Fransa Basbakani Edouard Philippe Haberleri

Tahtı ele geçirmemesi için Fransa kralı tarafından kadın kıyafetleri giymeye zorlanan kardeş: Dük Philippe

Dünyanın neresinde olursa olsun kraliyet saraylarındaki entrikaların sonu gelmiyor. Özellikle tarihsel süreç içinde iktidar gücünü korumak isteyen krallar, güç savaşlarında akılalmaz önlemlere başvurmayı seçti. Bunlardan en ilginci ise kardeşinin tahta geçmesini engellemek için kadın gibi yaşamaya zorlayan 14. Louis’ti.

Trend 2021-08-03 13:41:06

Bandırmaspor Senegalli forvet ile anlaştı

TFF 1. Lig takımlarından Bandırmaspor Fransa 2. Ligi'nde forma giyen Philippe Paulin Keny ile anlaştı. Bordo- beyazlı takımda 2021-22 futbol sezonu için transfer görüşmeleri devam ediyor.

Spor 2021-06-24 14:01:06

Fransa'da devlet erkanının evlerine koronavirüs baskını

Fransa'da polis, Sağlık Bakanı Olivier Veran, eski Başbakan Edouard Philippe ve eski Sağlık Bakanı Agnes Buzyn'in evlerine baskın düzenledi.

Haber 2020-10-15 17:18:18

Karavanlarla dünya turuna çıkan yabancı gezginler Türkiye'ye hayran kaldı

Fransa ve İsviçre'den farklı kültürleri tanımak amacıyla karavanlarla dünya turuna çıkan ve 1,5 yılda yaklaşık 20 ülkeyi gezen iki aile, doğal güzellikleriyle ünlü Ağrı'nın Balık Gölü'nde mola verdi - Semaverde çay içip gölde tekne turu attıktan sonra yöre sakinlerinin evlerine davet ettiği gezgin aileler, köylülerin ikramda bulunduğu yemeklerin tadına baktı - "İran, Özbekistan, Kazakistan ve Gürcistan'ı gezdikten sonra tekrar Türkiye'ye döneceğiz. Türkiye'yi çok seviyorum. Türkiye'deki insanlar çok sıcak kanlılar. Balık Gölü çok huzurlu ve oldukça güzel bir yer" - İsviçreli Philippe Neyroud: - "Burası çok güzel ve herkesin gelip görmesini tavsiye ederim. Ağrı Dağı'nı gördükten sonra Mersin ve Gaziantep'e gideceğiz. Birkaç ülke daha gezdikten sonra İsviçre'ye geri döneceğiz"

Yurthaber 2020-07-13 11:28:40

Fransa'da eski Başbakan ve sağlık bakanları hakkında soruşturma açılacak

Fransa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yönetimine ilişkin eski Başbakan Edouard Philippe, eski Sağlık Bakanları Olivier Veran ve Agnes Buzyn hakkında soruşturma açılacak.

Haber 04-07-20 03:03

Fransa’da hükümet istifa etti

Fransa’da üç yıldır hükümette olan Başbakan Edouard Philippe ve kabinesi istifa etti.

Haber 03-07-20 13:51

Fransa'da Başbakan Edouard Philippe istifa etti

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, istifasını Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a sundu. Philippe'in yeni başbakan atanana dek görevde kalacağı bildirildi.

Haber 03-07-20 13:36

Fransa Başbakanı Edouard Philippe İstifa Etti

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, yerel seçimlerin ardından istifasını Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a verdi. Macron, 3 yıldır birlikte çalıştığı Philippe'in istifasını kabul etti

Haber 03-07-20 11:42

Fransa Başbakanı Edouard Philippe istifa etti

Elysee Sarayı, Fransa Başbakanı Edouard Philippe'in istifa ettiğini duyurdu.

Haber 03-07-20 10:42

Koronavirüs aşısı: Fransa, 'Aşı geliştirirsek ABD pazarına öncelik veririz' diyen Fransız ilaç şirketi Sanofi'ye tepki gösterdi

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, koronavirüs aşısı geliştirmesi halinde ABD pazarına öncelik vereceğini açıklayan Fransız ilaç şirketi Sanofi'ye tepki gösterdi. Philippe, herkesin aşıya erişiminin "tartışılmaz" olduğunu, açıklamayı "kabul edilemez" bulduklarını söyledi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Sanofi'nin üst düzey yönetimini gelecek hafta Elysee Sarayı'na çağırdı.

Haber 24-06-20 09:16

Koronavirüs aşısı: Fransa, 'Aşı geliştirirsek ABD pazarına öncelik veririz' diyen Fransız ilaç şirketi Sanofi'ye tepki gösterdi

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, koronavirüs aşısı geliştirmesi halinde ABD pazarına öncelik vereceğini açıklayan Fransız ilaç şirketi Sanofi'ye tepki gösterdi. Philippe, herkesin aşıya erişiminin "tartışılmaz" olduğunu, açıklamayı "kabul edilemez" bulduklarını söyledi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Sanofi'nin üst düzey yönetimini gelecek hafta Elysee Sarayı'na çağırdı.

Haber 04-06-20 12:43

Fransa’da Okullar İş Yerleri ve Dükkanlar Açılıyor

Corona virüsünün en çok etkilediği Fransa, 17 Mart'tan bu yana devam eden sokağa çıkma yasağına 11 Mayıs'ta son veriyor. Başbakan Edouard Philippe, halkın sokağa çıkmasıyla ikinci bir dalganın yeniden başlaması riskine karşı, aşamalı bir normale dönüş planı açıkladı

Haber 28-04-20 19:06

Fransız Başbakan’ından Kötü Haber: “Yasaklar Uzun Sürecek”

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, hükümetin Corona virüsü ile mücadelesi hakkında bilgi verirken, Fransa’da 3’üncü haftasına giren sokağa çıkma yasağının son ermesinin zaman alacağını ve “genel anlamda kaldırılmasından çok, aşama aşama kaldırılacağını” açıkladı

Haber 27-04-20 14:45

Fransız Başbakan’ından Kötü Haber: “Yasaklar Uzun Sürecek”

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, hükümetin Corona virüsü ile mücadelesi hakkında bilgi verirken, Fransa’da 3’üncü haftasına giren sokağa çıkma yasağının son ermesinin zaman alacağını ve “genel anlamda kaldırılmasından çok, aşama aşama kaldırılacağını” açıkladı

Haber 27-04-20 14:45

Fransa'dan flaş koronavirüs kararı! Salı günü meclise sunulacak

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesi planını Salı günü meclise sunacağını duyurdu.

Haber 26-04-20 08:39

Fransa'dan endişelendiren açıklama: 1945'ten bu yana en büyük ekonomik durgunluk

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgından önceki gündelik hayata dönmek için uzun süre beklenmesi gerektiğini belirtti.

Haber 19-04-20 22:36

Fransa Başbakanı Philippe: Nisanın ilk 15 günü, geçen 15 günden daha zor olacak

Fransa Başbakanı Philippe, koronavirüs salgınına ilişkin, "Mücadele yeni başlıyor. Nisan ayının ilk 15 günü, geçen 15 günden daha zor olacak." dedi.

Haber 29-03-20 08:19

Fransa'da 600 doktordan koronavirüs salgını nedeniyle Başbakan hakkında suç duyurusu

Fransa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının yol açtığı krizin yönetiminde "devlet yalanı" söyledikleri iddiasıyla Başbakan Edouard Philippe ve eski Sağlık Bakanı Agnes Buzyn hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Haber 21-03-20 18:34

Fransa Başbakanı Philippe, yerel seçimlerde yarışacak

Fransa Başbakanı Philippe, yerel seçimlerde yarışacak

Haber 31-01-20 16:34

Fransa tartışmalı emeklilik reformunu açıkladı

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, hükümetin emeklilik reformunun detaylarını açıkladı.

Haber 11-12-19 20:08

Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall: Sahel'in güvenliği için terörle mücadelede dayanışma şart

"Bölgede, 14 binden fazla Birleşmiş Milletler Barış Gücü, G5 Sahel, Fransız Barkhane unsurunun varlığına rağmen hepimiz hala tehdit altındayız" - Fransa Başbakanı Edouard Philippe: - "Konvansiyonel ordularımız ortaklaşa savaştığımız düşmanı asla tamamen yenemez. Püskürtebilir, bazen gücünü azaltabilir ama tamamen ortadan kaldıramaz"

Haber 18-11-19 19:37

Fransa göç politikasını sertleştiriyor

Fransa Başbakanı Philippe ülkesinin göç politikalarını şekillendirecek 20 maddelik yeni paketi kamuoyuyla paylaştı.

Haber 07-11-19 00:22

Fransa'da iltica sistemi tıkanmış durumda

Fransa Başbakanı Edouard Philippe: - "Diğer Avrupa ülkelerinde 2018'de bir önceki yıla göre iltica başvurularında yüzde 10 oranında azalma oldu. Fransa'ya yapılan başvurular ise aynı dönem için yüzde 22 oranında yükseldi. Bugün iltica sistemi tıkanmış durumda"

Haber 07-10-19 21:58

Fransa Başbakanı'ndan aşırı sağcıların İslam karşıtı sözlerine tepki

Edouard Philippe, dün aşırı sağcıların düzenlediği toplantıda yapılan İslam karşıtı açıklamaları "mide bulandırıcı" olarak niteledi

Haber 29-09-19 19:28

Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Chirac'ın hayatını kaybetmesi

Fransa Başbakanı Edouard Philippe: - "Jacques Chirac'ın vefatı Fransa'yı hüzne boğdu. Tüm Fransızlar gibi çok üzgünüm" - Eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy: - "Bugün hayatımını bir parçası kayboldu. Fransa'yı evrensel değerlerine ve tarihsel rolüne sadık şekilde yapılandırdı" - Fransa Ulusal Meclisi Başkanı Richard Ferrand: - "Jacques Chirac artık Fransa tarihinin bir parçası. Fransız halkı yorulmayan bir cumhuriyetçi, vizyonu geniş ve güncel tartışmalara karşı hassas birini kaybetti" - Aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisinin lideri Marine Le Pen: - "Jacques Chirac ile fikir ayrılıklarımıza rağmen kendisi Fransa'nın denizaşırı ülkeleri aşığıydı ve Irak savaşına karşı çıktı"

Haber 26-09-19 20:38

Fransız Hükümeti Kadın Cinayetlerine Savaş Açtı

Yılbaşından bu yana 101'inci kadın cinayetinin işlendiği Fransa'da hükümet karşı önlem almak için büyük bir konferans başlattı. Başbakan Edouard Philippe, konferansın ilk gününe katılarak, cinayetlerin önlenmesi için hükümetin atacağı 10 yeni adımı açıkladı

Haber 04-09-19 23:11

Kadına şiddet hattını dinleyen Macron’a şok

Fransa Başbakanı Edourd Philippe, Fransa’da kadına şiddetin önlenmesi amacıyla kurulan ihbar hattına gelen bir şikayetin görevli tarafından dikkate alınmadığını gören Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un büyük şaşkınlığa uğradığını söyledi.Fransa’da kadına yönelik şiddetin artması üzerine özel telefon hattı kuran hükümet, bu hat sebebi ile eşinden şiddet gören kadınlara yardım etmeyi hedeflerken eleştiri yağmuruna tutuldu.

Haber 04-09-19 22:20

Fransa Başbakanı Philippe'den tesettür mayo açıklaması

Fransa Başbakanı Edouard Philippe: - "Belediyelerin havuzlarında uyulması gereken kurallar var. Hiçbir dini inanç bu kuralların uyulmasını engelleyemez"

Haber 29-06-19 04:27

Fransa'da Hükümetin Reform Paketine Güvenoyu

Başbakan Edouard Philippe, hükümetin yeni yol haritasını oluşturan refomları Fransız Meclisi'nin onayına sundu. Görüşmelerin ardından hükümet, 163'e karşı 363 oyla, açık farkla güvenoyu aldı.

Haber 12-06-19 23:58

Fransa Başbakanı Philippe güvenoyu aldı

Ulusal Mecliste yapılan oylamada Başbakan Edouard Philippe güven tazeledi

Haber 12-06-19 23:28

UNICEF Paris'te sergi açtı

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Halis Yunus Ersöz: - "Türkiye milli geliri oranıyla en fazla uluslararası yardım yapan ülke konumdadır" - UNICEF Fransa Temsilcisi Jean-Marie Dru: - "Türk yetkililer, dernekler ve UNICEF ile çalışarak harika işler yaptı. Türkiye'de 650 bin Suriyeli çocuk Türk okullarında eğitim görüyor ve bu harika bir olay. Genç mülteciler konusunda başka ülkelerin yaptıklarından öğreneceğimiz çok şey var" - UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle: - "Türkiye'de 4 milyon mülteci bulunuyor. Türkiye, dünyada en çok mültecinin bulunduğu tek ülkedir"

Haber 21-05-19 02:24

Fransa’daki Türk dernekleri sözde Ermeni soykırım anma günü kararını reddetti

Fransa’da Macron hükümetinin 24 Nisan tarihini sözde Ermeni soykırımını anma günü ilan etmesinin ardından yaklaşık 500 Türk Derneği ortak basın bülteni yayınlayarak kararı reddetti.Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Başbakan Edouard Philippe "1915 Ermeni Soykırımı’nın yıllık anma tarihi" olarak 24 Nisan’ın Cumhuriyet takvimine eklenmesi için yazılı bir kararname imzalamasının ardından 3 büyük Türk çatı dernek (Ditib, Fransa Türk Federasyon, UETD) altında birleşen yaklaşık 500 dernek, 1915 olayları ve sözde ermeni soykırımı hakkında ortak bildiri yayınlayarak kararı reddetti.Fransa Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DITIB) Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) ve Fransa Türk Federasyonu ortak bildiri yayınladı.

Haber 24-04-19 12:03

Notre Dame için uluslararası mimari yarışması düzenlenecek

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, tarihi Notre Dame Katedrali’nde çıkan yangında yıkılan kulelerden birinin yeniden inşası için uluslararası bir mimari yarışmanın yapılacağını açıkladı

Haber 17-04-19 15:40

DHA DIŞ - Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan açıklama

FRANSA Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, beraberinde Fransa Başbakanı Philippe Edouard ile birlikte Notre - Dame Katedrali'nde yaptığı açıklamada, katedralin temel yapısının zarar görmeden kurtulmuş olmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Haber 16-04-19 01:38

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan açıklama

FRANSA Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, beraberinde Fransa Başbakanı Philippe Edouard ile birlikte Notre - Dame Katedrali'nde yaptığı açıklamada, katedralin temel yapısının zarar görmeden kurtulmuş olmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Haber 16-04-19 01:34

Fransa Başbakanı'ndan BM'ye sarı yelekliler tepkisi

Fransa Başbakanı Edouard Philippe: - "(Polis şiddetine ilişkin) Olayları aydınlatmak için BM'yi beklemedik"

Haber 07-03-19 00:42

Fransa'da bin 796 sarı yelekliye hapis cezası

Başbakan Edouard Philippe, sarı yeleklilerin eylemlerinde çıkan olaylar nedeniyle bin 796 kişiye hapis cezası verildiğini açıkladı

Haber 12-02-19 19:34

Fransa hükümeti protestocuları cezalandıracak yasal düzenleme yapmaya hazırlanıyor

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, Sarı Yeleklilerin hükümete karşı yürüttüğü protestoların 7.

Haber 30-01-19 11:43

Fransa Başbakanı ve İçişleri Bakanı patlamanın yaşandığı bölgede

Fransa Başbakanı Edouard Philippe ve İçişleri Bakanı Christophe Castaner başkent Paris’te meydana gelen patlamanın yaşandığı bölgeye geldi.Fransa Başbakanı Edouard Philippe ve İçişleri Bakanı Christophe Castaner başken Paris’in Rue de Trévise bölgesinde 9’uncu Caddede meydana gelen patlamanın yaşandığı yere geldi.

Haber 30-01-19 08:23

Fransa'dan anlaşmasız Brexit ihtimaline karşı eylem planı

Fransa Başbakan Edouard Philippe, anlaşmasız ayrılık ihtimaline karşı eylem planı hazırladıklarını belirtti

Haber 17-01-19 14:34

Fransa'da izinsiz gösteriler ve şiddet olayları cezalandırılacak

Başbakan Edouard Philippe, sarı yeleklilerin protestolarının sebep olduğu sorunlara çözüm bulmak amacıyla izinsiz eylem yapanların ve gösterilerde şiddet olayları çıkaranların cezalandırılması için yeni bir yasa çıkaracaklarını açıkladı

Haber 08-01-19 01:36

Fransa Başbakanı Philippe'den düzen çağrısı

Başbakan Edouard Philippe, sarı yeleklilerin 17 Kasım'dan bu yana devam eden ve şiddet olaylarının yaşandığı gösterilerinin ardından düzeni getirmekte kararlı olduklarını açıkladı

Haber 24-12-18 16:22

Fransa Başbakanı: Protestocuları yeteri kadar dinlemedik, hata yaptık

Fransa Başbakanı Édouard Philippe Fransa’daki sarı yelekliler protestolarına yanlış müdahalelerde bulunduklarını söyleyerek; ‘hatalar yaptık’ diye konuştu.

Haber 18-12-18 10:26

DHA DIŞ - Fransa Başbakanı: Protestocuları yeteri kadar dinlemedik, hata yaptık

Fransa Başbakanı Édouard Philippe Fransa’daki sarı yelekliler protestolarına yanlış müdahalelerde bulunduklarını söyleyerek; ‘hatalar yaptık’ diye konuştu.

Haber 18-12-18 10:25

Fransa Strazburg'daki saldırıdan sonra güvenlik önlemlerini artırıyor

Başbakan Edouard Philippe'nin açıklamasına göre Strazburg'daki silahlı saldırı sonrası halkın güvenliğini sağlamak için Sentinelle (Nöbetçi) operasyonunda görev yapan askerlere takviye yapılacak -Strazburg'da 3 kişiyi öldüren saldırganın yakalanması için fotoğrafını ve bilgilerini paylaşan Fransız polisi, saldırganı görenlerin kendilerine haber vermesini istedi

Haber 13-12-18 00:17

Fransa'da gözaltı sayısı 481'e yükseldi

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, "sarı yeleklilerin" Paris'teki gösterisinde şu ana kadar 481 kişinin gözaltına alındığını, 211 kişinin ise tutuklandığını açıkladı

Haber 08-12-18 13:19

Fransa Başbakanı Philippe sarı yeleklilerle görüştü

Fransa'nın başkenti Paris sarı yeleklilerin protestolarına hazırlanıyor. Onlarca mağaza vitrinlerine zarar gelmemesi için önlem aldı. Güvenlik için ülke genelinde 89 bin polisin görev yapacağı açıklandı. Diğer taraftan, Fransa Başbakanı Philippe, akaryakıt zamlarının düşürülmesi ve ekonomik koşulların iyileştirilmesi için gösteriler düzenleyen sarı yeleklilerden bir heyeti kabul etti.

Haber 08-12-18 03:18

Fransa Başbakanı Philippe sarı yeleklilerle görüştü

Fransa Başbakanı Philippe sarı yeleklilerle görüştü

Haber 08-12-18 01:55

GRAFİKLİ - Fransa, olağanüstü cumartesiye hazırlanıyor

Fransa, "sarı yeleklilerin" ülke genelinde yarın düzenleyeceği gösteriler için teyakkuza geçti - Fransa Başbakanı Edouard Philippe, ülke genelinde 89 bin polisin görev alacağını, Paris'in zırhlı araçlarla korunacağını duyurdu - Protestoların düzenleneceği Champ-Elysees Caddesi civarındaki mağaza ve restoranlar kepenk indirecek, müzeler açılmayacak ve Paris'in sembollerinden Eyfel Kulesi ve Zafer Takı kapatılacak

Haber 07-12-18 13:48