Fast Food Haberleri

'Yemeğinizde bebek kanı var' dedi çalışanlara saldırdı! O anlar kameraya yansıdı

Adana'da bir fast food restoranında dehşet dolu anlar yaşandı. Bir fast food zincir şubesine gidip, "Yemeğinizde bebek kanı var" diye bağıran Hakan Güzel'in (21), kendisine engel olmak isteyen çalışan Egemen S.’yi karnından bıçakladığı anlara ilişkin güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı. Şüpheli Hakan Güzel, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haber 30-10-2023 19:01

Fast food restoranında dehşet: Yemeğinizde bebek kanı var diye bağırıp kan döktü!

Adana'da bir fast food zincirinin şubesinde akılalmaz bir olay yaşandı. 21 yaşındaki H.G. restorana girip bağırınca herkes dehşete kapıldı. "Yemeğinizde bebek kanı var" sözlerini duyan müşteri ve çalışanlar çok geçmeden daha büyük bir şok yaşadı.

Haber 29-10-2023 15:19

Kızarmış patates kavgasında silahına saldırıldı! Müşteriye arabaya servis penceresinden ateş ederken yakalandı

Amerika Birleşik Devletleri'nde 2022 yılında bir fast food zincirinin arabaya servis alanında personel ve müşteri arasında yaşanan kavgada çalışan silahına sarılarak servis penceresinden ateş etmeye başladı. Devam eden soruşturma kapsamında yeni görüntüler yayınlandı. Yeni yayınlanan görüntülerde arabaya servis çalışanının aralarında 6 yaşındaki bir kız çocuğu ve hamile annesinin de bulunduğu üç kişilik bir aileye patates kızartması yüzünden çıkan tartışmanın ardından ateş ettiği anı gösteriyor.

Trend 27-09-2023 11:12

Yumurta sarısındaki tehlikeye dikkat! Sağlık için büyük risk oluşturuyor

Sağlıklı olduğunu düşünerek tüketilen yiyecekler de bazı kişiler için risk oluşturabiliyor. Bu nedenle sıklıkla tüketilen gıdaların içeriğine ve etkilerine dikkat etmek gerekiyor. Bazı gıdalar var ki kolesterolün oldukça yükselmesine neden oluyor. İşte kolesterolü yükselten sağlıklı gıdalar...

Haber 03-03-2023 09:23

Keyifle tüketiyoruz ama zararları inanılmaz! İç organları sinsice bitiriyor

Yediğimiz bazı yiyecekler sağlığımızı derinden etkileyerek birçok hastalığın oluşmasında önemli rol oynuyor. Zararlarını tahmin bile edemeyeceğimiz yiyecekler iç organların yağlanmasına sebep olarak kanser, diyabet, kalp krizi, felç gibi çok tehlikeli sağlık sorunlarına yol açıyor. Uzmanlar tüketilen zararlı yiyecekler hakkında bilinçli olmanız hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 06-01-2023 13:11

Carl's Jr. çalışma saatleri nedir? Carl's Jr. saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Dünya çapında popüler fastfood lezzetlerinden olan Carl’s Jr. 1941 yılında Carl Karcher ve Margaret Karcher tarafından Kaliforniya’da kurulmuştur. İlk başta sosisli sandviç satmayla başlayan restoran zinciri günümüzde dev hamburgerleri, patates kızartmaları ve çeşitli soslarıyla müşterilerine yeni lezzetler sunmaktadır. Günümüzde pek çok ülkede hizmet sunan Carl's Jr. saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Haber 06-01-2023 09:09

Yemeden önce tekrar düşünün! Bu yiyecekler boyun kısa olmasına neden oluyor

Tüketilen gıdaların sağlığımız için ne kadar önemli olduğu bilinen bir gerçek. Çocukluktan itibaren kemik sağlığını korumak ve büyümeye yardımcı olmak için süt ve süt ürünlerinin kullanılması öneriliyor. Bu besinlerin boyun uzamasına katkı sağladığı biliniyor. Ancak faydalı besinlerin dışında boyun kısa kalmasına neden olan ve yaygın olarak tüketilen gıdalar da bulunuyor. İşte boyun büyümesini engelleyen o besinler...

Haber 26-12-2022 11:26

Resmen kandırılıyoruz: Teker teker açıkladılar! Fast food çalışanlarının müşterilerine söyledikleri yalanlar

Fast food'un zararları her seferinde belirtilse de eşsiz tadı ve pratik bir şekilde hazırlanması nedeniyle yediden yetmişe herkesin ilk tercihleri arasında bulunuyor. Sıklıkla gittiğimiz fast food dükkanlarında maruz kaldığımız bazı durumların tamamen yalan olduğu ortaya çıktı. İşte fast food çalışanlarının müşterilerine söylediği o yalanlar...

Yemek 26-11-2022 10:28

Zehir bu kadar zararlı değil: Tek lokması perişan ediyor

Fast food yiyeceklerin zararları bilinen bir gerçek. Kullanılan kanserojen maddeler yüzünden insan sağlığına zararı olan işlenmiş, trans yağlı, şeker ve sodyum oranı yüksek yiyeceklerle ilgili her geçen gün yeni bir gerçek daha ortaya çıkıyor. Araştırmacılar, bu tarz yiyeceklerin en ufak ağrıyı bile tetikleyerek vücudu sarsabileceğini, kronik inflamasyona ve yararın geç iyileşmesine hatta yaranın daha da büyümesine neden olabileceğini ortaya çıkardı.

Haber 26-11-2022 08:21

Sağlığınızı perişan etmek istiyorsanız yemeye devam edin! Akılalmaz zararları var

Yoğun programlarımız, tüketime hazır olmak için minimum zaman gerektiren paketli hızlı yemek seçeneklerine başvurmamıza neden oldu. Alışveriş merkezlerinde, mahalle marketlerinde çok hızlı şekilde ulaşabileceğimiz hazır yemekler, sağlığımızı ciddi şekilde tehdit ediyor. Ne kadar direnirseniz direnin, kendinizi en sevdiğiniz restoranın siparişlerini seçerken bulabilirsiniz. Şimdi okuyacaklarınızdan sonra iki kere düşüneceksiniz.

Haber 21-10-2022 23:26

Döner, hamburger, pizza, lahmacun... Hepsinin fiyatı arttı! İşte en ucuz fastfood

Artan enflasyon market fiyatlarının dışında restoran fiyatlarını da arttırdı. Hafta sonu aileleriyle birlikte dışarıda yemek isteyen vatandaşlar, fiyatlar karşısında zorlanıyor. Öyle ki İstanbul'da bir lahmacun 25-30 TL seviyelerinde satılıyor. Eskinin kolay yiyeceği hamburger de ortalama 100 TL!

Finans 17-10-2022 08:11

Beyni yavaş yavaş öldürüyor! Asla yenmemesi gereken zehirli yiyecekler

Yediğimiz yiyeceklerin sağlığımız için önemi her fırsatta belirtiliyor. Gündelik hayatta zararlarını bilmeden veya göz ardı ederek yediğimiz yiyecekler ciddi hastalıklara yol açabiliyor. Uzmanlar zararlı yiyecekler hakkında uyarılarda bulunuyor. İşte zehir gibi görülen yenmemesi gereken o yiyecekler...

Haber 02-10-2022 07:57

Dehşeti yaşattı! Annesine soğuk patates veren fast food çalışanını boynundan vurarak öldürdü

Amerika Birleşik Devletleri’nin Brooklyn bölgesindeki bir fast food zincirinde yaşanan olay ülkede gündem yarattı. Annesine soğuk patates verdiğini öne sürerek restoran çalışanı Matthew Jeremiah Weeb ile tartışan Michael Morgan, adamı boynundan vurarak öldürdü.

Trend 05-08-2022 17:15

Zararları çok korkunç! Hemen geri dönün

Gelişen ve değişen yaşam tarzları ile birlikte en çok değişen unsurların başında yeme içme kültürü geliyor. Hızlı, paketli ve fast food yemeklerin geleneksel yemeklerin yerini almasıyla birlikte hastalık sayılarında da artış yaşanmaya başladı. Uzmanlar, sağlık için geleneksel tencere yemeklerinin önemini vurguladı. Klasik pişirme yöntemi ile kanserden uzak bir hayat sürebilirsiniz.

Haber 02-08-2022 08:15

Yanına bile yaklaşmayın: İnanılmaz miktarda katkı maddesi içeren yiyecekler

Sağlıklı bir yaşamın anahtarı sağlıklı beslenmektir. Fast food yiyecekler, şekerli, tuzlu, yağlı yiyecekler ve gazlı içeceklerin aşırı tüketimi sağlığınızı bozarak hastalıklara davetiye çıkarır. Market raflarını kaplayan işlemiş gıdalar herkes için tehlike arz ediyor. Cipsler, çikolatalar uzak durmak isteseniz de etrafımızı sarmış durumda. İşte asla almamanız gereken, düşündüğünüzde daha fazla katkı maddesi içeren 13 yiyecek.

Haber 30-07-2022 07:07

Uzmanlar uyarıyor! Bu alışkanlıklar kısırlığa…

İster istemez edindiğimiz alışkanlıklar bazen hayatı kolaylaştırsa da çok kötü sonuçlara neden olabiliyor. Günlük hayatta farkına varmadan yaptığınız alışkanlıklar ciddi sağlık sorunları yaratabiliyor. Uzmanlar erkeklerde kısırlığa yol açan günlük hayat alışkanları hakkında uyarıyor.

Haber 07-03-2022 09:51

Fast food yeme alışkanlığını bırakan kadın bambaşka birine dönüştü! Verdiği kilolara şaşkınlık yarattı

27 yaşındaki Alex Hollywell-Rolfe, yemek yeme bağımlılığı olduğunu ve birkaç farklı diyet denemesi hatta bir kişisel antrenör olmasına rağmen kilo vermekte zorlandığını itiraf etti. Bu durum onu farklı bir şekilde harekete geçirdi. Verdiği kiloların sonrasında değişimi herkesi şaşırttı.

Trend 03-11-2021 12:15

Fast food bağımlılığı onu bambaşka birine dönüştürdü! Değişimine ailesi bile inanamadı

Her hafta fast food için 100 sterlin (yaklaşık 1.400 TL) harcayan 22 yaşındaki Cora Henderson, ailesinin onu tanımakta zorlanması üzerine bağımlılığa dönüşen alışkanlığıyla yüzleşmek zorunda kaldı. Ailesini 3 ay sonunda ziyarete giden Henderson, “ Annem beni havaalanından aldığında zar zor tanıdı. İlk olarak her şeyin yolunda olup olmadığını sordu” dedi.

Trend 26-10-2021 12:28

Fast food uyarısı: Çocuk gelişimini etkiliyor

Fast food yiyeceklerin çocukların gelişimini olumsuz etkilediğini söyleyen Diyetisyen Elif Bilgin Baş, yetişkinler için üretilen light sütlerin bile çocukları olumsuz etkileyebildiğini anlattı. İşte konu ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Kadin 12-10-2021 08:04

Pakistan'da polise bedava hamburger vermeyen çalışanlar gözaltına alındı

Pakistan'daki bir grup polis memuru, Fast Food restoranından aldıkları hamburgerler için para ödemeyi reddedince 19 personeli gözaltına aldı. Çalışanlar, gün boyunca gözaltında tutuldu ve ifade verdi.

Haber 15-06-2021 07:45

Fast food lokantalarında tuz çok yüksek

İngiltere'de yapılan bir araştırmada,ülkedeki fast food lokantalarındaki yemeklerin tuz seviyesinin "şaşırtıcı derecede" yüksek olduğu ortaya çıktı.

Haber 19-10-2007 15:27

Fast-food yiyecekler astımı tetikliyor

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Pediatri İmmünoloji ve Alerji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seval Güneşer, hazırlanması ve tüketilmesi kolay olan fast-food yiyeceklerin astımı tetiklediğini söyledi.

Haber 11-05-2007 10:43

Fındık astıma karşı da koruyor... Tabii, yerseniz

Diyabet, astım, alerji, yüksek tansiyon, obezite, kanser... gibi hastalıkların her geçen yıl daha çok görülmesinden çevresel faktörlerin sorumlu olabileceğini gösteren araştırmaların sayısı her geçen gün artıyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, Mynet okurları için yazdı.

Haber 18-04-2007 00:40

Çocuklar , fast food ile 1 yaşında tanışıyor

Çocukların hamburger, kola ve patates gibi fast food yiyeceklerle tanışma yaşının 1'e düştüğü belirlendi.

Haber 08-11-2006 15:26

Yaz sıcaklarında fast food uyarısı

Sağlık Bakanlığı, "fast food" adı verilen ayaküstü beslenmenin özellikle yaz aylarında çeşitli sağlık sorunlarına yol açtığı uyarısında bulundu.

Haber 26-08-2006 11:31

Fast food beslenme kanser yapıyor

Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer, Türkiye'de kanserin erken yaşa kaymasının bir sebebinin de fast-food tarzı beslenme ve asitli içeceklerin çok tüketilmesinden kaynaklandığını söyledi. Prof. Dr. Tuncer, kızarmış patates yoluyla kanser riskinin arttığına da dikkat çekerek, "Kızartma yapan işyerleri yağı günlerce kullanıyor, sonra bu yağı başkaları satın alıp süzdükten sonra tekrar kullanıyorlar" dedi.

Haber 27-08-2005 12:28

Fast food diyabete neden oluyor

Fatsa Devlet Hastanesi diyetisyeni Süheyla Gök, fast food türü yiyeceklerin düzensiz beslenmeye neden olduğunu belirterek, "Sonuçta diyabet (şeker hastalığı) kaçınılmaz oluyor" dedi.

Haber 26-12-2004 15:57

Aşırı beslenme de hasta ediyor

Aşırı beslenmenin başta diyabet olmak üzere pek çok hastalığa neden olduğunu açıklayan Endokrinoloji Uz. Dr. Canan Ersoy, yanlış ve aşırı beslenme yüzünden önümüzdeki 10 yıl içinde her 5 kişiden birinin şeker hastalığı tehlikesi ile karşılaşabileceğini belirtti. Dr. Canan Ersoy, "İnsanların refah düzeyleri yükseldikçe aşırı beslenme ve bunun getirdiği çeşitli hastalıklarla da karşılaşma ihtimali doğuyor" dedi.

Haber 23-12-2002 11:41

Fast-food, hastalığa davetiye çıkarıyor

Günümüzün vazgeçilmez beslenme alışkanlıklarının başında gelen fast-foodların sağlık üzerinde olumsuz etkisi olduğu belirtildi.

Haber 30-11-1999 00:00

Fast food kültürü obeziteyi artırıyor

Van Devlet Hastanesi Hipertansiyon ve Obezite Merkezi Uzmanı Dr. İlhami Gültepe, şişmanlığın (obezite) tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hızla arttığını belirterek, bunun da tek sebebinin ABD yemek kültürü fast food olduğunu söyledi.

Haber 30-11-1999 00:00

Renklendiriciler, kansere yol açıyor

Doç. Dr. Yasemin Açık, yiyecek ve içecek tozlarına katılan renklendiricilerin kanser ve gen bozukluklarına yol açtığını belirterek, hazır yiyeceklerden aromalı bisküvi ve hazır keklerin de insanları yine aynı riskle karşı karşıya bıraktığını söyledi.

Haber 30-11-1999 00:00

Fast-food'lar 'kanser' riskini artırıyor

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan raporda, Türkiye'de ve tüm dünyada tüketimi hızla artan Fast-food'lar, 'yetersiz, dengesiz ve sağlıksız' olarak nitelendirildi.

Haber 30-11-1999 00:00