Ev Hanımı Haberleri

Her şey 25 TL'ye aldıkları o ürünle başladı! Şimdi 1,5 milyon TL'yi buldu... Yurt dışına bile satıyorlar

Osmaniye’de kooperatif aracılığıyla aile ekonomisine destek olmak isteyen kadın girişimcilerin 25 liraya aldıkları rende ile başlayan hikayeleri, 1 buçuk milyonluk sermayeden oluşan bir işletmeye dönüştü. Kurduğu kooperatifle ilgili konuşan Başkan Rahime Yüksek, "Kendim gibi ekonomik sıkıntı çeken kadınlara nasıl destek olabilirim, bunlarla nasıl bir iş birliği içerisinde bir platform kurabilirim diye düşünürken kooperatifi kurmak geldi aklıma" dedi.

Kadin 17-04-2024 09:54

10 yıl önce keşfetti! Evinde yapıp satıyor... Tanesi 5 bin TL'den başlıyor

Sivas’ta 10 yıl önce resim çizmeye başlayan ev hanımı Sonay Ünal, çizdiği resimlerle ressamlara taş çıkartırken, ev ekonomisine de katkı sağlıyor.

Kadin 08-04-2024 11:54

Asgari ücret zammından önce yarı yarıyaydı: Emekli olmak isteyen ev hanımlarının ödeyeceği rakam belli oldu! Evlilik süresi ve çocuk sayısı...

"Ev hanımlarına emeklilik" haberleri milyonlarca kadın tarafından takip edilmeye devam ediyor. Çalışmayan ev kadınlarına emeklilik hakkıyla ilgili harekete geçildi. Kadınlar kaç gün, ne kadar prim ödeyecek?

Finans 02-02-2024 09:47

Ev hanımlarına prim desteğinde ayrıntılar netleşmeye başladı, SGK Uzmanı, sigorta giriş detayına işaret etti: Prim günü ve yaş buna göre hesaplanacak!

"Ev hanımlarına emeklilik" haberleri milyonlarca kadın tarafından takip edilmeye devam ediyor. Çalışmayan ev kadınlarına emeklilik hakkıyla ilgili harekete geçildi. Kadınlar kaç gün, ne kadar prim ödeyecek? SGK Uzmanı Murat Bal detayları anlattı.

Finans 30-01-2024 10:41

Emeklilik hayali kuran ev hanımları bu haberi bekliyordu, Meclis'e sunuldu! 25 yıl detayı...

Çalışmayan ev kadınlarına emeklilik hakkıyla ilgili harekete geçildi. CHP Milletvekili Mahmut Tanal hazırladığı teklifi Meclis'e sundu. Sosyal devlet vurgusu yapılan metinde 25 yıl detayı dikkat çekti. İşte milyonlarca ev hanımı ilgilendiren teklifi detayları...

Finans 29-01-2024 12:30

Emeklilik imkanı genişliyor! Ev hanımlarına prim desteği... Her ay 2 bin 133 TL'sini devlet ödeyecek! Detaylar netleşti: Yıpranma payı da gündemde

Emekli maaşına dün yapılan yeni ek zam gündem olurken; ev hanımları için emeklilik yolunu açan düzenlemede de sona gelindi. İki bakanlık çalışmalarında sona geldi. Düzenlemedeki prim desteği detayı ortaya çıkarken, ev hanımları ve Çalışan anneler için yıpranma payı da masada. Emeklilik hayalini kuran ev hanımları ise "Devletin prim desteği ne kadar? Aylık ne kadar prim ödenecek? Kimler emekli olabilecek?" gibi sorulara yanıt ararken; rakamlar da netleşti.

Finans 24-01-2024 06:50

Ev hanımlarına emeklilik var mı, ev hanımları emekli olabilir mi? Ev hanımlarına emeklilik ne zaman, şartları nelerdir?

Her çalışan vatandaşın belli bir süre çalıştıktan ve gerekli olan koşulları yerine getirdikten sonra emekli olma hakkı kazanır. Ancak emekli olmak için bir işyerinde çalışmak ya da iş yeri sahibi olmak gibi bir zorunluluk yoktur. Türkiye Cumhuriyeti yasaları gereğince ev hanımları da emekli olma ve emekli maaşı alma hakkına sahiptir. Bu hak için bazı şartların yerine getirilmesi gerekir. Peki, ev hanımları emekli olabilir mi?

Haber 28-08-2023 10:44

Milyonerle evlenen kadın zengin ev hanımı olmanın zorluklarını açıkladı! Kocasının çalınmasından korkuyor...

Ev hanımı olmanın kolay olduğu düşünülse de bu sorumluluğun da oldukça zorlukları bulunabiliyor. Dubai'de yaşayan ve milyonerle evlenen bir kadın zengin ev hanımı olmanın zorluklarını anlatarak soyulmak ve başka kadınların kocasını elinden çalması gibi korkuları olduğunu belirtti.

Kadin 29-05-2023 14:35

Sadece yüksek maaşlı erkeklerle çıkıyor! Ev hanımı yaptığı açıklamalarla tartışma yarattı

Her kişinin ilişkiye bakış açısı farklılık gösteriyor. Bazıları aşkın önüne hiçbir şeyin geçemeyeceğini savunurken bazıları ise sadece aşk karın doyurmaz diyerek ilişkilerinde mantığını da kullandığını belirtiyor. TikTok'ta ev hanımı olan bir genç kız sağlıklı bir ilişki için sadece yüksek maaşlı erkeklerin tercih edilmesi gerektiğini açıklayarak tartışma yarattı.

Kadin 03-05-2023 15:18

Çocuk başına bir yıl erken emeklilik, iki yıl geç ödemeli faizsiz kredi, yıllık 12 bin 800 TL'lik indirim... Detaylar netleşti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Aile Koruma Kalkanı Programı'nın detayları netleşti. Ev hanımlarına emeklilik yolu açılırken, prim ödemelerinin 3'te 1'i devlet tarafından ödenecek. Her çocuk başına bir yıl erken emeklilik hakkının yer aldığı programda, iki yıl geç ödemeli faizsiz kredi desteği de dikkat çekti. İşte tüm detaylar....

Finans 01-05-2023 07:45

Sosyal medyadan yaptığı paylaşım viral oldu! “Arkadaşım öldükten sonra kocası onun işlerini yapması için dört kişiyi işe aldı”

TikTok’yan yaptığı paylaşımla dikkatleri üzerine çeken Allison Roozen, en iyi arkadaşının vefatından sonra kocasının onun işlerini yapabilmesi için dört farklı personeli işe aldığını açıkladı. Roozen paylaşımı kısa sürede sosyal medya kullanıcılarının ilgisini çekmeyi başardı. Video, annelerin ailelerinin sorunsuz çalışmasını sağlamak için yaptıkları ve genellikle gözden kaçan çalışmaları vurguladığı için birçok kişinin takdirini kazandı.

Trend 28-04-2023 14:36

Sararmış perdeleri kar gibi bembeyaz yapıyor! Deterjana gerek yok çözümü mutfakta

Beyaz tül perdeler zaman içerisinde sararabiliyor. Sararmış perdeler evde bakımsız ve kirli bir görünüme sebep oluyor. Bayram temizliğine başlayanlar sararmış perdeleri beyazlatmak çeşitli deterjanlar kullanıyor. Ancak evde yapılan doğal karışım sayesinde etkili bir şekilde sararmış perdeleri beyazlatmak mümkün olabilir. Evde bulunan temel bir malzeme ile sararan perdeleri anında bembeyaz yapabilirsiniz.

Kadin 17-04-2023 15:07

Zonguldak'ta internetten yapımını öğrendiği hasır çantalarla kendisine gelir kapısı oluşturdu

Zonguldak'ta internetten videolarını izleyerek öğrendiği hasır çanta yapımını ilerleten ev hanımı Nejla Özçelik, sattığı ürünlerle ev ekonomisine katkı sağlıyor.

Yurthaber 04-04-2023 15:33

Ev hanımı böyle isyan etti: 'Çamaşır bile yıkayamıyoruz' 1 yıl dolmadan 2 buçuk katına çıktı!

Enflasyonun her geçen gün daha da kendini hissettirmesine vatandaşın isyanı devam ediyor. Fiyatlardaki artış sadece temel gıda ürünlerinde değil temizlik ürünlerinde de yaşanıyor. Örneğin toz deterjanın fiyatı daha bir yıl dolmadan 2 buçuk katına çıktı. Vatandaş ‘çamaşır bile yıkayamıyoruz’ diyerek isyan ediyor.

Haber 06-12-2022 08:04

Sağlıklı ve güzel görünen tırnaklar için en etkili TikTok ürünleri

Bakımlı görünen tırnaklara ve ellere sahip olmak, her kadının hayali. Saç ve cilt bakımının yanı sıra tırnak bakımı sağlayan ürünlere de yönelmek önemli. TikTok kullanıcıları tarafından çok beğenilen ve önerilen birkaç bakım ürünüyle muhteşem ellere sahip olmanız mümkün. Ellerinizi yumuşacık yaparken tırnaklarınızın beslenmesini sağlayacak pek çok ürün alternatifini keşfetmek için yazıyı okumaya devam edin!

Kadin 17-10-2022 16:16

Prof. Dr. Canan Karatay uyardı: Evlerinize sokmayın! En büyük zehir bunlar

Evin temizliği sağlık için büyük önem taşıyor. Temizlikte kullanılan malzemeler de sağlığı etkileyen etkenler arasında bulunuyor. Prof. Dr. Canan Karatay temizleyicilerin içerisinde bulunan kimyasalların sağlık üzerindeki etkilerini anlatarak ve günlük kullanılan bulaşık süngerlerinin tehlikelerine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Kadin 16-10-2022 07:10

Hibe desteği aldı, ev hanımıyken patron oldu! ‘İşlerimiz gayet iyi’

Hibe desteği alarak dev tesisin sahibi olan ev hanımı Zeynep İlhan’ın anlattıkları dikkat çekti. Malatya’nın Akçadağ ilçesinde yaşayan İlhan ‘Kadınlar başvuru yapmaları halinde teşvik alabilirler azimli olunursa neden olmasın’ ifadelerini kullandı. İşte İlhan’ın 20 bin kapasiteli tavuk çiftliği ile ilgili dikkat çeken detaylar…

Finans 28-09-2022 07:52

Çukurovalı kadınlar biber salçası mesaisinde

Ev hanımı Meryem Çatalbaş: - "Bir yıl boyunca yemeklerimize ayrı bir lezzet katan salçayı kullanıyoruz. Fazla salçayı da satıp ev ekonomisine katkıda bulunuyoruz"

Yurthaber 21-09-2022 11:04

Komşularının tavsiyesiyle açtığı imalathane ve kafede kadınlara istihdam sağlıyor

Kocaeli'de girişimci Selma Yıldırım: - "Ev hanımları inanarak hayallerinin peşinden gitsinler. Ben de bu işin bu kadar büyüyeceğini düşünmemiştim ama başlayıp azmedince beklediğimden daha büyük işler oldu"

Yurthaber 01-09-2022 11:08

Evinin bahçesini atık malzemelerle hobi atölyesine çevirdi

Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde yaşayan Feride Tombak: - "Atılacak soba kovalarını değerlendirdim, içlerine çiçek ektim. Böyle şeyler yapmak insana huzur veriyor, psikolojisini düzeltiyor"

Yurthaber 16-07-2022 11:01

Ölüm döşeğindeki babası ''Mutsuzsan başka bir şey yap'' demişti! Evinin hanımı olmayı seçti

37 yaşındaki Emily de Rean kurumsal kariyerinden vazgeçip, ev hanımı olmayı seçmiş bir kadın. Günlerini arkadaşlarıyla vakit geçirerek, egzersiz yaparak, ve yeni şeyler öğrenerek geçiriyor ve benzer hedeflere sahip kişilere ev hanımı olmaya giden yolda öğütler veriyor.

Trend 31-05-2022 17:55

Devlet desteğiyle açtığı iş yeriyle ev hanımlarına örnek olmak istiyor

Afyonkarahisar'da yaptığı hamur işleriyle aile bütçesine katkı sağlayan Nazlı Karayel: - "Ev hanımlarına sesleniyorum, çalışmak çok güzel. İsteyen varsa gelsin çalışalım. İşimi büyütmek istiyorum" - "Her kapıya bir ekmek olsun. Kadınlar evde oturmasınlar. Para kazanmak güzel bir şey"

Yurthaber 21-03-2022 12:12

Evdeki perdeyi elbiseye dönüştürdü şimdi yeni tasarımların peşinde

Samsun'da bir çocuk annesi ev hanımı, el becerisi kazanmak için gittiği Sosyal Dayanışma Merkezi'nde açılan dikiş kursu sayesinde ev ekonomisine katkıda bulunurken kendine de yeni hedefler belirledi - Kübra Kodalak: - "Sıfırdan kumaşı alıp üretmek yerine evdekileri değerlendirmek istedim. İlk elbisemi kullanmadığım perdeden diktim"

Yurthaber 19-02-2022 11:25

Halı dokuma kursuyla atıl yünler değerlenirken kadınlar meslek öğreniyor

Artvin'in Kemalpaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün İŞKUR desteğiyle açtığı kursa katılan 15 ev hanımı, yöreye özgü hayvan motifleri işledikleri halılarla aile ekonomisine katkı sağlıyor - Halk Eğitim Merkezi Müdürü Can: - "Bu projeyle atıl yünleri yaylalardan toplayarak yeniden ekonomiye kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz"

Yurthaber 15-11-2021 11:17

Antalya'da yaşayan ev hanımı tropikal meyve ekti! Türkiye'de çok az kişi biliyor, kilosu 55 lira

Antalya'da yaşayan ev hanımı olan Güllü Gürler, iki yıl önce ekmeye başladığı ejder meyvelerinin sağlığa çok faydalı olduğunu belirterek, "Bu ürünü üretmekte geç kaldığımı düşünüyorum” dedi. Yurt dışına da ihraç etmeye başlayan Gürler, bir adet ejder meyvesinin 700 gram ile 1 kilo arasında değiştiğini belirtti. İlk hasat döneminde kilosunu 55 liraya satan üretici, fiyatların daha sonra 40 liraya kadar düştüğünü açıkladı.

Finans 25-08-2021 15:39

Evde üretene devlet desteği! 240 bin TL şartına dikkat!

Milyonlarca ev kadınının üretime katılmasını sağlamak için birçok destek ve teşvik paketi açıklanıyor. Kadınlar, evde ürettikleri ürünleri internet üzerinden satışa çıkardığında vergi muafiyetinden de yararlanabiliyor. Muafiyet kapsamındaki ürünler; havlu, örtü, kilim, takı, dikiş gibi pek çok ürünü kapsıyor. Ev hanımlarının üretime katılması için bu gibi ürünlerde vergi desteği üzerinden teşvik sağlanıyor.

Finans 14-07-2021 09:59

Ev kadınları emekli olabilir mi? Ev hanımlarına emeklilik fırsatı

Ev hanımı olan pek çok kadın eşleri gibi emekli olup kendi kazancını elde etmek istiyor. Çalışmadığı için emekli olamayacağını düşünenlere güzel bir haberimiz var. Ev hanımı olarak da emekli olabilirsiniz.

Finans 12-07-2021 10:55

Hobi olarak başladığı takı tasarımını, üniversitede el sanatları eğitimi de görüp gelir kapısına dönüştürdü

Düzce'de 5 yıl önce takı tasarımına gönül veren Şengül Keser, atölyesinde hazırladığı farklı modelleri Türkiye'nin dört bir yanındaki müşterilerine ulaştırıyor - Girişimci Şengül Keser: - "Evde boş oturmak yerine, iş atölye açmaya kadar geldi"

Yurthaber 27-06-2021 12:45

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Bu iki yöntemle emekli olabilirsiniz...

Ev hanımları da çalışan kadınlar gibi emekli olabilirler. Evin rutin işlerinden, çocuklarla ilgilenmekten veya özel sebeplerden dolayı çalışma hayatına atılmamış tüm ev hanımları isteğe bağlı olarak emekli olabilir. Emekli olmak isteyen ev kadınları için iki farklı seçenek sunulmuştur. İşte ev hanımlarına sunulan emeklilik avantajları...

Finans 04-05-2020 12:22

Ev hanımlarının emeklilik hayali gerçek oluyor! 25 yıldır evli olan ev hanımları...

Ev hanımlığı en zor uğraşlardan biri olarak kabul edilse de ne yazık ki bir meslek olarak kabul görmüyor. Kadınlar evin içinde yaptıkları işlerden ne gelir elde edebiliyorlar ne de emekliliğe kavuşabiliyorlar. Yeni evlenen ya da çocuk sahibi olan kadınlar bazı durumlarda çalışma hayatlarına son verebiliyorlar. Ev hanımları için emeklilik, gerçekleşmesi zor olan bir hayal olarak kabul ediliyordu.

Finans 29-04-2020 11:51

Ev hanımlarına emeklilik kapısı açıldı! Sigorta başlangıcı olmasa bile...

Ülkemizde milyonlarca ev hanımı var. Bazıları, evlendikten ve özellikle de çocuk sahibi olduktan sonra çalışma hayatına devam edemiyor, bazıları ise çalışma hayatına başka sorumlulukları olduğu için hiç başlayamıyor ama yine de el emeklerini satıp; ev bütçesine katkı sağlayan kadınların sayısı fazla. TBMM'ye sunulan yeni yasa tasarısı ile ev hanımları için emeklilik artık hayal değil!

Finans 22-04-2020 13:52

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Hiç çalışmasalar bile...

Kendilerini evlerine ve çocuklarına adayan ev hanımlarına TBMM'ye verilen yeni yasa tasarısıyla müjde var. Okuyamamış veya çalışamamış olmak artık emekli olmanız için bir engel değil. Evliliğinde en az 25 yılı doldurmuş 50 yaşın üstündeki kadınlar emeklilik hakkına sahip olabilecek. Komisyona gönderilen çalışmanın 2020 yılında yürürlüğü girmesi bekleniyor. Peki yeni yasa kimleri kapsayacak?

Finans 06-04-2020 10:10

Restoran açma hayalini 64 yaşında gerçekleştirdi

Kastamonu'da yaşayan Cemile Tansever, kredi çekerek açtığı restoranında sunduğu yöresel lezzetlerle ilgi görüyor - Cemile Tansever: "Yaşı kaç olursa olsun herkesin hayalinin peşinden gitmesini ve bunu gerçekleştirmesini tavsiye ediyorum"

Haber 26-11-2019 12:09

Ordulu kadın çiftçilerin arı sütü başarısı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler: - "Kadın çiftçiler, büyük başarı elde ederek temel kalite parametresi 2,1 olan dünyanın en kaliteli arı sütü üretimini gerçekleştirdiler"

Yurthaber 10-10-2019 12:46

Ordulu kadın çiftçilerin arı sütü başarısı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler: - "Kadın çiftçiler, büyük başarı elde ederek temel kalite parametresi 2,1 olan dünyanın en kaliteli arı sütü üretimini gerçekleştirdiler"

Finans 10-10-2019 12:43

'Eşimin şımartılmaya ihtiyacı var' deyip öyle bir şey yaptı ki!

ABD’de yaşayan Katrina Holte, kendi isteğiyle işinden ayrılarak 1950’lerin ev kadınları gibi yaşamaya başladı. Gün boyu temizlik yaparak ve yemek pişirerek zamanını geçiren Holte, eşini şımartmak için hayatını evine adadı. İşte 30 yaşındaki Katrina Holte'nin ilginç hikayesi...

Trend 01-10-2019 09:51

'Eşimin şımartılmaya ihtiyacı var' deyip öyle bir şey yaptı ki!

ABD’de yaşayan Katrina Holte, kendi isteğiyle işinden ayrılarak 1950’lerin ev kadınları gibi yaşamaya başladı. Gün boyu temizlik yaparak ve yemek pişirerek zamanını geçiren Holte, eşini şımartmak için hayatını evine adadı. İşte 30 yaşındaki Katrina Holte'nin ilginç hikayesi...

Trend 01-10-2019 09:48

Sosyal medyadan sipariş etti, kargoyu açınca gözlerine inanamadı

Giresun’da yaşayan ev hanımı Gülgün Türkyılmaz, sosyal medyadan görerek sipariş ettiği tekstil ürünü yerine kargodan kumaş parçaları gelince hayatının şokunu yaşadı.

Trend 08-09-2019 10:04

Adana merkezli tefecilik operasyonu

Kentte 15 şüpheliden 2'sinin tutuklandığı operasyonda bazı zanlıların son 4 yıla ait banka hesaplarından yaklaşık 20 milyon liralık işlem yapıldığı tespit edildi - Şebeke elebaşılarından olduğu öne sürülen şüphelinin ev hanımı annesinin hesabından 2 milyon liralık, işsiz kişinin hesabından da 4 milyon liralık işlem yapıldığı öğrenildi

Yurthaber 05-08-2019 10:36

Adana merkezli tefecilik operasyonu

Kentte 15 şüpheliden 2'sinin tutuklandığı operasyonda bazı zanlıların son 4 yıla ait banka hesaplarından yaklaşık 20 milyon liralık işlem yapıldığı tespit edildi - Şebeke elebaşılarından olduğu öne sürülen şüphelinin ev hanımı annesinin hesabından 2 milyon liralık, işsiz kişinin hesabından da 4 milyon liralık işlem yapıldığı öğrenildi

Haber 05-08-2019 10:32

Elinin hamuruyla ekmeğini taş fırından çıkarıyor

Samsun'un Bafra ilçesinde Hatice Demirkaya, yaptığı ekmekler beğenilince evinin bahçesine inşa ettiği taş fırında ekmek üreterek satmaya başladı - Üç çocuk annesi Hatice Demirkaya: - "Ben bu hayatta neyi başardım' diye hayatımı sorguladığım bir dönem yaptığım ekmekler beğenilince eşime bahçeye taş fırın yaptırarak ekmek üretmeye başladım. Şimdi para kazanıyorum, aileme destek oluyorum" - "Okumayı çok istedim okuyamadım. Ortaokul ve liseyi dışarıdan bitirdim. Şu anda üniversiteye hazırlanıyorum. Bir de naçizane kitap yazmaya çalışıyorum. Benim gibi kadınların hayatını anlatmak istiyorum"

Yurthaber 27-05-2019 12:46

Elinin hamuruyla ekmeğini taş fırından çıkarıyor

Samsun'un Bafra ilçesinde Hatice Demirkaya, yaptığı ekmekler beğenilince evinin bahçesine inşa ettiği taş fırında ekmek üreterek satmaya başladı - Üç çocuk annesi Hatice Demirkaya: - "Ben bu hayatta neyi başardım' diye hayatımı sorguladığım bir dönem yaptığım ekmekler beğenilince eşime bahçeye taş fırın yaptırarak ekmek üretmeye başladım. Şimdi para kazanıyorum, aileme destek oluyorum" - "Okumayı çok istedim okuyamadım. Ortaokul ve liseyi dışarıdan bitirdim. Şu anda üniversiteye hazırlanıyorum. Bir de naçizane kitap yazmaya çalışıyorum. Benim gibi kadınların hayatını anlatmak istiyorum"

Haber 27-05-2019 12:44

Ahşabı nakış nakış işliyorlar

Bilecik'te, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı El Sanatları Merkezince kadınlara yönelik açılan kursa katılanlar, geleneksel ahşap oyma sanatını öğrenip Selçuklu ve Osmanlı motifleriyle hamur tahtası, biblo, pano gibi eserler üretiyor - Kursiyerlerden Hüsniye Ersöz: - "Bu, bize ilerleyen dönemde altın bilezik olacak"

Haber 05-05-2019 11:05

Ahşabı nakış nakış işliyorlar

Bilecik'te, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı El Sanatları Merkezince kadınlara yönelik açılan kursa katılanlar, geleneksel ahşap oyma sanatını öğrenip Selçuklu ve Osmanlı motifleriyle hamur tahtası, biblo, pano gibi eserler üretiyor - Kursiyerlerden Hüsniye Ersöz: - "Bu, bize ilerleyen dönemde altın bilezik olacak"

Yurthaber 05-05-2019 11:04

KOSGEB desteğiyle ilk işinde patron oldu

Sivas'ta KOSGEB'den aldığı hibe desteği sayesinde 53 yaşında lokanta işletmeye başlayan Hatice Yıldız, hem ilk kez iş sahibi oldu hem de 6 kişiye ekmek kapısı açtı - Hatice Yıldız: - "Çalışmak, bir şeyler başarmak çok güzel"

Yurthaber 02-05-2019 11:03

KOSGEB desteğiyle ilk işinde patron oldu

Sivas'ta KOSGEB'den aldığı hibe desteği sayesinde 53 yaşında lokanta işletmeye başlayan Hatice Yıldız, hem ilk kez iş sahibi oldu hem de 6 kişiye ekmek kapısı açtı - Hatice Yıldız: - "Çalışmak, bir şeyler başarmak çok güzel"

Haber 02-05-2019 11:03

El emeğini internete taşıyan kadınlar talebe yetişemiyor

Tarım ve hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı Konya'nın Karapınar ilçesinde, yaşları 45 ile 68 arasındaki 70 ev hanımı, meslek edindirme kursunda öğrendikleriyle ev ekonomisine katkı sağlıyor - El emeği, göz nuru çeyizlik malzemeler üreten kadınlar, unutulan el sanatlarına ilginin artmasıyla sosyal medya üzerinden aldıkları siparişlere yetişemiyor - Kursiyerlerden 68 yaşındaki Latife İleri: "Çevremden de sipariş almaya başladım. Onları da yaparak ev ekonomisine katkı sağlıyorum. Okuyan torunlarıma da destek oluyorum" - Kurs öğretmeni Gülgün İnanç: "Siparişler çok fazla. Sosyal medya ile tüm dünyaya açılıyorlar. İnternet sitesi açıp, yaptıklarını satıyorlar. Aile ekonomisine katkı sağlıyorlar. Özellikle İnstagram'dan satış yapanlar, sipariş yetiştiremiyor"

Haber 19-04-2019 12:30

El emeğini internete taşıyan kadınlar talebe yetişemiyor

Tarım ve hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı Konya'nın Karapınar ilçesinde, yaşları 45 ile 68 arasındaki 70 ev hanımı, meslek edindirme kursunda öğrendikleriyle ev ekonomisine katkı sağlıyor - El emeği, göz nuru çeyizlik malzemeler üreten kadınlar, unutulan el sanatlarına ilginin artmasıyla sosyal medya üzerinden aldıkları siparişlere yetişemiyor - Kursiyerlerden 68 yaşındaki Latife İleri: "Çevremden de sipariş almaya başladım. Onları da yaparak ev ekonomisine katkı sağlıyorum. Okuyan torunlarıma da destek oluyorum" - Kurs öğretmeni Gülgün İnanç: "Siparişler çok fazla. Sosyal medya ile tüm dünyaya açılıyorlar. İnternet sitesi açıp, yaptıklarını satıyorlar. Aile ekonomisine katkı sağlıyorlar. Özellikle İnstagram'dan satış yapanlar, sipariş yetiştiremiyor"

Yurthaber 19-04-2019 12:30

Müzede uygulanan proje ev hanımlarına iş kapısı olacak

Kırşehir'in Kaman ilçesine bağlı Çağırkan köyündeki Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'nde gerçekleştirilen "Müzede Yeşeren Umutlar" adlı proje, köyde yaşayan ev hanımlarına iş imkanı sağlayacak - Kaman Kaymakamı Murat Girgin: "Projeyle köydeki kadınlarımızın öğrendikleri çanak, çömlek, takı, tasarım, mozaik gibi el işlerini turistlere satacakları alanlar yaparak hem tanıtımı hem de emeklerinin karşılığını alacakları iş alanları açmayı planlıyoruz"

Yurthaber 13-04-2019 11:25