Etnik Catisma Haberleri

Saçkıran nedir, neden olur? Saçkıran tedavisi nasıl yapılır?

Saçkıran, saçlı derideki bağışıklık sistemi tarafından saç köklerine saldırılması sonucu oluşan otoimmün bir hastalıktır. Bu durum, yuvarlak veya oval şekilli kıllı lezyonların belirmesiyle karakterizedir ve genellikle saç dökülmesine neden olur. Saçkıran, yaş, cinsiyet veya etnik kökene bakılmaksızın her yaştan insanı etkileyebilir. Peki, saçkıran nedir ve neden olur?

Haber 2024-03-25 13:22:33

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin Eskişehir İl Başkanlığı'nda konuştu:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Başta kadın, erkek, cinsiyet eşitliği olmak üzere Cumhuriyet Halk Partili belediyeler, karşısındakinin etnik kökenine, mezhebine, siyasi tercihine ve cinsiyetine bakmaksızın eşit hizmet verir. Bunu imza altına, taahhüt altına alan tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

Yurthaber 2024-03-08 13:35:44

Dünya mutfağı evinizde: Evde kolayca yapabileceğiniz etnik tarifler

Mutfağınızda standart yemekler yapmak yerine dünya mutfağından farklı yemekleri denemeyi seviyorsanız bu tarifler tam size göre. Dünyanın farklı bölgelerinden birbirinden leziz ve popüler yemekleri evinizde kolayca hazırlayabilir, ister doyasıya tüketebilir isterseniz de akşam yemeğine gelen misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Hepsi maharetinize hayran kalacak ve tarifini isteyecekler.

Yemek 2024-02-08 11:56:34

Renklerin enerjisini tarzınıza yansıtın! İşte sezonun en trend ve göz alıcı desenli parçaları

Bu sezon, canlı renkler ve cesur desenler ile kendinizi ifade etmenin tam zamanı! Yüksek enerjili çiçek desenler, geometrik şekiller, etnik motifler, siyah beyaz çizgiler yine yükselişe geçti! Biz de sizin için sezon trendlerini yansıta kılavuz niteliğinde bir desenli kıyafet seçkisi hazırladık. İşte sizin için seçtiklerimiz...

Kadin 2023-11-30 16:24:47

Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken sözler! 'Bir iddiayı daha ortaya koyuyorum' diyerek duyurdu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçimlerle ilgili olarak "Bir iddiayı daha ortaya koyuyorum, yine Allah şahittir ki siyasi görüşü ne olursa olsun birini öbüründen ayırmadan 16 milyon insanımızın geçmişi, etnik kökeni, inancı ne olursa olsun her hususta duygularının karşılığını bulduğu, yaşamsal özgürlüklerinin onlara verildiği, hiçbirine sen şusun sen busun denilmediği bir kurum, bir şehir, bir kent yaşamı vadediyorum" dedi.

Haber 15-11-23 13:45

Dünyaca ünlü yıldız Mel Gibson'dan Türkiye ve Azerbaycan'a skandal sözler! Ermeniler etnik temizliğe maruz kalıyor

ABD'li Hollywood yıldızı Mel Gibson sosyal medyadan yaptığı paylaşımla bir kez daha gündeme gelmeyi başardı. Dünyaca ünlü yıldız Azerbaycan'ın Karabağ'daki antiterör operasyonunu bir soykırım olarak tanımlayarak dünyaya acil yardım çağrısında bulundu. Ünlü aktör paylaşımında, "Ermeni halkı bir kez daha etnik temizliğe maruz kalıyor. Pek çok Ermeni, Azerbaycan ve Türkiye'nin elinde tarif edilemez dehşetler yaşıyor" ifadelerini kullandı.

Trend 30-09-23 09:37

Hindistan’da skandal olay! İki kadının çıplak şekilde sürüklenip taciz edildiği görüntü tepki topladı

Hindistan’ın son dönemde şiddet olaylarının arttığı Manipur eyaleti toplu tecavüz skandalıyla bir kez daha sarsıldı. Yerli Kabile Liderleri Forumu, Kuki-Zo etnik grubuna mensup iki kadına "toplu tecavüz" edildiğini belirtti. Sosyal medyada paylaşılan, bir grup çete üyesinin iki kadını çıplak şekilde sürükleyerek taciz ettiği görüntü tepki çekti.

Trend 20-07-23 15:12

Zafer Partisi'nden istifa eden 300 kişi AK Parti'ye katıldı! Rozetlerini Kurtulmuş taktı

Zafer Partisi'nden istifa eden partililer, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen törenle AK Parti'ye katıldı. Törene katılan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Bizim etnik kökenler üzerinde bir ayrışmamız asla söz konusu değildir. Bu coğrafyada yaşayan, bu ülkenin vatandaşı olan her kardeşimiz, 85 milyon hangi etnik kökene ait olursa olsun hepsi birdir, beraberdir, kardeşimizdir. Ve aynı kaderi paylaştığımız insanlardır" dedi.

Haber 29-04-23 20:28

'Bu yoldan derhal dönmeli' Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na sert sözler 'Aleviliği samimi değil'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "14 Mayıs'ta Aziz Milletim Sıra Sende" Eskişehir Mitingi'nde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' çıkışıyla ilgili de konuşan Bahçeli "Kılıçdaroğlu'nun etnik ve mezhep temelli kimlik siyaseti çok tehlikelidir. Sonu uçurum olan bu yoldan derhal dönmelidir" dedi. Bahçeli, Kılıçdaroğlu için "Aleviliği samimi değil" şeklinde konuştu.

Haber 29-04-23 15:03

Son dakika: Bahçeli'den seçim mitinginde sert sözler! Kılıçdaroğlu bu alçak göreve taliptir

Son dakika haberi: MHP lideri Bahçeli, Kastamonu'dan seçim gündemine ilişkin verdiği mesajlarda Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenerek "Bozgunculuk, bölücülük bugün de vardır. Tek eksik fiili işgalin olmamasıdır. Ancak Kılıçdaroğlu bu alçak göreve taliptir, etnik ve mezhep kışkırtıcılığına soyunmuştur" ifadelerini kullandı.

Haber 24-04-23 14:24

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Bir mutfak pozisyonu içerisinde bunu anlatmanın ne anlamı var?

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş’ta halka hitap etti. Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Erdoğan, "Durduk yere etnik köken mezhep tartışması açıyorlar. Bu ülkede kimse kimseye mezhebini kökenini sormaz. Ana muhalefetin başındaki zat, hangi mezhepten olursa olsun, bizi hiç düşündürmez. Saygı duyarız. Ama bunu kalkıp istismar vasıtası yapmak, bir mutfak pozisyonu içerisinde bunu anlatmanın ne anlamı var? " dedi.

Haber 22-04-23 20:33

Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' videosuna Bahçeli'den tepki! 'Etnik ve mezhebi hassasiyetleri çok tehlikeli şekilde kaşıyarak...'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' başlıklı videosunun ardından MHP lideri Devlet Bahçeli'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Bahçeli "Kılıçdaroğlu’nun, küresel emperyalizmin dayatma, tembih ve telkinleriyle kimlik siyasetine keskin dönüş yapması, etnik ve mezhebi hassasiyetleri çok tehlikeli şekilde kaşıyarak kanatma hevesine düşmesi vahim bir sorumsuzluk örneğidir" dedi.

Haber 20-04-23 14:52

Ermenistan'da Azerbaycan bayrağına büyük saygısızlık! Sahneye daldı ve bir anda ateşe verdi! Saldırgan ise kahraman gibi karşılandı...

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Erivan'da gerçekleştirilen Avrupa Halter Şampiyonası'nın açılış töreninde Azerbaycan bayrağı yakılmasına tepki göstererek, "Ermenistan'da Azerbaycan'a yönelik etnik nefretin vücut bulmuş hali olan bu eylemi şiddetle kınıyoruz" denildi.

Spor 15-04-23 14:21

Nefret dolu sözlere tepki yağdı! Selçuk Bayraktar: 'Bu zihniyete asla geçit vermemeliyiz'

Sokak röportajında bir kadın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine yönelik nefret dolu sözler kullandı. O sözlere bir tepki de Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'dan geldi. Bayraktar yaptığı paylaşımda, "Ülkemizi mezhepsel farklılıklar, etnik köken üzerinden parçalamaya, toplumsal fay hatlarını tetiklemeye çalışan bu zihniyete asla geçit vermemeliyiz" dedi.

Haber 03-04-23 06:35

Nurgül'ü 10 el ateş ederek öldüren bekçi: Mesleğimi küçümsedi, sözün bittiği yerdeyim

Kağıthane'de 35 yaşında bir çocuk annesi Nurgül Altıntaş, 10 el ateş edilerek öldürülmüştü. Olayı gerçekleştiren bekçi Eyüp Doğan'a müebbet hapis cezası verildi. Sanık Eyüp Doğan savunmasında, "Öldürme kastım olmadı. İki yıllık emeğimin boşa gittiğini, beni aldattığını düşündüm. Benim adım Eyüp, adımın anlamını biliyorum. Son olayda benim etnik kökenimi, mesleğimi küçümseyerek benimle dalga geçti. Sözün bittiği yerdeyim. Keşke yaşasaydı'' ifadelerini kullandı.

Haber 27-10-22 16:56

Altılı masa liderinden dikkat çeken açıklama! 'Kılıçdaroğlu'nun adaylığı dezavantaj olur mu?' sorusuna böyle yanıt verdi!

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneğinin (ANSİAD) düzenlediği bir programda önemli açıklamalarda bulundu. Gültekin Uysal, 2023 seçimlerinin tarihi bir eşik olduğunu belirterek "Herkesin eşit fırsatlara sahip olduğu bir Türkiye'yi ortaya çıkartmak istiyoruz." dedi. Uysal, ayrıca "Altılı masanın adayı belli mi? CHP Genel Başkanı adaylığını açıklarsa etnik kökeninden dolayı adaylığı dezavantaj olur mu?" sorusuna da yanıt verdi.

Haber 24-10-22 23:01

İBB'nin Antik Çağ'dan Günümüze 3 İstanbul 1 Tarihi Yarımada Sergisi açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: - "Yarımada, üç küreselleşme döneminde farklı kültürlerin, etnik ve dini grupların, siyasal sistemlerin ve yönetim anlayışlarının damıtıldığı bir mekan olarak, olumlu ve olumsuz deneyimleriyle, dünyanın dört bir köşesinde sorulan 'Bir arada yaşayabilir miyiz' sorusuna yanıtın verilebileceği en doğru yerdir"

Yurthaber 13-10-22 14:49

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, Kocaeli'de tapu dağıtım törenine katıldı:

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan 85 milyonun tamamını bir, beraber ve kardeş kılacak bir toplumsal bütünlüğü inşallah hep beraber sağlayacağız" - "Bizim kitabımızda insanları mezheplerine, meşreplerine göre ayırt etmek yazmaz. Bizim kitabımızda insanları etnik kökenlerine, ana dillerine göre birbirlerinden ayırt etmek yazmaz. Bizim kitabımızda; insanlarımızı kültürel farklılıklarına göre birbirlerinden uzak tutmak hiç yazmaz"

Yurthaber 08-10-22 20:08

Bakan Kirişci, Kayseri'de Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu:

"Artık kimseyi dilinden, dininden, ırkından, mezhebinden veya etnik kökeninden dolayı ötekileştiren veya ayrıştıran değil, ülkeyi bir bütün olarak gören ve eşit yurttaşlık temelinde bir bakışa sahip olan bir yönetime çok şükür kavuşmuş olduk"

Yurthaber 07-10-22 16:04

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, Diyarbakır'da 2023'e Doğru Şehir Buluşmaları programında konuştu:

"Terör örgütünün özellikle 40 yıldan bu yana Doğu ve Güneydoğu'da etnik köken vurgusu yapmak suretiyle hareketinin temelini teşkil etmek üzere kullandığı argümanları ortadan kaldırdık. Bu alanda da muazzam bir temizlik yaptık" - "Bir af veya infaz düzenlemesi söz konusu değil, net"

Yurthaber 23-09-22 15:20

Emine Erdoğan, Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı kitabının Sırpça tercümesi tanıtım etkinliğinde konuştu:

"Mutfağımızdaki çeşitlilik, topraklarımızdaki farklı kültür, din ve etnik kökenler arasındaki dostluğun ve birlikte yaşama sanatının bir ifadesidir" - "Bugün, Sırpça tercümesinin tanıtımını yaptığımız 'Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı' kitabının, kültürel yakınlığımızın gün yüzüne çıkmasının bir vesilesi olacağını düşünüyorum"

Yurthaber 07-09-22 15:31

Dünya Göçebe Oyunları Organizasyon Komitesi Başkanı Kazancı, tanıtım toplantısında konuştu:

"Dünya Göçebe Oyunları, etnik milliyetçilik ve bölgesel çatışmaların giderek arttığı günümüzde dünya barışına katkı sunmayı, toplumlar arasında iş birliğini güçlendirmeyi, sivil diplomasiyi geliştirmeyi, hoşgörü ve yardımlaşmayı teşvik etmek için dünya kültürlerinin çeşitliliğini ve öz gönüllülüğünü yeniden canlandırmayı amaçlıyor"

Yurthaber 06-09-22 15:35

Türkiye sığınmacı sorununu çözmede dünyanın yükünü çekiyor

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç: - "Türkiye’nin de sığınmacılara karşı yaptıkları, insanın vicdani duruşunu, dış politikada ortaya koyan bir tavırdır. Türkiye, dünyanın yükünü çeken bir ülke" - "Yabancı düşmanlığında karşımıza çıkan bir ilginç durum da dini aynı olan fakat farklı kökene ait olanlara da ayrımcılık yapıldığını görüyoruz. Etnik kökenden farklı olunca ayrı tutum sergileniyor. Ayrıca din üzerinden yapılan ayrımcılıklar var ki bunu da soydaşlarımıza karşı yayılan İslamofobinin olduğunu görüyoruz"

Yurthaber 25-08-22 13:45

Bitlis'te Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni düzenlendi

Bitlis Valisi Oktay Çağatay: - "Biz bir marka olmaya çalışıyoruz. Bölgenin terör belasını def etmesiyle beraber huzur geldi" - TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: - "Birlikte rahmet, ayrılıkta gazap vardır. Yeter ki fikrinden, inancından, etnik kökeninden, mezhebinden siyasi görüşünden dolayı birbirimizi ötekileştirmeyelim. Ötekileştirmezsek hep beraber kazanırız"

Yurthaber 04-08-22 19:26

Gülşen'in çok konuşulan takımını beğenenler için alternatif öneriler

Güzel şarkıcı Gülşen, sosyal medyada paylaştığı fotoğrafları ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Ünlü şarkıcının geçtiğimiz günlerde giydiği cıvıl cıvıl renklere sahip etnik desenli takımıyla paylaştığı fotoğraf, hayranları tarafından oldukça ilgi gördü. Gülşen'in bu fotoğrafını gören birçok kişi, ünlü ismin giydiği elbisenin kaynağını araştırmaya başladı. Sizler için birbirinden güzel alt üst takım modellerini derledik.

Magazin 02-08-22 14:55

Corendon Airlines, Avrupa havalimanlarındaki problemler sebebiyle uçuş iptal etmek zorunda kaldı

Corendon Airlines CEO'su Yıldıray Karaer: - "İptal edilen uçuş sayısını mümkün olduğunca düşük tutmaya çalışsak da ağustos, eylül ve ekim uçuşlarımızın turistik hatlarda yüzde 15, etnik hatlarda ise yüzde 25'ini iptal ettik"

Yurthaber 01-08-22 10:45

İçişleri Bakanı Soylu, Şırnak'ta 2. Cudi Festivaline katıldı:

"Dilimiz, rengimiz, etnik kökenimiz bunların hiçbirisinin birbirimizi ayırt edecek bir gücü söz konusu değildir. Bizi ancak Allah karşısında ona olan kulluğumuz ve takvamız kurtaracaktır. Sefine bize bunu anlatmaktadır. Hz. Nuh Aleyhisselam bize bunu anlatmaktadır"

Yurthaber 30-07-22 17:58

Çavuşoğlu, kaleme aldığı makaleyle FETÖ tehdidini uluslararası medyada anlattı:

"Terörün milliyeti, etnik kökeni veya dini yoktur. Bu tehdit insanlığın tamamını tehdit etmektedir. Bu nedenle, bu tehdide yanıt da müşterek ve kararlı olmalıdır" - "Hükümetimiz yıllardır ABD'den Gülen'in Türkiye'ye iadesini ve Avrupa ülkelerinden de FETÖ mensuplarının iadesini talep ediyor. Ne yazık ki, bu istekler henüz karşılanmadı" - "Uluslararası toplumdan terörle mücadelede Türkiye ile dayanışma içinde olmasını bekliyoruz"

Yurthaber 15-07-22 18:58

Bakan Akar: Tek hedefimiz teröristlerdir

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) komuta kademesi, Kurban Bayramı'nı "şehitler tepesinin kartalları" olarak adlandırılan Dağlıca'daki Mehmetçik ile kutladı. "Tek hedefimiz teröristlerdir" diyen Bakan Akar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tarih boyunca herhangi bir etnik, mezhepsel, dini grupla mücadelesinin olmadığına dikkati çekti.

Haber 09-07-22 11:27

BBP Genel Başkanı Destici, Alevi dedeleri, kanaat önderleri ve STK temsilcileriyle buluştu:

"Bu ülkede yaşayan Alevi kardeşlerimizin, toplumumuzun talepleri, öncelikleri, beklentilerini konuşuyoruz. Mutlaka ama mutlaka bunları çözmemiz gerektiğini, bu anlamda hiç kimsenin eline koz vermememiz gerektiğini çok açık ifade ediyorum" - "Devlet, hepimizin devleti, ülke hepimizin ülkesi, millet ise hepimizin milleti. Hepsi, bütün etnik unsurları, mezhep ve inanç farklılıklarıyla bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. Hiç kimsenin kendisini bir adım geride ya da ikinci sınıf vatandaş konumunda görmemesi lazım"

Yurthaber 06-07-22 22:29

Etnik rinoplasti bilinen yöntemlerden oldukça farklı

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümü'nden Doç. Dr. Erkan Soylu: - "Etnik rinoplasti birçok yönüyle diğer burun ameliyatlarından farklıdır. Etnik burunların çoğunda vücudun başka yerlerinden kıkırdak alınması gerekmektedir. Yumuşak doku ve kalın cilde şekil vermenin en iyi yolu kıkırdak kullanmaktır"

Yurthaber 23-06-22 10:42

AK Parti Sözcüsü Çelik, MKYK toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu: (1)

"(Kılçdaroğlu'nun olası adaylığı) Türkiye'de herhangi bir makama aday olmak isteyen birisinin etnik kimliği tartışma konusu yapılmaz"

Yurthaber 14-06-22 20:24

Etnik ne demek? Etnik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe hem Orta Asya hem de Anadolu coğrafyasında şekillenmiş, özgün bir dildir. Pek çok kişi Türk dili ile yakından ilgilendiğinde hem dilbilgisi yapısı hem de kelime çeşitliliği bakımından bu özgünlüğü fark eder. Özellikle orijinal dili Türkçe olan kitaplar, bu özgünlüğün ve çeşitliliğin ortaya çıkmasına yardımcı olur. Bu kitapları okurken sık rastlanan durumlardan biri de kelimelerin anlamlarının merak edilmesidir. Anlamı yaygın olarak bilinmeyen kelimelerden biri de Etnik şeklindedir.. Türkçede sık sık kullanılan Etnik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 22:41

Moğolistan Gobi Çölü'nde Türk izleri bulundu: Kimse Türk kültürüyle ilgilenmemiş

Türk dili konuşan halkların geçmişe uzanan dönemlerini kaya resimleri üzerinden anlayabilmek için çalışmalar yapan arkeolog ve yazar Prof. Dr. Semih Güneri, Moğolistan'ın Gobi Çölü'nde Türklere ait kaya resimleri bulduklarını söyledi. Güneri, "Bu süreç içinde tarihlemeleri yapılacak. Çok erken döneme ait buluntular var. Bu bizi şaşırtabilir. Orada yaşayan etnik grubun Türk dili konuşan halklar olduğunu biliyoruz. oradaki sanat stili Altay'daki sanat stilinin aynısı" dedi.

Haber 02-04-22 11:05

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, Bursa'da konuştu:

"Biz sadece geçmişin partisi değil, aynı zamanda Türkiye'nin geleceğinin siyasi hareketiyiz. Bir zümrenin, çevrenin, sınıfın, etnik yapının, mezhebin, meşrebin partisi değil 84 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ve hatta dünyanın bütün mazlumlarının partisiyiz" - "AK Parti ve Tayyip Erdoğan, gönüllere girmeyi başardığı için milletimizden hep destek görmüştür"

Yurthaber 26-03-22 19:02

Evinizin özgürlük hissini arttıracak mutlaka almanız gereken bohem ev dekor ürünleri

Bohem ev dekorasyonu; şık etnik yapısı, doğaya yakın olması, enerjisi ve özgürlük hissini arttırmasıyla çok sevilen dekorasyon stillerinden biri. Rahatlatıcı ve sıcak bir görünümle estetiği de beraberinde getiren bohem ev stilinin olmazsa olmaz parçalarını sizler için bir araya getirdik. Bohem tarzı seviyor ve evinizi bu stile uygun dekore etmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin!

Haber 10-03-22 10:45

Guterres: ‘‘Rus Askerleri Barış Gücü Olamaz’’

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ukrayna’nın doğusuna gönderilecek Rus askerlerinin Moskova’nın iddia ettiği gibi ‘‘barış gücü’’ olmayacağını söyledi ve Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in bölgede etnik Ruslar’a karşı soykırım yapıldığı iddialarını reddetti

Haber 23-02-22 03:14

Son dakika: Devlet Bahçeli'den Kılıçdaroğlu afişlerine tepki

Son dakika: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Kızılcahamam Kampı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun afişlerine sert tepki gösterdi. Bahçeli, "CHP Genel Başkanı'nın üzerinde fotoğrafının bulunduğu bir afiş bulunmaktadır. Bu afişler rezalettir. Afişte, 'Etnik köken, inanç, cinsel yönelim yasayla dezavantaj olmaktan çıkarılacak' denilmekte. Türkiye'de dezavantajlı hiçbir kesim yoktur." ifadelerini kullandı.

Haber 06-02-22 12:16

Himba kabilesi yaşam tarzıyla şaşırtmaya devam ediyor! Kadınları tamamen çıplak geziyor

Dünya üzerinde tamamen izole bir şekilde yaşayarak modern dünyanın dinamiklerinden uzakta pek çok kabile bulunuyor. Kendilerine özel gelenekleri ve yaşam tarzlarını devam ettiren kabileler herkesi şaşırtmaya devam ediyor. Bu kabilelerden biri de Namibya’da göçebe bir şekilde hayatını sürdüren Himba kabilesi olarak dikkatleri çekiyor. Kabile kadınlarının tamamen çıplak gezmesiyle bilinen etnik grup, ilginç doğum yöntemleri sayesinde dünyanın ilgisini çekmeyi başardı.

Trend 25-01-22 16:27

Myanmar'daki askeri darbe etnik güçlerin yeniden örgütlenmesine yol açtı

Myanmar'daki askeri darbe etnik güçlerin yeniden örgütlenmesine yol açtı

Yurthaber 13-01-22 12:30

İngiltere'de göçmenler Vatandaşlık ve Sınırlar yasa tasarısından neden endişeli?

Muhafazakar Parti hükümetinin hazırladığı yeni yasa tasarısı, vatandaşları etnik kökenlerine göre ayıracağı söylenerek eleştiriliyor.

Haber 08-01-22 12:05

Adalet Bakanı Gül, AK Parti İzmir İl Başkanlığında partililere seslendi:

"Türkiye'nin bütün meselelerini, sorunlarını bilen bir Hükümetimiz, Genel Başkan'ımız, Cumhurbaşkanı'mız var. Bu konuları, sorunları adım adım çöze çöze yolumuza devam edeceğiz" - “Biz bir kesimin, bir etnik grubun, bir bölgenin değil, 84 milyonun partisiyiz, 84 milyonun Hükümetiyiz”

Yurthaber 28-12-21 16:21

Rumeli topraklarından sofralarınıza lezzet taşıyan bir göçmen yemeği: Ovmaç (oğmaç) çorbası tarifi

Farklı milletleri ve kültürleri ağırlaşmış, etnik çeşitliliği yüksek bir coğrafyada yaşamanın nimetlerinden biri de mutfak kültürümüz. Türk mutfağı; Anadolu'ya özgü, birbirinden lezzetli yemeklerin yanı sıra farklı kültürlerden edindiği pek çok tarifi de bünyesinde saklıyor. Sizi, bu tariflerden biri olan ovmaç çorbası ile tanıştıralım.

Yemek 19-12-21 17:39

Rus Cinayet Zanlısı Almanya’da Suçlu Buldu

Almanya'da mahkeme, Rus vatandaşı Vadim Krasikov'u Gürcü vatandaşı etnik Çeçen Zelimhan Tornike Kangoşvili'yi 2019 yılında Berlin'de bir parkta Moskova'nın talimatı üzerine öldürmekten suçlu buldu ve ömür boyu hapis cezasına çarptırdı

Haber 15-12-21 17:11

ANALİZ - Irak'ın kısır döngüsü: Güven eksikliği ve uzlaşı problemi

Irak’taki en temel sorunun güven eksikliği olduğunu söylemek mümkün - On yıllardır merkezi otoriter algılarla yönetilen ve etnik, dini, mezhepsel, aşiretsel ve toprak bağının güçlü olduğu Irak’ta gevşek federal yapıda bir sistem ortaya kondu - Bu durum Irak’ta yatay ve dikey güvensizlik alanları ortaya çıkarmış durumda - Ülkede başat sorunların çözümündeki ilk adım vatandaşlık temelinde bir Iraklılık kimliğinin oluşturulması olabilir - Küresel ve bölgesel güçlerin Irak’taki parçalanmayı körükleyici değil, istikrar ve barış üretici adımlar atması yüksek derecede önem arz ediyor

Yurthaber 17-11-21 11:02

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da gençlerin sorularını yanıtladı:

"Mustafa Kemal dar kalıplar arasına sıkışmış bir ideolojinin adı değildir, Atatürkçülük bu değildir. Tümüyle hedef gösterdiği çağdaş uygarlıktır. Çağdaş uygarlık sürekli değişen bir kavramdır, dinamik bir kavramdır" - "Farklı düşünürken kimsenin etnik kimliği, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmayacaksınız, kimseyi düşüncesinden ötürü onu suçlamayacaksınız" - "Şu anda her ilimizde üniversite var. Gerçekten bunlar üniversite mi? Adı üniversite ama gerçekten üniversite mi? Hayır, çoğu üniversite değil. Hukuk fakültesi var, hukuk dersini verecek profesör, doçent yok. Ne olacak, fakülte mi burası? Üniversite mi? Değil."

Yurthaber 10-11-21 23:54

Göçün 60'ıncı yılı: Almanya'nın göç ile değişen yüzü

60 yıl önce Türkiye ile imzalanan işgücü anlaşması, Almanya toplumunu nasıl dönüştürdü? Alman tanımı nasıl değişti? Etnik, dini, kültürel çeşitlilik kabul görüyor mu? Uzmanlar DW'ye değerlendirdi:Almanya, bundan 60 yıl önce Türkiye ile işgücü anlaşması imzaladığında, kimse bunun yol açacağı büyük sosyal etkileri hesap etmemişti.

Haber 01-11-21 13:01

Corendon Airlines 2022 yılında atağa kalkıyor

Corendon Airlines Ticaret Direktörü Mine Aslan: - "Ana pazarımız Almanya’daki arzımızı artırarak 2022 yaz sezonunda etnik ve turistik olmak üzere piyasaya 10 milyon koltuk arz ediyoruz"

Yurthaber 01-11-21 11:18

Almanya'ya Göçün 60'ıncı Yılı

Türkiye ile Almanya arasında 30 Ekim 1961'de imzalanan ve göçün önünü açan İş Gücü Anlaşması, bugün 60 yaşına bastı. Bundan tam 60 yıl önce İstanbul Sirkeci Garı'ndan hareket eden trenlerle Almanya’ya gelen "Misafir İşçiler", zamanla ülkenin en büyük etnik azınlık grubuna dönüştü

Haber 30-10-21 19:30