Firuz Baglikaya Haberleri

İstanbul için hedef 20 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmak

İstanbul'un 2023 yılını 17 milyonun üzerinde ziyaretçi sayısıyla kapatması beklenirken konuya ilişkin açıklama yapan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, "11 aylık dönemde ülkemizdeki 19 limana toplamda 1167 gemiyle 1,5 milyonun üzerinde yolcu geldi. Bu yolcuların yaklaşık yüzde 26'sı İstanbul'u ziyaret etti" bilgisini paylaştı.

Finans 2024-01-04 14:51:45

İstanbul rekora koşuyor! Yeni yılda hedef 20 milyon

Dünyanın en önemli metropolleri arasında bulunan İstanbul, ziyaretçi verilerinde rekora koşuyor. 2023 yılı sonu verileriyle İstanbul’un 17 milyon ziyaretçiyi aşacağını ifade eden Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, yeni hedefin 20 milyon olduğunu açıkladı.

Haber 2024-01-04 10:30:53

Tokat'ta heyecanlandıran keşif: Temel kazısında bulundu! En az 500 yıllık

Tokat'ta yıkılıp yerine yapılacak olan yeni okulun temel kazısında, tarihi hamam kalıntıları bulundu. Kalıntıların, Sultan II. Beyazıt dönemine ait olduğu düşünülen ve Hazinedar Başı Firuz Ağa tarafından 1485 yılında inşa edildiği tahmin edilen Tahtakale Hamamı’na ait olabileceği üzerinde duruluyor. Tokat Valisi Numan Hatipooğlu, "Burada eski bir hamam kalıntısı var. Bu hamam kalıntısını tamamen ortaya çıkaracağız. Açık hava müzesi haline getireceğiz’’ dedi. İşte detaylar...

Haber 2023-11-21 10:50:39

Yerli turiste erken rezervasyon kampanyası aralıkta başlayacak

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya: - "Geçen yıl dövizdeki hareketlenmeyle otel fiyatlarında çok ciddi artışlar oldu ama erken rezervasyon yapan vatandaşlarımız herhangi bir ek ücret ödemeden tatillerini yapabildiler. Aralıkta İzmir'deki Travel Türkiye Fuarı'nda erken rezervasyon kampanyasını acentelerimizle başlatacağız" - "2023'te 2019'un rekorunu kıracak bir sonuç bekliyoruz"

Yurthaber 2022-10-19 12:36:33

Gastronomi treni ilk seferine Afyonkarahisar'da başladı

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya: - "Türkiye'nin her köşesinde, bölgesinde, yöresinde o bölgeye, o yöreye özel, o bölgeden başka bir yerde bulunmayacak lezzetler, tatlar keşfediyoruz. Biz de TÜRSAB olarak elimizden geldiği kadar her bölgeye yetişerek oralardaki ürünleri tanıtmaya çalışıyoruz"

Yurthaber 06-10-22 16:07

Yabancı turist sayısı ve döviz girdisinde artışın sürmesi öngörülüyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya: - "Dünyada en yüksek seyahat oranı Avrupa'da, dolayısıyla biz de bu bölgenin tam ortasındayız ve çok ulaşılabilir bir noktadayız. Ben 2023 ve devamında da bu seyahat sayılarının, döviz girdilerinin artarak devam edeceğini düşünüyorum"

Yurthaber 20-09-22 11:04

Vize krizi büyüyor! Şimdi de tur iptalleri başladı

Türk vatandaşlarının Schengen vizesi başvurularında yaşanan sorunlar turizmcileri zora soktu. "Vize başvurularında yaşanan sıkıntılar turlarda iptallere neden oluyor" diyen TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizm hareketlerinin kesintiye uğraması nedeniyle sektörün ciddi bir kayba uğradığını ve yara aldığını aktardı.

Finans 20-08-22 14:00

Turizmciler açıkladı: Bayramda tatil hayali kuranlar bu rakamları duyunca şok olacak!

Okulların tatile girmesi ve iki haftadan az bir süre kalan Kurban Bayramı ile birlikte iç turizmde fiyatlar artmaya devam ediyor. Tatile gitme hayali kuracak vatandaşlar Kurban Bayramı tatilinin uzatılıp uzatılmayacağını merak ederken Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya’dan değerlendirme geldi. Bağlıkaya, Ege ve Akdeniz kıyılarındaki tesislerde otel fiyatlarının 3 yıldızlılarda 800 TL, 4 yıldızlılarda 1400 TL, 5 yıldızlılarda 2 bin TL'den başladığını söyledi.

Finans 27-06-22 15:16

Baba dizisine Kadir'in intikamı damga vurdu! Baba'da Kadir'den İlhan'a büyük darbe

Show TV’nin ‘Baba’nın son bölümüne İlhan’ı durdurabilmek için saldırıya geçen Kadir, İlhan’ın paralarını çalması için Firuz’la anlaştı. Kadir’in planıyla İlhan’ın paralarını çalan Firuz, ardından Kadir ile buluşarak parayı bölüştü. Baba dizisi son bölümde, İlhan’ın oraya gelmesiyle yukarıdan insanların üzerine paraları saçmaya başladı. Saçılan paralarını gören İlhan’ın öfke dolu bakışları ise Kadir ile İlhan arasında yaşanacaklara dair merakı daha da arttırdı.

Magazin 25-05-22 20:09

TÜRSAB üyeleri Binbirdirek Sarnıcı’nda bir araya geldi, turizmciler biz hazırız dedi

TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya: - “Hep birlikte güçlüyüz ve yeni döneme hep birlikte hazırız. Şimdi tekrar bir aradayız"

Yurthaber 11-05-22 20:08

Rusya-Ukrayna krizi turizm sektörünü nasıl etkiledi?

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesine ilişkin, "Mart ayının ortalarına kadar sıcak çatışma durumları toparlanır ve görüşme safhasına geçilirse o zaman turizmde bir sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum. Şu anda rezervasyonlarda iptal yok ama rezervasyon akışında durma var." dedi.

Finans 24-02-22 15:01

Kış tatilinde rota Türkiye’ye döndü: 500 milyon lira ciro…

Okulların tatile girmesiyle kış turizm mekanlarına akın başlarken 500 milyon liralık ciro beklendiği ifade edildi. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye'de kar kalitesi ve pist altyapısıyla öne çıkan kayak merkezlerinin, vatandaşların yanı sıra yabancı ziyaretçiler tarafından da son yıllarda artan oranda tercih edildiğini kaydederken, erken rezervasyona ilginin 2021 yılını solladığını bildirdi.

Finans 23-01-22 11:30

Turizmde 2022 yılı için 10 milyon erken rezervasyon bekleniyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya: - "İngiltere, Almanya, Ukrayna, Rusya başta olmak üzere hemen hemen her yerden rezervasyonlar devam ediyor. Gelecek sezon iyi gözüküyor"

Yurthaber 16-12-21 12:01

2021 Turizm Kongresi Antalya'da başladı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya: - "Dünya genelinde aşılanma oranlarının artması ve aşı kartı olanlara seyahat kısıtlamalarının kaldırılması önümüzdeki dönemde rekabeti yeni bir boyuta taşıyacak. Kendimizi yepyeni kuralların, beklentilerin, tüketici davranışlarının ve deneyimlerinin başrol oynayacağı yeni bir hikayenin içinde bulacağız" - Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı: - "Krizi aşmanın en önemli aracı koordinasyondur. Devletin desteği olmadan salgın sürecindeki krizin aşılmayacağını gördük" - Antalya Valisi Ersin Yazıcı: - "Güvenli Turizm Sertifika programıyla başlayan ve sektörün tüm paydaşlarının da dahil olduğu süreçte geçen yıl Antalya pandemi koşullarında nasıl hizmet verileceğini dünyaya gösterdi"

Yurthaber 19-11-21 16:54

Yerli turist için erken rezervasyon fırsatları başladı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, yerli turistin uygun koşullarda tatil yapabilmesi için erken rezervasyon imkanlarından faydalanması gerektiğini bildirdi.

Finans 19-11-21 15:14

Yerli turist için erken rezervasyon fırsatları başladı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya: - "2022'nin yurt dışı turizmi açısından daha iyi bir yıl olacağını göz önüne alırsak, vatandaşın istediği yerde istediği tarihte uygun fiyata tatil yapabilmesi ancak erken rezervasyonla mümkün" - "Acentelerimiz sadece deniz, kum, güneş değil, aynı zamanda ülkemizin her bir köşesini kapsayacak şekilde kültür turları başta olmak üzere diğer turizm çeşitleri için de çok sayıda seçenek sunuyor"

Yurthaber 19-11-21 13:59

Ne otellerde ne plajlarda boş yer kaldı! Çeşme'de bayram tatili yoğunluğu

İzmir'in gözde turizm ilçesi Çeşme'de bayram tatili yoğunluğu yaşanıyor. Yurdun dört bir yanından Çeşme'ye akın eden tatilciler, plajları doldurdu. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya önceki günlerde yaptığı açıklamada, bayram döneminde 10 milyon kişinin seyahat edeceğini ve 10 milyar TL’lik bir ekonomi oluşacağını belirtmişti.

Finans 19-07-21 13:47

10 milyon kişi bayramda yer değiştirecek!

Yaklaşık iki yıldır koronavirüs pandemisinden dolayı tatil yapamayan vatandaşlar, Kurban Bayramı tatilini fırsat bilerek hazırlık yapmaya başladı. Öte yandan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya'ya göre, Bayram döneminde 10 milyon kişinin seyahat edeceğini ve 10 milyar TL’lik bir ekonomi oluşacağını belirtti.

Finans 13-07-21 08:36

TÜRSAB Başkanı açıkladı! Aşı olanlar ne zaman yurt dışına çıkabilecek?

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, aşı olanlara ilişkin olarak yurt dışında seyahat serbestisi gelebileceğini ancak bunun için Temmuz ayının beklenmesi gerektiğini söyledi.

Finans 08-06-21 12:36

Türkiye ile Azerbaycan arasında turist çekebilmek için iş birliği!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Azerbaycan'ın, Türkiye açısından çok büyük önem arz eden turizm pazarları arasında bulunduğunu belirterek, "Salgın öncesi dönemde 1 milyona yakın Azeri dostumuzu ülkemizde misafir ederken, bu sayı pandemi dolayısıyla ciddi miktarda azaldı. Salgın sonlandığında bu rakamın tekrar 1 milyonun üzerine çıkacağına inanıyoruz." dedi.

Finans 05-04-21 16:07

14. Travel Turkey İzmir Fuarı kapılarını çevrim içi açtı

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya: - "Beklentimiz, 2021 turizm sezonunda mayıs ayındaki Ramazan Bayramı ile birlikte iç pazarda bir hareketlenmenin başlaması, haziran ayı ortasından itibaren de yurt dışı pazarların açılmasıyla turizmin bir daha ivme kazanması yönünde"

Yurthaber 25-02-21 13:45

TÜRSAB Genel Merkezi’nden Aydın çıkarması

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya, beraberindeki genel merkez ve il yöneticileriyle birlikte Aydın’a çıkarma yaparak, Vali Hüseyin Aksoy ve Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken ile görüştü.TÜRSAB Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya’ya Aydın ziyaretleri sırasında TÜRSAB Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Hasan Eker, Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Gencer ve merkezi Kuşadası’nda bulunan TÜRSAB Aydın Bölgesel Temsil Kurulu Başkanı Eda Yurtcan eşlik etti.

Yurthaber 04-10-20 10:47

Tümbüldek kaplıcalarına termal yatırım müjdesi

Bursa’nın sağlık turizmindeki potansiyelini görmek ve bu konuda yürütülen çalışmaları yerinde incelemek üzere Mustafakemalpaşa’ya gelen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Tümbüldek kaplıcalarını ziyaret etti.AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar ve TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya Tümbüldek’te bir dizi ziyarette bulundu.

Yurthaber 25-08-20 11:18

Vakıflardan, Ramazan ayı öncesi kuru gıda yardımı

Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan ayı öncesinde kuru gıda yardımı yapıldı.Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanı içerisinde bulunan Tokat, Amasya ve Çorum illerinde bulunan Gülbahar Hatun Vakfı, Pir Ahmet Bey bin Mehmet Bey Vakfı, Köprülü Mehmet Paşa Vakfı ve Firuz Ağa Vakıflarının hayır şartı yerine getiriliyor.

Yurthaber 21-04-20 14:29

Yerli turiste uygun tatil paketi hazırlığı

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Turizm İstişare Kurulu (TİK) ile birlikte koronavirüs salgını sonrasında sektörü canlandıracak adımlar atmak için çalıştıklarını söyledi.

Finans 18-03-20 15:59

Kars Kalesi ziyaretçi akınına uğruyor

Kars Kalesi kış aylarında da kapılarını ziyaretçilerine açıyor.1153 yılında Saltuklu Sultanı Melik İzzeddi’in emri ile Vezir Firuz Akay’a yaptırılan Kars Kalesi, kente gelenlerin ilk uğrak yerleri arasında bulunuyor.Soğuk havaya aldırış etmeyen vatandaşlar, gruplar halinde Kars Kalesine yürüyerek veya araçları ile çıkmanın doyumsuz keyfini yaşıyor.

Yurthaber 28-01-20 14:08

Sömestir turizmcilerin yüzünü güldürecek

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya: - "Uludağ’da son günlerde artan kar yağışı ile birlikte doluluklar olumlu etkilendi. Sömestir dönemi doluluk oranları yüzde 100’e ulaşacak. Erciyes’te dağ otellerinin tamamı dolmuş durumda. Şehir merkezinde konaklayarak kayak tatili planlayanlar için hala fırsat var" - "Kayak turizminde 4 kişilik bir aile için sömestir döneminde 3 gece 4 günlük paket tur fiyatı yaklaşık 3 bin TL'den başlıyor" - "Afyonkarahisar, Bursa, Yalova, Kızılcahamam gibi termal bölgelerde dolulukların yüzde 100’e çıkmasını bekliyoruz. Termal tatilde 4-5 gecelik talepler öne çıkıyor. 5 yıldızlı termal tesislerde gecelik kişi başı ortalama fiyat yaklaşık 400 TL’den başlıyor"

Finans 18-01-20 11:08

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya : (Sömestr tatili) Doluluk yüzde 90'ların üzerinde

TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)  Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, sömestr tatilinden dolayı tatil yerlerindeki doluluk oranlarının yüzde 90'ın üzerinde olduğu söyledi.  İlk ve orta dereceli okullarda birinci ara dönem  yarın sona eriyor. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya,  sağlık, spor ve alternatif turizm profesyonellerini bir araya getirecek olan Hestourex 2020 Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Fuarı'nın basın toplantısı sonrası, Demirören Haber Ajansı'nın (DHA)  sömestr tatiliyle ilgili sorularını yanıtladı.

Haber 16-01-20 13:12

TÜRSAB ile Hestourex Fuarı iş birliği anlaşması

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya: - “Bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek spor, sağlık ve alternatif turizmi kapsayan Hestourex Fuarı ile iş birliğine gitmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Hestourex fuarının, marka bir destinasyon konumuna yükselen Antalya'da gerçekleşiyor olması da ayrıca önem taşıyor” - “Antalya’da bu yıl kış sezonunda 3 bine yakın spor kampı yapılmasını bekliyoruz. Spor turizminde öne çıkan bir diğer önemli alan ise golf turizmi. 2019 yılında sadece Belek bölgesinde yabancı ziyaretçiler 560 binin üzerinde oyun oynadı. Bu Belek bölgesi açısından da rekor anlamına geliyor. Hestourex’in, golf turizmindeki büyüme trendine katkı sunacağına inanıyorum”

Finans 16-01-20 13:02

TÜRSAB'ın yeni yönetimi mazbatasını aldı

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya: - "Üyelerimizden aldığımız güç ile yeni döneme büyük bir öz güvenle başlıyoruz. Önümüzde TÜRSAB'da değişimi devam ettirmek ve daha ileriye taşımak için yepyeni bir sayfa açıldı" - "Bu dönem, yönetim kurulumuzun, ihtisas başkanlıklarımızın, bölge temsil kurullarımızın parlak projelerini hayata geçirecekleri verimli bir dönem olacak. Seyahat acentelerimizin ve sektörün sesini her platformda daha çok duyuracağız"

Finans 10-12-19 14:22

Bursa’nın değerleri İzmir’de vitrine çıktı

Türkiye’nin turizm sektöründeki en önemli buluşmalarından olan Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nda stat açan Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği, termalden kış turizmine kadar kentin tüm değerlerini vitrine çıkardı.Fuarın açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tunç Soyer, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz B.

Yurthaber 07-12-19 10:20

Ara tatiller turizm sektörünün motivasyonunu artırdı

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya: - “Ara tatil, yılbaşı, sömestir, bir ara tatil daha derken, zaten yaz geliyor. Sektör açısından motivasyonu yüksek bir döneme giriyoruz” - “Bu yılın yabancı ziyaretçi sayısı açısından 45 milyon ile biteceğini öngörüyoruz. Önümüzdeki yıl bu sayı 50 milyon hedefine doğru gidecek” - “Mersin bölgesinde otel yatırımlarının artacağına inananlardanım. Belek, Side dolduğuna göre Mersin tarafına ve diğer bölgelere doğru yatırımlar kayacaktır. Türkiye’nin her yerini geziyorum. Kötü oteli olan şehir görmedim. Otel yatırımcılarımız da turizmcilerimiz de çok cesaretli”

Finans 06-12-19 11:00

İzmir Uluslararası Turizm Fuarı Göbeklitepe temasıyla açıldı

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya: - "Turizm bu ülkenin bir numaralı stratejik sektörüdür. Bu başarının artarak devam etmesi için sektörümüzün önündeki engellerin kaldırılması, yolunun açılması büyük önem taşıyor"

Finans 05-12-19 14:39

TÜRSAB Başkanlığına yeniden Firuz Bağlıkaya seçildi

Sandık başına giden 4 bin 45 TÜRSAB üyesi seyahat acentesi temsilcisinden 2 bin 510 oy alan Firuz Bağlıkaya, TÜRSAB Başkanlığını 3 yıl sürdürecek - Bağlıkaya: - "Bundan sonraki dönemde çok çalışmayı sürdüreceğiz. Hep birlikte elimizden geldiğince mesleğimize bir şeyler katmaya devam edeceğiz"

Finans 01-12-19 21:41

TÜRSAB 24. Olağan Genel Kurulu Toplantısı

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya: - "Yılın ilk 10 aylık döneminde turizm sektörü Türkiye'nin dış ticaret açığını tek başına kapatır hale geldi. 54 sektörü besleyen, 1 milyon 200 binden fazla insana istihdam sağlayan turizm sektörü, Türkiye'nin bir numaralı stratejik sektörü konumuna yükseldi" - TÜRSAB 24. dönem başkan adayı ve Tigris Travel Başkanı Davut Günaydın: - "Sorunları çözmek için ciddi bir itibara ihtiyacımız var. Başta Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı olmak üzere sektörün tüm paydaşlarıyla iş birliği yapmak zorundayız. Kaçak faaliyetler var. Bunlar için caydırıcı ve etkili yasal düzenlemeyi yapmak zorundayız" - TÜRSAB 24. dönem başkan adayı ve Lite Turizm'in sahibi Tansu Demir: - "Hem istihdam sağlıyoruz hem işsizlik sorunun çözüyoruz. Türkiye'nin cari açığını kapatıyoruz. Seyahat acenteleri için alınmamış bütün haklarımızı talep edeceğiz. TÜRSAB'ı sendikaya çevireceğiz" - TÜRSAB 24. dönem başkan adayı ve TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Erdem: - "Bugün muhasebe günü. Başaranlar kalacak, başaramayanlar da ceketini alıp gidecek. Bu 24. Genel Kurul dönüm noktasıdır. Önemli olan ülkemize ve sektörümüze hizmet etmektir"

Finans 30-11-19 22:51

Türkiye turizminde 2020'de rekor beklentisi

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya: - "2019'da olduğu gibi turizmimiz sağlıklı bir şekilde yürüyor, inşallah 2020 turizmini hedeflerin üzerinde bir sonuçla bitireceğiz" - "Türkiye hangi turizm dalına elini atsa avantajlı çıkıyor. Kültür, spor ve sağlık turizminde hep avantajlıyız" - "Hint pazarında rakamlar yüzde 80, yüzde 100 civarında artıyor, bunlar biraz daha tarifeli seferlerin sayısına bağlı olarak artıyor"

Yurthaber 30-11-19 11:15

TÜRSAB: Önümüzdeki senenin konaklama fiyatları bu yıl gibi radikal olmaz

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya: - “Önümüzdeki senenin konaklama fiyatları bu yıl gibi radikal olmaz, makul seviyelerde döviz artışına orantılı bir artış olabilir. Yeni gelen vergilerin zamları olacaktır” - “Acenteleri, iç turizmi hareketlendirmeleri için birbirleriyle tanıştırdık. Bir sürü acente kendi bölgesinin dışındaki yeri tanımıyordu. Daha önce İstanbul, Ankara, İzmir seyahat ediyordu şimdi tüm Türkiye seyahat etmeye başladı” - “Kendi dönemimizde yeni borçlanma yapmadık, 35 milyon TL de borç ödedik. Hiçbir üyemizi icraya vermedik, hac-umre acentesinden para almadık”

Finans 22-11-19 09:40

Hindistan'da Müslüman akademisyenin göreve başlatılmaması protesto edildi

Müslüman öğretim üyesi Firuz Han: - "Hayatım boyunca Sanskritçe öğrendim ve Müslüman olduğumu hiç fark etmedim. Şimdiyse Sanskrit dili öğretmeye çalıştığımda kimliğim tek konu haline geldi"

Haber 21-11-19 12:22

Seyahat acentelerinin beklediği yasa tasarısı, aralık ayında TBMM'de

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, ülke genelinde şubeleriyle birlikte toplam 11 bin seyahat acentesini ilgilendiren ve uzun yıllardır konuşulan yasa tasarısının, aralık ayı içinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) geleceğini açıkladı.

Haber 20-11-19 12:30

Seyahat acentelerinin beklediği yasa tasarısı, aralık ayında TBMM'de

TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, ülke genelinde şubeleriyle birlikte toplam 11 bin seyahat acentesini ilgilendiren ve uzun yıllardır konuşulan yasa tasarısının, aralık ayı içinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) geleceğini açıkladı.

Haber 20-11-19 10:02

TÜRSAB'dan 'Büyük Antalya Buluşması' 

TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) İstanbul'da yapılacak seçimli genel kurulu öncesinde TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye genelinden 750 seyahat acentesinin katılımıyla 'Büyük Antalya Buluşması' gerçekleştirdi.

Haber 16-11-19 23:26

TÜRSAB'dan 'Büyük Antalya Buluşması' 

TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) İstanbul'da yapılacak seçimli genel kurulu öncesinde TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye genelinden 750 seyahat acentesinin katılımıyla 'Büyük Antalya Buluşması' gerçekleştirdi.

Haber 16-11-19 21:39

TÜRSAB Büyük Antalya Buluşması

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya: - "TÜRSAB şu anda her birimiyle şeffaf bir kurumdur. Birliğimizin belgesiz hiçbir harcaması yok, belgesiz hiçbir geliri de yoktur"

Haber 16-11-19 21:39

'Turizmde rekorlar kırmaya devam edeceğiz'

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, “2020 ve ondan sonraki dönemde turist sayısının rekorlar kırarak devam edeceğine inancımız tam.” dedi.

Finans 05-11-19 16:59

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya:Okulların Kasım tatili turizmi hareketlendirecek

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Kasım ayında okulların ara tatilinin turizme önemli bir hareket getireceğini söyledi. 2019 yılı ilk 9 ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre turist sayısının yüzde 12,24  artarak 41.5 milyona çıkmasıyla ilgili de Bağlıkaya, "Rakamlar gayet iyi geldi.Tahmin edildiği gibi ülkede güven ve huzur olduğu müddetçe turizmle ilgili sıkıntımız da olmuyor.İç turizm açısından bakıldığında daha hareketli günler bizi bekliyor." dedi.    TÜRSAB, iç turizm pazarını hareketlendirmek için "TÜRSAB ROTA" adlı dijital projeyi hayata geçirdi. “Turizmin Yeni Rotası” sloganıyla hayata geçirilen projenin lansmanıda Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. TÜRSAB, digitey proje ile farklı tur ve seyahat seçeneklerini üyeleri aracılığıyla tüketicilere sunmayı hedefliyor.

Finans 31-10-19 12:43

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya:Okulların Kasım tatili turizmi hareketlendirecek

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Kasım ayında okulların ara tatilinin turizme önemli bir hareket getireceğini söyledi. 2019 yılı ilk 9 ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre turist sayısının yüzde 12,24  artarak 41.5 milyona çıkmasıyla ilgili de Bağlıkaya, "Rakamlar gayet iyi geldi.Tahmin edildiği gibi ülkede güven ve huzur olduğu müddetçe turizmle ilgili sıkıntımız da olmuyor.İç turizm açısından bakıldığında daha hareketli günler bizi bekliyor." dedi.  TÜRSAB, iç turizm pazarını hareketlendirmek için "TÜRSAB ROTA" adlı dijital projeyi hayata geçirdi. “Turizmin Yeni Rotası” sloganıyla hayata geçirilen projenin lansmanıda Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. TÜRSAB, digitey proje ile farklı tur ve seyahat seçeneklerini üyeleri aracılığıyla tüketicilere sunmayı hedefliyor.

Finans 31-10-19 12:33

TÜRSAB Rota projesi başlıyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya: - "Kayıt dışını bitireceğine inandığımız 'TÜRSAB Rota' projesi ile kısa süre içinde ülke ekonomisine 5 milyar TL'nin üzerinde ek katkı sunmayı hedefliyoruz" - "Türkiye ekonomisinin öncü sektörlerinden turizm sektörünün temsilcileri olarak, ülkemize karşı büyük sorumluluklarımız var" - "Turizmin 12 aya ve ülke geneline yayılması için gösterdiğimiz çalışmaların bir neticesi olarak ortaya çıkan proje, hem üyemiz seyahat acentalarının kendi aralarındaki iş birliği olanaklarını artıracak hem de tüketicilere acentalarımızın programları aracılığıyla yeni turizm rotaları sunacak"

Finans 31-10-19 12:11

Akyıl, mazbatasını aldı

Türkiye Seyehat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bölge Temsil Kurulu (BTK) Seçimlerini kazanan Güneydoğu BTK Başkanı Mehmet Akyıl, TÜRSAB Genel Merkezinde düzenlenen törenle mazbatalarını aldı.TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya ve üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen BTK Başkanları mazbata töreninde Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illeri BTK Başkanı Mehmet Akyıl mazbatasını TURSAB Başkanı Bağlıkaya’dan aldı.Mazbatasını aldıktan sonra konuşan Akyıl, bölge illerinde turizmi canlandırmak ve hak ettikleri konuma getirmek için büyük bir çaba içerisinde olacaklarını söyledi.

Yurthaber 23-10-19 16:34

Rıza Perçin mazbatasını aldı

Batı Antalya BTK Başkanlığına tekrar seçilen Rıza Perçin mazbatasını, TÜRSAB’da düzenlenen bir törenle TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın elinden aldı.TÜRSAB Bölgesel Temsil Kurulu seçimlerini kazanan Başkanlara Mazbataları törenle verildi.

Yurthaber 23-10-19 15:54