Genelkurmay Başkanı Haberleri

Son Dakika | MSB'de kritik toplantı... Terörle mücadele eden tüm kurumlar bir araya geldi!

Son dakika haberine göre, Milli Savunma Bakanı, Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanı, Genelkurmay Başkanı ve MİT Başkanı Milli Savunma Bakanlığı'nda bir araya geldi.

Haber 04-10-2023 16:55

YAŞ KARARLARI 2023: YAŞ toplantısı kararları açıklandı! İşte Yüksek Askeri Şura kararları

YAŞ toplantısı kararları ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyordu. YAŞ toplantısı bugün yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı sonrasında kararlar açıklandı. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Genelkurmay Başkanlığına 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak atandığı bildirildi. Peki, YAŞ kararları nelerdir?

Haber 03-08-2023 16:46

METİN GÜRAK KİMDİR, nereli, kaç yaşında? Yeni Genelkurmay Başkanı Metin Gürak hangi görevlerde bulundu?

Metin Gürak'ın kaç yaşında ve nereli olduğu Genelkurmay Başkanlığına atanmasının ardından merak ediliyor. YAŞ toplantısının bugün düzenlenmesinin ardından gözler yeni Genelkurmay Başkanı'nın kim olacağına çevrilmişti. Genelkurmay Başkanlığına 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak atandı. Peki, Metin Gürak kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?

Haber 03-08-2023 16:41

GENEL KURMAY BAŞKANI belli oldu! Yeni Genelkurmay Başkanı kim oldu? işte yeni komuta kademesi

Genelkurmay Başkanı'nın kim olduğumerak ediliyor. 3 Ağustos 2023 Perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı gerçekleşti. Toplantıda Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) terfi ve atama dosyaları ele alındı. Genelkurmay Başkanlığı görevine atanacak ismin de bugün açıklandı. Peki, Genelkurmay Başkanı kim oldu? İşte yeni Genelkurmay Başkanı...

Haber 03-08-2023 16:30

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber 03-08-2023 15:40

Son dakika... YAŞ toplantısı sona erdi: TSK'nın yeni komuta kademesi açıklandı... Genelkurmay Başkanı Metin Gürak oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki, Yüksek Askeri Şura toplantısı sona erdi. Herkes yeni genelkurmay başkanı olarak açıklanacak ismin kim olacağını merak ederken, İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Genelkurmay Başkanlığına 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanlığına Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanlığına Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu atandı.

Haber 03-08-2023 15:04

Musa Avsever kimdir, kaç yaşında, nereli? Musa Avsever Genelkurmay Başkanı olacak mı, hangi görevlerde bulundu?

Musa Avsever'in kaç yaşında ve nereli olduğu merak ediliyor. Bugün gerçekleştirilecek YAŞ toplantısında albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması işlemlerinin yanı sıra general ve amirallerin terfi ve atama dosyaları da ele alınacak. Yeni Genelkurmay Başkanı'nın kim olacağı toplantı saatine az kala merak konusu oldu. Peki, Musa Avsever kimdir, kaç yaşında, nereli? Musa Avsever Genelkurmay Başkanı olacak mı, hangi görevlerde bulundu?

Haber 03-08-2023 10:55

Gözler yeni seçilecek Genelkurmay Başkanı'nın kim olacağı sorusunda! Yüksek Askeri Şura bu hafta toplanıyor

Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak olan Yüksek Askeri Şura toplantısına çevrildi. Genelkurmay Başkanı'nın kim olacağı sorusu herkes tarafından merak ediliyor!

Haber 30-07-2023 10:14

Genelkurmay Başkanı Musa Avsever kimdir, kaç yaşında ve nereli? Musa Avsever hangi görevlerde yer aldı?

Musa Avsever, Genelkurmay Başkanı oldu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, geçtiğimiz gün MİT Başkanlığı’na İbrahim Kalın'ın atandığını, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever'in de Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirildiğini duyurdu. Peki, Musa Avsever kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Haber 06-06-2023 07:57

Son dakika: İletişim Başkanlığı duyurdu: MİT Başkanı İbrahim Kalın, Genelkurmay Başkanı Musa Avsever oldu

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’na İbrahim Kalın'ın atandığını duyurdu. MİT Başkanı Kalın, Twitter hesabından da ilk paylaşımını yaptı. İletişim Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever'in de Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirildiğini duyurdu. Diğer yandan Savunma Sanayii Başkanlığına ise Haluk Görgün'ün atandığı açıklandı. Cumhurbaşkanlığına ait atama kararları Resmi Gazete'de de yayımlandı.

Haber 05-06-2023 21:22

Bedelli askerlik düzenlemesinde Genelkurmay sürprizi! 5 yıl uzadı…

Bedelli askerlik düzenlemesi teklifinin içinde yer alan Genelkurmay ile ilgili detay dikkat çekti. Genelkurmay Başkanları için 67 olan yaş sınırı 72’ye çıkarıldı. Böylelikle Eylül 2022’de emekliye ayrılması beklenen Org. Yaşar Güler’in 5 yıl daha görev yapmasının önü açıldı. İşte son dakika haberinin detayları…

Haber 21-06-2022 07:56

ABD'den Afganistan için iç savaş uyarısı

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, Amerikan askerlerinin Afganistan'dan çekilmesinin ardından gelecekte bu ülkede bir iç savaş çıkabileceğine inandığını açıkladı.

Haber 05-09-2021 17:31

Tansu Çiller'in zamanın Genelkurmay Başkanına iş birliği teklifinde bulunduğu iddiasına yalanlama

Tansu Çiller'in Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olarak görev yaptığı dönemde, zamanın Genelkurmay Başkanına koalisyon ortağı olan Refah Partisi'nin bertaraf edilmesine yönelik iş birliği teklifinde bulunduğu ve bu yönde destek istediğine ilişkin iddiaların gerçek dışı olduğu bildirildi.

Haber 24-08-2021 23:04

YAŞ nedir? 2021 YAŞ toplantısı ne zaman yapılacak? İşte YAŞ'ta alınabilecek kararlar...

YAŞ toplantısının ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Toplantının zamanı yaklaşırken YAŞ toplantısında hangi kararların alınacağı da merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Şura üyeleri, YAŞ toplantısı öncesinde Anıtkabir'i ziyarette bulunacak. Peki YAŞ nedir? 2021 YAŞ toplantısı ne zaman yapılacak? İşte YAŞ'ta alınabilecek kararlar...

Haber 04-08-2021 00:39

Genelkurmay Başkanı Güler, Kuzey Makedonyalı mevkidaşı Korgeneral Gjurchınovskı'yi kabul etti

Genelkurmay Başkanı Güler, Kuzey Makedonyalı mevkidaşı Korgeneral Gjurchınovskı'yi kabul etti

Yurthaber 01-07-2021 12:20

19. Genelkurmay Başkanı Necdet Üruğ son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Türkiye Cumhuriyeti’nin 19. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Üruğ için Selimiye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Üruğ’un ailesi ve yakınlarının yanı sıra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Emekli Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ da katıldı.

Haber 20-04-2021 13:09

Eski Genelkurmay Başkanı Necdet Üruğ hayatını kaybetti

19. Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Necdet Üruğ (100), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Haber 18-04-2021 15:15

Son Dakika: Genelkurmay Başkanı Güler ABD'li mevkidaşıyla görüştü

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ABD'li mevkidaşıyla bir telefon görüşmesi yaptı.

Haber 14-04-2021 20:48

Paşinyan'dan kritik 'genelkurmay başkanı' açıklaması!

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, bir süre önce Genelkurmay Başkanlığına önerdiği Artak Davtyan’ın bu göreve atanmış sayıldığını bildirdi.

Haber 22-03-2021 08:52

Son Dakika: Paşinyan Genelkurmay Başkanı'nı ikinci kez görevden aldı

Son dakika haberine göre Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ın görevinden alındığını açıkladı.

Haber 10-03-2021 09:07

Son Dakika: Ermenistan Cumhurbaşkanı'ndan Paşinyan'a ret

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Başbakan Nikol Paşinyan'ın Genelkurmay Başkanı'nı görevden aldığına ilişkin kararnameyi imzalamadı.

Haber 27-02-2021 17:19

Bakan Akar'dan Havelsan'da inceleme! 450 metre uzaklıktaki hedefi tek atışta vurdu

Havelsan'da inceleme yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Dostlarımız, müttefiklerimiz, dost bildiklerimiz istenilen, parasını ödediğimiz malzemeyi bir şekilde bize vermemekte ısrar ediyor. Bizi bu sıkıntılardan kurtarmak için fabrikalar, tasarımcılar, üretimdeki herkesin elini taşın altına koyup çalışması lazım" dedi. Akar, keskin nişancı simülatöründe 450 metre uzaklıktaki bir hedefi tek atışta vurdu.

Haber 27-02-2021 12:24