Eu Membership Haberleri

MED EU MODEX 2023 Tatbikatı Çanakkale'de yapılacak

Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda AFAD ile 18-22 Eylül'de gerçekleştirilecek tatbikatta, olası deprem durumunda karşılaşılabilecek 50'den fazla tıbbi ihtiyaç gerektiren olay senaryolaştırılacak.

Yurthaber 2023-09-15 14:07:33

Simgesi Eu olan element nedir, özellikleri nelerdir? Eu elementi periyodik tabloda nerede yer alır?

Elementlerin sınıflandırılması için oluşturulmuş tabloya periyodik tablo denir. Bu tabloda elementlerin atom numaraları, simgeleri, kütle numaraları ve atom ağırlıkları yazar. Her elementin simgesi farklıdır. Genellikle iki harfle gösterilen elementlerin bazıları tek ya da üç harfle de gösterilebilir. Simgesi Eu olan elementin ne olduğu ve periyodik tabloda nerede bulunduğu da merak edilmektedir. Peki, simgesi Eu olan element nedir, özellikleri nelerdir?

Egitim 2023-03-10 17:07:18

Eu ne demek? Eu kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Lisanlar, kültürler gibi birbirlerinden etkilenen değerlerdir. Yaşanan etkileşimler sonucu kullanılmaya başlanan sözcükler ise Türkçedeki kelimelerin artışını beraberinde getirir. Bu durum dilbilimcilerin, Türkçeye katılmak istenen kelimeler ile ilgili araştırma yaparak dilimize uyarlanması sürecini doğurur. Eu kelimesi de tüm kelimeler gibi Türk Dil Kurumu'nda görev alan yetkililer tarafından araştırılmıştır. Eu ne demektir?

Egitim 2022-05-17 22:41:38

Organik tarım sektöründe büyük güç birliği

Yaklaşık 30 yıldır çevre dostu yöntemlerle kalıntı içermeyen sağlıklı ürünler üreten Türk organik sektörü, üç büyük proje için güç birliğine gitti.Türk organik sektörü, kendi potansiyelini dünyaya tanıtacağı bir portal kurmak için harekete geçerken, Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı (EU Green Deal) ve İklim Değişikliği konu başlıklarında projelere başvurularda bulundu.

Yurthaber 2021-03-09 11:30:12

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener TGRT EU yayınına katıldı

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, TGRT EU’da yayınlanan "Burada Her Şey Var" programına konuk oldu, Görele’nin tarihini ve kültürünü ekran başındaki izleyicilerle paylaştı.Görele Belediye Başkanı Tolga Erener ilk olarak TGRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Ercan Seki ile görüşerek bir süre sohbet etti.

Yurthaber 22-01-21 11:36

Yakıt tüketimi EU lastik etiketi değerlerine göre ne kadar fark ediyor?

2012 yılının Kasım ayından itibaren Avrupa Birliği arabaların lastiklerinde etiket sistemine geçti. Bu zorunluluk ile lastiklerin bilgileri artık etiket olarak üzerinde yer alacak. Aslında bu lastik bilgileri bir çoğumuz tarafından önemsenmiyor. Peki, yakıt tüketimi EU lastik etiketi değerlerine göre ne kadar fark ediyor?

Haber 07-01-21 08:42

Hatay’da 25 kaçak göçmen yakalandı

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde sınırı, yasa dışı yollarla geçen yabancı uyruklu 25 kişi yakalandı.Alınan bilgiye göre, Kırıkhan-Kumlu yolunda uygulama yapan jandarma ekipleri şüphe üzerine 42 ADK 862 ve 01 EU 007 plakalı minibüsleri durdurmak istedi.Jandarma ekiplerinin ’dur’ ihtarına uymayan sürücüler takip sonucu ilçe girişinde durduruldu.Araçlarda, yasa dışı yollarla sınırdan Türkiye’ye giren Suriye uyruklu 25 kişi yakalandı.Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haber 21-12-20 16:31

Tosya’da 6 kişinin yaralandığı kaza kameralara yansıdı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde meydana iki hafif ticari aracın karıştığı ve 6 kişinin yaralandığı trafik kazası, kameralara yansıdı.Edinilen bilgiye göre, Tosya ilçesi Cumhuriyet Meydanında önceki gece 23.30 sıralarında 37 KL 808 ve 41 EU 025 plakalı iki hafif ticari araç çarpıştı.

Yurthaber 14-07-20 12:10

Erciyes Teknopark Tarafından COST Projeleri ile İlgili Çevrimiçi Bilgi Günü Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi akademisyenlerine, Erciyes Teknopark Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi tarafından COST Projeleri ile ilgili çevrimiçi bilgi günü düzenlendi.Bilgilendirme etkinliğinde Selçuk Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi aynı zamanda TÜBA Asli Üyesi ve EU COST Bilimsel Komite Üyesi Prof.

Yurthaber 25-06-20 11:34

AB Corona Zirvesinden Uzlaşı Çıkmadı

Avrupa Birliği üyesi 27 ülke lideri, Corona virüsünün yarattığı ekonomik sarsıntının etkilerini azaltarak, ülke ekonomilerinin yeniden ayağa kaldırılmasını öngören 750 milyar Euro'luk "Next Generation EU /Yeni Nesil AB" yardım paketi üzerinde uzlaşamadı

Haber 19-06-20 21:10

AB’ye ihracatta yaşanan sorunlar GTO’da konuşuldu

GTO’da, “Avrupa Birliği Ülkelerine İhracatta KOBİ’lerin Yaşadığı Sorunlar ve Çözüm Yolları” konulu çalıştay düzenlendi.Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) iş birliğinde yürütülen Türkiye-AB İş Diyaloğu Programı (Turkey-EU Business Dialogue - TEBD) kapsamında, AB ülkelerine ihracatta Türk KOBİ’lerin yaşadığı sorunlar GTO’da gerçekleştirilen çalıştayda masaya yatırıldı.Avrupa Birliği ile olan ticari ilişkilerimizi daha dengeli yürütebilmek adına KOBİ’lerimizin ihracatla ilgili yaşadıkları sorunların dile getirilmesi ve çözüm önerilerinin hazırlanması amacıyla düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Acıoğlu, “Oda olarak en önemli misyonumuz üyelerimizin gelecek planlarına katkı sağlamak” dedi.Alanında uzman kişileri eğitim, seminer ve toplantılar düzenleyerek GTO üyeleriyle buluşturduklarını belirten Acıoğlu, geleceğe daha sağlam adımlarla yürüyebilmenin yollarını aramak için bu çalıştayı gerçekleştirdiklerini ifade etti.Acıoğlu: “AB’ye üye ülkelere 1,4 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik”Konuşmasında Gaziantep’in ihracat rakamlarına da değinen Acıoğlu, 2019 yılında 7,4 milyar dolar ihracat ile en fazla ihracat yapan 6.

Yurthaber 09-03-20 15:26

Otomobil takla attı: 1 yaralı

Adıyaman’da, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobilin takla atması sonucu 1 kişi yaralandı.Edinilen bilgilere göre, Basri Durmuş idaresindeki 44 EU 798 plakalı otomobil, Altınşehir Mahallesi Karaali Köprüsü üzerinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak takla attı.

Yurthaber 11-02-20 15:08

Trump threatens with 25 pct. duty on EU cars if no trade deal

United States President Donald Trump threatened to impose a tariff of 25 percent on cars imported from the European Union unless a trade agreement is reached with the bloc, Trump told in an interview by Maria Bartiromo from Fox Business.

Haber 22-01-20 14:12

Doğan: GMO FREE Turkish Cotton markamız AB standartlarında

Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) Başkanı Fatih Doğan, 4’üncü Akdeniz Pamuk Yolu etkinliğinde GMO FREE Turkish Cotton markasıyla GDO’suz pamuktan üretilen tekstil ve konfeksiyon ürünlerinin Avrupa Birliği’nde kabul gören EU GMO FREE markasına dahil edilmesi talebinin karşılanmadığını belirterek, “GMO FREE Turkish Cotton markamız Avrupa Birliği standartlarındadır.

Yurthaber 29-12-19 11:05

UK, EU on brink of total breakup: Investment guru

Scotland, Northern Ireland may break off from UK after Brexit, causing 'disruptions,' says renowned investor Jim Rogers

Finans 19-12-19 16:41

Voleybol: CEV Kadınlar Challenge Kupası

Beylikdüzü Voleybol İhtisas: 3 - Slavia EU Bratislava: 0 - İlk maçı 3-0 kaybeden İstanbul temsilcisi, altın sette turu geçen taraf oldu

Spor 18-12-19 18:57

Beylikdüzü Voleybol İhtisas, Slavia EU Bratislava'yı konuk edecek

Beylikdüzü Voleybol İhtisas, Slavia EU Bratislava'yı konuk edecek

Spor 17-12-19 10:47

Avrupa'daki karar alıcıları Hindistan lehine etkilemeyi hedefleyen propaganda ağı tespit edildi

Sivil toplum kuruluşu EU Disinfo Lab, 65 ülkede faaliyet gösteren 265 internet sitesinden oluşan ağın koordinasyon içinde hareket ederek Avrupa'daki karar alıcıları etkilemeyi hedeflediğini ortaya çıkardı

Haber 16-12-19 18:23

Voleybol: Kadınlar CEV Challenge Kupası

Slavia EU: 3 - Beylikdüzü Voleybol İhtisas: 0

Spor 04-12-19 20:49

Karabük’te otomobil şarampole uçtu: 7 yaralı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil şarampole uçtu, 2’si çocuk 7 kişi yaralandı.Edinilen bilgiye göre, Karabük’ten Bartın istikametine giden Mustafa Aydın (33) yönetimindeki 06 EU 2223 plakalı otomobil, Kırıklar köyü mevkisinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle karşı şeride geçip 20 metreden şarampole yuvarlandı.

Haber 24-11-19 21:02

GDO’suz Türk pamuğuna, EU GDO Free Cotton logosu değer katar

Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) Başkanı Fatih Doğan, GDO’suz Türk pamuğunun "Turkish GDO Free Cotton" ismi yerine, Avrupa’daki pamuk üreticileri ile birlikte hareket ederek “EU GDO Free Cotton" logosu altında pazarlanmasının bu ürünleri kullanan tekstil sektörünün önünü açacağını söyledi.GDO’suz pamuk üreten Yunanistan’ın pamuk üreticileri ve çırçırcılarının İspanyol paydaşları ile birlikte 16 Ekim tarihinde Brüksel’de düzenledikleri toplantıya davet edildiğini ifade eden Doğan, “Türkiye’de pamuk tohumundan yağ ve küspe üretilmesinden dolayı gıda güvenliği nedenleriyle GDO’suz pamuk tarımı yapılmakta.

Yurthaber 10-11-19 10:44

Osmanlı engereğinin keşfedilen yeni alt türü ÇOMÜ öğretim üyesinin adıyla literatüre girdi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Ege Üniversitesi (EU) ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nden bir grup bilim adamı, Türkiye ile Yunanistan’da görülen ve ’Osmanlı engereği’ olarak bilinen türün yeni bir alt türünü Antalya Geyik Dağları’ndan tanımladı.Yeni alttür ve çalışmalarına ilişkin bilgiler veren EÜ Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof.

Yurthaber 05-11-19 17:17

KOBİ’lerin AB Ülkelerine İhracatındaki Sorunlar Çalıştayı yapıldı

EUROCHAMBRES-TOBB iş birliğinde yürütülen Türkiye-AB İş Diyaloğu (Turkey-EU Business Dialogue) TEBD Projesi kapsamında, “KOBİ’lerin AB Ülkelerine İhracatındaki Sorunları” konusundaki çalıştay Balıkesir’in Edremit ilçesinde yapıldı.AB ile olan ticari ilişkileri daha dengeli kılmak adına KOBİ’lerin ihracatla ilgili yaşadıkları sorunların dile getirilmesi ve çözüm önerilerinin hazırlanması amacıyla düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Oda Meclis Başkanı Mehmet Hakkı Semerci “Savaşlar artık topla tüfekle değil; ticari alanda elde edilen avantajlarla gerçekleşiyor.

Haber 17-10-19 14:03

Başkan Acar’dan Ege Üniversitesi İletişim Fakültesine ziyaret

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesini ziyaret ederek, Aliağa hakkında bilgi verdi.Ege Üniversitesi (EU) İletişim Fakültesinin dekanlık toplantı salonunda fakülte dekanı Prof.

Yurthaber 14-10-19 12:20

Vali Deniz: Gençlerimizin girişimcilik ruhunu canlandırmalıyız

Manisa Valisi Ahmet Deniz, “İşsizliği azaltmak ve yeni iş alanları sağlamak için gençlerimizin girişimcilik ruhunu canlandırmalıyız" dedi.Valilik Avrupa Birliği Dış İlişkiler Proje Koordinatörü Ural Sevener ve “Avrupa Başlangıç Akademisi”(StartUp EU Academy) proje ortağı ülke temsilcileri Vali Ahmet Deniz’i ziyaret etti.

Yurthaber 08-10-19 17:36

Boeing 737 MAX's return stalled by EU regulators

After the European Union Aviation Safety Agency has denied it has any "specific concerns" regarding the reintroduction of Boeing 737 MAX to air traffic, unnamed sources who spoke to the Wall Street Journal claimed regulators have recently warned counterparts in the United States that the safety of overhauled flight control systems is still under question.

Finans 08-10-19 16:03

Sivas’ta iki trafik kazasında 7 kişi yaralandı

Sivas’ta meydana gelen iki trafik kazasında 7 kişi yaralandı.Edinilen bilgilere göre, saat 08.00 sıralarında Sivas-Erzincan yolu Yeni Karşıyaka Köprüsü kavşağında O.Y idaresindeki 58 EU 999 plakalı otomobil ile Ş.K idaresindeki 58 TP 962 plakalı otomobil çarpıştı.

Haber 30-09-19 10:32

Genç iletişimciler Avrupa Birliği yaz okulunda buluştu

Avrupa Birliği (AB) Jean Monnet Programı çerçevesinde hem Yaşar Üniversitesi hem de Ege Üniversitesinden gerçekleştirilen “EU TALK: AB Konuşmaları” başlıklı yaz okulu, iletişim alanındaki akademisyen, öğrenci ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirdi.Proje koordinatörlüğünü Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyesi Doç.

Yurthaber 25-08-19 10:40

Seydikemer’de iki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 9 yaralı

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu 9 kişi yaralandı.İddiaya göre Ali Öz idaresindeki 48 ABU 297 plakalı otomobil yol dökülen mıcır nedeniyle sürücünün direksiyon hakimiyeti kaybetmesi sonucu, Fethiye-Antalya kara yolu Bayır mevkisinde, karşı yönden gelen Ramazan Girgin yönetimindeki 06 EU 1695 plakalı otomobille çarpıştı.

Yurthaber 24-08-19 23:20

Freni patlayan tır 6 otomobile çarparak durabildi

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde freni patlayarak kontrolden çıkan un yüklü tır, şehir merkezindeki ışıkta bekleyen 6 otomobile çarparak devrildi.Dinar-Afyonkarahisar karayolu üzerindeki ilçe merkezinde meydana gelen kazada, Halit Akkoyun’un yönetimindeki 26 EU 864 plakalı un yüklü tır, freninin patlaması üzerine kırmızı ışıkta bekleyen 34 JJ 0493, 22 AK 316, 06 EE 687, 06 FM 5772, 42 CES 88 ve 48 V 1877 plakalı araçlara çarptı ve orta refüje çıkıp sinyalizasyon direğini devirerek yan yattı.Meydana gelen kazanın ardından bölgeye çok sayıda polis, itfaiye, sağlık ve zabıta ekibi sevk edildi.

Haber 03-08-19 15:45

15 askerin şehit olduğu terör saldırısının bir numaralı firari sanıkları hakkında dava açıldı

Kayseri’de 15 askerin şehit, 54 askerin gazi olduğu 17 Aralık 2016’da düzenlenen canlı bomba saldırısı ile ilgili görülen davadan tefrik edilen 2’si firari, 1’i Almanya’da yakalanan, ancak iade edilmeyen 3 sanık hakkında dava açıldı.17 Aralık 2016’da terörist Kasım Yıldırımçakar bomba yüklü, sahte olarak düzenlenmiş 71 EU 595 plaka araç ile Adana’dan Kayseri’ye gitti.

Yurthaber 18-07-19 11:19

EU car sales fall 7.8 pct. in June

New car registrations in the European Union decreased by 7.8 percent in June year-on-year to 1.45 million, the European Automobile Manufacturers Association (ACEA) said on Wednesday.

Haber 17-07-19 12:29

Tosya Sapaca köyünde otomobil tarlaya uçtu: 2 yaralı

Kastamonu’nun Tosya ilçesi Sapaca Köyü mevkiinde yoldan çıkan otomobilin tarlaya uçması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.Edinilen bilgiye göre, İstanbul istikametinden Samsun istikametine gitmekte olan ve sürücüsü öğrenilemeyen 34 EU 7381 plakalı otomobil, Tosya’da Sapaca köyü mevkiine geldiği sırada sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak tarlaya yuvarlandı.

Yurthaber 17-05-19 18:15

Erciyes Teknopark’ta “Cost Projeleri ve Uluslararası İş Birlikleri Hakkında Bilgi Günü” Etkinliği Düzenlendi

Erciyes Teknopark Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi tarafından Erciyes Üniversitesi akademisyenlerine yönelik olarak “COST Projeleri ve Uluslararası İş birlikleri Hakkında Bilgi Günü” etkinliği düzenlendi.Bilgi günü etkinliğinde Selçuk Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi aynı zamanda TÜBA Asli Üyesi ve EU COST Bilimsel Komite Üyesi Prof.

Yurthaber 21-03-19 08:45

Şişli'de kovalamaca kaza ile sonuçlandı... Dehşet dolu anlar kamerada (1)

ŞİŞLİ Aytekin Kotil Caddesi üzerinde 34 EU 9588 plakalı otomobili ile 34 KT 049 plakalı araç birbirlerine çarpa çarpa ilerlerken araçlardan biri doğalgaz kutusuna çarptı.

Haber 31-12-18 12:59

Şişli'de kovalamaca kaza ile sonuçlandı... Dehşet dolu anlar kamerada (1)

ŞİŞLİ Aytekin Kotil Caddesi üzerinde 34 EU 9588 plakalı otomobili ile 34 KT 049 plakalı araç birbirlerine çarpa çarpa ilerlerken araçlardan biri doğalgaz kutusuna çarptı.

Haber 31-12-18 12:58

Caddede iki araç birbirlerine çarpa çarpa ilerliyordu

ŞİŞLİ Aytekin Kotil Caddesi üzerinde 34 EU 9588 plakalı otomobili ile 34 KT 049 plakalı araç birbirlerine çarpa çarpa ilerlerken araçlardan biri doğalgaz kutusuna çarptı.

Haber 31-12-18 12:28

Caddede iki araç birbirlerine çarpa çarpa ilerliyordu

ŞİŞLİ  Aytekin Kotil Caddesi üzerinde 34 EU 9588 plakalı otomobili ile 34 KT 049 plakalı araç birbirlerine çarpa çarpa ilerlerken araçlardan biri doğalgaz kutusuna çarptı.

Haber 31-12-18 12:18

Yeni yılın coşkusu Bonus'la katlanarak artıyor

Bonus sahipleri yılbaşı alışverişlerinden 75 TL'ye kadar bonus kazanırken, American Express Card sahiplerine 70 bin Membership Rewards puan hediye ediliyor

Haber 19-12-18 12:24
Haber 13-11-18 08:32

Astralis'in EU LCS partnerlik başvurusu kabul edildi!

Dünyanın en iyi CS:GO takımları sıralamasında uzun zamandır zirvede bulunan Astralis, yaptığı açıklama ile EU LCS franchise partnerliği için yaptığı başvrunun kabul edildiğini duyurdu.

Trend 09-10-18 14:51

Garanti Bankası'ndan Okula Dönüş Kampanyası

Kampanya kapsamında müşteriler, üye iş yerlerinden yapacakları okul harcamalarında 50 lira bonus, 10 bin mil ve 50 bin Membership Rewards puan kazanma fırsatı elde ediyor

Haber 11-09-18 11:17

EU LCS'de şampyon belli oldu!

EU LCS finalinde Schalke 04'ü mağlup eden Fnatic Yaz Mevsimi şampiyonu oldu.

Trend 11-09-18 10:26

Valiliğinin Ortaklık Başvurusu Yaptığı ’ab Ekonomisini Ve İnsan Sermayesini Güçlendirme’ Projesi Kabul Edildi

Kırşehir Valiliği tarafından ortaklık başvurusu yapılan ’Reinforce EU Economies, Reinforcing Human Capital’ (AB Ekonomisini ve...

Yurthaber 06-09-18 08:14

EU agrees on budget for 2019, commitments and payments rose

EU ambassadors agreed the Council's position on the 2019 EU draft budget in advance of  negotiations with the European Parliament.

Finans 13-07-18 13:29

EU agrees negotiating mandate on the amendment of the Schengen borders code

EU ambassadors endorsed, on behalf of the Council, a mandate for negotiations on a proposal amending the Schengen border code as regards temporary reintroduction of controls at internal borders.

Haber 20-06-18 15:32

EU agrees on new directive for interoperability of roll tolls across Europe

EU countries want to make it easier to trace owners of foreign vehicles that fail to pay road tolls by granting each other access to national vehicle registration data.  The Council today adopted a general approach on updated electronic road tolling rules which include a legal basis for such information sharing.

Haber 08-06-18 11:49

Schalke 04, Amazing'i kadrosuna kattı!

Geçtiğimiz mevsim aktif olarak bir takımda görev almayan deneyimli oyuncu Amazing, EU LCS ekiplerinden Schalke 04'e transfer oldu.

Trend 01-06-18 14:14