Filistinli Gazeteci Yasir Murteca Haberleri

ABD soruşturması: Filistinli gazeteci Ebu Akile'nin ölümünden muhtemelen İsrail ordusu sorumlu ama kesin sonuca varılamadı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Amerikan vatandaşı Filistinli gazeteci Şirin Ebu Akile'nin İsrail'in Batı Şeria'daki bir operasyonunda öldürülmesiyle ilgili yürütülen bağımsız soruşturmada "kesin sonuca varılamadığını" açıkladı. Al Jazeera muhabiri Ebu Akile'nin ölümüne yol açan kurşunun kaynağının "kesin olarak" belirlenemediği, "muhtemelen" İsrail ordusunun açtığı ateşin buna yol açmış olabileceğini; ancak bunun "kasıtlı olduğuna inanmayı gerektirecek bir neden bulunamadığı" belirtildi.

Haber 2022-07-04 18:52:07

İsrail askerleri Al-Jazeera muhabiri Şirin Ebu Akile'yi öldürdü! Saldırı anının görüntüleri ortaya çıktı

Katar merkezli Al-Jazeera televizyon kanalının kadın muhabiri Şirin Ebu Akile, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin Mülteci Kampı'nda İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Filistinli gazeteci Ali Smoudi de açılan ateşte yaralandı. Dünyayı dehşete düşüren saldırının görüntüleri ortaya çıkarken, Katar ve BM'den çok sert açıklamalar geldi.

Haber 2022-05-11 10:52:31

Filistin: Direnişin yeni profili

İsrail ile Filistin arasında başlayan gerilim azalmaksızın devam ediyor. Peki, İsrail'in saldırılarına karşı roket atışlarıyla güçlü bir cevap veren Filistinli örgütler kimler? Geçmişe kıyasla İsrail'de verdiği daha büyük zararın arkasında hangi silahlar var ve bu silahları nereden temin ediyorlar? Gazeteci ve yazar Fehim Taştekin'in analizi.

Haber 2021-05-19 09:53:37

İsrail’in gaz bombalı müdahalesinde 2 gazeteci boğulma tehlikesi geçirdi

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria’da devam eden protestolara müdahalesinde, 2 Filistinli gazeteci atılan gaz bombası nedeniyle boğulma tehlikesi geçirirken, bölge genelinde 8 kişi ise yaralandı.Filistinlilerin, işgal altındaki Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde ABD’nin sözde Orta Doğu barış planına karşı protestoları sürerken, İsrail güçleri protestoculara göz yaşartıcı gaz, gerçek ve plastik mermiyle müdahale ediyor.

Haber 2020-02-01 21:08:36

Gözaltına alınan Filistinli gazeteci AA'ya konuştu: İsrail Kudüs'te yaşanan zulmün anlatılmasını istemiyor

Gözaltına alınan Filistinli gazeteci AA'ya konuştu: "İsrail Kudüs'te yaşanan zulmün anlatılmasını istemiyor"

Haber 06-12-19 17:30

20 yıl sonra Filistinli anne ve oğlunun duygu dolu buluşması

Filistinli gazeteci Amjad Yaghi, 20 yıl sonra annesine kavuştu. Annesi Nevine Zouheir, Gazze’den ayrıldığı sırada 9 yaşında olan Yaghi, annesi ile bu hafta Mısır’da bir araya geldi.

Trend 04-12-19 22:21

20 yıl sonra Filistinli anne ve oğlun duygu dolu buluşması

Filistinli gazeteci Amjad Yaghi, 20 yıldır görmediği annesine Mısır’da kavuştu.Filistinli gazeteci Amjad Yaghi, 20 yıl sonra annesine kavuştu.

Haber 04-12-19 21:54

İsrail saldırısında gözünü kaybeden Filistinli gazeteci: Mermilerle gerçeğin üstü örtülemez

İsrail saldırısında gözünü kaybeden Filistinli gazeteci: "Mermilerle gerçeğin üstü örtülemez"

Haber 21-11-19 17:17

Filistin Başbakanından sol gözünü kaybeden gazeteciye destek

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Batı Şeria’da İsrail güçlerinin müdahalesi sonucu sol gözünü kaybeden gazeteciye bir gözünü eliyle kapatarak destek verdi.Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, hükümet oturumu sırasında Batı Şeria’da İsrail güçlerinin müdahalesi sonucu sol gözünü kaybeden Filistinli gazeteci Mouaz Amarnah’ya destek verdi.

Haber 18-11-19 14:55

GRAFİKLİ - Filistin'in efsane lideri Arafat'ın vefatının üzerinden 15 yıl geçti

Filistin'in efsane lideri Yasir Arafat, hayatının büyük bölümünü Filistin davasına adadı - Bağımsız Filistin için zaman zaman farklı yöntemlere başvuran Arafat, Orta Doğu'nun önde gelen liderlerinden biriydi - Aradan geçen 15 yıla rağmen ölümü üzerindeki şüpheler aydınlatılamayan Filistinli liderin zehirlendiği yönünde açıklamalar gündeme gelmişti - Arafat'ın ölümünün ardından Filistinli gruplar arasındaki ayrışma derinleşirken, İsrail bunu lehine kullandı

Haber 11-11-19 11:08

İsrail askerlerinin yaraladığı Filistinli: Yaşadıklarım, hayatımı altüst etti

İsrail askerlerinin geçen yılki gösterilerde attığı gaz bombası doğrudan yüzüne isabet eden Filistinli gazeteci Atiyye Derviş, görme ve duyma problemi yaşıyor - Derviş: - "Foto muhabiriyim ve işimi yaparken gözlerimi çok kullanıyorum. Ancak şu an rahat bir şekilde göremiyorum. Bir tedavisi de yok. Hayatımın geri kalan kısmında buna alışarak yaşamam gerekiyormuş" - "Yaşadıklarım, hayatımı altüst etti. Bu duruma alışabilmek için uzun vakte ihtiyacım var gibi hissediyorum" - "Askerler, gerçeği gizlemek, barışçıl sivillere karşı işledikleri suçların fotoğraflarının dünyaya servis edilmesini önlemek için gazetecileri doğrudan hedef alıyor"

Haber 20-10-19 12:54

İsrail askerleri Gazze sınırında 69 Filistinliyi yaraladı

Gazze Şeridi sınırında düzenlenen barışçıl "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerine İsrail askerleri tarafından düzenlenen saldırıda 69 Filistinli yaralandı - İsrail askerleri, gösteriyi AA için takip eden serbest gazeteci Muhammed Dahlan'ın kamerasını plastik mermiyle hedef aldı

Haber 18-10-19 19:56

Anlaşma Türkiye'nin siyasi ve askeri zaferidir

Filistinli yazar ve siyasi analist Mustafa es-Savvaf: - "Türkiye ile ABD arasındaki anlaşmayla Barış Pınarı Harekatı'nı 'işgal ve Suriye'ye saldırı' olarak nitelendirenlere büyük darbe vuruldu" - Gazze'deki Betu'l-Hikme Danışmanlık ve Anlaşmazlık Çözümü Enstitüsü Müdürü Ahmed Yusuf: - "Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkesinin çıkarlarını savunacak güce sahip olduğunu ve ne kadar büyük olursa olsun her türlü zorluğa karşı koyabileceğini ispatladı" - Gazeteci ve siyasi analist Emin Ebu Varde: - "Anlaşma, Türkiye'nin bölgede karar sahibi olduğunu ve ABD'nin Türkiye'yi gözardı edemeyeceğini ortaya koymuştur. Türkiye, askeri ve diplomatik zafer elde etmiştir"

Haber 18-10-19 19:41

Filistinli gençler ile İsrail askerleri arasında arbede

İsrail askerleri, Filistinli tutuklu gazeteci Bessam Sayih’in kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesini protesto eden öğrencilere plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale ederek 4 kişiyi yaraladı

Haber 09-09-19 14:44

Filistinli tutuklu Sayih'in ölümünden İsrail sorumlu

Filistin Sağlık Bakanı Mey el-Kile: - "İsrail, Sayih'in yavaş yavaş ölümüne neden oldu" - Hamas Sözcüsü Abdullatif el-Kanu: - "Gazeteci Bessam es-Sayih'in hapishanede tıbbi ihmal sonucu şehit olmasının yansımalarından İsrail sorumludur. Bu çirkin suç, İsrail'in kahraman esirlere karşı vahşi yüzünü yansıtıyor" - İzzeddin el-Kassam Tugayları: - "Şehit Sayih'in kanı, işgal altındaki Batı Şeria'da ve her bir karış Filistin toprağında İsrail'in peşini bırakmayan bir lanet olacak"

Haber 08-09-19 23:36

İsrail istihbaratı TRT Arapça çalışanı Filistinli gazeteciyi ifadeye çağırdı

Filistinli gazeteci Mecdulin Hassune: - "Bir meçhule gidiyorum. Sadece sorguya tabi tutulabilirim, tutuklanabilirim ya da yurt dışı yasağım yenilenebilir. Her şey olabilir ancak iyi şeylerin olmasını ümit ediyorum"

Haber 21-08-19 13:57

İsrail askerleri Filistinli gazetecinin evine baskın düzenledi

İsrail askerleri Batı Şeria’nın El Halil şehrinde yaşayan Filistinli gazeteci Raed el-Şarif’in evine baskın düzenledi.İsrail askerleri, Batı Şeria’daki El Halil kentinde bulunan Filistinli gazeteci Raed el-Şarif’in evine baskın düzenledi.

Haber 05-08-19 23:22

Filistinli kadın gazeteci 13 ay sonra özgürlüğüne kavuştu

İsrail, 13 aylık tutukluluğun ardından Filistinli kadın gazeteci-yazar Lema Hâtır'ı serbest bıraktı

Haber 26-07-19 16:17

Bahreyn Çalıştayı'nın formülü: Para karşılığında toprak

Bahreyn'de bugün başlayacak ekonomi çalıştayı, Filistinlilerin yaşam şartlarının iyileştirilmesi karşılığında, bağımsız bir devlet kurulması ve mültecilerin topraklarına dönmesi haklarından vazgeçmesi şeklinde değerlendiriliyor - Filistinli siyasi analist Hasan Lafi: - "ABD, Bahreyn Çalıştayı ve Yüzyılın Anlaşması planıyla, Filistinlileri, başkenti Kudüs olan bağımsız bir devlet ile topraklarına geri dönüş hayallerinden ve haklarından vazgeçirmeyi hedefliyor. Bunun karşılığında da daha iyi ekonomik şartların tadını çıkaracakları sakin bir hayat sunuyor" - Filistinli gazeteci Fayiz Ebu Şemmale: - "Gazze Şeridi'nde Hamas, Batı Şeria'da Filistin yönetimi ve İsrail'deki Filistinliler, Bahreyn Çalıştayı ve ABD'nin barış planının başarısız olması adına etkili bir hareket oluşturulması için ortak adım atmalı"

Haber 25-06-19 16:12

GÜNCELLEME 2 - İsrail gözaltına aldığı Filistinli gazetecileri serbest bıraktı

AA kameramanının da aralarında bulunduğu 7 Filistinli gazeteci ile bir insan hakları aktivisti serbest bırakıldı GAZETECİLERİN SERBEST BIRAKILMASI VE DETAYLAR EKLENDİ

Haber 12-05-19 23:07

GÜNCELLEME - İsrail Batı Şeria'da Filistinli gazetecileri gözaltına aldı

Aralarında AA kameramanının da bulunduğu 7 Filistinli gazeteci ile insan hakları alanında faaliyet gösteren bir aktivist, İsrail güçlerince bölgede bulunan bir karargaha götürüldü AA KAMERAMANI VE FİLİSTİNLİ GAZETECİLER SENDİKASININ AÇIKLAMASI EKLENDİ

Haber 12-05-19 22:03

Filistinli anneden Madonna'ya Katillerin sahnesine çıkma çağrısı

İsrail askerleri tarafından geçen sene şehit edilen Filistinli gazeteci Yasir Murteca'nın annesi Hayriyye Murteca, İsrail'de yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması'nda sahne alacağı duyurulan Madonna'ya "katillerin sahnesinde şarkı söylememe" çağrısı yaptı

Haber 08-05-19 16:57

Gazze'de gazeteciler İsrail'in AA ofisini vurmasını protesto etti

Filistinli Gazeteciler Forumu Genel Sekreteri Muhammed Ebu Kamer: - "İşgalciler bu suçları dolayısıyla uluslararası mahkemelerde yargılanmadığı sürece bu basın kurumlarının hedef alındığı ne ilk ne de son saldırı olacak" - Anadolu Ajansı Gazze Temsilcisi Yasir el-Benna: - "İsrail'in ihlalleri Anadolu Ajansının medya misyonunu sürdürmeye devam etmesini engellemeyecek" - Gazze Şeridi'ndeki Sivil Toplum Kuruluşları Ağı Başkanı Muhsin Ebu Ramazan: - "İsrail, bu ihlallerle gerçeklerin ve Filistinli sivillere karşı işlediği sistematik suçların üzerini örtebileceğini sanıyor"

Haber 06-05-19 00:26

İsrail hapishanelerinde 22 Filistinli gazeteci bulunuyor

İsrail hapishanelerinde 22 Filistinli gazeteci bulunuyor

Haber 16-04-19 14:05

İsrail sinyal kesicilerle Filistinli tutukluların sağlığını tehlikeye atıyor

Gazze'deki Ulusal ve İslami Güçler Esirler Komitesi Üyesi Yasir Saliha: "İsrail Hapishaneler İdaresi, Filistinli tutukluların haklarını ihlal ediyor. Koğuşlarına sinyal kesici cihazlar koyan idare, tutukluların sağlığına zarar veriyor. Bu cihazların yan etkileri, şiddetli baş ağrılarıyla başlıyor, kansere kadar varabiliyor"

Haber 20-03-19 18:11

Filistinli gazeteci Washington'da Gazze'yi anlattı

Filistinli gazeteci Ahmet ebu Artema: - "Hayvanlar dahi Filistinlilerden daha özgür. Bir uçtan bir uca arabayla yarım saatte gidebildiğiniz Gazze’de 2 milyon Filistinli hapis hayati yaşıyor"

Haber 19-03-19 01:41

İsrail Katar'ın yardımlarını Hamas'a karşı koz olarak kullanıyor

Filistinli uzmanlar, Katar'ın Gazze'ye gönderdiği mali yardımın İsrail tarafından önce engellenmesi daha sonra serbest bırakılması, Hamas'ın da tepki olarak yardımı almayı reddetmesinin ardında "İsrail'in ağır şartları ve bu yardımı koz olarak kullanması" gibi faktörlerin olduğunu belirtiyor - Filistinli siyasi analist Talal Avkel: "Liberman ve Bennett başta olmak üzere sağcı partiler seçimin yaklaşmasıyla Gazze'ye karşı kışkırtıcı tutum içine girdiler. Netanyahu da seçimlerde İsrail kamuoyunun ve Yahudi yerleşimcilerin görüşlerini dikkate alıyor, bu nedenle zaman zaman Katar'ın Gazze'ye yardımlarını koz olarak kullanıyor" - İsrail uzmanı gazeteci Haldun el-Bergusi: "İsrail hükümetinin Gazze politikalarına karşı oldukça fazla eleştiri var. Muhalefet lideri Tzipi Livni de Katar fonunun kabul edilmesini hükümetin Hamas'a teslim olduğunun bir işareti olarak gördüğünü açıklamıştı" - Filistinli yazar ve siyasi yorumcu Vedi Ebu Nassar: "Katar fonunun kabul edilmemesinin ardında İsrail'in daha önce Gazze'ye girecek mali desteklerin şartlarından daha ağır şartlar koymuş olabileceği ihtimali var"

Haber 29-01-19 02:40

Kaşıkçı cinayetinin 100'üncü gününde adalet arayışı sürüyor

Siyasi analistler, 100 gün önce vahşi bir cinayete kurban giden gazeteci Cemal Kaşıkçı davasının uluslararası boyuta taşınarak, UCM'ye başvurulmasını gerektiğini belirtiyor - Filistinli siyasi analist ve gazeteci Mahir Hicazi: "Türkiye'nin adaletin yerini bulması için davanın sonuna kadar peşini bırakmaması gerekiyor" - Suriyeli Türkmen analist Bekir Atacan: "Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'a yakın bazı suçluların gizlendiği yönünde haberler bulunuyor. Tüm bunlar Türkiye'nin en kısa zamanda UCM'ye başvurması gerektiğini ortaya koyuyor" "Bazı ülkeler, delillerin üstünü kapatmaya çalışıyor. Çünkü UCM'ye başvurulması onların lehine değil" - Iraklı araştırmacı yazar Nazir el-Kenduri: "Bu tür suçların tekrarlanmaması için uluslararası boyuta taşınması mutlaka gerekli. Sadece İstanbul'u ilgilendiren bir suç olarak, özel bir mesele gibi bırakılmaması lazım" - Suriyeli gazeteci Ahmed Kamil: "BM Güvenlik Konseyi yararlı olmayabilir. BM Genel Kurulu daha faydalı bir yol olsa da biraz uzun bir süreç. Bu konuda en iyi seçeneğin ABD Temsilciler Meclisi olacağını düşünüyorum"

Haber 09-01-19 14:26

Çok şükür ki Türkiye'deki Müslümanlar Filistin'in arkasında

Filistinli gazeteci Zaher Elbek: "Çok şükür Türkiye'deki Müslümanlar Kudüs ve Filistin'in her zaman arkasında. Çok şükür hem muzaffer Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de Türkiye halkı her zaman Kudüs'ün arkasında duruyor. Bu, bize çok büyük bir destek"

Haber 09-12-18 21:57

Türkiye Kaşıkçı olayında çok profesyonelce davrandı

Arap siyasi analistler, Türkiye'nin Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayında çok profesyonelce davrandığını ve iyi bir medya stratejisi izlediğini belirtti - Yemenli siyasi analist Hasan el-Ceberi: "Türkiye, olayın başından itibaren yüksek düzeyde medya stratejisi izledi ve çok profesyonelce davrandı" - Siyasi analist ve gazeteci Faruk Akkari: "Türkiye, Kaşıkçı olayı karşısında dikkatli, profesyonelce ve güvenilir bir şekilde hareket etti" - Filistinli siyasi analist Mahir Hicazi: "Türkiye'nin cinayet olayını basın organlarına nakletmesi için yüksek medya stratejisi vardı. Teknik ve yasal olarak görevini yerine getirebilmesi için medyaya kolaylıklar sağladı"

Haber 03-12-18 11:20

Gazze'de Kırmızı Halı Film Festivali başladı

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen festivalin açılışı, İsrail askerleri tarafından şehit edilen gazeteci Yasir Murteca'nın yönetmenliğini yaptığı "İki Sınır Arasında" filmiyle yapıldı

Haber 27-11-18 06:34

İsrail'in tutuklulara yönelik insanlık dışı uygulamaları ifşa edilmeli

Filistin Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti Başkanı İsa Karaki: - "Yüzlerce Filistinli çocuk somut bir suçlama yapılmaksızın idari tutukluluk kapsamında işgalci İsrail hapishanelerinde alıkonuluyor" - "Şu anda İsrail hapishanelerinde 6 binden fazla Filistinli tutuklu var. Bu tutuklularla ilgili bir an önce çalışmalar yapılmalı, İsrail'in bu insanlara uyguladığı insanlık dışı uygulamalar tüm dünyaya ifşa edilmeli. Bu ifşa, İsrail üzerinde bir baskı unsuruna dönüştürülmeli" - Gazeteci yazar Remzi Baroud: - "Filistin sorununu tartışmak, mülteci kamplarında yaşayan çocukların sorunu çözmüyor. O çocuklar hala o şartlarda yaşam mücadelesi vermeye devam ediyor. Onların durumlarını değiştirmeye yönelik pozitif ve somut bir şeyler ortaya koymak zorundayız"

Haber 18-11-18 15:30

GRAFİKLİ - Filistin davasıyla özdeşleşen lider: Yasir Arafat

Filistin'in efsanevi liderinin hayatının büyük bölümü Filistin davasına hizmetle geçti - Bağımsız Filistin için dönem dönem farklı yöntemlere başvuran Arafat, Ortadoğu'nun önde gelen liderlerinden biriydi - Ölümü üzerindeki şüpheler aradan geçen 14 yıla rağmen aydınlatılamayan Filistinli liderin zehirlendiği yönünde açıklamalar gündeme gelmişti - Arafat'ın ölümünün ardından Filistinli gruplar arasındaki ayrışma derinleşirken, İsrail bunu lehine kullandı

Haber 11-11-18 12:09

Filistin Merkez Konseyinin İsrail aleyhindeki kararları sembolik

Filistinli gazeteci-yazar Talal Avkel: "Bunlar, farklı bir üslupla daha ciddi bir şekilde kaleme alınmış, Filistin'in işgalcilerle arasındaki gelecekteki siyasetini resmeden, tekrarlayan kararlar" "Ortada 25 yıllık bir geçmiş ve gerçekler var, bunların tek kalemde silinmesi mümkün değil, zamana ve mekanizmaya ihtiyacı var" - Ramallah'taki Yabous Siyasi Araştırmalar Merkezi Müdürü Süleyman Beşarat: "Filistin yönetimi, Oslo Anlaşması'nın bir sonucudur, bu prensiple bakacak olursak ekonomik ve siyasi açıdan uluslararası bir gözetime sahip. Ancak bu anlaşmaya bağlılığını sonlandırırsa, uluslararası gözetimden de mahrum kalacak" - Ulusal Necah Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Ferid Ebu Dahir: "Yürütme otoritesinin, tekrarlanan bu kararları uygulamaya koyacak siyasi iradesi yok"

Haber 01-11-18 13:34

İsrail, Gazze ablukası protestosuna müdahale etti: 32 yaralı

İsrail deniz kuvvetlerinin, Gazze ablukasının kaldırılması talebiyle düzenlenen deniz eylemine müdahalesinde biri gazeteci 32 Filistinli yaralandı

Haber 15-10-18 21:01

İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinli kadın mahkumların dramı

Gözaltına alınan Filistinli kadın gazeteci Lama Khater'in eşi Hazem Fakhori: - "İsrail askerleri evimize baskın yaparak çocuklarımızın gözünün önünde eşimi tutukladı" - Addameer Mahkum Desteği ve İnsan Hakları Derneği Direktörü Sahar Francis: - “Kadın mahkumlar sadece fiziksel işkenceye maruz kalmıyor aynı zamanda cinsiyetlerinden dolayı da hedef alınıyor”

Haber 09-10-18 20:55

Hamas İsrail ile anlaşmaya hazır

Hamas'ın Gazze Sorumlusu Yahya es- Sinvar, İsrail'in "Yedioth Ahronoth" ile İtalyan'ın "La Repubblica" gazeteleri adına röportaj yapan İtalyan gazeteci Francesca Borri'yi Gazze'deki ofisinde kabul etti - Hamas'ın Gazze Sorumlusu Yahya es- Sinvar: "Kim dört sapanla nükleer güce sahip bir devlete karşı koymak ister. Savaş ile hiçbir şey elde edilemez" "Ben, İsrail ile asla savaşmam demiyorum ancak daha fazla savaş istemiyorum diyorum. Tek isteğim ablukanın kaldırılması. Benim ilk görevim halkımın menfaati için çalışmak, onları korumak, özgür ve bağımsız olma haklarını savunmaktır" "Ablukanın kaldırılması ve ateşkese karşı ateşkes. Ablukanın sürmesi, ateşkes anlamına gelmiyor" "Hala anlaşma sağlanabilmiş değil. Hamas ve diğer Filistinli gruplar anlaşmayı imzalamaya ve anlaşmaya bağlı kalkmaya hazır. Ancak şu ana kadar sadece işgal var"

Haber 04-10-18 13:08

Dünyaya Filistinlilerin yaşamı sevdiğini göstermek istiyorum

İsrail zulmü nedeniyle adı baskı, gözaltı, çatışma, ölüm, gözyaşı ile anılan Filistin'de, genç gazeteciler, ülkelerinin sesini dünyaya duyurabilmek için çalışıyor - Görevi gereği şehit kuzenlerinin cenazelerini takip etmek zorunda kalan Mohammad Awad: "Filistinli bir gazeteci olarak dünyaya Filistinlilerin yaşamı sevdiğini göstermek istiyorum. Filistinlilerin de güzel yaşama hakkı var. Ben bunun için çaba gösteriyorum" - Görüntü çekerken İsrail askerlerinin mermilerine hedef olan Ahmad Abuzwied: "Mermilerin bize geldiğini anlayınca yere yattık ve saatlerce öyle kaldık. Çünkü kafamızı çıkardığımızda ateş etmeyi sürdürüyorlardı. Biz sadece işimizi yapıyorduk ama hedef haline geliyoruz"

Haber 27-09-18 11:22

GÜNCELLEME - İsrail'den Gazzeli aktivistlere gerçek mermiyle müdahale

İsrail deniz kuvvetleri, Filistinlilerin deniz yoluyla Gazze ablukasını 7. kez kırma girişimine gerçek mermiyle müdahale etti - İsrail askerlerinin müdahalesinde şu ana kadar biri gazeteci olmak üzere 49 Filistinli yaralandı - YARALI SAYISI GÜNCELLENDİ

Haber 10-09-18 21:21

İsrail'den Gazzeli aktivistlere gerçek mermiyle müdahale

İsrail deniz kuvvetleri, Filistinlilerin deniz yoluyla Gazze ablukasını 7. kez kırma girişimine gerçek mermiyle müdahale etti - İsrail askerlerinin müdahalesinde şu ana kadar biri gazeteci olmak üzere 4 Filistinli yaralandı

Haber 10-09-18 18:49

İsrail askeri mahkemesi Filistinli gazeteciyi serbest bıraktı

Ofer Askeri Mahkemesi, Filistinli gazeteci Ala er-Rimavi'nin kefaletle serbest bırakılmasına karar verdi

Haber 21-08-18 01:43

İsrail bir haftada 7 Filistinli gazeteciyi gözaltına aldı

İsrail güçleri, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te biri gazeteci 15 Filistinliyi gözaltına aldı

Haber 06-08-18 14:00

İsrail askerleri Filistinli bir gazeteciyi gözaltına aldı

"TRT Arapça" kanalına da hizmet veren serbest gazeteci İbrahim Rantisi son bir haftada İsrail güçleri tarafından gözaltına alınan altıncı Filistinli gazeteci oldu

Haber 06-08-18 11:00

İsrail, Filistinli kadın yazarı kaba bir şekilde sorguluyor

Filistin Esirler Cemiyeti: - "Filistinli kadın gazeteci-yazar Lema Hatır, gözaltına alındığı ilk andan itibaren Aşkelon gözaltı merkezinde 'yoğun ve kaba bir şekilde' sorguya çekiliyor"

Haber 25-07-18 02:43

GRAFİKLİ - İsrail saldırıları ve ablukasına direnen şehir: Gazze

İsrail'in 7 Temmuz 2014'te başlattığı "Koruyucu Hat Operasyonu" adı altındaki saldırılarında 551'i çocuk olmak üzere 2 bin 158 Filistinli şehit oldu - Saldırılarda 3 bin 329 ev tamamen, 23 bin 445 ev ise kısmen yıkıldı - Alt yapısı ağır hasar gören Gazze'de 65 bin kişi evsiz kaldı - Saldırılarda 11'i Filistinli olmak üzere 12 gazeteci yaşamını yitirdi

Haber 08-07-18 11:40

Filistinli şehit çocuk bayramlığının arkadaşına verilmesini vasiyet etmiş

Gazze sınırında cuma günü düzenlenen "Milyonluk Kudüs gösterisine" katıldığı sırada İsrail askerleri tarafından şehit edilen 15 yaşındaki Heysem İmad el-Cemel'e, annesinin bayram hediyesi olarak aldığı yeni ayakkabıları giymek kısmet olmadı - Anne Vurud Cemel: - "Oğlumun günahı neydi? Hangi suçu işlemişti? Anne olarak oğlum büyüdü deyip seviniyordum. Ama işgalciler onu benden çaldı. Bir daha geri dönemeyecek" - Dede Ebu Lubde: - "İşgal rejimi, büyük küçük, kadın erkek, ilk yardım ekibi ya da gazeteci ayırt etmiyor. Çocuklarımızı öldürüyor. Ama bedeli ne olursa olsun dönüş hakkımızı talep etmeye devam edeceğiz"

Haber 11-06-18 14:53

GRAFİKLİ-ABD'nin desteğini alan İsrail Gazze'de katliam yapıyor

Filistinliler, Gazze'deki İsrail ablukasının kaldırılmasını ve 5 milyondan fazla Filistinli mültecinin topraklarına geri dönüşüne izin verilmesini talep ediyor - Gösterilerin başlangıcından bu yana İsrail askerlerinin saldırıları nedeniyle 120'den fazla Filistinli şehit oldu, 14 bine yakın Filistinli yaralandı - Şehit olanlar arasında 2 gazeteci, 2 sağlık çalışanının yanı sıra, 18 yaş altındaki 13 Filistinli de bulunuyor

Haber 09-06-18 11:29

GÜNCELLEME - İsrail askerleri Gazze sınırında 4 Filistinliyi şehit etti

İsrail askerlerinin Gazze sınırında gösteri düzenleyen Filistinlilere ateş açması sonucu biri çocuk 4 Filistinli şehit oldu - Olaylarda 48'i çocuk, 20'si kadın, 2'si sağlık görevlisi ve 5'i gazeteci 618 kişi yaralandı ŞEHİT SAYISI EKLENDİ

Haber 08-06-18 20:42

İsrail askerleri Gazze sınırında 3 Filistinliyi şehit etti

İsrail askerlerinin Gazze sınırında gösteri düzenleyen Filistinlilere ateş açması sonucu biri çocuk 3 Filistinli şehit oldu - Olaylarda 48'i çocuk, 20'si kadın, 2'si sağlık görevlisi ve 5'i gazeteci 618 kişi yaralandı

Haber 08-06-18 19:23