Fizyoterapist Haberleri

Çalışanlar dikkat! İşe gitmemek için yaptığı şey başına büyük bela açtı: Hem kovuldu hem de 15 yıl hapsi isteniyor

Konya'da özel bir rehabilitasyon merkezinde fizyoterapist olarak görev yapan 37 yaşındaki Sait U. bir tanıdığı aracılığıyla hastaneye gitmeden 4 gün rapor alıp tatile gitti. Patronu, hasta diye ziyaret etmek istedi ancak kabul edilmeyince şüphelendi. Gerçeğin ortaya çıkmasıyla işten kovulan Sait U.'nun 15 yıla kadar, ona rapor hazırlayan doktor ve hemşirenin 8 yıla kadar hapsi isteniyor.

Haber 11-04-2024 11:47

Depremde ampute olan kadın, kendisiyle aynı kaderi paylaşan fizyoterapistle ilk adımını attı

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, enkazdan 3 gün sonra kurtarılan ve sol kolu ile sol bacağını kaybeden kadın, kendisiyle aynı kaderi paylaşan fizyoterapistin desteğiyle ilk adımlarını atmaya başladı.

Yurthaber 20-03-2024 11:57

Sakatlıklar hakkında bilinmeyenleri Ferda Saraçoğlu anlattı! Sporcular bu problemden nasıl kaçınmalı, sakatlık süreci nasıl geçirilmeli? İşte cevapları...

Futbolcuların en büyük kabusu maalesef ki sakatlıklar... Birçok futbolcu, kariyerlerini sürdürdüğü süreç içerisinde sakatlıklara maruz kalıyor. Yaşanan bu sakatlıkların boyutu, oyuncuların formuna ve geleceklerine direkt etki edebiliyor. Peki futbolcuların yaşadığı sakatlıkların sebepleri neler, sporcular sakatlıktan kaçınmak için neler yapmalıdır? Spor camiasının ünlü fizyoterapisti ve bütünsel terapisti Ferda Saraçoğlu, merak edilenleri yanıtladı. İşte detaylar...

Spor 16-10-2023 20:26

'Fizyoterapist' detayı... Urfi Çetinkaya operasyonunda şok detaylar! Evinde diş muayenehanesi bile var… Kırmızı bültenle aranırken yakalanmıştı

"Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal etmek, ticaretini yapmak" suçlarından kesinleşmiş 24 yıl hapis cezası bulunan ve kırmızı bültenle aranırken İstanbul'da yakalanan Urfi Çetinkaya operasyonun detayları belli oldu. Şüphelinin yerinin bir fizyoterapistin her gün villaya giriş çıkış yapması sonucu tespit edildiği ortaya çıktı. Öte yandan villaya, şüphelinin dışarı çıkmaması için özel diş muayenehanesi kurulduğu belirlendi. Yakalandığı villa havadan görüntülenirken Çetinkaya cezaevine gönderildi.

Haber 12-04-2023 14:43

Doktordan rapor alıp tatile gitti, hayatının şokunu yaşadı! 15 yıla kadar hapsi isteniyor

Konya’da özel bir rehabilitasyon merkezinde fizyoterapist olarak çalışan Sait U. (37), hastaneye gitmeden 4 gün iş göremez raporu alıp, tatile gitti. Durumdan şüphelenen iş yeri sahibi Mehmet Evrim de, Sait U.'nun hastaneye rapor almaya hiç gitmediğini ve Mersin'de plajda çekilmiş fotoğraflarını tespit edince, suç duyurusunda bulundu. Sait U., 15 yıla kadar, raporu düzenleyen doktor Ömer Tayyip Ç. ve tanıdığı hemşire Esra T., 11’er yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak. İşte olayın detayları!

Haber 26-03-2023 11:30

Facebook'tan buldu, sahte fizyoterapist hayatını kararttı! Belden aşağısı tutmaz oldu

Bursa'da yaşayan 35 yaşındaki Rahman E.'nin hayatı, Facebook'ta kendini fizyoterapist olarak tanıtan G.K. ile tanışmasıyla karardı. Genç adamın yanlış uygulama sonucu bel fıtığı patladı, belden aşağısı tutmaz oldu. 8 yıllık işinden olduğunu söyleyen Rahman E. "Kredilerimi ödeyemedim, geçimimi sağlayamadım. Ağır depresyon geçirdim. Yanlış uygulama sonucu belimden aşağı uyuşuklukla yaşamak zorunda kaldım" dedi.

Haber 11-01-2023 07:55

Tüm dünyada hızla yayılıyor! Adı gülümsetse de ağrıları hayata küstüren hastalık: Ölü Popo Sendromu

İsmi kulağa bir hayli ilginç gelse de poponuz ölü olabilir. Şimdiye kadar böyle bir hastalığın varlığından dahi haberdar olmayabilirsiniz. Ancak çağımızın vebası olarak bilinen hareketsizlik pek çok sağlık sorununu da beraberinde getiriyor. Gün içinde uzun saatler boyunca oturmak birçok kronik hastalığa yol açabilir. Bu hastalıklardan bir tanesi de ölü popo sendromu olarak karşımıza çıkıyor. Peki ölü popo sendromu nedir, nasıl önlenir? Ölü popo sendromu belirtileri nelerdir?

Trend 11-10-2021 10:02

Fizyoterapist Zafer Aksungur kimdir, kaç yaşında ve çalışmaları neler? İşte Zafer Aksungur biyografisi...

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Okulunu'ndan mezun olan ve Amerika'nın önde gelen manuel terapi okullarından Hands on Seminars' in Türkiye'deki asistanı olmuş olan fizyoterapist Zafer Aksungur, bugün Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programının konuğu oluyor. Peki Fizyoterapist Zafer Aksungur kimdir, kaç yaşında ve çalışmaları neler? İşte Zafer Aksungur biyografisi...

Haber 21-05-2021 09:43

Vücut ağrısı yaşayan çocuklar atla fizyoterapi sayesinde iyileşiyor

Çocuk fizyoterapisti Fırat Aldemir: - "Atlı terapinin vücuda sağladığı üç önemli fayda var; koordinasyon, denge sağlamak ve kas güçsüzlüklerini azaltmakla ilgili çocuklar üzerinde ciddi etkileri var. Çift taraflı bir vücut egzersizi olduğu için özellikle omurga eğriliğinde ciddi tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır"

Yurthaber 21-10-2020 14:36

Genç fizik tedavi teknikerleri TBMM'de

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan: - "Bir zamanlar fizik tedavi teknikeri, fizyoterapist bulmakta zorluklar çekerdik. Bu gençler çok yüksek puanlarla bu okullara girdiler fakat mezun olduklarında sayı çok arttığı için yerleştirmede sıkıntı yaşanıyor"

Haber 25-10-2019 15:58

Fizyoterapistliği bırakıp kendi işini kurdu

Afyonkarahisar'da, kamuda fizyoterapist iken KOSGEB desteğiyle ambalaj ve oluklu mukavva sektörüne adım atan Enver Aytekin'in ürettiği ürünler, hem iç hem de dış piyasaya gönderilen gıdadan mermere birçok ürünün ambalajında kullanılıyor - Girişimci Enver Aytekin: - "Firmalar, ABD, Kanada, Almanya ve İngiltere başta olma üzere, birçok Avrupa, Asya ve Arap ülkelerine bizim ürettiğimiz kolilerle ihracat yapıyor. Yine yurt içinde birçok markette ürünlerin, ürettiğimiz ambalajlar ile tüketime sunulduğunu görmek bizi mutlu ediyor" - "Ticaret ve sanayinin verdiği zevki hiçbir iş vermiyor. Türkiye'deki pek çok firmaya hizmet vermeye çalışıyor, istihdam sağlıyoruz"

Finans 09-11-2018 11:13

Mücadeleyi asla bırakmadım

Samsun'da 9 yıl önce geçirdiği trafik kazasının ardından tekerlekli sandalyeye bağımlı kalan Fikret Sadıkoğlu, doktorların kendisine ümit vermemesine rağmen bir gün yeniden yürüyebileceğine dair inancını hiç kaybetmeyince, yıllar süren tedavisinde az da olsa gelişme sağladı - Sadıkoğlu: - "Mücadeleyi asla bırakmadım. Yapılan tedaviler sonucu artık dizlerime kadar hissedip, bacaklarımı kendim oynatabiliyorum. Bunda fizyoterapist hocamın katkıları çok büyük" - Fizyoterapist Keskin: - "Sürekli çalışma sonucunda Fikret Sadıkoğlu artık bağımsız olarak ayakta durabiliyor. Bunu fizik tedaviye ve fizyoterapist eşliğinde doğru egzersiz yaklaşımına borçluyuz"

Haber 02-05-2018 11:11

Karayipler'de 6 ay bedava yaşayacak eleman aranıyor

Karayipler'de yaşayan bir rüzgar sörfü hocası sevgilisinin tedavisi için fizyoterapist arıyor. Genç adam bu iş için kabul edeceği kişiyi Karayipler'e getirerek tüm masraflarını karşılayacak.

Haber 25-05-2016 11:01

FSM girişindeki akıl almaz kazanın kamera görüntüleri ortaya çıktı

İstanbul’da seyir halindeki araçta başına taş gelerek fizyoterapist Hülya Erşah Gencer'in ölümüne neden olan trafik kazasının yeni güvenlik kamera kayıtları ortaya çıktı.

Haber 16-01-2016 11:23

Fizyoterapist, felçli gencin kolunu kırdı

Antalya’da 2 yıl önce motosiklet kazasında felç kalan 26 yaşındaki Gökhan Kaymak’ın ailesi, 2 ay önce ’Evde Sağlık Hizmetleri’ne başvurdu

Haber 05-12-2015 12:41

Suriyeli kadından, Suriyeli fizyoterapiste tecavüz suçlama

Adana'da yaşayan Suriyeli kadın sığınmacı M.D., kendisi gibi ülkesindeki iç savaştan kaçıp Türkiye'de gelen Suriyeli fizyoterapist C.M.'nin kaçak bürosunda, kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdü.

Haber 07-06-2015 11:13

Şifalı eller Kurtlar Vadisi'nde

Çok sayıda hastanın derdine deva olan ünlü fizyoterapist Denis Chub, başarısını televizyon dünyasına taşıdı.

Haber 03-03-2012 17:20