Francken Haberleri

Belçikalı eski bakan PKK karşıtı bildiri dağıtanları ihbar etti, polis bildirilere el koydu

Belçika federal hükümetinin eski göç ve ilticadan sorumlu bakanı Theo Francken, belediye başkanı olduğu Lubbeek kentinde "PKK karşıtı bildiri dağıtan ve ülkücü olduklarını belirttiği" bir grubu, polise ihbar etti. Fracken, Kürtlerin etkinlikleri için tercih ettiği bir mekanda böyle bir bildiri dağıtmanın amacının "halkı birbirine düşürmek" olduğunu savundu. Polis bildirilere el koydu, gruba para cezası kesildi.

Haber 2019-11-24 18:25:14

Belçika’da Esad’ın adamına insani vize verildiği iddiası

Belçika’nın eski Göç ve Mülteci Bakanı Francken’in, Esad’ın adamına insani vize verdiği iddiası ülke gündeme bomba gibi düştü.Suriye kökenli Hristiyan göçmenlere para karşılığında vize verdiği ortaya çıkan Belçikalı Yeni Flaman İttifakı Partili (N-VA) Mechelen şehri Belediye Meclis Üyesi Melikan Kucam’ın tutuklanmasının ardından yapılan soruşturma çevresinde Suriyelilere insani vize verilmesi olayının boyutu derinleşiyor.Eski Göç ve Mülteci Bakanı Francken hakkında da, insani vize verdiği Suriyelinin Beşar Esad’ın katliamlarına ortak olduğu ve ciddi bir suça karıştığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Haber 2019-03-14 13:11:09

Belçika’da eski bakan Francken’den belediye başkanına suç duyurusu

Eski Belçika Göç ve Mülteci Bakanı Francken, Verviers Belediye Başkanı Muriel Targnion hakkında suç duyurusunda bulundu.Eski Belçika Göç ve Mülteci Bakanı Francken, Verviers’te ‘Sınırsız Kıta’ isimli kitabının tanıtımına engel olan protestocular arasında bulunan Belediye Başkanı Muriel Targnion hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haber 2019-02-21 10:13:20

Eski Belçika Göç ve Mülteci Bakanı Francken’ın kitabının tanıtımı engellendi

Belçika’da eski Göç ve Mülteci Bakanı Theo Francken’ın yazdığı ’Continent Sans Frontire’ (Sınırsız Kıta) isimli kitabının tanıtımı Verviers kentinde engellendi.Eski Göç ve Mülteci Bakanı Theo Francken, bakan olduğu dönemde yazdığı ’Continent Sans Frontire’ (Sınırsız Kıta) isimli kitabının tanıtımı için gittiği Valon bölgesinde yer alan Verviers kentinde protesto ile karşılandı.

Haber 2019-02-20 10:56:17

Diğer Haber Etiketleri

Belçika’da sığınma talebindeki rekor artış tartışmalara neden oldu

Belçika’da geçtiğimiz Ocak ayında 2 bin 765 kişinin sığınma talebinde bulunması mecliste tartışmalara yol açtı.Yeni Flaman İttifak (N-VA) Partisi’nin hükümet ortaklığından çekilmesiyle bakanlık koltuğuna veda eden eski Göç ve Mülteci Bakanı Theo Francken ile yeni Göç ve Mülteci Bakanı Maggie de Block arasında sığınmacılar tartışması yaşanıyor.

Haber 08-02-19 16:05

Eski Bakan şarbonlu mektubu açtı, karantina altına alındı

Eski Belçika Göç ve Mülteci Bakanı Theo Francken içinde beyaz bir toz bulunan mektubu açtı.

Haber 30-01-19 22:51

Belçikalı Bakan: Francken, sadece Hristiyan Suriyelilere yardım etmek istedi”

Belçikalı Bakan Maggie De Block, eski Göç ve Mülteci Bakanı Theo Francken’in Müslümanlara değil, sadece Hristiyan Suriyelilere yardım etmek istediğini söyledi.Belçika’da Aralık ayından bu yana Mülteci ve Göçten Sorumlu Bakanı olan Maggie De Block, selefi Theo Francken için çarpıcı iddialarda bulundu.

Haber 29-01-19 23:07

Din, göçmen kabulünde rol oynamamalı

Belçika'nın mülteci ve göç işlerinden de sorumlu Sağlık Bakanı Maggie De Block: - "(Eski Mülteci ve Göç Bakanı) Francken Müslümanlara yardım etmek istemedi. Din, göçmen kabulünde rol oynamamalı"

Haber 23-01-19 12:05

Belçika Kralı bakanların istifalarını kabul etti

Kral Philippe, İçişleri Bakanı Jan Jambon, Maliye Bakanı Johan Van Overtveld, Savunma Bakanı Sander Loones, Mülteci ve Göç Bakanı Theo Francken ve Belçika Eşit Haklar ve Yoksullukla Mücadeleden Sorumlu Devlet Bakanı Zuhal Demir'in istifalarını kabul etti

Haber 09-12-18 20:05

Avrupa'ya göçü İngiltere çekiyor

Belçika Mülteci ve Göç Bakanı Theo Francken: - "Avrupa'ya gelen göçmenler İngiltere'ye geçmeyi amaçlıyor. Bu kişiler için 'İngiliz hayat biçimi' asıl itici etken"

Haber 01-10-18 17:07

Belçika'dan sadece BM kamplarından gelenlere iltica imkanı verilmesi önerisi

Mülteci ve Göç Bakanı Theo Francken: - "Avrupa sadece çatışma bölgelerinde bulunan BM kamplarından gelen iltica taleplerini kabul etmeli. Kıyılarına teknelerle gelen sığınmacıları geri göndermeli"

Haber 16-06-18 15:00

Belçika sığınmacıları Yunanistan'a geri gönderebilecek

Belçika'da sığınmacılara yönelik davalarda son kararı verme hakkına sahip mahkeme, Belçika'ya Yunanistan'dan giriş yapan sığınmacıları geri gönderme yolunu açtı - Belçika Mülteci ve Göç Bakanı Theo Francken: - "Yabancı Talepleri Konseyi'nin (CCE) kararı sığınmacı tarihinde bir dönüm noktası teşkil ediyor"

Haber 11-06-18 20:15

Sığınmacı sorunu çözülmezse AB dağılır

Belçika Mülteci ve Göç Bakanı Theo Francken: - "Kendi sonumuzu hazırlıyoruz. Eğer sığınmacı sorunu çözülemezse, AB birkaç yıla kadar dağılır"

Haber 05-06-18 15:55

Belçika’da Mülteci ve Göç Bakanı Francken protesto edildi

- Aşırı sağcı N-VA partisi üyesi Francken aleyhindeki yürüyüşe binlerce kişi katıldı

Haber 13-01-18 18:45