Fukuşima Haberleri

Tüm dünya Japonya'nın nükleer atık suyu denize dökme kararı sonrası ayağa kalkmıştı! Denizde ilk testler yapıldı ve...

Japon hükümetinin 2011 yılındaki deprem sonrası Fukuşima nükleer enerji santralinde biriken atık suyu denize dökme kararı tüm dünyayı ayağa kaldırmıştı. Birçok devlet ve uluslararası kuruluşun dikkatle takip ettiği operasyon sonrasında deniz suyunda testler gerçekleştirildi. Testlerde tespit edilebilir seviyelerde radyoaktiviteyle karşılaşılmadığı belirtildi.

Haber 30-09-2023 15:42

Fukuşima felaketi: Nükleer santralde 11 yıl önce neler oldu?

11 Mart 2011'de Japonya tarihinin en büyük depremiyle sarsılmış, Fukuşima Nükleer Santrali de depremden etkilenip radyoaktif sızıntıya neden olmuştu. Felaketin etkileri ne oldu, hükümet bugüne dek neler yaptı? Bilim insanları ne diyor?

Haber 11-03-2022 12:48

Japonya'da korkutan kriz! Radyoaktif atığı kötü depolanıyor iddiası

Japonya'nın kuzeydoğusunda 2011 yılının Mart ayında tsunami ile birlikte yıkıcı boyutlara ulaşan deprem Fukuşima'nın da zarar görmesine sebep olmuştu. Depremin ardından hasar gören Fukuşima Dai-içi'nin devreden çıkarılması için çalışmalar başlatılmıştı. Günümüzde hala devam eden çalışmalar doğrultusunda ortaya çıkan radyoaktif atık açık hava depolarında muhafaza ediliyor. Ancak depolama konusunda yürütülen çalışmalarla ilgili uzmanlar tedirgin.

Haber 20-09-2021 08:17

Deprem Fukuşima'da tankları yerinden oynattı

Japonya'nın kuzeydoğusunda 13 Şubat'ta meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremde, Fukuşima Dai-içi nükleer santralinde radyoaktif özellik taşıyan kirli suyu muhafaza eden tankların 53'ünün yerinden oynadığı bildirildi.

Haber 26-02-2021 10:59

Diğer Haber Etiketleri

Fukuşima

Fukuşima Hakkındaki Haberler Mynet'te. Fukuşima Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Fukuşima, Türkiye'de kanseri arttıracak

Çanlar bu sefer kanser için çalıyor. Ege Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nazan Çetingül, Fukuşima Nükleer Santralı'ndaki radyasyon sızıntısına karşı uyardı. Çetingül, "Zaman içinde kanserle daha sık karşılaşacağız. Gıda ve eşyalar bilinçli alınmalı. Dünyada kalp hastalıklarından sonra en sık görülen ikinci hastalık olan kanser, her yıl binlerce can alıyor. Buna karşın uzmanlar uyarıyor: Kanser önümüzdeki yıllarda daha da artacak." dedi.

Haber 23-08-2011 10:39