Genç Çiftçi Projesi Haberleri

Edirne'de biyolog kadın Genç Çiftçi desteğiyle arıcılık yapıyor

Köyünde ürettiği balı ve çoğalttığı arıları satan biyolog kadın ailesine destek oluyor - Genç Çiftçi Projesi'nden yararlanan Emine Aydın: - "Kadınlarımız istedikleri işi yapılabilirler. Devlet bu konuda ciddi destekler veriyor"

Yurthaber 18-10-2022 11:31

İzlediği haber sayesinde sürü sahibi oldu

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde izlediği haberden etkilenerek başvurduğu "Genç Çiftçi" projesi kapsamında 40 koyun alan Safiye Töre, özenle beslediği hayvanlarının sayısını 100'e çıkardı - Aldığı destekle hayvancılığa başlayan Töre: - "İki evladımı bu sayede üniversiteye gönderdim. Bir evladım liseden mezun oldu, diğeri de eğitimini sürdürüyor"

Yurthaber 18-10-2022 11:04

Yozgatlı kadın çiftçi, hibe desteğiyle aldığı koyun sayısını 5 yılda 5 katına çıkardı

Çiftçi Hülya Çetinkaya: - "Ben bu işi severek yapıyorum. Kayınvalidem ve eşim beni destekliyor. Bir çiftlikte ne yapılıyorsa aynı işlerle uğraşıyorum" - Tarım ve Orman İl Müdürü Tanju Özkaya: - "Kadın üreticilerimiz, kırsalda tarımın gelişmesi, devam etmesi için en büyük destekçilerimizdir"

Yurthaber 17-10-2022 12:09

Devlet desteğiyle serasını büyüten kadın ailesinin geçimini sağlıyor

Tekirdağ'da yaşayan Zuhal Yalçın, Genç Çiftçi Projesi kapsamında aldığı hibe desteğiyle 4 dönüme çıkardığı serasında yetiştirdiği salatalık, biber, patlıcan gibi ürünleri satarak gelir elde ediyor - Yalçın: - "Bu destek bizim için sıçrama tahtası oldu, kazancımız arttı"

Yurthaber 30-09-2022 11:04

Vanlı kadın çiftçi devlet desteğiyle arıcılığı meslek edindi

Tarım ve Orman Bakanlığının hayata geçirdiği "Genç Çiftçi Projesi" ile arıcılık yapmaya başlayan ve bununla geçimini sağlayan 5 çocuk annesi Aysel Bayda, işini daha da büyütmeyi hedefliyor - Bayda: - "Baldan elde ettiğim gelirle çocuklarımı okutuyor, aileme bakıyor, mutfak masraflarımı karşılıyorum"

Yurthaber 22-06-2022 11:06

Ordulu ev hanımı devlet desteğiyle besici oldu

Tarım ve Orman Bakanlığının "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında 5 inek hibe edilen Gülfidan Türkyılmaz, 4 yılda büyükbaş hayvan sayısını 18'e çıkarttı - Gülfidan Türkyılmaz: - "Devletimizin sağladığı destekler oldukça fazla. Biz bu destekten faydalandık. Başka ev hanımları da boş durmayıp yararlanabilirler"

Yurthaber 20-06-2022 13:46

Üniversite mezunu kız kardeşler, devletten aldıkları destekle baba mesleği hayvancılığı sürdürüyor

Kırıkkale'de maliye ve öğretmenlik bölümü mezunu kardeşler, elde ettikleri sütten yoğurt, yağ, kaymak ve peynir yaparak aile bütçelerine katkıda bulunuyor - Münevver Özen: - "İş paylaşımı yapıyoruz, birini o yapıyorsa diğerini ben yapıyorum. O samanı veriyorsa ben yemini döküyorum. Paylaşımlı olarak devam ediyoruz. Bu iş sevmeden olmuyor" - Münire Özen: - "Üniversite mezunu olarak bu işi yapmak çok güzel bir duygu, böyle projelere destek verdiği için devletimize çok teşekkür ederiz"

Yurthaber 22-10-2021 11:14

Devlet desteğiyle çiftlik kuran Özbek asıllı kadın, organik süpermarket için kolları sıvadı

Antalya'da "Genç Çiftçi Projesi" sayesinde alınan hibe destekle kurulan çiftlikte, Afrika tavuğu, kaz, ördek, bıldırcın ve keçilerden elde edilen doğal ürünler satılıyor - Girişimci Şehnaz Safarova: - "İnsanların buraya geldiklerinde süpermarketten alışveriş yaptıkları gibi bir aylık ihtiyaçlarını gözleriyle görüp, koklayıp, tadına bakıp almalarını istiyorum"

Yurthaber 30-09-2021 11:10

Devlet baba desteğiyle iş kurup köyüne döndü

Sivas'ta 18 yıl inşaat işlerinde çalıştıktan sonra baba ocağı Beypınar köyüne yerleşen 39 yaşındaki Yahya Biçer, Tarım ve Orman Bakanlığının Genç Çiftçi Projesi'nden yararlanarak başladığı arıcılıkta kovan sayısını 5 yılda 40'tan 180'e yükseltti - Yahya Biçer: - "Devletimizin o kadar çok projesi var ki köyüne dönmek isteyen her türlü dönebilir. Kanatlı hayvanlardan tutun büyükbaşa, yem bitkilerine kadar ne iş yapmak istiyorsanız devletimizin olanakları çok"

Yurthaber 08-09-2021 11:10

Kilogramı 7 bin lira olan arı sütü üretimiyle Türkiye'nin sayılı üreticilerinden oldu

Kilosu 7 bin lira olan arı sütünün üretimini yaparak Türkiye'nin sayılı üreticilerinden biri olan Rukiye Dağ, ürünlerini Türkiye'nin her yerine gönderiyor.

Haber 07-03-2021 16:36

ZAYBİR Başkanı: Arıcılık yapan gençler 20 arıdan 30 bin lira kazanabilir

ZAYBİR Başkanı Abdurrahman Canlı, Genç Çiftçi projesi ve gençlere sağlanan teşvik ile ilgili bilgiler vererek arıcılığın kazançlı bir meslek olduğunu aktardı. Canlı açıklamasında, "20 tane arıyla çalışırsa, işini doğru yaparsa 200 kilo bal aldığında, bu da 30 bin TL üzerinde para yapar." dedi.

Finans 02-03-2021 10:51