Gayrimenkul Sertifikasi Haberleri

Ev fiyatları ve konut kredisi faizleri uçtu, gayrimenkulde takas dönemi başladı! 35 yıldır böylesini görmedim diyerek anlattı: Otomobil, arsa, dükkan karşılığı...

Gayrimenkul satışları neredeyse durdu. Evini satmak isteyenler müşteri bulamazken, ev almak isteyenler de yüksek fiyatlar ve kredi faiz oranlarından şikayetçi. Emlak sektöründeki durgunluk ise piyasada yeni bir dönemi başlattı. Artık evler; otomobil, arsa, dükkan karşılığı 'takas' yöntemiyle de satılıyor. İnternet sitelerindeki takaslı ev ilanları yaygınlaşıyor.

Finans 2024-04-22 07:54:26

OSB'lerin kira artışı yüzde 100'ü aştı

TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ, OSB'ler özelinde yaptığı araştırmanın sonucunu açıkladı. OSB'lerde kira artışı yüzde 100'ü aştı.

Finans 2024-04-17 14:56:55

Bir şirket daha halka arzda talep toplamaya başladı, hisse bedeli belli oldu

Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ'nin halka arzında talep toplama başladı. Halka arz edilecek hisselerin yüzde 80'i yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 20'si ise yurt içi kurumsal yatırımcılara ayrıldı.

Finans 2024-04-17 10:53:17

Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ halka açılıyor

Rönesans Holding'in ticari gayrimenkul geliştirme ve yatırım şirketi Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ (RGY) halka açılıyor.Şirketten yapılan açıklamaya göre, RGY, halka arz kapsamında nominal değeri 33 milyon 357 bin 450 lira olan paylarını halka arz edecek.

Finans 2024-04-08 13:11:24

SPK onay verdi: Bir şirket daha halka arz oluyor

SPK, Rönesans Gayrimenkul Yatırımın ilk halka arzını onayladı. SPK bültenine göre, kurul Garanti BBVA'nın 6 milyar dolar, Fibabanka'nın 250 milyon dolar, Aktif Yatırım Bankası'nın 50 milyon avro tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvurusuna da onay verdi.

Finans 05-04-24 08:15

Bakan Özhaseki duyurdu: Gayrimenkul satış işlemlerinden hazineye 60 milyar TL!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Gayrimenkul satış işlemlerinden 2023 yılında Hazineye 60 milyar TL’nin üzerinde katkı sağlandı” açıklamasını yaptı. Tapu harçlarının yüzde 95’i satış işlemlerinden...

Finans 04-04-24 17:46

Turgut Altınok'tan Antalya'da 600 dairesi olduğu iddiasına belgeli yanıt

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğuna ilişkin iddialara, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün, 'Turgut Altınok adına Antalya il ve ilçe sınırları içinde herhangi bir gayrimenkul kaydına rastlanmamıştır' yazılı belgeyle yanıt verdi.

Haber 28-03-24 17:06

Artık yatırım aracı değil! Konut satışlarında yüzde 24'lük gerileme: Son 8 yıldır böylesi olmamıştı

GYODER, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini değerlendirdiği, "GYODER Gösterge" Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2023 4. Çeyrek Raporu'nu yayımladı. Raporda, 2023 yılı dördüncü çeyrek konut satışları, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yaklaşık yüzde 23,9 gerileme kaydederek 325 bin 852 adet oldu.

Finans 22-03-24 12:25

Yüksek kar vaadiyle 100 milyon dolarlık vurgun! Evi, arabayı satıp...

Ankara merkezli güneş enerjisi üretimi ve gayrimenkul alım satımıyla yüksek kar vadeden şirkete yatırım yapan on binlerce kişi, yaklaşık 100 milyon dolar dolandırıldı. Evini ve arabasını satıp şirkete yatırım yapan mağdurlar, bir an önce şirket sahibi karı kocanın yakalanmasını istedi. 2021 yılında evini ve babasından kalan arsasını satıp şirkete 100 bin dolar kripto yatıran Suat Şimşek, "Ben evimi satıp bu işe girdim, şu anda kirada oturuyorum. Bir an önce yakalanmalarını istiyoruz" dedi.

Haber 21-03-24 11:59

Borçları nedeniyle tasfiye edilmişti: Dev şirketin patronu borsalardan ömür boyu men edildi!

Çin'de batık gayrimenkul şirketi Evergrande'nin patronu borsalardan ömür boyu men edildi. Şirketin Hong Kong Borsasına yaptığı bildirime göre, Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu (CSRC), Hui'nun, şirketin gelirlerini yanlış göstererek yatırımcıları yanılttığını ileri sürdü.

Finans 19-03-24 14:59

ABB adayı Turgut Altınok mal varlığını açıkladı: 'Ana sütü gibi ak ve helaldir'

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, mal varlığını açıkladı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Altınok, "Ne yazık ki mal varlığım üzerinden bir süredir suni gündemler yaratılarak, Ankaralı hemşerilerimi incittiklerini hissettiğim için mal varlığımı açıklama vakti gelmiştir. Ekte sunduğum tüm mal varlığım ana sütü gibi ak ve helaldir" dedi. Altınok'un, mal varlığı listesinde 60 ayrı gayrimenkul yer aldı.

Haber 15-03-24 20:18

Ev sahipleri dikkat! Faturalarınızı atmayın! Bu yöntemle kira verginizi düşürebilirsiniz

Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresi 31 Mart 2024 tarihinde sona eriyor. Vergisini zamanında ödemeyenler ise, kira geliri üzerinden verginin bir katı tutarında ceza alacak. Beyanname verirken belirteceğiniz bazı kalemler ödeyeceğiniz miktarı düşürebilir. İşte detaylar....

Finans 08-03-24 12:30

SPK'dan bir şirketin daha halka arzına onay, hisse bedeli belli oldu

Sermaye Piyasası Kurulu bir şirketin daha halka arzına onay verdi. Şirketin hisse bedeli de belli oldu. Kurul aynı zamanda Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin 46 milyon 200 bin liralık bedelsiz sermaye artırımını da onayladı.

Finans 08-03-24 09:38

Kirasını bu şekilde ödeyenler dikkat! Kritik ay başladı, hesaplar karşılaştırılacak!

Milyonlarca gayrimenkul sahibini yakından ilgilendiren kira beyanname verme süreci 1 Mart'ta başladı. Kira geliri elde eden mülk sahipleri 1 Mart-1 Nisan tarihleri arasında beyannamelerini verilebilecek. Kirayı elden veya bankadan vermek arasında fark var.

Finans 05-03-24 16:36

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor: Yeni dönem başladı... Kira beyannamesi hakkında tüm merak edilenler!

Gayrimenkul sahiplerini oldukça yakından ilgilendiren kira beyanname verme süreci bugün itibarıyla başladı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) bu sene kiracıları da sürece dahil etti. Bu sayede vergi kaybı ve kaçağının önlenmesi hedefleniyor. Kira beyannamesine ilişkin merak edilen 10 soru haberimizde yanıt buluyor. İşte o sorular ve yanıtları!

Finans 01-03-24 12:45

Farklı meslek gruplarından oluşan korodan muhteşem konser: Dakikalarca alkışlandılar

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen "Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz" projesi çerçevesinde Tekirdağ’da ev hanımı, inşaat mühendisi, gayrimenkul danışmanı, sağlık personeli, güvenlik görevlisi ve öğretmen gibi farklı meslek grubu çalışanlarından kurulan koro muhteşem bir geceye imza attı.

Yurthaber 01-03-24 12:37

Konut fiyatlarında sıralama değişti! İstanbul, Ankara ve İzmir’i geride bıraktılar

Metrekare fiyatı en yüksek ve en düşük olan iller sıralaması değişti. Anadolu'da artış oranları daha yüksek olurken büyükşehirlerde fiyat artışı yavaşladı. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Anadolu'daki konutlarda fiyat avantajı olması sebebiyle konut alacakların yönünü buraya çevirdiğini söyledi.

Finans 29-02-24 09:42

Kirada yüzde 25 zam sınırı rotayı yurt dışına çevirtti! Kadıköy'de 1+1 yerine Amerika'da 2 katlı ev... Ayda 2 bin 500 dolar getiri

Son zamanlarda gayrimenkul sektöründe dikkat çeken hareketlilik yaşanıyor. Yurt dışından ev alan Türk yatırımcıların sayısı her geçen gün artıyor. Düşük vergi ve dolar bazlı yüksek kira getirisi için rotayı yurt dışına çeviren gayrimenkul yatırımcıları, en çok Amerika, İngiltere ve Dubai'yi tercih ediyor. Peki yatırımcının yurt dışına çıkış sebebi ne? Yurt dışından ev almanın avantajları ve kira getirisi nedir? İşte detaylar...

Finans 29-02-24 09:28

Evi, yazlığı, iş yeri olanlar dikkat! Emlak vergisinde süreç 1 Mart’ta başlıyor! Emekli ev sahiplerine ‘vergi’de istisna

Emlak vergisi 2024 yılı ilk taksit ödemeleri 1 Mart’ta başlayacak. Konut sahipleri emlak vergisi ödemelerini 31 Mayıs’a kadar yapmaması galinde her ay yüzde 2,5 olarak uygulanacak gecikme zammı ile karşılaşacak. Peki kimler emlak vergisi ödemez? Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı emekliler için istisnayı açıkladı. İşte detaylar...

Finans 27-02-24 07:43

Merkez Bankası ilk kez açıkladı: Ticari gayrimenkulde rakamlar ortaya çıktı: Dükkan ve ofis fiyatları...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ilk kez ticari gayrimenkul fiyat endeksine ilişkin veri yayımlamaya başladı. Buna göre dükkan fiyat endeksinde yıllık artış yüzde 98,9 olurken, ofis fiyat endeksi ise yüzde 94,2 arttı.

Finans 26-02-24 10:21

Rapor alıp Bodrum'a tatile gitmişti! Fotoğraflar pahalıya patladı! AYM'den işçiye kötü haber

Anayasa Mahkemesi, diş hastanesinden sağlık raporu alıp işe gelmediği dönemde Bodrum'a, Kartalkaya'ya tatile giden ve sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulunan gayrimenkul değerleme uzmanının tazminatsız şekilde işten çıkarılmasını haklı buldu

Finans 08-02-24 12:37

Borç krizindeydi, gayrimenkul şirketi Evergrande hakkında tasfiye kararı verildi

Borç krizindeki gayrimenkul şirketi Evergrande hakkında karar çıktı. Varlıkların tasfiyesine karar verildi.

Finans 30-01-24 17:44

Gayrimenkulde fahiş fiyata neşter vuracak! Yeni uygulama geliyor, Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kurulacak

Gayrimenkul fiyatlarında artışa çözüm bulmak için yeni bir önlem daha devreye alınıyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü fahiş fiyatın önüne geçmek için Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi'ni kuruyor. Artık Türkiye'deki tüm konutların fiyatı semt semt, mahalle mahalle, sokak sokak belirlenecek. Konut almak isteyen sisteme girip adil fiyatını görebilecek. Bu sistemle birlikte evin değerini düşük gösterip yaşanan vergi kayıplarının da önüne geçilmesi hedefleniyor.

Finans 24-01-24 22:40

Tapuda yeni dönem! 2024'te sil baştan değişti, gayrimenkul alım-satımlarında artık...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından uygulanacak olan değişikliğe göre gayrimenkul alım-satım işlemlerinde ve tapu süreçlerinde 3 boyutlu döneme geçilecek. Veriler daha sonra değer haritaları oluşturulmasında da kullanılabilecek.

Finans 23-01-24 16:15

675 bin lirayı bile buldu: Kira fiyatlarını düşürecek yeni model! İstanbul’da o bölgeleri işaret ettiler

Kira fiyatları için adım atılıyor. Hazine arazileri vatandaşların fahiş kira fiyatlarından kurtulması için imara açılacak. Gayrimenkul sektörü temsilcileri bu hamlenin kira fiyatlarını yüzde 99 aşağı çekeceğini dile getirirken, özellikle İstanbul’un belli noktalarını işaret ediyor. Şehir sınırları içinde kalan yerlerde lokasyon uzak bile olsa problemin iyi bir ulaşım ağı ile çözüleceği belirtiliyor.

Finans 22-01-24 10:01

Mehmet Şimşek'ten kira açıklaması: Fiili olarak yapılacak: 4,5 milyon konut için Hazine Bakanlığı harekete geçti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira gelirlerinin mart ayında doğru beyan edilmesini sağlamak amacıyla gayrimenkul sahiplerinin mercek altına alındığını belirterek, "Tapu ve nüfus verilerinin incelenmesi sonucunda, kira geliri elde edebilme potansiyeline sahip yaklaşık 4,5 milyon konut analiz ediliyor; kiralık olarak kullanıldığı tespit edilen adreslerde fiili tespitler yapılacak" dedi.

Finans 20-01-24 11:51

Ayda 36 bin yılda 600 bin TL kazandırıyor! Mevduat faiz oranları parası olana göz kırpıyor, para parayı çekiyor... Hesaplamalar tek tek yapıldı! Ne zamana kadar sürecek?

Parası olmayan ay sonunu getirmeye çalışırken, az da olsa parası olan gözünü mevduat faizlerine dikmiş durumda. Bankaların mevduat faiz oranları parası olanların iştahını kabartmaya devam ediyor. Eğer söz konusu faiz oranları böyle devam ederse 1 Milyon TL'si olanın yıl sonu kazancı 600 bin TL'yi bulabiliyor. Aylık faiz ise 36 bin TL'ye ulaşıyor. Peki mevduat faizi mi? Gayrimenkul yatırımı mı? Uzman isim süre vererek açıkladı.

Finans 09-01-24 07:46

Kredide yeni dönem: Uygun faiz ve şartlarda kredi almak için BES (Bireysel emeklilik) detayı! Prosedürler esniyor, teminat olarak gösterip...

Kredide 'BES teminatlı' yeni dönem başladı! Buna göre bireysel emeklilik sözleşmesi kredi teminatı olacak. Bu uygulamayla kredi çekebilmek bankaların istediği belgelerden olan kefil, maaş bordrosu, gelir belgesi, gayrimenkul ve araç teminatı gibi prosedürlerin 'BES' sayesinde esneyeceği belirtiliyor. Ancak BES'teki sözleşme teminat olarak gösterildiğinde BES iptal edilemeyecek ve sistemden çıkış olamayacak.

Finans 08-01-24 17:42

Yunanistan’a Altın Vize başvurusunda Türkler zirvede

Yunanistan’ın bazı bölgelerinde 250 bin euro, önemli yerleşim yerlerinde ise 500 bin euro gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize programının yılsonu rakamları açıklandı. Rakamlara göre Türkler ikinci sırada. Altın Vize alan kaç Türk var? İşte sayılar

Finans 04-01-24 09:34

Tapuda yeni dönem! 2024'te sil baştan değişti, hepsi artacak

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı harç masraflarının arttığını hatırlatarak 2023 yılında tapuda satışların düştüğünü söyledi. Özelmacıklı, “2023 yılında ülkemizde tüm gayrimenkul türlerinde yaklaşık 2.95 milyon gayrimenkul satış işlemi yapılarak, 60 milyar 59 milyon 215 bin 486 lira tapu harcı geliri elde edildi” dedi.

Finans 02-01-24 12:12

İstanbul'u terk edip 40 milyon TL'lik ev almıştı! Zeynep Bastık evinden bir kare paylaştı beğeni topladı... İşte Urla'daki o ev

Hem özel hayatıyla hem de paylaşımlarıyla adından söz ettiren şarkıcı Zeynep Bastık, kazancını gayrimenkul olarak değerlendiriyordu. Ünlü şarkıcı son olarak İstanbul'u terk edip İzmir Urla'da ev aldı. İşte şarkıcının 40 milyon TL'lik evinden kareler...

Magazin 30-12-23 15:19

2024'te hangi yatırım en çok kazandıracak? Altın, borsa, otomobil, dolar, gayrimenkul... 2023'ün yıldızı oldu, en fazla o arttı

Yeni yıla girmemize günler kalırken, ekonomideki son gelişmeler yakından takip edilmeye devam ediyor. 2023 yılında altın, dolar, otomobil, gayrimenkul ve borsada yatırım yapabilenler "2023 yılında en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?" sorusuna yanıt ararken, yeni yıl planı da yapmaya başladı. Peki, 2024'te en çok ne kazandıracak? İşte detaylar...

Finans 27-12-23 07:58

SPK'dan onay aldı! Sur Tatil Evleri GYO halka arz oluyor

Gayrimenkul, Perakende ve Enerji sektörlerindeki 30 yıla aşkın deneyimi, 6 milyon metrekareden fazla inşaat bitirmesi ve 134 prestijli projeye sahip Sur Yapı’nın iştiraki Sur Tatil Evleri GYO, Borsa İstanbul’da işlem görmeye hazırlanıyor. 9.858.488.000 TL’lik gayrimenkul portföyü büyüklüğüne sahip olan Sur Tatil Evleri GYO’nun halka arz başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı.

Finans 02-12-23 15:41

Evi, arsası, iş yeri olanlar dikkat! Emlak vergisi ikinci taksit ödemesi için son gün...

Ev, arsa, iş yeri gibi milyonlarca gayrimenkul sahibinin ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisi ikinci taksit ödemelerinde son gün bugün.

Finans 30-11-23 08:44

Mehmet Ali Ağca soyadını değiştirdi! Yağma davasında 15 yıl hapisle yargılanıyor...

Abdi İpekçi ve Papa suikastlarının faili olan Mehmet Ali Ağca, İstanbul'da "yağma" suçundan haklarında dava açılan sanıklar birlikte hakim karşısına çıktı. 15 yıl hapisle yargılanan Ağca'nın dava dosyasında adının, "Mehmet Ali Aslan" olarak geçtiği görüldü. Yağma ile suçlanan 2015-2022 yılları arasında 5-6 gayrimenkul aldığını belirten Aslan, tehdit suçlamasını reddetti.

Haber 28-11-23 08:29

Bu arsalarda KDV yok! Vergiden muaf tutuldular: Anadolu’da 500 bin, İstanbul’da 1,5 milyon lira... Bugün son gün

Gayrimenkul Uzmanı Şule Duman, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından satışa sunulan, Katma Değer Vergisi’nden (KDV) muaf olan arsalar hakkında bilgiler paylaştı. Açık arttırma yöntemi ile satışa sunulacak arsalar için bugün son gün. KDV’den muaf arsaların İstanbul’da ortalama 1,5 milyon lira, Anadolu’da 500 bin liradan satışa sunulduğu ifade ediliyor. Uzmanlar ise yatırım yapmak isteyenler için güzel bir fırsat olduğunu kaydetti.

Finans 23-11-23 11:39

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ seçildi

Sur Yapı, yılın tüketici markalarının belirlendiği ALFA Awards’un gayrimenkul kategorisinde birinci oldu. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, gayrimenkul sektöründe yapı kalitesinden standardizasyona, ehliyetli ve tecrübeli insan kaynağı oluşturmadan müşteri deneyimi ve memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmaya kadar pek çok alanda öncü olmayı görev edindiklerini belirterek “Üstlendiğimiz bu misyonun, bugün bu ödülle karşılık bulduğunu görmek, bizler için motivasyon kaynağı” dedi.

Finans 21-11-23 16:08

Borsada fiyatlamaya yeni sistem! Bugün devreye girdi

Borsa İstanbul Pay Piyasası'nda yeni fiyat adımı sistemi bugün devreye girdi. Yeni karar ile paylar, yeni pay alma hakları, gayrimenkul sertifikaları, sahipliğe dayalı kira sertifikaları, borsa yatırım fonları, gayrimenkul yatırım fonları ve girişim sermayesi yatırım fonları işlem sıralarında geçerli olan fiyat adımı uygulaması yeniden düzenlendi.

Finans 06-11-23 09:05

İki günde binlerce ilan geri çekildi! 1 Kasım’da resmen başlamıştı: İkinci el araba ve konut satışında bir devir sona erdi

Ticaret Bakanlığı'nın gayrimenkul ve ikinci el araç ilanlarıyla ilgili yaptığı düzenleme yürürlüğe girdi. Yeni sistem ilan verenlerin mülk veya araç sahibi olduğunu kimlik bilgileriyle ispatlamasını şart koşarken kriterler artırılınca iki günde binlerce ilan yayından kaldırıldı.

Finans 03-11-23 14:06

Ev ve araba satışında yeni dönem! Yarından itibaren devreye alınıyor: Tapu ve ilan fiyatı farklı olursa 100 bin lira ceza…

Ticaret Bakanlığı’nın, gayrimenkul ve ikinci el taşıt satışlarında sahte ilanlarla spekülatif fiyat oluşumlarını engellemek amacıyla getirdiği ilan yasağının uygulanmasına yarından itibaren başlanacak. İlan siteleri üzerinden yapılacak gayrimenkul ve araç satışlarında e-Devlet'ten kimlik doğrulaması gerekecek. Konunun detaylarını ve piyasaya etkisini değerlendiren uzmanlar ise, bu kararla fiyatların bir nebze aşağı geleceğini ifade ediyor.

Finans 31-10-23 11:50

Vera Konsept halka arz ne zaman, kaç lot veriyor, hisse fiyatı nedir? VERA Konsept GYO hisse fiyatı!

Vera Konsept GYO halka arz tarihleri vatandaşlar tarafından merak edildi. Sermaye Piyasası Kurulu, Vera Konsept Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin halka arz başvurusunu onayladı. Talep toplama işlemleri 3 gün sürecek. 1 TL nominal değerli payların 15,78 lira sabit fiyat üzerinden satışa sunulacağı aktarıldı. Peki, Vera Konsept halka arz ne zaman, kaç lot verir? İşte Vera Konsept GYO halka arz talep toplama tarihleri...

Finans 18-10-23 14:02

MHR GYO BORSADA ne zaman işlem görecek? MHR GYO halka arz sonuçları açıklandı

MHR GYO borsa işlem tarihi araştırılıyor. MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. halka arz sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. MHR GYO halka arzında yatırımcılara 65-66 lot hisse dağıtımı yapıldı. Şimdi gözler borsa işlem tarihinde. Peki, MHR GYO BORSADA ne zaman işlem görecek?

Finans 18-10-23 07:45

Vera Konsept halka arz ne zaman, kaç lot verir? Vera Konsept GYO halka arz oluyor!

Vera Konsept GYO halka arz tarihleri vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Sermaye Piyasası Kurulu, Vera Konsept Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin halka arz başvurusunu onayladı. Peki, Vera Konsept halka arz ne zaman, kaç lot verir? İşte Vera Konsept GYO halka arz tarihleri...

Finans 17-10-23 13:27

Tarihin en büyük halka arzı! TAB Gıda halka arz oluyor: İşte detaylar...

Borsa İstanbul'da halka arzlar devam ediyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), haftalık bülteninde yeni halka arz olacak şirketleri açıkladı. 12 Ekim tarihli bültende TAB Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ ile Vera Konsept Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin halka arzına onay verildi. 6.8 milyar TL halka arz büyüklüğüyle TAB Gıda borsa tarihinin şu ana kadarki en büyük halka arzı olacak. İşte ayrıntılar....

Finans 13-10-23 10:28

Mhr Gayrimenkul Yatırım halka arz ne zaman, kaç lot verir? Mhr Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu? Halka arz takvimi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan Mhr Gayrimenkul Yatırım halka arz oluyor. Halka arz onayı alan Mhr Gayrimenkul Yatırım 'ın talep toplama aşaması 12-13 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleşecek. Halka arz, sermaye artırımı ve eşit dağıtım yöntemiyle gerçekleştirilecek. Borlease halka arz Yıldız Pazar'da işlem görecek. Peki, Mhr Gayrimenkul Yatırım halka arz ne zaman, kaç lot verir? Mhr Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu? Halka arz takvimi

Finans 09-10-23 19:46

Dolandırıcıların yeni oyununa dikkat! Borsadaki hisselerini sattı, dövizini bozdu, kredi çekti, telefonda 3.5 saat oyaladılar: Yaklaşık...

Dolandırıcılar boş durmuyor. Bu sefer hedeflerinde gayrimenkul uzmanı olarak çalışan 47 yaşındaki N.D. vardı. Özel bankaların resmi müşteri hizmetleri numaralarının benzerlerini ele geçiren dolandırıcılar, iki farklı bankadan arıyormuş gibi yaparak 3.5 saat oyaladıkları kadının bir milyon TL'sini ele geçirdiler.

Haber 05-10-23 08:00

Birden çok aracı olanlar dikkat! Site yönetimleri ücret talep etmeye başladı... Uzmanlardan uyarı geldi

Özellikle büyükşehirlerde yaşayanların en büyük kabuslarından olan otopark sorununa yeni bir boyut geldi. Bazı site yönetimleri birden çok aracı olan kat maliklerinden ücret talep etmeye başladı. Söz konusu talep tartışmaları da beraberinde getirirken, Gayrimenkul hukuku uzmanlarından uyarı geldi.

Finans 20-09-23 15:32

Konuta ulaşım giderek zorlaşıyor

Türkiye genelinde konut imarlı yeni arsaların üretilememesi, kentsel dönüşüm çalışmalarının istenen hızda ilerlememesi, inşaat maliyetlerinin artması ve uygun faizli kredilerin yok denecek kadar az olmasının konut alımını giderek zorlaştırdığını belirten gayrimenkul sektörü temsilcileri, çözümün yine krediye ulaşımın kolaylaşmasından geçtiğini söyledi.

Yurthaber 20-09-23 12:35

Adra Gayrimenkul ne zaman işlem görecek? Adra GYO halka arz sonuçları sonrası tarih belli oldu

Adra GYO halka arz sonuçları ve Borsa İstanbul işlem tarihi merak konusu oldu. Adra Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 14-15 Eylül tarihleri arasında talep topladı. Sonuçların açıklanmasının ardından gözler Borsa İstanbul'a çevrildi. Peki, Adra Gayrimenkul ne zaman işlem görecek? İşte tüm detaylar...

Finans 20-09-23 08:04