Filistinli Gazeteciler Sendikasi Haberleri

Hakan Ural, 'Sözde gazeteci' diyerek eleştirilere yanıt vermişti! Fatih Altaylı'dan bomba yorum

Hakan Ural'ın İran’ın İsrail’e yönelik misillemesine ilişkin yorumları sosyal medyada çok konuşulmuştu. Eleştirilere cevap veren Ural," Sözde gazeteciler’ yoluyla, belli odakların topyekün bir saldırısıyla karşı karşıya kaldım” demişti. Konuyla ilgili gazeteci Fatih Altaylı'dan yorum geldi.

Magazin 2024-04-16 10:57:19

Akşener'in profiline tıklayan Fatih Portakal inanamadı! Canlı yayında kameraya gösterdi... 2-3 gündür tuhaf bir gelişme yaşanıyor

İYİ Parti'de genel başkanlığı devretmesi beklenen Meral Akşener'in sosyal medya hesabında son günlerde attığı adımlar gündem oldu. Akşener peş peşe birçok İYİ Partiliyi ve gazeteciyi ya engelledi ya da takipten çıktı. Bu isimler arasında koltuğuna talip olanlar gibi gazeteciler Fatih Portakal ve İsmail Saymaz da vardı. Fatih Portakal'ın canlı yayında "gereksiz bir kapris, çocukça bir hareket" tepkisi dikkat çekti. İsmail Saymaz da "Ben şanslı gruptanım" dedi.

Haber 2024-04-16 09:15:06

SON DAKİKA | İddialar gündem olmuştu! YÖK'ten yatay geçiş ve özel öğrencilik açıklaması geldi

Son dakika haberi: YÖK, bazı basın ve yayın organlarında, Yükseköğretim Kurulu'nun Sudanlı ve Filistinli öğrencilere belgesiz, koşulsuz yatay geçiş hakkı verdiği yönündeki iddialara yanıt verdi. YÖK'ün açıklamasındaki özel öğrencilik detayı dikkat çekti.

Haber 2024-04-07 10:15:34

Gazeteciler ısrarla seçimi sordu! YSK Başkanı'nın yanıt olay oldu: Ödül aldım biraz da onu konuşalım

31 Mart seçimleri sona erse de Yüksek Seçim Kurulu'nun yoğun mesaisi devam ediyor. Birçok il ve ilçe için yapılan itirazlar kurul tarafından görüşülüp karara bağlanıyor. Bugün de en çok Hatay'daki son durum merak ediliyordu. Ancak YSK'ya girerken açıklama Başkan Ahmet Yener'in 'ödül' sözleri gündem oldu.

Haber 2024-04-06 12:05:37

Gazze’de gönüllü doktorluk yapan Taner Kamacı, tüyler ürperten anları anlattı

18 Mart tarihinde uluslararası bir insani yardım derneği ve Avrupa Filistinli Hekimler Derneği aracılığıyla Gazze’ye gönüllü olarak giden Op. Dr. Taner Kamacı, görev yaptığı Diyarbakır’a döndü.

Yurthaber 04-04-24 14:46

Gazeteci ve karikatürist Ali Galip Altunçul bugün son yolculuğuna uğurlanacak

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, gazeteci ve karikatürist Ali Galip Altunçul, 78 yaşında hayatını kaybetti.

Yurthaber 26-03-24 12:20

Gazze ölüme terk edildi! İsrail BM'ye bildirdi: Artık gıda konvoyu giremeyecek...

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsraillilerin artık Gazze'nin kuzeyine gönderilen gıda yardım konvoylarına izin vermeyeceğini açıkladı. Yetkili isim İsrail'in bu kararı sonrası kıtlığa doğru gidişin hızlanacağını ifade etti.

Haber 25-03-24 11:04

Son dakika | Netanyahu dediğini yaptı: Refah'ta kanlı saldırı! Haber bile verilmemiş, bilanço ağır

Son dakika haberi: İsrail'in uzun süredir planladığı Refah saldırısı başladı! Filistin'den ilk açıklama geldi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 14 Filistinli hayatını kaybetti. Katar, "İsrail'in olası Refah saldırısı görülmemiş bir vahşete ve büyük yıkıma yol açar" açıklamasında bulundu.

Haber 19-03-24 13:04

Gazze'de kanlı gece: İsrail'in saldırılarında 80 Filistinli öldürüldü

Filistin haber ajansı WAFA, İsrail'in gece boyunca Gazze Şeridi'ne yönelik yoğun saldırılarda bulunduğunu ve bu saldırılarda 80 Filistinlinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Haber 16-03-24 09:22

Hamas'ın 2 numarası gölge adam öldürüldü! İddiayla ilgili peş peşe açıklamalar... Aslan lakaplı milli futbolcu da bombardımanda can verdi

İsrail güçlerinin gözünden kolayca kaçabiliyor, hatta bu nedenle "gölge adam" olarak anılıyordu... 7 Ekim saldırısının arkasındaki isim olduğu belirtilen ve Hamas'ın 2 numaralı ismi olarak bilinen Mervan İsa'nın öldürüldüğü haberi Hamas'ta endişe yarattı. Öte yandan İsrail'in saldırılarında "aslan" lakaplı Filistinli futbolcu Muhammed Berekat öldürüldü.

Haber 12-03-24 15:38

İsrail'in yardım bekleyenlere yönelik katliamının görüntüleri ortaya çıktı!

İsrail'in Gazze'de gıda yardımı bekleyen kalabalığın üstüne ateş açması sonucu 104 kişi Filistinli hayatını kaybederken, 760 kişi ise yaralandı. O katliama dair görüntüler ortaya çıktı. Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden'dan ateşkese yönelik açıklama geldi.

Haber 29-02-24 18:18

Akşener'in öfkelenip Hadi be dediği kadın isyan etti! 'AK Parti' çıkışı dikkat çekti: Onların maaşı iyi, bizler perişan!

Dün İYİ Parti lideri Meral Akşener'in "Hadi be!" deyip uzaklaşana dek tartıştığı vatandaştan dikkat çeken açıklamalar geldi. Akşener'in kadınla konuşurken kullandığı sert üslup kısa sürede geniş yankı uyandırmış, gazeteciler Cüneyt Özdemir ve Fatih Portakal'dan gündem yaratan yorumlar gelmişti. Akşener'in "Biz millet için parti kurduk" diyerek tepki gösterdiği kadın "AK Parti'ye yarayacak, olan bize olacak. Onların zaten maaşı iyi, aşı iyi, ekmeği iyi, bizler perişan" sözleriyle isyan etti.

Haber 28-02-24 10:10

Yürek yakan görüntüler! Ölen eşini hayata döndürmek çok uğraştı ama başaramadı

İnsanlık dramının yaşandığı Gazze'den gelen görüntüler yürek sızlatıyor. Filistinli bir kadının yaralı eşini hayata döndürme çabası yürekleri yaktı.

Haber 26-02-24 14:46

Ünlü gazeteciler birbirine girdi! Yağız Sabuncuoğlu ile İbrahim Haskoloğlu sosyal medya hesaplarından kapıştı! ''Şerefim namusum üzerine söz veriyorum, seninle görüşeceğiz...''

Türkiye'nin tanıdığı ünlü gazeteciler Yağız Sabuncuoğlu ve İbrahim Haskoloğlu sosyal medyada birbirlerine girdi. Paylaşılan bir haber üstünde tartışmaya başlayan ikilinin konuşması şiddetlendi ve istenmeyen yerlere geldi.

Spor 19-02-24 16:04

Filistinli heyet, Çanakkale kahramanı Seyit Onbaşı'nın kabrini ziyaret etti

Balıkesir'in Havran ilçesinin kardeş şehirlerinden Filistin'in Salfeet kentinden gelen 4 kişilik heyet, ekonomik ve kültürel alanlarda işbirliğine ilişkin temaslarda bulundu.

Yurthaber 14-02-24 13:23

Gazze'de 3 aşamalı ateşkes! Hamas kabul etti, her biri 45 gün sürecek

7 Ekim'de başlayan çatışmalar devam ederken dünyanın yakından takip ettiği Gazze'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Filistinli kaynaklar, Hamas'ın Gazze'de her biri 45 gün sürecek 3 aşamalı esir takası ve ateşkes öngören planı kabul ettiğini bildirdi.

Haber 07-02-24 12:31

Altun, Gazze'de öldürülen gazetecilere dikkat çekti: Bu gazeteciler hakikat için mücadele eden kahramanlardır

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul’da İletişim Başkanlığınca düzenlenen Gazze Savaşı'nda Medyanın Hakikat Mücadelesi: Şiddet, Dezenformasyon, Sansür Sempozyumu'nda konuştu. 7 Ekim'den bu yana 120 gazetecinin şehit olduğunu vurgulayan Altun, "Eğer bu kahramanların gayretleri olmasaydı, bugün İsrail’in katliamlarından, Gazze halkının maruz kaldığı zulümden dünya haberdar olamayacaktı." dedi.

Haber 26-01-24 15:14

Türkiye’de tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybeden 2 Filistinli son yolculuğuna uğurlandı

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında yaralanan ve tedavi için getirildikleri Türkiye’de hayatını kaybeden 2 Filistinli, Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı.

Yurthaber 25-01-24 14:38

Bodrum'da öğretmen ve öğrenciler Filistinli çocuklar için klip çekti

Muğla'nın Bodrum ilçesinde öğretmenler ve öğrenciler, Filistinli çocuklar için bestelenen şarkıyı söyleyip klip hazırladı.

Yurthaber 24-01-24 13:26

Medya mensupları, Atatürk Üniversitesinde bir araya geldi

Atatürk Üniversitesi tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle düzenlenen yemek programında yerel ve ulusal medya mensuplarıyla bir araya gelindi.

Yurthaber 11-01-24 09:05

Muğla'da Haberci gözüyle Muğla fotoğraf sergisi açıldı

Muğla'da, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla Muğla Basın Emekçileri Platformu tarafından "Haberci Gözüyle Muğla" fotoğraf sergisi açıldı.

Yurthaber 11-01-24 07:51

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Meslek Ödülleri verildi

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyetinin "Meslek Ödülleri" sahiplerini buldu.

Yurthaber 11-01-24 07:43

Depremlerde hayatını kaybeden gazeteciler için Adıyaman'da mevlit okutuldu

Adıyaman Faal Gazetecileri (AGAD) tarafından, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde hayatını kaybeden gazeteciler için mevlit okutuldu.

Yurthaber 10-01-24 15:24

Gazeteciler için yeşil pasaport adımı: Yasa teklifi Meclise sunuldu

Meslekte 15 yıl kıdemi bulunan basın kartı sahibi basın mensuplarına yeşil pasaport verilmesi gündemde. MHP, söz konusu düzenlemeye ilişkin yasa teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Haber 10-01-24 15:21

Depremde hayatını kaybeden AA muhabiri Burak Milli, mezarı başında anıldı

Hatay'da 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde İskenderun ilçesindeki evinde eşi ve 5 aylık bebeğiyle hayatını kaybeden Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Burak Milli, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde mezarı başında anıldı.

Yurthaber 10-01-24 15:21

Hatay'da depremde hayatını kaybeden gazeteciler anıldı

Hatay'da, 6 Şubat'taki depremlerde yaşamını yitiren gazeteciler için anma programı düzenlendi.

Yurthaber 10-01-24 14:35

Gaziantep'te 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü plaket töreni düzenlendi

Gaziantep'te Anadolu İnternet Gazetecileri Federasyonu tarafından "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla plaket töreni yapıldı.

Yurthaber 10-01-24 14:07

Eskişehir'den aday olan Nebi Hatipoğlu'ndan basın mensuplarına 'asgari ücret' vaadi!

Siyaset gündeminin son zamanlarda çok konuşulan isimlerinden olan AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Eskişehir Nebi Hatipoğlu'nun basın mensuplarına yönelik seçim vaadi tartışmalara yol açtı. Basın mensupları ile ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde bir araya gelen Hatipoğlu seçildiği takdirde kentteki tüm gazetecilere her ay dönemin asgari ücreti kadar bir ödeme yapacağını söyledi. Hatipoğlu'nun vaadine Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti'nden tepki geldi.

Haber 09-01-24 17:50

Depremi Hatay'da yaşayan basın mensupları, Çalışan Gazeteciler Günü'nü buruk geçiriyor

Depremlerin yıkıma neden olduğu Hatay'da, yakınlarını ve meslektaşlarını yitiren basın mensupları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü buruk karşılıyor.

Yurthaber 09-01-24 11:21

İsrail polisi, 3 yaşındaki Filistinli kız çocuğunu öldürdü

İsrail polisi, bir kontrol noktasına düzenlenen araçlı saldırıya karşılık verildiği sırada “yanlışlıkla” 3 yaşındaki Filistinli kız çocuğunun vurularak öldürüldüğünü açıkladı.

Haber 07-01-24 21:55

'Mossad'ın Türkiye'deki ajanlarının meslekleri şaşırttı! 200 dolara o caminin videosunu İsrail'e atmışlar: Şüphe uyandırmayan kişi detayı

İsrail'in Dış İstihbarat servisi Mossad'a ajanlık yapan casuslarla ilgili çarpıcı bilgilere ulaşıldı. Ajanların kimisi Filistin derneklerinde görevli kimisinin de Filistinli yaralılarla ilgilendiği tespit edildi. Bir kişi ise 200 dolar karşılığında bir caminin videosunu İsrail'e gönderdi. İşte detaylar...

Haber 06-01-24 09:54

MHP'den gazeteciler için yeşil pasaport teklifi! TBMM'ye sunuldu

MHP, 15 yıl mesleki kıdemi bulunan basın kartı sahibi basın mensuplarına hususi damgalı pasaport (yeşil pasaport) verilebilmesine yönelik kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

Haber 05-01-24 15:36

Niğde’de Şeyh Salih Aruri ve Filistinli Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı

Niğde Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen programla Hamas Başkan Vekili Şeyh Salih Aruri ve Filistinli Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Yurthaber 04-01-24 11:36

İsrail'in yeni planı ortaya çıktı! İlk aşamada o ülkeler var

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken Tel Aviv hükümetinin yeni planı ortaya çıktı. Buna göre İsrail'in, ülkede çalışan Filistinli iş gücünü dünyanın çeşitli ülkelerinden getireceği yabancı işçilerle değiştirmeyi planladığı bildirildi. Plan ilk aşamada, Sri Lanka'dan 25 bin, Çin'den 20 bin, Hindistan'dan 17 bin, Tayland'dan 13 bin ve Moldova'dan 6 bin işçinin getirilmesini içeriyor.

Haber 01-01-24 17:13

Mehmet Büyükekşi yalnızca tek bir soruyu yanıtladı! TFF Başkanı'ndan göndermeli cevap... Denk mi geldi, denk mi getirildi?

Suudi Arabistan'da yaşanan olay sonrası Galatasaray ve Fenerbahçe yurda dönerken, TFF ve beraberindeki gazeteciler de aynı uçakta Türkiye'ye döndü. Uçakta Mehmet Büyükekşi soruları yanıtsız bırakırken, yalnızca tek bir soruyu cevapladığı öğrenildi. İşte detaylar...

Spor 30-12-23 14:19

Hepsi yarı çıplak, tank namluları karşısında çaresizce beklediler! Stadyumda insanlık dışı görüntüler: İsrail'in zulmü sosyal medyayı ayağa kaldırdı

Aralarında çocuklar da vardı yaşlılar da... Onlarca Filistinli bir stadyumda soğuk havada yarı çıplak soyulmuş halde kendilerine çevrili tank namluları arasında insanlığa sığmayan zulme maruz kaldı. Akla hayale sığmayan o anların görüntüleri sosyal medyada büyük tepki topladı.

Haber 27-12-23 09:45

BM, Gazze'deki mevcut duruma dikkat çekti: Nüfusun dörtte biri açlıktan ölüyor

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) İletişim Direktörü Juliette Touma, iki buçuk aydan fazla bir süredir İsrail saldırılarına maruz kalan Gazze'deki mevcut durumun "ürpertici" olduğunu belirtti.

Haber 22-12-23 19:28

Tokat attığı kadınla gazeteciler önünde özür dileyerek uzlaştı

Zonguldak'ta bir kişi, tartışma sonucu tokat attığı kadınla gazeteciler önünde özür dileyerek uzlaşmaya vardı.

Yurthaber 22-12-23 13:49

Edirne'de Bulgar zulmünde katledilen Türkan bebek için yapılacak törende Filistinli çocuklar da anılacak

Bulgaristan'da 1984 yılında dönemin yönetiminin asimilasyon girişimi sırasında çıkan olaylarda annesinin kucağında 1,5 yaşındayken öldürülen Türkan Feyzullah için Edirne'de düzenlenecek anma töreninde, İsrail'in saldırılarında öldürülen Filistinli çocuklar da anılacak.

Yurthaber 22-12-23 10:44

Filistin Devlet Başkanı Abbas, ABD'nin kararına tepki gösterdi!

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD'nin dün Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde oylamaya sunulan Gazze Şeridi’nde acil insani ateşkes çağrısı yapan karar tasarısını veto etmesini kınayarak, Gazze Şeridi'ndeki Filistinli çocuk, kadın ve yaşlıların İsrail güçleri tarafından katledilmesinden ABD'yi sorumlu tuttu.

Haber 09-12-23 19:22

'Berbat bir adamsın! Yatacak yerin yok' Gazeteciler sosyal medyada kapıştı! Cüneyt Özdemir ve Erk Acarer birbirine girdi

Sosyal medyada gazeteci Erk Acarer ile gazeteci Cüneyt Özdemir'in atışmasını konuşuyor. İki isim sosyal medya platformu üzerinden yaptıkları paylaşımlarla birbirine girerken kavganın fitilini ateşleyen şey ise Özdemir'in yayınına Hakan Atilla'yı konuk etmesinin ardından yaptığı paylaşıma Acarer'in verdiği yanıt oldu.

Haber 02-12-23 12:36

İsrail'in Gazze'deki zulmü yeniden başladı! Yardımlar durduruldu, hava bombardımanı başladı, sağlık sistemi felce uğradı...

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği operasyonlar 4 günlük "insani ara"nın ardından 3 gün daha uzatılmıştı. Mutabakata varılan esir takası çerçevesinde 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir serbest bırakılmıştı. İsrail bu sabah "insani aranın" sona erdiğini ve Gazze'ye yönelik saldırıların başladığını duyurmuştu. Saldırılarda bir AA kameramanı hayatını kaybetti. Gazze'de insani yardım tırları durduruldu. Dünya Sağlık Örgütü ise sağlık sisteminin "felç" olduğunu duyurdu...

Haber 01-12-23 17:49

Kerem Aktürkoğlu attığı golü Filistinli çocuklara armağan etti! Duygulandıran paylaşım

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu beşinci maçında Galatasaray, Manchester United ile 3-3 berabere kaldı. Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Kerem Aktürkoğlu, 71. dakikada muhteşem bir gole imza attı. Aktürkoğlu, attığı golü Filistinli çocuklara armağan etti.

Spor 30-11-23 10:15

Gigi Hadid İsrail paylaşımıyla tepki çekti! Paylaşımı silip açıklama yaptı

Baba tarafından Filistinli olan 28 yaşındaki süper model Gigi Hadid, İsrail ile Filistin arasındaki çatışma hakkında görüşlerini paylaşmaktan çekinmiyor. Pişmanım İsrail ile ilgili silmek zorunda kaldığı paylaşımıyla tepki çeken Gigi Hadid açıklama yaptı.

Magazin 30-11-23 10:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından Filistin Dayanışma Günü için mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, "Türkiye, tarih boyunca olduğu gibi bugün de devleti ve milletiyle Filistinli kardeşlerinin yanındadır." ifadelerine yer verdi.

Haber 29-11-23 19:09

Geçici ateşkeste 5. takas! 10 İsrailli esir daha yetkililere teslim edildi

Katar Dışişleri Bakanlığı, Gazze’de bulunan 10 İsrailli esirin ülkelerine getirilmek üzere Kızılhaç yetkililerine teslim edildiğini duyurdu. Öte yandan serbest bırakılacak 30 Filistinli esirin isim listesi yayımlandı.

Haber 28-11-23 21:49

İsrail, 33 Filistinli çocuk ve kadın esiri serbest bırakıldı

Hamas ile İsrail arasında varılan esir takası mutabakatı kapsamında İsrail hapishanelerinden Filistinli 30'u kadın, 3'ü çocuk 33 esir salıverildi. Hamas ile İsrail arasında varılan mutabakat kapsamında Gazze Şeridi'nden 50 İsrailli kadın ve çocuk esir, İsrail hapishanelerinden de 150 Filistinli kadın ve çocuk esir serbest kalmış oldu.

Haber 28-11-23 06:49

SON DAKİKA | 'Anlaşmaya yakınız' diyerek duyurdular! Mısır'dan önemli açıklama: Gazze'de ateşkesin 2 gün daha uzatılması...

Son dakika haberi: Mısır'dan yapılan açıklamada "Gazze'de ateşkesin 2 gün daha uzatılması için taraflarla anlaşmaya yakınız" denildi. Öte yandan açıklamada "Bugün 11 İsrailli ve 33 Filistinli rehinenin serbest bırakılması için görüşmelerimiz sürüyor" ifadeleri yer aldı.

Haber 27-11-23 17:41

İsrail ile Hamas arasındaki 3. rehine takası gerçekleşti

Mısır Basın Enformasyon Kurumu Başkanı Ziya Raşvan'ın teslim edilecek kişilerin isimlerini içeren listeyi aldıklarını açıklamıştı. Mısır medyasında yer alan habere göre, 14 İsrailli ve 3 yabancı Kızılhaç tarafından teslim alındı. İsrail ise Hamas’ın 14 İsrailli ve 3 yabancı uyruklu esiri bırakmasının üzerine 39 Filistinli mahkumu serbest bıraktı.

Haber 26-11-23 18:46