Gabar Dağı Haberleri

Bakan Bayraktar tarih verdi: Gabar'da günlük petrol üretiminin 40 bin varile ulaşacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ramazan ayının sonuna işaret ederek, Gabar'da günlük petrol üretiminin 40 bin varile ulaşacağını bildirdi. Bakan Bayraktar yıl sonu hedeflerini de açıkladı.

Finans 24-03-2024 10:55

Şırnak'ta Gabar Dağı bölgesi özel özel güvenlik bölgesi ilan edildi

Şırnak'ta Gabar Dağı bölgesi, 15 gün süreyle "özel güvenlik bölgesi" ilan edildi.

Yurthaber 11-03-2024 12:29

Gabar'daki petrol üretiminde yeni gelişme: Günlük 37 bin varilin üzerine çıktı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar'da petrol üretiminde günlük 37 bin varilin üzerine çıkıldığını açıkladı.

Finans 07-03-2024 16:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan anlattı, Valilik yasak ilan edildiğini duyurdu! Gabar Dağı için karar alındı

Şırnak'taki Gabar Dağı'ndaki petrol keşfiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaparken aynı sıralarda Şırnak Valiliği'nden gelen karar dikkat çekti. Erdoğan Gabar'daki petrol üretim hedefini anlattı, Şırnak Valiliği bölgeye girişlerin yasaklandığını duyurdu.

Haber 10-02-2024 15:47

Gabar Dağı

Gabar Dağı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Gabar Dağı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Zonguldak’ta duyurdu: ‘Doğal gaz desteğini Nisan ayına kadar uzatıyoruz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan Zonguldak’ta gerçekleştirilen mitingde önemli mesajlar verdi. Gabar’daki petrol kuyusunda yapılan üretimin bugün itibari ile 35 bin varili geçtiğini duyuran Erdoğan, doğal gaz desteğinin de devam edeceğini belirtti. Erdoğan geçen yıl başlatılan doğal gaz desteğinin Nisan ayına kadar uzatıldığını duyurdu.

Haber 10-02-2024 14:13

Şırnak Valisi Atay, Gabar Dağı bölgesindeki petrol kuyularında incelemelerde bulundu

Şırnak Valisi Cevdet Atay, Gabar Dağı bölgesindeki petrol üretim kuyularında sondaj çalışmalarını inceledi, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yurthaber 19-10-2023 13:48

Milli Savunma Bakanı Akar: Gabar'da şimdi terör konuşulmuyor, petrol konuşuluyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Terör bittikçe refah başlıyor. Bunun en güzel örneği Gabar. Gabar'da şimdi terör konuşulmuyor, petrol konuşuluyor." dedi.

Haber 26-05-2023 17:05

Gabar Dağı'ndan sevindiren haber! Vali duyurdu... 'Yoğun bir petrol çıktı'

Şırnak Valisi Osman Bilgin, petrol rezervinin bulunduğu Gabar Dağı bölgesinde ekiplerin çalışma yürüttüğü artezyen kuyusundan petrol çıktığını açıkladı. Bilgin, "Esma Çevik sahası dediğimiz diğer sahamızda ve yine Akçay bölgesinde çalışmalar sürüyor. Orada 21. kuyu açıldı. Artezyen dediğimiz, yani bir su kuyusundan yoğun bir petrol çıktı" ifadelerini kullandı.

Haber 26-05-2023 16:08

Terörden temizlenen Gabar'da yeni petrol rezervi keşfedilen kuyuda çalışmalar sürüyor

Şırnak'ta terörden temizlenen Gabar Dağı'nda yeni petrol rezervi keşfedilen ve şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın adı verilen kuyuda çalışmalar devam ediyor.

Yurthaber 03-05-2023 13:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gabar’da bulunan petrolle ilgili yeni mesaj: ‘Yaptığımız hamlelerle bu oyunu bozuyoruz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından gençlere seslendi. Dün duyurulan Gabar’da bulunan petrol keşfi ile ilgili dikkat çeken mesajlar veren Erdoğan “Biz yaptığımız hamlelerle bu oyunu, bu kirli tezgâhı bozuyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber 03-05-2023 11:15

Cudi Gabar dağı nerede? Cudi dağı petrol rezervi neresi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan petrol müjdesi!

Cudi Gabar dağının nerede olduğu merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, Karapınar GES, Bozkır Barajı ve Abdülhamit Han Caddesi ile yapımı tamamlanan projelerin açılış törenine katılıyor. Petrol müjdesi veren Erdoğan, "Cudi, Gabar'da günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol bulduk." dedi. Peki, Cudi Gabar dağı nerede? Cudi dağı petrol rezervi neresi?

Haber 02-05-2023 19:18

Gabar'da petrol açıklamaları peş peşe gelmişti, kalitesini açıklayan Bakan Soylu o ülkeyi örnek verdi! Biz gidelim de yerimize ne gelecek?

Karadeniz'de keşfedilen doğal gaz geçtiğimiz günlerde karaya çıkarılıp BOTAŞ şebekesine verilirken Gabar'dan petrol çıkarıldığı açıklamaları da peş peşe gelmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çıkarılan petrolün kalitesini bir ülkede çıkarılan petrolü örnek vererek açıkladı. Soylu'nun konuşmasında dikkat çeken bir diğer açıklama da "'Tayyip Erdoğan gitsin' diyorlar, gitsin. Biz gidelim de yerimize ne gelecek? Bu sorunun sorulması lazım" ifadeleri oldu.

Haber 24-04-2023 15:17

Bakan Dönmez 'arkası gelecek' diyerek duyurdu! Petrol rezervi müjdesi...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den petrol rezervi açıklaması geldi. Bakan Dönmez, 'Şırnak bölgesinde önemli bir petrol rezervinin keşfine imza atmıştık. Arkası gelecek, bizi izlemeye devam edin' ifadelerini kullandı. Öte yandan Bakan Dönmez, Karadeniz gazını Mart ayında sisteme vereceklerini duyurdu.

Finans 19-12-2022 17:52

30 yıl sonra bir ilk! Günlük 100 bin varil üretim...

Şırnak'ta 150 milyon varillik petrol rezervi keşfi yapılan Gabar Dağı'nda günde yaklaşık 5 bin varil petrol çıkarılıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından edinilen bilgilere göre, Türkiye’nin 5 yıl önce yaklaşık 40 bin varil olan günlük üretimi bugün 65 bin varile çıkarken, özel sektörle birlikte bu 80 bin varil oldu. Yıl sonunda 30 yılın en yüksek yurt içi üretimine ulaşılması amaçlanıyor. Cumhuriyetin 100. yılında günlük 100 bin varil üretim hedefleniyor.

Finans 19-12-2022 12:45

Gabar Dağı'ndaki müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan vermişti! Şehit Esma Çevik tesislerinde günlük 5 bin 300 varil petrol çıkartılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası müjdesini verdiği Gabar Dağı'nda keşfedilen petrol rezervinin değerinin yaklaşık 12 milyar doları bulduğu belirtildi. 2022 yılında dünyada yapılan ilk 10 petrol keşfinden birisi olan Şırnak'taki kuyularda günlük 5 bin 300 varil petrol çıkartılıyor. Tesiste sondaj faaliyetleri aralıksız sürerken, alana şehit jandarma Esma Çevik'in adı verildi.

Finans 18-12-2022 13:53

Bölgenin kaderini değiştirdi! Günlük 5 bin 300 varil petrol çıkarılıyor... Vali açıkladı 'Direk çalışabilen petrol'

Şırnak'ta, terörden arındırılan Gabar Dağı'ndaki petrol rezervinde günlük 5 bin 300 varil petrol çıkarılıyor. 2 kuyunun daha faaliyete geçmesiyle birlikte günlük üretimin 10 bin varile çıkarılması hedefleniyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Şırnak Valisi Osman Bilgin, "Çok yüksek gravite, yani dizel araçlarda traktöre buradan çıkan petrolü koyduğumuzda direkt çalışabilen petroldür" ifadelerini kullandı.

Haber 16-12-2022 20:04

Erdoğan müjdeyi vermişti Böyle görüntülendi! İşte petrolün kalitesi...

Türk petrolü için sevindiren gelişmeyi geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısı sonrası duyurmuştu. Şırnak Valisi Osman Bilgin, Gabar Dağı'nda keşfedilen petrol rezervine ilişkin, "Açılan 5 kuyu var, 6'ncısı açıldı, üretime geçmedi. 5 bin 300 varil, çok yüksek granite, yani dizel araçlarda traktöre buradan çıkan petrolü koyduğumuzda direkt çalışabilen petroldür." dedi.

Finans 16-12-2022 16:44

Bakan Dönmez 'en büyük keşiflerden birisi' demişti! 'Petrol fışkırdığı' iddia edildi! Günlük 5 bin varil...

Geçtiğimiz günlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in Şırnak'ta yapılan petrol keşfine ilişkin "Açıkladığımızda da göreceksiniz son dönemde karada yapılmış en büyük keşiflerden birisi olabilir. Bunun için biraz daha zamana ihtiyacımız var." demişti. Açıklama sonrasında Şırnak’ta Gabar Dağı'da yapılan aramalarda adeta petrol fışkırdığı iddia edildi. Bölgede açılan 14 kuyudan günde ortalama 5 bin varil petrol çıkarılıyor.

Finans 08-12-2022 14:31