Feri Alacaklar Haberleri

Araba alacaklar dikkat! Ucuzu da pahalısı da aynı vergiyi ödüyordu: ‘ÖTV artacak’ iddiasının ardındaki gerçek ortaya çıktı

Otomobilde ÖTV’ler artacak mı? Sık sık gündeme gelen sorunun cevabı Ankara’dan geldi. Uzun süre sonra ilk kez Nisan ayında otomotiv pazarında daralma olacağını dile getiren Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, o iddiaların arkasında satışları artırmak isteyen bazı bayilerin olduğunu kaydetti. Hem Ankara’da hem de sektörde böyle bir duyum olmadığını aktaran Özpeynirci, ‘Premium segmentte bir şeyler yapacakmış gibi bir duyum alındığını otomotiv sektörü temsilcileri söylüyor” dedi.

Finans 2024-04-16 11:24:21

BDDK açıkladı, taşıt kredilerinde yeni dönem: Vade sınırı değişti

Son dakika haberi... Krediyle araç alacaklar dikkat! Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, elektrikli araç kredilerine ilişkin sınırları değiştirdi. BDDK'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, kurul nihai fatura değeri 1 milyon 600 bin lira ve altında olan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde vade sınırını 48 ay olarak belirledi.

Finans 2024-03-22 16:02:17

Ev alacaklar tapuda bu farka dikkat! Yıkım kararı bile çıkabilir

Ev alacaklar dikkat! Tapuda ‘kat irtifakı’ ve ‘ kat mülkiyeti’ detayları planlarınızı değiştirebilir. Kat irtifak tapulu bir ev alıyorsanız ve iskan da yoksa birçok sorunla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Finans 2024-03-19 10:42:43

Gram altın, çeyrek altın alacaklar dikkat! Serbest piyasa ile Kapalıçarşı altın fiyatları hesabı karıştı: 250 liraya kadar yükseldi

Altında hızlı artışın ana sebebi ne? Gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını ne kadar, kaç TL? Seçim öncesi yatırımcının talebi iyice arttı, ithalata kota uygulandığı için kuyumcular altın bulmakta zorlandı. Böyle olunca kuyumcularda makas farkı 250 liraya yükseldi. Uzmanlar kota uygulamasının piyasanın normalde dönmesi açısından 10-15 günlüğüne de olsa kaldırılması için talepte bulundu.

Finans 2024-03-19 07:30:21

Sıfır otomobillerin fiyatları arttı, ikinci el piyasası hareketlendi: Araç alacaklar dikkat, zam için tarih verildi

Mart ayı başında sıfır araçlara gelen zamlar sonrası alıcılar yeniden ikinci el piyasasına yöneldi. İkinci el araç alacakların elini çabuk tutması gerekiyor. İlgi sonrası mayıs ve haziran aylarında ikinci el araçlarda da zam bekleniyor.

Finans 07-03-24 13:06

Ayda 3 bin euro maaş! Türkiye'den mevsimlik tarım işçisi alacaklar! Günlerdir çiftçiler ayaktaydı... Fransa'dan dikkat çeken hamle

Avrupa günlerdir çiftçilerin protestosuna sahne olurken; yetişmiş iş gücüne ihtiyaç duyan Fransa, başka ülkelerden mevsimlik tarım işçisi almak için harekete geçti. Ülkeye gelecek tarım işçilerine ayda 3 bin Euro maaş verilecek. Söz konusu projeye Türkiye de dahil. Fransız Ulusal Meclisi Milletvekili Mohamed Laqhila yaptığı açıklamada "Onların Fransa'ya gelmesini kolaylaştırmak için mevsimlik sözleşmeler yapmayı planlıyoruz." diye konuştu.

Finans 28-02-24 07:38

Araç alacaklar dikkat! Taşıt kredisinde oranlar değişti, işte banka banka yeni rakamlar

Taşıt kredisi otomobil fiyatlarının düşmesi ile birlikte merak ediliyor. Taşıt kredileri maksimum kaç ay veriliyor, taşıt kredisi aracın değerinin yüzde kaçına kadar veriliyor?

Finans 25-02-24 07:34

Randevu alacaklar... Saatler de kısıtlandı! 'Ziyaretçi' kararı sonrası İstanbul Üniversitesi'nde yeni gelişme

İstanbul Üniversitesi'nin kapılarının ziyaretçilere açmasının ardından öğrencilerden tepki gelmişti. Öğrenciler güvenlik endişelerini dile getirirken bu karar sosyal medyada büyük gündem yaratmıştı. Son olarak yaşanan bir gelişmeye göre, ziyaretlere kısıtlama getirildi. İşte İstanbul Üniversitesi'nin yaptığı o yeni açıklama...

Haber 14-02-24 12:40

Bahçeli'den Büyükerşen'e çok sert 'Osmanlı' yanıtı! Sözleri gündem olmuştu... Yaşından başından da mı utanmadın

CHP'nin yeniden aday göstermediği Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in Osmanlı İmparatorluğu'yla ilgili "Ne zaman şehzade veya padişahlardan birine karı alacaklar. Hemen sefer yapıyorlar Avrupa'ya. Beyaz tenli, mavi gözlü olacak diye" sözleri gündem oldu. MHP lideri Devlet Bahçeli, Büyükerşen'e çok sert tepki gösterirken "Yazıklar olsun! Yaşından başından da mı utanmadın" diye konuştu.

Haber 13-02-24 11:49

Yılmaz Büyükerşen'den Osmanlı padişahları için olay sözler! 'Beyaz tenli karı almak için sefer yaptılar' dedi, AK Partili Hatipoğlu'ndan yanıt geldi: Terbiyesizlik

CHP'nin yeniden aday göstermediği Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'den Osmanlı İmparatorluğu ve fetihlerle ilgili kullandığı ifadeler gündem oldu. Osmanlı padişahlarının, beyaz tenli, renkli gözlü kadınlar için Avrupa'ya sefer düzenlediğini belirten Büyükerşen, "Ne zaman şehzade veya padişahlardan birine karı alacaklar. Hemen sefer yapıyorlar Avrupa'ya. Beyaz tenli, mavi gözlü olacak diye." diye konuştu. AK Partili Nebi Hatipoğlu'ndan çok sert yanıt geldi.

Haber 12-02-24 14:55

Sevgilisine hediye alacaklar kara kara düşünüyor! Sevgililer Günü gelinceye kadar zam yağdı: En ucuz gül fiyatı dudak uçuklatıyor

7'den 70'e sevgilisi olan hemen herkesin sürpriz yapmak için elini cebine attığı 14 Şubat Sevgililer Günü'ne 2 gün kaldı. Sevgililer Günü hediyesi dendiğinde akla ilk gelen gül fiyatları ise dudak uçuklattı. İstanbul'da son iki haftada gelen zamlardan sonra gülün en ucuzu bile cep yakacak düzeyde. Yine de talep artıyor, gül almayı düşünenlerin 4'te 3'ü ise aynı yolu izliyor. Fiyatın inmesi için toplu alım yapılması gerekiyor.

Finans 12-02-24 14:48

Araba alacaklar dikkat! Haziran ayı sonrasında başlıyor: Aynı senaryo, sıfır alamayan ikinci el araçlara koşacak

Hem sıfır otomobil hem de ikinci el araba almak isteyenler için uyarı geldi. Sektör temsilcileri 2024 için araç liste fiyatlarına zam açıklaması yaptı! Şu an kısa bir süre daha avantajlı fiyatlardan otomobil alınabileceğini vurgulayan sektör temsilcileri, stokların bitmesi halinde fiyatların yeniden güncel liste fiyatlarına çekileceğini söyledi. Haziran ayı sonrasını işaret ederek talebin yeniden ikinci el araçlara kayacağını ifade ettiler.

Finans 27-01-24 10:15

EYT'linin gözü SGK'da: Toplu ödemeler zamlı alınacak, avans detayı dikkat çekti, maaşı henüz bağlanmayanlar ne yapmalı, SGK uzmanı ayrıntıları anlattı

2023 yılında emekliliğe hak kazanan ancak maaşı henüz bağlanmayan EYT'lilerin gözü Sosyal Güvenlik Kurumu'nda. Maaşı henüz bağlanmayan EYT'liler başvuru tarihinden itibaren birikmiş maaşlarını alacaklar. Maaşı henüz bağlanmayanlar ne yapmalı, SGK uzmanı Murat Bal anlattı.

Finans 24-01-24 10:33

Daha az çalışıp aynı maaşı alacaklar! Dünyada yeni trend... Bir ülke daha 4 gün çalışma sistemine geçiyor

Dünyada haftada 4 gün çalışma sistemi yaygınlaşmaya başladı. İngiltere geçtiğimiz yıl bu denemeyi başlatmış ve olumlu sonuçlarını görmüştü. Kimi ABD şirketleri de bu uygulamaya geçerken Şili'de de haftalık çalışma süresini 40 saate düşüren yasa tasarısına onay gelmişti. Son olarak bir ülke daha dünyada git gide yayılan bu trende katıldı: Dominik Cumhuriyeti! O ülke; çalışma saatlerinin 36 saate düşürüleceğini ve çalışanların aynı maaşı almaya devam edeceğini açıkladı.

Finans 17-01-24 12:01

İkinci el elektrikli araç alacaklar dikkat! Kafalar karışık, herkes bu soruyu soruyor

Elektrikli otomobiller hayatımızda yer almaya başladı. Türkiye'de de giderek yaygınlaşan elektrikli otomobil sayısının her geçen gün artması beklenirken, elektrikli araçlarda ikinci el piyasası da oluşmaya başladı. İkinci el elektrikli otomobil alış-satışta bir soru öne çıkıyor. O da 'İkinci el elektrikli aracın ekspertizi nasıl yapılıyor?' sorusu... Peki, ikinci el elektrikli otomobil almak istiyorsanız ne yapacaksınız? İşte ayrıntılar...

Finans 16-01-24 22:43

813 bin liranın altında kalmaldı… Sıfır ve ikinci el araba alacaklar dikkat! Daha Ocak ayından yüzde 5 zam…

Sıfır otomobil fiyatları 2024 Ocak ayı itibarıyla yüzde 5’e yakın arttı. Liste fiyatları yeni yıl ile güncellenirken zamların devam edip etmeyeceği merak ediliyordu. Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, ‘kur ve enflasyon kaynaklı artış yaşanabilir’ yanıtını verdi. İkinci el araba fiyatları için de zamların devam edeceğini söyledi. Ancak şu an da mevcut fiyatların avantajlı olduğunun altını çizdi.

Finans 16-01-24 09:12

Araç alacaklar dikkat! Bunu sakın yapmayın: 1 TL on binlerce TL zarar veriyor

İkinci el araç almak isteyenlerin daha çok tercih ettiği experde 1 TL ile yapılan boya testleri gündem oldu. Araçta boya olup olmadığını anlamak için 1 TL ile kullanılarak otomobilde oluşan çizikler, on binlerce TL zarar yol açabiliyor. Yağmur suyu ve yıkamalarda sonucunda araçlarda çürümeler meydana geldiği aktarıldı. Bir araçta yapılan test sonucunda oluşan zararın 80 bin olduğu aktarıldı.

Haber 13-01-24 20:42

Yüzde 10 zam geldi, iki haftada 200 bin TL arttı... En ucuz sıfır araç ne kadar oldu? İkinci el otomobil fiyatları da artacak mı?

Otomobil fiyatlarına yeni yıl zammı geldi. 2024 yılına girilmesiyle birlikte sıfır otomobil fiyatları yüzde 10 yükseldi. Araç alacaklar indirim beklerken, gelen zamma şaşırdı. Fiyatlar iki haftada 200 bin TL yükseldi. Yeni zam beklentisi devam ederken, En ucuz sıfır araç ne kadar oldu? İkinci el otomobil fiyatları da artacak mı? soruları da yanıt buldu. İşte 2024 otomobil fiyatlarında son durum

Finans 11-01-24 10:07

Apple, Iphone kullanıcılarına ödeme yapmaya başladı; işte nedeni

Apple, bazı iPhone'ları kasıtlı olarak yavaşlattığı iddiasıyla ABD'de uzun süredir devam eden bir toplu dava kapsamında tazminat ödemeye başladı. Davacılar 500 milyon dolarlık tazminattan pay alacaklar. Bu da talep başına yaklaşık 92 dolara denk geliyor.

Finans 09-01-24 14:08

Sıfır kilometre otomobil alacaklar dikkat! Teslimatlara ‘Kızıldeniz’ rötarı: Türk firmalara ‘Kamikaze’ teklifi

Küresel ticarette Kızıldeniz'de yaşanan kaos ortamı nedeniyle artan lojistik maliyetleri Türkiye’de bazı ürünlerin fiyatlarını yükseltti. İkinci bir darbe de yurt dışından gelen siparişlerin beklemeye alınmasıyla geldi. Özellikle sıfır kilometre araçların teslimatlarında sürenin 20-25 gün sarkacağı dile getirildi. Durumu fırsat bilen bazı Çinli firmaların teslimatlar için saldırılara rağmen Kızıldeniz’den geçerek adeta “Kamikaze” olmaya soyunduğu ifade ediliyor.

Finans 04-01-24 10:54

Son dakika: 65 yaş, engelli aylığı, evde bakım parası… Sosyal yardımlara memur zammı güncellemesi: 7 bin 608 lira alacaklar!

Son dakika haberi… Memur zammı ile sosyal yardım ödemeleri değişti! Böylece 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı gibi ödemeler yüzde 49,25 oranında zamlandı. Sosyal yardım ödemelerinde yeni rakamlar ise tek tek hesaplandı.

Finans 03-01-24 10:40

Yeni hat alacaklar dikkat, rekor zam geldi! Faturalı- faturasız hat fark etmiyor

2023 yılında mobil telefon aboneliğinin ilk tesisinde alınan 260 TL'lik özel iletişim vergisi yüzde 53.8 artırılarak yeni yılda 400 liraya yükseltildi.

Finans 02-01-24 10:49

1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak! ÖTV muafiyetli otomobil alacaklar dikkat

Yeniden değerleme oranının belli olmasıyla birlikte engelli vatandaşlar için araç alımında uygulanan üst limiti de 2024 yılı için netleşti. Peki, engelli araç ÖTV muafiyeti üst limiti ne kadar oldu? İşte detaylar...

Haber 30-12-23 19:24

O SES TÜRKİYE YILBAŞI KONUKLARI 2024: O Ses Türkiye yılbaşı yarışmacıları kimler, jüri üyeleri hangi sanatçılar? Sürpriz isimler sahnede!

O Ses Türkiye Yılbaşı Özel programının yarışmacıları ve jüri üyeleri 31 Aralık 2023 Pazar günü yaklaşırken vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu TV8'de yayınlanacak olan O Ses Türkiye Yılbaşı özel programında aralarında futbolcu, şarkıcı ve oyuncuların yer aldığı birbirinden ünlü isimler sahne alacaklar. Peki, 2024 O Ses Türkiye yılbaşı yarışmacıları kimler, jüri üyeleri kim?

Magazin 29-12-23 10:47

İkinci el otomobil alacaklar dikkat! 'Hatasız' diye aldığı araç 'pert' çıktı

Ankara'da yaşayan Erhan Han, internet sitesinden beğendiği 2009 model otomobili, geçtiğimiz yıl şubat ayında satıcının "Bir gün önce ekspertizi yapıldı" sözüne güvenerek satın aldı. 7 ay sonra aracı muayeneye götürdüğünde ise hayatının şokunu yaşadı. Han'ın aldığı otomobilin önü 2009, arkası 2013 model çıktı. İki aracın birleştirilmesiyle yapıldığı tespit edilen otomobil trafikten men edildi. İşte detaylar...

Haber 28-12-23 09:59

5 aylık enflasyon farkı ile SSK, Bağ-Kur, memur emekli zammı ne kadar, maaş kaç TL olacak? Emekli memur maaşı enflasyon farkı!

5 aylık enflasyon oranının açıklanmasının ardından memur emeklisinin ne kadar alacağı merak edildi. Emekliler 6 ayda bir enflasyon farkına göre zam alıyor. 2023'ün ikinci yarısı sona ererken arama motorlarında yapılan sorgulamalar da hız kazandı. SSK, Bağ-Kur emeklileri Ocak 2024 itibarıyla yeni maaşlarını alacaklar. Birçok kişi "5 aylık enflasyon farkı ile SSK, Bağ-Kur, memur emekli zammı ne kadar?" sorusuna yanıt arıyor. İşte 5 aylık enflasyon oranı ile emekli memur maaşı ile ilgili detaylar!

Finans 07-12-23 10:33

İlk kez ev alacaklar dikkat! Herkesin gözü bu tarihte... Düşük faizli konut kredisine dair tüm detaylar

Düşük faizli konut kredisi kampanyasının detayları netleşiyor. İlk defa ev sahibi olmak isteyenlerin heyecanla beklediği konut kredisi kampanyası için başvuruların ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş konuya dair açıklamalarda bulundu ve herkesin beklediği tarihi açıkladı.

Finans 05-12-23 17:15

Beşiktaş'ın Ankaragücü beraberliği beraberliği sonrası Erman Toroğlu'dan Rıza Çalımbay sözleri! Ne zaman alacaklar görevden merak ediyorum

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 14. haftasında MKE Ankaragücü ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak başkentten 1 puanla döndü. Alınan bu beraberlik sonrası teknik direktör Rıza Çalımbay için Erman Toroğlu'ndan ilginç bir soru geldi. İşte detaylar...

Spor 04-12-23 08:13

Philips, Cosori, Arzum, Karaca... Airfryer alacaklar Gülümseten Kasım Fırsatları'nı kaçırmayın

Philips, Cosori, Arzum, Fakir, Karaca... Airfryer alacaklar mutlaka bu markaların airfryer modellerine göz gezdirmiştir. Piyasada en çok tutulan airfryer modellerine ev sahipliği yapan bu markaların sıcak hava fritözleri Gülümseten Kasım Fırsatları kapsamında indirimde! Sizin için indirimdeki modelleri seçtik. İşte detaylar!

Haber 20-11-23 17:52

Sistem değişti, ‘panik’ başladı: Hepsi bir bir ortaya çıktı! ‘Otomobilde en cazip dönem…”

Araba alacaklar için ‘en cazip dönem’ diyerek açıkladılar. İnternet sitelerinde gerçeği yansıtmayan, fiyat şişirmeleri ve aldatmacaları içeren ilanlar yoluyla araç satışı 1 Kasım itibarıyla yasaklanmıştı. Sektör temsilcileri Ticaret Bakanlığı’nın bu kararı sonrası fiyatlarda düşüş devam ederken, kayıt dışı ticaret maksadıyla alınan ve saklanan araçlar gibi pek çok aracın ilana konması ile mevcut ilan havuzunun yüzde 20 civarında arttığı dile getirildi.

Finans 06-11-23 09:31

5 partiye Hazine'den 3,5 milyar liralık ödeme! Seçimle ikiye katlandı: 10 gün içinde ikinci kez alacaklar

Bu yıl yerel seçim nedeniyle iki kat artacak olan Hazine yardımından yüzde 7'lik barajı aşan 5 parti yararlanabilecek. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve Yeşil Sol Parti'nin 10 gün içinde alacağı ikinci ödeme ile yapılan toplam yardım miktarı 3 milyar 341 milyon lirayı bulacak.

Finans 21-10-23 08:36

İkinci el araba alacaklar dikkat! Fiyatlardaki düşüş yüzde 20’yi buldu: Krediye erişemeyen onlara koştu

Bakanlığın getirdiği önlemler otomobil fiyatları üzerindeki köpüğü eritmeye başladı. İkinci el otomobilde fiyatlardaki düşüş yaklaşık yüzde 20’yi bulunca satışlar da arttı. Ancak lüks segmentte yer alan araçlar için krediye erişemeyen vatandaş orta segmentteki araçlara talebi patlattı.

Finans 16-10-23 14:08

Boyalı değil, ekli araç! Rapora inandı, silecekler arızalanınca gerçek ortaya çıktı… 2 arabayı birleştirerek satmışlar

Özellikle ikinci el otomobil alacaklar dikkat! 10 ay önce ekspertiz raporunda sadece 3 parça boyası olduğu yazılan arabayı aldı, hayatının şokunu yaşadı. Gerçek silecekler arızalanınca ortaya çıktı. Arabasının sağ çeyreğinin başka bir araca ait olduğu ortaya çıkan vatandaş şimdi mahkemeye gitmeye hazırlanıyor. Ekspertiz firmasının açıklaması ise ‘bu kadarı olmaz’ dedirtti. İşte detaylar…

Finans 11-10-23 09:21

İlk kez ev alacaklar dikkat! 1.20 düşük faizli konut kredisi yolda! İşte başvuru şartları ve başvuru bilgileri

İlk kez ev alacaklara düşük faizli konut kredisi ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. BDDK konut kredisi düzenlemesi ile ilgili aramalar yoğunluk kazandı. Hükümet evi olmayan ve ilk evini almayı düşünen vatandaşlar için harekete geçti. İşte ilk kez ev alacaklar için düşük faizli konut kredisi detayları...

Finans 09-10-23 14:15

Otomobil alacaklar dikkat! Kredi hamlesi sonrası değişti: 600-800 bin arası araçlar...

Faizlerin yükselmesi sonrası vatandaşların krediye ulaşma güçlüğü ikinci el otomobil piyasasına da yansıdı. Hem okulların açılması nedeniyle hem de kredi faizlerinin yükselmesi nedeniyle piyasada duraklama yaşadıklarını söyleyen Manisa Otonomi Dernek Başkanı Arif Diz, “İkinci elde enflasyondan kaynaklı fiyatlar artıyordu. Çok fazla talep ikinci el piyasasının artmasına neden oluyordu. Piyasanın oturmasıyla ikinci el piyasasında da fiyatlar oturmaya başlayacak” dedi.

Finans 25-09-23 21:00

Konut kredisi ile ev alacaklar dikkat! SPK, Resmi Gazete’den duyurdu: Gayrimenkulde ekspertiz ücretlerine yüzde 50’lik zam

SPK, 2023 yılı gayrimenkul değerleme asgari ücret tarifesi tutarlarını yaklaşık yüzde 50 oranında artırdı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan karar ile konut, ofis veya büro için 2.662 TL’den başlayan tutarlar 3.993 TL ile 12.629 TL arasında değişen tutarlara yükseltildi.

Finans 29-08-23 09:01

Kredi alacaklar dikkat, tablo netleşti! İşte Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Akbank güncel kredi faiz oranları

Merkez Bankası faiz kararı için geçtiğimiz Perşembe günü yapıldı. Bankanın politika faiz oranını yüzde 25'e artırması sonrası bankaların yeni kredi faiz oranları ise merak konusu oldu. Peki, hangi banka ne kadar kredi veriyor? Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Akbank ne kadar faiz veriyor? Banka banka tüketici, konut, taşıt kredisi oranlarına haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte, bankaların güncel kredi faiz oranları...

Finans 28-08-23 13:57

Memur ve memur emekli maaşı için çifte zam! Önce toplu sözleşme sonra 3600 ek gösterge: 2.900 TL daha fazla alacaklar

Memur zammı için toplu sözleşme görüşmeleri Hakem Heyeti’ne devredilmiş, heyet ise 31 Ağustos’a kadar nihai kararını vermek için hafta sonu iki kez toplanmıştı. Görüşmeler sürerken '2024-2025 memur zammı ne kadar olacak?' sorusu da netleşmeye başladı. Ocak 2024 en düşük memur maaşı 31.797 TL’ye yükselecek. Memur emekli zammı ise 14.263 lira seviyelerine gelecek. Ancak 3600 ek gösterge düzenlemesinin ardından ise emekli aylıklarına 2900, emekli ikramiyesine de en az 99 bin eklenecek.

Finans 28-08-23 07:36

3 kişi bakıyor, biri almıyor! İkinci el araba pazarı sessiz: ‘Tofaş Doğan bile 200 bin TL olmuş…’

Samsun’da kurulan ikinci el otomobil pazarı, eski günlerini arıyor. Pazarın cumartesi günü kurulmaya başlamasından sonra önemini yitirdiğini belirten araç satıcıları, artık buraya kimsenin gelmediğini söylediler. İkinci el araba alacaklar da satacaklar da yüksek fiyatlardan şikayetçi.

Finans 26-08-23 14:49

İlk defa ev alacaklara konut kredisi ne kadar verilecek? İkinci evini alacaklar olanlar dikkat!

BDDK konut kredisi düzenlemesi ile ilgili aramalar son dakika kararının açıklanmasıyla birlikte yoğunluk kazandı. İlk evini, ikinci ve daha fazla konut almayı düşünen vatandaşlar için yapılan düzenlemede sona gelindi. Kullanıcılar İlk defa ev alacaklara konut kredisi ne kadar verilecek merak ediyorlar. Peki, BDDK konut kredisi kararı neleri kapsıyor? İlk defa ev alacaklara konut kredisi ne kadar verilecek? İkinci evini alacaklar dikkat!

Finans 26-08-23 12:07

Altın alacaklar dikkat! Kuyumcuları bile kandırdılar! Tek seferde 260 bin lira…

Düşük ayarlı altın bileziklerle kuyumcuları bile kandıran bir çete, film gibi bir operasyonla çökertildi. O çetenin tek seferde 260 bin lira haksız kazanç elde ettiği ortaya çıktı. Operasyonun detayları ise akıllara durgunluk verdi.

Haber 24-08-23 08:00

Yeni kampanyada 20 bin TL fark! Eylül ayını işaret etti... İlk kez konut alacaklara düşük faiz oranı ve uzun vadeli ödeme seçeneği...

İlk kez konut alacaklar nefesini tuttu, düşük faizli ve uzun vadeli konut kampanyasının hayata geçmesini bekliyor! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın sinyalini verdiği kampanyaya yönelik beklentiler hem sıfır hem de ikinci el konutları kapsaması. Kampanyada geçerli olması öngörülen faiz oranı ve vade süresi mevcut kredi faiz oranları ile karşılaştırıldığında ilginç bir tablo ortaya çıktı.

Finans 15-08-23 10:53

İlk kez ev sahibi olacaklara yeni konut kredisi yolda: 'Sıfır konut' seçeneği ve yüzde 1,20 faiz masada! '15 yıl vade' detayı...

İlk konutunu alacaklar için yeni bir düzenleme geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Merkez Bankası ve Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) düzenleme üzerinde ortak çalışmaya başladı. İlk ipuçları Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. Yeni konut kredisi kapsamında konut arzının artı satış fiyatlarıyla kiraların düşmesi hedefleniyor. Ayrıca kredinin kapsamının uzun vadeli olacağı belirtiliyor. Peki kimler yararlanabilecek? İşte detaylar...

Finans 13-08-23 09:33

Otomobil alacaklar dikkat! Fırsatçılar boş durmuyor, yeni oyun: '200-300 bin TL fazlasını söylüyorlar'

İkinci el otomobil fiyatları sıfırını bile geçince Ticaret Bakanlığı olaya el atmıştı. Üst üste alınan önlemler işe yaradı, fiyatlarda indirime gidildi ama bu kez de satışlar düştü. Öte yandan bireysel satışlarda aracın fiyatını sıfırıyla bir tutanlar telefonda fiyatı 200-300 bin TL daha artırıyor.

Finans 10-08-23 06:43

Asgari ücret zammı ile değişti! 3.630 TL daha fazla alacaklar: Bordroları kontrol edin! Eğer brüt maaşınız 13.414 TL’nin üzerindeyse…

Asgari ücrete yapılan zam sonrası, ödenen gelir vergisi ve damga vergisinde Temmuz ayından sonra daha fazla istisna uygulanacağı belirtilmişti. Bu kapsamda brüt ücreti 13.414 TL ve üzerinde olanlar hiç ücret zammı almasalar bile Temmuz ayından itibaren net ücretleri artacak. Yıllık artış 3.630 TL'ye kadar çıkacak. İşte haberin detayları…

Finans 27-07-23 10:27

Otomobil alacaklar için kredi muslukları kısıldı! Yüzde 5,5 faizle en çok 400 bin TL... Uzmanlardan 'tefecilik' uyarısı: Geri gelebilir

Otomobil piyasasında bir yandan fahiş fiyatlarla mücadele sürerken, şimdi de kredi sorunu ortaya çıktı. Çoğu banka yüzde 5,5 faiz oranıyla en çok 400 bin TL otomobil kredisi verirken, geri ödemesi ise 12 ayda yapılıyor. Kredi bulmakta zorlanan vatandaşlar ise alternatif yollar ararken, Finans Uzmanı İslam Memiş'ten 'tefecilik' uyarısı geldi

Finans 20-07-23 08:26

Otomobil alacaklar dikkat! Bu tuzağa düşmeyin: 'Yabancı ülke olsa şimdi anlarlardı'

Otomobil dolandırıcısı bir adam yayınladığı ilanın sahte olduğunu fark eden galericiye telefonda yaptıklarını anlattı. Araç satın almak isteyenlerin nasıl tuzağa düşürdüğünü anlatan dolandırıcının itirafları sosyal medyada paylaşıldı. Yayınlanan konuşmada dolandırıcı, galericiye "Bizim memlekette bitmiyor ki vallahi yabancı ülke olsa şimdi anlarlardı" dedi.

Haber 20-07-23 06:51

Uzman isimden dolar tahmini! 30-35 olacak diye geliyorlar dedi, rakam vererek beklentisini açıkladı

Dolar, euro ve gram altın gün içinde rekor kırdı. Piyasadaki hareketliliğin ardından Kapalıçarşı'da da tempo arttı. Döviz ve Altın Piyasa Uzmanı Adnan Kapıkaya rekorların ardından yaptığı açıklamada, "Doların son bir çıkışla 28 liradan sonra 25 liraya geleceğini söyleyebilirim. Dolar 30-35 olacak diye geliyorlar ama insanlara yüksekten doları verecekler aşağıdan geriye alacaklar." ifadelerini kullandı.

Finans 18-07-23 16:40

Seyyanen zam ne zaman verilecek, bir aylık mı her ay mı? Memura seyyanen zam vergiye tabi mi? İşte zam oranı

'Memura seyyanen zam ne zaman verilecek' konusu en çok merak edilen konular arasında yerini aldı. Memurlar bu yıl enflasyon farkının yanında seyyanen zam da alacaklar. Açıklanan zam oranıyla birlikte memur maaşlarında 8 bin 77 TL artış yaşanacak. En düşük memur maaşı da 22 bin 17 TL’ye yükseltilmişti. Peki, Seyyanen zam ne zaman verilecek, bir aylık mı her ay mı? Memura seyyanen zam vergiye tabi mi? İşte zam oranı

Finans 15-07-23 21:00