Flaman Hristiyan Demokratlar Partisi Haberleri

DEVA Partili Yeneroğlu’ndan Kılıçdaroğlu itirafı: Korkunç bir durumdu!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ arasında yapılan ‘gizli’ protokol tartışılmaya devam ediyor. Yapılan protokole ilişkin dikkat çeken bir açıklama da DEVA Partisi’nden geldi. DEVA Partisi milletvekili Mustafa Yeneroğlu yaptığı açıklamada “Kılıçdaroğlu’nun 14 Mayıs sonrası Özdağ ile ittifak yapmış olması demokratlar açısından korkunç bir durumdu. Özdağ'ın zihin dünyası demokrasi dünyasına uzak.” dedi.

Haber 2023-08-23 07:35:53

Almanya'da tepki çeken 'Okul bahçesinde sadece Almanca' sözleri! Böyle saçmalık olamaz

Almanya'da ana muhalefetteki Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Sekreteri Mario Czaja, okullarda öğrencilerin okul bahçelerinde Almanca dışında başka bir dilin konuşmamasını istedi.

Haber 2023-01-13 16:34:13

Lübnan seçimlerinde ilk sonuçlara göre Hizbullah ve müttefikleri oy kaybetti

Lübnan'da Pazar günü yapılan seçimlerde ilk sonuçlara göre koalisyon ortakları büyük oranda oy kaybetti. Hizbullah'ın en önemli rakiplerinden, Suudi Arabistan destekli Hristiyan Lübnan Gücü Partisi, parlamentoda beş sandalye daha kazandı.

Haber 2022-05-17 04:49:34

Almanya’nın En Büyük Eyaletinde Zafer CDU’nun

Bir milyonu Türkiye kökenli yaklaşık 18 milyon nüfusuyla Almanya’nın en büyük eyaleti Kuzey Ren-Vestfalya‘daki seçimde yüzü gülen Hristiyan Demokrat CDU oldu. Başbakan Olaf Scholz’un partisi sosyal demokrat SPD büyük oy kaybına uğradı

Haber 2022-05-15 22:39:07

İngiltere'de yerel seçimlerin ilk sonuçları, muhalefetteki İşçi Partisi ve Liberal Demokratlar lehine

Birleşik Krallık'ı oluşturan İngiltere, Galler ve İskoçya'da yerel seçimler, Kuzey İrlanda'da ise parlamento seçimleri için dün sandık başına gidildi. Oy verme işleminin saat 22.00'de sona ermesiyle İngiltere'de oy pusulalarının sayımına başlandı. İlk sonuçlar, hayat pahalılığı ve Covid önlemlerinin ihlal edilmesi eleştirilerinin yöneldiği iktidardaki Muhafazakar Parti'yi memnun etmiyor.

Haber 06-05-22 06:19

Almanya’da Ukrayna Tartışması

Ana muhalefet partisi Hristiyan Demokrat Birliği'nin lideri Friedrich Merz Kiev’e gidiyor. Merz'in kararı, Ukrayna konusunda çekimser kalmakla suçladığı ve Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier'in yerine Kiev'e gitmeyi reddeden Başbakan Scholz’e yönelik bir büyük siyasi eleştiri olarak yorumlandı

Haber 01-05-22 20:21

Macaristan’da Orban’ın “Ezici Zaferi”

Macaristan Başbakanı Victor Orban ülkesinde dün yapılan genel seçimi dördüncü kez kazanarak, 12 yıldır kesintisiz sürdürdüğü iktidarını korudu. Fidesz Partisi- Hristiyan Demokratik Halk Partisi koalisyonu oyların yüzde 53,1’ini alarak, 199 sandalyeli parlamentoda 135 koltuk kazandı.

Haber 04-04-22 10:14

Macaristan Başbakanı Viktor Orban kimdir? Viktor Orban nereli ve kaç yaşında?

Macaristan Başbakanı Viktor Orban kimdir? sorusunun yanıtı ülkede yapılan genel seçimi halihazırda hükümette yer alan Fidesz (Macar Yurttaş Birliği) ve Hristiyan Demokratik Halk Partisi (KDNP) koalisyonunun kazanması sonrası merak konusu oldu. Macaristan Başbakanı Viktor Orban kimdir? Viktor Orban nereli ve kaç yaşında? soru ve konu başlıkları internette araştırılmaya başlandı. Konuya ilişkin detaylar haberimizde...

Haber 04-04-22 07:47

Macaristan'da genel seçimi, Başbakan Viktor Orban kazandı!

Macaristan'da yapılan genel seçimi halihazırda hükümette yer alan Fidesz (Macar Yurttaş Birliği) ve Hristiyan Demokratik Halk Partisi (KDNP) koalisyonu kazandı. Başbakan Viktor Orban, Budapeşte'de Tuna nehri yakınlarındaki Balna binasında Fidesz partisi üyeleriyle beraber kutlama yaptı. Muhalefetin uluslararası güçlerin desteğine rağmen başarısız olduğunu belirten Orban "Çok büyük başarı kazandık. Ay'dan bile görülebilecek bir zafer elde ettik, Brüksel'den görüldüğü kesin." dedi.

Haber 04-04-22 01:44

Olaf Scholz, Almanya’nın yeni başbakanı

Seçimlerden partisi SPD’yi birinci çıkartan, Yeşiller ve Hür Demokratlar ile koalisyon hükümeti üzerinde anlaşan ve bugün Federal Meclis’te yapılan oylamada başbakan seçilen Olaf Scholz kim? Yeni başbakanın portresi:Olaf Scholz'un Federal Meclis'te yapılan oylamada 303'e karşı 395 oyla başbakan seçilmesiyle birlikte Almanya'da 16 yıllık Angela Merkel dönemi son erdi.

Haber 08-12-21 12:32

Almanya medyası: Seçimi kaybeden CDU lideri Armin Laschet istifa etti

Reuters ajansının haberine göre Armin Laschet, CDU milletvekillerine yaptığı açıklamada, partisinin seçim yenilgisi sonrası yeni bir başlangıca ihtiyaç duyduğunu söyledi. CDU, Almanya'nın en kalabalık eyaleti olan Kuzey Ren-Vestfalya'nin başbakanı olan Laschet'in liderliğinde yine Bavyera'daki kardeş partisi Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) ile ittifak yaparak girdiği seçimde yüzde 24,1 oyla 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en kötü sonucu almıştı.

Haber 07-10-21 18:54

Almanya seçimleri: Öne çıkan koalisyon senaryoları neler?

Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) az farkla birinci çıktığı seçimlerle birlikte Almanya siyasetinde kartlar yeniden dağıtıldı. Parti lideri Olaf Scholz'un Merkel'in koltuğunu alabilmek için Yeşiller Partisi ve liberal Hür Demokrat Parti ile üçlü koalisyon kurması gerekecek. Hristiyan Birlik partilerinin lideri Armin Laschet de koalisyon iddiasını sürdürüyor. Gelecek haftalar çetin müzakerelere sahne olacak.

Haber 27-09-21 17:09

Almanya seçim sonuçları açıklandı mı? Almanya başbakanı kim oldu? Kim kazandı?

Almanya'da Angela Merkel döneminin sona ermesiyle Almanlar sandığa gitti. 60 milyon 400 bin seçmenin oy kullandığı ülkede oyların yüzde 25,8'ini alan parti kazanan taraf oldu. Almanlar; Hristiyan Birlik (CDU/CSU), Yeşiller Partisi (GRN), Hür Demokrat Parti (FDP), Almanya için Alternatif (AfD), Sosyal Demokrat Parti (SPD) partilerine oy verdi.

Haber 27-09-21 09:17

Almanya'daki seçimlerde birinci parti Sosyal Demokrat Parti (SPD) oldu

Almanya'da yapılan genel seçimlerde geçici resmi sonuçlara göre Sosyal Demokrat Parti (SPD) oyların yüzde 25,7'sini alarak birinci oldu. Angela Merkel'in Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ise İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra yapılan genel seçimlerde en düşük oy oranını aldı.

Haber 27-09-21 08:53

Almanya seçimleri: Sosyal Demokratlar önde, Merkel'in partisi tarihinin en düşük oranında, gözler koalisyon pazarlıklarında

Almanya'da 16 yıllık Angela Merkel dönemini bitiren seçim büyük çekişmeye sahne oldu. Sandık çıkış anketlerine göre Sosyal Demokratlar az farkla muhafazakar Hristiyan Birlik Partileri'nin önünde. Üçüncü sırada Yeşiller Partisi, dördüncü sırada da Hür Demokrat Parti var. Seçim sonuçlarından sonra Almanya iktidarını belirleyecek koalisyon pazarlıkları başlayacak.

Haber 27-09-21 04:46

Almanya seçimleri: Ülkenin geleceğini şekillendirecek seçimde düğüm sandıkta çözülecek

Almanya'da Merkel sonrası dönem için Sosyal Demokratlar ile Hristiyan Demokratlar arasındaki baş başa mücadelede son söz seçmende. 16 yıllık Merkel dönemine son verecek 26 Eylül seçimleri, aynı zamanda Almanya'daki toplumsal ve siyasal dönüşümün yeni dinamiklerini ortaya koyacak. Berlin'den gazeteci Değer Akal, BBC Türkçe için yazdı.

Haber 25-09-21 14:08

Armin Laschet: Almanya’da Hristiyan Birlik partilerinin Türkiye'yle yakın diyalogdan yana başbakan adayı

Almanya'da Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) Partisi lideri Markus Söder, 26 Eylül'deki genel seçim öncesi başbakan adaylığını geri çektiğini açıkladı. Söder, Başbakan Angela Merkel'in mensubu olduğu Hristiyan Demokrat Parti'nin (CDU) lideri Armin Laschet'in adaylığını kabul ettiğini duyurdu. Böylece 26 Eylül'de yapılacak genel seçimlerde CDU-CSU'nun ortak adayı olarak Armin Laschet başbakanlık için yarışacak.

Haber 24-09-21 12:12

Merkel'in partisi CDU son eyalet seçimlerini kazandı

Almanya'da Başbakan Angela Merkel'in merkez sağ Hristiyan Demokrat Partisi (CDU) eylül ayındaki ulusal genel seçimlerden önceki son bölgesel seçimlerde, sandık çıkış anketlerine göre aşırı sağın tehdidi savuşturmayı başardı.

Haber 06-06-21 19:53

Almanya'da seçim anketlerinde Yeşiller zirveyi zorluyor

Son yapılan anketlerde Yeşiller partisi şu anki hükümetin büyük ortağı Hristiyan Birlik partileriyle başa baş durumda.

Haber 26-05-21 14:59

Armin Laschet: Almanya’da Hristiyan Birlik partilerinin Türkiye'yle yakın diyalogdan yana başbakan adayı

Almanya'da koalisyon hükümetinin iki merkez-sağ partisinden biri olan Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) partisi lideri Markus Söder, Eylül ayındaki federal seçimlerde başbakanlık adaylığını geri çektiğini açıkladı. Böylece Başbakan Angela Merkel'in Hristiyan Demokrat Parti'nin (CDU) lideri Armin Laschet, Hristiyan Birlik partilerinin başbakan adayı olacak.

Haber 20-04-21 14:51

Reuters: Almanya'daki Türkler'den Merkel'e Destek Artıyor

Genç kuşak Türkler’in, daha muhafazakar bir çizgide yer almaya başladığı, bunun da Merkel’in Hristiyan Demokrat Birlik Partisi ile Hristiyan Sosyal Birlik Partisi’ne yarayacağı iddia edildi

Haber 23-03-21 19:34

Merkel giderayak seçimi kaybetti

Almanya'da Hristiyan Demokratlar Birliği (CDU) iki eyalette hafta sonunda yapılan seçimleri kaybetti.

Haber 15-03-21 10:40

Merkel's partisi CDU, bölgesel seçimlerde oy kaybına uğradı

Almanya'da Başbakan Angela Merkel'in iktidardaki partisi Hristiyan Demokratlar (CDU), Eylül ayında yapılacak genel seçimlerde neler yaşanacağının işareti olarak görülen iki önemli bölgesel seçimde önemli bir oy kaybına uğradı. CDU'nun Baden-Wurttemberg ve Rhineland-Palatinate eyaletlerinde yapılan seçimde oyların dörtte birini alabilmesi öngörülüyor.

Haber 15-03-21 01:36

Hollanda Parlamentosu'ndan bu kez küstah soykırım kararı

Hollanda Parlamentosu, Hristiyan Birlik Partisi (CU) Milletvekili Joel Voordewind'in önerisiyle 1915 olayları ile ilgili "Ermeni soykırımı" iddialarını kabul etti.

Haber 26-02-21 14:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Armin Laschet'e tebrik telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Başbakanı ve Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı Armin Laschet ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber 30-01-21 19:39

Merkel'den sonra Türkiye ile ilişkiler ne olacak?

Almanya Başbakanı Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birlik yeni genel başkanını seçti.

Haber 19-01-21 14:48

Almanya'da Merkel'in halefi belli oldu: Hristiyan Demokrat Birlik Partisi liderliğine Armin Laschet seçildi

Almanya'da siyaseti bırakacağını açıklayan Başbakan Merkel'den boşalan Hristiyan Demokrat Birlik Partisi liderliğine, genel başkan yardımcısı Armin Laschet seçildi.

Haber 16-01-21 14:25

Almanya'da Merkel'in partisi yeni liderini seçti

Almanya'nın en büyük ve Başbakan Angela Merkel'in partisi olan Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) yeni başkanı, Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Başbakanı Armin Laschet oldu.

Haber 16-01-21 13:41

Alman Siyasetinde Gözler Merkel'in Partisi CDU'nun Kurultayında

Almanya'da koalisyon hükümetinin büyük ortağı Hristiyan Demokrat Parti (CDU) Cuma akşamı dijital ortamda başlayacak parti kurultayında yeni liderini belirleyecek

Haber 15-01-21 15:16

CDU'dan Ülkücü Hareket açıklaması

Almanya'da Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birlik'in (CDU) iç politika sözcüsü Christoph de Vries, Ülkücü Hareket'e destek veren kişilerin partide yer almasını istemediklerini söyledi.

Haber 09-01-21 11:53

Çarpıcı çıkış: Türkiye'yi AB'ye alalım!

Almanya'da Başbakan Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Birliği'nin Başkan adayı Friedrich Merz, çarpıcı bir açıklamada bulundu. Merz, İngiltere'nin AB'den ayrılmasının ardından, "İngiltere modeli ile Türkiye’yi alalım" önerisini getirdi.

Haber 04-01-21 14:47

Küstah açıklama: Türkiye artık AB sorunudur!

Avrupa Parlamentosu'ndaki en büyük grup olan Hristiyan Demokratların (Avrupalı Halkların Partisi - EPP) Alman lideri Manfred Weber Türkiye'nin artık sadece bir Rum sorunu, Yunan sorunu veya Fransız sorunu değil bir Avrupa Birliği sorunu olduğunu söyledi.

Haber 30-10-20 09:36

Almanya'da tartışma: Seçmen yaşı 16 olsun

Almanya'da muhalefetteki Yeşiller partisinin başlattığı seçim yaşının 16'ya düşürülmesi tartışması büyüyor. Yeşiller'e Sosyal Demokratlar ile Sol Parti destek verirken Hristiyan Birlik ve sağ popülist AfD teklife karşı.

Haber 04-08-20 09:40

Hamburg eyalet seçimlerinde 'Merkel'in partisi büyük hezimete uğradı, Yeşiller oylarını artırdı'

Almanya'da sosyal demokratların kalesi Hamburg'daki eyalet meclisi seçimlerinde Angela Merkel'in partisi CDU oy kaybetti. İlk sonuçlara göre Sosyal Demokratlar en büyük parti olarak kaldı, Yeşiller de oylarını ikiye katladı.

Haber 24-02-20 03:22

Hamburg’daki Seçimin İlk Sonuçları: Merkel ve AfD’ye Darbe

Almanya’da Başbakan Angela Merkel’in muhafazakar Hristiyan Demokrat Partisi (CDU) eyalet statüsünde olan Hamburg kentinde düzenlenen seçimlerin ilk sonuçlarına göre şu ana kadarki en kötü yenilgisini aldı

Haber 23-02-20 23:49

Almanya'da aşırı sağcı AfD'nin desteğiyle Thüringen Eyaleti Başbakanı seçilen Thomas Kemmerich istifa etti

Almanya için Alternatif Partisi'nin (AfD) desteğiyle Çarşamba günü doğudaki Thüringen eyaletinde başbakan seçilen Hür Demokrat Partil'den Thomas Kemmerich istifa etti. Başbakan Merkel, partisi Hristiyan Demokratlara mensup vekillerin AfD ile birlikte oy kullanmasını "affedilmez" olarak niteledi ve seçimlerin yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Haber 06-02-20 19:34

Alman milletvekilleri Trump'ın sözde barış planına tepki gösterdi

Almanya Federal Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı ve Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Milletvekili Norbert Röttgen, ABD Başkanı Donald Trump’ın sözde Orta Doğu barış planını geriye atılmış bir adım olarak nitelendirdi.

Haber 29-01-20 19:55

Belçika'da aşırı sağcı parti Türkçe ve Arapça afişleri şikâyet etti

Flaman Çıkarı (Vlaams Belang) Partisi, Ghent Belediye Meclisi'nin kent içindeki düşük emisyon uygulaması konusunda toplumu bilgilendirmek amacıyla Türkçe ve Arapça hazırladığı afişleri şikâyet etti.

Haber 20-01-20 18:23

Hindistan'da protestolar sürüyor

Başkent Yeni Delhi'de yasa karşıtı gösteri düzenlemek isteyen öğrencilere polis izin vermedi - Pondiçeri Üniversitesi'nde yüksek lisansını başarıyla tamamlayan ve altın madalya kazanan Rebiha Abdurehim, yasayı protesto eden öğrencilere destek vermek için ödülü reddetti - Yasa karşıtı protestolara katıldığı gerekçesiyle Hindistan'dan ayrılması istenen Alman değişim öğrencisi Jakob Lindental, ülkesine geri döndü - İktidar partisi BJP'nin Batı Bengal eyaleti Başkan Yardımcısı Çandra Kumar Bose: - "Eğer yasa değişikliği herhangi bir dinle ilgili değilse, neden sadece Hindu, Sih, Budist, Hristiyan, Parsi ve Jainlerin olduğunu belirtiyoruz. Neden Müslümanlar dahil edilmiyor? Şeffaf olalım"

Haber 24-12-19 11:59

Lübnan'da hükümeti kurma istişareleri başladı

Başbakan Saad el-Hariri'nin partisi Müstakbel Hareketi, Dürzi İlerlemeci Sosyalist Partisi, Hristiyan Lübnan Güçleri Partisi ve Ketaib Partisi yeni hükümette yer almayacağını açıkladı

Haber 21-12-19 15:40

Hong Kong, protestoların başlamasının ardından ilk seçime hazırlanıyor

Protestoların başlamasından bu yana seçmenin sandığa gideceği ilk seçim olan belediye meclis üyeliği seçimi, özerk yapılı bölgedeki tek "tam demokratik" sandık pratiği özelliği taşıyor - Demokrasi yanlısı Sosyal Demokratlar Birliği Başkanı Avery Man: - "Gösterilerin başlamasından bu yana ilk kez seçmenin önüne sandık geliyor. Halkın, Hong Kong üzerindeki baskısını giderek artıran Çin Komünist Partisi ve yerel hükümete karşı tepkisini seçimde dile getireceğine inanıyorum" - Çin yanlısı Yeni Nesil Platformu üyesi Heather Lau: - "Seçimlerin huzur içerisinde geçmesini umuyoruz. Şiddet çözüm değil. Hong Kong'u nasıl daha iyi bir yer yapacağımıza odaklanmamız gerekiyor"

Haber 23-11-19 15:11

Almanya'da Thüringen Eyalet Meclisi seçimlerinde Sol Parti birinci çıktı

Aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi (AfD), bir önceki seçimlere göre oy oranını iki kattan fazla artırdı - Başbakan Angela Merkel'in Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ise bu seçimde eyalet tarihinde en düşük oy oranını alarak yarışı üçüncü tamamladı

Haber 28-10-19 13:10

Almanya’da Thüringen Eyalet Meclisi seçimleri

Thüringen Eyalet Meclisi seçimlerinde ilk sandık çıkış anketine göre Sol Parti yüzde 29,9 oy oranıyla birinci oldu - Başbakan Angela Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Birlik Partisi yüzde 11 oranında oy kaybetti - Aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi bir önceki seçimlere göre oy oranını iki kattan fazla artırdı

Haber 27-10-19 21:49

Almanya'da aşırı sağcılardan bir siyasetçiye ölüm tehdidi

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi Thüringen Eyalet Teşkilatı Başkanı Mike Mohring, aşırı sağcılardan ölüm tehdidi aldığını duyurdu

Haber 21-10-19 12:44

Lübnan'da artan protestolar açlık devriminin habercisi mi?

Lübnan'da liranın değer kaybı sonrasında vergi artışıyla derinleşen ekonomik krize halk tepki göstererek ülke çapında gösteriler düzenlemesinin sonuçları tartışılıyor - Hristiyan Ketaib Partisi Milletvekili İlyas Henkeş: - "Ülkede kötü yönetim ve keyfi uygulamalardan kaynaklı sıkıntılara karşı halkın haklı tepkisiydi" - Doğu Akdeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi Direktörü ve ekonomist Sami Nadir: - "Halkın sokaklardaki açlık tepkisi patlamaya hazır bir volkan, pazar günü bunu gördük"

Haber 03-10-19 12:10

Belçika'nın Flaman bölgesinde koalisyon görüşmelerinde uzlaşı

Koalisyon, Yeni Flaman İttifakı, Liberaller ve Flaman Hristiyan Demokratlardan oluşacak

Haber 30-09-19 15:32

Almanya'da Hükümet Yetkililerine Uçak Tepkisi

Başbakan Angela Merkel ve Federal Savunma Bakanı, Hristiyan Birlik Partisi (CDU) lideri Annegret Kramp-Karrenbauer’ın, New York’ta yapılacak BM İklim Zirvesi’ne katılmak için Berlin’den aynı dakikalarda iki ayrı uçakla uçmaları Almanya’da büyük tepkiye neden oldu

Haber 22-09-19 16:22

Hollanda'da yaşamaktan bıkan yaşlılara ötanazi tartışması

Hollanda'da hükümet ortağı Demokratlar 66 (D66) Partisi tarafından hazırlanan, "yaşamaktan bıkan yaşlı insanlar için ötanazi hakkı" getirilmesine ilişkin öneri, koalisyon ortakları arasında tartışma yarattı.

Haber 08-09-19 16:17

ANALİZ - Aşırı sağ Almanya eyalet seçimlerinden güçlenerek çıktı

Almanya'nın doğu eyaletlerinden Saksonya ve Brandenburg’da yapılan eyalet seçimlerinde ana akım partiler güç kaybederken aşırı sağcı AfD her iki eyalette de oy oranını önemli ölçüde artırdı - Aşırı sağın güç kazanması sebebiyle, başta Hristiyan Demokratlar olmak üzere federal siyaset düzeyinde farklı partiler de AfD’nin İslam ve göç karşıtı söylemlerini daha güçlü bir şekilde sahiplenebilir - AfD’nin seçimlerde birinci parti olamayışı aşırı sağın hükümet ortağı olma ihtimalini zayıflattı. Dolayısıyla AfD’nin Almanya federal siyaseti üzerinde etkili olmasının önü şimdilik alınmış görünüyor

Haber 03-09-19 12:48