Gemi Indirme Toreni Haberleri

Aydın'da korku dolu anlar! Dev gemi iskeleye böyle çarptı

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde limana yanaşmaya çalışan dev kruvaziyer gemi duramayınca iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisi ile iskelede ve gemide maddi hasar oluştuğu öğrenildi. Geminin çarpma anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

Haber 2024-04-17 09:38:18

Yer: Kuşadası! Korku dolu anlar: Dev kruvaziyer gemisi böyle çarptı

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde limana yanaşmaya çalışan dev kruvaziyer gemi duramayınca iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisi ile iskelede ve gemide maddi hasar oluştuğu öğrenildi.

Haber 2024-04-16 23:32:34

Sanayi bünyesindeki 5 sektör ihracatta rekora koştu

Sanayi bünyesindeki 5 sektör, tüm zamanların en yüksek ilk çeyrek dış satımını yaptı. Otomotiv sektörü 9,1 milyar dolar, kimyevi maddeler ve mamulleri 8 milyar 19 milyon dolar, makine ve aksamları 2,8 milyar dolar, iklimlendirme sanayisi 1,8 milyar dolar, gemi, yat ve hizmetleri sektörü de 452,2 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-mart dönemi ihracatına imza attı. Türkiye'nin sanayi sektörü dış satımı yılın ilk çeyreğinde yüzde 1,2 artarak 44,8 milyar dolara çıktı.

Finans 2024-04-13 11:35:09

Issız bir adada mahsur kaldılar: Film sahnelerini aratmayan kurtarma operasyonu! Dikkat çeken o yazı

Üç gemici 31 Mart tarihinde 20 metre uzunluğundaki bir gemi ile okyanusa açıldı. 6 gün geçmesine rağmen haber alınamayan mürettebat için yakınları ihbarda bulundu. İhbar üzerine harekete geçen ABD Sahil Güvenliği arama çalışmaları sırasında ıssız bir adadaki kumsalda bir farklılık olduğunu fark etti.

Haber 2024-04-12 09:32:41

İstanbul Boğazı'nda sis etkili oluyor! Gemi trafiği askıya alındı

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği etkili olan sis nedeniyle askıya alındı.

Haber 06-04-24 07:21

SON DAKİKA | İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği askıya alındı! Valilik'ten açıklama

Son dakika haberine göre İstanbul Boğazı'nda bir kargo gemisi dümen arızası yaşadı. Bunun üzerine İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği çift yönlü ve geçici olarak askıya alındı. Valilik daha sonra yaptığı açıklamada Boğaz'ın gemi trafiğine açıldığını aktardı.

Haber 29-03-24 22:37

ABD'de facia! Singapur bandıralı gemi köprüye çarptı: Bölgeden ilk görüntüler geldi!

ABD'deki Baltimore şehrinde bulunan Francis Scott Key Köprüsü'ne bir geminin çarptığı bildirildi. Sahil Güvenlik sözcüsünden yapılan açıklamada, geminin Singapur bandıralı kargo gemisi olduğu tespit edildi. Yetkililer, arama kurtarma ekiplerinin suya düştüğü tahmin edilen en az 20 kişiyi kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Köprünün yıkılma anı saniye saniye kameralara yansıdı. İşte o anlar!

Haber 26-03-24 10:14

Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil'in yıllar önce canlı yayında yaptığı pantolon indirme olayı gündem olmuştu! Olayın detaylarını ilk kez anlattı

Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil yer aldığı programlardaki hal ve hareketleriyle çok konuşulmuştu. Bunlardan biri de şüphesiz Ya Şundadır Ya Bunda programıydı... Programda Mehmet Ali Erbil'in pantolonunu indirdiği adamın cinsel organı görünmüştü. 'Evrim Akın ile Ev Gezmesi” programına konuk olan Mehmet Ali Erbil, o dönem yaşananları anlattı.

Magazin 25-03-24 18:01

Gelibolu Tarihi Su Altı Parkı, savaşın izlerini taşıyan batıklarıyla dalış tutkunlarının yeni rotası oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının girişimleriyle 2021'de dalış turizmine kazandırılan Birinci Dünya Savaşı'ndan kalma gemi batıkları, su altındaki tarihi keşfetmek isteyenlerin gözde rotalarından biri haline geldi.

Yurthaber 18-03-24 10:00

Kocaeli'de gemi kazası: Vinçler domino taşı gibi devrildi! Olay anı kamerada

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bulunan Evyaport limanında gemi kazası meydana geldi. Kıyaya çarpan gemi devasa vinçleri adeta domino taşı gibi devirdi. Dehşet anları saniye saniye cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Haber 16-03-24 17:07

Gemi adamları iaşe bedeli 230 lira oldu

İaşe servisi kurulmayan gemi adamlarına ödenecek iaşe bedeli, 170 liradan 230 liraya yükseltildi.

Finans 13-03-24 08:33

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğine sis engeli: Vapur seferleri iptal edildi

İstanbul Boğazı'nda etkili olan sis nedeniyle gemi trafiği geçici olarak askıya alındı. Vapur seferleri de ikinci bir duyuruya dek iptal edildi. Öğleden sonra kısıtlı görüşün düzelmesi üzerine trafik güney-kuzey yönlü olarak açıldı.

Haber 10-03-24 10:30

Nefes kesen gösteri! Kadın komandolar, 8 Mart'ta 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden halatla iniş yaptı: İşte o anlar

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dünyanın dört bir yanında kutlanırken, Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığında (JÖAK) görevli 6 kadın astsubay, 8 Mart dolayısıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden iniş yaptı! Program boyu İstanbul Boğazı transit gemi geçişlerine kapatıldı. Jandarma Üsteğmen Seher Cingöz, "Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde hanımefendi başta olmak üzere, şehit annelerimizin ve mücadeleden asla yılmayan kahraman Türk kadınlarımızın kadınlar günü kutlu olsun" dedi.

Haber 08-03-24 17:44

Gazze'ye insani yardım malzemesi taşıyan 7. gemi Mersin'den uğurlandı

Gazze'ye ulaştırılması için Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 2 bin 737 ton insani yardım malzemesi taşıyan 7. gemi, Mersin Uluslararası Limanı'ndan uğurlandı.

Yurthaber 07-03-24 13:33

Yüzü tanınmayacak halde! Marmara Denizi'nde bulunan cesetle ilgili gerçek ortaya çıktı

Marmara'da çıkan fırtınada 15 Şubat'ta batan 'BATUHAN A' isimli gemi batmıştı. Kayıp mürettebata yönelik arama çalışmaları devam ederken yeni bir gelişme yaşandı. İmralı Adası açıklarında 3 Mart’ta balıkçılar tarafından su yüzeyinde bulunan cesedin geminin sahibi Murat Altıntaş’a ait olduğu tespit edildi.

Haber 06-03-24 19:37

Alanya’da gemi ve teknelere yönelik denetim

Antalya’nın Alanya ilçesinde Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin gemi ve teknelere yönelik denetimlerinde 304 şahsın sorgulaması yapıldı.

Yurthaber 29-02-24 12:30

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü durduruldu

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğinin çift yönlü durdurulduğu bildirildi.

Yurthaber 29-02-24 07:49

İstanbul Boğazı’nda gemi trafiği askıya alındı

İstanbul Boğazı’nda gemi trafiği, sis sebebiyle çift yönlü olarak durduruldu.

Yurthaber 28-02-24 10:43

İstanbul'da yoğun sis ulaşımı engelledi! Uçaklar inemedi, gemi trafiği durduruldu

İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği, sis nedeniyle çift yönlü olarak durduruldu. Öte yandan Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapamayan bazı uçaklar ise başka havalimanlarına yönlendirildi.

Haber 28-02-24 10:19

Marmara Denizi'nde batan geminin son anları ortaya çıktı! Mürettebatın o sözleri yürekleri sızlattı: 'Allah'ım sen yardım et'

Marmara Denizi'nde batan kargo gemisindeki 6 kişilik mürettebatı arama çalışmaları sürerken, batma anına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Hüseyin Tutuk'un çektiği ve ailesine gönderdiği görüntüde geminin su aldığı net bir şekilde görülüyor. Geminin dalgalarla mücadele ettiği anları kaydeden mürettebatın "Allah'ım sen yardım et. 6 saattir aynı yerdeyiz. Gemi batıyor. Ya Rabbim gemi batıyor" sözleri ise yürekleri sızlattı.

Haber 16-02-24 20:04

SON DAKİKA | Marmara Denizi'nde 'BATUHAN A' alarmı! İmralı Adası açıklarındaki kargo gemisi battı, arama kurtarma çalışmaları başladı

Son dakika haberi: Marmara Denizi'nde hareketli dakikalar yaşanıyor. İmralı Adası açıklarında su almaya başlayan 69 metre boyundaki kargo gemisi için ekipler harekete geçti. "BATUHAN A" isimli gemi için tahliye botları bölgeye gönderilirken, geminin battığı belirlendi. Gemideki 6 mürettebat için arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Mürettebatın Türk olduğunun değerlendirildiği belirtilirken, açıklamalar da peş peşe geldi.

Haber 15-02-24 07:59

SON DAKİKA | İstanbul Boğazı'nda iki gemi çarpıştı!

Son dakika haberi: İstanbul Boğazı'nda çarpışan kargo ve yolcu gemileri Ahırkapı Demir Sahası'na demirledi.

Haber 02-02-24 09:33

İstanbul Boğazı gemi trafiği çift yönlü askıya alındı

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü önlerinde makine arızası yapan kargo gemisinden kaynaklanan nedenle İstanbul Boğazı gemi trafiği, çift yönlü ve geçici olarak askıya alındı.

Haber 27-01-24 22:02

Son dakika | Türk mürettebatı taşıyan gemi Şangay açıklarında battı! Panik anları ortaya çıktı: Allah'ım batıyoruz

Son dakika haberi: Çin'de 16'sı Türk 21 mürettebat taşıyan Marshall bayraklı OMEGA adlı gemi, MIRABELLA isimli gemi ile çarpışma sonucu battı. 3. kaptan ile görüşme sağlandı, Dışişleri Bakanlığı devreye girdi. Açıklardaki korku dolu anlarda gemicinin "Allah'ım batıyoruz" dediği duyuldu.

Haber 24-01-24 10:01

8 kişinin cansız bedeni kıyıya vurmuştu! Antalya sahillerinde ceset devriyesi! Sahil Güvenlik ve polis Kaş'tan Belek'e kadar her yeri arıyor

Antalya sahillerde 6 günde 8 ceset bulunmasının ardından Serik'te polis ekipleri, kıyı bandında gece gündüz devriye görevine başladı. Antalya Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekipleri de denizdeki devriye görevlerini artırdı. Sahil Güvenliğe ait çok sayıda gemi ve botun yanı sıra DEGAK dalış timleri Kaş, Belek, Gazipaşa'nın da arasında olduğu geniş bir bölgede 24 saat görev yapıyor. Kaş'a kadar tüm sahil şeridi incelenirken, Sahil Güvenlik helikopteri de havadan çalışmalara katılıyor.

Haber 23-01-24 21:17

Romanya açıklarında yan yatarak Kastamonu'ya kadar sürüklenen gemi limana yaklaştırıldı

Romanya açıklarında yan yatarak Kastamonu'nun Cide ilçesine kadar sürüklenen gemi çekilerek, İlyasbey Limanı'na yaklaştırıldı.

Yurthaber 22-01-24 13:56

İstanbul Boğazı'nda demir atan tanker kurtarıldı

İstanbul Boğazı'nda demir atması nedeniyle gemi trafiğinin aksamasına neden olan tanker kurtarıldı.

Yurthaber 22-01-24 07:42

Son dakika | Mavi Vatan'da Türk donanmasına katılıyorlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Dünyada bir ilk; dosta güven, düşmana korku verecek'

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk donanmasına teslim edilen 3 gemi ve 1 SİDA ile ilgili mesajlar verdi. Savunma sanayiinde tam bağımsızlık vurgusu yapan Erdoğan, "Projelerde kendi kuruluşlarımızı tercih edeceğiz" dedi. Erdoğan ayrıca Marlin SİDA'nın dünyada bir ilk olduğuna değinerek "Denizdeki hakimiyetimizi destekleyecek, dosta güven, düşmana korku verecektir" diye konuştu.

Haber 19-01-24 16:10

Kızıldeniz konteyner trafiğinde sert düşüş

Kızıldeniz'de gerilim sürerken 1-10 Ocak tarihleri arasındaki günlük konteyner gemi trafiği geçen yılın aynı dönemine göre yarı yarıya azaldı.

Finans 17-01-24 16:21

Mavi Vatan'da yeni dönem! KKTC ile Türkiye harekete geçti: Yatırım programına dahil edildi

Türkiye ve KKTC'nin Doğu Akdeniz'de etkinliğini artıracak önemli bir adım atılıyor. KKTC'de kurulacak 'Gemi Trafik Gözetleme İstasyonu ve Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi' için Türkiye harekete geçti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, projenin 2 yıl içinde tamamlanacağını belirtirken merkezlerin kritik Mavi Vatan'da kritik roller oynayacağını ifade etti.

Haber 15-01-24 14:21

Sen kurban olasın o bayrağa İstanbul'da Türk bayrağını indirme tartışması! O şahıs ifadesinde bakın ne demiş

Cihangir’de bir şahıs girdiği sokakta direkte gördüğü Türk bayrağını indirdi. Bir süre sonra tekrar bayrağı göndere çekti. Bu sırada olayı seyreden İran vatandaşı bir mahalle sakini, şahsın bayrağı indirmeye çalıştığını düşünerek tepki gösterdi. Şahıs, gözaltına alındı. Ambulans şoförü olduğu öğrenilen şahsın, ifadesinde, bayrağın katlanmasından rahatsız olduğu için düzeltmek amacıyla bayrağı indirdiğini ve tekrar geri çektiğini söylediği ortaya çıktı.

Haber 14-01-24 12:59

SON DAKİKA | Irak'tan Aliağa'ya gelen St. Nikolas gemisi ile iletişim kesildi! Kayıp gemi bulundu: 'El koyduk'

Son dakika haberi: Irak'tan Aliağa'ya doğru yola çıkan ve petrol taşıyan St. Nikolas gemisi ile Umman açıklarında iletişim kesildi. Gemide 1'i Yunan, 18'i Filipinli toplam 19 mürettebat bulunuyordu. Gemiye silahlı kişilerin baskın yaptığı iddia edildi. Tüpraş'tan yapılan açıklamada gemide Türk mürettebatın bulunmadığı bildirildi. Öte yandan İran yaptığı açıklamada ABD'ye misilleme olarak gemiye el koyduklarını açıkladı.

Haber 11-01-24 20:17

Yalova, gemi ve yat ihracatında ilk sıraya yerleşti

Gemi, yat ve hizmetleri sektöründe ihracatını 2023'te önceki yıla göre yüzde 76,7 artıran Yalova, bu alanda en fazla dış satım yapan iller arasında ilk sıraya geldi.

Yurthaber 11-01-24 11:09

Fırtına nedeniyle transit gemi geçişlerine kapatılan Çanakkale Boğazı'nda feribot seferleri de durduruldu

Çanakkale'deki olumsuz hava koşulları nedeniyle Çanakkale Boğazı transit gemi geçişlerine kapatıldı, Boğaz hattında feribot seferleri durduruldu.

Yurthaber 09-01-24 15:15

Türk Hava Yolları'ndan Boeing 737 MAX 9 kararı!

TÜRK Hava Yolları (THY), filosunda yer alan 5 adet Boeing 737 MAX 9 tipi uçağı tedbir amaçlı olarak yere indirme kararı aldı.

Haber 07-01-24 01:24

Filistin'e 2 bin 334 ton yardım malzemesi taşıyan gemi Mersin'den uğurlandı

Türkiye'den Filistin'e 109 tırlık insani yardım malzemesi götürecek gemi, Mersin Uluslararası Limanı'ndan yola çıktı.

Yurthaber 04-01-24 07:36

SON DAKİKA | Çanakkale Boğazı sis nedeniyle tek yönlü gemi geçişlerine kapatıldı

Son dakika haberi: Çanakkale Boğazı etkili olan yoğun sis nedeniyle Güney’den Kuzey’e tek yönlü olarak gemi geçişlerine kapatıldı.

Haber 03-01-24 07:44

Çanakkale Boğazı yoğun sis nedeniyle transit gemi geçişlerine kapatıldı

Çanakkale Boğazı yoğun sis nedeniyle çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı.

Yurthaber 03-01-24 07:35

İletişim Başkanlığı'ndan Türkiye Karadeniz'e gemi geçişlerine izin verdi iddiasına yalanlama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, mayın avlama gemilerinin Türk Boğazlarından Karadeniz’e geçişlerine izin verildiği iddialarını yalanladı.

Haber 02-01-24 15:32

SON DAKİKA | Tuna Nehri'nde gemi mayına çarptı! Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden 4 Türk denizci ile ilgili açıklama

Son dakika haberi: Tuna Nehri'nde bir geminin mayına çarptığı öğrenildi. Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada 4 Türk denizcinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Haber 28-12-23 16:58

Transfer yasağı alan Samsun'dan ilginç hamle! Bilet fiyatları yarı yarıya düşürüldü

FIFA tarafından 2 dönem transfer yasağı alan Samsunspor, maç bileti fiyatlarını yarıya indirme kararı aldı. Kulüp ayrıca öğrenci ve kadınlara biletleri ücretsiz yaparken, deplasman maçlarındaki ulaşım desteğini de arttıracak.

Spor 27-12-23 14:43

TikTok video indir: TikTok video indirme yöntemi - TikTok'tan nasıl video indirilir?

TikTok kısa video içeriklerin paylaşıldığı ve özellikle genç neslin yaratıcılığını ön plana çıkaran eğlenceli ve popüler bir sosyal medya platformudur. 2016 yılında Çin merkezli ByteDance tarafından kullanıma sunulan TikTok, kısa bir sürede dünya genelinde popülerlik kazanmış ve milyonlarca kullanıcıya ev sahipliği yapmıştır. Peki, bir video uygulaması olarak öne çıkan TikTok uygulamasından nasıl video indirilir?

Haber 25-12-23 19:37

Çanakkale Boğazı gemi trafiği durduruldu

Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiğinin yoğun sis nedeniyle geçici olarak durdurulduğu bildirildi.

Haber 13-12-23 09:37

Üniversiteli gençlerin kurduğu insansız su üstü aracı takımı yeni ödüller peşinde

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Creatiny İnsansız Su Üstü Aracı Takımı ile geçen yıl Türkiye birinciliği, bu sene de dünya ikinciliği kazanan mühendislik bölümü öğrencileri, gelecek yıl Norveç'te yapılacak otonom gemi yarışması Njord Challenge'a katılacak.

Yurthaber 06-12-23 11:07

THYAO Analizi: Ekonomide yeni düzenlemeler

Türkiye'de kabotaj yapan gemi kaptanlarına ve yabancılara ait deniz taşıtlarının sahiplerine uygulanacak idari para cezalarının üst sınırı artırılacak. Ayrıca, Denizde Can ve Mal Koruma Hakkında Kanun'da bulunan tutarlar güncellenecek. Gemilerde izinsiz yolcu taşıma ve taşıma haddinden fazla yolcu ve yük taşıma cezaları artırılacak. Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'da yapılan değişiklikle, haciz zaptı elektronik ortamda düzenlenebilecek.

Finans 30-11-23 10:40

Çanakkale Boğazı'ndaki son durumu bakanlık açıkladı: Kılavuzluk hizmeti verilemiyor, gemi trafiği açıldı

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Çanakkale Boğazı'nda kapatılan gemi trafiği bugün açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından son duruma dair açıklama geldi.

Haber 29-11-23 11:06

Zeytinburnu’nda lodos nedeniyle karaya oturan gemi görüntülendi

Zeytinburnu açıklarında gece saatlerinde etkili olan şiddetli lodos nedeniyle sürüklenerek karaya oturan ve içerisinde bulunan 11 mürettebatın kurtarıldığı gemi görüntülendi.

Yurthaber 29-11-23 09:39

Son dakika: İstanbul Boğazı çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı

Son dakika haberi: İstanbul'da etkili olan olumsuz hava koşulları Boğaz trafiğini de etkiledi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiğinin çift yönlü olarak askıya alındığını duyurdu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ise boğazdaki yerel trafiğin de saat 19.00 itibariyle geçici olarak askıya alındığını açıkladı.

Haber 28-11-23 18:12

THY, İstanbul Havalimanı'ndaki 56 seferini iptal etti! Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı

İstanbul'da bu akşam beklenen kuvvetli fırtına nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) İstanbul Havalimanı'ndan yapılması planlanan toplam 56 seferi iptal ettiğini duyurdu. Öte yandan Çanakkale Boğazı gemi trafiği, saat 15.15 itibarıyla olumsuz hava koşulları nedeniyle çift yönlü ve geçici olarak askıya alındı.

Haber 28-11-23 15:54