Fidye Haberleri

Oruç tutamayanların verdiği para nedir? Oruç tutamayanların verdiği paraya ne denir?

Ramazanda sağlık problemleri gibi nedenler yüzünden oruç tutamayanlar fidye tutarını araştırır. 1 günlük ramazan fidyesi, 1 kişiyi 1 gün doyuracak yiyecek miktarı veya bunun ücretini temsil eder. Oruç fidyesinin kaç TL olduğunu soran kişilere ise oruç fidyesinin ne kadar olduğuyla birlikte bu bağışın toplam miktarının nasıl bulunduğu ve ne zaman ödendiği gibi detaylar da açıklanmalıdır. Böylelikle ramazanda oruç ibadetini yerine getiremeyen kişiler bu durumu doğru bir şekilde telafi edebilir.

Finans 15-03-2024 20:38

Fidye 2024: 2024 fidye ne kadar? 1 günlük oruç fidyesi kaç TL? Diyanet 2024 Ramazan fidyesi miktarı

Ramazanda fitre ve fidye gibi bağışların kaç TL olduğu ve kimlere ödendiği gibi hususlar çok sayıda kişi tarafından araştırılır. Bu kapsamda Diyanet’in vatandaşlara sunduğu güncel bilgiler çerçevesinde oruç fidyesinin ne anlama geldiği, kaç TL olarak hesaplandığı açıklanmalıdır. Durumu iyi olup sağlık problemleri gibi nedenlerden dolayı oruç tutamayan kişiler kaza etmedikleri günler için fidye bağışlamalıdır. Bu tutarın 2024 için belirlenen güncel miktarı ise fitre ile aynıdır.

Finans 14-03-2024 18:59

Oruç fidyesi nedir, nasıl ödenir? Kimler oruç fidyesi vermeli, oruç fidyesi kimlere verilebilir?

30 gün boyunca oruç tutulan, dini takvime göre her yıl değişkenlik gösteren imsak ve iftar saatleri bulunan ramazan ayı Müslümanlar tarafından 11 ay boyunca heyecanla beklenen bir aydır. Bu süreç bereket, sabır, mağfiret gibi kavramlarla anılsa da hâlâ yanıtı merak edilen ya da doğrusu yanlış bilinen veya doğrusu karıştırılan bazı terimler bulunur.

Haber 04-03-2024 21:38

Fidye nedir, fidye ne demek? Fidye hangi durumlarda gerekir? Fitre ve fidye arasındaki fark

Farklı türlerdeki bazı kelimeler türlü kullanım alanlarında terim ya da kavramların isimlendirilmesinde de kullanılabilirler. Çoğu zaman birbirleriyle karıştırılan ve özellikle Ramazan ayı boyunca adı çokça geçen fidye ve fitre kelimeleri de bu kelimeler arasında yer alır. Anlamları ise birbirlerinden farklıdır. Peki fidye nedir, fidye hangi durumlarda gerekir?

Haber 04-03-2024 18:55

Borçlu gençten akılalmaz plan! Kendini kaçırıldı gibi gösterip ailesinden 300 bin lira fidye istedi

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. E.A. (24), kendini kaçırılmış gibi gösterip, evlerine '300 bin lira getirip bırakmazsanız, oğlunuzu öldüreceğiz’ yazılı not bıraktı. E.A., babasının bıraktığı parayı almaya geldiği pazar yerinde tedbir alan polislere yakalandı. İşte ilginç olayın detayları...

Haber 03-12-2023 14:59

Fidye için kaçırdı, eline yüzüne bulaştırdı! Maskeli saldırgan ailenin tanıdığı çıktı: 2,5 yaşındaki çocuğun korku dolu anları kamerada

İstanbul'da 2,5 yaşındaki kız çocuğu S. Ç. bakıcısının eve götürdüğü sırada maskeli bir kişinin saldırısına uğradı. Bakıcıyı darbeden saldırgan S. Ç.'yi alıp kaçtı. Polis alarma geçti, çocuğu kaçıran C. K.'nin aileye yabancı olmadığı ortaya çıktı. Kısa sürede yakalanan C. K., çocuğu amcasının oğluyla birlikte kaçırdığını itiraf etti. Polisler bu kez çocuğu kurtarmak için eve baskın yaptı. S. Ç.'nin ailesine kavuşma anları gözleri yaşartırken C. K. neden fidye isteyemediğini açıkladı.

Haber 01-09-2023 09:38

İstanbul'da kan donduran vahşet! Fidye için kaçırılan Milli Gazete Yazarı Mustafa Kasadar'ın 19 yaşındaki oğlu öldürüldü! Cansız bedeni derin dondurucuda bulundu

İstanbul'da geçtiğimiz günlerde kaçırılan 19 yaşındaki Muhammed Nuh Kasadar'ın kan donduran bir cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Talihsiz gencin cansız bedeni parçalara ayrılmış şekilde Bayrampaşa'daki bir evde derin dondurucuda bulundu. Kasadar'ın Milli Gazete Yazarı Mustafa Kasadar'ın oğlu olduğu ve fidye için kaçırıldıktan sonra öldürüldüğü bildirildi.

Haber 12-07-2023 23:04

Katil kapıcının ifadesi ortaya çıktı! Akılalmaz savunma: 'Sıkı bağladığım için...'

Mersin’de geçtiğimiz hafta kan donduran bir cinayet olayı yaşandı. Hasan C. isimli kapıcı, görev yaptığı sitedeki yabancı uyruklu ailenin 12 yaşındaki çocuğunu kaçırarak 400 bin euro fidye istedi. İstediğini alamayan zanlı, çocuğu boğarak öldürdü. Tutuklanan katil kapıcı ifadesiyle pes dedirtti. Çocuğun öldüğünden haberi olmadığını savunan zanlı, çocuğu sıkı bağladığı için kendi kendine ölmüş olabileceğini iddia etti. İşte olayın detayları...

Haber 16-05-2023 13:03

Mersin'de 11 yaşındaki çocuk, sitenin bodrum katında ölü bulundu

Mersin'in Yenişehir ilçesinde, kaçırıldığı iddia edilen 11 yaşındaki çocuğun cansız bedeni ailesiyle yaşadığı sitenin bodrum katında bulundu.

Yurthaber 10-05-2023 07:49

Mersin'de dehşete düşüren olay: Fidyeyi alamayınca kaçırdığı çocuğu öldürdü!

Mersin'de kan donduran bir olay yaşandı. Yenişehir ilçesinde, bir sitede kapıcı olarak çalışan Hasan C., sitedeki yabancı uyruklu ailenin 12 yaşındaki çocuğunu kaçırarak fidye istedi. 400 bin euro fidyeyi alamayan Hasan C., 12 yaşındaki çocuğu boğarak öldürdü! Çocuğun cesedi ise sitedeki bir bloğun bodrum katında bulundu. İşte dehşete düşüren haberin detayları...

Haber 10-05-2023 00:04

Beyoğlu'nda sahte polis kimliği ile Lübnanlı bir kişiyi kaçıran şüpheliler yakalandı

Beyoğlu'nda polis yeleği giyip sahte polis kimliği ile girdikleri rezidansta Lübnanlı bir kişiyi parasını gasbettikten sonra kaçırarak eşinden fidye isteyen 3 şüpheli, gözaltına alındı.

Yurthaber 14-04-2023 13:51

Film değil gerçek: İş insanını kelepçeleyip kaçırdılar! Gasp, darp, fidye... Gerçek polisler gelince...

İstanbul'da film gibi gasba nefes kesen operasyon! Beyoğlu'da sahte polis üniforması giyen 4 gaspçı, Lübnanlı iş insanının evinde ağzına silah dayayarak kasasındaki 30 bin dolarını gasp etti. Sonrasında adamı darbeden gaspçılar, plastik kelepçe ve silah zoruyla adamı araca bindirip kaçırdı. Sahte polisler, adamın eşinden istedikleri fidyeyi almaya gelince polisler tarafından kıskıvrak yakalandı.

Haber 14-04-2023 10:43

Ramazan ayında kimler oruç tutmayabilir? Hangi durumlarda oruç tutulmaz? Diyanet açıkladı!

Hangi durumlarda oruç tutulamayacağı merak ediliyor. Ramazan ayının gelmesiyle beraber oruç ibadeti hakkında birçok soru gündeme geldi. Bunlardan biri de kimlerin oruç tutmakla yükümlü olmayıp bunun yerine fidye verebileceğiydi. Diyanet, ramazan ayında kimlerin oruç tutmayabileceğini madde madde açıkladı. Peki, hangi durumlarda oruç tutulmaz? Ramazan ayında kimler oruç tutmayıp fidye verebilir?

Haber 27-03-2023 09:50

Kocaeli'de bir kişiyi kaçırıp fidye istedikleri iddiasıyla 10 şüpheli tutuklandı

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde bir kişiyi kaçırıp yakınlarından 500 bin lira fidye istedikleri iddiasıyla gözaltına alınan 11 şüpheliden 10'u cezaevine gönderildi.

Yurthaber 14-11-2022 11:55

Beyoğlu'nda İranlı garsonu kaçırıp ailesinden fidye isteyen 4 şüpheli yakalandı

Beyoğlu'nda İranlı Mostafa P'yi (30) kaçırıp ailesinden 10 bin dolar fidye istediği öne sürülen aynı ülke vatandaşı 4 şüpheli tutuklandı.

Haber 02-11-2022 12:47

Kalorifere bağlayıp işkence etmişler! Video çekip ailesine gönderdiler, şüpheliler bakın kim çıktı

İstanbul'da garson olarak çalışan bir kişi hakkında yakınları kayıp ilanı verdi. Yapılan çalışma sonucunda garsonun İranlı 4 kişi tarafından kaçırıldığı ortaya çıktı. Ellerinden kalorifer peteğine kelepçelenerek işkenceye maruz kalan Mostafa P. kurtarılırken 4 İranlı gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Mostafa P.'nin arkadaşı olduğu öğrenildi.

Haber 02-11-2022 10:38

Eski kocası da şaşkın ekipler de! Öz çocuklarını kaçıran anne, sevgilisine aratıp fidye istetti

Denizli'de yaşanan bir olay 'yok artık' dedirtti. 4 ve 6 yaşlarındaki iki çocuğunu kaçıran annenin sevgilisiyle yaptığı plan güvenlik güçlerine takıldı. Çocuklarını kaçıran anne, sevgilisinden eski kocasını aramasını isteyerek fidye talep ettirdi. Cep telefonu sinyaliyle yerlerini tespit eden ekipler, suç ortağı sevgililer ile alıkoyulan çocukları Ankara’da saklandıkları bağ evinde buldu.

Haber 18-10-2022 08:48

Eski eşinden fidye için iki çocuğunu kaçırmıştı! Suriye uyruklu anne ve sevgilisi yakalandı

Denizli'nin Çal ilçesinde pes dedirten bir olay yaşandı. Suriye uyruklu bir kadın sevgilisiyle birlikte, eski eşinden fidye istemek için iki çocuğunu kaçırdı. Polis ve JASAT ekiplerinin ortak çalışması sonucu Suriyeli çift yakalanırken, ağustos ayında kaçırılan çocuklar babaya teslim edildi. Öte yandan Suriye uyruklu anne ve sevgilisi sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi'ne sevk edildi.

Haber 17-10-2022 21:54

Bursa'da fidye için kaçırıldıkları iddia edilen 3 kişi kurtarıldı

Mağdurlardan iki kardeşin silah zoruyla araca bindirilmesi güvenlik kamerasınca görüntülendi - Gözaltına alınan 5 şüpheli tutuklandı

Yurthaber 02-09-2022 10:03

Van'da düzensiz göçmenleri alıkoyarak ailelerinden fidye isteyen 3 şüpheli tutuklandı

Van'da düzensiz göçmenleri alıkoyarak ailelerinden fidye isteyen 3 şüpheli tutuklandı

Yurthaber 23-08-2022 19:31

Haitili '400 Aptal' çetesi fidye için Türk vatandaşlarını kaçırdı! Büyükelçilik harekete geçti, Bakan Çavuşoğlu'ndan açıklama geldi

Haiti'de '400 Aptal' anlamına gelen, en korkulan çetelerden biri olarak anılan '400 Mawazo' adlı grup aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu çok sayıda kişiyi kaçırdı. Ülkenin başkenti Port-au-Prince yakınlarında bir turist otobüsünü durduran silahlı çete kaçırdıkları kişiler için fidye istedi. Dominik'te bulunan Türk Büyükelçiliği olayın ardından harekete geçerken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da konuyla ilgili açıklama yaptı ve Haitili mevkidaşı ile görüştü.

Haber 09-05-2022 17:46

Başlarına silah dayayıp beklemişler! Pakistanlıların satırlı işkence dehşetinde yeni ayrıntılar ortaya çıktı

İstanbul'un Taksim semtinde filmleri aratmayan bir olay yaşandı. Beyoğlu'nda Taksim Meydanı'nda gezen Nepalli 4 kişi, Pakistanlılar tarafından kaçırılıp satır ve silahla işkence ve tehdit edilerek saatlerce alıkondular. Durumu ihbar alan polis harekete geçip fidye verileceği sırada rehineleri kurtardı.

Haber 26-04-2022 09:30

Taksim Meydanı'nda gezen Nepalli turistleri Pakistanlı çete kaçırdı! Fidye için rehin tutuldular

Nepalli 4 turist, İstanbul Taksim Meydanı'nda gezdikleri sırada Pakistan uyruklu kişiler tarafından kaçırıldı. Fidye için 3 gün boyunca bir evde rehin tutulan turistlerin ailelerinden ise 10 bin euro istendi. Ailelerin ihbarıyla harekete geçen polis ekipleri, turistlerin zorla tutulduğu eve operasyon düzenledi. Pakistanlıların kaldığı evde ise çok sayıda silah ve satır ele geçirildi. Nepalli turistlerin kurtarılma anları kameralara yansıdı.

Haber 26-04-2022 02:32

Yüz binlerce dolar fidye istenmişti! İş insanı polis operasyonuyla kurtarıldı

İş insanı Kamil Sunar'a yakınları ulaşamayınca Sunar'ın kaybolduğu ortaya çıktı. Kaçırıldığı belirlenen Sunar için harekete geçen polis ekiplerinin çalışmaları sonucu Sunar'ı kaçıran şüphelilerin 400 bin dolar fidye istediği öğrenildi. Şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı.

Haber 07-04-2022 12:36

2022 Fitre miktarı ne kadar? Ramazan'da fitre, fidye ve zekat kimlere verilir?

Onbir ayın ayın sultanı Ramazan bugün idrak ediliyor. Fitre miktarı da vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başlandı. Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından bu sene için fitre miktarı belirlendi. Peki 2022 fitre miktarı ne kadar? Fitre, fidye ve zekat kimlere verilir? İşte ayrıntılar...

Haber 07-04-2022 08:44

Silah zoruyla kaçırıp dehşeti yaşattılar! Jandarma operasyonla kurtardı

Van'ın Başkale ilçesinde 5 kişinin kaçırıp ailelerinden fidye istediği Suriye uyruklu 2 kişi, jandarmanın düzenlediği operasyonla kurtarıldı. Şüphelilerin kaçırdıkları kişileri silah zoruyla alıkoyup para ve değerli eşyalarını aldıkları, tehdit edip yaraladıkları tespit edildi. Gözaltına alınan şüpheliler tutuklandı. İşte olayın detayları!

Haber 21-02-2022 13:02

Sevgilisinden fidye almak için kaçırılmış numarası yaptı! Yakayı ele verince 34 hafta hapis cezası aldı

Blackpool kentinde yaşanan bir kaçırılma vakası dünya basınında geniş yankı uyandırmıştı. Leah Jumeaux isimli bir kadın sevgilisinin kendisinden ayrılmasından sonra ilginç bir plan hazırladı. Ayrılan erkek arkadaşına elleri ve kolları bağlı bir fotoğrafını gönderen Jumeaux, kaçırıldığını söyledi ve fidye istedi.

Trend 01-02-2022 16:24

İstanbul'da 500 bin dolarlık tuzak! Pazarlıkla 170 bin dolara düşürdüler sonra da yakalandılar

Sarıyer'de polisin baskın yaparak uyuşturucu kullanırken yakaladığı İran uyruklu Saeed K.(39)'nın evine giderek 500 bin dolar karşılığında polisin düzenlediği tutanağı yırttıracaklarını iddia eden iki şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin istedikleri parayı pazarlık sonucu 170 bin dolara düşürdükleri, almaya geldikleri Esenyurt'ta bir kafeteryada gözaltına alındıkları öğrenildi. İran uyruklu şüpheliler çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

Haber 08-10-2021 17:43

Dehşete düşüren anlar! Döverek kaçırıp fidye istediler

Adana’da bir kişiyi darp ederek kaçırıp eşinden 50 bin lira fidye istediği öne süren 2 zanlı tutuklandı. Olay anı güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Haber 29-09-2021 10:44

Film gibi operasyon! Baba ve oğlunu kaçırıp fidye aldı, ikinci plan tutmadı

İzmir'de Suriye uyruklu Cemil K. (42) ile 10 yaşındaki oğlunu kaçırarak silah zoruyla fidye isteyip 25 bin doları almalarına rağmen tehditlerini sürdüren 2 şüpheliden biri, polisin operasyonuyla yakalandı.

Haber 13-09-2021 11:38

Nijerya'da 7 ayda kaçırılan öğrenciler için 2,4 milyon dolar fidye ödendi

Batı Afrika ülkesi Nijerya'da, silahlı kişilerin kaçırdığı öğrencilerin serbest bırakılması için 7 ayda 2,4 milyon dolar fidye ödendiği bildirildi.

Haber 04-08-2021 02:59

Fidye için rehin alıp işkence ettiler, para alamayınca öldürüp bahçeye gömdüler

İstanbul Pendik’te Pakistan uyruklu 4 kişi, Afgan uyruklu 4 şahsı fidye için kaçırıp kirada kaldıkları gecekonduda rehin aldı. Şüpheli şahıslar kaçırdıkları kişilere işkence edip para istedi. Şüpheli şahıslar daha sonra kaçırdıkları 3 kişiyi serbest bırakıp bir kişiyi rehin tutmaya devam etti. Rehin tuttukları kişiden istedikleri fidyeyi alamayan şüpheliler, işkence ettikleri şahsı öldürüp oturdukları evin bahçesine gömdü. Fidye dehşetinin şüphelileri polis tarafından aranıyor.

Haber 25-07-2021 18:41

Ünlü fidye yazılımı çetesi REvil, gizemli bir şekilde ortadan kayboldu

Ünlü fidye yazılımı çetesi REvil, esrarengiz bir biçimde ortadan kayboldu. Et tedarikçisi JBS Foods'a ve BT yazılım şirketi Kaseya'ya da saldıran REvil'in internet sitesine erişim sağlanamıyor. Bu durum sonrası ABD Başkanı Joe Biden'ın, Rus mevkidaşı Vladimir Putin'e yaptığı uyarı akıllara geldi.

Haber 14-07-2021 12:20

Kayıp iş insanının fidye için kaçırıldığı ortaya çıktı

Denizli'de iş görüşmesine gittikten sonra haber alınamayan, minibüsü ise terk edilmiş olarak bulunan iş insanı Ömer Aldırmaz'ın (49) fidye için kaçırıldığı ortaya çıktı. Aldırmaz, polis operasyonuyla kurtarılırken, olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Aldırmaz, ilk ifadesinde, elleri ve ayakları bağlanıp, gözleri kapatılarak, aracın bagajında kaçırıldığını söyledi.

Haber 10-07-2021 16:57

Siber korsanlara fidye ödenmeli mi?

Fidye yazılımı saldırılarının son dönemde artarak birçok şirket ve kurumun bilgisayar ağlarını kullanılamaz hale getirmesi; siyasetçi, güvenlik uzmanı ve şirket yöneticileri arasında "Fidye bedelleri ödenmeli mi?" tartışmasını başlattı

Haber 09-07-2021 04:46

Bilgisayar korsanları 70 milyon dolar fidye talep ediyor

ABD’de hafta sonu yüzlerce şirkete yönelik siber saldırı yapan bilgisayar korsanları, 70 milyon dolar fidye istedi. Korsanlar ödemenin kripto para olarak yapılmasını talep etti.

Haber 05-07-2021 12:04

İstanbul'da dehşet! Tavana asıp işkence yaptılar, görüntüleri ailesine gönderdiler

İstanbul Fatih'te Pakistan uyruklu bir kişiyi kaçırıp işkence yaptıkları görüntüleri ailesine atarak 15 bin dolar fidye isteyen 6 şüpheli yakalandı. Yapılan operasyonda evde bulunan bir kişi daha kurtarılırken, zanlıların yaptıkları işkence kameralara yansıdı.

Haber 24-05-2021 10:23

ABD medyası: Petrol şirketleri fidye ödedi

ABD'de siber saldırıya uğrayan petrol boru hattı yeniden faaliyete geçti. Petrol istasyonlarındaki kuyruklar son buldu. Şirketin bilgisayar korsanlarına, firmanın, 5 milyon dolar ödediği ortaya çıktı.

Haber 14-05-2021 09:07

Fidye yazılımı çetelerinin kullandığı beş yönteme dikkat!

Son birkaç yılda siber suçluların fidye yazılımlarını dağıtmak için kullandıkları yöntemler önemli ölçüde değişirken, uzmanlar, bu değişim ve dönüşümün beş aşamasını ortaya koydu.

Haber 27-04-2021 17:04

Oruç fidyesi ne zaman veriliyor? Oruç fidyesi günlük ne kadar ödeniyor? İşte 2021 fidye miktarı

Mübarek Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşlar oruç fidyesi ne zaman veriliyor ve günlük ne kadar ödeniyor gibi soruların yanıtlarını da merak etmeye başladılar. Oruç ya da hac ibadeti sırasında işlenen birtakım kusurların giderilmesi için ödenen maddi bedel olan oruç fidyesinin detayları müslümanlar tarafından araştırılıyor. Peki oruç fidyesi ne zaman veriliyor? Oruç fidyesi ne kadar ve günlük ne kadar ödeniyor? İşte 2021 oruç fidyesi hakkında ayrıntılar...

Haber 15-04-2021 14:04

Tespit edildi! Fidye yazılımı mağdurlarının yarısından fazlası fidyeyi ödüyor

15 bin tüketicinin katıldığı küresel bir araştırmaya göre, dünya genelinde fidye yazılımı mağdurlarının yarısından fazlası (yüzde 56), Türkiye'de ise yüzde 36'sı geçen yıl verilerine erişimi yeniden sağlamak için fidye ödedi.

Haber 07-04-2021 11:58