Felç Haberleri

Mucize meyve suyu: Günde iki bardak içmek felç ve kalp krizi riskini azaltıyor!

Meyve suları büyük küçük herkesin sevdiği lezzetli içeceklerden. Bir araştırmaya göre bu meyve suyu birçok ölümcül tıbbi soruna neden bulunan kan basıncını ve kolesterolü düşürmede etkili olabiliyor. Böylelikle hem felç hem de kalp krizi riski azalıyor.

Kadin 23-04-2024 11:27

Evinize asla sokmamanız gereken 6 bitki! Felce ve hatta ölüme neden olabiliyor

Bitkiler, evimizi güzelleştiren ve havayı temizleyen doğal unsurlardır, ancak bazı bitkiler adeta tehlike saçıyor. Evinize asla sokmamanız gereken bu 6 bitkinin yan etkileri sağlığa zarar verebiliyor. İşte evinize sokmadan önce bilmeniz gereken 6 zararlı bitki...

Kadin 04-03-2024 13:47

'Doktorum' deyip evine zorla girdi... 84 yaşındaki felçli kadına cinsel saldırı! 'Perdeleri kapattım, şalvarını çıkardım'

Bursa'da kendisini 'doktor' olarak tanıtıp "Seni muayene etmeye geldim" diyen Serkan Tutkun, zorla girdiği evde N.T. (84) isimli felçli kadına tokat atıp cinsel saldırıda bulundu. Evde ziynet eşyası arayan Tutkun tutuklanırken kadın ise 15 gün sonra beyin kanaması geçirip öldü. N.T.'ye tokat atıp öptüğünü söyleyen ve 10 yıla kadar hapis cezası istenen Tutkun, mahkemede "Suçu bilinçli olarak yapmadım. Tahliyemi istiyorum" dedi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilen duruşma ertelendi.

Haber 21-02-2024 12:50

Felç geçirdiği sırada polis tarafından kelepçelenip hapishaneye gönderildi... Zavallı kadının son hali yürekleri burkuyor

ABD'nin Washington şehrinde işten çıkan ve arabasına binen Nicole McClure'un başına hiç akıllara gelmeyecek bir olay geldi. McClure seyir halindeyken felç geçirmeye başladı. Bir polis ise arabasının hakimiyetini kaybeden ve şeritten çıkan McClure'u araçtan çıkararak kelepçeledi ve karakola götürdü. Olay sırasında da hala felç geçiren McClure'u 24 saatlik bir hapishane süreci bekliyordu...

Trend 12-02-2024 09:01

Diğer Haber Etiketleri

bamya tohumu bamya tohumu faydaları begonvil beyin tümörü beyin tümörü belirtileri beyin ve sinir cerrahisi belirti beslenme Doktor Kardiyolog trafik kazası deprem hindistan cevizi yağı alkol balık Hindistan cevizi keten tohumu magnezyum omega 3 peynir vişne zeytinyağı cinsel ilişki kan şekeri kolesterol şeker Meyve suyu hıçkırık ilaç abd Zambak Karbonhidrat meyve kalp hastalıkları uyuşma su hastalık uyku Otomobil ağız kokusu cinsel saldırı Beyin Kalp‎ Dil Göz Bingöl Bursa Diyarbakır Kayseri Muğla Zonguldak Çay nabız köpek kahve hastane ameliyat Horlama ağrı kesici kahvaltı tedavi tuz kırmızı et Melih Gökçek Osman Gökçek baş ağrısı böbrek kanseri bunama damar tıkanıklığı diyabet erken menopoz hipertansiyon inme (beyin krizi) kalp krizi kan basıncı kanser koma Meme kanseri stres tansiyon uyku apnesi uykusuzluk yüksek tansiyon alara çiçek böbrek boşanma davası bilim insanları bitki felç belirtileri etiket fıstık ezmesi gece göz kanlanması hamile görmek hasta ibrahim saraçoğlu içecekler inme belirtileri insülin ilik iltihap hipertansiyon belirtileri hıçkırık nasıl geçer hıçkırık neden olur atak ateş çiçeği ayak ayak ağrısı araştırma diş diş fırçalama diş ipi doğum karaciğer kanseri kahvaltılık kahvaltılık gevrek kan grubu yüksek tansiyon belirtileri yurutec yiyecek yemek keten tohumu faydaları ketojenik ketojenik diyet mon müdahale konuşmak koronavirüs sabah protein risk sağlıklı sağlıksız gıdalar tehlike test kadın kırmızılı kadın koku kolesterol belirtileri kaynana dili ölüm omurilik ortanca ortanca çiçeği organ uyarı uzman tokluk kan şekeri keto diyeti ksantelazma kraker zarar zehir bitkiler kolesterolü düşüren üşümek neden olur sistol zihin hıçkırık nasıl geçer kesin çözüm hipotalamus diş tartarı temizleme evde

Felç

Felç Hakkındaki Haberler Mynet'te. Felç Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Cumartesi gecesi felcine dikkat! Sabah kalktığınızda bu belirtiler varsa... Uzmanından şaşırtan uyarı

Elin ve kolun sırt kısmına gelen radial sinirin sıkışması ile oluşan cumartesi gecesi felci ile ilgili Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Nazan Eryiğit bilgilendirmelerde bulundu. Yanlış uyku pozisyonları sonucu meydana gelen cumartesi felcinin belirtilerini sıralayan Eryiğit bu rahatsızlığın özellikle alkol tüketimi sonrası oluşabileceğini belirtti.

Haber 27-01-2024 10:26

Otomobilin çarpması sonucu felç kalan köpek, hayvanseverlerin aldığı yürüteçle gezmeye başladı

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde otomobilin çarpması sonucu felç kalan sahipsiz köpek, hayvanseverlerin destekleriyle alınan yürüteçle gezinmeye başladı.

Yurthaber 09-01-2024 13:53

Melih Gökçek felç mi geçirdi? Evinde fenalaştı, hastaneye kaldırıldı iddiası gündem yarattı, oğlu Osman Gökçek'ten açıklama geldi

Melih Gökçek felç mi geçirdi? Sosyal medyada ortaya atılan iddia bir anda gündem yarattı. Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in evinde fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı iddia edildi. Söz konusu iddiaların ardından Osman Gökçek'ten açıklama geldi.

Haber 08-01-2024 06:09

Dikkat uzman isim uyardı! Üşümenizin nedeni soğuk havalar olmayabilir

Aralık ayının sonu yaklaşırken soğuk havaların etkisi de artmaya başladı. Yoğun rüzgar, fırtına ve olumsuz hava koşulları yalnızca grip ve nezleye davetiye çıkarmakla kalmıyor, bununla birlikte kalp ve akciğerleri de zorlayabiliyor. Öte yandan üşümenin yalnızca soğuk havalardan kaynaklanmadığını belirten Doktor Joseph Amban çok ciddi bir rahatsızlığa dikkat çekti.

Haber 24-12-2023 12:16

Yürek sızlatan görüntü! Boşanma davası için adliyeye böyle getirildi

Kayseri'de Suriye uyruklu bedensel engelli Yusuf K. (50), boşanma davasının görüldüğü Kayseri Adliyesi'ne, tekerlekli yatak ile getirildi. Duruşma ertelenirken, Yusuf K. yine tekerlekli yatak adliyeden ayrıldı.

Haber 21-11-2023 17:10

'Benim acım bitmeyecek' Direksiyonda tatil için Bodrum'a gelen ABD'li NATO görevlisi vardı... Bir kazayla her şey değişti 'En azından ortadan kaybolmayacak'

Muğla'nın Bodrum ilçesinde otomobili ile Ezgi Aydındağ'a (20) çarpıp, felç kalmasına neden olan ABD'li NATO görevlisi Reginald Thevenin (37), tutuksuz yargılandığı davada indirimsiz 3 yıl hapse çarptırıldı. Hakim, Thevenin’in yurt dışı yasağının devamına karar verip, ehliyetine de 2 yıl süreyle el koydu. Duruşma çıkışında açıklama yapan Ezgi Aydındağ, "3 yıl sonra her şey bitebilir ama benim acım bitmeyecek" dedi.

Haber 01-11-2023 14:31

Felç geçiren kırmızılı kadın hasta yatağında da sevdiği renkten vazgeçmiyor

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde tercih ettiği kırmızı kıyafetlerden dolayı "kırmızılı kadın" olarak bilinen 78 yaşındaki Nafiye Caz, geçirdiği rahatsızlık sonucu belden aşağısı ve sol kolu felç olmasına rağmen sevdiği renkten vazgeçmiyor.

Yurthaber 23-10-2023 11:17

Cinsel ilişki sırasında felç geçirdi! Yaşadıklarını anlatınca sosyal medyada gündem yarattı... Sevgilim hemen fark etmedi

Cinsel ilişki sırasında felç geçiren bir kadın, sevgilisinin bunu hemen fark etmediğini söyleyerek yaşadıklarını anlatınca sosyal medyanın ilgisini çekti. 33 yaşındaki Misha Montana, üç yıl önce cinsel ilişki sırasında felç geçirdiğinde bunu başlangıçta alerjik reaksiyon geçirdiğini düşündüğünü belirtse de sonrasında ciddi bir tedavi sürecinin başladığını belirtti.

Trend 20-10-2023 09:07

Diyarbakır'da ambulans helikopter felç geçiren 85 yaşındaki kadın için havalandı

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde felç geçirdiği tespit edilen yaşlı kadın, ambulans helikopterle hastaneye ulaştırıldı.

Yurthaber 15-09-2023 15:53

Günde 2 kaşık yerseniz vücutta onarmadık yer bırakmıyor! Kolesterolü düzenliyor, kilo verdiriyor

Faydaları saymakla bitmeyen bu besin günde sadece 2 kaşık tükettiğinize vücudunuzu onarıyor. Özellikle sporcuların bu favori besini protein, yağ, lif, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin içeriklere sahip.

Haber 10-09-2023 09:19

Felç geçirmeden 7 gün önce ortaya çıkan uyarı işareti! Ölümcül riskten korunmak için önleminizi alın

Felç, kalp krizi gibi ani gelişen sağlık problemlerindendir. Bu nedenle inmeye doğru müdahale etmek oldukça zor olsa da hayati önem taşımaktadır. Kısa süre içerisinde müdahale edilmeyen felç, kalıcı hasarlara ve ölüme neden olabilmektedir. Uzmanlar herkesin felç geçirmeden 7 gün önce ortaya çıkan uyarı işaretlerine karşı bilinçli olması gerektiğini açıklıyor.

Haber 18-06-2023 09:05

Severek yiyorsunuz ama felç riskini yüzde 14 artırıyor! Uzmanlar sağlık için riskli iki eti açıkladı

Kalp krizi ve felç riskini artıran yiyecekler denildiğinde ilk akla gelenler kızartılmış gıdalar olsa da bu gıdaların dışında kalan sağlıklı sanarak tükettiğimiz bazı yiyecekler de oldukça risk oluşturabiliyor. Yapılan araştırmalar felç riskini yüzde 14 arttırabilen iki et çeşidini açıkladı.

Haber 02-06-2023 16:14

Gözlerde ortaya çıkan ölümcül risk belirtisi! Hemen doktora başvurun

Hastalıkların belirtilerine karşı bilinçli olmamak hastalığın ilerlemesine ve çok daha ciddi sonuçlara neden olabiliyor. Yüksek tansiyon da belirti vermeden ilerleyen ve tedavi edilmezse kalp krizi, felç gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açan hastalıklardan. Uzmanlar yüksek tansiyonun gözde ortaya çıkan ciddi riski hakkında bilinçli olmanız gerektiğini belirtiyor.

Haber 01-06-2023 16:27

ABD'li bilim insanları şifa kaynağını tüm dünyaya duyurdu! Balıktan 7 bin kat daha fazla omega-3 içeriyor

Omega-3 kaynağı besinler hastalıklara karşı direnç kazanmamızı sağlamasıyla oldukça önemli gıdalar arasında yer alıyor. Omega-3 kaynağı denildiğinde ilk akla balık gelse de balık tüketmeyi sevmeyenler alternatif omega 3 gıdalarına yöneliyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu balıktan 7 bin kat daha fazla omega 3 kaynağına sahip olan gıdayı açıkladı. ABD'li bilim insanları bu doğal gıdanın felç geçirme riskini yüzde 12 azalttığını tespit etti.

Haber 28-05-2023 17:52

Uzmanı uzak durulması gereken yiyecekleri açıkladı! Severek yiyorsunuz ama tansiyonu uçuruyor

Yüksek tansiyon hastalığı tedavi edilmezse böbrek, kalp ve damar hastalıklarına, felçlere ve görme kaybına sebep olabilir. Toplumda sıklıkla görülen yüksek tansiyon hastalığından korunmak için tüketilen yiyeceklere dikkat etmek gerekiyor. Kalp uzmanı yüksek tansiyon için riskli olan yiyecekleri sıraladı.

Haber 24-05-2023 16:50

Geceleri görülen bu belirtiye dikkat! Yüksek kolesterolün riskli habercisi

Yüksek kolesterol genellikle belirti vermeden ilerleyen ve sağlığı büyük oranda tehlikeye atan hastalıklar arasında yer alıyor. Tedavi edilmeyen yüksek kolesterol kalp krizi ve felç gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Uzmanlar yüksek kolesterolün geceleri görülen riskli belirtisi hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 23-05-2023 15:01

Bu tehlikeli hastalık her 10 kişinden 3'ünde görülüyor! Kalp krizi ve felce neden oluyor

Hayatımızı etkisi altına alan hastalıklardan olan hipertansiyon genellikle ciddi sonuçlar verene kadar teşhis edilemiyor. Önlenebilir ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alan hipertansiyon hastalığı hakkında bilinçli olmak hayati önem taşıyor. Kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Selim Topcu, hipertansiyon hastalığına karşı uyarılarda bulundu.

Haber 17-05-2023 17:08

Uykuda yaşanan bu duruma dikkat! Felç ve diyabet riskini artırıyor

Uyku sırasında yaşanan problemler önemsiz sanılsa da oldukça tehlikeli hastalıkların belirtisi olabiliyor veya başka sağlık sorunların oluşma riskini artırabiliyor. Yapılan araştırmalar göre milyonlarca kişi kalp hastalığı, inme ve diyabet riskini artıran bir uyku bozukluğundan mustarip olduğunun farkında olmayabilir.

Haber 11-05-2023 17:03

Tedavi edilmezse kalp krizi ve felç riskini artırıyor! Gözlerde görülen bu belirtiye dikkat

Yüksek tansiyon hastalığı gerekli testler yapılmadığı müddetçe teşhis edilmesi zor olan hastalıklardan. Oldukça sinsi bir hastalık olan yüksek tansiyona müdahale edilmemesi kalp krizi ve felç riskini artırıyor. Uzmanlar yüksek tansiyonun gözde ortaya çıkan belirtisi hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 11-05-2023 09:02

Beyin tümörü patlaması yüzünden komadayken doğum yaptı! Doğumdan sonra...

Hamileyken bayılan 33 yaşındaki Emma, beyninde bulunan tümörün patlaması sonucu yoğun bakıma alındı ve komadayken doğum yaptı. Yaptığı doğumun ardından felç kalan kadının yaşadıklarını eşi anlattı.

Kadin 10-05-2023 15:20

Sağlıklı sanılıyor ama kolesterol seviyelerini mahvediyor! Kardiyolog riske karşı uyardı

Sinsice ilerleyen ve birçok kişinin hasta olduğunu fark ettirmeyen kolesterol, kalp krizi ve felç gibi çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Kolesterolün oluşmasına yol açan en önemli etkenlerin yanlış beslenme ve hareketsiz yaşam olduğu biliniyor. Bir kardiyolog kolesterol riskini artıran sağlıklı olduğunu düşündüğümüz o gıda hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 09-05-2023 17:14

Etten daha fazla protein içeriyor! Magnezyum deposu bu besin diz ağrılarını anında geçiriyor

Protein içeren yiyecekler denildiğinde ilk akla et gelse de etin tadından hoşlanmayanlar ve vejetaryenler protein içeren alternatif gıdalara yöneliyor. Birçok etten daha fazla proteine sahip olan magnezyum deposu bir gıdanın faydaları saymakla bitmiyor.

Haber 26-04-2023 14:28

Ağzınıza bile sürmeyin! Bu içecek milyonlarca kişinin erken ölüm riskini artırıyor

Yediğimiz ve içtiğimiz gıdalar sağlığımız için oldukça zararlı etkiler yaratabiliyor. Uzmanlar neredeyse her mutfakta bulunan bir içecek türüne karşı yaptıkları araştırmalar sonucunda bu içeceklerin milyonlarca kişinin erken ölüm riskini arttırdığını tespit etti. Sıklıkla içilen bu içecekler hakkında acil uyarı verdiler.

Haber 23-04-2023 09:06

15 yaşında başına geldi... 'Oturabilirsen şükret' demişlerdi, alınan sonuca doktoru bile şaşırdı! Açıkçası biz de beklemiyorduk

Alihan Şeker'in (18) 15 yaşındayken kurşun isabet etmesiyle göğüsten aşağısı felç kaldı. Şeker'in "Ne zaman yürüyebileceğim?" sorusunu doktorları, "Yürümeyi bırak, oturabilecek hale gelirsen şükret" şeklinde yanıtladı. Ancak 2 yıl yoğun fizik tedavisi alan, geçen yıl şiddetli ağrılarından kurtulmak için omurilik pili takılan Alihan'ın geldiği nokta, omurilik pili ameliyatını gerçekleştiren doktorunu bile şaşırttı. Doktoru, "Bu kadar iyi bir sonuç alacağımızı açıkçası biz de beklemiyorduk" dedi.

Haber 17-04-2023 11:38

Bu şekilde uyuyorsanız dikkat! Felç riskiniz üç kat daha fazla

Sağlıklı olmak için her yetişkinin en az 6-8 saat uyuması gerekiyor. Ancak farklı uyku problemleri nedeniyle bu saat değişim gösterebiliyor. Uyku stilimiz çeşitli hastalıklara karşı daha riskli konumda olmamıza neden olabiliyor. Yapılan araştırmalar uykuda yaşanan bir durumun felç riskinin üç kat daha fazla olduğunu işaret ettiğini belirtiyor.

Haber 13-04-2023 09:02

Felç geçirmeden aylar önce ortaya çıkan belirti! Bu semptomu fark etmek hayatınızı kurtarabilir…

Felç ani gelişen hastalıklar arasında yer alsa da aylar öncesinde çeşitli belirtiler göstererek uyarı verebiliyor. Uzmanlar inmeye erken müdahale etmenin ölümcül sonuçlara karşı koruyabildiğini belirtiyor. Felç geçirmeden üç ay önce başlayan kısa süreli belirtilere karşı bilinçli olmak gerekiyor.

Haber 11-04-2023 17:07

Diş temizliğinde yapılan bu hata kalp sağlığını bitiriyor! Uzmanlar riske karşı uyardı

Dişlerin temiz görünmesi ve sağlıklı olması sadece görünümü değil birçok hastalığı da etkiliyor. Diş hekimleri yaptıkları açıklamalarda diş temizliğinde yapılan ufak bir hatanın kalp sağlığı ve çeşitli hastalıklar üzerinde oldukça etkili olduğunu paylaşıyor.

Haber 05-04-2023 16:58

Uzmanlar uyardı! Geceleri kendinize yaptığınız en büyük kötülük... Ölümcül sonuçlara yol açıyor

Yaşam alışkanlıkları vücut sisteminin değişmesine ve çeşitli hastalıkların gelişmesine neden olabiliyor. Fark etmeden yaptığımız birçok alışkanlık çok ciddi hastalıkların riskini artırıyor. Uzmanlar geceleri yapılan bir davranış hakkında acil uyarı vererek bu davranışın kalp krizi, felç gibi hastalıkların riskini artıran ölümcül hastalığa neden olabileceğini paylaştı.

Haber 17-03-2023 09:10

Erken menopoza sebep oluyor! Menopoz sonrası felç riski duyanları ürkütüyor

Erken menopoz çağımızın en sık rastlanılan hastalığı. Yapılan bir araştırmaya göre, erken menopoza giren veya hormon replasman tedavisi görmeyen kadınların felç geçirme riski daha yüksek çıktı.

Kadin 15-03-2023 17:40

Sabahları yaşanan bu belirtiye dikkat! İnmenin önemli uyarıcısı

Sabahları uyanınca vücutta birçok farklılık yaşanıyor. Genellikle uykunun vermiş olduğu rahatlamayla görülen bu farklılıklar çeşitli hastalıkların büyük uyarıcısı olabiliyor. Erken teşhis edilmesi gereken inmenin önemli belirtisinin genellikle sabahları görülen ağrısız bir belirti olduğu belirtiliyor.

Haber 09-03-2023 09:00

Yemeden önce tekrar düşünün! Tansiyonun yükselmesine neden oluyor

Yüksek tansiyon farkında olmasak da en tehlikeli hastalıklar arasında yer alıyor. Sinsice yükselen tansiyona müdahale edilmemesi kalp krizi ve felç gibi rahatsızlıkların gelişmesine sebep olabiliyor. Hipertansiyon risk faktörleri arasında bulunan bazı yiyecekler bilinçsizce tüketilirse sağlığı derinden etkiliyor. Günlük hayatta sık sık tüketilen bazı yiyecekler tansiyon için büyük risk oluşturuyor.

Haber 08-03-2023 09:09

Sağlıklı sanıyorsunuz ama kalp krizi ve felç riskini iki kat artırıyor

Sağlıklı olduğu düşünülen birçok yiyecek ve beslenme stili çeşitli hastalık risklerinin artmasına sebep olabiliyor. Özellikle oldukça sağlıklı sanılan karbonhidrat içeren beslenmeden uzak olan keto diyetinin kalp hastalıkları ve felç riskiyle bağlantılı olabileceği bulundu.

Haber 07-03-2023 09:07

Gözlerde ortaya çıkan bu duruma dikkat! Yüksek kolesterolün bilinmeyen işareti

Sessiz katil olarak bilinen yüksek kolesterol hastalığı belirti vermeden oldukça tehlikeli durumlara sebep olabiliyor. Tedavi edilmeyen yüksek kolesterol damarları tıkayarak kalp krizi ve inme riskini artırıyor. Uzmanlar yüksek kolesterolde erken teşhis ve doğru tedavinin önemini vurguluyor. Gözlerde ortaya çıkan kolesterol belirtisine dikkat etmek gerekiyor.

Haber 28-02-2023 13:58

Basit bir hıçkırık diyerek geçmeyin! Tehlikeli hastalığın erken uyarıcı işareti olabilir

Günlük hayatta yaşadığımız birçok sağlık problemi önemsiz görülerek geçiştirilebiliyor. Ancak en basit durumlar bile riskli hastalıkların belirtisi olabiliyor. Sıklıkla yaşanan hıçkırık krizlerinin iki ölümcül olabilecek hastalığın belirtisi olabileceği öğrenildi.

Haber 24-02-2023 09:12

Bu kan grubuna sahip olanlar dikkat! Felç geçirme riskiniz daha fazla

Felç riskini artıran etkenler denildiğinde ilk akla sağlıksız yaşam koşulları, hareketsiz yaşam ve kullanılan ilaçlar geliyor. Ancak bizim değiştiremeyeceğimiz etkenler de felç riskini artırabiliyor. Yapılan araştırmalarda belirli kan grubuna sahip kişilerin felç riskinin daha yüksek olduğunu tespit edildi.

Haber 23-02-2023 17:08

Hemen deneyin! Bu testi geçemeyenlerin felç riski daha yüksek

Felç aniden gelişerek sakatlık ve ölüm gibi durumlara yol açabiliyor. Yaşam alışkanlıklarımız birçok hastalığın oluşmasında büyük rol oynarken felç riskini de artırabiliyor. Felç riski yüksek olan kişilerin bazı durumlara karşı tedbir alması büyük önem taşıyor. Uzmanlar evde yapılan basit testin felç riski hakkında bilgi verdiğini belirtiyor.

Haber 20-02-2023 09:23

Bu kokuyu alıyorsanız dikkat! Kalp krizi ve felç riskiniz yüksek

Kalp krizi ve felç her yıl milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden oluyor. Bu ani gelişen tehlikeli sağlık sorunlarının etkilerini azaltmak için risk faktörlerini bilmek ve doğru, hızlı müdahale sağlamak gerekiyor. Uzmanlar belirli bir kokunun kalp krizi ve felç riskinin yüksekliği konusunda uyardığı belirtiyor.

Haber 16-02-2023 15:53

Ağzınıza sürmeyin! Kalp krizi ve felç riskini artırıyor

Zararlı beslenmek çeşitli hastalıkların oluşmasına zemin oluşturuyor. Bu konuda yapılan çalışmalar günlük hayatta sık sık tükettiğimiz gıdaların obezite, kalp hastalıkları, felç gibi riskli durumlara neden olabileceğini gösteriyor. Yeni bir çalışmaya göre her mutfakta bulunan bir gıda sağlık için oldukça riskli olabiliyor.

Haber 16-02-2023 09:19

Deprem stresine dikkat! Kalp krizi ve inmeye neden olabilir

Deprem süreci boyunca yaşanan zorluklar hem depremi yaşayanların hem de ekran başından izleyen kişilerin sağlıklarını derinden etkiliyor. Psikolojik problemlere yol açabilen bu durumlarda yaşanan deprem stresi kalp krizi ve inme gibi büyük tehlikelere neden olabiliyor.

Haber 10-02-2023 15:23

İnmenin belirtisi günler önce başlıyor! Yemek yerken görülen bu durum uyarıyor

Değişen yaşam koşulları inme geçiren kişi sayısında artışa neden oluyor. Yüksek tansiyon, kolesterol, diyabet gibi hastalıklar felç riskini artırıyor. Felce erken müdahale etmemek sakatlığa ve ölüme neden olabiliyor. Uzmanlar inmenin günler önce belirti verebileceğini belirtiyor.

Haber 26-01-2023 11:19

Sağlıklı diye yiyoruz ama vücudu mahvediyor! Balığın şaşırtan zararı

Severek tüketilen ve sağlıklı olduğu düşünülen balıklar kış aylarının vazgeçilmezi olarak görülüyor. Özellikle çocukların gelişimi için oldukça önemli olan balık tüketimi bazı durumlarda sağlık için çok büyük risk oluşturabiliyor. Kalp krizi ve felç riskini artıran o tehlikeli hastalığa sebep olabiliyor.

Haber 11-01-2023 09:10

Her şey böyle başlıyor! Felcin bir hafta önce görülen gizli belirtisi

Felç, kalp krizi gibi aniden gelişen hastalıklar arasında bulunuyor. Ani gelişen felce müdahale etmek oldukça zorlayıcı olabiliyor. Geç müdahale sakatlıklara ve ölüme sebep olabiliyor. Ancak felç geçiren kişilerle yapılan araştırmalarda birçok kişinin felçten bir hafta önce aynı belirtiyi yaşadığı öğrenildi.

Haber 10-01-2023 13:52

Bu hatayı yapıyorsanız büyük tehlike altındasınız! Ölüm riskini %20 artırıyor

Günlük davranışlarımız, yediklerimiz, içtiklerimiz birçok hastalığın oluşmasına zemin oluşturuyor. Uzmanların uyarılarına rağmen sağlık için gerekli olan temel ihtiyaçların karşılanmaması büyük tehlikelerle karşı karşıya kalmamıza neden olabiliyor. Sıklıkla yaptığımız o yanlış davranış ölüm riskini %20 artırıyor.

Haber 06-01-2023 15:04

Bu iki belirtiye dikkat! Felç geçirmeden bir hafta önce başlıyor

Felç milyonlarca insanın sakat kalmasına ve hayatını kaybetmesine neden olan ciddi sağlık problemleri arasında yer alıyor. Ani geliştiği bilinen felce erken müdahale inmenin etkilerini azaltabiliyor. Felç geçirenlerin yüzde 43'ü felç geçirmeden önce aynı belirtiyi yaşamış.

Haber 03-01-2023 13:31

Resmen zehir yiyormuşuz: Zararlarını duyanlar hemen çöpe atıyor

Pratik ve lezzetli olduğu için yediğimiz birçok yiyecek sağlığımızı büyük oranda riske atıyor. Özellikle kahvaltılarda tüketilen ve sağlıklı olduğu düşünülen bazı gıdalar birçok hastalığın oluşmasında büyük rol oynuyor. Uzmanlar hemen hemen her evde bulunan o tehlikeli gıda hakkında uyarıyor.

Haber 30-12-2022 14:20