Filistin Devlet Baskani Mahmud Abbas Haberleri

Son dakika | İsrail tank atışıyla TRT Arapça ekibini hedef aldı! TRT Genel Müdürü'nden sert tepki

Son dakika haberi: İsrail ordusu, Gazze'de TRT Arapça ekibine yayın hazırlığı yaptıkları sırada saldırdı. Sahada çalışan bağımsız kameraman Sami Şahada yaralandı, TRT Arapça muhabiri Sami Berhum saldırıdan sağ salim kurtuldu. Saldırıyla ilgili tepkiler peş peşe geldi. Saldırının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü.

Haber 2024-04-12 14:55:21

SON DAKİKA | Mahmud Abbas Türkiye'ye geliyor: Tarih verildi!

Son dakika: Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın salı günü Türkiye'ye geleceği bildirildi.

Haber 2024-03-02 11:51:01

Orta Doğu'da dengeleri değiştirecek hamle: Yeni bir devlet kuruluyor! Başkenti bile belli oldu...

ABD'de Biden yönetimi ve içlerinde Orta Doğulu bir grup ortağın da bulunduğu bir topluluk, İsrail ile Filistin arasındaki savaşı temelli sona erdirecek bir çözüm planını masaya yatırıyor. Plana göre, yeni bir Filistin devleti kurulacak ve bu sayede uzun vadeli barışın tesisi sağlanacak. Bölgede sağlanması elzem olan güvenliğin tesisi için ise birçok madde masada...

Haber 2024-02-15 11:23:31

İsrail’in yargılandığı Adalet Divanı’nda Türkiye sürprizi! Takvim açıklandı, kritik gün netleşti…

Türkiye, Adalet Divanı'nın İsrail'in Filistin'deki uygulamalarına ilişkin duruşmasında beyanda bulunacak. Uluslararası Adalet Divanının, İsrail'in, işgal ettiği Filistin topraklarındaki uygulamalarının hukuki sonuçlarını ele alacağı danışma görüşüne ilişkin duruşmalarında, Türkiye dahil 52 devlet ve 3 uluslararası kuruluş sözlü beyanda bulunacak. İşte tüm dünyanın yakındaki takip ettiği dava ile ilgili son dakika gelişmesinin detayları…

Haber 2024-02-10 08:02:47

Türkiye, Uluslararası Adalet Divanında İsrail'le ilgili duruşmada beyanda bulunacak

Uluslararası Adalet Divanının (UAD), İsrail'in, işgal ettiği Filistin topraklarındaki uygulamalarının hukuki sonuçlarını ele alacağı danışma görüşüne ilişkin duruşmalarında, Türkiye dahil 52 devlet ve 3 uluslararası kuruluş sözlü beyanda bulunacak.

Haber 09-02-24 22:53

Filistin Devlet Başkanı Abbas, ABD'nin kararına tepki gösterdi!

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD'nin dün Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde oylamaya sunulan Gazze Şeridi’nde acil insani ateşkes çağrısı yapan karar tasarısını veto etmesini kınayarak, Gazze Şeridi'ndeki Filistinli çocuk, kadın ve yaşlıların İsrail güçleri tarafından katledilmesinden ABD'yi sorumlu tuttu.

Haber 09-12-23 19:22

İmam Mustafa Efe, Mekke'de gözaltına alındığını açıkladı! Ayağından kelepçelendiği fotoğrafı paylaştı

İstanbul Üsküdar'daki Aziz Mahmud Hüdayi Camisi İmamı Mustafa Efe, Mekke'de Gazze ve Filistin kelimelerini kullandığı için gözaltına alındığını duyurdu. Sosyal medyadan bir video paylaşan Efe'nin ayağından kelepçelendiği görüldü.

Haber 13-11-23 22:41

Son dakika: Filistin Başkanı Mahmud Abbas'ın konvoyuna silahlı saldırı

Son dakika haberi: Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın konvoyuna silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir koruma vurulurken, olay anına ait görüntüler de ortaya çıktı.

Haber 07-11-23 16:50

Batı Şeria'da sürpriz görüşme: Blinken ile Abbas bir araya geldi

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la Batı Şeria'da sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. Öte yandan Blinken, iki gün sürecek ziyaret için bugün Türkiye'ye geliyor.

Haber 05-11-23 14:15

Son dakika | Erdoğan'dan Putin ile kritik 'Gazze' teması! Kriz önlenemez boyuta taşınıyor

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünya liderleriyle Hamas-İsrail çatışmasına ilişkin temaslarını sürdürüyor. Erdoğan son olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Filistin topraklarında yaşanan vahşetin derinleştiğini vurgulayan Erdoğan'ın Batı dünyasına yönelik mesajı da dikkat çekti.

Haber 24-10-23 16:32

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ve Stoltenberg ile telefonda görüştü

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmede, İsrail-Filistin ihtilafı başta olmak üzere, bölgedeki çatışmalı süreçlerin barışçıl yöntemlerle çözümünün mümkün olduğunu, Türkiye’nin bunun sağlanması için her türlü çabayı sarf etmeye devam edeceğini ifade ettiği belirtildi. Erdoğan bu görüşmenin ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile de konuştu.

Haber 21-10-23 15:29

SON DAKİKA | Kahire'de Gazze Zirvesi! Bakan Fidan'dan dünyaya net mesaj 'Türkiye onurlu ve adil gelecek için çalışıyor'

Kahire'de Gazze için Barış Zirvesi başladı. Zirvede Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah El Sisi açılış konuşması yaptı. Sisi, liderleri Gazze'deki insani felaketi sonlandıracak ve barışa giden yolu yeniden canlandıracak bir yol haritası üzerinde anlaşmaya davet etti. Zirvede konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan "Bu kriz küresel boyutlarda savaşlar çıkarabilir. Filistinlilerin acılarının devam etmesine asla izin vermeyeceğiz. Bağımsız Filistin devleti kurulmalı" ifadelerini kullandı.

Haber 21-10-23 12:59

Filistin Devlet Başkanı Abbas ve Hamas lideri Heniyye'den İsrail'in hastane saldırısı sonrası ilk açıklamalar

İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesine yaptığı korkunç saldırının ardından Hamas'tan ilk açıklama geldi. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, 500 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıdan ABD'yi sorumlu tuttu. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da, saldırıyı "korkunç bir suç" şeklinde niteleyerek, "İşgal hükümeti tüm kırmızı çizgileri aştı" dedi. Abbas "İsrail'in, sizleri topraklarınızdan çıkarma planı geçmeyecek. Halkımız eğilmeyecek ve teslim olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Haber 18-10-23 01:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan Brezilya Devlet Başkanı ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail ile Filistin arasında şiddeti giderek artan çatışmalar ve sükunetin sağlanması için yapılması gerekenler konuşuldu.

Haber 17-10-23 18:59

Filistin Devlet Başkanı Abbas, ABD Başkanı Biden ile Gazze'yi görüştü: İnsani yardım koridoru, sivil ölümleri ve saldırıların durması...

Filistin Başkanı Mahmud Abbas, ABD Başkanı Joe Biden'la telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Gazze'de bir insani yardım koridoru açılması ve saldırıların durdurulması konuları görüşüldü.

Haber 15-10-23 00:35

Bahçeli'den haritalı tepki! Bu dikkat çekicidir diyerek açıkladı: Amerikalı dayılarına....

MHP lideri Devlet Bahçeli eğitim ve öğretim yılı açılış töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı. İsrail Filistin çatışmasına değinen Bahçeli, "Gazze'ye saldırılardan üzüntü duyuyoruz. Şu an Gazze'de insanlık dışı bir muamele var. Su yok, gıda yok..." ifadelerini kullandı. Bahçeli harita göstererek Filistin'in yok edilmek istendiğini açıkladı ve, "İsrail’in aklını başına alması ve Amerikalı dayılarına güvenmemesi lazım." dedi.

Haber 14-10-23 14:42

Son dakika | Putin'den ABD'ye 'donanma' tepkisi! Tansiyonu yükseltiyor dedi, net konuştu: Filistin devleti kurulmalı!

Son dakika haberi: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Filistin devletinin kurulmasının gereklilik olduğunu söyledi. ABD donanmasının bölgeye gönderilmesine tepki gösteren Rus lider "ABD tansiyonu yükseltiyor" diye konuştu.

Haber 11-10-23 15:49

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında kritik görüşme

Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede iki lider, İsrail ve Filistin arasındaki kaygı verici çatışmalı sürecin seyrini ve gerilimin yayılmasını önleyici tedbirleri ele aldı.

Haber 10-10-23 21:36

SON DAKİKA | Putin'den İsrail-Filistin açıklaması: ABD'nin başarısızlık örneği

Son dakika haberi: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail-Filistin arasındaki çatışmalara ilişkin açıklamada bulundu. Putin, "Çatışma ABD'nin Ortadoğu politikasının başarısızlık örneği" ifadelerini kullandı. Putin ayrıca, Filistin devletinin kurulmasının bir 'gereklilik' olduğunu söyledi.

Haber 10-10-23 15:12

SON DAKİKA | MHP lideri Bahçeli'den Filistin-İsrail çatışmasıyla ilgili dikkat çeken sözler! Sivil kayıpların bahanesi olamaz diyerek uyardı: Zora sokmuştur!

Son dakika: İsrail ile Filistin arasındaki yüksek gerilim hakkında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli; "Emzikli bebekler katledilmektedir. Parklarda oynayan çocuklar vahşice saldırılara uğramaktadır. Türk - İslam aleminin gözü yaşlıdır" ifadelerini kullandı. Açıklamasının devamında Bahçeli, "Sivil can kayıplarının haklı ve geçerli bir bahanesi olamaz. Bu barış arayışlarını zora sokmuştur" diye konuştu.

Haber 10-10-23 10:42

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile görüştü

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısına bir süre ara vererek Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan görüşmede, Türkiye'nin bölgede çatışmaların son bulması ve bir an önce sükunetin sağlanması için her türlü gayreti gösterdiğini ifade etti. Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog, Lübnan Başbakanı Necip Mikati ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile de telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber 09-10-23 18:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin lideri Abbas ve Haniye ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.

Haber 26-07-23 14:41

SON DAKİKA | Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Ankara'da... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adını Ramallah'taki meydana verdiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, yaptığı konuşmada, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulmasının tüm bölgenin barışı için bir şart olduğunu ifade etti. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin'in Ramallah kentindeki bir meydana adının verilmesi dolayısıyla Mahmud Abbas'a teşekkürlerini iletti.

Haber 25-07-23 19:40

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı resmi törenle karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı resmi törenle karşıladı.

Haber 25-07-23 18:00

Erdoğan 2 lideri aynı hafta ağırlayacaktı! İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Türkiye ziyareti ertelendi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Türkiye ve Güney Kıbrıs ziyaretleri sağlık sorunları nedeniyle ertelendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önümüzdeki hafta Filistin Başbakanı Mahmud Abbas'ın ardından Netanyahu'yu ağırlaması planlanıyordu.

Haber 23-07-23 11:32

Dünyanın gözü Türkiye'de olacak! Mahmut Abbas ve Binyamin Netanyahu Ankara'ya gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın diplomasi trafiği devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 25 Temmuz'da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, 28 Temmuz'da ise İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Türkiye'yi ziyaret edeceğini bildirdi.

Haber 20-07-23 23:26

Son dakika... Filistin Devlet Başkanı Abbas Türkiye’ye geliyor

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 25 Temmuz'da resmi ziyaret kapsamında Ankara'ya gelecek.

Haber 20-07-23 14:13

İsrail askerleri, işgal altındaki Cenin'deki hastaneye ateş açtı! Yaralılar var

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin Cenin'de bulunan Halil Süleyman Devlet Hastanesi’ne açtığı ateş sonucu 3 kişinin yaralandığını açıkladı.

Haber 04-07-23 22:25

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile telefonda yaptığı görüşmede, Türkiye olarak, Filistin'e ihtiyaç duyulan her türlü desteği sürdüreceklerini ifade etti.

Haber 28-03-23 22:55

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkileri ve tahıl koridoruna ilişkin gelişmeler başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı. Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'de çıkan yangınla ilgili Filistin halkına başsağlığı dileğinde bulundu.

Haber 18-11-22 12:50

Dünya liderlerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türkiye'ye taziye mesajları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, aralarında Rusya, Azerbaycan, Hollanda, İspanya, Ukrayna, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, KKTC, Yunanistan, Pakistan, Tacikistan, Gürcistan, Macaristan, Filistin, Gine Bissau, Belarus, Libya ve Ürdün'ün bulunduğu pek çok ülkenin devlet ve hükümet başkanı, Bartın'daki maden kazasında hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı gönderdi - Avrupa Konseyi, Türk Devletleri Teşkilatı, Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü gibi uluslararası kurumların yanı sıra ABD, Çin, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Avusturya, İsveç, Polonya, Bulgaristan, Estonya, Litvanya, Letonya, Moldova, Karadağ, Suudi Arabistan, Mısır, Umman, Bahreyn ve Irak da dışişleri bakanlıkları ve büyükelçilikleri aracılığıyla Türkiye'ye taziye mesajları iletti

Yurthaber 15-10-22 22:22

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ortak basın toplantısında konuştu: (2)

"Güvenlik ve barış, tamamıyla iki devletli çözümün baltalanması yönündeki gayretlerin ve çabaların durdurulmasıyla mümkündür" - "İki devletli çözüm seçeneğine bağlı kalacağız ve bütün ülkelerin de aynı şekilde Filistin Devleti'ni tanıması konusunda çabalarımızı yoğunlaştıracağız"

Yurthaber 23-08-22 20:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas onuruna yemek verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas onuruna yemek verdi

Yurthaber 23-08-22 20:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile ortak basın toplantısında konuştu:

"İsrail ile ilişkilerimizde atılan adımlar Filistin davasına desteğimizi hiçbir şekilde azaltmayacaktır, aksine bu adımların Filistin meselesinin çözümüne ve Filistin halkının durumunun iyileştirilmesine katkı sağlayacağını Filistinli kardeşlerimiz de ifade ediyorlar" - "Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın statüsünün değiştirilmesine matuf eylemleri hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Bu hususlardaki hassasiyet ve beklentilerimizi İsrailli muhataplarımıza en açık şekilde ve doğrudan aktardık, aktarıyoruz"

Yurthaber 23-08-22 20:47

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ortak basın toplantısında konuştu: (1)

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Filistin halkının yanında durması ve değişmez tutumundan dolayı en içten teşekkürlerimi ifade ederim"

Yurthaber 23-08-22 20:31

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin açıklaması! 'İsrail ile atılan adımlar desteğimizi azaltmayacak'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Filistin ile ilişkilere değinen Erdoğan, "İsrail ile atılan adımlar, Filistin davasına desteğimizi azaltmayacaktır." ifadelerini kullandı. Filistin lideri Abbas ise, "Erdoğan'a değişmez tutumundan dolayı teşekkür etmek isterim" diye konuştu.

Haber 23-08-22 19:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Bayram' diplomasisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas'la telefonda görüştü, bayram günlerinin Filistin, bölge ülkeleri ve İslam alemi için barış, huzur ve sağlık getirmesini diledi.

Haber 08-07-22 19:04

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la görüştü

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la telefonda konuştu. Öte yandan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'le de telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan Kudüs'te yaşanan olaylar ve Ukrayna-Rusya savaşı başta olmak üzere bölgesel gelişmeleri ele aldı. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Haber 17-04-22 18:41

Filistin Lideri Abbas Yıllar Sonra İsrail'e Gitti

Filistin lideri Mahmut Abbas, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz’la biraraya geldi. Görüşme, Gantz’ın konutunda gerçekleşti. İkilinin güvenlik ve ekonomi konularını görüştükleri açıklandı

Haber 29-12-21 14:15

İsrail Savunma Bakanı Gantz, Filistin lideri Abbas'ı evinde ağırladı

Filistin lideri Mahmud Abbas, 10 yıldan uzun süre sonra ilk kez İsrail-Filistin Sorunu'nun ele alındığı bir görüşme için İsrail'e gitti. Abbas dün akşam İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ile görüştü. Görüşme Gantz'ın evinde yapıldı.

Haber 29-12-21 11:35

İsrail-Filistin Arasında Yıllar Sonra İlk Üst Düzey Temas

İsrail ve Filistin arasında uzun yıllar sonra ilk üst düzey temas gerçekleşti. Filistin Lideri Mahmud Abbas, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz’la, Pazar günü biraraya geldi

Haber 30-08-21 12:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in Filistin'deki zulümlerine sessiz kalmayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Vahdettin Köşkünde bir görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüşmesinde, İsrail'in Filistin'deki zulümlerine sessiz kalmadıklarını ve kalmayacaklarını vurguladı.

Haber 10-07-21 18:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı Vahdettin Köşkü'nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mahmud Abbas arasındaki görüşme kısa süre önce başladı.

Haber 10-07-21 15:16

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye'yi ziyaret edecek

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye'yi ziyaret edecek

Yurthaber 09-07-21 08:21

Hamas'ın Gazze Sorumlusu Sinvar'ın işaret ettiği 1111 sayısı sosyal medyada gündem oldu

Hamas'ın Gazze Sorumlusu Yahya Sinvar'ın, Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil'in Gazze ziyareti sırasında yaptığı "Filistin direnişi, Hamas ve İzzeddin el-Kassam için 1111 sayısını iyi kaydedin, daha sonra bunu iyi hatırlayacaksınız." şeklindeki muğlak açıklaması sosyal medyada farklı yorumlara neden oldu.

Haber 01-06-21 17:18

ABD Başkanı Biden'dan İsrail ve Filistin açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'e verdikleri güvenlik taahhütlerinde bir değişiklik olmayacağını vurgulayarak, "Bölge ülkeleri İsrail’in bağımsız Yahudi bir devlet olarak var olma hakkını tanıyana kadar barış olmayacak." dedi.

Haber 22-05-21 02:53

Blinken'dan Filistin Devlet Başkanı Abbas'a Gazze'nin yeniden inşasına katkı vaadi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ülkesinin, Gazze'ye insani yardım gönderilmesini ve İsrail saldırılarında ciddi zarar gören abluka altındaki kentin yeniden inşasına katkı vereceğini bildirdi.

Haber 22-05-21 02:26

Filistin Devlet Başkanı Abbas ile ABD Dışişleri Bakanı Blinken Filistin-İsrail ateşkesini görüştü

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile İsrail ve Hamas arasında varılan ateşkes anlaşmasını değerlendirdi.

Haber 21-05-21 23:30

Gazze'de ölü sayısı 227'ye çıktı, Filistin lideri Abbas 'İsrail savaş suçu işliyor' dedi

İsrail ile Filistinli gruplar arasında "ateşkes" girişimlerinden henüz bir sonuç çıkmazken, İsrail hava saldırıları sonucu yaşanan sivil ölümlerin sayısı artıyor. Gazze'deki sağlık otoriteleri, İsrail hava saldırıları nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 219'a çıktığını bildirdi.

Haber 19-05-21 19:10