Fransa Haberleri Ve Son Dakika Fransa Haberleri

Fransa Haberleri Ve Son Dakika Fransa Haberleri

Fransa Batı Avrupa'da bulunan ve Ren'den Atlantik Okyanusu'na, Akdeniz'den Manş Denizi'ne kadar uzanan bir ülkedir. Kuzeydoğuda Belçika, Lüksemburg ve Almanya, doğuda İsviçre, Monako ve İtalya, güneyde Andorra ve İspanya ile sınır komşusudur. Ülkenin on sekiz ayrılmaz bölgesi vardır. Ülkenin en büyük şehri ve ana ticaret merkezi başkent Paris'tir. Diğer önemli kentsel alanlar arasında Lyon, Marsilya, Toulouse, Bordeaux, Lille ve Nice bulunmaktadır. Fransa sanat, bilim ve felsefe merkezi olarak yüzyıllardır devam eden statüsünü korur. Dünyanın en büyük beşinci UNESCO Dünya Mirası Sit Alanı'na ev sahipliği yapan ve 2018'de 89 milyondan fazla yabancı ziyaretçiyi ağırlayan önde gelen turistik destinasyonlardan olan Fransa, nominal GSYİH'ye göre dünyanın yedinci en büyük ekonomisine sahiptir.

Fransa Haberleri

Fransa savaşa dahil mi oluyor? Macron yeni açıklama, 'Kara operasyonu' mesajı

Rusya ve Ukrayna arasında savaş devam ederken Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Macron, gazetecilerin "Ukrayna’ya asker göndermek ihtimal dışı değil" açıklamasını sorması üzerine "Belki bir noktada Rus kuvvetlerine karşı koyması için kara operasyonu yapılması gerekecek" dedi.

Haber 17-03-2024 18:39

Rusya'dan Fransa'ya Ukrayna konusunda 'tuhaf' göndermesi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Ukrayna’ya birlik gönderme konusunda "sürekli kendisiyle çelişerek, tuhaf şeyler" söylediğini belirtti.

Haber 17-03-2024 16:17

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy duyurdu: Fransa'da yakalanan 8 bin 659 eserimizi iade alıyoruz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından Fransa'da yakalanan 8 bin 659 tarihi eserle ilgili açıklamada bulundu. Bakan Ersoy "ransız Gümrük ve İstihbarat Birimi tarafından aralarında sikke ve yazıtların da bulunduğu 8 bin 659 eser yakalandı. Fransa'da yakalanan eserlerimizi iade alıyoruz" dedi.

Haber 14-03-2024 22:54

Dünya bu olayı konuşuyor! Yıllardır aranan seri katil yarışma programına katılmış: Mektupla her şeyi itiraf etti

Fransa'da onlarca kişinin tecavüz ve ölümünden sorunlu tutulan seri katil François Verove'nin ölümünden öncesinde bir yarışma programına katıldığı ortaya çıktı. Ülkenin popüler yarışma programı Tout le monde veut prendre sa place'a (Herkes yerini almak istiyor) katılan Verove'nin intihar etmeden önce eşine bıraktığı itiraf mektubu tüm gerçekleri ortaya çıkarttı.

Trend 14-03-2024 13:32

Herkesin içinde pantolonunun fermuarını açarak denize tuvaletini yapan adamı itti! O anlar sosyal medyada gündem oldu

Sosyal medyada paylaşılan ve Fransa'da çekildiği iddia edilen görüntüler kısa sürede kullanıcılar arasında popüler oldu. Görüntülerde halka açık bir yerde fermuarını açarak denize tuvaletini yapan bir adam yer aldı. Çevresindekilere aldırış etmeden tuvaletini yapan adamın cezasını ise yoldan geçen bir kişi onu denize iterek verdi. O anlar sosyal medyada gündem oldu.

Trend 01-03-2024 07:56

Putin'den Batı'ya çok sert rest! NATO üyelerine alenen nükleer tehdit: Medeniyetin yok olması...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ukrayna'ya asker gönderme fikrini desteklediğini belirtmesi sonrası NATO ülkelerine ateş püskürdü. Nükleer silahları kullanmaktan çekinmeyeceğini belirten Putin, Fransa'nın bu tutumunun "çok trajik sonuçlar doğucağını" ifade etti.

Haber 29-02-2024 17:34

Ayda 3 bin euro maaş! Türkiye'den mevsimlik tarım işçisi alacaklar! Günlerdir çiftçiler ayaktaydı... Fransa'dan dikkat çeken hamle

Avrupa günlerdir çiftçilerin protestosuna sahne olurken; yetişmiş iş gücüne ihtiyaç duyan Fransa, başka ülkelerden mevsimlik tarım işçisi almak için harekete geçti. Ülkeye gelecek tarım işçilerine ayda 3 bin Euro maaş verilecek. Söz konusu projeye Türkiye de dahil. Fransız Ulusal Meclisi Milletvekili Mohamed Laqhila yaptığı açıklamada "Onların Fransa'ya gelmesini kolaylaştırmak için mevsimlik sözleşmeler yapmayı planlıyoruz." diye konuştu.

Finans 28-02-2024 07:38

Fransa 'asker gönderebiliriz' dedi, Rusya resti çekti: NATO'yla çatışma kaçınılmaz olur!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ukrayna'ya asker gönderilmesi seçeneğinin göz ardı edilemeyeceğini söylemesi tansiyonu yükseltti. Endişelendiren yanıt ise Rusya'dan geldi. Kremlin'den yapılan açıklamada "Bu durumda NATO ile çatışma kaçınılmaz olur" ifadeleri yer aldı.

Haber 27-02-2024 14:48

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kestelli'ye Fransa devlet nişanı verildi

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Işınsu Kestelli, Türk-Fransız ilişkilerine katkılarından dolayı, Fransa devlet nişanlarından "Chevalier Dans L'Ordre National du Merite" ile taltif edildi.

Yurthaber 27-02-2024 10:39

Fransız Cumhurbaşkanı Macron'a çiftçilerden büyük tepki! Ortalık savaş alanına döndü... Macron istifa!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Paris Uluslararası Tarım Fuarı'na katıldı. Fransız Cumhubaşkanı, çiftçilerin yoğun protestosuyla karşı karşıya kaldı. Öfkeli çiftçiler "Macron istifa" sloganları atıp, polise yumurta fırlattı. Polis ekipleri eylemcilere biber gazıyla müdahalede bulundu.

Haber 24-02-2024 17:14

MİT, MOSSAD'ın ardından Fransız istihbaratını gözüne kestirdi! Türkiye'yi zor durumda bırakmak isteyen ajanlar cezaevine gönderildi

MİT, son dönemlerde Türkiye'de boy göstermek isteyen yabancı ülkelerin istihbarat servislerini hedefine aldı. Önce Mossad'ın yapılanması çökertildi. Ardından da Fransız istihbaratının hücre yapılanması tespit edildi. Fransızların Türkiye'deki yabancı uyruklu ajanlarına ise kolay iltica vaadi verdiği ortaya çıktı. MİT'i başarılı operasyonu sonucu Türkiye'yi zor durumda bırakmak için belge toplayan ajanlar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber 20-02-2024 10:35

Galatasaray'dan gitti Fransa Ligi'nin gözdesi oldu! Galatasaray Mustafa Muhammed'i sattığına bin pişman oldu

Galatasaray'dan ayrılarak Fransa Ligue 1 ekiplerinden Nantes'in yolunu tutan Mustafa Muhammed performansıyla parmak ısırtırken Sarı-Kırmızılılar'ı adeta bin pişman etti. İşte detaylar...

Spor 13-02-2024 14:59

Fransa'da kabine açıklandı! Yeni Başbakan Gabriel Attal sevgilisi Stephane Sejourne'u Dışişleri Bakanı yaptı

Fransa'da geçtiğimiz günlerde Başbakan Elisabeth Borne istifa kararı almıştı. Borne'un ardından göreve Gabriel Attal getirildi. Attal'ın göreve getirilmesi bir anda gündem oldu. Attal, ülke tarihinin en genç ve ilk eşcinsel başbakanı oldu. Attal göreve gelmesinin ardından da yeni kabineyi kurdu. Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı'na Stephane Sejourne getirildi. Yabancı basında Sejourne'un Attal'ın sevgilisi olduğu aktarıldı.

Haber 11-01-2024 23:46

Fransa'ya yeni başbakan! Ülkenin en genç ve ilk eşcinsel başbakanı... Gabriel Attal, ülke tarihe geçti

Fransız basını ülkenin yeni başbakanının 34 yaşındaki Gabriel Attal olduğunu duyurdu. Mayıs 2022’den bu yana görev yapan 62 yaşındaki Fransa Başbakanı Elisabeth Borne dün istifa etmişti. Fransız basını, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un 34 yaşındaki Eğitim Bakanı Gabriel Attal’ı yeni başbakan olarak atadığını duyurdu. Gabriel Attal, ülke tarihinin en genç ve ilk eşcinsel başbakanı oldu.

Haber 09-01-2024 14:57

Son dakika: Fransa Başbakanı Elisabeth Borne istifa etti

Son dakika haberi: Fransa Başbakanı Elisabeth Borne görevinden istifa etti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Borne'un istifasını kabul etti. Borne, Fransa tarihinde başbakanlık yapan ikinci kadın oldu.

Haber 08-01-2024 20:16

Beşiktaş'ta kadro dışı kalan isimlerdendi, Jean Onana resmen Marsilya'da! İmzayı attı...

Beşiktaş'ta kadro dışı kalan isimlerden olan Jean Onana'nın yeni takımı belli oldu. Kamerunlu oyuncu Fransız ekibi Marsilya'ya satın alma opsiyonuyla kiralık olarak gönderildi.

Spor 08-01-2024 18:54

Fransa'nın Montpellier kentinde toplu taşıma ücretsiz oldu

Fransa'nın Montpellier kenti sakinleri için toplu taşımanın ücretsiz olması kararı alındı.

Haber 23-12-2023 12:49

11 yaşındayken İspanya'da kaybolmuştu! İngiliz çocuk 6 yıl sonra Fransa'da tek başına yürürken bulundu

11 yaşındayken annesi ve dedesiyle İspanya'ya tatile giden İngiliz Alex Batty 2017 yılında kayboldu. Batty 6 yıl sonra Fransa'nın güneyinde yer alan Toulouse yakınlarındaki Revel'de tek başına yürürken bölgede çalışan bir kurye tarafından bulundu. Batty'nin yanında sadece el feneri, sırt çantası, 100 avro ve kaykay olduğu belirtildi. Çocuğun son 6 yılını nasıl geçirdiğine ilişkin detaylar ise henüz netleşmedi.

Haber 16-12-2023 00:55

Yusuf Yazıcı maç bitimi evine döndüğünde şoku yaşadı! Sahada olduğu sırada ikinci kez evine hırsız girdi

Yıldız oyuncu Yusuf Yazıcı, UEFA Konferans Ligi'nde oynanan Lille-Klaksvik mücadelesine ilk 11'de başlarken 3-0 biten karşılaşmayı 1 golle tamamlamıştı. Yazıcı maç bitimi eve döndüğünde evine hırsız girdiğini fark edince ikinci kez bu şoku yaşadı. İşte detaylar...

Spor 15-12-2023 15:18

Anüsüne sıkıştırdığı bombayla acil servise gitti! Hastanede kaosa neden oldu... Bomba imha uzmanları çağrıldı, hastane tahliye edildi

Fransa'nın Toulon kentinde ismi açıklanmayan 88 yaşındaki bir adam rektumuna 1. Dünya Savaşı döneminden kalma bir bomba yerleştirdikten sonra hastanenin acil servisine geldi. Hastane personeli hastanın anüsünde sıkışan bombayı fark ettikten sonra bomba imha uzmanlarını çağırarak hastaneyi tahliye etti. Sağlık benzeri daha önce böyle bir vakayla karşılaşmadıklarını söyledi.

Trend 15-12-2023 14:17

Skandal ortaya çıktı! Fransız devi, Taylor Swift konseri yüzünden küme düşebilir!

Fransa Ligue 1'de geride kalan 14 haftanın ardından 1 galibiyet - 4 beraberlik - 8 mağlubiyet alan Lyon, 7 puanla son sırada bulunuyor. Fransa'nın en köklü kulüplerinden biri olan Lyon'un düştüğü kötü durum sonrası flaş bir gelişme yaşandı. Şu anda 18. sırada olan Lyon, eğer sezonu play-out hattında bitirirse maçlarını kendi stadında oynayamayacak. Nedeni ise ortaya çıktı. İşte detaylar...

Spor 05-12-2023 21:56

Fransa'da '1000 bakireyle cinsel ilişki yaşamayı' hedefleyen sözde guru tutuklandı! Yoga tarikatı sabah baskınıyla çökertildi

Fransa'da 1000 bakireyle seks yapmayı hedefleyen firari yoga mezhebi lideri, tecavüz, insan kaçakçılığı ve adam kaçırma iddiaları nedeniyle tutuklandı. 71 yaşında sözde guru Gregorian Bivolaru ve 40 tarikat üyesi, Fransız polisinin gerçekleştirdiği operasyonla yakalandı. Tarikata ait fotoğraflar ortaya çıktı.

Trend 01-12-2023 08:31

Yolcuların şaşkın bakışları altında hamile yolcu doğum yaptı! Yolcular alkışlayarak tezahürat yaptı

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndaki İstanbul'dan Fransa'ya hareket etmek için hazırlanan bir uçakta bulunan hamile yolcu bir anda doğum yaptı. Yolcuların şaşkın bakışları altında sağlık ekiplerinin müdahalesiyle doğum gerçekleşti.

Trend 22-11-2023 15:47

İlk yarı 7-0 bitmişti, Didier Deschamps'ın 14-0'lık Cebelitarık galibiyetinin ilk yarısındaki konuşması olay oldu!

EURO 2024 Elemeleri B Grubu'nda Fransa, sahasında ağırladığı Cebelitarık'ı 14-0 mağlup ederek tarihinin en farklı galibiyetini almayı başarırken, 7-0'lık ilk yarının ardından Didier Deschamps'ın soyunma odasındaki konuşması gündem oldu. İşte detaylar...

Spor 20-11-2023 12:12

Fransa, Cebelitarık'a gol oldu yağdı! Tarihi skor: 14-0!

EURO 2024 Elemeleri B Grubu 7. maçında Fransa, Cebelitarık'ı konuk etti. Allianz Riviera'da oynanan müsabaka, tarihi bir skorla sonuçlandı. Ev sahibi ekip Fransa, Kylian Mbappe'nin 3 gol attığı maçta rakibini 14-0 mağlup etti ve 7'de 7 yaptı. İşte detaylar...

Spor 19-11-2023 01:45

Esad için yakalama kararı! Bir ilk oldu

Fransa'da mahkeme 2013 yılında Suriye halkına kimyasal saldırı düzenleyerek "insanlığa karşı suç işlediği'' gerekçesiyle Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad için uluslararası yakalama emri çıkarttı. Paris mahkemesinin kararı, Suriye lideri hakkındaki ilk uluslararası yakalama emri özelliğini taşıyor.

Haber 15-11-2023 15:57

Türkiye'den ayrılan Francesco Farioli, Fransa'yı kasıp kavuruyor!

Francesco Farioli yönetimindeki Nice, Fransa Ligue 1’de 12 hafta sonunda topladığı 26 puanla ikinci sırada yer aldı. 12 maçta 7 galibiyet, 5 beraberlik alan Farioli’nin öğrencileri, ligde mağlubiyet yüzü görmedi.

Spor 13-11-2023 12:07

Fenerbahçe'nin kadrosuna kattığı Cengiz Ünder Marsilya'yı bin pişman etti!

Fenerbahçe'nin rekor bonservis bedeliyle transfer ettiği Cengiz Ünder Fransa'da tekrar gündem oldu. İşte detaylar...

Spor 06-11-2023 19:51

Son rapor ortaya çıkardı! İşte X'in yasa dışı ve şiddet içerikli paylaşımları en fazla engellediği Avrupa ülkesi

Elon Musk'un sahibi olduğu sosyal medya platformu X'in yayınladığı son rapor, 28 Ağustos-20 Ekim tarihlerinde platformda yasa dışı ve şiddet içeren paylaşımların en çok engellendiği Avrupa ülkesinin Fransa olduğunu gösterdi.

Haber 06-11-2023 16:51

Bakan Şimşek'ten Fransa ziyaretine ilişkin açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından Fransa ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Finans 20-10-2023 10:22

Fransa yine alarma geçti! 4 havalimanı için bomba ihbarı

Fransa'da bomba alarmı verildi. Bugün ülkede 4 havalimanının bomba ihbarı nedeniyle tahliye edildiği belirtildi. Dün e-posta ile yapılan ihbarlarda 6 havalimanı tahliye edilmiş ancak ihbarların asılsız olduğu ortaya çıkmıştı.

Haber 19-10-2023 14:03

SON DAKİKA | E-posta ile gelen tehdit Fransa'yı alarma geçirdi! 6 havaalanı boşaltıldı

Son dakika haberi: E-posta ile gelen tehdit Fransa'yı alarm durumuna geçirdi. Fransız polisi; Lille, Lyon, Nantes, Nice, Toulouse ve Beauvais havalimanlarının güvenlik gerekçesi ile boşaltıldığını duyurdu. İkinci bir emre kadar uçuşların durdurulduğunu açıklandı.

Haber 18-10-2023 14:01

Kilisenin inşa edilmesini protesto etti! Rahibe duruma böyle müdahale etti... O anlar sosyal medyada gündem yarattı

Bir rahibenin, Fransa'nın güneyindeki küçük bir köyde yeni bir kilisenin inşası sırasında ilginç anlar yaşandı. Kilisenin inşaatını durdurmak isteyen bir iklim aktivistine rahibe müdahale etti. Adamın peşinden koşarak onu yere serdiği anlar sosyal medyanın en çok konuştuğu konular arasındaki yerini aldı.

Trend 18-10-2023 13:58

Şehrin sembolünde yaşandı! Tatildeki İngiliz polis memuru Eyfel Kulesi'nin dibinde bıçak zoruyla tecavüze uğradı

Fransa'nın Paris şehrinde tatil yapmak için giden ismi açıklanmayan İngiliz bir polis memuru, Eyfel Kulesi'nin dibinde bıçak zoruyla tecavüze uğradığını bildirdi. Saldırganın kendisini bıçakla tehdit ettiğini ifade eden genç kadın durumu Fransız polislerine bildirdi. Şüpheli sadece birkaç saat içinde yakalanarak tutuklandı.

Trend 18-10-2023 08:42

Paris'te bomba alarmı! Versailles Sarayı kapatıldı...

Fransa'nın başkenti Paris'teki Versailles Sarayı, gelen bomba ihbarı üzerine tahliye edilerek ziyarete kapatıldı. Fransız polisinden yapılan açıklamada, şüpheli bir pakete müdahale edildiği duyuruldu.

Haber 17-10-2023 17:40

Paul Pogba, yolun sonuna geldi! Doping testleri pozitif çıkan yıldız isim futbola veda ediyor...

İtalya Ligi Serie A devi Juventus'ta forma giyen Paul Pogba'nın başı doping testleriyle derde girmişti. Kariyeri boyunca birçok sakatlıkla boğuşan Fransız futbolcu, bu kez de doping problemiyle baş başa kalmıştı. 20 Ağustos tarihinde yapılan doping testi pozitif çıkan Pogba'nın 6 Ekim'de yapılan ikinci doping testinde de sonuç değişmemişti. 30 yaşındaki yıldız için men cezası beklenirken, flaş bir gelişme yaşandı. İşte detaylar...

Spor 14-10-2023 20:29

Komşusu şikayet etti! Fransa'da selamünaleyküm diyen kadın gözaltına alındı

Fransa'nın başkenti Paris'te oturduğu bir binada çalışan işçilere "selamünaleyküm" diyen ismi açıklanmayan kadın gözaltına alındı. Kadının komşusunun şikayeti üzerine gözaltına alındığı belirtildi.

Trend 14-10-2023 15:14

O ülkeden şoke eden karar! Selamünaleyküm dediği için gözaltına alındı...

Fransa'da bir kadın "selamünaleyküm" dediği için gözaltına alındı. Komşusunun şikayet ettiği kadın bir süre gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldı.

Haber 13-10-2023 19:57

Sacha Boey'e peş peşe kötü haberler! Milli takım için kapılar yine kapandı...

İspanyol devi Barcelona'nın 50 milyon Euro bonservisle kadrosuna kattığı Jules Kounde, Granada - Barcelona maçında sakatlanarak oyundan ayrılmış ve Fransa'nın aday kadrosundan çıkarılmıştı. Bu gelişme sonrası herkes sağ bek pozisyonuna Sacha Boey'in çağırılmasını beklerken Fransız oyuncuya kötü haber geldi.

Spor 10-10-2023 08:04

Fransa’da İsrail’e destek! Eyfel Kulesi’ne İsrail bayrağı silüeti yansıtıldı

Fransa'dan İsrail'e destek geldi. Fransa'nın başkenti Paris’te Hamas saldırılarının hedefindeki İsrail’e destek gösterisi düzenlenirken, Eyfel Kulesi’ne İsrail bayrağı silüeti yansıtıldı.

Haber 09-10-2023 23:27

Didier Deschamps Galatasaray'ın yıldızı Sacha Boey'i milli takıma davet etmemişti! Bin pişman oldu...

Galatasaray formasıyla gösterdiği performansla büyük alkış toplayan Sacha Boey, Fransa Milli Takımı için davet almazken teknik direktör Deschamps bu mevkideki isimden gelen sakatlık haberiyle yıkıldı. İşte detaylar...

Spor 09-10-2023 08:32

İsrail-Hamas gerilimine dünyadan nasıl tepkiler geldi? Türkiye'den itidal çağrısı, ABD, İngiltere ve Fransa'dan İsrail'e tam destek! İşte bütün detaylar

İsrail'de sabah saatlerinde başlayan şiddetli saldırılar sonrası dünyadan Hamas'a tepki ve kınama geldi. Birçok batı ülkesi ve uluslararası kurum İsrail'e tam destek verirken, Türkiye ve Mısır ise itidal çağrısında bulundu. ABD, İngiltere ve Fransa, Hamas'ın terör saldırılarını kınadığını açıklayarak, İsrail'in yanında olacaklarını açıkladı. İşte bugün yaşanan kanlı güne devletlerden gelen tüm tepkiler!

Haber 07-10-2023 16:10

Fransa'nın olimpiyatlardaki başörtüsü yasağına tepkiler büyüyor! Birleşmiş Milletler de devreye girdi...

Fransa'da 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na milli sporcularının başörtüsüyle katılmasına getirilen yasağa başörtülü Fransız basketbolcu Salimata Sylla, "Bizi istemeyen bir ülkede doğduğumuzu görmek, üzücü olduğu kadar aşağılayıcı." diyerek tepki gösterdi.

Spor 05-10-2023 18:09

Sacha Boey'in Fransa Milli Takımına alınmaması ülkede adeta kaos çıkarttı! Tecrübeli hoca açıklama yapmak zorunda kaldı...

Galatasaray'ın başarılı sağ beki Sacha Boey, Fransa Milli Takımı kadrosunda yer almadı. Sacha Boey'in kadroya alınmaması Fransız taraftarları bir hayli sinirlendirdi. Ülkede büyük olaya sebep olan bu olay Fransa Milli Takımını da şaşırttı. Birçok Fransız sosyal medya hesabı, Sacha Boey'in kadroya alınmamasını sert bir dille eleştirdi.

Spor 05-10-2023 16:30

Galatasaray'ın yıldızı Sacha Boey'de ülkesinden sürpriz haber! Kadroya davet edilmedi

Galatasaray'ın Fransız yıldızı Sacha Boey, Sarı-Kırmızılı formayla gösterdiği üstün performansa rağmen Fransa'nın aday kadrosuna davet edilmedi. İşte detaylar...

Spor 05-10-2023 15:32

Fransız bakandan skandal paylaşım! Ermenistan toprağı gibi gösterdi

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki anti terör operasyonu sonrası Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Ermenistan'a destek ziyaretin bulundu. Colonna, Fransa’nın Ermenistan’a askeri teçhizat göndereceğini açıkladı. Bakan Colonna, Ermenistan ziyareti sırasında Ağrı Dağı’nın fotoğrafını paylaşarak, Ağrı Dağı'nı Ermenistan toprağıymış gibi gösterdi.

Haber 03-10-2023 22:21

Fransa'nın başkenti Paris'te tahtakurusu istilası! Hükümet müdahale kararı: 'Hiç kimse güvende değil'

Fransa'nın başkenti Paris, olimpiyat oyunları öncesinde tahtakurusu kriziyle boğuşuyor. Kentte toplu taşıma ve sinema gibi kamu alanlarında yoğun bir şekilde tahta kurusu görülüyor. Halk, sosyal medyada toplu taşıma araçlarında bulunan tahtakurularından videolar paylaşmaya başladı. Yaşananlar sonrasında hükümet müdahale kararı aldı, Paris Belediye Başkanı Yardımcısı Emmanuel Gregoire ise “Gerçekte hiç kimsenin güvende olmadığını anlamalısınız" dedi.

Haber 30-09-2023 14:05

Bir devir kapanıyor: Fransa'dan flaş Nijer kararı!

On yıllardır Kuzey Afrika'daki askeri ve ticari faaliyetlerine devam eden Fransa, bölgede artık istenmiyor. Cumhurbaşkanı Macron, Nijer'deki Fransız büyükelçisini geri çekeceğini ve Nijer'le olan askeri iş birliğini sonlandıracağını açıkladı. Nijer'deki büyükelçi derhal, askerlerse birkaç ay içinde ülkeyi terk edecek.

Haber 25-09-2023 14:25

Macron dünyaya duyurdu! Fransa ile Nijer arasındaki 'büyükelçi' krizinde yeni gelişme

Afrika ülkesi Nijer'de darbeyle başa gelen askeri yönetim ile Fransa arasındaki gerilim sürüyor. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, geçtiğimiz günlerde ülkesinin Nijer Büyükelçisi Sylvain Itte'nin askeri yönetim tarafından rehin alındığını açıklamıştı. Macron son açıklamasında ise Büyükelçi Itte'nin Fransa'ya geleceğini, ülkede bulunan Fransız askerlerinin de geri çekileceğini duyurdu. Diğer yandan Nijer'de askeri yönetim, hava sahasını ticari uçuşları da kapsayacak şekilde Fransa'ya kapattı.

Haber 24-09-2023 22:44