinizde ya da iftar sofralarınızda farklı yörelerden geleneksel lezzetler sunmayı seviyorsanız zülbiye tarifi tam da size göre. Sülbiye olarak da bilinen ve ana malzemesi dana eti olan bu yemek Osmanlı mutfağında, en çok Konya’da yapılan bir ana yemektir. Yapımı ise oldukça kolaydır.

Yemek 08-03-24 19:58

Ramazan öncesi fiyatı uçuşa geçti, kırmızı eti ikiye katladı! 'Daha sıkı denetime ihtiyaç var'

Ramazan öncesi marketlerde denetim artarken Malatya kayısısının fiyatı dudak uçuklattı. Market raflarındaki fiyatı peş peşe zamlarla gündem olan kırmızı eti ikiye katladı. Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan üretici ve market fiyatları arasındaki uçuruma dikkat çekerek sıkı denetim çağrısında bulundu.

Finans 05-03-24 15:27

Ailesiyle Sri Lanka'ya tatile giden İvana Sert o anlarını anlattı: Timsah ve kanguru eti denedim

Ivana Sert son olarak YouTube'da yayınlanan Stil İkonu yarışmasında jüri koltuğunda oturmuştu. Geçtiğimiz haftalarda ailesiyle Sri Lanka'ya tatile giden İvana Sert, oranın kültürüne dair bazı açıklamalarda bulundu.

Magazin 05-03-24 12:49

Düzce'de çöp konteynerinde at eti ve kemikleri bulundu

Bölgede et satışı yapan işletmelerde denetim başlatıldı

Yurthaber 04-03-24 14:55

Köpek eti satışı... Sosyal medya ayağa kalktı, gerçek bambaşka çıktı!

Sosyal medyada bir hesabın Bursa'dan köpek eti satışı yapıldığı iddiası, sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Vatandaşların tepki gösterdiği olayın ardındaki gerçek ortaya çıktı. İşte detaylar...

Haber 25-02-24 17:59

Porsiyonu 120 lira! Kızgın sac üzerinde 7 saniyede pişiriyor... Talep arttı, son 2 usta kaldı!

Burdur’un Gölhisar ilçesinde, yaklaşık yarım asrı aşkın süredir pişirilen yaprak kavurma 1 yıl önce coğrafi işaret alarak tescillendi. Dana eti kullanılan ve kızgın sac üzerinde sadece 7 saniyede pişirilen kavurmadan yemek için ülkenin dört bir yanından gelenlerin sayısı artarken ilçede sadece 2 kavurma ustası kaldı.

Yemek 05-02-24 12:05

7 saniyede pişiyor, porsiyonu 120 liradan satılıyor! İlçede sadece 2 ustası kaldı: Eşsiz bir lezzet

Burdur’un Gölhisar ilçesinde, yaklaşık yarım asrı aşkın süredir pişirilen yaprak kavurma 1 yıl önce coğrafi işaret alarak tescillendi. Dana eti kullanılan ve kızgın sac üzerinde sadece 7 saniyede pişirilen kavurmadan yemek için ülkenin dört bir yanından gelenlerin sayısı artarken ilçede sadece 2 kavurma ustası kaldı.

Finans 04-02-24 09:53

'Eskiden yüzüne bakılmazdı, şimdi etten pahalı' Faydaları fark edilince fiyatı eti bile solladı! Gören geri dönüyor 'Daha da artacak'

Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı, sakatatın kilo fiyatının, etin kilo fiyatını geçtiğini belirterek, “1 kilo kuzu ciğer, 1 kilo kuzu etin fiyatını geçti. Eskiden yüzüne bakılmazdı sakatatın, şimdilerde etten pahalı" dedi.

Finans 06-01-24 10:11

Rekabet Kurulu'ndan gıda şirketlerine 355 milyon lira ceza

Rekabet Kurulu, bazı gıda firmaları hakkında yürüttüğü soruşturmaları tamamladı. Aralarında Nestle Türkiye, Eti Gıda ve Horizon Hızlı Tüketim şirketlerinin de bulunduğu gıda şirketlerine toplam 355 milyon lira idari para cezası verdi.

Finans 04-01-24 13:06

Site otoparkında mide bulandıran manzara: Tam 1,5 ton kaçak et ele geçirildi! Bir bölümü çürümüş ve kokmuş

Bursa’da bir sitenin atıl vaziyetteki otoparkında, kaçak kesilmiş 1,5 ton et ele geçirildi. Bir bölümü çürüyen ve kokan etler, belediye ekiplerince imha edildi. "Bidonlar ve kovalar içerisinde de 'ne eti olduğu tespit edilemeyen çürümüş kıyma ve parça etler' ele geçirildiği" bilgisi ise adeta şoke etti! Kaçak etlerin kesiminin yapıldığı ve depolandığı yerin sahibine para cezası uygulandı.

Haber 03-01-24 15:26

Artvin'de yolda karşılaştıkları tilkileri tavuk eti ve ekmekle beslediler

Artvin'de kayak merkezinden dönen 4 arkadaş, yolda karşılaştıkları 2 tilkiyi, tavuk eti ve ekmekle besledi.

Yurthaber 03-01-24 11:18

Diş eti şişmesi neden olur? Diş eti şişmesine ne iyi gelir?

Diş eti sağlığı genel ağız sağlığının kilit bir unsuru olarak karşımıza çıkar. Sağlıklı diş etleri sıkı, pembe ve dişlerin tabanını saran bir yapıya sahip olmalıdır. Sağlıklı diş etleri vücut tarafından üretilen bakterilere karşı doğal bir savunma mekanizması sağlar. Ancak bakteri plağı birikirse ve etkili bir şekilde temizlenmezse diş etlerinde şişme ve kızarıklık gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Peki, diş eti şişmesi neden olur?

Haber 31-12-23 14:01

Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu ameliyat oldu!

Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu'nun Burun eti büyümesi ve burun duvarı problemi nedeniyle operasyon geçirdiğini açıkladı.

Spor 30-12-23 16:51

Diş iltihabını ve ağrısını geçiren mucize karışım! Anında etki ediyor

Diş eti iltihabı ve ağrısı hayat kalitesini olumsuz etkileyen acı verici durumlardır. Ancak, doğal ve hızlı bir şekilde bu ağrılardan kurtulmak mümkün. İşte tam da burada devreye giren bir mucize karışım var. Bu karışımın diş iltihabını ve ağrısını anında hafiflettiği iddia ediliyor. Doğal içeriğiyle dikkat çeken bu karışımın içeriğinde bulunan maddeler, ağrıyı hızla dindirme ve iltihabı azaltma konusunda etkili olabilir. Diş ağrısı ve iltihabına acil çözüm arayanlara mucize karışım haberimizde.

Kadin 29-12-23 10:29

Köpek eti tartışmaları Güney Kore'yi karıştırdı! 'Savaşacağız' sloganları attılar

Güney Kore'de köpek eti tartışmaları büyüyor. Köpek yetiştirilen çiftliklerin sahipleri ve sektör çalışanları, hükümetin köpek eti tüketimini yasaklamak istemesini protesto etti. Polisle göstericiler arasında arbede yaşanırken, protestocular, "Savaşacağız!" sloganları attı.

Haber 30-11-23 17:39

Diş eti kanaması neden olur? Diş eti kanamasına ne iyi gelir?

Ağız sağlığı genel sağlığımızın önemli bir parçasıdır. Diş, diş eti ve ağız bakımının düzenli olarak yapılması hem estetik hem de fonksiyonel açıdan bir dizi fayda sağlar. Dişler yiyecekleri çiğneme, konuşma ve gülümseme gibi günlük aktivitelerde önemli bir rol oynar. Ancak diş çürükleri, diş eti hastalıkları ve ağız kokusu gibi sorunlar ağız sağlığını etkileyebilir. Bu nedenle düzenli diş temizliği, diş ipi kullanımı, diş hekimi kontrolleri ağız hijyeninin korunması açısından kritik önemlidir.

Haber 28-11-23 17:10

Fiyatı eti solladı! Kilosu 420 TL’ye yükseldi: Anlamadığımız bir konu

Diyarbakır’da günlük yaklaşık 4 ton tüketilen ve coğrafi işaret tescil belgesi aldıktan sonra tüketiminin arttığı kuzu ciğerinin kilosu 420 TL’ye yükseldi. Fiyatı, kilosu 390 TL olan eti geçen ciğerin 1 porsiyonu ise restoranlarda 200 TL'ye satılmaya başlandı. Diyarbakır Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası (DİLTO) Başkanı Haşim Elkaan, “Anlamadığımız bir konu, bugün ciğer fiyatları eti geçti. Bu kim, nasıl ve hangi eller tarafından bu şekle getirildi, çözümünü bulamadık" dedi.

Finans 26-11-23 12:52

Sadife öğretmen 8 yıldır hem İngilizce öğretiyor hem de TÜBİTAK projeleriyle derece elde ediyor

Eskişehir Eti Sosyal Bilimler Lisesi’nde 8 yıldır hem İngilizce öğretmenliği yapan hem de Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumuna (TÜBİTAK) proje sunan Sadife Demiral’ın öğrencileri, Türkiye çapında başarılar elde ederken, lise eğitimlerinin ardından Türkiye’de ve yurtdışında üniversitelere yerleşme başarısı gösteriyor.

Yurthaber 24-11-23 11:00

Sakın hafife almayın! Çok ciddi hastalıklara yol açıyor

Ağız ve diş sağlığı, genel sağlığımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Sağlıklı dişler sadece güzel bir gülümseme sağlamakla kalmaz, aynı zamanda beslenme sürecinde önemli bir rol oynar. İyi çiğneme, besinlerin sindirimi için ilk adımdır ve sindirim sistemine daha kolay adaptasyon sağlar. Ağız ve diş sağlığına dikkat edilmediğinde ortaya çıkan diş ve diş eti hastalıklarının çok ciddi hastalıklara sebebiyet verebiliyor. Uzm. Dt. Elif Banu Özkan, diş ve diş eti problemlerinden oluşan hastalıkları saydı.

Haber 24-11-23 08:48

Hızlı ve etkili bir diş temizliği sunan Oral-B iO - 7 Şarjlı Diş Fırçası'nın fiyatı düştü

Diş ve diş eti temizliğine önem verenler buraya! Gülümseten Kasım Fırsatları kapsamında, şarjlı diş fırçaları da indirime girdi! Şarjlı diş fırçaları söz konusu olduğunda en çok tercih edilen markalar arasında yer alan Oral-B'nin sevilen iO - 7 modeli kısa süreliğine 1440 TL indirimde, işte detaylar!

Haber 22-11-23 16:38

Koyun kaç ayda doğurur? Koyunlarda gebelik süresi nedir?

Eti, sütü, derisi, yapağısı ile oldukça faydalı olan, geviş getirenlerden evcil bir hayvan olarak bilinen koyunun dişisi marya erkeği koç olarak isimlendirilmiştir. Bir tür memelidir ve sağılabilir. Sağılan koyunlara anaç koyun ya da sağım koyun denir. Her memeli gibi koyunlar da doğum yapabilir. Ancak koyunların doğurma süreleri ve süreçleri diğer bazı memelilerden farklı olabilir.

Haber 20-11-23 18:10

Diş sızlamasına ne iyi gelir? Diş sızlaması nasıl geçer?

Diş sızlaması pek çok insanın hayatının belirli dönemlerinde karşılaştığı yaygın bir sorundur. Diş sızlaması genellikle hassas dişler, diş çürümeleri, diş eti sorunları veya çeşitli diğer nedenlerle ortaya çıkabilir ve günlük yaşamı oldukça rahatsız edici hale getirebilir. Ancak şans eseri diş sızlamasını hafifletmek ve geçirmek için kullanabileceğiniz bir dizi etkili yöntem ve tedavi seçenekleri bulunur.

Haber 28-10-23 22:39

Balıkçının ağına mavi renkli balık takıldı! Pişince rengi değişti... Uzmanlar tüketmeyin uyarısını yaptı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Alaska eyaleti açıklarında bir balıkçı nadir bulunan bir balık türü yakaladı. Turuncu beneklerden, mavi pullardan oluşan balığın eti de maviydi. Rock Greenlings olarak bilinen balık türünü pişirdikten sonra balıkçı mavi etinin beyaz döndüğünü görünce şaşkınlığını gizleyemedi.

Trend 23-09-23 13:25

Tavuk taşlık faydaları: Tavuk taşlık yenir mi?

Tavuk dünya genelinde en popüler ve sık tüketilen et kaynaklarından biridir. Ancak tavuk sadece göğüs eti ve kanatlarla sınırlı değildir; tavukların iç organları da mutfaklarda çeşitli şekillerde kullanılır. İşte bu iç organlardan biri olan tavuk taşlığı besin değeri ve lezzetiyle merak uyandırıyor. Tavuk taşlığının tüketilip tüketilmemesi konusunda bazı insanlar arasında tereddütler bulunur. Peki, tavuk taşlık yenir mi?

Haber 22-09-23 21:57

Endonezya'da domuz eti yemeden önce besmele çeken fenomen 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı! Tepkiler çığ gibi büyüdü

Endonezyalı TikTok fenomeni Lina Lutfiawati, TikTok'tan yaptığı paylaşımda domuz eti yemeden önce besmele çekmesiyle bir anda sosyal medyanın gündemine yerleşti. Hakkında dini değerlere hakaret ve nefret körükleme suçlarından dolayı dava açılan Lina videosu nedeniyle 2 yıl hapis cezasına ve 16 bin 245 ABD Doları (yaklaşık 439 bin 375 TL) para cezasına çarptırıldı. Para cezasını ödememesi durumunda Lina'nın hapis cezasının 3 yıla kadar uzatılabileceği belirtildi.

Trend 21-09-23 07:56

Gerede Hayvan ve Emtia Panayırı başladı

Bolu'nun Gerede ilçesinde her yıl ülke genelinden esnafın katılımıyla kurulan ve kaz eti, köy ekmeği, keş, el işleri gibi ürünlerin yer aldığı panayırın ilki 17 Eylül'de sona erecek.

Yurthaber 15-09-23 14:52

Kaz etinin faydaları nelerdir? Kaz eti neye iyi gelir?

Kaz eti özellikle Orta Asya, Sibirya ve Kuzey Amerika gibi bölgelerde tüketilen, göçmen kuş olan kazın etinden elde edilen bir et türüdür. Kaz eti, geleneksel olarak yerel kültürlerin yemeklerinde önemli bir rol oynamıştır ve bu bölgelerde besin değeri yüksek bir protein kaynağı olarak kabul edilir. Kaz etinin besin değeri oldukça yüksektir. İçeriğinde zengin miktarda protein bulunur ve bu, kas gelişimi ve vücut onarımı için önemlidir.

Haber 30-08-23 16:03

Alabalık faydaları ve zararları nelerdir? Alabalıkta hangi vitaminler var?

Alabalık, tatlı su kaynaklarında yaşayan lezzetli eti ve besleyici özellikleriyle bilinen popüler bir balık türüdür. Alabalıklar genellikle soğuk ve temiz suları tercih ederler bu nedenle çoğunlukla dağlık bölgelerdeki göl, nehir veya akarsularda bulunurlar. Hem ticari balıkçılıkta hem de hobi amaçlı yetiştiricilikte sıkça tercih edilen alabalık gastronomi dünyasında da özel bir yere sahiptir.

Haber 28-08-23 10:46

The Simpsons kehanetleri nasıl gerçek oluyor? Simpsonlar geleceği biliyorlar mı? Cevabı çok basitmiş...

Donald Trump'ın başkanlığı, Kovid 19, at eti skandalı, Disney ve Fox'un birleşmesi, denizaltı felaketleri, akıllı saatler ve London's Shard Simpsonlar’ın doğru tahminleri arasında. Peki bunu nasıl yapıyorlar?

Trend 24-08-23 15:29

Aydın’da, sağlıksız şartlarda taşınan 300 kilo et yakalandı

Aydın’ın Efeler ilçesinde sevk irsaliyesi olmayan ve sağlıksız şartlarda taşınan 300 kilo büyükbaş hayvan eti ele geçirildi.

Yurthaber 24-08-23 15:20

Ülkede o fabrika faaliyete geçti! Yapay eti sofralara getirmeye bir adım daha yaklaştılar

Çin, nüfusunu beslemek için sürdürülebilir bir hayvansal protein kaynağı arayışında. Bu konuda ise önemli bir atılım gerçekleşti. Şanghay merkezli bir girişim, Çin'in ilk kültürlenmiş et pilot fabrikasını faaliyete geçirdi. Böylece yapay eti pazara sunmaya ve buna bağlı olarak da sofralara getirmeye bir adım daha yaklaştılar.

Haber 14-08-23 12:46

Bin kişiden daha talep gelince bakın ne yapmışlar! Türkiye'nin konuştuğu 'kurbanlık' skandalında şok itiraf: Bozuk olduğu söylenen etler meğerse...

Türkiye günlerdir Bursa'da Kurban Bayramı'nda kurban eti dağıtımında yaşanan skandalı konuşuyor. Restoran işletmecisi Ali Açıkgöz ve oğlu Enes Açıkgöz 1800 kişiden ortalama 7 bin 100 liradan kurban kesmek için vekalet almıştı. Etlerini almaya gelen vatandaşlar ise bozuk et verildiği gerekçesiyle isyan etmişti. Tutuklanan baba-oğlun yeni ifadeleri ortaya çıktı. İlk aşamada 980 kişiyle anlaştıklarını söyleyen şüpheliler, 1000 kişiden daha talep gelince farklı bir yol izledi ve ortalık karıştı...

Haber 03-07-23 15:31

Bin 800 kişiye bozuk kurban eti iddiasında yeni gelişme! Vatandaşlar soluğu karakolda aldı; restoran sahibi baba-oğul tutuklandı

Bursa'da bir restorana kurban vekaleti veren vatandaşlar bayramın birinci günü kolilerini aldıklarında karşılaştıkları manzaraya isyan etmiş, yaklaşık 4 ton et imha edilmişti. Kurban hissesi için 1800 kişiden kişi başı 7 bin 100 TL aldıktan sonra, daha önceden kesilmiş ve bozuk et verdiği öne sürülen restoran sahipleriyle ilgili yeni gelişme yaşandı.

Haber 01-07-23 15:04

KURBAN ETİ NASIL SAKLANIR? Kurban eti kaç saat dinlendirilir, ne zaman buzluğa konur? İşte püf noktaları

Kurban eti nasıl saklanır merak ediliyor. Kurban bayramının ikinci gününde kurban kesme ibadetini yerine getiren vatandaşlar kalan etlerini nasıl muhafaza edeceklerini araştırıyorlar. Etin bozulmasını önlemek için doğru saklanması çok önemli. Ayrıca kesim sonrası etin bakteri ile enfekte olmaması için doğru şekilde saklanması gerekli. Peki, Kurban eti kaç saat dinlendirilir, ne zaman buzluğa konur? İşte tüm merak edilenler...

Haber 29-06-23 15:43

Kurban eti nasıl dağıtılır, nasıl pay edilir? Kurban eti dağıtırken dikkat edilmesi gereken şeyler ne? Diyanet açıkladı

Kurban eti nasıl dağıtılır, nasıl pay edilir gibi soruların yanıtları merak ediliyor. Kurban kesme ibadetini yerine getiren tüm müslümanlar eti nasıl pay etmesi gerektiğini araştırıyor. Paylaşma ve dayanışmanın arttığı Kurban Bayramı'nda kurban etinin kurban kesemeyen yoksullara dağıtılmasını, bir bölümünün akraba, tanıdık ve komşularla paylaşılması Diyanet tarafından açıklandı. İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Haber 29-06-23 14:41

Kurban eti ne zaman kıyma çekilir, hemen çekilir mi? Kurbanlık etten kıyma çektirmek için et kaç gün dinlenmeli?

Kurban eti ne zaman kıyma çekilir, sorusu Kurban Bayramı'nın gelmesiyle beraber merak edildi. Dini bayramlardan biri olan Kurban Bayramı'nda büyükbaş veya küçükbaş bir hayvan dualar eşliğinde kesiliyor. Dağıtılmak, pişirilmek ve buzlukta saklanmak üzere pay edilen etlerden kıyma çektirmek isteyen vatandaşlar etin dinlenme süresini sorgulamaya başladı. Peki, Kurban eti ne zaman kıyma çekilir, hemen çekilir mi? Kurbanlık etten kıyma çektirmek için et kaç gün dinlenmeli?

Haber 28-06-23 01:04

Lokum gibi et kavurma tarifi: Kurban etinden kavurma tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Et kavurma tarifi Kurban Bayramı'nın gelenekselleşmiş tariflerinden biri haline gelmiş durumda. Genelde etin olabildiğince yumuşak halde pişmesi ve ağızda dağılması için en uygun tarif aranıyor. Et dışında birkaç malzeme ile kolayca et kavurma hazırlamak mümkün. Peki, Kurban etinden kavurma tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? Kurban eti nasıl pişirilir?

Yemek 27-06-23 20:32

Çin’den skandal görüntüler! Köpek Eti Festivali için pazar kurdular... Evcil köpekleri çalarak işkence ediyorlar

Çin’in Yulin Köpek Eti Festivali, ülkeden ve dünyadan gelen tepkilere rağmen her yıl 21-30 Haziran arasında düzenleniyor. Bu yılda Köpek Eti Festivali için pazar skandal görüntülere sahne oldu. Bir hayvan aktivisti tarafından çekilen görüntülerde sahiplerinden çalınan evcil köpeklerle birlikte sokak hayvanlarının işkenceyle öldürüldükten sonra tezgahlarda satıldığı anlar yer aldı.

Trend 23-06-23 14:13

Hindi etinin faydaları nelerdir, besin değeri nasıl? Hindi eti kilo aldırır mı, nasıl kullanılır?

Hindi eti, dünya genelinde yaygın olarak tüketilen ve sağlıklı bir protein kaynağı olan bir et çeşididir. Hindi eti, hindi kuşunun kaslı bölgelerinden elde edilir ve besleyici değeri yüksek bir gıdadır. Hem besleyici özellikleri hem de lezzeti nedeniyle birçok kültürde önemli bir yere sahip olan hindi eti, çeşitli yemeklerde kullanılarak sofralara zenginlik katar.

Haber 15-06-23 11:26

Diş apsesi nasıl geçer, antibiyotikle geçmiyorsa ne yapılır? Diş apsesi için doğal antibiyotik önerileri nelerdir?

Diş apsesi ağız içerisindeki bir enfeksiyon sonucu oluşan ağrılı ve rahatsız edici bir durumdur. Bu enfeksiyon dişin iç kısmında bulunan pulpa tabakasında meydana gelen bir iltihaplanma sonucunda ortaya çıkar. Diş apseleri genellikle bakterilerin neden olduğu çürükler veya diş eti hastalıkları gibi ağız sağlığı sorunlarının ilerlemesiyle gelişir. Peki, diş apsesi nasıl geçer?

Haber 14-06-23 11:51