General Force Haberleri

Dünya, İran ve İsrail gerilimine gözlerini çevirdi! Onay Hamaney'in önünde bekliyor, zaman verdiler: 'En geç...'

İsrail ve İran arasında yaşanan gerginlik bölgede tansiyonu yükseltti. Orta Doğu'da yeni bir savaşın yaşanmasından korkulurken ABD medyası İran'ın düzenleyeceği saldırı için tarih verdi. İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğunu vurması sonucunda 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü.

Haber 2024-04-12 19:51:36

Son dakika! ABD Türkiye'ye ait insansız hava aracını düşürdüğünü açıkladı: Meşru müdafaydı, üzücü bir olay

Son dakika haberi: ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türkiye'ye ait bir insansız hava aracının düşürüldüğünü açıkladı. Pentagon Basın Sözcüsü General Patrick Ryder, "Bu kesinlikle üzüntü verici bir olaydır.” dedi. Pentagon, PKK ile mücadelede Türkiye'nin meşru güvenlik kaygılarını kabul ettiklerini, Türkiye'nin, en güçlü ve en değerli NATO müttefiklerinden biri olduğunu ve ortaklığın devam edeceği açıklamasında bulundu.

Haber 2023-10-05 23:02:04

Son dakika: Üst düzey atama kararları Resmi Gazete'de! 187 general ve amiral görev yerlerine atandı! Yeni AFAD Başkanı Okay Memiş oldu

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, pek çok kuruma atamalar yapıldı. AFAD, İŞKUR ve SGK başkanlıklarına yeni isimler getirildi. Eski Erzurum Valisi Okay Memiş, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı görevine getirildi. Atama kararlarıyla Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığından 187 general ve amiralin görev yerleri de belirlendi. Orgeneral İrfan Özsert ise Genelkurmay 2'nci Başkanlığına atandı.

Haber 2023-08-11 00:13:46

Musa Avsever kimdir, kaç yaşında, nereli? Musa Avsever Genelkurmay Başkanı olacak mı, hangi görevlerde bulundu?

Musa Avsever'in kaç yaşında ve nereli olduğu merak ediliyor. Bugün gerçekleştirilecek YAŞ toplantısında albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması işlemlerinin yanı sıra general ve amirallerin terfi ve atama dosyaları da ele alınacak. Yeni Genelkurmay Başkanı'nın kim olacağı toplantı saatine az kala merak konusu oldu. Peki, Musa Avsever kimdir, kaç yaşında, nereli? Musa Avsever Genelkurmay Başkanı olacak mı, hangi görevlerde bulundu?

Haber 2023-08-03 10:55:43

Srebrenitsa soykırımının baş sorumlusu Ratko Mladiç kimdir? Bosna kasabı olarak bilinen Ratko Mladiç nasıl yakalandı, öldü mü?

Srebrenitsa katliamının 28. yıl dönümü sebebiyle, Sırp General Ratko Mladiç internette araştırılıyor. Binlerce Bosnalının öldürülmesi için emir veren ve 'Bosna kasabı' olarak anılan Mladiç ile ilgili detaylar merak edildi. Peki, Srebrenitsa katliamının baş sorumlusu Ratko Mladiç kimdir? Bosna kasabı Sırp komutan Ratko Mladiç öldü mü, nasıl yakalandı?

Haber 11-07-23 14:03

Emre Kurttepeli made a speech at TUSIAD

Having ability in technology and innovation is important for competitive power, economical development and social development. TÜSİAD Technology Innovation and Information Society Commission takes attention of business world in Turkey and general public, to Search and Development, technology and innovation and performs several activities.

Finans 06-07-23 12:31

Emre Kurttepeli becomes a Board Member of Endeavor

Endeavor Association, which was established by the leading names in Turkish business world that encourages and supports the active entrepreneurs to contribute to the economic growth, has held their 4th Ordinary General Assembly at Swissotel, on Friday, 19th April, 2013.

Finans 06-07-23 12:07

Emre Kurttepeli becomes a Board Member at TUBISAD

TUBISAD has held their Ordinary General Assembly at Renaissance Istanbul Bosphorus Hotel, at 21 May 2014. Emre Kurttepeli becomes a Member of the Board of Directors at TUBISAD.

Finans 06-07-23 11:55

Emre Kurttepeli, Became The Chairman Of Endeavor Türkiye Again

The Ninth Ordinary General Assembly Meeting of Endeavor Turkey which is Active Entrepreneur Support Association was held on 15 June 2023. At the Board of Directors Meeting, which held after the General Assembly Meeting, Emre Kurttepeli was re-elected as the Chairman of the Board of Directors.

Finans 06-07-23 10:00

Türk gazeteciden Pentagon Sözcüsünü terleten soru! 'Yorum yapamam'

Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü YPG/PKK'nın çocukları silah altına aldığına bilgiler, Birleşmiş Milletler raporuna girdi. Pentagon Sözcüsü General Ryder, konuyla ilgili Türk gazetecinin sorusuna alakasız bir cevap verdi. Ryder, "Raporu görmedim. Yorum yapamam" açıklamasını yaptı.

Haber 29-06-23 10:46

Çevre Günü’nde öğrenciler 50 bin tohum ekti

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde 5 Haziran "Dünya Çevre Günü" dolayısıyla, Bandırma General Balcı Çamlığı’nda Dünya Çevre Günü farkındalık etkinlikleri gerçekleştirdi.

Yurthaber 05-06-23 15:53

ABD'li askeri yetkiliden zehir zemberek sözler: Bu gece savaşmaya hazırız

ABD-Rusya-Çin üçgeninde uzay çalışmaları çerçevesinde artan tansiyon dünya basınına bomba gibi düşen bir açıklamayla yankı buldu. Bir ABD'li general Rusya ve Çin'in oluşturduğu tehdit hakkında "uzay çatışmalarına hazırlanmaktan başka seçenek kalmadı" dedi.

Haber 29-05-23 17:43

Sneaker dünyasının iki devi Nike Air Force 1 ve Nike Dunk karşılaştırması

Nike Air Force 1 ve Dunk çok farklı ayakkabılar ama bunu herkesin fark etmesi her zaman kolay olmayabilir. Herkesin spor ayakkabı yolculuğuna bir yerden başlaması gerektiğini ve adımlardan birinin Nike’ın en ikonik iki tasarımı arasındaki farkları bilmek olduğunu unutmamak gerekir. Bu nedenle ister spor ayakkabı konusunda yeni olun ister yenilenmeye ihtiyaç duyan bir kıdemli olun burada AF-1 ve Dunk arasındaki büyük fiziksel farklara ilişkin en basit farkları sizin için derledik.

Haber 27-04-23 12:14

Sokak modasının vazgeçilmezi Nike Air Force 1 incelemesi ve yorumları

Nike Air Force 1, yıllardır sneaker dünyasının en popüler modellerinden biri olarak kabul edilir. Üstelik bu ayakkabılar sadece spor yaparken değil her an ve her yerde giyebileceğiniz şık ve modern bir görünüme sahip. Nike Air Force 1 piyasaya sürülen en ikonik sneakerlardan biri ve bir sneaker tutkunu için olmazsa olmaz bir parça. Siz de bu tutkuya katılmak istiyorsanız hemen kendinize en uygun modeli seçin, Nike Air Force 1 ile hayatınıza hareket katın.

Haber 23-04-23 18:44

Suriye'nin kuzeyinde terör örgütüyle görüştü! ABD'den üst düzey PKK ziyareti: Kilit rol oynayan yerlere gitmiş!

Geçtiğimiz günlerde ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley'in Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG'nin işgalindeki bölgeleri ziyaret etmesine Türkiye'den tepki gelirken bu kez de ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Michael Erik Kurilla Suriye'nin kuzeydoğusuna ziyaret düzenledi. Kurilla burada, SDG adını kullanan PKK/YPG unsurlarıyla görüştü.

Haber 12-03-23 10:57

Kereste taşıyan gemi Antalya Körfezi'nde tehlike atlattı!

Antalya açıklarına demirleyen 'General Cargo Hasan' isimli kuru yük gemisi, taşıdığı kereste yükün kayması sonucu tehlike atlattı. Geminin mürettebatı, güvenli bir şekilde yükün doğrultulmaya çalışıldığını, yardıma ihtiyaç olmadığını bildirdi.

Haber 04-03-23 16:13

ABD Başkanı Biden yine gündemde: Uçağa bindiği esnada merdivenlerde dengesini kaybetti!

ABD Başkanı Joe Biden, Polonya'daki temaslarının ardından ABD'ye doğru yola çıkmak üzere 'Air Force One' adlı başkanlık uçağına bindiği sırada merdivenlerde ayağı tökezledi. Dengesini kaybeden ABD Başkanı Biden'ın görüntüleri, akıllara 2021 yılında yine başkanlık uçağına binerken merdivenlerde düşmesini getirdi.

Trend 23-02-23 01:03

Dünya bu sözleri konuşuyor! Rus general canlı yayında söyledi: 'Haritadan sileriz'

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Moskova'dan korkutan bir açıklama geldi. İngiltere ve Almanya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri yardımıyla 'kırmızı' çizginin aşıldığını belirten bir Rus general, Rusya'nın nükleer silah olmadan Londra'yı haritadan silebileceğini iddia etti. Öte yandan 'kıyamet' silahı olarak bilinen Belgorod denizaltısında konuşlandırılacak Poseidon torpidoları için ilk nükleer savaş başlığının üretildiği duyuruldu.

Haber 18-01-23 07:15

Olay olan karardan sonra kritik nokta için peş peşe açıklamalar! Putin'in kafasındaki planlar... O isim gelince her şey değişti

Rusya-Ukrayna savaşında kritik gelişmeler peş peşe gerçekleşiyor. Son olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, üç ay önce Ukrayna’daki kuvvetlerin başına geçirdiği ismi değiştirmiş ve General Gerasimov, Sergei Surovikin'in yerine gelmişti. Dikkat çeken yorumlara yol açan bu karardan sonra Rusya, Donetsk bölgesindeki kritik nokta olan Soledar şehrinin tamamen kontrol altına alındığını duyurdu. Öte yandan Ukrayna, Rusya'nın açıklamasının doğru olmadığını söyledi.

Haber 13-01-23 14:02

Zuhal Topal'la Yemekteyiz General Tso Tavuk tarifi! Herkesin tarifini isteyeceği General tso tavuk nasıl yapılır?

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında haftanın finali Cuma günü enfes General Tso Tavuk hazırlanıyor. Uzak doğu mutfağı sevenlerin vazgeçilmezi olan general tso tavuk görüntüsüyle bile iştah kabartıyor. İzleyiciler 'General tso tavuk nasıl yapılır? ' araştırmaları yapıyor. İşte general tso tavuk tarifi...

Yemek 06-01-23 16:54

Deliğe el bombası atıp çıkardılar! Saddam Hüseyin'in yakalandığı anı böyle anlattı: Önce elleri, sonra kıllı kafası çıktı ve...

Yerdeki bir delikte saklandığı ihbarını alan Delta Force ekibi harekete geçti. Ekip, Irak'ın eski cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin'in peşindeydi. Deliğin üstündeki kum ve yaprak tabakasını temizleyen ekip içeri el bombası attığında Arapça haykırışları duydu. Saddam'ı kuyudan çıkaran Delta Force ekibi, "Bush'un selamı var" dedi. Delta Force ekibinden eski bir özel harekat personeli olan emekli Başçavuş Kevin Holland, gizli görevle ilgili yaklaşık 20 yıl sonra verdiği söyleşide anlattı.

Haber 02-01-23 09:38

ABD resmen duyurdu! Nijerya'ya 20 milyon dolar iade edildi

ABD, eski Devlet Başkanı General Sani Abacha döneminde Nijerya'dan yurt dışına kaçırılan 20 milyon dolardan fazla parayı daha ülkeye iade etti.

Haber 18-11-22 16:10

Genel devlet dengesi nedir?

Genel devlet dengesi tanımı pek çok kişi tarafından merak edilen konular arasında yer alır. Genel devlet dengesi İngilizce adıyla "General Government Balance" olarak da bilinir. Merkezi yönetim bütçesi, sosyal güvenlik kuruluşları, döner sermayeler, mahalli idareler, genel sağlık sigortası, işsizlik sigortası fonu dengelerinden oluşur.

Finans 05-11-22 17:02

Kadirov beğenmedi Putin biletini kesti! Şimdi akıbeti bilinmiyor

Rus birliklerinin, Ukrayna’nın doğusunda stratejik açıdan önem teşkil eden Lyman kentinden çekilmesi, Rusya’da, ülkenin önde gelen isimlerinin eleştirilerine neden olmuştu. Tepki gösterenlerden biri de Çeçenistan lideri Kadirov'du. Kadirov'un bu kayıptan sorumlu tuttuğu General Alexander Lapin'in Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından görevden alındığı bildirilirken hakkında ortaya atılan çelişkili iddialar gündem oldu.

Haber 30-10-22 09:46

Yunan ordusunun başındaki komutanı esir almıştı! Hatıraları böyle yaşatılıyor... Tüm Türk milletinin dedesi

Kayseri Milli Mücadele Müzesi, Kurtuluş Savaşı'nda Yunan Orduları Başkomutanı General Nikolaos Trikopis'i esir alan askerlerden Bayram Bayazıt'ın tüfeği, İstiklal Madalyası, hüviyeti ve belgelerine ev sahipliği yapıyor.

Haber 30-08-22 12:33

Kendini ülkenin prensi gibi tanıttı! Akıllara durgunluk veren olay, var olmayan ülkenin pasaportunu sattılar

İtalya'da bir çete, bir ülke ismi yaratarak 700'den fazla kişiye sahte pasaport sattı. İnsanları toplamda 400 bin Euro dolandıran çete üyeleri arasında aralarında bir emekli general, doktor ve avukatlar da bulunuyor. Akılalmaz olayın bir ihbarla ortaya çıktığı dolandırıcılıkta emekli generalin kendisini sahte ülkenin prensi olarak tanıttığı belirtiliyor.

Haber 19-08-22 17:18

TSK'da 126 general ve amirale yeni görev

Ege Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri 1'inci Ordu Komutanlığına, Korgeneral Kemal Yeni 1'inci Ordu Komutanlığından Ege Ordu Komutanlığına atandı - Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Yıldız Donanma Komutanlığına, Tümamiral Yalçın Payal Harp Filosu Komutanlığından Güney Deniz Saha Komutanlığına getirildi

Yurthaber 19-08-22 12:46

Cumhurbaşkanı Erdoğan, atama kararlarını imzaladı! 126 general ve amiralin yeni görev yerleri belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nde general ve amirallerin ataması yapıldı. Buna göre, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerinde 126 general ve amiral yeni görev yerlerine atandı.

Haber 19-08-22 06:16

General ve amiral atamaları Resmi Gazete'de

General ve amiral atamaları Resmi Gazete'de

Yurthaber 19-08-22 03:55

Jandarma Genel Komutanlığındaki atamalarda bir ilk! Özlem Yılmaz tuğgeneral oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'te yayımlanan karara göre, Jandarma Genel Komutanlığına mensup bazı general ve albayların emekliliğe sevki, bir üst rütbeye terfileri ve yeni göreve atamaları yapıldı. Bu yıl yapılan atamalarda dikkat çeken bir gelişme yaşandı ve ilk kez bir kadın general ataması yapıldı. Kıdemli Albay Özlem Yılmaz Tuğgeneralliğe terfi ederek Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı oldu.

Haber 13-08-22 09:10

Yüksek Askeri Şura'da 40 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı

Yüksek Askeri Şura'da 40 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı

Yurthaber 04-08-22 16:18

MultiNet'lilere General Mobile alışverişlerinde yüzde 12 indirim fırsatı

MultiNet'lilere General Mobile alışverişlerinde yüzde 12 indirim fırsatı

Yurthaber 04-08-22 10:37

15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir bu sene de unutulmadı! Akın ettiler

15 Temmuz darbe girişiminde Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı işgal etmeye gelen darbeci general Semih Terzi'yi öldüren Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, darbecilerin kurşunlarıyla şehit oldu. Darbe girişiminin seyrini değiştiren Halisdemir, her sene olduğu gibi şehadetinin 6. yılında da kabri başında dualarla anıldı.

Haber 15-07-22 10:22

15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir kimdir? Ömer Halisdemir nasıl şehit oldu?

15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir, Demokrasi ve Milli Birlik Günü öncesi vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Fethullahçı Terör Örgütü'nün hain darbe girişiminin seyrini değiştiren kişilerden biri olan 2 çocuk babası Halisdemir, darbeci general Semih Terzi'yi etkisiz hale getirmişti. Peki 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir kimdir? Ömer Halisdemir nasıl şehit oldu? İşte detaylar...

Haber 14-07-22 14:04

15 Temmuz kahramanı şehit Ömer Halisdemir unutulmuyor

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe teşebbüsünde darbeci general Semih Terzi'yi vurarak girişimi engelleyen isimlerin başında gelen şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in kabrini her sene binlerce kişi ziyaret ederek dua okuyor, kahramanlıklarını yeni nesle aktarıyor - Ziyaretçilerden şehit annesi Ulviye Köse: - "Oğullarıma yalvardım 'götürün mezarına, görür o beni' dedim. Şimdi şehidin yanındayım, o beni görüyor. O geceden beri hiç aklımdan çıkmaz"

Yurthaber 14-07-22 11:10

Eski İngiltere Genelkurmay Başkanı Richards: Görevde olsam İngiliz askerlerinin Afganları öldürdüğü iddialarını soruştururdum

Eski İngiltere Genelkurmay Başkanı General Lord Richards, BBC'nin 2010 ve 2011 yıllarında İngiliz özel birliklerinin (SAS) defalarca kez tutuklu ve silahsız Afganları şüpheli koşullarda öldürdüğünü tespit etmesini değerlendirdi. Richards, "Görevde olsam bu iddialar hakkında soruşturma açılması talimatı verirdim. Halen görevdeki Amiral Tony Radakin'in de aynı kararı alacağından eminim" dedi.

Haber 13-07-22 13:26

TSK'da FETÖ ile yoğun mücadele

Milli Savunma Bakanlığınca yürütülen FETÖ ile mücadele kapsamında bugüne kadar 150'si general 24 bin 388 kişi ihraç edildi

Yurthaber 13-07-22 11:03

Darbe girişimi davalarında 1634 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

15 Temmuz Darbe Davaları Platformu: - "Türkiye genelinde ilk derece mahkemelerince karar verilen 289 fiili darbe davasında toplam 8 bin 725 kişi hakkında karar verilmiş olup 1634 sanığa ağırlaştırılmış müebbet, 1366 sanığa müebbet, 1891 sanığa 1 yıl 2 ay ile 20 yıl arasında değişen sürelerde süreli hapis cezası, 2 bin 870 sanığa beraat, 964 sanığa ise ceza verilmesine yer olmadığına dair karar verilmiştir" - "Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan sanıkların 85'i general, 1116'sı subay, 56'sı uzman çavuş, 6'sı polis memuru, 12'si er, 61'i askeri öğrenci, 32'si sivil görevliden oluşmaktadır"

Yurthaber 11-07-22 18:06

Putin'in 'büyük' silahı! 128 kiloluk general cepheye gidiyor

Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin, Şubat ayından bu yana Ukrayna'yı işgalini sürdürüyor. Rus liderin bu süreçte zaman zaman taktiklerinde değişikliğe gittiği görülüyordu. Şimdiki taktiği yine emekli generallerden biri olan ve 128 kiloluk vücuduyla dikkat çeken 67 yaşındaki emekli General Pavel'i cepheye göndermek oldu. Putin, General Pavel'i Ukrayna'daki birlikleri yönetmesi için yeniden göreve çağırdığı iddia edildi.

Haber 27-06-22 12:05

General Mobile, Enerjisa Enerji iş birliğiyle yüzde 100 yeşil enerji kullanmaya başladı

General Mobile, Enerjisa Enerji iş birliğiyle yüzde 100 yeşil enerji kullanmaya başladı

Yurthaber 27-06-22 11:37

Rus generalden tansiyonu artıracak NATO ile savaş açıklaması! Vurulacak ilk şehri açıkladı

Ukrayna savaşıyla birlikte daha da gerilen Rusya-NATO ilişkileri sonrası flaş bir çıkış geldi. Rus Parlamentosu Savunma Komitesi Üyesi General Andrey Gurulyov Rusya'ya uygulanan ambargolar ve en son Kaliningrad krizi ile ilgili yaptığı açıklamada, “NATO’yla muhtemel savaşta vurulacak ilk yer Londra olacak” dedi.

Haber 25-06-22 14:24

İngiltere'nin yeni Genelkurmay Başkanından dikkat çeken mesaj! 'Cephede Rusya’yla yüzleşmeye hazır olun'

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesi devam ederken İngiltere'den dikkat çeken bir haber geldi. İngiltere’nin yeni genelkurmay başkanı General Sir Patrick Sanders, tüm ordu mensuplarına bir mesaj gönderdi. Geçen hafta göreve başlayan Sanders gönderdiği mesajda askerlere cephede Rusya ile yüzleşmeye hazır olmaları gerektiğini söyledi.

Haber 19-06-22 19:07

İngiltere'den korkutan 3. Dünya Savaşı uyarısı! Rusya ile savaşmaya hazır olun

Rusya-Ukrayna savaşında 116. gün geride kalırken, İngiltere'nin yeni Genelkurmay Başkanı General Sir Patrick Sanders yürekleri ağza getiren bir 3. Dünya Savaşı uyarısı yaptı. İngiliz basını General Sanders'ın sözlerini "Yeni İngiltere Ordusu komutanı askerlere '3. Dünya Savaşı'nda Rusya ile savaşmaya hazır olun' dedi" başlığıyla verdi. Sanders'ın açıklamaları sadece İngiltere basınında değil, dünya çapında da geniş yankı buldu.

Haber 19-06-22 15:27

SON DAKİKA | Rusya-Ukrayna savaşında tahıl krizi! MSB duyurdu, Türkiye-Rusya-Ukrayna arasında 'kırmızı hat' kuruldu

Son dakika: Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken yaşanan tahıl kriziyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Milli Savunma Bakanlığı, tahıl kriziyle ilgili olarak Türkiye-Rusya-Ukrayna arasına 'kırmızı hat' kurulduğunu ifade etti. Konuyu daha yakından ele almak ve sonuca ulaştırmak üzere savunma bakanlıklarından general düzeyinde bir personelin görev yapacağı belirtildi. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 15-06-22 14:20

Kuzey Kore lideri Kim Joung-un’u daha önce böyle görmediniz! Gözyaşları içinde elleriyle mezara toprak attı

Son dönemde Kuzey Kore, dünya manşetlerinde koronavirüs haberleriyle yerini aldı. Yaklaşık 3 milyon kişinin koronavirüse yakalandığı Kuzey Kore’de Kuzey Koreli üst düzey general Hyon Chol Hae'nin cenaze töreni için binlerce kişi Pyongyang sokaklarını doldurdu. Kuzey Kore lideri binlerce kişiyle beraber siyasi kariyerinin kilit noktalarından olan Hyon Chol Hae'nin cenaze törenine katıldı. Oldukça duygusal anlar yaşayan Kuzey Kore liderinin törende maske takmayan tek kişi olması dikkatleri çekti.

Trend 23-05-22 15:25

General ne demek? General kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Kelimelerin anlamları araştırılırken ilk bakılan Türk Dil Kurumu (TDK)'nun açıklamaları olur. Türkçeyi zenginleştirmek için yapılan çalışmalar, sözcüklerin kökenlerine kadar tüm detaylarını ortaya çıkarılmasını sağlar. Konuya ilgi duyan ya da kelimelerin anlamlarını merak edenler de TDK'nın perspektifiyle araştırmalarını sürdürür. İrdelenen sözcükler arasında bulunan General kelimesi de birçok kişi tarafından mercek altına alınır. Ara sıra dikkat çekerek araştırılan General kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 00:11

Putin'in gizli sevgilisi bir kez daha hamile kaldı! Rus haber kanalı 'Baba kim?' diyerek duyurdu

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin'in Özbekistan doğumlu Alina Kabayeva ile sevgili olduğu iddia ediliyor. İddialar bununla da bitmiyor. Alina Kabayeva'nın Putin'den iki çocuğu olduğu da gelen bilgiler arasında. Rus haber kanalının yeni iddiasına göre Alina Kabayeva yeniden hamile! General SVR kanalı aynı zamanda o çok tartışılan soruyu da sordu: 'Çocuğun babası kim?'

Trend 09-05-22 07:41

Rusya'nın yeni planı ortaya çıktı! Rus general duyurdu: Moskova...

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik müdahalesi devam ederken Moskova'nın yeni planı ortaya çıktı. Üst düzey bir Rus komutan, Rusya'nın sadece Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinin dışında, Ukrayna'nın güneyinin de tam kontrolünü almayı amaçladığını söyledi.

Haber 23-04-22 12:54

Suriyeli Savaşçılar Ukrayna’da Ruslar’a Katılıyor

Suriye'de uzun süredir devam eden iç savaşta isyancıların yenilgiye uğratılmasında rol oynadığı için Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in övgüyle söz ettiği Suriyeli general Süheyl El Hasan'ın tümeni, Ukrayna’da Rus birliklerinin yanında savaşmak için görevlendirildi.

Haber 18-04-22 21:07