Eylemler Haberleri

Kulak yıkattırmak orucu bozar mı? Oruçken kulak yıkattırılır mı?

Ramazan ile birlikte orucu bozan durumlar sorgulanmaya başlanır. İbadetini hakkıyla yapmak isteyen kişiler, orucu bozan durumlara önem vermektedir. Orucu bozan eylemler içerisinde olup olmadığı merak edilen konulardan biri de kulak yıkattırmaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı bu gibi durumlara açıklık getirmiştir. Peki, kulak yıkattırmak orucu bozar mı?

Haber 2024-03-21 23:26:24

Oruçluyken kan verilir mi? Oruçluyken kan alınır mı? Oruçluyken kan vermek ve kan almak orucu bozar mı?

Ramazan ayında, orucu bozan eylemlerle ilgili pek çok sorunun yanıtı merak konusu olabilir. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından orucu bozan eylemler ve durumlar detaylı bir biçimde incelenmiştir. Oruç ibadeti, yememek, içmemek ve cinsel birleşmeden uzak durmak anlamına geldiğin için, oruç esnasında bu tür eylemlerin orucu bozduğu düşünülür. Peki oruçlu tutarken kan vermek ve vücuda kan almak orucu bozar mı?

Haber 2024-03-21 23:20:14

Oruçluyken kan aldırılır mı? Oruçluyken kan tahlili yaptırmak, oruçluyken kan aldırmak orucu bozar mı?

Ramazan ayında oruç ile ilgili birçok sorunun yanıtı aranır. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ise orucu bozan eylemler detaylı bir biçimde açıklanmıştır. Orucun esasları arasında yememek, içmemek ve cinsel birleşmeden uzak durmak olduğu için, oruç ibadeti esnasında buna benzer eylemlerin orucu bozduğuna inanılır. Peki oruçluyken kan aldırılır mı?

Haber 2024-03-21 23:18:41

Araç sahiplerini isyan ettirmişti! Trafik cezalarında yeni karar! EGM harekete geçti

Trafik cezalarıyla ilgili milyonlarca sürücüyü ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Vatandaşları isyan ettiren ve hakkında eylemler yapılan fahri trafik müfettişliklerle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü harekete geçti. Müfettişlerin hangi yetkileri iptal edildi?

Finans 2024-03-20 16:18:02

Çiftçilerin protestoları Avrupa'nın birçok ülkesine yayıldı

Çiftçilerin tarım sektöründe artan sorunlara dikkati çekmek için başlattığı traktörlü eylemler Avrupa'nın birçok ülkesine yayıldı.

Finans 31-01-24 13:59

Filistin'e Özgürlük konseri 14 Ocak'ta İstanbul'da düzenlenecek

Filistin'e Özgürlük Platformu, İstanbul, Ankara ve İzmir'de gerçekleştirdiği eylemler ve insan zinciri etkinliklerinin ardından, 14 Ocak'ta Kadıköy Sahne'de Filistin için dayanışma konseri düzenleyecek.

Yurthaber 10-01-24 07:54

Polis memurunun müstehcen paylaşımlar yaptığı sayfası başına bela oldu! Yetmedi devriye sırasında cinsel içerikli eylemleri ifşalandı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Oregon eyaletinin Yamhill İlçesi Şerif Ofisi Yardımcısı David Richard Mills, müstehcen paylaşımlar yaptığı hesabının ifşa edilmesinden sonra halka açık yerlerde cinsel içerikli eylemler gerçekleştirme dahil olmak üzere 12 suçla tutuklandı.

Trend 25-12-23 14:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Rutte ile görüştü! İsveç vurgusu dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ikili ilişkiler, İsveç’in NATO üyeliği süreci, Avrupa’da Kur’an-ı Kerim’e yönelik provokatif eylemler ile bölgesel ve küresel meseleler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç için kullandığı ifadeler dikkat çekti.

Haber 05-07-23 20:28

Fransa'daki eylemler komşuya da sıçradı! Atina Büyükelçiliği önünde protesto yaptılar

Fransa'da polis kurşunuyla ölen genç için Yunanistan'da eylem yapıldı. Gösteri olaysız sona ererken bir grup eylemci başkentte kısa bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Haber 03-07-23 23:00

SON DAKİKA | İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi, Dışişleri'ne çağrıldı

Son dakika: İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch, dün Zürih'te gerçekleşen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan eylemler nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Haber 15-06-23 15:00

Cinsel organına taktığı halka yüzünden hastanelik oldu! Uzmanlar penis büyütme eylemleri konusunda uyardı...

Tayland’ın Chiang Mai eyaletinde cinsel organını büyütmek isteyen bir adamın başvurduğu yöntem şaşkınlık yarattı. Cinsel organını büyütmek için çelik bir halka yerleştiren 29 yaşındaki adam hastanelik oldu. Cerrahi operasyonla çelik halka çıkartıldı ancak uzmanlar erkek hastaları bu tarz eylemler konusunda uyardı.

Trend 09-06-23 13:50

İspanya'da ırkçı eylemler devam ediyor! Atletico Madridli 4 taraftar yakalandı

İspanya'da 26 Ocak tarihinde Real Madrid ile Atletico Madrid arasında oynanan Kral Kupası maçı öncesi Madrid'deki bir köprüye "Madrid, Real'den nefret ediyor" yazılı bir pankart asıp, üzerine Vinicius forması giydirilen şişme bir bebeği köprüden sarkıtan 4 kişi yakalandı.

Spor 23-05-23 13:58

İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail yine Gazze'yi hedef aldı. İsrail ordusu ile İç İstihbarat Örgütü Şabak tarafından düzenlenen hava saldırılarında aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu toplam 12 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı. Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada saldırıları lanetleyerek "Bu tarz alçak eylemler hiçbir şekilde kabul edilemez" dedi.

Haber 09-05-23 09:25

Kiradan önce herkes onu soruyor, ayyuka çıktı! Eylemler yapıyorlardı yeni dönem başlıyor! 3 bin TL'den 5 bin TL'ye kadar...

Yedinci yargı paketi TBMM'de kabul edildi! Bundan sonra ev sahipleriyle kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arabulucuda çözülecek. Sadece ev sahibi - kiracı anlaşmazlıkları değil kira tespit davaları, kira uyarlama davaları, tahliye işlemleri de arabulucuyla birlikte netliğe kavuşturulacak. En kritik noktalardan biri ise...

Finans 31-03-23 10:11

İnegölspor'un kalecileri şike nedeniyle tutuklandı! ''Bu alçak eylemler nedeniyle İnegöl şehri zedelenmiştir''

TFF 2’nci Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden İnegölspor’un, şikeye karıştığı iddiasıyla sözleşmelerini feshettiği kalecileri Sercan Çobanoğlu ile Emre Selen’in de aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı. İki kalecinin 5 maçta İnegölspor aleyhine şike yaptığı tespit edildi.

Spor 31-03-23 08:11

Şaşırtan olay... Büyükelçiliğin önüne getirdiler: 'Ölüm pastası'

Rusya'nın Ukrayna'da 24 Şubat 2022'de başlattığı savaşın birinci yılı geride kaldı. Savaşın birinci yıl dönümünde Avrupa'da eylemler gerçekleştiriliyor. Sırbistan’daki Ukrayna yanlısı aktivistlerin 'ölüm pastalı' eylemi ise oldukça dikkat çekti. Aktivistler, Rusya'nın Belgrad Büyükelçiliği'nin önüne üzerinde kanı simgeleyen kırmızı boya ve kuru kafa maketi yer alan bir "ölüm pastası” getirdi. Polisin elçilik önüne bırakılmasına izin vermemesi üzerine pasta elçiliğe yakın bir yere bırakıldı.

Haber 24-02-23 18:12

Valilik duyurdu! Mardin'de iki hafta boyunca tüm eylemler yasaklandı

Mardin Valiliği, kent genelinde 29 Ocak’tan itibaren 2 hafta boyunca her türlü toplanma, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting yapma, stant açma, çadır kurma, bildiri dağıtma, afiş asma gibi etkinliklerin yasaklandığını duyurdu.

Haber 28-01-23 21:13

Son dakika: Türkiye'yi hedef alacaklardı! Eylem yapabileceği değerlendirilen 'Yabancı Terörist Savaşçılar' yakalandı

Son dakika haberi: Türkiye'yi hedef alan eylemler yapabileceği değerlendirilen 10 yabancı uyruklu şüpheli yakalandı. Şüphelilerin 'Yabancı Terörist Savaşçı' olduğu tespit edildi.

Haber 20-01-23 09:59

Binlerce turist beklemede! Peru'da mahsur kaldılar

Peru'da, Cumhurbaşkanı Pedro Castillo’nun 7 Aralık'ta Kongrede görevinden alınıp cezaevine gönderilmesinin ardından başlayan protestolar, binlerce turistin ülkede mahsur kalmasına neden oldu. 5 bin turistin, ülkede sıkışıp kaldığı bildirilirken, ülkenin birçok noktasında devam eden eylemler nedeniyle Cusco kentindeki Alejandro Velasco Astete Uluslararası Havalimanı uçuşlara geçici olarak kapatıldı.

Trend 17-12-22 11:56

Boğaz ağrısına ne iyi gelir? Yutkunamıyorum diyenler için boğaz ağrısına iyi gelen evde doğal çözümler

Boğaz ağrısı, yemek yerken, konuşurken veya yalnızca yutkunurken bile son derece rahatsızlık verici olabilir. Gırtlak bölgesini harekete geçiren eylemler sırasında zorlanma veya ağrıyla kendini gösteren boğaz ağrısı kış aylarında görülen hastalıklar kadar mevsim geçişlerinde de pek çok sebebe bağlı olarak görülebilir. Peki boğaz ağrısına ne iyi gelir? İşte boğazım ağrıyor yutkunamıyorum diyenler için boğazı rahatlatacak evde doğal çözümler...

Trend 19-10-22 23:03

Kısmı seferberlikten sonra kaçış büyüyor! Tek koltuk için 500 bin dolar...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, 24 Şubat’tan bu yana Ukrayna ile savaşı devam ederken, geçen hafta kısmi seferberlik ilan etmesi Rus halkında büyük bir endişe ve panik yaratmıştı. Kararın ardından, birçok şehirde eylemler düzenlenmiş, protestocular ile polisler arasında arbede yaşanmıştı. Olayların ardından savaşa dahil olmak istemeyen birçok erkek vatandaşın, yüksek meblağlar ödeyerek ülkeyi terk etmeye çalıştıkları bildirildi.

Haber 28-09-22 13:22

İstanbul'da 16 DEAŞ şüphelisi yakalandı

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 14 adrese düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlıların, Türkiye'ye yönelik eylemler yapabileceklerinin göz önünde bulundurulduğu bildirildi

Yurthaber 26-09-22 09:34

İstanbul’da DEAŞ operasyonu: 16 gözaltı

İstanbul’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda, Türkiye’ye yönelik eylemler yapabileceği göz önünde bulundurulan 16 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Haber 26-09-22 09:27

SON DAKİKA: Siyaset dünyası o davaya kilitlenmişti! Ekrem İmamoğlu davası hakim tarafından ertelendi

Son dakika... İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bugün YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davanın duruşması görüldü. "Siyasi yasak kararı" ile de karşı karşıya olan İmamoğlu'na çok sayıda destek gelirken Kartal'da görülen duruşma öncesi adliye önünde yürüyüş ve toplanma gibi eylemler yasaklandı. Son dakika gelen bilgiye göre dava 11 Kasım'a ertelendi. İmamoğlu, erteleme kararıyla ilgili ilk açıklamasını yaptı. İşte son gelişmeler...

Haber 21-09-22 10:45

MHP'li Özdemir'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'e tepki:

"9 Eylül 1922 bir barış değil, Türk milletine dayatılmaya çalışılan işgalin, Türk milletine dayatılmaya çalışılan soykırımın, Türk milletine karşı gerçekleştirmeye çalışılan tecavüzlerin ve bütün bu karanlık eylemler karşısında Türk milletinin azminin, kendi eliyle aldığı, kendi bileğinin gücüyle, hakkıyla vatanını kurtardığı, azimli, kutlu, değerli fetihlerden sadece bir tanesidir"

Yurthaber 10-09-22 18:02

Evlat Nöbeti Çalıştayının sonuç bildirgesi Diyarbakır'da okundu

Çalıştayın koordinatörü Doç. Dr. Adem Palabıyık: - "Aileler terörizme buradan meydan okumaktadırlar. Dünyada ilk defa kadın hareketlerinden birisi terörizme karşı direnç göstermiş ve başarılı olmuştur. Ailelerin duruşu, tarihsel ve toplumsal hafızanın en mühim ispatıdır" - "Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Raporu gibi birçok uluslararası raporda da ifade edilen 'çocuk kaçırma' ve 'terörizmi yaşatma' gibi eylemler veya girişimler özellikle evlat nöbeti tutan ailelerin kararlı duruşuyla dünya kamuoyuna duyurulmuş ve terör örgütünün çabasına karşı etkin bir toplumsal mücadele ortaya konulmuştur"

Yurthaber 18-08-22 20:29

Suriye'de Türk bayrağını ateşe verip ay yıldızı tahrip ettiler! Mustafa Sandal'dan tepki gecikmedi: Bayrağımıza dokunanların sonu aynı olmuştur! Yaşayıp göreceksiniz

Suriye'nin kuzeyinde yer alan bazı kentlerde dün gece eylemler yapıldı! Eylemler sırasında Türkiye bayrağının yakılması büyük tepki çekti. Osmanlı parkındaki ay yıldızı da tahrip eden göstericilerin bu tavrı sosyal medyada gündem olurken, sosyal medyada tepki çeken görüntülere ünlü sanatçı Mustafa Sandal, kayıtsız kalamadı.

Magazin 13-08-22 06:45

Son dakika: Suriye'de Türkiye aleyhine çirkin provokasyon! Cerablus'taki görüntüler olay oldu, Ümit Özdağ'ın iddiasına Valilikten yalanlama geldi

Son dakika haberi: Suriye'nin kuzeyinde yer alan bazı kentlerde dün gece başlayan provokasyon, bugün de devam etti. Eylemler sırasında Türk bayrağının yakılması ve Osmanlı parkındaki ay yıldızın tahrip edilmesi büyük tepki çekerken, sabah saatlerinde Cerablus'ta toplanan kalabalığa TSK'nın müdahale ettiği iddiası olay yarattı. Konuyla ilgili Gaziantep Valisi Davut Gül'den açıklama geldi. İşte sıcak bölgedeki son dakika gelişmeleri...

Haber 12-08-22 17:11

SON DAKİKA: Suriye'de Türk bayrağını ateşe verip ay yıldızı tahrip ettiler! Dışişleri Bakanlığından Suriye açıklaması geldi

Son dakika haberi: Suriye'nin kuzeyinde yer alan bazı kentlerde dün gece eylemler yapıldı! Eylemler sırasında Türkiye bayrağının yakılması büyük tepki çekti. Osmanlı parkındaki ay yıldızı da tahrip eden göstericilerin bu tavrı sosyal medyada gündem oldu. Türk Dışişleri Bakanlığından Suriye açıklaması geldi! İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 12-08-22 11:52

MHP Genel Başkanı Bahçeli, cemevi saldırısı ve KPSS'ye yönelik iddiaları değerlendirdi:

"Cemevi saldırısıyla KPSS skandalının çok yönlü araştırılmasının yanında, Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi'nde çıkan yangının kundaklama olup olmadığı mutlak surette açıklığa kavuşturulmalıdır" - "Cemevi'ne ve Alevi İslam inancına sahip kardeşlerimize yapılan hain ve hasmane eylemler belli merkezlerden provoke edilen Türk, Türkiye ve İslam düşmanlığıdır" - "Hiçbir evladımızın haklarının gaspına sessiz durmayacağımız, emeklerinin ve ümitlerinin heba edilmesine seyirci kalmayacağımız çok iyi bilinmelidir"

Yurthaber 04-08-22 17:47

Fizik Mühendisliği mezunları ne iş yapar? Fizik Mühendisliği bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Fizik, hayatımızın her alanında gerçekleştirdiğimiz eylemlere yön veren bir bilimdir. Bu eylemler sonucunda ortaya çıkan durumları belirleyen fizik mühendisleri, üniversitelerde eğitim alarak bu konuda uzmanlaşırlar. Bu nedenle hem toplum hem bilim için fizik mühendisi yetiştirmek son derece önemlidir. Fizik mühendisliği yalnızca fizik değil aynı zamanda diğer alanlardan elde edilen bilgilerin işlenmesi, araştırılması ve yeni araştırmalara yol göstermek için de önemlidir.

Egitim 26-07-22 16:32

Öğrencilikten generalliğe FETÖ'nün asker devşirme süreci

7 Şubat MİT kumpası, 17/25 Aralık Emniyet-Yargı darbesi ve doğrudan desteklediği Gezi Parkı odaklı eylemler gibi süreçlerle amacına ulaşamayan FETÖ, son çare olarak yarım asra yaklaşan geçmişiyle TSK yapılanmasını sahaya sürdü - Elemanlarına soruları önceden vererek TSK'ya sızdıran örgüt, hileli sağlık raporları, şok mangası gibi adaletsiz ve baskıcı yöntemleri kullanarak ordudaki varlığını güçlendirdi

Yurthaber 13-07-22 11:02

Çocuklarımıza Kodlama Öğretiyoruz Projesi ilk mezunlarını verdi

2 Şubat'ta başlayan kodlama eğitimlerinde çocuklara; problem çözme, algoritmalar, akış şemaları, değişkenler, kontrol yapıları, koşullu eylemler ve döngüler gibi konuları kapsayan dersler verildi

Yurthaber 08-07-22 15:03

Süt mısır ne demek? Süt mısır birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Bazı isimler, sıfatlar veya eylemler iki farklı kelime içerirler. Bu kelimeler bazen birleştirilirken değişime uğrar. Birleşirken harf ve hece kaybeden, hatta bazı harfleri değişen bu sözcükler yeni bir anlam kazanırlar. Bu dönüşüm bazen Türkçenin yapısı gereği meydana gelirken bazen zamanla ortaya çıkar. Birleşik kelimelerin hangi farklı sözcüklerle oluştuğu ve anlamı merak edilir. Süt mısır birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Süt mısır ne anlama gelir?

Egitim 24-05-22 10:12

Dava gideri ne demek? Dava gideri birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Bazı isimler, sıfatlar veya eylemler iki farklı kelime içerirler. Bu kelimeler bazen birleştirilirken değişime uğrar. Birleşirken harf ve hece kaybeden, hatta bazı harfleri değişen bu sözcükler yeni bir anlam kazanırlar. Bu dönüşüm bazen Türkçenin yapısı gereği meydana gelirken bazen zamanla ortaya çıkar. Birleşik kelimelerin hangi farklı sözcüklerle oluştuğu ve anlamı merak edilir. Dava gideri birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Dava gideri ne anlama gelir?

Egitim 24-05-22 10:11

Şerit ihlali ne demek? Şerit ihlali birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Bazı isimler, sıfatlar veya eylemler iki farklı kelime içerirler. Bu kelimeler bazen birleştirilirken değişime uğrar. Birleşirken harf ve hece kaybeden, hatta bazı harfleri değişen bu sözcükler yeni bir anlam kazanırlar. Bu dönüşüm bazen Türkçenin yapısı gereği meydana gelirken bazen zamanla ortaya çıkar. Birleşik kelimelerin hangi farklı sözcüklerle oluştuğu ve anlamı merak edilir. şerit ihlali birleşik kelimesi de bunlardan biridir. şerit ihlali ne anlama gelir?

Egitim 24-05-22 10:11

Acı yeşil ne demek? Acı yeşil birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Bazı isimler, sıfatlar veya eylemler iki farklı kelime içerirler. Bu kelimeler bazen birleştirilirken değişime uğrar. Birleşirken harf ve hece kaybeden, hatta bazı harfleri değişen bu sözcükler yeni bir anlam kazanırlar. Bu dönüşüm bazen Türkçenin yapısı gereği meydana gelirken bazen zamanla ortaya çıkar. Birleşik kelimelerin hangi farklı sözcüklerle oluştuğu ve anlamı merak edilir. Acı yeşil birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Acı yeşil ne anlama gelir?

Egitim 24-05-22 10:10

Düz hekimlik ne demek? Düz hekimlik birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Bazı isimler, sıfatlar veya eylemler iki farklı kelime içerirler. Bu kelimeler bazen birleştirilirken değişime uğrar. Birleşirken harf ve hece kaybeden, hatta bazı harfleri değişen bu sözcükler yeni bir anlam kazanırlar. Bu dönüşüm bazen Türkçenin yapısı gereği meydana gelirken bazen zamanla ortaya çıkar. Birleşik kelimelerin hangi farklı sözcüklerle oluştuğu ve anlamı merak edilir. Düz hekimlik birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Düz hekimlik ne anlama gelir?

Egitim 24-05-22 10:07

Halk sağlığı ne demek? Halk sağlığı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Bazı isimler, sıfatlar veya eylemler iki farklı kelime içerirler. Bu kelimeler bazen birleştirilirken değişime uğrar. Birleşirken harf ve hece kaybeden, hatta bazı harfleri değişen bu sözcükler yeni bir anlam kazanırlar. Bu dönüşüm bazen Türkçenin yapısı gereği meydana gelirken bazen zamanla ortaya çıkar. Birleşik kelimelerin hangi farklı sözcüklerle oluştuğu ve anlamı merak edilir. Halk sağlığı birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Halk sağlığı ne anlama gelir?

Egitim 24-05-22 09:52

Eğitim alanı ne demek? Eğitim alanı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Bazı isimler, sıfatlar veya eylemler iki farklı kelime içerirler. Bu kelimeler bazen birleştirilirken değişime uğrar. Birleşirken harf ve hece kaybeden, hatta bazı harfleri değişen bu sözcükler yeni bir anlam kazanırlar. Bu dönüşüm bazen Türkçenin yapısı gereği meydana gelirken bazen zamanla ortaya çıkar. Birleşik kelimelerin hangi farklı sözcüklerle oluştuğu ve anlamı merak edilir. Eğitim alanı birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Eğitim alanı ne anlama gelir?

Egitim 24-05-22 09:52

İnsan biçimci ne demek? İnsan biçimci birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Bazı isimler, sıfatlar veya eylemler iki farklı kelime içerirler. Bu kelimeler bazen birleştirilirken değişime uğrar. Birleşirken harf ve hece kaybeden, hatta bazı harfleri değişen bu sözcükler yeni bir anlam kazanırlar. Bu dönüşüm bazen Türkçenin yapısı gereği meydana gelirken bazen zamanla ortaya çıkar. Birleşik kelimelerin hangi farklı sözcüklerle oluştuğu ve anlamı merak edilir. Insan biçimci birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Insan biçimci ne anlama gelir?

Egitim 24-05-22 00:16

Bilimsel deneyci ne demek? Bilimsel deneyci birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Bazı isimler, sıfatlar veya eylemler iki farklı kelime içerirler. Bu kelimeler bazen birleştirilirken değişime uğrar. Birleşirken harf ve hece kaybeden, hatta bazı harfleri değişen bu sözcükler yeni bir anlam kazanırlar. Bu dönüşüm bazen Türkçenin yapısı gereği meydana gelirken bazen zamanla ortaya çıkar. Birleşik kelimelerin hangi farklı sözcüklerle oluştuğu ve anlamı merak edilir. Bilimsel deneyci birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Bilimsel deneyci ne anlama gelir?

Egitim 24-05-22 00:16

Koku tedavisi ne demek? Koku tedavisi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Bazı isimler, sıfatlar veya eylemler iki farklı kelime içerirler. Bu kelimeler bazen birleştirilirken değişime uğrar. Birleşirken harf ve hece kaybeden, hatta bazı harfleri değişen bu sözcükler yeni bir anlam kazanırlar. Bu dönüşüm bazen Türkçenin yapısı gereği meydana gelirken bazen zamanla ortaya çıkar. Birleşik kelimelerin hangi farklı sözcüklerle oluştuğu ve anlamı merak edilir. Koku tedavisi birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Koku tedavisi ne anlama gelir?

Egitim 24-05-22 00:12

Kuyu anası ne demek? Kuyu anası birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Bazı isimler, sıfatlar veya eylemler iki farklı kelime içerirler. Bu kelimeler bazen birleştirilirken değişime uğrar. Birleşirken harf ve hece kaybeden, hatta bazı harfleri değişen bu sözcükler yeni bir anlam kazanırlar. Bu dönüşüm bazen Türkçenin yapısı gereği meydana gelirken bazen zamanla ortaya çıkar. Birleşik kelimelerin hangi farklı sözcüklerle oluştuğu ve anlamı merak edilir. Kuyu anası birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Kuyu anası ne anlama gelir?

Egitim 24-05-22 00:05

Demirhindi şerbeti ne demek? Demirhindi şerbeti birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Bazı isimler, sıfatlar veya eylemler iki farklı kelime içerirler. Bu kelimeler bazen birleştirilirken değişime uğrar. Birleşirken harf ve hece kaybeden, hatta bazı harfleri değişen bu sözcükler yeni bir anlam kazanırlar. Bu dönüşüm bazen Türkçenin yapısı gereği meydana gelirken bazen zamanla ortaya çıkar. Birleşik kelimelerin hangi farklı sözcüklerle oluştuğu ve anlamı merak edilir. Demirhindi şerbeti birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Demirhindi şerbeti ne anlama gelir?

Egitim 24-05-22 00:03

Arpa ekmeği ne demek? Arpa ekmeği birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Bazı isimler, sıfatlar veya eylemler iki farklı kelime içerirler. Bu kelimeler bazen birleştirilirken değişime uğrar. Birleşirken harf ve hece kaybeden, hatta bazı harfleri değişen bu sözcükler yeni bir anlam kazanırlar. Bu dönüşüm bazen Türkçenin yapısı gereği meydana gelirken bazen zamanla ortaya çıkar. Birleşik kelimelerin hangi farklı sözcüklerle oluştuğu ve anlamı merak edilir. Arpa ekmeği birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Arpa ekmeği ne anlama gelir?

Egitim 24-05-22 00:01

Uzun ömürlülük ne demek? Uzun ömürlülük birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Bazı isimler, sıfatlar veya eylemler iki farklı kelime içerirler. Bu kelimeler bazen birleştirilirken değişime uğrar. Birleşirken harf ve hece kaybeden, hatta bazı harfleri değişen bu sözcükler yeni bir anlam kazanırlar. Bu dönüşüm bazen Türkçenin yapısı gereği meydana gelirken bazen zamanla ortaya çıkar. Birleşik kelimelerin hangi farklı sözcüklerle oluştuğu ve anlamı merak edilir. Uzun ömürlülük birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Uzun ömürlülük ne anlama gelir?

Egitim 23-05-22 23:58

Sulu gözlülük ne demek? Sulu gözlülük birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Bazı isimler, sıfatlar veya eylemler iki farklı kelime içerirler. Bu kelimeler bazen birleştirilirken değişime uğrar. Birleşirken harf ve hece kaybeden, hatta bazı harfleri değişen bu sözcükler yeni bir anlam kazanırlar. Bu dönüşüm bazen Türkçenin yapısı gereği meydana gelirken bazen zamanla ortaya çıkar. Birleşik kelimelerin hangi farklı sözcüklerle oluştuğu ve anlamı merak edilir. Sulu gözlülük birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Sulu gözlülük ne anlama gelir?

Egitim 23-05-22 23:58

Uzun yol sürücülüğü ne demek? Uzun yol sürücülüğü birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Bazı isimler, sıfatlar veya eylemler iki farklı kelime içerirler. Bu kelimeler bazen birleştirilirken değişime uğrar. Birleşirken harf ve hece kaybeden, hatta bazı harfleri değişen bu sözcükler yeni bir anlam kazanırlar. Bu dönüşüm bazen Türkçenin yapısı gereği meydana gelirken bazen zamanla ortaya çıkar. Birleşik kelimelerin hangi farklı sözcüklerle oluştuğu ve anlamı merak edilir. Uzun yol sürücülüğü birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Uzun yol sürücülüğü ne anlama gelir?

Egitim 23-05-22 23:56