Fermuar Sistemi Haberleri

LGS başvuruları bugün sona eriyor! LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 2 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için başvurular bugün sona erecek.

Egitim 2024-03-29 10:58:49

Bursa'da Cumhur İttifakı Hukukçuları ile İftar Programı düzenlendi

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, "Türkiye'nin hedeflerine varabilmesi için eş zamanlı çok alanlı reformlar yapmak zorundayız. Reformlarla sistemi beslemek, değiştirmek zorundayız." dedi.

Yurthaber 2024-03-27 08:29:39

MEB duyurdu! E-Devlet üzerinden randevu alınacak! Tüm öğretmen ve velileri ilgilendiriyor...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in mesajını verdiği, okul müdürü ile öğretmen üzerinde bir randevu sisteminin oluşturulması konusunda adım atıldı. MEB tarafından velilerin okul müdürü ve öğretmen görüşmelerini dijital ortama taşıyan "veli randevu sistemi" hayata geçirildi. İşte tüm detaylar!

Egitim 2024-03-23 11:37:37

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: 2 ay önceki yoğunluk söz konusu değil

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bayrampaşa’da vatandaşlarla bir araya geldi. Koca, Bayrampaşa Devlet Hastanesi ziyareti sonrasında basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. MHRS sistemi üzerinden randevu almasına rağmen, randevusuna gelmeyen vatandaşlarla ilgili soruya yanıt veren Koca, "Gelecek aydan itibaren özellikle randevusunu alıp gelmeme durumuna karşı birtakım çalışmalar yaptık bunu aşama aşama sorunu çözene kadar devam edeceğimizi söylemek istiyorum." dedi.

Haber 2024-03-22 18:50:19

Diğer Haber Etiketleri

lgs lgs başvuru Avukat Bursa iftar Mustafa Şentop Yerel seçim meb yusuf tekin randevu Fahrettin Koca Sağlık Bakanı emekli zammı deprem Prof. Dr. Hasan Sözbilir sigara sosyal medya tiktok Türkiye Almanya Buldan Ali Yerlikaya İçişleri Bakanı Sahur Fahiş fiyat eo gran doğalgaz fenerbahçe sezon süper li Ziraat Türkiye Kupası Ceza hurda araba schengen vizesi schengen vizesi başvuru yükselen burç yükselen burç hesapla yükselen burç hesaplama CİMER cimer başvuru cimer doğum saati öğrenme windows 10 özellikleri Adnan Oktar Erzurum adnan oktar kedicikleri windows Microsoft windows 7 türkiye futbol federasyonu yapılan yapılan açıklama Süper Lig tff Hakem son dakika karar fenomen sivil havacılık pekmez limon define Kırklareli arama sgk reflü nüfus mobil imza mobil imza nedir mobil imza nasıl alınır tapu randevusu tapu randevusu alma gişe otoyol tüik veri revizyon bağırsak lifli gıdalar Baklagiller kuru baklagiller bağırsak sağlığı Otomobil IBAN dolandırıcılık Ulaştırma Bakanlığı İnönü Üniversitesi Malatya Bilecik İstanbul trafik Balıkesir Kepsut diyafram ağrısı antalya Arı ekmeği bal yoğurt süt Propolis arı çocuk ödeme iste sistem Bankacılık yeni dönem güvenlik güvenlik kamerası güvenlik kamera sistemleri güvenlik sistemleri alara damarlar ense ense ağrısı hücre hücreler iltihap orman meyveleri patojen naci görür fay metro durakları bostancı metro İZBAN izban durakları izban hareket saatleri

Emekliye ‘son’ seyyanen zam! Gözler yarına çevrilmişti: Temmuz’da yeni emekli maaşı sistemi yolda

Emekliler için yeni düzenlemeler yolda! Seyyanen zam beklentileri için gözler yarınki AK Parti Ankara Mitingi’ne çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emekliye müjde vereceği iddia ediliyor. Ancak uzmanlar Temmuz’da emekli maaşı sisteminin değişeceğini ve kök aylık-taban maaş farkının ortadan kalkacağını söyledi. Bu düzenlemenin gelmesi halinde emekliye seyyanen zam yeni süreçte sona erecek. Emekli maaşları prim gün sayısına göre daha da artacak.

Finans 22-03-24 11:25

'Depremi 16 saniye öncesinden öğrenebiliyoruz' Deprem erken uyarı sistemi... Sona gelindi! '485 faydan sadece 25'i kırıldı' uyarısı: Kesip içine bakacağız

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 3 yıl önce İzmir için başlattıkları deprem erken uyarı sistemi projesinin sonuna geldiklerini belirtti. Sözbilir, "Hem yazılı hem tasarım hem de mekanizma açısından tamamen yerli, yeni bir deprem uyarı sistemi geliştirdik. Geliştirdiğimiz sistemi önümüzdeki aydan itibaren 6 aylık bir deneme sürecine sokacağız. İzmir'de farklı lokasyonlardaki 12 istasyona yerleştireceğimiz bu sistem oluşacak depremlerle ilgili saniye saniye bize bilgi aktaracak" dedi.

Haber 16-03-24 10:33

Sigara, nargile… Yönetmelik değişiyor: Darphane de işin içine girecek, zorunlu oluyor

Sigara içenleri de üretenleri de yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Tarım ve Orman Bakanlığı yönetmelikte düzenlemeye gidiyor. Buna göre tütün mamulünün perakende satış fiyatı, paket üzerinde siyah zemin üzerine beyaz renkte “… TL” şeklinde yazılacak. Ayrıca sigara paketleme makinesine verilen izin, ürün izleme sistemi kurulumu için Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’ne bildirilecek.

Finans 16-03-24 08:42

Türkiye Almanya'dan daha iyi diyen çift sosyal medyada gündem yarattı! Türkiye'nin daha gelişmiş olduğu 4 madde

TikTok'ta 'Fraukaraduman' kullanıcı adıyla paylaşım yapan Almanya'da yaşayan Kübra ve Metin çifti Türkiye'nin Almanya'dan daha gelişmiş olduğunu gösteren 4 maddeyi sıraladı. Eğitim, sağlık sistemi ve teknoloji alanlarında Türkiye'nin Almanya'dan daha gelişmiş olduğunu anlatan çiftin sözleri sosyal medyada gündem yarattı.

Trend 13-03-24 07:59

Denizli'nin Buldan ilçesinde siren sesiyle oruç açma geleneği sürüyor

Denizli'nin Buldan ilçesinde, vatandaşları iftar ve sahur vakitlerinde uyaran siren sistemi, ramazan ayıyla çalıştırılmaya başlandı.

Yurthaber 12-03-24 10:31

Bakan Yerlikaya duyurdu: Polis ve jandarmanın yakasında canlı kamera olacak

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Bütün jandarma ve polis devriyelerimizde ASELSAN’ın yaptığı yüz tanıma kamera sistemi olacak. Artık gecenin 2’sinde veya gündüz. Nerede olursa olsun. Polis veya jandarma sizi durdurdu. Sakın ha sakın ‘Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz’ demeyin" dedi. Yerlikaya ayrıca, "Kaç terörist kaldığını ben hiç vermiyorum ama şunu söyleyeyim, artık son evreleri olduğunu söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Haber 09-03-24 21:11

İftardan kalan yemekleri sahurda tüketiyorsanız dikkat! Bu zararını bilen çok az

Ramazan ayı öncesi vatandaşlara besin tüketimi hakkında bilgilendirmede bulunan Denizli Özel Cerrahi Hastanesi Uzman Diyetisyeni İlayda Kuzucu, iftardan kalan yemeklerin hem sindirim sistemi hem de bağırsak sağlığının korunması için sahurda tüketilmemesini önerdi.

Haber 08-03-24 12:21

6 Şubat depremleri sonrası fahiş fiyat artışları RADAR'da

Hazine ve Maliye Bakanlığı Risk Analizi Değerlendirme ve Araştırma (RADAR) Sistemi, 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası fahiş fiyat artışı gerçekleştiren 16 bin 839 mükellefi analize tabi tuttu.

Finans 06-03-24 13:09

Genç kadın girişimci boya ile ısıtma sistemi keşfetti! Doğalgazın tahtını sallayacak buluş! Yüzde 40 ile 70 tasarruf sağlıyor... Maliyeti 5 bin TL!

Gaziantep’te yaşayan Aleyna Arastacı, artan maliyetler ve son zamanlardaki tedarik krizi nedeniyle doğalgaza alternatif olarak enerji tüketiminde ortalama yüzde 40 ile 70 tasarruf sağlayan ısı boyası keşfetti.

Kadin 02-03-24 14:12

Fenerbahçe'de ceza sistemi devreye giriyor! Samandıra'da sıkıyönetim ilan edildi

Fenerbahçe'de yaşanan puan kayıplarının ardından yeni kurallar devreye giriyor. Sezon sonuna kadar takım içinde disiplinden taviz vermek istemeyen sarı-lacivertlilerde yeni ceza uygulamaları devreye girebilir.

Spor 01-03-24 11:43

Son 3 yılda yaklaşık 10 bin hurda araç ekonomiye kazandırıldı

Çevre ve insan sağlığının korunması için araçlardan kaynaklanan atıkların oluşumunu engellemeye, ömrünü tamamlamış araçlar ile bunlara ait parçaların geri dönüşümünü sağlamaya yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 3 yılda Ömrünü Tamamlamış Araç Bertaraf Takip Sistemi (ÖTA) üzerinden hurdaya ayrılan 9 bin 836 araç, çevre lisanslı tesislerde ekonomiye kazandırıldı.

Finans 29-02-24 14:27

Almanya'dan Schengen vizesi için başvuracakların dikkatine: O tarihten itibaren randevu sistemi değişiyor

Almanya'dan Schengen vizesi başvurusu yapacak olanları yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Almanya’nın Türkiye’deki dış temsilcilikleri tarafından yapılan açıklamaya göre 18 Mart’tan itibaren randevu sisteminde değişiklik yapılacak.

Trend 28-02-24 19:23

CİMER doğum saati öğrenme: CİMER'den doğum saati nasıl öğrenilir?

Genellikle yükselen burç hesaplama amacıyla kullanılan doğum saati günümüzde son derece kolay bir şekilde öğrenilebilmektedir. Bazı bireyler yalnızca merak ettiğinden doğum saati öğrenme başvurusu yaparken, bazıları da yükselen burçlarını öğrenmek için başvuru yapmaktadır. Doğum saatini kesin bir şekilde öğrenmek isteyen vatandaşlar CİMER sistemi üzerinden doğum belgesini sorgulayabilmektedir. Peki CİMER doğum saati sorgulama nasıl yapılır? CİMER'den doğum saati nasıl öğrenilir?

Kadin 22-02-24 18:45

Windows 10 ne zaman çıktı? Windows 10’un özellikleri neler?

Bilgisayarların kullanıcılar tarafından daha konforlu kullanılabilmesi için sistem yazılımlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu sistem yazılımları işletim sistemi ismiyle de anılmakta ve cihazlarda bulunan birimlerin kontrol edilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Günümüzde çeşitli nitelikleriyle öne çıkan birçok farklı işletim sistemi mevcuttur. Windows 10 da bu işletim sistemleri arasında yer almaktadır. Peki, Windows 10 ne zaman çıktı ve özellikleri neler?

Haber 19-02-24 17:56

Adnan Oktar cezaevinde taciz ediyor! 'Kız getirme sistemi' aktif, skandal iddiayı Mynet'e duyurdu

Adnan Oktar denilen sapkın kişiyi birçok insan kediciklerinden hatırlıyor. A9 kanalındaki şovlarıyla sosyal medyadaki editlere konu olan Adnan Oktar'ın varlığı ve insanlar üzerindeki etkisi mizah etkeninin çok üstünde! On binlerce genç kızın, ailelerinin hayatlarını karartan Adnan Oktar aynı zamanda bir sapık.

Haber 19-02-24 08:19

'Kız getirme sistemi' aktif, skandal iddiayı Mynet'e açıkladı: Adnan Oktar genç avukatları cezaevinde taciz ediyor!

Adnan Oktar denilen sapkın terör örgütünü birçok kişi kediciklerinden hatırlıyor. A9 kanalındaki şovlarıyla sosyal medyadaki editlere konu olan Adnan Oktar'ın varlığı ve insanlar üzerindeki etkisi mizah etkeninin çok üstünde! On binlerce genç kızın, ailelerinin hayatlarını karartan Adnan Oktar aynı zamanda bir sapık.

Haber 19-02-24 08:11

Windows 8 ne zaman çıktı? Windows 8’in özellikleri nelerdi?

Pek çok kişi tarafından yaygın olarak kullanılan bilgisayarların verimli ve daha kolay çalışabilmesi için cihazda bulunan donanımlar ile uygulama yazılımlarının doğru bir şekilde yönetilmesi gerekir. Bilgisayar donanımlarıyla uygulama yazılımları arasındaki kontrolü sağlayan yazılım ise işletim sistemi olarak tabir edilmektedir. Windows 8 de bu işletim sistemlerinden biri olarak bilinmektedir. Peki, Windows 8 ne zaman çıktı ve özellikleri nelerdi?

Haber 15-02-24 18:51

Windows 7 ne zaman çıktı? Windows 7’nin özellikleri nelerdi?

Kişisel bilgisayar gibi birçok farklı cihazda kullanılan çok sayıda işletim sistemi mevcuttur. Windows 7 de bu işletim sistemleri arasında olup, günümüzde artık güvenlik ile ilgili güncelleştirme almadığı için kullanımı yoktur. Windows NT işletim sistemi ailesinin üyeleri arasında bulunan Windows 7, çıktığı tarihte bünyesinde barındırdığı özellikleriyle dikkat çekmiştir. Peki, Windows 7 ne zaman çıktı ve özellikleri nelerdi?

Haber 15-02-24 18:49

TFF'den Süper Lig için tarihi adım! 26. haftadan itibaren yabancı hakemler yeni görevlerine başlıyor... İşte o isimler

Türkiye Futbol Federasyonu Süper Lig'de 26. haftadan itibaren uygulanacak yeni uygulamayı resmen açıkladı. TFF'den yapılan açıklamada bu haftadan itibaren yabancı TV gözlemcisi sistemi uygulamasının başlayacağı açıklandı. İşte detaylar...

Spor 15-02-24 17:49

İtalya'da doğup büyüdü! Türkiye'de yaşamaya başlayan genç kızın sözleri gündem oldu... 'Türkiye'de çocuklar çok yıpranıyor'

İtalya'da doğum büyüdükten sonra bir süre hayatına Türkiye'de devam eden genç bir kızın sosyal medyadan yaptığı paylaşımı gündem yarattı. Türkiye'ye taşındıktan sonra bir süre Türkiye'de eğitim gördüğünü ifade eden genç kız, "Türkiye'de çocuklar çok yıpranıyor. Keşke sınav sistemi değişse" dedi. Sosyal medya kullanıcılarından destek yorumları yağdı.

Trend 15-02-24 09:46

Sivil havacılıkta değişimin sinyalleri! Türkiye için dikkat çeken açıklama: Global sertifika sistemi hayata geçirildi

Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek, global bir sertifika sistemini hayata geçirdiklerini belirterek, "Bu sistem bir süre sonra Türkiye'mizi, 'Büyük Türkiye Modeli' adı altında bölgenin, daha sonra uluslararası anlamda büyük bir coğrafyanın merkezi haline getirecek." dedi.

Finans 13-02-24 14:19

Bitmek bilmeyen öksürük krizlerine son veriyor! Faydaları inanılmaz! Pekmeze limon sıkıp yerseniz...

Pekmeze limon sıkıp yemek sağlığınıza çeşitli faydalar sağlar. Limonun C vitamini açısından zengin içeriği, pekmezin demir emilimini artırmasına yardımcı olur. Bu da vücudunuzun demir alımını destekleyerek enerji seviyelerinizi yükseltir. Ayrıca, limonun sindirim sistemi üzerindeki olumlu etkileriyle birleşen pekmezin lif içeriği sindirim sürecini düzenler ve sindirim sağlığını destekler. Dolayısıyla pekmeze limon sıkmak vücudunuz için birçok fayda sağlar.

Haber 12-02-24 07:55

Filmleri aratmayan olay! 40 metre derinlikte kuyu açıp, asansör sistemi kurarak define aradılar

Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesinde filmleri aratmayacak bir olay yaşandı. Define aramak için evin altına 40 metre derinlikte kuyu açıp, asansör sistemi kuran 5 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan 5 şüpheli hakkında, izinsiz define aramak suçlamasıyla adli işlem başlatıldı.

Haber 09-02-24 18:20

4A SGK emekli aylığı hesaplama sayfası erişime açıldı! SGK uygulamayı devreye soktu, SSK'lısı Bağkur'lusu milyonlar sistemi yavaşlattı

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı (4A, 4B, 4C) kapsamındaki milyonlarca çalışan ‘bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım?’ sorusuna yanıt arıyordu. Sosyal Güvenlik Kurumu milyonların kafasındaki soru işaretini giderecek adımı attı. Emekli olunca ne kadar emekli maaşı alacağını merak edenler için 4C, 4B, 4A Emekli Aylık Bilgisi Hesaplama ekranı SGK’da erişime yeniden açıldı. Uygulamanın yeniden devreye alınması ile de sistemde yoğunluk oluştu.

Finans 07-02-24 11:28

Yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor! Uzmanından reflü şikayetine 30 dakikalık tedavi önerisi

Günümüzde en sık rastlanan sindirim sistemi hastalıklarından biri olan reflü; uygulanan tedavilere cevap alamayan veya ömür boyu mide ilaçlarına bağlı kalan hastaların yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Demirci, uzun süreli mide asidi baskılayıcı ilaç kullanımını sonlandırabilecek endoskopik reflü tedavisi hakkında bilgi vererek yıllardır süren reflü şikâyetine, 30 dakikada gerçekleştirilen ARMA tedavisi ile son verilebileceğini söyledi.

Haber 07-02-24 10:16

TÜİK, Türkiye nüfusunu açıkladı: 17 yıl sonra ilk, neredeyse durma noktasına geldi! İstanbul'da 252 bin kişilik azalış

Türkiye'nin 2023 yılında nüfusu, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) ile hesaplanmaya başlandığı 2007 yılından bu yana en düşük artış hızını gösterdi.

Finans 06-02-24 10:44

Mobil imza nedir? Mobil imza nasıl alınır?

Her geçen gün biraz daha gelişen ve günlük hayatın her yerine girmeyi başaran teknoloji sayesinde birçok özel ve resmî işlem internet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Yapılan işlemlerin takibi ya da çeşitli belgelerin talebi için ıslak imza yerine geçen bir mobil imza sistemi geliştirilmiş ve birçok resmî daire ile ilgili işlemler de resmîlik kazanan mobil imzalar ile yapılabilir hâle getirilmiştir.

Haber 05-02-24 19:53

Tapu randevusu nasıl alınır? E-devletten tapu randevusu alınır mı?

Günümüzde, özellikle de son yıllarda birçok resmî işlem de internet üzerinden yapılabilmektedir. Kişiye özel e-Devlet şifresi ve kimlik numarası ile giriş yapılabilen e-Devlet sistemi üzerinden resmî birçok talep gerçekleştirilebilmektedir. Her geçen gün dijital ortamda yapılan işlem sayısı ise daha da artmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nde yapılacak birçok işlem de dijital ortamda yapılabilir hâle gelmiştir.

Haber 05-02-24 18:51

Otoyollarda yeni dönem: Daha hızlı ve güvenli geçiş için düğmeye basıldı! Serbest Geçiş Sistemi Türkiye çapında devreye giriyor

İstanbul'da trafiği rahatlatmak adına alınan kararla bariyersiz ulaşım başladı. 6'sı İstanbul'da olmak üzere, otoyollardaki 106 gişenin 20'si Serbest Geçiş Sistemine dönüştürüldü. Kalan 86 noktanın da dönüştürülerek hızlı ve güvenli geçişin sağlanması hedefleniyor.

Finans 04-02-24 13:06

TÜİK'ten revizyon kararı: Çalışmalar başladı, Ulusal Hesaplar Sistemi değişiyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ulusal Hesaplar Sistemi'nde revizyona gideceğini duyurdu.

Finans 02-02-24 15:47

Bu 3 etkili tüyo bağırsakları rahatlatıyor! 'Bağışıklık sisteminin yüzde 70'i burada bulunuyor' Hem ruh hem de cilde etki ediyor

Sağlıklı bir bağırsak sistemi genel vücut sağlığına önemli katkı sağlar. Neden mi bağırsakların rahat ve düzenli çalışması gerekiyor? Çünkü; Bağışıklık sisteminin % 70’i bağırsakta bulunur, bağırsaklar rahatsa ruhun da rahattır, bağırsaklar güzelse cildin de güzeldir ve bağırsaklar sağlıklıysa vücut da sağlıklıdır. Peki, bunun için neler yapmalısınız? İşte bağırsakları rahatlatan ve tıkır tıkır çalıştıran 3 etkili tüyo...

Kadin 02-02-24 09:42

İkinci el araç satışlarında IBAN oyununa dikkat! DDM ödemeler için en güvenli yolu açıkladı: Parayı doğrudan...

Sıfır araç krizinin ardından ikinci el piyasası dolandırıcıların hedefinde. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama geldi. DDM, satış ödemelerinin "Güvenli Ödeme Sistemi" üzerinden yapılması çağrısında bulundu.

Finans 01-02-24 17:17

Eminönü’ne giriş ücretli olacak derken… Bakanlık’tan İstanbul trafiğine farklı çözüm: Gişeler kalktı, Serbest Geçiş Sistemi geldi

İstanbul trafiğini rahatlatmak için Eminönü ve Kadıköy’e girişlerin paralı olması isteniyordu. Ulaştırma Bakanlığı İstanbul trafiği için yeni bir adım atarak, daha önce Mahmutbey gişelerde uyguladığı Serbest Geçiş Sistemi’ni (SGS) devreye alındı, gişeler kaldırıldı. Böylece trafikte 104 saatini kaybeden İstanbullu daha hızlı ve güvenli bir geçiş sağlayacak.

Finans 01-02-24 15:13

Malatya, çapraz karaciğer nakillerinde dünyanın merkezi olmayı hedefliyor

ABD Boston College'de görev yapan Türk bilim insanı Prof. Dr. Tayfun Sönmez ve Prof. Dr. Utku Ünver'in algoritma ve bilgisayar yazılımı kullanarak yaptıkları karaciğer nakli için vericileri eşleştiren sistemi uygulayarak dünyada ilk 6'lı çapraz karaciğer naklini gerçekleştiren Malatya'daki İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü, bu alanda dünyanın merkezi olmak istiyor.

Yurthaber 01-02-24 14:24

Ev değil sanki uyuşturucu imalathanesi

Bilecik’te iklimlendirme sistemi kullanarak evde uyuşturucu madde imalatı yapan şahıs gözaltına alındı.

Yurthaber 01-02-24 12:39

İstanbul trafiği için yeni adım! Gişeler kaldırılıyor, Serbest Geçiş Sistemi geliyor

İstanbul'daki trafik sorunu her geçen gün daha dayanılmaz hale gelirken, trafiği rahatlatmak adına yeni bir karar alındı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bağlantı yollarındaki gişelerin kaldırılarak 'Serbest Geçiş Sistemi'nin uygulanacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu, söz konusu uygulamayla daha hızlı ve güvenli geçişin sağlanacağını söyledi.

Finans 31-01-24 08:48

Balıkesir'de freni arızalanan tırdan atlayan sürücü öldü

Balıkesir'de seyir halindeyken fren sistemi arızalanan tırdan atlayan sürücü hayatını kaybetti.

Yurthaber 30-01-24 15:48

Diyafram felci nedir? Diyafram felci nasıl ve neden olur? Diyafram felci belirtileri ve tedavisi

Diyafram felci vücutta bulunan diyafram adlı kasın normal fonksiyonlarını kaybetmesi durumunu ifade eder. Diyafram kası solunum sürecinde önemli bir rol oynar. Bu kas, akciğerlere hava girişini kontrol eder. Diyafram felci genellikle frenik sinirin hasar görmesi sonucu ortaya çıkar ve solunum sistemi üzerinde ciddi etkileri olabilir.

Haber 29-01-24 16:21

Antalya’da durmadan ya da tek ışıkta geçiş dönemi başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemi Dairesi Başkanlığı, ’akıllı kent uygulamaları’ çerçevesinde ana arterlerde oluşan trafik yoğunluğunu düşürmek için donanımsal ve yazılımsal iyileştirmesiyle sürücülerin tek ışıkta geçmesini amaçlıyor.

Yurthaber 26-01-24 13:42

Uzmanlardan bağışıklık sistemi için arı ekmeği tavsiyesi! Yalnızca arılar tarafından doğal olarak üretiliyor

Arılar bal, arı sütü, propolis gibi pek çok farklı besin üretir. Ayrıca arı ekmeği olarak bilinen insan sağlığına sayısız yararı olan bir besin daha yaparlar. Bu besinin en önemli özelliği yalnızca arılar tarafından yapılması ve doğal olarak üretilmesidir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Pınar Çakır, çocukların doğal probiyotikle beslenmesinin önemine dikkat çekerek, "Annelere tavsiyem, çocuklarına günde 1 tatlı kaşığı Anadolu arı ekmeğini yoğurt ile tükettirmeleridir." dedi.

Kadin 26-01-24 11:36

Bankacılıkta yeni dönem: Ödeme İste sistemi başlıyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ortaklığında yürütülen "Ödeme İste" sistemi kullanıma sunuldu. "Ödeme İste", ödemeler öncesinde alacaklının borçludan ödeme talep etmesi, borçlunun ise bu talebe yanıt vermesi esasına dayanıyor.

Finans 24-01-24 15:09

Güvenliğinizi maksimuma çıkaracak teknoloji! Blicra Defender Akıllı Güvenlik Sistemi incelemesi

Evimizde hissettiğimiz huzuru ve iş yerlerinde çalışma verimini artırmak için güvende olmak şart. İşte tam da bu noktada son teknoloji akıllı güvenlik sistemleri devreye giriyor. Maksimum güvenlik sağlamayı amaçlayan bu sistemler, gözünüzün arkada kalmasını engelliyor. Siz de güvenli ve huzurlu bir yaşamın kapılarını aralayıp güvenliğinizi maksimuma çıkarmak istiyorsanız üstün teknolojik özellikleriyle öne çıkan Blicra Defender Akıllı Güvenlik Sistemi'ne bir göz atabilirsiniz. İşte detaylar!

Haber 23-01-24 16:21

Kronik düşük dereceli iltihaplanmaya dikkat! Uzmanından kritik bilgiler

İltihap (inflamasyon), aslında vücudun bir savunma mekanizmasıdır. Bağışıklık sistemi, hasar görmüş hücreleri, patojenleri tanır ve iyileşme sürecini başlatır. Zararlı veya tahriş edici bir etken vücudun bir kısmını etkilediğinde, savunma sistemi bunu yok etmek için iltihap gibi biyolojik bir tepki ortaya çıkartır. Denizli Özel Egekent Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İhsan Alur, kronik düşük dereceli iltihaplanmaya dikkat çekti.

Kadin 23-01-24 12:42

Malatya'daki deprem sonrası Naci Görür fay hattını işaret etti! Bir ilçe için taşınma uyarısı

Malatya'da 4 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Depreme ilişkin değerlendirmede bulunan Görür, "Bu fay da DAF sistemi içinde" dedi. Görür, bir sosyal medya kullanıcısının İznik için de taşınma uyarısının bulunup bulunmadığına ilişkin soruya ise, "Aslında çok farkları yok ama bir an önce deprem dirençli hale getirilmeliler" yanıtını verdi.

Haber 22-01-24 09:50

metro durakları isimleri ve saatleri: M8 metro durakları nelerdir? M8 Bostancı-Dudullu-Parseller Metro Hattı saat kaça kadar açık?

İstanbul’un en yoğun noktalarından birinde yer aldığından M8 metrosu, İstanbul’da en çok kullanılan metrolardan bir tanesidir. M8 metrosu, Anadolu Yakası'nda, toplamda yaklaşık 1,7 milyon kişinin yaşadığı Maltepe, Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerini birbirine bağlar. Bu hat ile deniz hatları ve diğer raylı sistem hatlarıyla farklı noktalarda entegrasyon sistemi bulunmaktadır. Peki, M8 metro durakları nelerdir?

Haber 21-01-24 20:57