Genel Direktor Yardimcisi Yin Li Haberleri

20'ler, 30'lar, 40'lar, 50'ler, 60'lar ve 70'ler... Yaşınıza göre yemeniz ve yememeniz gerekenler! O yaştan sonra çikolata yemelisiniz 'Tabağınızdakiler yaşlandıkça değişmeli'

Muhtemelen bugüne kadar sağlıklı beslenme ile ilgili pek çok öneri ve beslenme programı duydunuz. Uzmanların önerdiği sağlıklı yiyeceklerle, uyarılarda bulunduğu sağlıksız yiyecekler genel hatlarıyla biliniyor. Ancak uzman, ezber bozarak yaşınıza göre yemeniz gereken ve yememeniz gerekenleri sıraladı. Buna göre 20'li, 30'lu, 40'lı, 50'li, 60'lı ve 70'li yaşlarınızda farklı şeyler tüketmeli ve farklı şeylerden uzak durmalısınız. Ancak çikolata sevenlere güzel haber: O yaştan sonra yemelisiniz!

Kadin 2024-01-25 17:44:29

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert sözler! 6'lı masa 11'li oldu diyerek Kılıçdaroğlu'na yüklendi

Son dakika: Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlere 12 gün kala Antalya'daki mitingde vatandaşlara hitap etti. Millet İttifakı'nı terör örgütünün uzantılarıyla birlikte hareket etmekle suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi. 6'lı masanın artık 11'li olduğunu söyleyen Erdoğan, "Daha diğerlerini saymıyorum bile." diye konuştu.

Haber 2023-05-02 15:57:34

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Bilecik'te konuştu:

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhur İttifakı çatısı altına girme kararlarına ilişkin, "Felaketleri gördüğümüz zaman dedik ki hayır, ülkemizi, milletimizi, devletimizi bu 7'li masanın felaketlerine teslim edemeyiz, 7'li masanın iktidar olmasına Yeniden Refah Partisi olarak vesile olamayız dedik ve Cumhur İttifakı'nda yer alma kararı aldık." dedi.

Yurthaber 2023-05-01 07:36:25

AK Partili Hamza Dağ'dan dikkat çeken sözler! 'İzmir üzerinde tehlikeli bir oyun oynanmak isteniyor' diyerek net konuştu: Millet buna izin vermez!

AK Parti'nin, İzmir'de milletvekili adaylarını tanıtım toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "7'li koalisyonun yetkililerinden 'Siz kimsiniz? Biz burada bir siyasi mücadele yapıyoruz. Bu konuda açıklama yapmaya hakkınız yok. Kandil'i başınıza yıkarız.' lafını hiç duydunuz mu? Duymadık." dedi. Hamza Dağ ayrıca, İzmir üstünde tehlikeli bir oyun oynanmak istendiğini de belirterek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Haber 2023-04-13 18:12:41

Muharrem İnce'nin Hoş geldiniz, güle güle sözlerine Candaş Tolga Işık'tan Ama o olmadı be Muharrem Bey tepkisi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, katıldığı canlı yayında açıklamalar yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinin ardından 'Hoş geldiniz, güle güle' demesi çok tartışılan İnce'ye gazeteci Candaş Tolga Işık, "O olmadı be Muharrem Bey, siz onun nazik bir üslup olduğunu düşünüyor musunuz?" diye sordu. İnce ise "Orada bir kasıt yok, art niyetim yoktu." yanıtını verdi. İnce, "7’li ittifak hala Anıtkabir’e gidemedi. Utanmaya, saklanmaya gerek yok. HDP aday çıkarmadı ve destekliyor." dedi

Haber 12-04-23 20:35

Temizlik ürünlerinde DEV İNDİRİM! BİM 20 Aralık Salı AKTÜEL ürünler kataloğunda yok yok!

Her hafta salı ve cuma günleri yenilenen BİM aktüel ürünler kataloğu yine dopdolu. BİM'de 20 Aralık Salı gününden itibaren temizlik ürünlerinde dev indirim başlayacak. BİM'de; Sır 5 Kg Genel Temizlik Sıvısı Asprins 44,50 TL'den, Mr.Green Selülozik Bulaşık Süngeri 2’li 8,50 TL'den, Pril Bulaşık Makinesi Temizleyici 35,50 TL'den satışa sunulacak.

Finans 16-12-22 08:57

Kemal Kılıçdaroğlu çok konuşulan iddiasını tekrarladı! 'Benimle görüşmek için aracı yolluyorlar'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 5’li çetenin kendisiyle görüşmek istediğini belirterek "Türkiye zengin bir ülke, o 5’li çeteden parayı alacağız. Araya adam koyuyorlar benimle görüşmek için, ben çetelerle görüşmem" diye konuştu.

Haber 17-11-22 14:22

Erdoğan İngiltere'nin hamburgeri Amerika'dan daha mı iyi? demişti! Kılıçdaroğlu'ndan hamburgerli paylaşım

ABD ziyareti çok konuşulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu kez İngiltere'ye bir ziyaret gerçekleştirdi. İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Kılıçdaroğlu'nda son günlerde siyaset gündeminde geniş yer bulan "hamburger"li bir paylaşım geldi. Kılıçdaroğlu İngiltere'de hamburger yerken fotoğrafını paylaştı. İşte detaylar...

Haber 04-11-22 21:01
Yurthaber 05-10-22 16:51

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, 2023'e Doğru Şehir Buluşmaları programında konuştu:

"Seçimlerde rakip olarak kendilerini görenler 6+1'li masada aday tartışmasını dahi yapamıyor"

Yurthaber 22-09-22 12:55

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Samsun'da partisinin grup toplantısında konuştu: (1)

"Hiç kimse endişe etmesin ben bu ülkenin 5'li çetesine talip değilim. Ben bu ülkenin fakirine fukarasına, sorunlarına talibim. Herkesin sorunlarını çözmek için mücadele edeceğim" - "(Tarım) Üretim artışı sağlayacağız. Fazla üretimimizi ihraç edeceğiz. Alıcısı olmasa dahi Afrika'da pek çok fakir fukara insan var, devlet var. Türkiye'nin itibarı için onlara göndereceğiz. Türkiye'nin ne kadar hayırsever ne kadar iyilikçi bir ülke olduğunu bilecekler"

Yurthaber 31-08-22 15:32

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan çok sert çıkış! 'Hepinizin canı cehenneme'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Şengül Hablemitoğlu'nun paylaşımını alıntılayan Kılıçdaroğlu paylaşımında, "Mafyalar, yolsuzlar, 5’li çeteler, çantacılar, örgütler, uyuşturucu baronları, komisyoncular, soysuzlar… Size sesleniyorum, hepinizin canı cehenneme! Her tarafı lağım kokusu sardı. Bu devleti sizden temizleyeceğiz. Pirüpak bir ülke bırakacağım gençlere. Mirasım bu olacak." ifadelerini kullandı.

Haber 25-07-22 13:55

Kılıçdaroğlu '5'li çete' diye suçlamıştı! Mehmet Cengiz'den çarpıcı açıklamalar: 'Arkadaşlarım deli dedi bana'

Mehmet Cengiz, aldığı ihaleler ve yürüttüğü projelerle siyasetin de gündemine gelen Cengiz Holding Yönetim Kurulu'nun başkanı. Cengiz Holding, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun '5'li çete' diye suçladığı holdinglerden biri. Ünlü İş insanı Mehmet Cengiz, hakkındaki iddiaları ve eleştirileri yanıtlarken projeleriyle ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haber 05-05-22 10:30

Akşener, Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu görüşmesiyle ilgili Babacan'dan açıklama

Kılıçdaroğlu, Akşener ve Ahmet Davutoğlu'nun Ankara'da yaptığı sürpriz görüşmenin yankıları sürerken, kulisleri de hareketlendirmişti. Sürpriz 3'lü görüşmeye ilişkin konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Siyasi partilerin kendi tercihleridir. İsteyen 2'li isteyen 3'lü, 4'lü, 5'li görüşür." değerlendirmesini yaptı.

Haber 22-01-22 14:05

Çalar saatlerin atası! Kapı kapı dolaşarak insanları uyandıran ve para kazandıran bir meslek: Knocker-up

1970’li yıllarda Avrupa’da çalar saatler pahalı olduğu için insanları uyandırmak adına bir meslek geliştirildi. “Knocker-up” adı verilen bu meslek sayesinde kişiler gecikme durumlarını ortadan kaldırmak istiyordu. Knocker-up olarak çalışanlar ise genel olarak kendilerine ödeme yapan müşterini istedikleri saatte uyandırmakla görevliydi.

Trend 07-12-21 15:33

Tecno’nun amiral gemisi Phantom X Türkiye’de

Tecno Mobile Türkiye Genel Müdürü Hank Li: - "Türkiye’deki akıllı telefon kullanıcılarının telefonlarıyla olan bağını ve fotoğraf konusundaki tutkusunu yakından biliyoruz. Phantom X bu bağı ve tutkuyu ekstra artıracak bir telefon olarak tüm kullanıcılarını mutlu edecek"

Yurthaber 06-10-21 11:34

Huawei Türkiye Genel Müdürü'nden Türkiye açıklaması!

Huawei Türkiye Genel Müdürü Jing Li, Türkiye ile büyüyüp ve birlikte değer yarattıklarını belirterek, gelecekte de Türkiye'ye yatırım yapmaya ve bilgi teknolojileri sektörüne katkı sağlamaya devam edeceklerini bildirdi.

Haber 12-04-21 16:55

Bu belirtilere dikkat: Prostat tedavisi nasıl yapılır?

Prostat, erkek vücudunda en sık sorun çıkaran organlardan biridir. Prostat hastalıkları genel olarak 50’li yaşlardan sonra görülse de bazen genç erkeklerde de sorun oluşturabilir. Peki, prostat tedavisi nasıl yapılır?

Haber 23-12-20 16:59

AK Partili vekiller Değirmencik Köprüsü’nde incelemelerde bulundu

AK Parti Karabük Milletvekilleri Niyazi Güneş ve Cumhur Ünal, Safranbolu Değirmencik Köyü’nü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.AK Parti Karabük Milletvekilleri Niyazi Güneş ve Cumhur Ünal, Safranbolu İl Genel Meclis Üyeleri ve Parti temsilcileri ile birlikte Safranbolu ve Eflani ilçelerinden 16 köyü ilgilendiren ve yapımı 1970’li yıllara dayanan Değirmencik Köprüsü’nde bir takım inceleme gerçekleştirdi.

Yurthaber 22-06-20 16:55

Sürpriz sonuç: Redmi 10X AnTuTu puanı açıklandı!

Redmi 10X MediaTek Dimensity 820 işlemcisiyle AnTuTu'yu deyim yerindeyse salladı. Xiaomi'nin MediaTek Dimensity 820'li ilk akıllı telefonu Redmi 10X'in AnTuTu puanı, Redmi Genel Müdürü Lu Weibing tarafından paylaşıldı. İşte Redmi 10X AnTuTu puanı...

Haber 18-05-20 14:32

Başkan Şerifoğulları, Alt yapı sorunu sağlıklı bir yapıya kavuşturulacak

Elazığ’ın en önemli sorunu olan altyapı sorununu çözüme taşıyacak projeyle, 1980’li yıllardan kalma asbestli borular sökülerek, sağlıklı bir yapıya kavuşturulacağını belirten Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, böylece vatandaşların hem sağlıklı içme suyuna kavuşmuş olacağını hemde altyapı yetersizliğinden kaynaklanan kayıp ve kaçakların önleneceğini söyledi.Belediyenin içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hattının yetersiz kaldığı bölgelere toplayıcı hat döşenmesi ile yeni ileri biyolojik atık su arıtma tesisi için almak istediği kredinin finansmanının, İl Bankası Genel Müdürlüğü aracılığı ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) tarafından sağlanması yönünde çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

Yurthaber 25-02-20 14:26

BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Spehar Ada'daki gelişmeleri değerlendirdi:

"Her iki toplumda da soruna kapsamlı bir çözüm bulunması yönünde güçlü bir istek var ancak çözümün mümkün olup olmadığı konusunda kuşkular giderek artıyor" - "(Gayriresmi 5'li toplantı) Şu aşamada bu toplantı için belirli bir zaman çizelgesi yok"

Haber 20-01-20 23:17

GRAFİKLİ - Berlin'deki Libya Konferansı'nda toprak bütünlüğü ve kalıcı barış anlaşması görüşülecek

Birleşmiş Milletlerin çabalarına destek vermek amacıyla Almanya'nın ev sahipliği yapacağı konferansla çatışmaların durdurulması, taraflar arasında karşılıklı güven ortamının oluşması, Libya’nın toprak bütünlüğünü esas alan kalıcı bir barış anlaşması için görüşmelerin başlatılması hedefleniyor - Konferansa Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres, Rusya Devlet Başkanı Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Çin Başbakanı Li, BAE Veliaht Prensi El Nahyan, Mısır Devlet Başkanı Sisi, İtalya Başbakanı Conte, Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tshisekedi, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, BM’nin Libya Temsilcisi Salame ile AB, Afrika Birliği ve Arap Ligi temsilcilerinin katılmaları bekleniyor - Ön istişare toplantılarında herkes tarafından kabul gören ve 5 ana başlıkta toplanan metin pazar günkü konferansta da ele alınarak Libya için bir yol haritası belirlenmeye çalışılacak

Haber 17-01-20 15:45

Türkiye Çin'e ihracat treni gönderecek

TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun: - "Ülkemizin farklı sektörlerine ait ürünlerin de yer aldığı bir ihracat trenini yakın zamanda Çin'e uğurlamayı planlamaktayız" - "Bakü-Tiflis-Kars hattının aktifleşmesiyle Kars'ta büyük bir lojistik merkez inşa etmekteyiz" - "Önümüzdeki yıl yaklaşık 300-400 trenlik bir geçişi (Türkiye üzerinden geçen) temin edebileceğiz. Önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde 1000'li rakamlara ulaşmayı hedefliyoruz"

Haber 22-12-19 12:16

Gaziantep 7. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı açıldı

İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya: - "2000'li yılların başında bir yılda sadece ve sadece 24 bin 482 kişiyi işe yerleştiren İŞKUR, 2017 yılında tarihinde ilk defa 1 milyonun üzerine çıkarak 1 milyon 57 bin 249 kişiyi işe yerleştirdi" - "2018 yılında bu rakam 1 milyon 240 bin 308'e çıkmıştır. 2019 yılında bunca zorluklara rağmen yıl dolmadan 1 milyon 450 bin insanımızın işe yerleştirilmesine aracılık ettik"

Finans 18-12-19 13:39

Trabzon kruvaziyer turizmine yöneliyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu: - "Kruvaziyer turizmi alanına şehir olarak eğilmeliyiz ve gemilerin gelmesi noktasında geçmişteki 20'li sayıları yakalamalıyız" - Trabzon Liman İşletmeciliği AŞ Genel Müdürü Muzaffer Ermiş: - "170 çalışanımızla Trabzon'a yılda 17 milyon liralık nakit akışı sağlıyoruz. Turizm noktasında da şehrimize ilk gelen kruvaziyer gemileri törenle karşılıyoruz"

Yurthaber 10-12-19 15:19

Polisten dolandırıcılık yöntemlerine ilişkin uyarı

Emniyet Genel Müdürlüğü, telefonda kendilerini polis, hakim, savcı olarak tanıtıp para talep edenler ile "444" ve "0850"li numaralı hatlardan arayarak banka hesap ve kişisel bilgileri isteyenlere karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu

Haber 10-12-19 12:10

50 yılda erozyonla taşınan toprak miktarı yüzde 70 azaldı

Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz: - "Ülkemizde 1970'li yıllarda yıllık 500 milyon ton toprak kaybedilirken, meslektaşlarımızın gayretleriyle erozyon ile taşınan toprak miktarı yaklaşık yıllık 154 milyon tona düşürüldü" - "Son 17 yılda yaklaşık 5,3 milyon hektar alanda ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışması yapılarak 4,5 milyar fidan toprakla buluşturulmuştur"

Finans 05-12-19 11:08

6. Uluslarası Katılımlı Toprak ve Su Kaynakları Kongresi

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Toprak ve Su Kaynakları Daire Başkanı Bülent Sönmez: - "Türkiye’de 1920'li yıllarda yaklaşık 6,6 milyon hektar olan tarım alanları, günümüzde 24 milyon hektara ulaşmış ve artık son sınırında. Biz de bu arazi varlığımızı korumaya gayret gösteriyoruz"

Haber 12-11-19 16:18

Selçuklu'nun Pars armalı kervansarayı: Taşhan

Anadolu Selçuklu Sultanı 3. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından yaptırılan ve 1279 yılında tamamlanan Afyonkarahisar'ın Çay ilçesindeki Taşhan, görkemli mimarisi ve "pars" armasıyla dikkati çekiyor - AKÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Güler: - "Vakıflar Genel Müdürlüğünce 2000'li yıllarda başlatılan büyük onarımlar sayesinde 2016'da kervansarayın restorasyonu bitirildi. Taşhan, bugün kervansaray olarak değil de insanların dinlenebileceği, ihtiyaçlarını karşılayabileceği ve çay içebilecekleri bir mekan haline geldi" - Çay Belediye Başkanı Hüseyin Atlı: - "Taşhan'ın yöresel el sanatlarımızın sergilendiği ve yemeklerimizin tanıtıldığı kültürel bir mekan haline gelmesini istiyoruz. Bu sayede Taşhan'ın ilçe turizmi ile ekonomisine ciddi katkı sunacağını düşünüyoruz"

Yurthaber 02-11-19 11:07

Selçuklu'nun Pars armalı kervansarayı: Taşhan

Anadolu Selçuklu Sultanı 3. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından yaptırılan ve 1279 yılında tamamlanan Afyonkarahisar'ın Çay ilçesindeki Taşhan, görkemli mimarisi ve "pars" armasıyla dikkati çekiyor - AKÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Güler: - "Vakıflar Genel Müdürlüğünce 2000'li yıllarda başlatılan büyük onarımlar sayesinde 2016'da kervansarayın restorasyonu bitirildi. Taşhan, bugün kervansaray olarak değil de insanların dinlenebileceği, ihtiyaçlarını karşılayabileceği ve çay içebilecekleri bir mekan haline geldi" - Çay Belediye Başkanı Hüseyin Atlı: - "Taşhan'ın yöresel el sanatlarımızın sergilendiği ve yemeklerimizin tanıtıldığı kültürel bir mekan haline gelmesini istiyoruz. Bu sayede Taşhan'ın ilçe turizmi ile ekonomisine ciddi katkı sunacağını düşünüyoruz"

Magazin 02-11-19 11:07

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEMİH YALÇIN'IN OĞLU HAYATINI KAYBETTİ-1

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın oğlu, Ankara Kalesi'nde kayalıklardan düşerek hayatını kaybetti.

Haber 17-10-19 05:59

GPD 6. Ortak Gelişim Kongresi

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Serkan Ülgen Serkan Ülgen: - "2014 yılında Türkiye'de internet bankacılığı kullanan müşteri sayısı 12 milyon civarındaydı. Bu sene sayı 48 milyona çıkmış durumda. 5 yılda 4 katına çıkmış. 5 yıl önce Türkiye'de 6 milyon mobil kullanıcı vardı. Şu anda 43 milyona ulaştı" - "Türkiye'de nüfusumuz genç, yaş ortalamamız düşük. Bu tabii ki teknolojiye ve dijital değişime adaptasyonu kolaylaştırıyor. Bizim bankacılık seviyemiz, Avrupalı bankalara göre daha iyi. Avrupalı bankalar 1970'li yıllarda bilgisayarlaşmaya geçerken, biz biraz daha önden geldiğimizden dolayı şu anda teknolojimiz daha iyi durumda. Bu bize dijital ve teknolojiye adaptasyon noktasında kolaylık sağlıyor" - Unilever Türkiye ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Seçkin: - "Sektörde çevikliği 3 adımda ele alıyoruz. Birincisi, süper farkındalık. Her şeyin farkında olmak, görmediğinizi görmek gerekiyor. İkincisi, bilgiyle karar vermek. Üçüncüsü ise hızlı hareket etmek. Bu üçünü bir araya getirdiğimizde sağlıklı çeviklikten bahsetmek mümkün"

Finans 14-10-19 15:52

MHP lideri Devlet Bahçeli, mesaiye başladı (2)

  GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YALÇIN AÇIKLAMA YAPTI MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Devlet Bahçeli'nin tedavisinin ardından mesaisine başlaması nedeniyle yazılı çıklama yaptı.

Haber 14-10-19 14:43

Devlet Bahçeli, mesaiye başladı (2)

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YALÇIN AÇIKLAMA YAPTI MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Devlet Bahçeli'nin tedavisinin ardından mesaisine başlaması nedeniyle yazılı çıklama yaptı.

Haber 14-10-19 12:13

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü

ABD’nin New York kentinde BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşen KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Guterres’ten Kıbrıs meselesi üzerine önümüzdeki günlerde 3’lü ya da 5’li görüşme olacağı yönünde mesaj aldığını belirtti.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı New York kentinde Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi.

Haber 30-09-19 22:17

Özhaseki'den 'deprem' açıklaması: Bize düşen tedbir almak (2)

ÜNİVERSİTENİN AKADEMİK YILI AÇILIŞINDA KONUŞTU Kayseri Üniversitesi'nin 2019-2020 Akademik Yılı açılışına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, 2000'li yıllardan önce belediyeciliğin bir çıkar ilişkisine döndüğünü söyledi.

Haber 27-09-19 17:43

D-8 ülkelerine yönelik UNCTAD çalıştayına TİKA’dan destek

D-8 ülkelerine yönelik olarak gerçekleştirilen UNCTAD çalıştayına TİKA destek verdi.Gelişen Sekiz Ülkeden (D-8) (Bangladeş, Mısır, Endonezya, İran, Malezya, Nijerya, Pakistan ve Türkiye) gelen kamu görevlilerine, mevcut eski nesil İkili Yatırım Anlaşmalarını (Bilateral Investment Treaties-BITs) günümüzün sürdürülebilir kalkınma iş birliği hedefleri doğrultusunda modernize etmeleri konusunda destek olmak amacıyla D-8, Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD), İslam Kalkınma Bankası (IsDB) ve TİKA iş birliğinde İstanbul’da “D-8 Ülkelerinde Sürdürülebilir Kalkınma Odaklı Uluslararası Yatırım Anlaşmaları Reformu” konulu bir çalıştay düzenlendi.D-8 ülkelerinden gelen katılımcılar tarafından kendi ülkelerindeki sürdürülebilir kalkınma odaklı BIT reformu ile ilgili farklı politika seçenekleri konusundaki fikirlerin paylaşıldığı ve D-8 ülkelerindeki uluslararası yatırım anlaşmalarının uygulanmasında karşılaşılan zorlukların tartışıldığı çalıştayda, D-8 Genel Sekreteri Büyükelçi Dato’ Ku Jaafar Ku Shaari, yaptığı açılış konuşmasında, çalıştayın gerçekleştirilmesinde desteği olan tüm kuruluşlara ve TİKA’ya teşekkürlerini iletti.Çalıştayda konuşma yapan UNCTAD Yatırım politikaları yetkilisi Hamed El Kady, mevcut uluslararası yatırım anlaşmalarının çoğunlukla 80’li ve 90’lı yıllarda imzalandığını, genelde yatırımın korunmasına yönelik olduğunu ve sadece bir problem olduğunda gündeme geldiklerini; yatırım anlaşmaları reformu ile devletlerin ve yatırımcıların hak ve yükümlülüklerinin dengelenmesinin hedeflendiğini ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin de bu süreçte dikkate alınmasının elzem olduğunu dile getirdi.Çalıştayın tavsiye niteliğindeki sonuç bildirgesinde, D-8 ülkelerinin aralarında iş birliği yapmasının ve uluslararası yatırım politikaları ile ilgili konularda koordinasyon halinde olmalarının önemine, UNCTAD’ın, D-8 ülkelerinin daha dengeli ve sürdürülebilir kalkınma odaklı yatırım politikaları oluşturmalarına yardımcı olma konusundaki merkezi rolüne ve sürdürülebilir kalkınma için yeni nesil yatırım teşviki ve kolaylaştırıcı politikaların geliştirilmesinin önemine vurgu yapıldı.

Haber 24-09-19 12:28

Kılıçdaroğlu, Çin Büyükelçisini kabul etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çin Büyükelçisi Deng Li’yi makamında kabul etti.Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çin Büyükelçisi Deng Li ve beraberindeki heyeti parti genel merkezindeki makamında kabul etti.

Haber 28-08-19 18:56

İBB GENEL SEKRETER YARDIMCISI EMİNÖNÜ'NDE ESNAFIN TALEPLERİNİ DİNLEDİ

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, Eminönü alt geçitte su baskını sırasında zarar gören esnafla bir araya geldi.

Haber 19-08-19 11:32

İBB GENEL SEKRETER YARDIMCISI EMİNÖNÜ'NDE ESNAFIN TALEPLERİNİ DİNLEDİ

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, Eminönü alt geçitte su baskını sırasında zarar gören esnafla bir araya geldi.

Haber 19-08-19 11:14

Barış Yeniçeri’den ASPİLSAN’a ziyaret

Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Türkiye’nin ilk yerli pil üretimini yapan ve yapacağı yeni yatırımlarla Li-İyon pil üretimine geçecek olan ASPİLSAN’a ziyarette bulundu.Ziyarette, ASPİLSAN Genel Müdürü Ferhat Özsoy şirketin faaliyetleri hakkında sunum gerçekleştirdi.

Yurthaber 07-08-19 14:59

GMİS, Akyürek’in “70’li Yıllar-Bir Kesit” isimli sergisini ziyaret etti

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, Zonguldaklı fotoğraf sanatçısı İbrahim Akyürek’in “70’li Yıllar-Bir Kesit” isimli sergisini ziyaret etti.Sergi Odası Kültür Sanat Ortamı’nda 70’li yıllarda ki DİSK Maden İş Sendikasının emek mücadelesini anlatan fotoğrafların yer aldığı sergi ziyaretine Genel Başkan Yeşil ile birlikte GMİS Genel Sekreteri Hüseyin Kolçak, GMİS Mali Sekreteri Volkan Yıldız, GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir’de katıldı.Uzun Yıllar İFSAK (İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği) bünyesinde fotoğrafçılığa başlayan ve uzun yıllar derneğin üyesi olarak aktif yöneticilik yapan Akyürek halen İFSAK onur üyesidir.Akyürek, 1990 Büyük Madenci Grevi ve 4 Ocak 1991 Büyük Ankara Yürüyüşünün her anını adım adım fotoğraflayarak, Zonguldaklı Madencinin dünya emek mücadelesi tarihinde altın harflerle yer almasında önemli katkılar sağlamıştır.

Yurthaber 20-07-19 11:45

Akıncı'dan 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramında iş birliği mesajı

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı: - "Savaşın ne demek olduğunu yaşayarak öğrenmiş bir kuşağa mensubuz. O nedenle sonraki kuşaklara bizim yaşadıklarımızı yaşatmak istemiyoruz" - "Bizim istikrarlı duruşumuz karşısında Rum liderliğinin yalpalamaları daha nereye kadar sürecektir? Rum tarafı artık karar vermelidir" - "Bugün de en büyük arzumuz, Türkiye Cumhuriyeti devletinin demokrasisi ve ekonomisi ile her alanda gelişmesi ve halkının en müreffeh noktaya ulaşmasıdır" - "Rum lider Anastasiadis ile de geçirdiği talihsiz kaza sonrası iyileşir iyileşmez görüşeceğiz. BM Genel Sekreteri'ne yazdığım mektupta 5'li bir gayriresmi toplantı için girişim üstlenmesini talep etmiş bulunuyorum"

Haber 19-07-19 15:24

ESKİ İBB GENEL SEKRETER YARDIMCISI BULUT'TAN İSTİFA AÇIKLAMASI

BİR süre önce istifa eden eski İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut,  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Şirketlerle ilgili şu anda anlaşılmaz bir direnç yaşanıyor.

Haber 12-07-19 21:55

2000'lerden sonra cemevlerinin sayısında belirgin artış oldu

Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner: - "2000'li yıllardan sonra cemevlerinin sayısında belirgin bir artış oldu. Bu, devletimizin ve devleti yönetenlerin yaklaşımıyla alakalı bir durum. Ülkede barışı, kardeşliği, hoşgörüyü temsil eden cemevlerinin yapımının artması, devletin hoşgörüsüyle alakalı bir durum. Yaklaşık 3 bin 500- 4 bin civarında cemevimiz var" - "Dilimiz ortak, söylemimiz ortak, gönül birliğimiz ortak. Bizim aşamayacağımız hiçbir engel yok. Anadolu'nun her köşesine, her dağına, her şehrine, her ilçesine kardeşlik, barış, hoşgörü, tohumlarını ekeceğiz"

Haber 09-07-19 11:10

2000'lerden sonra cemevlerinin sayısında belirgin artış oldu

Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner: - "2000'li yıllardan sonra cemevlerinin sayısında belirgin bir artış oldu. Bu, devletimizin ve devleti yönetenlerin yaklaşımıyla alakalı bir durum. Ülkede barışı, kardeşliği, hoşgörüyü temsil eden cemevlerinin yapımının artması, devletin hoşgörüsüyle alakalı bir durum. Yaklaşık 3 bin 500- 4 bin civarında cemevimiz var" - "Dilimiz ortak, söylemimiz ortak, gönül birliğimiz ortak. Bizim aşamayacağımız hiçbir engel yok. Anadolu'nun her köşesine, her dağına, her şehrine, her ilçesine kardeşlik, barış, hoşgörü, tohumlarını ekeceğiz"

Yurthaber 09-07-19 11:09

Müdür Vekili Mustafa Kurt: Kütahya’da 50 bin hektar nadas alanı var

Kütahya Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Mustafa Kurt, talebe göre birlikte üretelim modeli ile çiftçileri sulu tarımda 5’li, kuru tarımda ise 3’lü münavebeli sisteme geçirerek, nadas alanlarını daraltmayı amaçladıklarını ifade etti.Göbel Köyü’nde düzenlenen “Macar fiği,Tarla Günü” etkinliğine; Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, AK Parti İlçe Başkanı Bilal Kıyak, İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Yüksel, kurum ve kuruluşlarımızın temsilcileri ile İl ve İlçe Müdürlüğü teknik personelleri ve çiftçiler katıldı.Tavşanlı ilçesinin büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde lider konumda olduğunu belirten Mustafa Kurt, karlı bir hayvancılık için maliyetin yüzde 80’nini oluşturan kaba yem ihtiyacını üreterek karşılamak zorunda olduklarını söyledi.Kütahya’da 50 bin hektar nadas alanı olduğunu ifade eden Kurt, “Sulu tarım alanlarında şeker pancarı, danelik mısır, silajlık mısır, karışık yem bitkileri ve verimi yüksek buğday çeşidinden oluşan 5’li münavebeli katma değeri yüksek ürünleri, kuru tarımda da buğday, macar fiği ve nohuttan oluşan 3’lü münavebeli sistemi tercih etmeliyiz ki hem nadas alanlarını daraltalım, hem de çiftçilerimizin gelirlerini arttıralım” dedi.Kurt, talebe göre birlikte üretelim modeli ile macar fiği ve yem bitkileri projesinin hayvancılığın en önemli girdilerinden biri olan yem maliyetine önemli katkı sağlayacağını ifade ederek projenin çiftçilere hayırlı uğurlu olmasını diledi.Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından İl Özel İdare kaynaklı temin edilen tohumların birlikte üretelim projesi ile çiftçiler tarafından ekildiğini ve bu gün hasadının yapıldığını söyledi.

Yurthaber 03-07-19 13:20

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YÖNTER:  MHP İSTANBUL'UN HER YERİNDE

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, "Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul'un her yerinde.

Haber 17-06-19 13:02