Finansman Haberleri

Fuzul Pazarlama ve Marka İletişim Müdürü Burak Salman: Fuzul ev de aldırır oto da!

Bir finans şirketi olarak güven temelli iletişim stratejimizi, daha yalın ve herkes tarafından anlaşılabilir bir hâle getirmeyi amaçladık. Bu yılki ilk reklam filminde tasarruf finansman sisteminin özünü en iyi şekilde tanımladığımızı düşündüğümüz "Fuzul Ev de Aldırır Oto da" sloganını ön plana çıkardık.

Finans 2024-04-16 12:13:44

'Güçlü ve çevik liderliği takdir edildi': IMF Başkanlığı koltuğundaki isim değişmedi

Uluslararası Para Fonunun (IMF) başkanlığına Kristalina Georgieva'nın yeniden seçildiği duyuruldu. Karar oy birliği ile alındı. Açıklamada, kurulun, Georgieva'nın etkili politika tavsiyesi, kapasite geliştirme ve finansman yoluyla fonun üyelerine verdiği desteği güçlendirmeye odaklandığı ifade edildi.

Finans 2024-04-14 10:27:39

Bakan Şimşek Dünya Bankası ile işbirliğini duyurdu! 5 yıl boyunca geçerli olacak: Yürürlüğe girdi

Bakan Şimşek, Dünya Bankası ile yürütülen güçlü işbirliği kapsamında gelecek 5 yıllık döneme ilişkin mali işbirliği programı oluşturulduğunu belirterek, "Dünya Bankasının ilk 3 yıl içinde ülkemize ilave 18 milyar dolarlık finansman sağlayacağı Ülke İşbirliği Çerçevesi Programı, Bankanın İcra Direktörleri Kurulunda görüşülerek yürürlüğe girdi" dedi.

Finans 2024-04-10 13:40:56

EBRD'nin ardından şimdi de Dünya Bankası! Bakan Şimşek açıkladı: 1,5 milyar dolarlık kaynak temin edildi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, EBRD'nin ardından Dünya Bankası'ndan da 3 proje için 1,5 milyar dolarlık kaynak temin edildiğini duyurdu. Şimşek, "Projeyle KOBİ'lere uygun koşullu finansman sağlanarak daha yeşil üretim sistemlerine geçişleri desteklenecek." değerlendirmesini yaptı.

Finans 2024-03-29 10:23:56

EBRD'den Antalya Havalimanı için 50 milyon Euro'luk ek finansman

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD) Antalya Havalimanı'na 50 milyon Euro'luk ek finansman sağlanmasına karar verildi.

Finans 27-03-24 08:38

Son dakika! Deprem bölgesiyle ilgili dev anlaşma! İmzalar atıldı: 500 milyon euro... Bakan Şimşek'ten ilk açıklama

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası arasında deprem bölgesine 500 milyon euro finansman desteği sağlanmasına ilişkin mutabakat zaptı imzalandı.

Finans 26-03-24 13:07

Türk Eximbank 140 milyon euroluk kredi sağladı

Türkiye İhracat Kredi Bankası AŞ, 10 yıl vadeli 140 milyon euroluk finansman sağladığını duyurdu.

Finans 22-03-24 17:12

Türkiye Varlık Fonu'ndan ilk uluslararası İslami finansman işlemi: 100 milyon dolar değerinde anlaşma imzalandı

Türkiye Varlık Fonu, Sharjah Islamic Bank ile 3 yıl vadeli olmak üzere 100 milyon dolar değerinde murabaha finansmanı anlaşması imzalayarak ilk İslami finansman işlemini gerçekleştirdi.

Finans 20-03-24 12:36

Deprem bölgesindeki KOBİ’lere finansman desteği! 4 milyar TL hesaplara yatacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, deprem bölgesindeki KOBİ'lere verilecek destek miktarını açıkladı. Kacır 4 milyar TL'nin ödemelerinin bugün başlayacağını duyurdu.

Finans 07-03-24 11:06

Bakan duyurdu: Esnaf finansman desteği kredisinde limit artırıldı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, esnafa finansman desteği kredisinde limitlerin artırıldığını açıkladı. Yeni kredi limiti miktarı ne kadar oldu?

Finans 29-02-24 11:31

Banka dışı finans sektöründe hacim 1,2 trilyonu buldu

Finansal kiralama, faktoring, finansman, varlık yönetim ve tasarruf finansman şirketlerinin 2023 yılında işlem hacmi 1 trilyon 220 milyar lira olarak gerçekleşti.

Finans 27-02-24 16:00

Bugünden itibaren hesaplara geçiyor: Bakan Bolat'tan duyurdu: Antalya esnafına ilave finansman desteği

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Antalya'daki yağıştan etkilenen esnafa ilave finansman desteği sağlayacaklarını duyurdu.

Finans 16-02-24 14:40

4 şehirde düşük faizli kredi verilecek! Bakan Bolat açıkladı: Geri ödemeler 6 ayda bir

Ticaret Bakanı Bolat'tan deprem bölgesine 400 milyon liralık finansman desteği sağlanacağını duyurdu. Bakan Bolat, "Bugün, yarın inşallah bu 4 vilayete gönderilmiş olacak. Yüzde 26 finansman maliyetiyle 6 ayda bir geri ödemeli, toplam 5 yıl vadeli, bu uygun şartlı finansman desteğinin esnaf ve sanatkarlarımız için hayırlı olmasını diliyorum" ifadeleri kullandı.

Finans 06-02-24 12:29

Giyim sanayicilerinden deprem bölgesi için çağrı: Finansman desteği verilsin, kredileri yapılandırılsın

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya, 6 Şubat depremlerinden etkilenen üreticilere finansman desteği verilmesi ve kredilerinin yapılandırılması için çağrıda bulundu.

Finans 04-02-24 14:11

Türk Eximbank 500 milyon dolarlık finansman sağladı

Türk Eximbank, uluslararası sermaye piyasalarından 500 milyon dolarlık finansman sağladı.

Finans 01-02-24 10:54

Elon Musk'tan 500 milyon dolar iddiasına yalanlama

Elon Musk, yapay zeka şirketinin 1 milyar dolarlık finansman hedefine doğru 500 milyon dolar güvence altına aldığı yönündeki haberleri yalanladı.

Finans 21-01-24 11:42

Dünyanın en büyük ikinci yatırım şirketi Türkiye'yi radarına aldı

Vanguard'ın Gelişmekte Olan Piyasalar Aktif Sabit Gelir Küresel Eş Başkanı Nick Eisinger, TL cinsinden devlet tahvilleriyle ilgilendiklerini açıkladı. Eisinger, "Türkiye'nin makroekonomi politikalarındaki değişiklikleri çok olumlu bir dizi gelişme olarak görüyoruz. Politika değişiklikleri, Türk ekonomisinin temellerinde iyileşme ve daha kolay bir finansman görünümü sağlayacaktır." açıklamasını yaptı.

Finans 19-01-24 14:39

BDDK duyurdu: Bankalara enflasyon muhasebesi geliyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankalar ile finansal kiralama, faktoring, finansman, tasarruf finansman ve varlık yönetim şirketlerinin enflasyon muhasebesine geçeceğini açıkladı.

Finans 16-01-24 13:12

Eminevim gerçekleştirdiği teslimatlarla 250 binden fazla ailenin yüzünü güldürdü

Tasarruf finansman sektörünün lideri olma sorumluluğu ile uzun yıllardır sektörün gelişimine yön veren Eminevim, BDDK lisanslı bir finans kurumu olarak ülke çapındaki 119 şubesi ile 85 milyonluk Türkiye’ye hizmet sunuyor.

Finans 28-11-23 16:41

Bakan Şimşek ‘imzalar atıldı’ diyerek duyurdu: 2018'den beri ilk finansman

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bu yıl proje finansmanı amacıyla sağlanan dış kaynak tutarının 7,5 milyar dolara ulaştığını bildirerek yeni yapılan anlaşmayla ilgili bilgi verdi. Şimşek yaptığı açıklamada “Uluslararası rezervleri artırarak kırılganlığı azaltıyoruz. Enflasyon ve cari açıkta kalıcı düşüş için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Finans 17-11-23 13:11

Mehmet Şimşek'ten kredi açıklaması! Türk Eximbank'ın hamlesini duyurdu: Krediye erişimde yeni dönem

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, krediye erişimi kolaylaştıracak yeni adımı duyurdu: "Türk Eximbank, katma değerli ve yüksek teknolojili ihracat yapan firmaların finansman sorunlarını çözme amacıyla, teminat mektubunun yanı sıra farklı teminat türleriyle kredi kullandırılmasını sağlayacak" diye konuşan Bakan Şimşek, ihracatı artırmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edileceğinin altını çizdi.

Finans 13-11-23 10:47

Risk primi düştü, sermaye artışının sinyalini Bakan Şimşek verdi! 'Tek haneli enflasyon' sözleri dikkat çekti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'ye yatırımcı güveninin geri geldiği yönünde önemli bir mesaj verdi. Güven artması sonucu dış finansman imkanlarında iyileşmenin rezervlerdeki yansımasına işaret eden Bakan Şimşek, risk priminin inmesiyle birlikte sermaye girişi olacağını kaydetti. Şimşek'in tek haneli enflasyon sözleri de dikkat çekti.

Finans 12-11-23 15:40

Mersin’de terör örgütlerine operasyon: 6 gözaltı

Mersin’de silahlı terör örgütü DEAŞ ile PKK/KCK’ya finansman desteği sağladığı iddia edilen şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.

Yurthaber 10-11-23 10:16

Terör örgütlerine finansman sağlıyorlardı! Sabahın ilk ışıklarında harekete geçildi

Mersin'de, DEAŞ ve PKK/KCK silahlı terör örgütlerine finansman sağladığı belirtilen 2 kişi gözaltına alınırken, 2 kişinin de yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Haber 10-11-23 09:33

Merkez Bankası hedefleri işaret edildi: EKK'den avans kredisi kararı: 'Uyumlu olacak...'

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantıda, yatırım taahhütlü avans kredileri (YTAK), kurumların dış finansman kullanım kapasitesi ve yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması konuları ele alındı.

Finans 30-10-23 12:01

Yatırım turuna çıkan Bakan Şimşek açıkladı: 'Yurt dışından önemli bir finansman imkanı sağlanacak'

Avrupa'dan Körfez ülkelerine birçok ülkeye yatırım turu kapsamında ziyaret gerçekleştiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten dikkat çekici bir mesaj geldi. Yurt dışından önemli bir finansman imkanı sağlanacağını açıklayan Bakan Şimşek, para ve maliye politikasına ilişkin önümüzdeki dönemde yapılacak düzenlemelerin de sinyalini verdi.

Finans 22-10-23 15:41

Terör örgütü DEAŞ'a finansman sağladığı iddia edilen 3 kişi yakalandı

İzmir merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda terör örgütü DEAŞ'a finansman sağladığı öne sürülen 3 şüpheli gözaltına alındı.

Yurthaber 10-10-23 11:30

SON DAKİKA | Merkez Bankası'ndan yeni karar, bankalara talimat verildi! Finansman maliyetini düşürüldü, firma limitleri yükseltildi

Son dakika haberi: Merkez Bankası, ihracatçının finansman maiyetini düşürdü, firma limitlerini yükseltti. Bankalara gönderilen uygulama talimatına göre, reeskont kredilerinin toplam faiz maliyeti, Merkez Bankası politika faizi seviyesini aşmayacak. Buna göre, mikro işletmeler için reeskont limiti 5 milyon TL, küçük işletmeler için 50 milyon TL, orta ölçekli işletmeler için de 250 milyon TL olarak güncellenecek.

Finans 05-10-23 12:59

Borsa İstanbul'da yeni dönem! Daha erken finansman için çözüm: Girişim Sermayesi Pazarı oluşturuldu

Borsa İstanbul'da Girişim Sermayesi Pazarı oluşturuldu. GSP'de işlem görmeye başlayan şirketler, halka açık hale gelerek SPK ve Borsa İstanbul mevzuatına tabi olacak. Söz konusu pazar sayesinde şirketlerin daha erken finansman imkanı bularak büyümelerini ve kurumsallaşmalarını daha sağlıklı bir biçimde gerçekleştirmeleri hedefleniyor.

Finans 02-10-23 10:03

Mehmet Şimşek'ten özel sektör vurgusu! 'Kapanması mümkün görünmüyor'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Küresel ölçekte altyapı yatırımlarının finansman açığının özel sektör devreye girmeden kapanması mümkün görünmüyor. Çok taraflı kalkınma bankalarının bu alana odaklanarak yeni finansal araçlar geliştirmesi ve ülkelerin ihtiyaçlarına cevap verme kapasitelerini artırması çok önemli" açıklamasını yaptı.

Finans 26-09-23 14:16

Sayıştay raporunda ortaya çıktı! 'Yap-İşlet-Devret'te Hazine, 123 milyar liralık kur farkı ödedi

Döviz kurundaki yükseliş Hazine’nin garanti ettiği borçları arttırdı. Kamu-özel işbirliği kapsamında yap-işlet-devret ve benzeri finansman modelleri kapsamında verdiği garantiler için 2023 yılına devredilen toplam rakam 402 milyar 493 milyon liraya ulaştı. Dövizdeki yükselişten dolayı ise 2022 yılında 123,1 milyar lira tutarında kur farkı ödedi.

Finans 23-09-23 07:17

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 3,2 milyar dolarlık kaynak! Bakan Şimşek duyurdu: Yeni anlaşmalar imzalandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankasının yeşil dönüşüm için kaynak sağladığını açıkladı. Şimşek, "Dünya Bankası, Türkiye için 35 milyar dolarlık mali paket sağlayacağını açıklamıştı. Bankadan gelen finansman tutarı imzaladığımız yeni anlaşmalarla şu an yaklaşık 3,2 milyar dolara ulaştı" açıklamasında bulundu.

Finans 22-09-23 10:49

Bakan Şimşek'ten 'finansman' mesajı: 'Haziran'dan bu yana...' diyerek duyurdu: 10,4 milyar dolar...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomide atılan adımların dış finansman kapılarını araladığını belirterek, "Haziran'dan bu yana yurt dışından finans ve reel sektörümüz toplam 10,4 milyar dolar tutarında dış finansman sağladı. Bu, ülke ekonomisine duyulan güvenin en açık göstergesidir" dedi. Şimşek, kaynakların tüketimden ihracata ve yatırıma yönlendirileceğini söyledi.

Finans 19-09-23 10:43

SON DAKİKA | TCMB'den reeskont kredileri ile ilgili önemli karar! Limit 3 milyar TL'ye yükseltildi

Son dakika haberi: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ihracatçılara finansman desteğini 1,5 ayda 10 katına yükseltti. TCMB, ilk adımda 5 katına çıkartarak 1,5 milyar TL'ye yükselttiği ihracatçının reeskont kredisi için bankaların günlük limitini 2 kat daha artırarak 3 milyar TL'ye çıkardı

Finans 12-09-23 09:23

Reeder Teknoloji’nin halka arzı için 13-14-15 Eylül’de talep toplanacak

Yerli telefon üreticisi Reeder Teknoloji’nin büyüklüğü yaklaşık 2 milyar TL’yi lirayı bulması beklenen halka arzında talep toplama tarihleri belli oldu. Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) liderliğinde, Ziraat Yatırım Menkul Değerler ve Yatırım Finansman Menkul Değerler eş liderliğinde gerçekleştirilecek halka arzda 13-14-15 Eylül tarihlerinde talep toplanacak.

Finans 11-09-23 18:41

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye destek! Bakan Şimşek'ten dikkat çeken paylaşım: Güçlü bağlılığı takdir ediyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 35 milyar dolarlık finansman desteği ile ilgili sosyal medya hesabından değerlendirmede bulundu. Bakan Şimşek, "Dünya Bankası'nın paha biçilmez ortaklığını ve Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına yönelik güçlü bağlılığını takdir ediyoruz" dedi.

Finans 08-09-23 16:58

Bakan Şimşek göreve gelir gelmez talimatı vermişti! Türkiye'nin gri listeden çıkarılması için atılan adımların sonuçları ortaya çıktı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in göreve gelir gelmez verdiği talimat ile başlayan süreç meyvelerini vermeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Konya'da düzenlenen operasyonla terör örgütüne finansman sağlayan 2 kişi gözaltına alınmıştı. Gelişmenin ardından Türkiye'nin terörün finansmanı ve kara parayla mücadele attığı adımlarla gri listede çıkmak için önemli adımlar attığını belirten Bakan Şimşek, söz konusu operasyonla ilgili önemli bir açıklamada bulundu.

Finans 23-07-23 16:42

Terör örgütünün finans ayağına yeni darbe! O paraları dağıtan şüphelilere operasyon

Terör örgütüne finansman sağladıkları tespit edilen iki şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin yurt dışı merkezli derneklerden kendi isimlerine gelen paraları dağıttığı tespit edildi.

Haber 21-07-23 09:49

Otomobil fiyatlarını artırmıştı! Teklif Katar'dan: Türkiye'de atılacak yeni adımı Bakan Kacır duyurdu! Çip krizi için 'ortak yatırım' planı

Cumhurbaşkanı Erdoğan önümüzdeki günlerde Körfez turuna çıkacak. Günler öncesinde ise Bakan Şimşek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Katar'a ön ziyaret gerçekleştirdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, Katar ile Türkiye'de ortak yatırım projesi planlandığını duyurdu. Kacır'ın açıklamasına göre teklif Katar'dan geldi. Vize sorunu konusunda sanayicilere "Gönülleri ferah olsun" diye seslenen Kacır ayrıca deprem bölgesindeki KOBİ'lere 450 milyon dolar finansman sağlayacağını açıkladı.

Finans 14-07-23 09:38

Dünya Bankası onayladı: Türkiye'ye 1 milyar dolarlık finansman desteği: Deprem bölgesi için kullanılacak

Dünya Bankası, Türkiye'ye 1 milyar dolar tutarında bir finansmanı onayladı. Onaylanan finasmanın 6 Şubat depremlerinde bölgede yaşanan tahribatı gidermek ve yeniden yapılaşmayı sağlamak için kullanılacağı kaydedildi.

Finans 28-06-23 09:22

FETÖ’nün Güneydoğu Anadolu güncel yapılanmasına operasyon: 6 gözaltı

Diyarbakır’da FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne finansman sağlayan ve örgütün güncel yapılanmasında faaliyet yürüten 6 şüpheli gözaltına alındı.

Yurthaber 20-06-23 09:01

Terör örgütünün finans kaynağına ağır darbe! 12 ilde operasyon düzenlendi: 20 gözaltı

Mardin merkezli 12 ilde terör örgütleri DEAŞ, PKK/KCK, PYD/YPG’ye finansman sağlayanlara yönelik düzenlenen operasyonda 20 şüpheli gözaltına alındı. 2 şüpheli için de yakalama çalışması başlatıldı.

Haber 31-05-23 17:12

Taşıt kredisi almak zorlaşınca çareyi böyle buldular! Otomobilde senetle satış dönemi: Yüzde 30 peşinat karşılığında…

Fiyatların daha da artacağı beklentisi ile otomobil almaya yönelen tüketiciler şimdi de kredi tarafında sorun yaşıyor. Araç satın almak isteyenler finansman bulmakta zorlanınca oto galericiler eski usül sisteme geri dönmek zorunda kaldı. Otomobilde senetle satış dönemi başladı. Yüzde 30 peşinat ve 36 aya kadar vade imkanı sunulurken senetli satış sistemine ilişkin detaylar da netleşti.

Finans 11-05-23 07:06

Son dakika: Faizsiz finansta kapsam genişliyor! Çalışma başlatılmıştı: Bakan Nebati tarihi duyurdu

Son dakika haberi… Meclis gündemine gelen kanun teklifi ile katılım finansman için yeni bir çalışma yapıldığı bildirilmişti. Faizsiz ekonomide kapsamı genişletecek çalışmaya ilişkin son durumu paylaşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, çalışmanın kısa süre içinde tamamlanacağını dile getirdi.

Finans 04-05-23 11:34

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Bireysel Emeklilik Sistemi'ni teminat gösterene ucuz kredi: Resmi Gazete'de yayımlandı, 6 ay sonra...

BES'te kalana avantajlı kredi imkanı geldi. Bireysel Emeklilik Sistemi'ndeki katılımcıların finansman ihtiyaçları sebebi ile sözleşmelerini sonlandırmak yerine BES birikimleri sayesinde sistemden ayrılmadan avantajlı koşullarla kredi çekebilmesi için alacağın devri uygulamasına geçildi. Alacağın devri ile BES katılımcıları BES alacaklarını teminat gösterip ucuz kredi alacak.

Finans 28-03-23 07:09

EYT KGF kredisi ne zaman verilecek? EYT için KGF kredisi nasıl alınır? Başvurular başladı

EYT KGF kredisi hakkında araştırmalar hız kazandı. EYT kapsamında emekli olacak çalışanlarının kıdem tazminatını ödeyecek KOBİ ve KOBİ dışı firmaların finansman ihtiyacının karşılanması amacıyla KGF tarafından devreye alınan EYT Destek Paketi'ne başvurular bugünden itibaren kabul edilmeye başlandı. Peki, EYT KGF kredisi ne zaman verilecek? EYT için KGF kredisi nasıl alınır? İşte konu hakkında tüm ayrıntılar...

Finans 24-03-23 16:38
EYT

0,69 kredi faizi, 2 yıl geri ödemesi yok! İstanbul, Ankara, İzmir… Kentsel dönüşümde 3 farklı çözüm

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirler başta olmak üzere kentsel dönüşüm için düşük faizli kredi desteği geliyor. Bu kapsamda iki bakanlık acil dönüştürülmesi gereken konut stoku için yeni bir finansman modelini uygulamaya alıyor. Kentsel dönüşüm sorununa 3 farklı yaklaşımla çözüm bulunacak, bağımsız konut sahiplerine ve konut üreticilerine 0,69 faiz ve 2 yıl geri ödemesiz kredi sağlanacak, bu iki yaklaşımda devreye KGF girecek.Türkiye ilk kez ‘kiralık konut üreticisi’ modeliyle tanışacak.

Finans 14-03-23 13:31

En çok fiyatı ile merak ediliyordu! Togg satışı için tarih açıklandı: Bankalardan düşük maliyetli finansman desteği...

Türkiye'nin otomobili Togg'un satışı başlıyor. Tarihi Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır açıkladı. 'Togg'un fiyatı ne olacak?' sorusu da böylece netleşmiş olacak. Fiyat belirleme sürecinin ardından kamu bankaları devreye girecek. Togg'a özel düşük maliyetli finansman sağlanacak. İşte haberin detayları...

Finans 13-03-23 10:38

Yeni Finansman Modeli için yol haritası belli oldu! Türkiye'de ilk kez olacak: Düşük faizli kredi ile kentsel dönüşüm

Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Kentsel Dönüşümü desteklemek amacıyla hayata geçirilecek olan Yeni Finansman Modelleri üzerine bilgilendirmede bulundu. Bu kapsamda 3 yeni finans modeli açıklanırken Bakan Nebati, "Ülkeye 'kiralık konut üreticisi' kavramını getirerek, kiralık konut arzını artıracağız. Kiralık konutlar, kentsel dönüşümde riskli yapı malik ve kiracılarına sunulacak" diye konuştu.

Finans 11-03-23 15:13