Gebe Haberleri

Oruç tutmak isteyen anne adayları dikkat! Uzman isim konuya açıklık getirdi... 'Erken doğum ve düşük riski'ne dikkat çekti

Hamilelik dönemi anne ve bebek sağlığı açısından beslenmenin çok önemli bir süreç olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Sabri Çolak ramazanda oruç tutmak isteyen anne adaylarına konuya dair uyarılarda bulundu.

Kadin 09-03-2024 10:29

Bebeğin aşağıda olması erken hamilelik belirtisi midir? Bebeğin aşağıda olması ne anlama gelir, tehlikeli mi?

Hamileliğin ilk aylarında rahim bebeğin büyümesi için hazırlık yapar ve aşağıya doğru genişlemeye başlar. Bebeğin aşağıda olması vajina girişinde baskı hissi yaratabilir ve bu nedenle rahatsızlık hissedilebilir. Ancak her kadın farklıdır ve bazı kadınlar bu değişikliği fark etmeyebilir. Peki, bebeğin aşağıda olması erken hamilelik belirtisi midir, bebeğin aşağıda olması tehlikeli mi?

Kadin 17-03-2023 16:51

Normal doğum egzersizleri nelerdir, bebeğin doğum kanalına girmesi için ne yapılabilir? Normal doğum egzersizlerine ne zaman başlanmalı?

Kadınlar normal doğum yapma kararı aldıktan sonra doğum hazırlıkları yapmaya başlarlar. Normal doğum egzersizleri, doğum sürecine hazırlık yapmak için çok önemlidir. Bu egzersizler doğum sırasında kasların güçlenmesine ve esnekliğin artmasına yardımcı olur. Ayrıca ağrıları azaltarak rahatlama sağlar. Normal doğuma hazırlığın bir parçası olan normal doğum egzersizlerine başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Peki, normal doğum egzersizlerine ne zaman başlamak gerekir?

Kadin 17-03-2023 16:51

Akademisyenler, depremi yaşayan gebe ve lohusalarla görüştü

Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik ve Hemşirelik Bölümü akademisyenleri, depremden etkilenen Elbistan ve Afşin ilçelerinde çadır kentlerde kalan gebe ve lohusalarla görüştü.

Yurthaber 28-02-2023 11:26

Gebe

Gebe Hakkındaki Haberler Mynet'te. Gebe Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bu kan grubuna dikkat! Çocuk sahibi olma oranları çok daha düşük

Kan grupları üzerine yapılan araştırmalar bazı kan gruplarının çeşitli hastalıklara daha yatkın olduğunu gösteriyor. Farkında olmasak bile kan gurubumuz hayatımızda birçok etki yaratabiliyor. Yapılan araştırmalarda belirli bir kan grubuna sahip kişilerin doğurganlığının daha düşük olduğu bulundu.

Haber 30-01-2023 10:44

33 Haftalık hamile kadın uyandığında karnının yok olduğunu gördü

Hamilelik süreci kadınlar için oldukça gergin ve heyecanlı geçiyor. Bu süreçte etraftan gelen birçok yanlış bilgi bulunuyor. Anne adayları gebelik hakkında ilk kez duydukları bilgilerle şaşırıyor. 33 haftalık hamile olan bir kadın uyandığında karnının yok olduğunu görerek paniğe kapıldı.

Kadin 16-11-2022 17:31

Sadece 15 yaşındaydı! Hamile olduğunu tuvaletini yaparken öğrendi

Dünyada birçok kadın hamilelik sürecinde hamile olduğunu fark etmeyebiliyor. Bu kadınlar genellikle son aylarda yaşanan ani kilo artışları nedeniyle hamile olduğunu anlasa da bazıları hamileliğini doğum başlayınca öğreniyor. 15 yaşında hamile kalan Alexis'de bu kadınlar arasında bulunuyor. Alexis yaşadıklarını TikTok hesabında anlattı.

Haber 13-09-2022 10:39

İhmal etmeyin, hepsi gerekli! Doğum çantasına koyulacaklar

Gebelik süresince doğum düşünülüyor. Doğum anında ve ardından hastanede kalma süresinde oldukça heyecanlı olunuyor. Bu sebeple doğum çantasının önceden hazırlanması gerekiyor. Doğum çantasına ne koyacağınızı bilmiyorsanız aşağıda bulunan malzemeleri kullanabilirsiniz.

Kadin 04-09-2022 16:46

Dikkat edin! Gebeliğin ilk üç ayı nasıl olmalıdır?

Kadınlar gebelik sürecinde oldukça heyecanlı ve stresli olabiliyorlar. 9 ay süren bu meraklı bekleyişin sağlıklı bir şekilde yönetilmesi hem anneyi hem de bebeği sağlık açısından oldukça etkiliyor. Daha sağlıklı bebekler için anne adaylarının özellikle ilk 3 ayda oldukça dikkatli olması gerekiyor.

Kadin 18-08-2022 10:47