Federal Reserve Haberleri

Rus istihbarat teşkilatı FSB'den dünyayı şaşırtan açıklama: Moskova’daki terör saldırısının arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna var

Moskova'da 139 kişinin öldürüldüğü “Crocus City Hall” adlı konser salonuna düzenlenen terör saldırısıyla ilgili Rusya'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Aleksandr Bortnikov, terör saldırısının arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna’nın bulunduğunu öne sürdü. Bortnikov, Ukrayna’nın ayrıca Orta Doğu’da militanları hazırladığını ve eğittiğini de iddia ederek, Rusya’ya karşı cephede farklı milletlerden savaşanların bunun göstergesi olduğunu dile getirdi.

Haber 2024-03-26 23:27:30

Rusya duyurdu! Çin ile birlikte Ay'da nükleer santral inşa edecekler

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Yuri Borisov, Çin ile ortaklaşa planladıkları uzay projelerini açıkladı. Borisov "2033-2035 yıllarında Çin ile birlikte Ay'da nükleer santral inşa etmeyi düşünüyoruz" dedi.

Haber 2024-03-05 20:00:43

Seçim öncesi Donald Trump'a kötü haber! Mahkeme kararını verdi, dava açılabilecek

Mahkeme, Donald Trump için kararını verdi. ABD Federal Temyiz Mahkemesi, eski Başkan Donald Trump'ın dokunulmazlığa sahip olmadığına ve 2020 seçimlerini bozmaya yönelik komplo kurma suçlamasıyla hakkında dava açılabileceğine hükmetti.

Haber 2024-02-06 19:29:24

Uçuş sırasında gövdesinden parça kopmuştu, ABD'den Boeing 737 MAX kararı: Artık...

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), kalite kontrolünü iyileştirmek için Boeing 737 MAX 9 da dahil olmak üzere MAX tipi uçakların üretiminin genişlemesine izin vermeyeceğini bildirdi. 5 Ocak'taki uçuş sırasından gövdesinden parça kopmuştu.

Finans 2024-01-25 12:34:16

Yer: Avusturya! Böylesi ilk kez oldu: Türk vatandaşı nikah masasındayken sınır dışı edildi, gelin gözyaşlarına boğuldu

Avusturya'da ilginç bir olay yaşandı. İltica başvurusu kabul edilmeyen 27 yaşındaki Türk vatandaşı Hamza ile 40 yaşındaki Alman nişanlısı Gundula'nın nikahı yarıda kesildi. Çift, Federal Göçmenlik ve İltica Dairesi tarafından gözaltına alınarak sınır dışı edildi. Hamza’nın avukatı Gregor Klammer, nikah masasında gözaltına alınan müvekkilinin Türkiye’ye gönderileceğini ve asker kaçağı olduğunu belirtti.

Trend 16-01-24 20:48

ABD bütçesi 129 milyar dolar açık verdi

ABD federal hükümetinin bütçe açığı, geçen yıl aralıkta bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 52 artarak 129 milyar dolara yükseldi.

Finans 12-01-24 08:18

ARALIK AYI 2023 FED FAİZ KARARI: FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, beklentiler ne yönde? ABD Merkez Bankası faiz kararı beklentisi

FED faiz kararının ne zaman açıklanacağı dolar ve altın yatırımcılarının yanı sıra Bitcoin gibi kripto para birimleri ile ilgilenen vatandaşlar tarafından da merak konusu oldu. Geçen ay faiz oranının sabit tutulması kararının oy birliğiyle alındığı ifade edilmişti. Federal fon oranının yüzde 5,25-5,50 aralığında tutulmuştu. Gözler ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'da olacak. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, saat kaçta? İşte 2023 Aralık ayı FED faiz kararı beklentisi...

Finans 14-12-23 08:17

FED FAİZ KARARI SONRASI DOLAR FİYATINDA SON DURUM 13 ARALIK 2023: Dolar ne kadar, euro kaç TL? FED faiz kararı açıklandı!

Dolar ve euro ile ilgili son dakika gelişmeleri FED faiz kararı sonrası vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen toplantı sonrası yapılan açıklamada faiz oranının sabit tutulması kararının oy birliğiyle alındığı belirtilmişti. Federal fon oranının yüzde 5,25-5,50 aralığında tutulmuştu. FED faiz kararı için ilk toplantı 12 Aralık 2023 Salı günü yapıldı. İkinci toplantı ise bugün gerçekleştirildi. İşte 13 Aralık 2023 FED faiz kararı sonrası dolar fiyatı...

Finans 13-12-23 22:29

ARALIK AYI 2023 FED FAİZ KARARI: FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, saat kaçta, beklentiler ne yönde? Gözler Jerome Powell'da olacak!

FED faiz kararının ne zaman açıklanacağı ekonomi gündemini yakından takip eden vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen toplantı sonrası yapılan açıklamada faiz oranının sabit tutulması kararının oy birliğiyle alındığı ifade edilmişti. Federal fon oranının yüzde 5,25-5,50 aralığında tutulmuştu. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, saat kaçta? İşte, 2023 Aralık ayı FED faiz kararı beklentisi...

Finans 11-12-23 12:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı ile Gazze'yi konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile görüştü. İkilinin görüşmesinde İsrail'in Filistin'e saldırıları, Türkiye'nin Gazze'ye insani yardım götürme çabaları ve insani ateşkes için atılması gereken adımların ele alındığı öğrenildi.

Haber 27-10-23 17:10

Bakan Şimşek'ten kritik Almanya teması: Ticaret hacminin 50 milyar doları aşmasını bekliyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Almanya Federal Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Dr. Robert Habeck bir araya geldi. Toplantıda iki ülkenin dış ticaret hacmi ve yatırımlar ele alındı. Bakan Şimşek görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki dönemde Avrupa Birliği ile olan ilişkilerimizin geliştirilmesinde Almanya’nın daha güçlü destek vereceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Finans 26-10-23 23:03

Gram Altın Grafiği: ABD’açığı beklenenden olumlu geldi

ABD Federal Hükümeti, son mali yılını Eylül ayında noktaladı ve beklenenin altında bir açıkla karşılaştı. Bu dönemde birçok kişi, açığın 2 trilyon doları aşabileceğini düşünüyordu, ancak ABD'nin gerçekleşen açığı 1.695 trilyon dolar olarak gerçekleşti. Bu rakam, bir önceki mali yıla göre yaklaşık 320 milyar dolarlık bir artışı temsil ediyor ve %23.2'lik bir artış anlamına geliyor.

Finans 23-10-23 09:45

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Şansölyesi Scholz ile görüştü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Olaf Scholz ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, sorunun temelli çözümü için Filistin'e verilen sözlerin tutulması ve uluslararası toplumun 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan, coğrafi bütünlüğe sahip, bağımsız, egemen bir Filistin Devleti'nin kurulmasına öncülük etmesinin şart olduğunu söyledi.

Haber 12-10-23 17:42

Starlink uydu enkazlarının potansiyel risk oluşturduğu ileri sürülmüştü! SpaceX'ten o rapora itiraz

Amerikan uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX, ABD Federal Havacılık İdaresince (FAA) Kongreye sunulan ve şirketin Starlink uydu sisteminin "potansiyel risk oluşturduğu" ileri sürülen rapora itiraz etti. SpaceX, raporun düzeltilmesi çağrısında da bulundu.

Haber 12-10-23 11:34

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye SİHA tepkisi: Türkiye NATO’da ortağı değil mi?”

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Avusturya Federal Şansölyesi Karl Nehammer ile ortak basın toplantısı düzenledi. İsrail-Hamas çatışması hakkında açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Tüm aktörleri barış için adım atmaya çağırıyorum." dedi. Erdoğan, Türkiye'ye ait SİHA'yı Suriye'nin kuzeyinde düşüren ABD'ye de tepki göstererek " Türkiye şu anda NATO'da Amerika'nın ortağı değil mi? Beraber değil mi? Bunu neyle izah edeceğiz?" dedi.

Haber 10-10-23 18:46

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Belçika Dışişleri Bakanı Lahbib’i kabul etti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın görüşmeleri sürüyor. Fidan, ABD’nin New York şehrinde Belçika Dışişleri, Avrupa İşleri, Dış Ticaret ve Federal Kültürel Kurumlar Bakanı Hadja Lahbib’le görüştü.

Haber 22-09-23 18:57

Rusya’da askeri helikopter düştü: 3 ölü

Rusya’nın Çelyabinsk bölgesinde Rusya Federasyonu Federal Güvenlik Servisi’ne (FSB) ait askeri helikopter düştü. Kazada 3 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Haber 29-08-23 17:17

Son dakika: Wagner lideri Prigojin'in uçağı Moskova yakınlarında düştü! Rusya, Prigojin'in öldüğünü duyurdu

Son dakika haberi: Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Prigojin’in de yolcu listesinde olduğu özel jet Rusya’nın başkenti Moskova yakınlarında düştü. Tver bölgesinde düşen uçakta bulunan 3'ü mürettebat 10 kişinin öldüğü bildirildi. Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı da düşen uçakta Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in de öldüğünü dünyaya duyurdu.

Haber 23-08-23 20:12

Roscosmos açıkladı: Rusya'nın Progress MS-24 kargo aracı uzaya fırlatıldı!

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) tarafından yapılan açıklamada, Progress-MS-24 kargo uzay aracını taşıyan Soyuz-2.1a roketinin Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden yerel saatle 04.08'de başarıyla fırlatıldığı belirtildi.

Haber 23-08-23 17:16

Cinsiyet değiştiren eski istihbarat ajanına para cezası! ‘Devlet sırrı ihlali’ nedeniyle ülkeden ayrılması engellendi

Rusya istihbarat örgütü Federal Güvenlik Servisi'nde (FSB) 12 yıl görev yaptıktan sonra cinsiyet değiştirmeye karar veren Katherine Mayers, devlet sırlarına erişiminin olduğu söylenerek Rusya’yı terk etmek istediği için para cezasına çarptırıldı. Rusya güvenlik servisi tarafından yurt dışına çıkışı engellenen Mayers, can güvenliğinin tehdit edildiğini söyleyerek ülkeyi terk etmeye çalıştığını dile getirdi.

Trend 23-08-23 14:36

ABD'de federal yargıçtan çok tartışılacak yapay zeka kararı!

ABD medyasında çıkan habere göre, bir ABD Federal Yargıcı, yapay zeka tarafından üretilen sanat eserlerinin telif hakkı olamayacağına hükmetti. Bu kararın sanat endüstrisi, yapay zeka geliştiricileri ve telif hakkı sahipleri için geniş kapsamlı sonuçları olabileceği söyleniyor.

Haber 21-08-23 13:50

Rusya’nın 1976’dan bu yana Ay’a gönderdiği ilk uzay aracıydı... Luna-25, Ay’ın yüzeyine çarptı!

Rusya’nın 1976’dan bu yana Ay’a gönderdiği ilk uzay aracı Luna-25'ten kötü haber geldi. Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos), Rus uzay aracı Luna-25’in Ay’ın yüzeyine çarptığını ve parçalandığını bildirdi.

Haber 20-08-23 13:35

1976'dan bu yana Ay'a gönderdikleri ilk uzay aracı... Luna-25, Dünya'nın doğal uydusunun yörüngesine girdi!

Rusya'nın 1976'dan bu yana Dünya'nın doğal uydusu Ay'a gönderdiği ilk uzay aracı Luna-25'in Ay'ın yörüngesine girdiği bildirildi. Rusya Federal Uzay Ajansından (Roscosmos) yapılan açıklamada, uzay aracındaki tüm sistemlerin normal şekilde çalıştığı kaydedildi.

Haber 16-08-23 17:53

Eski ABD Başkanı Donald Trump yeniden hakim karşısında! Sizler için gözaltına alınıyorum

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2020 başkanlık seçimi sonuçlarını kendi lehine değiştirme girişimi iddiasıyla yürütülen "6 Ocak Kongre baskını" soruşturmaları kapsamında Washington DC'deki federal mahkemede hakim karşısına çıktı. Gözaltı uygulaması gereği parmak izi alınan Trump, dava sırasında kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Trump mahkeme öncesinde yaptığı paylaşımda ise "Bu büyük bir onur çünkü sizler için gözaltına alınıyorum." ifadelerini kullandı.

Haber 03-08-23 23:48

EURUSD ve GBPUSD: Fed faiz artırımı ve piyasa analizi

Federal Rezerv (Fed), beklentilere uygun bir şekilde faiz oranlarını 25 baz puan artırarak %5,50 seviyesine yükselterek 22 yılın en yüksek seviyesine işaret etti.

Finans 28-07-23 10:00
Fed

Gram altın fiyatı için yeni tahmin! Piyasalarda kritik eşik: 26 Temmuz'da son kez...

Tüm dünya pür dikkat ABD’den gelecek açıklamaya odaklanmış durumda. ABD Merkez Bankası Fed faiz kararı için kritik haftaya girildi. Faiz silahını bu yıl için son kez kullanması beklenen Federal Rezerv’in kararı öncesinde, yeni haftada piyasalarda temkinli bir hava hakim. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Altın fiyatları bugün ne kadar? Dolar kaç TL? İşte piyasalarda yaşanan son durum...

Finans 24-07-23 12:07

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ada'daki gerçeklere daha fazla sırtınızı dönmeyin ve KKTC'yi bir an evvel tanıyın

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 49'uncu yıl dönümünde düzenlenen törende açıklamalar yaptı. Ada'da federal bir çözümün mümkün olmadığını artık herkesin anlaması gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Bütün çabamız Ada’ya 1974’te getirdiğimiz barışın kalıcı olmasını temin etmektir" dedi. Dünyaya seslenen Erdoğan, "Gelin Ada'daki gerçeklere daha fazla sırtınızı dönmeyin ve KKTC'yi bir an evvel tanıyın." ifadelerini kullandı.

Haber 20-07-23 18:44

Putin dünya devi iki şirketin Rusya'daki hisselerine el koydu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzaladığı kararnameyle Fransız gıda şirketi Danone ve Danimarka merkezli uluslararası bira üreticisinin Rusya’daki hisselerine el konuldu. Kremlin'den yapılan açıklamada tüm hisselerin Rusya Federal Mülk Yönetim Ajansı'na devredildiği belirtildi.

Haber 16-07-23 19:16

Dışişleri Bakanlığı'ndan KKTC açıklaması! 'Tümüyle destekliyoruz

Dışişleri Bakanlığı tarafından, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin Kıbrıs'ta iki kesimli federal çözüm önerisine ilişkin, "Federal çözüm hedefinin, artık Kıbrıs Türk halkının egemen iradesini yansıtmadığı gerçeğinin tüm taraflarca idrak edilmesi gerekmektedir" açıklaması yapıldı.

Haber 13-07-23 09:01

ABD'de uçak kazası... Tarlaya düştü: 6 kişi öldü!

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde düşen uçaktaki 6 kişi öldü. ABD Ulusal Ulaşım Güvenlik Kurulu (NTSB) ve ABD Federal Havacılık İdaresinin (FAA) kazayı araştırdığı kaydedildi.

Haber 08-07-23 19:51

Almanya'da bir ilk daha! Aşırı sağcı AfD'nin adayı belediye başkanı seçildi

Almanya'da ilk kez aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partili (AfD) bir siyasetçi belediye başkanı seçildi. Aşırı sağcı aday Hannes Loth, oyların 51'ini aldı. AfD geçtiğimiz günlerde de ilk kez bir kaymakamlık seçimini kazanmıştı. Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı ise AfD'nin eyalet yapılanması 'şüpheli vaka' olarak sınıflandırıyor.

Haber 02-07-23 22:36

Rusya'dan Wagner hamlesi: Ekipmanları teslim edecekler! Putin'den yeni açıklama: İç savaşı durdurduk

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan flaş bir Wagner açıklaması geldi. Rusya Federal Güvenlik Servisi, silahlı isyana ilişkin açılan soruşturmaların düşürüldüğünü açıkladı. Öte yandan Kremlin, Wagner lideri Prigojin'in nerede olduğunu bilmediklerini ifade etti. Putin ise askerlere hitap ederek "İç savaşı durdurdunuz" dedi.

Haber 27-06-23 13:47

Dolar ne kadar? Euro kaç TL? 15 Haziran 2023 dolar ve euro fiyatları canlı takip ekranı!

Dolar ve euro fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar ve yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. FED maksimum istihdam ve uzun vadede yüzde 2 oranında enflasyon hedeflendiğini belirterek bu hedeflerin desteklenmesi için federal fon oranının yüzde 5-5,25 aralığında tutulmasına karar verildiğini açıkladı. Böylelikle FED politika faizini 15 ay sonra ilk kez sabit tutmuş oldu. Peki, bugün dolar ne kadar? Euro kaç TL? İşte dolar ve euro fiyatları...

Finans 15-06-23 13:46

FBI'dan sansür savunması! ABD Başkanı Biden'a yönelik rüşvet soruşturmasında kriz

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), ABD Başkanı Joe Biden ve oğluna yönelik rüşvet soruşturmasında belgelerin sansürlenmesini savundu. İşte haberin detayları...

Haber 15-06-23 00:00

SON DAKİKA | Devlete ait gizli belgeleri saklamaktan suçlanıyordu... Eski ABD Başkanı Donald Trump hakim karşısına çıktı: 37 suçlamanın tümünü reddetti

Son dakika haberine göre, eski ABD Başkanı Donald Trump, devlete ait gizli belgeleri sakladığına yönelik suçlamalar dolayısıyla Miami'deki federal mahkemeye geldi. Mahkemedeki işlemlerinin ardından New Jersey'e dönecek olan Trump'ın bir açıklama yapması bekleniyor.

Haber 13-06-23 21:09

Rusya'dan 'açığa çıkardık' iddiası: Apple’a ait binlerce telefon üzerinden...

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), ABD istihbarat kurumlarının, Apple’a ait binlerce telefon üzerinden yürüttüğü casusluk operasyonunun açığa çıkarıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada Apple, ABD istihbarat kurumlarıyla birlikte çalışmakla suçlandı.

Haber 02-06-23 09:17

FBI duyurdu! 1983 yılında Kraliçe Elizabeth’e yönelik suikast planları yapılmış...

ABD’de Federal Soruşturma Bürosu (FBI), geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Kraliçe II. Elizabeth’e 1983 yılında ABD ziyareti sırasında suikast planlandığına ilişkin bilgileri paylaştı.

Haber 26-05-23 16:24

Altın fiyatları Fed faiz kararı sonrası ne olur? Saat 21.30’a dikkat! ‘Dumanı tüten ralliye yakıt vermek gibi’ diyerek duyurdular…

Haftanın beklenen kararı ABD Merkez Bankası(Fed) tarafından açıklanacak. Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) son toplantısında federal fon faizi beklendiği gibi oybirliğiyle 25 baz puan artırıldı ve yüzde 5,00 seviyesine çıkarıldı. Analistler bu toplantıda da 25 baz puan faiz artışı bekliyor. Karar öncesi altın fiyatları yükselişe geçti. Ons altın 2000 doların üzerine yükselirken, gram altın fiyatı da rekor seviyesine yakın hareket ediyor.

Finans 03-05-23 09:02

ABD'den 'sıkı önlem' uyarısı! FTC Başkanı Lina Khan: Yetkilerimizin tamamını kullanmaktan çekinmeyeceğiz

ABD hükümeti, sohbet robotu ChatGPT gibi kullanımı yaygınlaşan yapay zeka robotlarının kullanımının suistimal edilmesine karşı sıkı önlem alacakları konusunda uyarıda bulundu. ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) Başkanı Lina Khan, "Yapay zekanın sahtekarlığı ve ayrımcılığı artırdığını zaten görüyoruz. Amerikalıları bu tehditlerden korumak için yetkilerimizin tamamını kullanmaktan çekinmeyeceğiz." dedi. Khan, "Yapay zeka yasaların üstünde değil" ifadesini de kullandı.

Haber 26-04-23 11:21

ABD bu iddiayla çalkalanıyor! FBI'ın kiliselerden kaynak bulmaya çalıştığı öne sürüldü

ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI), yurt içi terörle mücadele çabalarının bir parçası olarak ülkedeki Hristiyan kiliseleri ve Katolik piskoposlukları içinde "kaynaklar" geliştirmeye çalıştığı öne sürüldü.

Haber 11-04-23 00:21

Kullanımının durdurulması talebinde bulundular! ABD'de şok çağrı...

Yapay zeka kimilerini kaygılandırıyor kimilerini de geleceğe dair umutlandırıyor. ABD'de kar amacı gütmeyen Yapay Zeka ve Dijital Politika Merkezi (CAIDP) ise Federal Ticaret Komisyonu'na (FTC) dikkat çeken bir başvuru yaptı. CAIDP, yapay zeka geliştirme şirketi OpenAI'ın yapay zeka robotu ChatGPT'nin yeni sürümü GPT-4'ün kullanımının durdurulması talebinde bulundu.

Haber 31-03-23 12:58

Pakistan'da bedava un izdihamı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Pakistan'da akıllara durgunluk veren trajik bir olay yaşandı. Hayber Pahtunhva ve Pencap eyaletlerinde federal hükümetin sınırlı sayıda dağıttığı bedava unu almak isteyen vatandaşlar, çıkan izdihamda ezildi. Yaşanan olayda 7 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Haber 27-03-23 23:16

Rusya'nın korktuğu sonunda oldu! Art arda patlamalar meydana geldi

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta bir yıllık süre geride kalırken bölgeden haberler gelmeye devam ediyor. Rusya, Ukrayna'nın olası saldırılarına karşı kentlerdeki güvenlik önlemlerini artırmıştı. Rusya'nın korktuğu sonunda oldu. Sınırda bulunan bir kentteki Federal Güvenlik binasında art arda patlamalar meydana geldi. Yaşanan olayda çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi.

Haber 17-03-23 07:16

Çoğu hizmet dışı kalmıştı... Alman tankları İsviçre'yi karıştırdı!

İsviçre'de, Almanya'ya satılması planlanan Leopard tankları ülkeyi karıştırdı. İsviçre'de hizmet dışı bırakılan tankların Almanya'ya satılmasına ilişkin İsviçre Konfederasyonu Başkanı Alain Berset, "İsviçre'deki yasal çerçevemiz göz önüne alındığında silah ihracatı mümkün değil. Hükümet ve Federal Konsey için bu yasal çerçeveyi sürdürmek zorundayız ve istiyoruz." dedi.

Haber 08-03-23 20:05

Görevimiz uzay... Başarılı bir şekilde fırlatıldı! Mürettebatta Birleşik Arap Emirlikleri'nden bir astronot da var

NASA'nın Crew-6 görevi kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu'na giden 4 astronotu taşıyan SpaceX'e ait Falcon-9 roketi başarılı bir şekilde fırlatıldı. Ekip ise NASA astronotları Stephen Bowen ve Warren Hoburg'un yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) astronotu Sultan Alneyadi ve Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) kozmonotu Andrey Fedyaev’den oluşuyor.

Haber 02-03-23 10:58

Hatay Havalimanı'ndaki değişim gözler önüne serildi! Rusya, depremlerin tektonik izleri uzaydan görüntüledi

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos), merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin tektonik izlerini uzaydan görüntüledi. Fotoğraflar ile Tepehan Köyü'ndeki ve Hatay Hatay Havalimanı'ndaki tektonik değişim gözler önüne serildi.

Haber 12-02-23 20:16

FBI, uluslararası internet korsanlarının sitesini çökertti

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) dünya çapında büyük bir operasyona imza attı. FBI'ın internet sitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, uluslararası internet korsanlarının sitesi çökertildi. İşte haberin detayları...

Haber 26-01-23 23:18

Son dakika: ABD'de büyük kriz! Talimat verildi, tüm ülkede uçuşlar durduruldu: Saatler sonra açıklama geldi

Son dakika haberi: ABD Federal Havacılık İdaresi'nin (FAA) bilgisayar sisteminde sorun meydana geldi. FAA'dan bunun üzerine uçuşların durdurulması talimatı verildi. Ülkedeki bütün iç hat uçuşları yerel saatle 09.00'a kadar durduruldu. Saatler sonra gelen açıklamada ülkede iç hat uçuşlarının yeniden başladığı bildirildi.

Haber 11-01-23 16:24
abd

ABD'de Temsilciler Meclisi krizi büyüyor! Başkan yine seçilemedi, yasama donmuş durumda

ABD'de Temsilciler Meclisi başkanlık seçimi krizi büyüyor. Yapılan 9. ve 10. oylamalarda da meclis başkanı seçilemedi. Temsilciler Meclisi başkanının seçilememesi nedeniyle üyeler yemin edemediği için Kongrenin bir kanadı hala faaliyete başlayamadı. ABD'de yasama, yürütme ve yargı olmak üzere üç ana organdan oluşan federal devletin yasama organı durma noktasına gelirken, milletvekillerinin acil bir durumda yasama faaliyetleri yerine getiremeyeceği ve bu durumun ülke için iyi olmadığı belirtildi.

Haber 06-01-23 02:26