Genelge Haberleri

Mustafa Destici'den sokak köpekleri için dikkat çeken öneri! Atatürk'ün onayladığı genelgeyi örnek gösterdi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara'da 10 yaşındaki Tunahan Yılmaz'ın uğradığı köpek saldırısını hatırlatıp, sokak köpekleri ile ilgili dikkat çeken bir öneride bulundu. Destici, "Bu konu etraflı bir şekilde görüşülmeli. Gerekirse Meclis'te bununla ilgili bir araştırma komisyonu kurulmalı. Çok açık ve net söylüyorum; gerekirse bunların önüne geçmek için Atatürk'ün 1932'deki tamiminin uygulamaya geçmesini de buradan önerdiğimizi ifade ediyorum" dedi. İşte detaylar...

Haber 11-12-2023 11:59

İçişleri'nden yeni genelge! 81 il valiliğine gönderildi

İçişleri Bakanlığı, 11 Eylül 2023 tarihinde başlayacak olan 2023-2024 eğitim-öğretim yılının birinci döneminin huzur ve güven ortamı içerisinde sürdürülebilmesi adına 81 il valiliğine asayiş ve trafik tedbirleri konulu genelge gönderdi.

Haber 08-09-2023 11:00

SON DAKİKA | İçişleri Bakanlığından 'orman' genelgesi: 31 Ekim'e kadar yasaklandı

Son dakika haberine göre, İçişleri Bakanlığı genelgesi ile orman alanlarına girişler 31 Ekim'e kadar yasaklandı. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Yarınlarımıza miras olarak bırakacağımız yeşil vatanımızı, ormanlarımızı korumak için lütfen kurallara uyalım. Bir kıvılcım yüreklerimizi dağlamasın." ifadelerini kullandı.

Haber 06-07-2023 17:32

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan 'kurban kesimi' genelgesi! 81 ile gönderildi

Tarım ve Orman Bakanlığı, kurban kesimi ile ilgili 81 ile genelge gönderdi. Genelgede, çevre ve su kaynaklarının korunması için kurban atıklarının çukurlara gömülmesi, kesim alanlarının içme ve kullanma suyu temin edilen su havzalarının dışında kalacak şekilde belirlenmesi istendi. İşte genelgenin detayları...

Haber 23-06-2023 14:59

SON DAKİKA | İçişleri Bakanlığı'ndan 'Ramazan Bayramı' genelgesi! 81 ile gönderildi

Son dakika haberi: İçişleri Bakanlığı, Ramazan Bayramında güvenlik güçlerinde alınacak ve yurt genelinde uygulanacak tedbirlerle ilgili 81 ilin valiliğine ‘2023 Yılı Ramazan Bayramı Trafik Tedbirleri’ konulu genelge gönderildi. Genelge kapsamında emniyet ve jandarma sorumluluk bölgesinde toplam 51 bin 300 ekip/tim, 99 bin 245 trafik personeli görev alacak. Emniyet kemeri kullanmasının önemine dikkat çekilmesi amacıyla “Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz”mottosuyla hazırlanan afişlere yer verilecek.

Haber 13-04-2023 10:10

Son dakika | 81 ile gönderildi! İçişleri Bakanlığından 'seçim tedbirleri' genelgesi: Oy pusulası ve enerji dağıtım merkezi detayları dikkat çekti... 14 Mayıs'ta sayı artırılacak

Son dakika haberi: 81 ilin valiliğine seçimlerle ilgili önemli bir genelge gönderildi. İçişleri Bakanlığınca gönderilen genelgede seçimlerle ilgili tedbirler yer aldı. Buna göre oy pusulalarının taşınmasında güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarılacak. Enerji dağıtım merkezlerinde alınan önlemler de artırılacak. Ayrıca 14 Mayıs'ta motorlu ve yaya devriyelerin yer ve sayıları artırılacak.

Haber 13-03-2023 15:13

SON DAKİKA | İki bakanlıktan deprem bölgesinde eşya tahliyesi için genelge! AFAD yayınladı: Hasarlı evlere nasıl girilecek?

Son dakika haberi: İçişleri ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlıklarının ortak çalışması sonucu deprem bölgelerinde 'yıkık', 'acil yıktırılacak' ve 'ağır hasarlı' yapılara, afetzedelerin eşyalarını tahliye etmek maksadıyla girilmesi, girilmemesi kurallarını içerir genelge, AFAD Başkanlığınca yayınlandı.

Haber 19-02-2023 16:05

SON DAKİKA | Afet bölgesindeki kamu çalışanlarıyla ilgili genelge! Erdoğan imzaladı, Resmi Gazete'de yayımlandı

Son dakika haberi: Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen şehirlerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlarla ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi' yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan genelgeye göre çalışanlardan idari izinli sayılanlar, görevlerini fiilen yerine getirmiş kabul edilecek, mali, sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük hakları saklı tutulacak.

Haber 15-02-2023 06:23

SON DAKİKA | Adalet Bakanlığı'ndan deprem bölgesindeki yağma olaylarına karşı hırsızlık genelgesi!

Son dakika haberi: Adalet Bakanlığı, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan depremden etkilenen illerde yaşanan hırsızlık olaylarıyla ilgili soruşturmaların derhal fiziki ortamda başlatılması için Cumhuriyet Başsavcılıklarına yazı gönderdi. Yazıda, deprem bölgesinde bulunan adliyelerdeki fiziki yapının ve UYAP sisteminin zarar görmesi nedeniyle soruşturmaların gecikmeksizin fiziki ortamda yapılması istendi.

Haber 10-02-2023 12:37

İçişleri'nden 81 ile okullarla ilgili genelge

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine okullarla ilgili genelge gönderdi. Genelgede okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim ikinci döneminin huzur ve güven ortamı içerisinde sürdürülebilmesi, çocukların ve gençlerin okul çevrelerinde maruz kalabilecekleri her türlü olumsuzlukların engellenmesi ve trafik güvenliğinin artırılmasının önem arz ettiği ifade edilerek alınması gereken tedbirler sıralandı.

Haber 04-02-2023 10:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2023 yılının Mevlana Yılı olarak kutlanmasına ilişkin genelge

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılının "Mevlana Yılı" olarak kutlanmasına ilişkin genelge yayımladı. Erdoğan, "Bu minvalde Mevlana'yı hürmetle ve rahmetle yad etmek üzere vuslatının 750. yıl dönümü olan 2023 yılı 'Mevlana Yılı' olarak kutlanacak ve yıl boyunca yurt genelinde ve yurt dışında etkinlikler düzenlenecektir" ifadelerini kullandı.

Haber 21-01-2023 00:34

Son dakika: Adalet Bakanlığından hasta, yaşlı ve sakatlığı bulunan hükümlüler için genelge! Hükümlünün talebi olmadan başlatılabilecek

Son dakika haberi: Adalet Bakanlığı tarafından hasta, yaşlı ve sakatlığı bulunan hükümlüler için genelge yayımlandı. Genelgeye göre belirlenen durumlarda cezaların hafifletilmesi, kaldırılması işlemleri hükümlülerin talebi olmaksızın res'en başlatılabilecek.

Haber 03-01-2023 12:28

İstanbul Valiliği yılbaşı tedbirlerine ilişkin genelge yayımladı

İstanbul Valiliği yaklaşan yılbaşı öncesinde aldığı tedbirlere ilişkin bir genelge yayınladı. Genelgeye göre; yeni yıla girileceği esnada vatandaşların kutlama yapabileceği alan ve mekanlarda tedbirler artırılacak.

Haber 28-12-2022 13:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisi konulu genelge

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisi" konulu genelge

Haber 27-10-2022 09:24

Bursa'da kulüpler resmi belgeyle dağ tırmanışı yapabilecek

Bursa'da kulüpler resmi belgeyle dağ tırmanışı yapabilecek

Yurthaber 05-10-2022 16:04

İçişleri Bakanlığı'ndan 'yeni eğitim öğretim yılı' genelgesi! 81 ile gönderildi

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine yeni eğitim öğretim yılında alınacak önlemlere ilişkin genelge gönderdi. Genelgeye göre, okullardaki güvenliğin azami ölçüye çıkarılması amacıyla okullara kurulan güvenlik kameraları kontrol edilecek ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'ne entegrasyonu tamamlanacak. Giriş-çıkış saatlerindeki yoğunluğa göre ihtiyaç duyulan okullarda "ekip/devriye", ayrıca "özel güvenlik görevlisi" bulundurulacak. İşte genelgenin detayları...

Haber 05-09-2022 12:48

Son Dakika: İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile 'çakar' genelgesi! Yıl sonuna kadar sürekli ve yoğun denetlenecek

Son dakika haberi: İçişleri Bakanlığı son dönemde yetkisiz çakar kullanımına yönelik şikayetler üzerine 81 İl Valiliğine 'Geçiş Üstünlüğüne Sahip Araçlar' genelgesi gönderdi. Valiliklerden yetkisiz ışıklı/sesli uyarı işareti (çakar) ve geçiş üstünlüğü hakkının kullanımının önüne geçmeye yönelik denetimlerin yıl sonuna kadar sürekli ve yoğun bir şekilde yapılması istendi.

Haber 02-09-2022 11:59

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? 'Deterjan Pazarı' vurgunu, Erdoğan'dan indirim açıklaması, doğal gazda kritik tarih...

Türkiye'de ve dünyada birçok önemli gelişmenin yaşandığı günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. Deterjan Pazarı vurgunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyükbaş hayvan etinde indirim açıklaması, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den doğal gaz için tarih, Fenerbahçe'de transferde ters köşe, balı fazla kaçırınca fenalaşan ayı...

Haber 11-08-2022 17:18

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile 'Hacı Bektaş Veli Anma Etkinlikleri' genelgesi

İçişleri Bakanlığı, Hacı Bektaş Veli’yi Anma Etkinlikleri ile Muharrem ayının aynı döneme denk gelmesi nedeniyle 81 İl Valiliğine genelge gönderdi. Genelgede Hacı Bektaş Veli'yi Anma programlarına katılmak isteyen vatandaşlara destek olunması istenirken, Muharrem ayında Yas-ı Mateme ortak olma ve oruç açma lokmalarına vali ve kaymakamların da katılımıyla cemevi yöneticileri, vakıf veya derneklerdeki vatandaşlar ve kanaat önderleriyle birlikte olunması istendi.

Haber 28-07-2022 13:14

İçişleri Bakanlığından suda boğulmaların önlenmesine ilişkin genelge! 81 ile gönderildi

İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine, suda boğulmaların önlenmesine yönelik alınacak tedbirlerle ilgili genelge gönderildi. Bakanlık, son dönemde meydana gelen boğulma vakalarına karşı valilikleri uyardı. Genelge ile valiliklerden can güvenliği riski taşımayan deniz, göl, gölet vb. yüzülebilir yerlerin her yıl mart ayının sonuna kadar “yüzme alanı” olarak belirlenmesini istedi.

Haber 26-07-2022 12:03

Son dakika: AFAD'dan 81 ile 'orman yangını' genelgesi: Ormanlık alanlara girişler yasaklandı!

Son dakika haberi: Türkiye'de ve dünyada sıcaklıkların aşırı yükselişiyle orman yangınlarındaki artışın önüne geçilmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı'ndan 81 ile genelge gönderildi. Genelgede orman alanlarına girişlerin 31 Ağustos tarihine dek yasaklanacağı bildirildi. Orman yangınlarına karşı alınacak önlemlerin tek tek sıralandığı genelgede ayrıca yangına müdahaleyle ilgili de bilgi verildi.

Haber 21-07-2022 11:24

Danıştaydan American Staffordshire Terrier kararı

Danıştay 10. Dairesi, American Staffordshire Terrier cinsi köpeklerin "tehlike arz eden hayvanlar" listesinden çıkarılmasını isteyen federasyonun talebini yerinde görmedi

Yurthaber 16-07-2022 11:01

Son Dakika: İçişleri Bakanlığı'ndan Bayram genelgesi! 81 ile gönderildi

Son dakika haberi: İçişleri Bakanlığı 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesi 81 İl Valiliğine, karayollarında alınacak trafik tedbirleriyle ilgili genelge gönderdi. Genelgede, bayram tatili dolayısıyla karayollarında trafik denetimlerinin 07 Temmuz’da başlayacağı ve 18 Temmuz’a kadar devam edeceği belirtildi. Bu tarihler arasında ülke genelinde emniyet ve jandarma sorumluluk bölgesinde günlük 9.580 ekip/tim, 17.529 personel olmak üzere toplam 114.960 ekip/tim, 210.352 personel görev alacak.

Haber 05-07-2022 09:58

Düğün, nişan, asker uğurlamasında havaya ateş açılması olaylarına ilişkin genelge

İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği genelgeye göre, "Mutluluğa Kurşun Sıkma Geleceği Karartma" sloganlı afişlerle vatandaşlar bilgilendirilecek - Kolluk birimlerince söz konusu etkinlik ve organizasyonlarda sivil personel görevlendirilecek

Yurthaber 10-06-2022 10:44

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Teknoloji Yol Haritaları konulu genelge

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akıllı yaşam, sağlık ürünleri ve mobilite araçlara ilişkin "Teknoloji Yol Haritaları" konulu genelge yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, teknoloji yol haritaları kapsamında yürütülecek çalışmalarda ihtiyaç duyulacak her türlü destek ve yardımın ilgili kurum ve kuruluşlarca hassasiyetle yerine getirilmesini istedi.

Haber 09-06-2022 09:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni genelge! Çalışmalar başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi ve bölge planları"na ilişkin genelge yayımladı. Genelgede Erdoğan, "2014-2023 dönemini kapsayan mevcut Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi ve bölge planlarının yenilenmesi çalışmalarına başlanmıştır" ifadesini kullandı.

Haber 07-06-2022 09:27

Son dakika | 81 ile gönderildi! Ülkeye giriş tedbirleri değiştirildi: 1 Haziran'dan itibaren...

Son dakika haberi: İçişleri Bakanlığınca 81 ile "Ülkeye giriş tedbirleri" başlıklı yeni genelge gönderildi. 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak uygulamalarda ülkeye girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen testi zorunluluğunun aranmayacağı bildirildi.

Haber 31-05-2022 23:49

SON DAKİKA | İçişleri Bakanlığından 81 ile maske genelgesi! Tek bir yerde devam edecek

Son dakika haberi: İçişleri Bakanlığından valiliklere gönderilen maske genelgesine göre; koronavirüs vaka sayılarındaki düşüşle birlikte, toplu ulaşım araçlarında maske kullanımına son verilirken, sağlık kuruluşlarında maske kullanımına devam edilecek.

Haber 30-05-2022 15:35

Türkiye Çevre Haftası ne zaman 2022? Türkiye Çevre Haftası'nın anlam ve önemi nedir?

Türkiye Çevre Haftası, ilişkin genelge Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu. Peki Türkiye Çevre Haftası ne zaman 2022? Türkiye Çevre Haftası'nın anlam ve önemi nedir? Konuya dair detaylar haberimizde...

Haber 21-05-2022 16:50

Müzik yasağı kalktı mı? Müzik yasağı gece 12'den sonrasına uzatıldı mı? Müzik yasağı kaça kadar uzatıldı?

Müzik yasağı kalktı mı? İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge sonrası konuya ilişkin bilgi edinmek isteyen vatandaşlar internette araştırma yapmaya devam ediyor. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında gece 12'den sonra canlı müzik yapılmasına izin verilmiyordu. Vatandaşlar, müzik yasağı kalktı mı? Müzik yasağı gece 12'den sonrasına uzatıldı mı? Müzik yasağı kaça kadar uzatıldı? soru ve konu başlıklarını internette araştırıyor. İşte detaylar...

Haber 11-05-2022 08:40

Koronavirüsle mücadelede ‘müzik yasağı’ kaldı! Büyük tepki: ‘Eziyet bu…’

Koronavirüsle mücadelede maske yasağının da kalkması ile birlikte neredeyse her yasak kalktı ama saat 24.00’den sonraki canlı müzik yasağı devam ediyor. Müzik yasağının kalkmamasına tepkiler sürerken CHP de İçişleri Bakanlığı’nın yanıtlaması istemiyle konu ile ilgili soru önergesi verdi.

Haber 28-04-2022 08:03

Maske kullanımında yeni döneme ilişkin genelge valiliklere gönderildi

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, bugünden itibaren toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşları hariç olmak üzere diğer tüm kapalı alanlarda maske zorunluluğu uygulaması sona erdi - Toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarının kapalı alanlarında ise günlük vaka sayısı 1000'in altına düşene kadar maske kullanma zorunluluğuna devam edilecek

Yurthaber 27-04-2022 11:08

Son dakika! Kararları Erdoğan duyurmuştu... İçişleri Bakanlığından maske genelgesi

Son dakika haberine göre İçişleri Bakanlığı, Bilim Kurulu toplantısında alınan maske kararına ilişkin genelge yayınladı. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı kararların detaylarına yer verilen genelde, 81 il valiliğine gönderildi.

Haber 27-04-2022 10:49

SON DAKİKA | İçişleri Bakanlığından 215 belediye için genelge! Nüfusu 100 binin üzerindeki yerlerde...

Son dakika haberi: İçişleri Bakanlığından nüfusu 10 binin üzerinde olan belediyelerle ilgili dikkat çeken bir talimat geldi. Bakanlık, tarafından 215 belediyeye gönderilen genelgede yıl sonuna kadar kadın konukevlerinin hizmete açılması istendi.

Haber 07-04-2022 12:14

İçişleri Bakanlığı'nın son genelgesiyle günlük yaşamda neler değişecek?

İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı tarafından Bilim Kurulu toplantısı sonrası alınan Covid-19 önlemleri kapsamında hazırlanan genelgeyi valiliklere gönderildi. Sağlık Bakanlığı'nın önerileri doğrultusunda hazırlanan genelgeyle Türkiye'de HES kodu sorgulaması ve negatif PCR test sonucu istenmesi uygulamaları tamamen kaldırıldı.

Haber 04-03-2022 12:24

İçişleri Bakanlığı'ndan valiliklere Covid-19 genelgesi

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre her türlü toplu ulaşım aracında maske zorunluluğu devam edecek. Aşısızlardan uçakla seyahatte negatif PCR testi sonucu istenmeyecek.

Haber 04-03-2022 11:32

Maske zorunluğu kalktı mı 2022? Maske zorunluluğu nerelerde devam ediyor? Okullarda, toplu taşımada, AVM'lerde maske şart mı?

Maske zorunluğu kalktı mı 2022? sorusunun yanıtı İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasının ardından merak konusu oldu. Bakanlık 81 ile genelge gönderdi. Peki Maske zorunluğu kalktı mı? Maske zorunluluğu nerelerde devam ediyor? Okullarda, toplu taşımada, AVM'lerde maske şart mı? İşte 4 Mayıs 2022 Cuma günü İçişleri Bakanlığı genelgesinin ayrıntıları...

Haber 04-03-2022 11:23

Son Dakika: İçişleri Bakanlığı'ndan yeni maske genelgesi! 81 ile gönderildi

Son dakika haberi: İçişleri Bakanlığı'ndan 81 il valiliğine yeni maske genelgesi gönderildi. Gönderilen genelgede açık alanda maske takma zorunluluğunun kaldırıldığı ifade edilirken, okul, hastane ve toplu taşımada maske kullanım zorunluluğu sürüyor. İşte yeni maske genelgesinin detayları...

Haber 04-03-2022 10:46

Televizyon programları ve dizilerle ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı, ‘Basın ve Yayın Faaliyetleri’ ile ilgili genelgede isim verilmeden bazı TV programları için ‘gereğinin yapılması’ istendi. Genelgede yer alan ‘Birtakım semboller kullanılmak suretiyle verilmeye çalışılan mesajlar' gibi ifadeler son günlerde tartışma konusu olan ve RTÜK'ün de inceleme başlattığı Maske Kimsin Sen isimli yarışma programını akıllara getirdi.

Haber 29-01-2022 07:18

İçişleri Bakanlığından hurda ve atıl araçlar için genelge

Genelgeye göre kara yolunu kullananları uzun süre etkileyecek şekilde park edilmiş, terk edilmiş veya hasara uğramış araç sahiplerine gerekli tebliğ yapılacak, kaldırılmayan araçlar trafikten men edilecek - Buluntu olması nedeniyle veya Karayolları Trafik Kanunu hükümleri gereğince trafikten men edilerek alıkonulan ancak sahipleri tarafından 6 ay içinde teslim alınmayan araçlar Milli Emlak Müdürlükleri aracılığıyla satılacak

Yurthaber 28-01-2022 17:11

SON DAKİKA | Yeni PCR testi genelgesi! Valiliklere yazı gönderildi, uçakla seyahatte PCR testi zorunluluğu devam edecek

Son dakika haberi: PCR test zorunluluğuyla ilgili yeni bir karar alındı. 81 il valiliklerine gönderilen genelgede uçak seyahatlerinde aşısız, aşı sürecini tamamlamayan, son 180 günde Kovid-19 geçirmemiş kişilerden PCR istenmesine devam edilecek.

Haber 16-01-2022 15:35

Son dakika... Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Yürürlüğe girdi: Para cezası var

Son dakika haberine göre İçişleri Bakanlığı, trafik kazalarını azaltmak için yeni uygulamayı hayata geçirdi. Genelgeyle birlikte yürürlüğe giren mecburi psikoteknik belgesini bulundurmayan sürücüye, bin 606 TL para cezası kesilecek. Ayrıca araç kullanmalarına da izin verilmeyecek. Ayrıca ticari sürücülerin psikoteknik raporları 1 Ocak’tan itibaren e-devlet uygulamasının yanı sıra polis ve jandarmanın online sistemlerinde de takip edilecek. İşte tüm detaylar...

Haber 29-12-2021 10:37

Son dakika: Hayvanlarla ilgili 81 ile genelge

Son dakika haberine göre Çevre Bakanlığı tarafından 81 ile genelge gönderildi. Genelgeye göre sahipsiz hayvanlar bakımevlerine götürülecek. İşte detaylar...

Haber 27-12-2021 17:41

Denetimler artırılacak! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından 81 ile genelge

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 81 ile genelge gönderildi. Genelgede hava kirliliğine karşı alınan tedbirlerin artırılması istendi.

Haber 10-12-2021 11:19

Sağlık Bakanlığı MHRS'nin etkin kullanımı için il sağlık müdürlüklerine genelge gönderdi:

"Randevu aralıkları hekimlerimiz tarafından oluşturulmalı ve başhekimliklerimizce onaylanmalıdır. Kamuoyunda gündem olduğu gibi '5 dakikada bir muayene yapıldığı' şeklindeki söylentilere sebep olacak uygulamalardan sakınılmalıdır" - "MHRS'ye esas poliklinikler için tüm hekimlerin 30 günlük tanımlı çalışma cetveli olmalı, periyodik olarak güncellenmeli ve sistemdeki görünürlüğünün 15 günün altına düşmemesi sağlanmalıdır"

Yurthaber 09-12-2021 14:58

Bakan Koca imzaladı! Sağlık Bakanlığından 81 ile genelge

Sağlık Bakanlığı, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nin (MHRS) hasta memnuniyeti öncelenerek etkin bir şekilde kullanılmasına yönelik bir 81 ile genelge gönderdi.

Haber 09-12-2021 14:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Genelgesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu" Genelgesi

Yurthaber 03-12-2021 00:58

İçişleri Bakanlığından 81 ile genelge: Müsaade edilmeyecek

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine metruk binalarla ilgili yeni bir genelge gönderdi. Genelgeye göre valilik ve belediyelerce metruk bina olduğu tespit edilen yapıların tespit tarihinden sonra yerleşim yeri olarak gösterilmesine müsaade edilmeyecek.

Haber 28-11-2021 13:01

Danıştay'dan 'kamera kaydı' kararı! Emniyetin 'görüntü genelgesi'ne yargı 'dur' dedi

Son dakika haberine göre polisin olduğu olaylarda halkın cep telefonuyla video çekmesinin engellenmesine dair emniyet genelgesi için Danıştay, yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Haber 11-11-2021 14:08