Fosfor Bombasi Haberleri

C vitamini deposu limon hakkında ilk defa duyacağınız altın değerinde bilgiler!

Limon, en değerli C vitamini depolarından biri olup aynı zamanda potasyum, magnezyum, kalsiyum, demir ve fosfor gibi önemli minerallerin kaynağıdır. Limon suyu susuzluğu gidermek ve vücudun pH dengesini korumak için de kullanılabilir. Limonun daha önce hiç duymadığınız 8 faydasını haberimizde derledik.

Kadin 2024-01-27 13:03:42

D vitamini eksikliğine ne iyi gelir? D vitamini eksikliği en hızlı nasıl giderilir?

Güneşin sıcak ışıkları sadece içimizi ısıtmakla kalmaz aynı zamanda vücudumuzun ihtiyaç duyduğu önemli bir vitamini de sağlar: D vitamini. Bu kritik vitamin kemik sağlığımızı desteklemenin yanı sıra bağışıklık sistemimizi güçlendiren bir oyuncudur. D vitamini kalsiyum ve fosfor gibi minerallerin vücutta düzenlenmesine yardımcı olarak kemik sağlığını korur. Özellikle çocuklarda ve yaşlılarda kemik gelişimi ve korunması için kritik bir öneme sahiptir.

Haber 2023-11-28 16:44:02

Bağışıklığınızı zırh gibi güçlendiriyor! Pancar kvass ile hastalıklara meydan okuyun

Fermente edilmiş gıdalar ya da içecekler, bağışıklık sistemini zırh gibi güçlendirir ve aynı zamanda sindirim sisteminizi de iyi durumda tutar. Magnezyum, fosfor, amino asitler, çok nadir olan B12 dahil olmak üzere C ve B vitaminlerini içeren pancar kvass tarifi hastalıklara meydan okumanızı sağlıyor.

Kadin 2023-11-25 10:04:16

Mucize besin: Kalp-damar sağlığını koruyor, bağırsakları çalıştırıyor! Kalsiyum ve fosfor deposu

Kuruyemiş çeşitlerinden biri olan bademin faydaları saymakla bitmiyor. İşlem görmemiş yani çiğ bademin rafine edilmiş veya işlenmiş bademlere göre daha besleyici olduğu biliniyor. Kalp-damar sağlığından sindirim sistemini düzenlemeye kadar birçok yararı olan bademin hiç duymadığınız faydaları haberimizde.

Haber 2023-11-17 17:17:00

İddialar doğrulandı... İsrail Gazze'de bu bombayı kullanıyor! Kullanımı yasak: İnsan bedeni içinde yanmaya devam ediyor...

Bir insan hakları örgütü İsrail'in Gazze'de kullanımı yasak olan fosfor bombası kullandığını iddia etmişti. O iddialar bugün doğrulandı. Filistin Dışişleri Bakanlığı X üzerinden İsrail'in Filistinlilere karşı beyaz fosforu kullandığını iddia ederken, Uluslararası Af Örgütü Kriz Kanıt Laboratuvarı, Gazze'yi vuran İsrail askeri birliklerinin beyaz fosforlu top mermileriyle donatıldığını doğruladı.

Haber 13-10-23 19:08

Fosfor bombası iddiasının ardından görüntüler geldi: Uluslararası yasaklı! Gazze semalarında şoke eden anlar

İsrail ile Hamas arasında cumartesiden beri süren çatışmalarda skandal bir iddia ortaya atılmıştı. Son olarak İsrail'in uluslararası yasaklı olan fosfor bombası kullandığı anlar olduğu öne sürülen görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde bombanın kullanılması üzerine gökyüzünde yoğun bir beyaz duman oluştuğu anlar kameraya saniye saniye yansıdı.

Haber 11-10-23 16:11

Gazze'deki görüntüler olay yarattı! Kullanılması yasaktı ama... Filistin'den flaş 'Fosfor bombası' iddiası

Hamas'ın cumartesi günü İsrail'e düzenlediği şok saldırı sonrası Gazze Şeridi, bombardıman altına alındı. Günlerdir devam eden bombardıman sırasında çekilen bir görüntü ise olay yarattı. Filistin Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada "İşgalci İsrail, Filistinlilere karşı uluslararası yasaklı olan beyaz fosfor bombası kullanıyor" sözlerine yer verdi.

Haber 11-10-23 09:09

Fosfor nedir? Fosfor düşüklüğü neden olur?

Fosfor, insan vücudu için hayati öneme sahip bir mineraldir ve biyokimyasal süreçlerin düzenlenmesi, enerji üretimi, hücre yapısı ve genetik materyalin oluşturulmasında kritik bir rol oynar. Vücutta fosforun önemi, bir dizi temel işlevle ilişkilendirilebilir. Fosfor vücutta genetik, enerji üretimi ve yapısal bütünlük gibi temel işlevlerde hayati bir rol oynar. Bu nedenle, sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek ve vücudun işlevlerini desteklemek için fosfor alımına dikkat etmek önemlidir.

Haber 29-09-23 17:55

Hem sağlıklı hem güvenilir en iyi süt çeşitleri ve markaları

Süt, besin değeri yüksek olduğu için hem yetişkinler hem çocuklar için oldukça önemli bir gıda. İleri yaştaki kemik rahatsızlıklarını önlemek; kalsiyum, fosfor ve protein ihtiyacını karşılamak için her yaş grubundan insanın düzenli olarak süt tüketmesi gerekiyor. Siz de "En iyi süt hangisi?" diye merak ediyorsanız gelin, hayvansal sütlerden vegan alternatiflere kadar pek çok farklı sütün yer aldığı listemizi birlikte inceleyelim.

Yemek 25-09-23 17:46

Mucize içecek: karaciğeri temizliyor, kalp krizini önlüyor! Vitamin ve mineral deposu

Hastalıklardan korunmak ve bağışıklığımızı güçlendirmek adına sağlıklı beslenmek oldukça büyük önem arz ediyor. Kırmızı pancarın tam bir antioksidan deposu olduğunu biliyor muydunuz? Pancar içeriğinde C, E, A, K, B6, B12, B9 VE P vitamini gibi çok önemli vitaminler içerir. Ayrıca bileşiğinde manganez, potasyum, bakır, kalsiyum, fosfor, magnezyum, çinko, selenyum ve demir gibi mineraller de vardır.

Haber 08-07-23 09:15

Enceladus'ta yaşam adına gereken son element de bulundu! Dünya dışında hayat için en ideal yer olabilir

Satürn'ün uydularından Enceladus'un donmuş yüzeyinin altındaki okyanusta yaşam için gerekli elementlerden fosfor bulundu. Enceladus'ta yaşam için gereken son elementin keşfedildiği söylenirken, araştırma gezegen bilimci Frank Postberg tarafından yürütüldü. Öte yandan, fosforun bulunmasıyla Enceladus'un yaşam için gerekli tüm elementlere sahip bulunması, uydunun Dünya dışında yaşam için "en ideal" yer olma olasılığını artırdığı yönünde bir değerlendirmede bulunuldu.

Haber 16-06-23 11:52

Karnabahar suyunun faydaları nelerdir, şeker hastalığına iyi gelir mi? Karnabahar suyu ne işe yarar, nasıl hazırlanır?

Karnabahar sebzeler arasında sağlık açısından oldukça değerli bir yere sahiptir. İçeriğinde yüksek miktarda C vitamini, potasyum, magnezyum, kalsiyum, fosfor ve demir bulunur. Karnabahar suyu sağlıklı yaşam trendleri arasında yükselen bir besindir. İçerdiği vitamin ve minerallerle sağlıklı bir beslenme için önemli bir kaynak olan karnabahar suyu lezzetli ve kolay bir şekilde hazırlanabilir. Peki, karnabahar suyu şeker hastalığına iyi gelir mi?

Haber 08-05-23 13:45

Sütün faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir? Süt nelere iyi gelir, her gün süt içmenin faydaları nedir?

Süt insanlar için temel bir gıda maddesi ve besin kaynağıdır. Sadece insanlar değil aynı zamanda diğer memeliler de süt tüketirler. Süt protein, kalsiyum, fosfor, potasyum ve birçok diğer önemli besin maddesi içerir. İnsanların tarih boyunca sütü tüketmeleri hayvancılığın başlamasından bu yana devam etmiştir ve günümüzde dünya genelinde farklı türlerde hayvanların sütü tüketilir. Peki, her gün süt içmenin faydaları nedir?

Haber 10-04-23 11:04

Balla karıştırınca şifa, çekirdeğini tüketince zehre dönüşüyor!

Ayva besin öğelerinden zengindir. A, C ve B grubu vitaminleri (folat) ile kalsiyum, demir, fosfor, bakır, potasyum, selenyum, çinko ve magnezyum gibi mineraller içerir. Ayva anti-viral (virüslere karşı) özelliklere sahiptir, antiseptiktir (mikropkıran). Soğuk algınlığı, grip ve diğer viral patojenlere karşı koruma sağlar. C vitamini, bakır, demir, potasyum ve magnezyum içeriği ile ayva bağışıklığı güçlendirir, inflamasyonu azaltır ve vücudu viral saldırılara karşı korur.

Haber 14-12-22 13:32

Demirhindi ne kadar tüketilmeli, faydaları nelerdir? Demirhindi nasıl tüketilir, şerbeti nasıl yapılır?

Günümüzde birçok hastalığın artmasına bağlı olarak insanlar şifayı doğal bitkilerde aramaya başladı. Osmanlı mutfağında şerbet olarak kullanılan demirhindi birçok hastalığa fayda sağlıyor. B, C ve E vitaminlerinin yanı sıra fosfor, kalsiyum ve demir bakımından da zengin diyebiliriz. Peki, faydalı bir bitki olan demirhindi şurubu nasıl tüketilir?

Haber 09-12-22 17:20

Kefir ne kadar tüketilmeli, nasıl tüketilir? Kefir aç karnına mı tok karnına mı içilir, yan etkileri var mı?

Süt ürünleri grubunda yer alan kefirin vücuda birçok faydası bulunur. Kefirin içerisinde yüksek miktarda protein, demir, kalsiyum ve fosfor bulundurur. Bağışıklık sistemini güçlendiren kefir, sindirim sistemine de çok iyi geliyor. Özellikle diyet listelerinde de kendisine yer edinen kefir zayıflamak için de tüketilen süt ürünlerinden birisidir. Fermente işlemiyle yapılan kefir nasıl tüketilir?

Haber 09-12-22 17:20

Keçiboynuzu nasıl tüketilir, ne kadar yenmeli? Keçiboynuzu nasıl kaynatılıp içilir, neye iyi gelir?

Keçiboynuzu içerisinde farklı bileşenleri ve vitaminleri bulundurur. Fosfor, kalsiyum, mineral, potasyum ve çinko bunların başında gelir. Yüksek miktarda K ve E vitaminleri içerir. Genel olarak pekmez şeklinde tüketildiği bilinse de kurumuş hâli de tercih edilir. Karamelimsi bir tadı anımsatan keçiboynuzu hem sağlık açısından hem de cildimiz açısından çok faydalıdır. Peki, keçiboynuzunu kaynatıp içmek hangi hastalıklara iyi gelir?

Haber 09-12-22 17:13

Böğürtlen çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Böğürtlen çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Bol miktarda C vitamini, antioksidan, fosfor ve magnezyum içeren böğürtlen çayı kış aylarının vazgeçilmezidir. Kuru öksürük ile soğuk algınlığının giderilmesini sağlar. Değerli mineraller içerdiği için bu içecek iltihap, ödem ve toksinlerin vücuttan uzaklaştırılmasını mümkün kılar. Bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinen böğürtlen çayı faydaları nedir, nasıl demlenir?

Haber 08-11-22 10:45

D vitaminin tek kaynağı güneş değil! D vitamin eksikliğine karşı tüketilmesi gereken besinler

D vitamini vücutta çok önemli işleve sahip. D vitamininin aslı kaynağı güneş ışığıdır. Kalsiyum ve fosfor emilimini düzenleyen D vitamini, kasları ve kemikleri güçlendirir. D vitaminin en önemli işlevlerinden biri de vücudu enfeksiyonlara karşı koruyarak, bağışıklığı artırmasıdır. Yeterli miktarda D vitamini almak; bağışıklık sistemini güçlendirir, kanser ve kalp hastalıkları, kemikleri, diyabet ve osteoporoz gibi hastalıklara karşı korur. Peki, D vitamini hangi besinlerde var?

Haber 05-11-22 20:22

Granola nasıl tüketilir, granola pişirilir mi? Hazır granola diyette yenir mi?

Sağlıklı beslenen ve gün içinde tükettiği kalori miktarına dikkat eden kişilerin tercihlerinin başında granola gelir. Tahıllar, bal ve kuru meyveler içeren granola kahvaltı olarak tüketilen bir besindir. Özellikle bol miktarda kalsiyum ve fosfor içeren granola nasıl tüketilmelidir?

Haber 25-10-22 12:19

Faydaları saymakla bitmiyor! Her gün bir kase yoğurt yemenin mucizevi faydaları!

Vücut için çok fazla yararı olan yoğurdun faydaları saymakla bitmiyor. Uzmanlar yoğurdun her gün bir kase tüketilmesinin etkilerinin oldukça fazla olduğunu belirtiyor. Potasyum, fosfor, riboflavin, iyot, çinko, A, E ve B vitaminleri içeren yoğurdun mucizevi faydaları...

Haber 27-07-22 19:53

Dondurma hakkında az bilinen gerçekler: 2 top dondurma tüketirseniz…

Limonlu, çilekli, kavunlu, çikolatalı ve daha niceleri… Tüm mevsim tüketilebilen dondurma, özellikle yaz aylarında 7’den 70’e hemen herkesin vazgeçilmezi olan bir tatlıya dönüşüyor. Karbonhidrat, protein ve yağ gibi temel besin öğelerinin yanı sıra içerdiği kalsiyum, fosfor, potasyum ve magnezyum gibi önemli mineraller ile A, B, E ile K vitamininden de zengin olması sayesinde aynı zamanda şifa da sağlıyor! Üstelik bir top dondurma yaklaşık 50 gram ve sadece 100 kalori içeriyor.

Haber 26-07-22 16:04

Fosfor metal mi, ametal mi? Fosfor (P) elementi periyodik tabloda hangi gruptadır?

Fosfor, ismini Yunancada “ışık getiren” anlamına gelen phosphoros kelimesinden almıştır. Hennig Brandt, 1669 yılında fosforu ilk ayrıştıran simyacıdır. Hennig Brandt, başta fosforun altına dönüştürebileceği bir felsefe taşı olduğunu sanmıştır. Ancak parasız kalınca fosforu ayrıştırarak satmak zorunda kalmıştır. Şimdilerde porselen yapımından ateş yakmak için kullanılan kibritlerin yapımına kadar farklı amaçlara hizmet eden fosfor metal mi yoksa ametal midir?

Egitim 15-07-22 14:20

Et kadar protein içerir! Tahin helvasının tahmin bile edemeyeceğiniz faydaları

Tahin helvası, genellikle kahvaltı sofralarında tercih edilen tatlı bir lezzettir. Lezzetinin yanı sıra sağlık deposu olan tahin helvasının kökeni Ortadoğu’ya dayanıyor. Faydaları saymakla bitmeyen tahin helvası magnezyum, çinko, selenyum, fosfor, kalsiyum, vitamin ve antioksidanlarla doludur. Enerji veren besleyici yapısıyla tahin helvası vücut hücrelerinin gençleştirildiğine inanılır. Küçükten büyüğe her yaştan kişiye faydası olan tahin helvasının çok az kişinin bildiği özellikleri de var.

Haber 13-07-22 07:54

Yeşil erik yerken yapılan en büyük hata! Çöpe dökün daha iyi

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte tezgahlarda yerini alan yeşil erik içerdiği vitamin ve mineraller ile adeta tam bir şifa deposu. A, C, K vitamini, potasyum ve fosfor minerallerini içeren yeşil erik, ayrıca beta-karoten, lutein ile zeaksantin gibi antioksidan bileşiklerini de barındırıyor. Özellikle C vitamininden zengin olması sayesinde antioksidan etki göstererek bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve kalp sağlığını koruyor.

Haber 18-06-22 07:00

Fosfor ne demek? Fosfor kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Sık kullanılan Türkçe kelimeler dışında ülkemizde yaşayan farklı dilleri konuşan kişilerin kullandığı kelimeler de günlük hayatta karşımıza çıkmaktadır. Ancak farklı kültürlere ait sözcükler de TDK tarafından dilimize Türkçeleştirilerek katılmaya çalışılır. Böylece Türkçe kökenli olsun olmasın her bir kelimenin taşıdığı anlam yine kendine özel olur. Fosfor kelimesi de kendine özel anlamı bulunan sözcükler arasında yer alır. Fosfor kelimesi ne demektir?

Egitim 17-05-22 22:32

Azovstal'da fosfor bombalı saldırı iddiası: Yanmayı durdurmak neredeyse imkansız

Ukrayna’nın Mariupol kentinde bulunan Azovstal fabrikasına Rus ordusunun saldırıları sürüyor. Sivillerin tahliye edildiği ve fabrikaya, Rus birliklerinin fosfor bombası ile saldırı düzenlediği iddia edildi. İçerisinde 600 yaralı Ukrayna askerlerinin bulunduğu fabrikadaki yangını durdurmanın ise neredeyse imkansız olduğu belirtildi.

Haber 15-05-22 22:08

Bir ay uygulayın, etkisine inanamayacaksınız! Yoğurda bir tatlı kaşığı ekleyin

Yoğurt, dünya çapında faydalarıyla ilgi çeken lezzetiyle damak çatlatan besinlerin başında gelir. Yoğurttan alınan kalsiyum yağ yakımını da hızlandırmaktadır. Yoğurt ayrıca potasyum, fosfor, riboflavin, iyot, çinko, A, E ve B vitaminleri içermektedir. Bu da yoğurdu gastrointestinel bozukluklara, hipertansiyona yol açan kötü kolesterol ve kalp-damar hastalıklarına karşı güçlü bir koruyucu haline getirmektedir. Yoğurda ekleyeceğiniz bir baharatla etkileri inanılmaz olacak!

Haber 09-04-22 09:49

Cinsel gücü anında artırıyor! Passiflora bitkisinin meyvesi

Çarkıfelek meyvesi ülkemizde çok az biliniyor olsa da son dönemde faydalarının ortaya çıkmasıyla rağbet görmeye başladı. Doğal ağrı kesici olan çarkıfelek aynı zamanda cinsel gücü artıran özelliğiyle ön plana çıkıyor. “Passion Fruit” olarak da bilinen tropikal bir meyve olan çarkıfelek B1 vitamini, B2 vitamini, B5 vitamini, kalsiyum, fosfor ve protein bakımından oldukça zengin. Çarkıfelek meyvesi lif ve A ve C vitamini bakımdan zengin bir antioksidan kaynağıdır ve 500’den fazla çeşidi bulunur.

Haber 12-03-22 07:29

Faydalarını öğrenince daha sık yiyeceksiniz! Soğuk algınlığına bire bir

Daha çok turşularda kullanılan lahana hem çiğ hem de yemek olarak tüketilebilir. Mikropları öldüren doğal bir antiseptik olan lahana aynı zamanda birçok hastalığa karşı çok etkili. Lahana çok önemli bir A, B, C vitaminleri ve özellikle K vitamini, selüloz, fosfor, kalsiyum, magnezyum, çinko ve kükürt kaynağıdır. Bu nedenle taze olarak veya turşu şeklinde yılın tüm aylarında tüketilmesi tavsiye edilir.

Haber 05-03-22 14:01

Sofralarda yerini almaya başlayan ızgara zeytin tarifi lezzetiyle vazgeçilemeyecek yiyecekler arasına girecek gibi görünüyor

Besleyici değeri çok yüksek olan zeytin, dünyada en çok yetiştirilen meyveler arasında yer alıyor. Yağ, A, C, E vitaminlerinin yanında, bitkisel protein, kalsiyum, klor, kükürt, fosfor, magnezyum mineralleri de içeriyor. Kahvaltılarda ve salatalarda çokça tüketilen yeşil zeytini market raflarında artık farklı bir şekilde görebilirsiniz: Izgara zeytin.

Yemek 22-02-22 10:52

Mutluluğun formülü kestanede gizli!

Soğuk kış günlerinde ilk akla gelen yiyeceklerden biri olan kestane; kavrulmuş, haşlanmış ve tatlı olarak tüketilebiliyor ya da pilavlara, yemeklere lezzet veriyor. Kalorisi düşük bir besin olan kestane yüksek miktarda lif, protein ve karbonhidrat barındırıyor. Aynı zamanda potasyum, magnezyum, demir ve fosfor içeriğiyle zengin bir mineral kaynağı olarak tanımlanıyor.

Haber 19-01-22 11:18

Kuşlar sıkışıp kaldı! İzmir Körfezi'nde deniz yosunu yayılıyor

Kirliliğe bağlı olarak deniz suyundaki azot ve fosfor miktarının artmasıyla meydana gelen ve geçen ayın başında İzmir Körfezi'nin kuzey ve güney kıyılarında ortaya çıkan deniz yosunu (ulva), temizlik çalışmalarının ardından yeniden yayılarak sahil kesimini yeşile bürüdü. İnciraltı kıyılarındaki Çakalburnu Lagünü'nde de deniz yosunları yeniden görülmeye başlandı. Flamingo başta olmak üzere çok sayıda kuşun yaşadığı lagünde suyun yüzeyi deniz yosunlarıyla örtüldü.

Haber 02-11-21 13:56

Birçok hastalığa iyi gelen kudret narı virüs ve bakterilere de karşı koyuyor

Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesi’nden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ece Yiğit: - “Kudret narı demir, kalsiyum, fosfor ve B vitaminlerine dair zengin bir içeriğe sahip. Ana etkisi vücudumuza giren enfeksiyon etkenlerini öldürmek olan doğal öldürücü kudret narı hücrelerimizi harekete geçirerek bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Birçok bakteri, virüs ve mantar türü üzerine direkt öldürücü etkisi olduğu bilinen kudret narı insülin direncini kırmasının yanı sıra gastrit, reflü ve ülser iyileşmesini hızlandırır”

Yurthaber 24-09-21 11:58

4 yaşındaki Saliha'nın ölümüne neden olmuştu! Dikkat çeken açıklama: Meyveleri sabunla yıkayın

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde 4 yaşındaki Saliha Çakır'ın yediği nara sıkılan tarım ilacından zehirlenerek ölmesiyle ilgili ortaya çıkan adli tıp raporunu değerlendiren Devlet Hastanesi Başhekimi ve Acil Tıp Kliniği Uzmanı Doç. Dr. İsmail Altıntop, "Tarımda kullanılan organik fosfor olmak üzere birçok tarım ilacı ölümlere neden olabilir. Meyve sebze tüketirken bulaştan korkuluyorsa bol su, bazen de sabunla bile yıkayabilirsiniz. Tarım ilacının cilde teması bile öldürebilir'' dedi.

Haber 15-09-21 13:38

ODTÜ, Eymir Gölü'ndeki aşırı siyanobakteri artışını anbean takip ediyor

ODTÜ Biyoloji Bölümü ve Ekosistem Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meryem Beklioğlu: - "Bu müsilaj değil, siyanobakteri aşırı artışı. Küresel ısınmayla hava sıcaklıklarının aşırı artması, suyu hızlıca ısıtması ve eğer suda yeteri kadar azot ile fosfor varsa siyanobakterinin aşırı artmasına neden oluyor" - "Bu, dünyanın hemen hemen şu an birçok gölünde, özellikle Kuzey Yarım Küre'de şu an yaz dönemi olduğu için gözlenen bir durum. Havaların hızlı ısınması, ısı dalgalarının olması, meteorolojik olarak suyun çok durgun olması bunların yüzeye gelip, böyle yemyeşil boyanmış hale gelmesine sebep oluyor" - "ODTÜ olarak biz, önümüzdeki hafta balık stoklarına tekrar bakacağız ve dipte yaşayan ve dip çamurunu karıştırarak göle azot fosfor girmesini artıran sazan balıklarının miktarının azaltılmasını, buna 'biyomanipülasyon' deniyor, tekrar yapacağız, daha önce yapmıştık"

Yurthaber 18-08-21 14:04

Bakan Kurum'dan müsilaj açıklaması! Tarih verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara'daki müsilaj problemine ilişkin 3 senelik takvim belirlediklerini belirterek, "Ama ben inanıyorum ki önümüzdeki 1,5-2 yıl içinde bu takvim ile birlikte adımlarımızı atacağız, o azot ve fosfor seviyesinde, olması gereken seviyeyi yakalamak suretiyle Marmara'mızı eski haline getireceğimizi düşünüyorum." dedi.

Haber 04-07-21 21:53

Kanal İstanbul Marmara Denizi'ndeki müsilajı nasıl etkileyecek?

Bugün güzergahı üzerinde olduğu açıklanan köprünün temelinin atılacağı Kanal İstanbul projesinin hayata geçmesi halinde, Marmara Denizi'ndeki azot fosfor yükünün ve denizdeki akıntıların etkileneceği belirtiliyor. Uzmanlara göre bu durum Marmara Denizi'nin kaderini telafi edilemez şekilde değiştirebilir.

Haber 26-06-21 14:57

Marmara Denizi'nde Müsilaj Problemi ve Çözüm Önerileri Çalıştayı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Eyyüp Karahan: - "Bakanlık olarak denizlerimizin kirliliğe karşı korunması için son derece kararlıyız. Her alanda planlı ve entegre çalışmalarımızı devam ettiriyoruz" - "Müsilaj problemine neden olan ana kaynakların, iklim değişikliği nedeniyle deniz suyu sıcaklığının aşırı yükselmesi, Marmara Denizi'nin durgun yapısı, azot ve fosfor birikimleri olduğunu görüyoruz" - "Azot ve fosfor birikiminin neden olduğu kirliliğin ana kaynağının arıtılmadan denize verilen atık su olduğu da herkesin malumu. Bu husus bakanlığımızca belediyelerimize ve illerimize ocak ayı içerisinde bildirildi. Bunlarla ilgili gerekli dönüşüm çalışmalarının ivedilikle başlatılmasını istedik"

Yurthaber 04-06-21 13:01

70 bin içme ve atıksu analizi yapıldı

MUSKİ Genel Müdürlüğü’nün Türk Akreditasyon Kurumu tarafından TS EN ISO/IEC 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Şartlar Standardı’na göre akredite olan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Ölçüm ve Analiz Yeterlik Belgesini almış olan Bodrum ve Marmaris Çevre Analiz Laboratuvarlarında Muğla’nın atık su ve içme suyu analiz ediliyor.İçme suyunda bulanıklık, demir, nitrat gibi 10 parametre, atık suda azot, fosfor, yağ/gres gibi 8 farklı parametrenin analizinin yapıldığı laboratuvarlarda 2020 yılında 11 bin 896 atık su ve içme suyu analizi yapılırken, bu analizlerde 52 bin 298 parametre incelendi.3 kimyager, 3 biyolog, 1 gıda mühendisi ve 1 çevre teknikerinin çalışmaları yürüttüğü laboratuvarlarda bugüne kadar 33 bin 235’i atık su, 35 bin 878’i içme suyu analizi olmak üzere toplam 69 bin 113 analiz yapıldı.

Yurthaber 05-04-21 15:39

Bayat balık nasıl anlaşılır? Taze balık ile bayat balık arasındaki farklar

Besleyici bir yiyecek olarak sofralarımızda bulundurduğumuz balığı seçmeden önce bazı noktalara dikkat etmeniz önem taşıyor. Kalsiyum, fosfor, folik asit gibi mineraller açısından zengin olan balık mevsiminde tüketildiği takdirde vücut için sağlık deposu olurken bayat olduğu takdirde ciddi tehdide dönüşebiliyor. Peki sağlıklı olmak için tüketmek istediğiniz taze balıkla bayat balık arasındaki farkı anlamak için nelere dikkat etmek gerekiyor?

Yemek 14-01-21 12:20

Sağlığımız İçin Çok Değerli: Fosfor Hakkında Her şey

Kalsiyumdan sonra vücutta en çok bulunan elementin fosfor olduğunu biliyor muydunuz? Fosfor hakkında; ‘fosfor nedir, fosfor eksikliği ve yüksekliği neden olur, fosfor içeren besinler hangileridir’ sorularının yanıtlarını sizin için derledik.

Haber 30-12-20 15:32

Serdar Ünsal “Ermenistan savaş suçu işliyor”

Iğdır Azerbaycan Evi Başkanı Serdar Ünsal, Ermenistan ordusunun Azerbaycan’ da sivillere ve sivil yerleşim yerlerine savaşta bile yasak olanı misket bombası ve fosfor gazı kullandığının belirterek Ermenistan bir kez daha hür dünya karşısında bir savaş suçu daha işlediğini belirterek tepki gösterdi.Ünsal, "Ermenistan tarafından atılan, Tocka-u roket sistemi, misket bombası ve fosfor gazı kullanıyor.

Yurthaber 15-10-20 12:26

YILIN BOMBASI! Erman Toroğlu, Fatih Terim'i yerden yere vurdu!

Galatasaray'ın Kasımpaşa'ya 1-0 kaybettiği maçın son dakikalarında sahayı terk eden Fatih Terim'e, Erman Toroğlu'ndan sert eleştiri geldi. Tecrübeli çalıştırıcının bu sezon G.Saray'a faydalı olamayacağını savunan Toroğlu, "Koca geminin kaptanısın. Gemiyi terk ediyorsun. Dalga mı geçiyorsun Fatih Terim?" ifadelerini kullandı.

Spor 05-10-20 17:39

YILIN BOMBASI! Fenerbahçe'den Edinson Cavani atağı!

Fenerbahçelilerin, yıldız golcü Edinson Cavani'ye sosyal medyadan yaptıkları "Come to Fenerbahçe" çağrısı, Brezilya basınında haber oldu.

Spor 29-09-20 18:44

Malatya’da yol işaretleri daha uzun ömürlü ve kalıcı olacak

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile İnönü Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü arasında yapılan işbirliği ile yol işaretlemelerinde kullanılacak boyaya fosfor katılarak bir kademe daha belirginlik süresinin uzatılacağı belirtildi.Konuyla ilgili görüşmeler hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Özer, “Sahadaki personelin boya uygulanması sonrası kısa sürede yıpranması, yapılan işi olumsuz etkilediğinden dolayı İnönü Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü ile görüşmeler yaptık.

Yurthaber 26-09-20 14:52

Kimse bilmiyor ama ilaç deposu gibi! Sadece bir bardak içmek bile...

Arpa çiminin içerisinde kalsiyum, beta karoten, E, C ve K vitaminleri, potasyum, demir, fosfor, B, B2, B6 ve B12 vitaminleri ile magnezyumun bulunduğunu belirten Diyetisyen Gizem Gençyürek, “Pandemi döneminde bağışıklık sistemini kuvvetlendirmesi açısından önemli bir role sahip” dedi.

Haber 24-09-20 10:54

D vitamini eksikliği, büyüme ve gelişmede gerilemeye yol açıyor

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mesut Arslan, D vitamininin vücudumuzda kalsiyum ve fosfor metabolizmasında çok önemli rolü olduğunu söyledi.

Haber 09-09-20 09:25

Lokum Gibi Bir Lezzet: Evde Kalamar Tarifi

Türkiye denizlerinde sık rastlanan kalamar, Marmara Denizi’nin batı kesimleri, Ege ve Akdeniz’in ise tamamında bulunur. Deniz canlıları arasında en düşük kalori oranına sahiptir. B2, B3, B12 vitaminlerini barındırmakla kalmayıp, az oranda yağ, fosfor, protein, magnezyum ve kalsiyum da içerir.

Yemek 25-08-20 16:00