Eurosam Haberleri

NATO'dan Türkiye'ye mesaj

Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi almasının ulusal bir karar olduğunu belirten Stoltenberg, “Ama Türkiye aynı zamanda İtalyan-Fransız konsorsiyumu EUROSAM ile mutabakat muhtırası imzaladı. NATO müttefikleriyle anlaşmaya varırsa tabii ki memnuniyet duyarız” dedi.

Haber 2018-02-22 05:03:48

Türkiye'nin anlaşma imzaladığı Eurosam hangi sistemleri geliştiriyor?

Türkiye, uzun menzilli hava ve füze savunma sisteminin gelişimi ve üretimi için çalışmalar yapmak üzere Fransa-İtalya ortak konsorsiyumu Eurosam şirketi ile işbirliği anlaşması imzaladı. Eurosam ile ilgili bazı önemli bilgileri dört başlık altında derledik.

Haber 2018-01-06 11:52:00

ErdoğanMacron ortak basın toplantısı

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1) - "(Türkiye'nin AB'ye üyelik süreci) Bu bizi ciddi manada yorduğu gibi milletimi de ciddi manada yoruyor. Yani belki de bizi bir karara doğru sürükleyecektir. Zira sürekli olarak 'ne olur artık bizi de alıverin' diyecek halimiz de pek yok" - "Bugün burada EUROSAM ile ilgili bir anlaşmayı da imzalamış olduk ki bu çok çok önemli bir adım. Bir diğer NATO ülkesi İtalya'yı da içine alacak şekilde üçlü bir anlaşmanın adımını da böylece atmış olduk. Şimdi bundan sonrası sür

Haber 2018-01-05 20:00:13

Diğer Haber Etiketleri

Türkiye, Fransa'da Eurosam konsorsiyumu ile füze savunma sistemi anlaşması imzaladı

İtalyan-Fransız konsorsiyumu Eurosam, Aselsan ve Roketsan ile hava ve füze savunma sisteminin gelişimi ve üretimi için anlaşma imzalandığını duyurdu. Açıklama, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransa gezisi sırasında yapıldı.

Haber 05-01-18 18:09

Erdoğan'ın Fransa ziyaretinde gündemde milli füze Eurosam da var!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un davetlisi olarak 5 Ocak’ta Fransa’yı ziyaret edecek. Erdoğan, Macron ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

Haber 03-01-18 08:48

2018 Yılı Bütçe Tasarısı Plan ve Bütçe Komisyonunda

- Milli Savunma Bakanı Canikli: (1) - "Bir taraftan S400'leri satın alıyoruz, bir taraftan EUROSAM ile yine aynı fonksiyona sahip sistemleri birlikte geliştirmek için çalışma başlattık. Yine aynı şekilde Patriotlarla ilgili teklifimiz var. Ayrıca Türkiye tamamen kendi milli imkanlarıyla geliştireceği bir platformun, hattın çalışmasını başlattı" - "Henüz hem S400'ler hem de Patriotlar için görüşmeler devam ediyor" - "Biz NATO ittifakının üyesiyiz ve o şekilde kalmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar

Haber 22-11-17 21:36

Türkiye noktayı koydu: O iş bitti!

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Rusya’dan S-400 füzelerinin satın alındığını belirterek, 'O iş bitti, S-400 füzeleri satın alınmıştır. Bundan sonra artık detaylar ama onunla yetinmiyoruz, kendi savunma sistemimizi geliştirmek için EUROSAM Konsorsiyumu ile ayrı bir çalışma yapıyoruz' dedi.

Haber 11-11-17 19:24