Fikir Ve Sanat Eserleri Kanununda Degisiklik Yapilmasina Dair Ka Haberleri

Dostoyevski ve Anna’nın günümüzün aşıklarına ilham olacak muhteşem hikayesi!

Edabiyat dünyasına kazandırdığı eserlerle klasikler arasına girmeyi başaran Dostoyevski ölümünün 140. yılında anılıyor. Çocukluğu zor şartlarda geçen Dostoyevski’nin eserleri kadar özel hayatına dair detaylarda merak ediliyor. Annesini tüberkülozdan kaybeden ve oldukça disiplinli bir okulda eğitim alan Dostoyevski sanat yönünü yıllar içerisinde açığa çıkartmayı başarmış. Peki Dostoyevski kimdir? Dostoyevski eserleri nelerdir?

Trend 2021-02-09 11:45:48

Bandrolsüz 212 adet kitap ele geçirildi

Malatya’da, 2 iş yerinde 187 adet bandrolsüz kitap, 2 iş yerinde ise 25 adet fotokopi-kitap olmak üzere toplamda 212 adet mevzuata muhalif materyal ele geçirildi.Edinilen bilgiye göre, Malatya Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında çalışma gerçekleştirildi.

Haber 2021-01-07 12:06:37

Kars’ta yüzlerce bandrolsüz kitap yakalandı

Kars’ta bandrolsüz yüzlerce kitap ele geçirildi.Kars İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince, ihbar üzerine bir işyerinde yapılan aramada; çeşitli yayınevlerine ait 466 adet bandrolsüz kitap, 13 adet fotokopi halinde çoğaltılmış yayın ve 1 adet 668 sayılı KHK ile kapatılan yayınevine ait kitap olmak üzere toplamda 480 adet kitap ele geçirildi.Kitaplara el koyan polis ekipleri, işyeri sahibi hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 81.maddesi uyarınca adli işlem başlattı.

Yurthaber 2020-02-20 09:49:06

Serdivan’da Türk sanat müziği gecesi düzenlendi

Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi Meşk Sınıfı öğrencileri, TRT Sanatçısı Mustafa Doğan Dikmen’in şefliğinde müzikseverlerle buluştu.Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ücretsiz konserde Türk müziğinin nadide eserleri meşk sınıfı öğrencileri tarafından seslendirilirken, Sanatçı Mustafa Doğan Dikmen de her bir eseri seslendirmeden önce güftelerini izah edip, içindeki mecazi terimlerin anlamlarını açıkladı.Konserin ikinci bölümünde ise Türk Sanat Müziği sanatçısı İhsan Güvenç Cumhuriyet döneminde bestelenmiş Türk müziği eserleriyle bir solo konser gerçekleştirdi.

Yurthaber 2020-02-14 13:45:29

TRT World Forum 2019

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: (1) - "(TRT World Forum) Barış Pınarı Harekatı'nı gerekçe göstererek programlarını iptal edenler, aslında bu büyük fırsatı kaçırmışlardır. Türkiye'nin bölgeyi terörden arındırmak için başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nı protesto amacıyla konuşma yapmaktan vazgeçenlerin demokrasiyi hazmedemediklerini düşünüyorum ve terör örgütlerine de destek verdiklerini düşünüyorum. Bu tiplerin teröre karşı olduklarını hiçbir yerde anlatmalarına gerek yok. Eğer karşıysan işte platform burası, gelirsin burada teröre karşı olduğunu bütün her şeyiyle ortaya koyarsın" - "Küresel düzeyde bunalımların yaşandığı böylesi bir dönemde, meseleleri bir araya gelerek konuşabilmeyi, tartışabilmeyi ve çözüm önerileri üretebilmeyi gerçekten önemsiyorum. Demokrasinin ve adaletin tesisi, dünyadaki farklı sesleri bir araya getirmekten ve özgür bir tartışma ortamı oluşturabilmekten geçiyor" - "Bize düşen görev; milletimizin Anadolu'daki bin yıllık varlığına ve gücüne uygun şekilde yeni hedefler, yeni vizyonlar ortaya koyarak yolumuza devam etmektir" - "Türkiye'nin merkezinde yer aldığı coğrafyada, insanlık tarihi boyunca bu iniş-çıkışlar hep yaşanmıştır. İnsanlığın en büyük medeniyetleri, kültürleri, fikir ve sanat eserleri bu topraklarda neşvünema edip tüm dünyaya yayılmıştır. Yine insanlığın en büyük acıları da ya bu toprakların kendi içindeki mücadeleler sırasında ya da dışarıdan gelen etkilerle yaşanmıştır"

Haber 21-10-19 12:37

Serdivan Fikir ve Sanat Akedemisi’nde yeni dönem başladı

Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi, yeni dönemin açılışını “Sanata Hayat Verenler” programıyla gerçekleştirdi.Program kapsamında; tasavvuf müziğinin önemli isimlerinden olan ve aynı zamanda bendir enstrümanındaki ustalığıyla da gönüllerde yer edinen Nezih Uzel, eserleriyle birlikte anıldı.Sevenlerinin yoğun ilgi gösterdiği anma programında; 2012 yılında aramızdan ayrılan usta sanatçının hatıralarını Hüseyin Top ve Yüksel Gölpınarlı katılımcılarla paylaşırken, unutulmaz eserleri de Abdullah Uysal, Mehmet Kemiksiz, Mustafa Doğan Dikmen, Erhan Bayram, Gökhan Çağlı, Bülent Özbek ve Cüneyt Bayraktar tarafından icra edildi.Akademi misafirlerine eşsiz bir dinleti ziyafeti sunarak kulakların adeta pasını silen sanatçılar, özellikle programın ikinci bölümünde yer alan ve 3.

Yurthaber 14-10-19 15:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ara Güler Sergisi"nin açılışını yaptı ve Fahir Atakoğlu müzik dinletisine katıldı - Cumhurbaşkanı Erdoğan: - "Kültür ve sanat, toplumlar arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde evrensel köprü vazifesi görüyor. Bu anlayışla, mesleğinde gerçek anlamda bir dünya markası olan Ara Güler'in eserlerinin, dünyanın dört bir yanından New York’a gelen farklı kültür ve milletlere ait geniş kitlelere ulaşmasını temenni ediyorum" - "Büyük sanatçılar, vefatlarından sonra da geride bıraktıkları eserleriyle yaşamaya devam ederler. Büyük usta Ara Güler de objektifiyle tarih yazmış, dünyanın önemli müze ve koleksiyonlarında eserleri yer almış, hayata dair fotoğraflarıyla milyonlarca kişiye ulaşmıştır"

Haber 24-09-19 02:47

Bin 153 korsan kitap ele geçirildi

Eskişehir’de, polis ekiplerince yürütülen çalışmalarda, korsan kitap sattıkları gerekçesiyle 3 ayrı şahıstan ele geçirilen toplam bin 153 adet kitaba el konuldu.Alınan bilgiye göre; 18 Eylül tarihinde Vişnelik Mahallesinde kurulan Çarşamba Pazarında Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetim ve kontrollerde 3 ayrı tezgahta ’Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa muhalif’ nitelikte bandrolsüz kitaplara rastlanıldı.

Yurthaber 19-09-19 13:30

AOSB’de “Ar-Ge teknoloji yönetimi” programı devam ediyor

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Bölge Müdürlüğünce sanayiciler ve çalışanlarına yönelik düzenlenen "AR-GE Teknoloji Yönetimi" programı kapsamında, “Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Yönetimi” konulu eğitim düzenlendi.AOSB Bölge Müdürlüğü Ceyhan Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimde Doktor Öğretim Üyesi Serhat Eskiyörük, marka, patent, endüstriyel tasarım haklarının tescille koruma altına alınmasının yanı sıra fikri ve sınai mülkiyet haklarının etkin yönetimi konusunda detaylı bilgiler verdi.Fikri mülkiyet hukukunun; telif hakları olarak da bilinen fikir ve sanat eserleri ve sınai mülkiyet hakları seklinde iki ana kategoriye ayrıldığını ifade eden Eskiyörük, “Telif hakları, eserin meydana getirilmesiyle kendiliğinden doğar.

Yurthaber 18-09-19 15:06

Akif Salnamesi Mehmet Akif'in hatırasını yaşatacak

Mehmed Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı tarafından neşredilen ve her yıl yayımlanacak olan "Akif Salnamesi" ve Ersoy'a dair birçok belge ve bilginin yer aldığı "www.mehmetakifvakfi.org.tr" internet sitesinin tanıtımı yapıldı - Mehmed Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı Başkanı Mehmet Cemal Çiftçigüzeli: - "Ersoy’un şiirleri 26 dile çevrildi. Ayrıca 80 kadar kitabımız yayınlandı. 10'un üzerinde film çekildi. Çok güzel çalışmalar oldu. Dilerim yeni nesil de aramıza gelsin, girsin, devam etsin"

Haber 04-07-19 23:18

Yargıtay, Lig TV'den izinsiz maç izleten kahvecinin cezasını bozdu

Yargıtay 19. Ceza Dairesi, Samsun'da abonesi olmadığı Lig TV'den izinsiz maç izleten kahveciye verilen cezayı bozdu - Daire, işletme sahibinin eyleminin, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamındaki suçları değil, TCK'de yer alan "karşılıksız yararlanma" suçunu oluşturduğuna hükmetti

Haber 05-06-19 11:30

Serdivan Fikir Sanat Akademisi sanata gönül verenleri bekliyor

Serdivan Fikir Sanat Akademisi, plastik sanatlardan seramiğe, fotoğraftan geleneksel sanatlara kadar farklı dallarda eserleri meraklılarıyla buluşturmaya devam ediyor.Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tezhip Ana Sanat Dalı yüksek lisans öğrencileri Büşra Ocakdan ve Aysun Meletli’nin hazırladığı “Havz-ı Hayalden Yansımalar” isimli sergi Serdivan Fikir Sanat Akademisi fuaye alanında sanata gönül verenleri bekliyor.İki genç ismin hazırladığı, Tezhip, Kat’ı ve Minyatür eserlerinden oluşan sergide, Hilye-i Şerif, Delailü’l-Hayrat, Zahriye, Serlevha dönemlerinden ve üsluplardan betimlenen eserler yer alıyor.Konuyla ilgili Serdivan Fikir Sanat Akademisinden yapılan açıklamada, ilgililerinin sergiyi 23 Nisan Salı gününe kadar ziyaret edebilecekleri belirtildi.

Yurthaber 19-04-19 12:50

“Üstad Sezai Karakoç” söyleşisi

Adıyaman Şehit Akif Güleş İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleri ile şiire, sanata ve sanatçıya dair “Üstad Sezai Karakoç” söyleşisi yapıldı.Okul öğretmenlerinin sanata , sanatçıya, şiire ve edebiyata dair yeni bakış açıları ve yeni ufuklar oluşturmak adına Adıyaman TOBB Kız İmam Hatip Fen Lisesi Edebiyat Öğretmeni Abdulvehap Ballı’nın katılımı ile Üstad Sezai Karakoç ile ilgili söyleşi yapıldı.Sezai karakoç’un hayatı, eserleri, sanat ve şiir anlayışı, medeniyet değerlerimiz hakkında söyleşi gerçekleştirdi.Abdulvehap Ballı, Sezai Karakoç’un bilinmeyen yönlerini ve geleceğin inşasında gençlerin yeri, medeniyet mefkuremiz ve değerlerimiz, hiçbir zaman görünür olmayan ancak fikirleri ile daima öncülük eden bir fikir ve dava adamı olduğunu söyledi.Abdulvehap Ballı daha sonra kendi yazdığı “Koşu Bittikten Sonra da Koşan Atlı Sezai Karakoç” ve “Aliya” isimli kitaplarını imzaladı.

Yurthaber 21-12-18 10:35

Eğitimci Yusuf Kotan’ın yeni kitabı çıktı

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi’nde Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Yusuf Kotan’ın, Nurullah Genç’in şiirleri üzerine yapmış olduğu çalışma Tevafuk Yayınları’ndan çıktı.Yeni kitabıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kotan, şöyle devam etti: “1980 sonrası Türk şiirinde seçkin bir yere sahip olan Nurullah Genç, başta şiir olmak üzere romanları, denemeleri, akademik eserleri ve fotoğrafçılık sanatıyla da Türk kültürüne ve edebiyatına katkılar sağlamış bir fikir ve sanat adamıdır.

Yurthaber 30-11-18 09:20

Eğitimci Yusuf Kotan’ın yeni kitabı çıktı

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi’nde Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Yusuf Kotan’ın, Nurullah Genç’in şiirleri üzerine yapmış olduğu çalışma Tevafuk Yayınları’ndan çıktı.Yeni kitabıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kotan, şöyle devam etti: “1980 sonrası Türk şiirinde seçkin bir yere sahip olan Nurullah Genç, başta şiir olmak üzere romanları, denemeleri, akademik eserleri ve fotoğrafçılık sanatıyla da Türk kültürüne ve edebiyatına katkılar sağlamış bir fikir ve sanat adamıdır.

Yurthaber 30-11-18 09:20

İstanbul'daki müzelerin hedefi, 10 milyonun üzerinde ziyaretçi

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz: - "Bugüne kadar en yüksek ziyaretçi sayısına sahip olan 2015'i geçeceğimizi ve 2018'de 10 milyonun üzerinde müze ziyaretçisinin olacağını düşünüyoruz" - "Müze kültürü toplumların tarihi hafızalarıdır. Bu tarihi hafızanın bir arada estetik bir yaklaşımla ve profesyonel bir şekilde sunumu anlamına gelir. Müzeleri birer eğitim aracı olarak düşünebiliriz" - "Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde gerçekleştirdiğimiz 'Kütüphanede bir gece' etkinliğimiz gibi ilim, fikir, düşünce, edebiyat ve sanat dünyasının etkin isimlerini Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde ağırlayıp 'Müzede bir gece' adıyla sabaha kadar çaylı-simitli ve sahurlu sohbet edeceğiz"

Haber 20-05-18 11:03

Telif haklarına yeni düzenleme (1)

Kamuoyunda "Telif Hakları Yasası" olarak bilinen, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM Başkanlığına sunuldu - Tasarıya göre, sinema eseri sahibi ve film yapımcısı arasındaki yapım sözleşmesinde aksi belirtilmedikçe eser sahibi, yayın, yeniden iletim ve erişime sunma haklarını yapımcıya devretmiş sayılacak - Bir eserin umumi mahallerde doğrudan doğruya gösterilmesi, çalınması, okunması veya oynanması gibi herhangi bir suretle temsili hakkı, münhasıran eser sahibine ait olacak - Kayıt ve tescil belgeleri haciz ve rehin işlemleri ile hapis hakkına konu olamayacak

Haber 03-05-18 18:18

İstiklal Marşı'nın kabulünün 97'nci yılı

Başbakan Yıldırım: - "Milli Mücadele ruhunun hayat bulması için ömrünü fedakarca vakfeden merhum Akif, ebedileşen eserleri, mücadeleci kişiliği, derin ilmi ve örnek ahlakı ile gönülleri fethetmeyi, edebiyat, sanat ve fikir dünyamıza rehberlik etmeyi bugün de sürdürmektedir"

Haber 11-03-18 15:10

İstanbul'da Korsan Kitap Ve Korsan Film Operasyonu

Çağatay KENARLI/İSTANBUL,(DHA)-İSTANBUL Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanuna muhalefet suçu kapsamında 15 ilçede korsan kitap ve

Yurthaber 01-10-17 18:21

İstanbul'da 15 ilçede operasyon! Çok sayıda gözaltı var

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanuna muhalefet suçu kapsamında 15 ilçede korsan kitap ve korsan CD operasyonu düzenledi. Ekiplerin dün yaptığı operasyonda 40 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Yapılan operasyonda 32 bin 21 bandrolsüz kitap, 200 kitap kapağı, 5 bin 500 kitap forması, 32 bin 550 tane CD-DVD ve 2 tane CD çoğaltma makinesi ele geçirildi. 30 kişi hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanuna muhalefet suçundan işlem başlatıldı.

Haber 01-10-17 18:17

İstanbul'da Korsan Kitap Ve Korsan Film Operasyonu

Çağatay KENARLI/İSTANBUL,(DHA)-İSTANBUL Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanuna muhalefet suçu kapsamında 15 ilçede korsan kitap ve

Yurthaber 01-10-17 17:56

Dha İstanbul - İstanbul'da Korsan Kitap Ve Korsan Film Operasyonu   

Çağatay KENARLI / İstanbul DHA  İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanuna muhalefet suçu kapsamında 15

Yurthaber 01-10-17 17:52

Bakan Avcı: Fikir Ve Sanat Eserleri Kanununda Değişiklik Yapılması Için Gerekli Çalışmalara Başladık

  Erhan TEKTEN/İSTANBUL, (DHA) KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Bakanlık ve müzik alanındaki meslek birlikleri tarafından İstanbul'da düzenlenen Türk Hukukunda ve Uluslararası

Yurthaber 01-04-17 16:51

Bakan Avcı: fikir Ve Sanat Eserleri Kanunu’nda Değişiklik İçin Çalışmalara Başladık

Müzik Alanında Fikri Hakların Korunması Sempozyumu’nda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Bakanlık olarak...

Yurthaber 01-04-17 16:02

Necip Fazıl’a Dair Herşey Konuşuldu

Küçükçekmece’de düzenlenen “Şiire Dair adlı” programda Necip Fazıl ve eserleri konuşuldu.Küçükçekmece Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri kapsamında...

Yurthaber 15-05-15 11:16

İnternetten Müzik Indirenin Bilgisayarına casus Yazılım Yüklenecek

GÜÇ GÖNEL - Uluslararası Antalya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Savaş Bozbel, tasarı halindeki Fikir ve Sanat Eserleri

Yurthaber 24-11-13 11:31

Bolu’da Fotoğrafın Telif Hakkı Anlatıldı

Bolu Fotoğraf Sanatı Derneği (BOFSAD) tarafından düzenlenen seminerde fikir ve sanat eserleri kanunu anlatıldı.Her hafta...

Yurthaber 28-12-12 17:43

Ayvalık’ta Korsan Kitap Operasyonu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi genelinde işyerlerinde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile 'Bandrol Uygulamasına...

Yurthaber 01-11-12 15:58

Ankara Emniyeti, 15 Bin TL'lik Bandrolsüz Kitap Ele Geçirdi

Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na aykırı...

Yurthaber 25-09-12 16:52

İnegöl'de Korsan Kitap Operasyonu

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bin 200 adet korsan kitap ele geçirildi5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri...

Yurthaber 19-09-12 10:57

Bu haber internet kullanıcılarını üzecek!

Fikir ve Sanat Eserleri Kanun Tasarısı’nda, internet ortamında müzik, film ve e-kitap paylaşanlara ağır yaptırım öngörülüyor.

Haber 17-09-12 05:44

Kültür Ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay:

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile ilgili konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, önümüzdeki...

Yurthaber 27-06-12 18:44

Elazığ polisinden yasak ve bandrolsüz yayınlara izin yok

Elazığ Valiliği Fikir ve Sanat Eserleri İl Denetim Komisyonu tarafından yapılan denetimlerde, suç unsurlarının tespit...

Yurthaber 26-01-12 12:27

Fikir ve sanat eserleri, devlet nüshası olarak derlenip saklanacak

Fikir ve sanat eserlerinin devlet nüshası olarak derlenmesi ve saklanmasını öngören kanun tasarısı, TBMM Milli...

Yurthaber 04-01-12 15:00

MATSO, sertifika almaları hususunda üyelerini uyardı

Antalya'nın Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO), üyelerini Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uymaları hususunda uyardı....

Yurthaber 28-12-11 12:43

Antalya'da 16 bin 569 korsan döküman ele geçirildi

Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu çerçevesinde mahkeme kararı ile 5 işyerinde...

Yurthaber 02-10-11 17:32

Heykel yasalarla korunuyor

Başbakan Erdoğan’ın “ucube” deyip kaldırılmasını istediği Kars’taki İnsanlık Anıtı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile korunuyor.

Haber 14-01-11 07:59