Gen Haberleri

İnsan Geninin Haritası Tamamlandı

Bilimadamları insan hayatının genetik haritasını tamamladıklarını açıkladı. Böylece yaklaşık 20 yıl önce oluşturulan bulmacanın eksik parçaları tamamlanmış oldu

Haber 01-04-2022 01:21
gen

Sizin yedikleriniz torunlarınızda hastalığa neden olabilir!

Beslenme sağlığımızı en çok etkileyenler arasında yer alıyor. Sağlıksız beslenme birçok hastalığa neden oluyor. Yanlış beslenmenin fiziği ve organları kötü etkileyerek fiziksel, bedensel ve psikolojik açıdan sağlığımızı kötü etkilediği biliniyordu. Yapılan araştırmalara göre yanlış beslenme genleri de olumsuz etkiliyor.

Haber 08-03-2022 14:12

Genetik cinsiyet seçimi başarıya ulaştı, milyarlarca hayvanın öldürülmesinin önüne geçilebilir

Bilim insanları gen düzenleme teknolojisiyle sadece dişi veya sadece erkek fareler doğurtmayı başardı. Bu teknik, her yıl dünya çapında milyarlarca hayvanın istenen cinsiyette doğmadıkları için öldürülmesini sonlandırabilir.

Haber 04-12-2021 12:08

Bilimsel cevap! Çocuklar boy ve kilo genlerini anneden mi yoksa babalarından mı alıyor?

Çocuklar anne ve babalarının kopyalarıdır. Ebeveynlerden alınan genler, çocuğun hayatının büyük bir bölümünde etkili olur. Bilim insanları yaptıkları araştırmalar sonucunda genetik aktarımda özelliklerin hangilerinin anneden hangilerinin babadan geldiğini ortaya çıkarttı.

Kadin 29-06-2021 12:13

Gen

Gen Hakkındaki Haberler Mynet'te. Gen Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bilim insanların çocukların zekalarını annelerinden aldığını keşfetti

Bir çocuk dünyaya geldiğinde ‘Aynı annesine benziyor’ ya da ‘Tıpkı babası gibi’ şeklinde yorumlar yapılır. Çocukların fiziksel olarak ebeveynlerine benzedikleri gözle görülür bir gerçektir. Peki ya duygusal yönü, huyları ve zekasını annesinden mi yoksa babasından mı alır?

Kadin 12-05-2021 16:56

GEN İlaç halka arz için SPK'ya başvurdu!

Yerli ilaç üreticisi Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurduğunu duyurdu. Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından yapılan açıklamada şirket paylarının halka arzında, sermaye artırımı ve ortak satışı yöntemlerinin birlikte kullanılacağı kaydedildi.

Finans 11-05-2021 16:11

Bilim bu soruya cevap arıyor! Hangi elimizi kullanacağımıza karar veren durum nedir?

Dünya nüfusunun pek de azımsanmayacak bir bölümü solaktır. Solak olma durumu aslında beraberinde birçok şehir efsanesi ve kuralları da getirmiştir. Sağlakların egemen olduğu bir dünyada elbette ki solak olmak önceki yıllarda oldukça ayırt edici bir özellikti. O dönemde ebeveynler çocuklarının solak olmasını istemediği için sağ ellerini kullanmaya itmişti. Peki neden sağ ya da sol elimizi baskın olarak kullanıyoruz?

Trend 26-04-2021 13:50

Günde 22 saatini yatakta geçiriyor! Ters bir hareketi öldürebilir

Bir yanlış hareket onu öldürebileceği için günde 22 saatini yatakta geçirmek zorunda kalan kadın, hayatını değiştirecek bir operasyona girmeye hazırlanıyor.

Haber 06-04-2021 11:01

İnsan beyninde öldükten sonra harekete geçiyor: Zombi genler!

ABD'nin Chicago şehrindeki Illinois Üniversitesi'nin yeni araştırmasına göre, insan beynindeki bazı hücreler ölümden sonra aktivitelerini artırıyor ve devasa boyutlara ulaşıyor.

Haber 25-03-2021 16:27

Her şey hemen bitmiyor! Ölüm sonrası zombi genler harekete geçiyor

Otopsi sonrası genlerin canlandığını duymak tuhaf gelebilir, ancak uzmanlar bunun sürpriz olmadığını söylüyor. Öyle ki, öldükten sonraki saatlerde, insan beynindeki belirli hücreler hala faaliyet gösteriyor. Illinois Üniversitesi’nde yapılan yeni araştırmaya göre bazı hücrelerin faaliyeti artıyor ve devasa boyutlara ulaşıyor.

Haber 24-03-2021 11:00

Ağır sigara tiryakiliğiyle bağlantılı gen bulundu

Japonya'da ağır sigara tiryakiliğiyle bağlantılı bir gen bulundu. Osaka Üniversitesi'nde görevli bilim adamlarının, sabah yataktan kalkar kalkmaz sigara yakan tiryakiler arasında yaptığı araştırma, bu kişilerde nikotini parçalayan enzimin üretimden sorumlu genin daha aktif olduğunu gösterdi.

Haber 06-12-2006 12:22

İnsanın gen haritası tamamlandı

Bilim adamları insanın gen haritasını tamamlamayı başardı.

Haber 27-10-2005 02:13
gen

Bozuk genden kurtuluş yok

Osmangazi Üniversitesi (OGÜ) Tıp Fakültesi Genetik Hastalıkları Doğum Öncesi Tanı ve Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (GENTAM) Müdürü Prof. Dr. Sevilhan Artan, genlerde oluşan hastalığın kuşaktan kuşağa aktarıldığını söyledi.

Haber 30-11-1999 00:00
gen