Genital Haberleri

Keserli vahşi cinayette kan donduran 'genital' detayı: Yanıklar gördüm

Antalya'da geçtiğimiz mayıs ayında yaşanan keserli cinayette kan donduran yeni detaylar ortaya çıktı. 112 Acil Servis görevlisi tanık olarak dinlendi. Sağlık çalışanı verdiği ifadede, "Genital bölgede yanık izleri gördüm. Bu nedenle durumu şüpheli gördüğümüz için hastaneye sevk etmeye karar verdik." dedi. İşte korkunç olayın ayrıntıları...

Haber 2024-03-20 17:13:59

HPV sadece cinsel yolla mı bulaşır? HPV tuvaletten bulaşır mı?

HPV, insanlarda oldukça yaygın olarak görülen ve çoğu insanda herhangi bir sağlık sorununa yol açmasa da bazı kişilerde genital siğil ve kansere sebep olabilen virüsün adıdır. HPV virüsü cildi etkileyen bir enfeksiyondur. HPV’nin birçok türü bulunur, ağzı, boğazı ve genital bölgeyi etkiler. Peki, HPV sadece cinsel yolla mı bulaşır? HPV tuvaletten bulaşır mı?

Haber 2024-01-13 21:36:11

HPV testi nedir, nasıl ve nerede yapılır? HPV testi ve smear arasındaki fark

HPV, Human Papilloma Virus anlamına gelir. Genellikle cinsel birleşme yoluyla bulaşır. Kadınlarda genital siğil, rahim ağzı kanserine sebep olabilmektedir. Erkeklerde ise penis, skrotum (yumurtalık) ve anüs etrafı kanserlerinin oluşumuna neden olur. HPV yaygın ve kolay bulaşan bir enfeksiyon türüdür. 100’e yakın türü bulunur. HPV’nin serviks (rahim ağzı) kanserine sebep olabilen türleri, risk oranı yüksek türlerdir. Bu nedenle, HPV- DNA Testi yapılmalıdır. Peki HPV testi nasıl yapılır?

Haber 2024-01-13 21:33:57

Cinsel ilişki sırasında ağrı nedir? Cinsel ilişki sırasında ağrı neden olur?

Cinsel birleşmeler sırasında tekrarlayıcı ve sürekli bir şekilde cinsel organlarda ağrı hissedilmesi durumuna cinsel ağrı bozukluğu veya disparoni adı verilir. Genital bölge ağrıları, kadın ve erkeklerin cinsel yaşamı ile birlikte sosyal hayatını da olumsuz etkiler. Herhangi bir sağlık sorununun tanısı ve tedavisi için bu konuda bilinçli olunarak, zaman kaybetmeden doktora başvurulması son derece önemlidir. Peki cinsel ilişki sırasında ağrı neden olur?

Kadin 2024-01-13 21:25:35

HPV aşısı nedir, nasıl yaptırılır? HPV aşısı kimlere, kaç doz yapılır?

İnsan Papilloma Virüsü olarak adlandırılan HPV, sıklıkla cinsel yolla bulaşan bir DNA virüsüdür. HPV aşısı ise bu virüse karşı direnerek, etkili bir biçimde korunmaya yardımcı olur. Günümüzde adı sık sık geçen bu virüs; rahim ağzı kanserine, genital bölge siğillerine neden olduğu için, HPV aşısı olmak son derece önemlidir. Peki HPV aşısı nasıl yaptırılır?

Haber 13-01-24 21:19

HPV nedir, nasıl bulaşır? HPV öldürür mü? HPV belirtileri ve tedavisi

HPV, yalnızca insanları etkileyen bir virüs olduğundan insan papilloma virüsü olarak adlandırılır. Genellikle el, ayak, ağız, boğaz ve genital bölgeleri etkilediğinden bu bölgelerde ortaya çıkan siğillerin tespit edilmesiyle anlaşılır. HPV, cinsel yolla bulaşan en yaygın viral enfeksiyondur. Bu nedenle erken tanı ve aşılar HPV’den korunmakta önemli rol oynar. Peki detaylı olarak HPV nedir?

Haber 13-01-24 21:18

Korkunç kaza! Kocasının aşırı hız yaptığı jet skiden düşen kadın genital yırtılma nedeniyle hayatını kaybetti... Cinsel organı tamamen parçalandı

Rusya'nın Samara kentinde 49 yaşındaki Elena Spiryakova isimli bir kadın kocasıyla tatil yaptığı sırada korkunç bir şekilde hayatını kaybetti. Kocasının kullandığı jet skide dengesini kaybederek denize düşen kadının çarpmanın etkisiyle genital organı tamamen yırtıldı. Hastaneye kaldırılan kadın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Trend 08-01-24 07:45

Erkek arkadaşının ihanetine genital bölgesinde çıkan uçuk sayesinde öğrendi! Kendime olan güvenimi geri kazandım

TikTok'ta yaptığı paylaşımla erkek arkadaşının ihanetini anlatan Suzanna Brusikiewicz isimli bir kadın genital bölgesinde ortaya çıkan uçuk sayesinde sevgilisinin kendisini aldattığını fark ettiğini söyledi. Brusikiewicz'in gönderisi kısa sürede TikTok'un en çok konuştuğu konulardan biri haline geldi.

Trend 08-11-23 11:07

Denizli’de ilk uygulanan yöntem sayesinde sağlığına kavuştu

Genital organ sarkması şikayetiyle hastaneye başvuran kadın, Denizli Devlet Hastanesi’ne ilk kez uygulanan vNOTES (doğal açıklık endoskopik cerrahisi) vajinal ve laparoskopi yöntemi birleştirilerek yapılan ameliyatla sağlığına kavuşturuldu.

Yurthaber 18-08-23 09:38

Cilt doktoru genital ağdanın zararlarını paylaştı! Bikini bölgesine ağda yapmanın 4 tehlikesi

Ağda yaptırmak istenmeyen tüyleri kökünden alma konusunda çok daha başarılı sonuçlar sağlıyor. Ancak cilt uzmanları ağdanın ve tıraşın bazı zararları olduğunu belirterek genital bölgede yarattıkları tehlikelere karşı uyarıyor. Bir cilt bakım uzmanı

Kadin 28-05-23 17:50

Evde yaptığı genital ağdanın sonuçlarını çığlık atarak paylaştı! Sakın bunu yapmayın

Ağda yapmak kadınlar için oldukça acı verici olabiliyor. Ülkemizde istenmeyen tüylerden kurtulmak için en çok kullanılan yöntem olan ağda, yurt dışında son dönemlerde daha popüler hale geldi. Birçok kadın ağda yaparken yaşadığı problemleri TikTok hesaplarından paylaşmaya başladı. Bir kadın genital bölgesine yaptığı ağda sırasında yaşadıklarını çığlık atarak paylaştı.

Kadin 10-04-23 11:21

Profesyonel ağdacı genital ağdası yapmadan müşterilerinin regl olduğunu anladığını açıkladı

Ağda kadınlar için oldukça can acıtıcı ve sıkıcı olabiliyor. Birçok kadın ağdacıya gitmeden önce çekince yaşıyor. Özellikle regl dönemlerinde bu problemlerde artış görülüyor. TikTok'ta paylaşım yapan profesyonel bir ağdacı müşterilerine genital ağdası yapmadan onların regl olduğunu anlayabildiğini açıkladı.

Kadin 02-04-23 14:26

Genital uçuk nedir, neden olur? Genital uçuk tedavisi nasıl yapılır, belirtileri nelerdir?

Halk arasında genital uçuk, tıpta ise genital herpes olarak bilinen rahatsızlık, kadınlarda ya da erkeklerde içi dolu kabarcıkların oluşması ile karakterizedir. Bu rahatsızlığa sahip olan kadınlarda vajina dudakları ile çevresinde lezyonlar oluşur. Genital uçuğa sahip olan erkek bireylerin ise daha çok penis başı ve gövdesinde içi dolu kabarcıkların oluştuğu söylenebilir. Herpes simplex adlı virüsün yol açtığı bu rahatsızlıkta tedavi süreci ilaçlarla yürütülür. Genital uçuk belirtileri nelerdir?

Kadin 24-03-23 17:36

Sürekli uyarılma sendromunun (PSAS) nedenleri ve belirtileri nelerdir? PSAS asıl tedavi edilir, sürekli cinsel istek neden olur?

Bir kişinin herhangi bir cinsel uyarıcı ya da istek olmadan sürekli olarak orgazm ve tahrik olma hissi yaşamasına sürekli cinsel uyarılma sendromu denilir. Günümüzde bu sendromun güncel adı sürekli genital uyarılma bozukluğu olarak güncellenmiştir. Genital bölgede basınç, ağrı, iğne batması ve yanma hissi gibi semptomların da eşlik edebildiği PSAS genellikle cinsel terapiler ile tedavi edilir. Sürekli cinsel uyarılma sendromu neden olur?

Kadin 24-03-23 17:26

Profesyonel ağdacı paylaştı! Vajina ağdası sırasında acı hissetmemek için...

İstenmeyen tüylerden kurtulmak için kullanılan ağda oldukça acı verici olabiliyor. Özellikle genital bölgeye yapılan ağdalar her kadının kabusu olarak görülüyor. Profesyonel bir ağdacı vajinaya yapılan ağdanın acımaması için yapılması gerekenleri paylaştı.

Kadin 29-01-23 11:56

Giyimi başına bela oldu! Genital bölgesini kapatmaya çalışırken penis gibi görününce...

Bir yılı aşkın süredir canlı yayın platformu Twitch'ten uzaklaştırılan ve yayın yapamayan yayıncı ve yetişkin içerik üreticisi JenFoxxUwU, katıldığı bir podcast yayınında Twitch'ten kalıcı olarak yasaklandığını iddia etti ve buna neden olan olayı paylaştı. Anlattığı hikaye herkesi şoke etti.

Trend 16-11-22 15:56

Çoban çökerten çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Çoban çökerten çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Alternatif tıpta önemli bir yer edinen çoban çökerten otunun insan sağlığına pek çok faydası vardır. Farklı dönemlerde toplumlar bu faydalardan yararlanabilmenin farklı yöntemlerini geliştirmişlerdir. Çoban çökerten otunun demlenmesiyle hazırlanan çoban çökerten çayı da alternatif tıpta sıklıkla başvurulan şifalı çaylardandır. Özellikle genital sorunları tedavi edici etkisi ve cinsel gücü arttırmasıyla bilinen çoban çökerten çayı neye iyi gelir?

Haber 11-11-22 16:20

Genital organıma cop sokmak istedi Rezidanstaki işkencede kan donduran detaylar! Çok utandın değil mi? diye bağırıp duruşma salonunu terk etti

Konya’daki rezidansta yaşanan ve gündemi uzun süre meşgul eden işkence olayında yeni detaylar ortaya çıktı. Eski sevgilisi D.A.’yı kaçırıp rezidansta işkence yaptıkları gerekçesiyle 41’er yıla kadar hapis cezası istenen M.D., nişanlısı S.D. ve T.D.’nin yargılanmalarına devam edildi. İşkenceye uğrayan D.A., S.D.’nin genital organına cop sokmak istediğini söyledi. M.D.’ye ikisini neden yalnız bıraktığı sorulunca “Utandım” demesi üzerine D.A. “Çok utandın değil mi?” diye bağırıp salonu terk etti.

Haber 08-11-22 07:16

Tamamen çıplaktım, genital bölgemde... Sırp modelin İstanbul'da akılalmaz oyunu

İstanbul Beşiktaş’ta yaşanan olay tüm detaylarıyla akıllara durgunluk verdi. Sırp model, arkadaşının doğum günü için 1.5 senelik sevgilisiyle eğlence mekanına gitti. Gece sonunda otele beraber gittiği adamdan bin dolar istedi. Sonrasında yaşananların ardından modelin adeta bir ‘tecavüz’ oyunu oynadığı ortaya çıktı. Model, adam parayı vermeyince parasının çalındığını ve tecavüze uğradığını söyleyip şikayette bulundu. Kadının iftira attığı anlaşıldı ve gözaltına alınan şahıs serbest bırakıldı.

Haber 23-10-22 16:50

Doğum sonrası genital bozukluk anksiyeteye neden olabiliyor

Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'nden Op. Dr. Aytakın Mahammadaliyeva: - "Doğum sonrası genital bozukluklar kadının günlük yaşantısını olumsuz etkileyerek özgüven eksikliğine neden oluyor"

Yurthaber 28-09-22 11:40

Cinsel hayatı sıkıntıya sokuyor! Herkeste olabilir

Genital siğiller hem kadınlarda hem de erkeklerde görülür ve cinsel yolla bulaşan enfeksiyon olan HPV'nin genital belirtileridir. Oluşturduğu lezyonlar aynı zamanda "kondiloma aküminatum" olarak da adlandırılır.

Haber 21-09-22 16:33

Sosyal medya paylaşımlarına sinirlenmiş! Genital bölgesinden vurulan kadın hayatını kaybetti

Aydın'da kocası tarafından genital bölgesinden vurulan ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Filiz Girgin hayatını kaybetti. Katil L.G., cezaevine gönderilirken, cinayetin nedeninin Filiz Girgin'in sosyal medya paylaşımları olduğu belirtildi.

Haber 18-08-22 11:40

Eşini genital bölgesinden av tüfeğiyle vurdu! Sosyal medya paylaşımları...

Aydın’ın Didim ilçesinde dehşete düşüren bir olay meydana geldi. Bir şahıs, karısının sosyal medya paylaşımlarından rahatsız olarak karısını genital bölgesinden av tüfeğiyle vurdu. Kadın korkunç olayda ağır yaralanırken olay sonrası kaçan şahıs ise jandarma ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Hastanede tedavisi süren kadının hayati tehlikesi bulunuyor.

Haber 17-08-22 17:20

Cinsellik itirafı sosyal medyanın gündemine oturdu! “Süper yayıcı diyorlar ama uçuklarım bana engel değil”

Suzanna Brusikiewicz isimli bir sosyal medya kullanıcısının paylaşımı kısa sürede gündem yaratmayı başardı. Yaklaşık 3 yıl öncesinde kendisine genital herpes teşhisi konulduğunu ifade eden Brusikiewicz, bu durumun cinsel hayatına engel olmadığını büyük bir açıklıkla itiraf etti. Brusikiewicz’in paylaşımı sosyal medya kullanıcılarının dikkatini çekti.

Trend 13-07-22 14:44

Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden adam, yumurtalıkları ve rahmi olduğunu öğrenince şoke oldu

Çin’de yaşayan Chen Li isimli bir adam şiddetli karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Doktorların apandist şüphesiyle gözetim altında tuttukları Li, interseks doğduğunu ve erkek genital organlarına sahip olmasına rağmen kadın cinsiyet kromozomlarına sahip olduğunu öğrenince şok oldu.

Trend 09-07-22 09:27

Genital deformasyonlar hangi problemlere neden olur?

Kadınların cinsel organlarında çeşitli nedenlerden ötürü değişiklikler olabilir. Başta doğum olmak üzere hormonal değişiklikler ve yaşlanma süreci cinsel organ deformasyonlarına neden olabilir. Genital deformasyonlar çeşitli tedavilerle iyileştirilebilir.

Kadin 05-07-22 11:54

Doğum sonrası en sık tercih edilen uygulamalar nelerdir?

Doğum yapmak, kadınları hem psikolojik hem de fiziksel olarak etkileyen hayatının en önemli olaylarından biridir. Annelerde doğum sonrası fiziksel olarak değişiklikler yaşanmaktadır. Vücut çatlaklarının yanı sıra karın, göğüs ve genital bölgede yaşanan deformeler kadınları rahatsız edebilir.

Kadin 21-05-22 15:00

Bir kadının asla başına gelmesini istemeyeceği hastalık: Liken skleroz! Liken skleroz nedir, belirtileri nelerdir?

Kadınlarda genital alanda ortaya çıkan bir hastalık olan Liken skleroz, daha çok başka hastalıklarla karıştırılarak uzun bir süre görmezden gelinebiliyor. Diğer kadın hastalıkları kadar önemli olan hatta ekstra dikkat edilmesi gereken liken skleroz, aslında bir deri hastalığıdır. Sebebi tam olarak bilinmeyen bu hastalıktan mustarip olanlar tedavi konusunda hızlı davranmadıklarında ciddi sonuçlarla karşı karşıya kalma riski taşımaktadırlar.

Haber 17-05-22 10:14

350 milyon yıllık virüs: Kişiden kişiye nasıl bulaşıyor, nelere dikkat edilmeli?

HPV enfeksiyonu, dünyada cinsel yolla bulaşan en yaygın hastalıktır. En sık görülen belirti; virüs bulaştıktan 2-6 ay sonra ortaya çıkan siğillerdir. Genital siğil kadınlarda; vulva, vajen, serviks ve/veya anüste, erkeklerde; penis, skrotum ve/veya anüste düz lezyonlar, küçük saplı veya karnabahar benzeri çıkıntılar, şişlikler şeklinde görülebilmektedir.

Haber 22-04-22 09:46

Cinsel uyarılmanın en keyifli yolu! Yatak odasında mutlaka...

Cinsellik birçok insanın hayatını renklendiren sağlıklı için faydalı hareketlerin başında gelir. Cinsel hayatla ilgili en önemli konuların başında ise cinsel uyarılma geliyor. Müziğin genital bölgelere doğrudan etki edebildiğini, cinsel uyarılmayı kolaylaştırdığını gösteren araştırmalardan söz eden ilişki danışmanı Ness Cooper, yatak odasında müzik dinlemenin seks hayatına yararlarını anlatıyor.

Haber 20-04-22 13:32

Hamile olduğunu bilimiyordu! Güzellik salonunda genital bölgesindeki istenmeyen tüyleri aldırırken fark etti

Crimpytoz adıyla TikTok’ta paylaşım yapan 17 yaşındaki Laura isimli bir kadın başına gelen ilginç bir durumdan söz etti. Güzellik merkezine giderek genital bölgesindeki istenmeyen tüyleri aldırmak için ağda yaptıran kadın, çalışanın “Hamile misiniz?” sorusu üzerine büyük bir şaşkınlık yaşadı. Hamile olduğunu bilmeyen Laura, yaptırdığı testin sonucunda bir bebek beklediğini anladı.

Trend 06-04-22 12:12

Genital bölge temizliği nasıl olmalıdır?

Hijyen her zaman bakımdan önce geliyor. Genital temizlik ciddi sağlık sorunlarını önleyebiliyor. Genital temizliğin tam anlamıyla yapılmaması kötü kokuya ve çeşitli sorunlara neden oluyor. Peki doğru genital temizliği nasıl yapılmalıdır?

Kadin 05-04-22 14:51

Cinsel organının anormal olduğunu düşünüyordu! Ameliyattan sonra kâbusu yaşadı...

Jessica Pin adlı kadın henüz 18 yaşındayken cinsel organının anormal olduğunu düşünüyordu. Biriktirdiği parayla genital estetik olan labioplasti ameliyatı için bıçak altına yattı. 18 yaşında vajina estetiği yaptıran kadın ameliyattan sonra genital bölgesini hissetmemeye başladı.

Haber 26-03-22 10:12

Et beniyle karıştırmayın! Risk altında olabilirsiniz: Kaşıntı, cinsel ilişki sırasında kanama...

Hem kadınlarda hem erkeklerde görülen genital siğiller, cinsel yolla bulaşan HPV enfeksiyonun genital bölgedeki belirtisidir. “Kondiloma aküminata” olarak da adlandırılır. HPV virüsünün (Human papilloma virus – İnsan papilloma virüsü) 200’den fazla çeşidi bulunur ve bunlardan 40’ı genital siğillere neden olur. En çok siğillere yol açan tip HPV 6 ve HPV 11’dir. Ancak bu HPV tipleri kansere yol açmazlar.

Kadin 22-03-22 09:51

Genital bölgenizi doğru temizlediğinize emin misiniz? Söylediklerimize kulak verin!

Genital bölge, insan vücudunun en hassas ve özen gerektiren bölgesi. Nasıl temizleneceğine dair pek çok yöntem var. Ancak kadınların ve erkeklerin genital bölge temizliğinde mutlaka dikkat etmesi gereken bazı detaylar da mevcut. Genital bölge temizliğinin nasıl yapıldığını öğrenmeniz sağlık ve hijyen açısından önem taşıyor. İşte bu bölgenin temizliği hakkında size fayda sağlayacak bilgiler!

Kadin 28-02-22 15:47

Perineoplasti estetiği nedir?

Perineoplasti, vajina ve anüs arasındaki perineal bölgeye verilen hasarı düzeltmek için yapılan bir genital estetik cerrahi türüdür. Perine, bir kadının vücudunun vajina ve anüs arasında bulunan alanıdır. Çevredeki organlara yapısal destek sağlar ve vajinayı sıkı tutmakta rol oynayan kasları sarar.

Kadin 23-02-22 14:27

Kadınların en çok yaptırdığı estetikler arasında…

Kadınların en çok yaptırdığı estetik operasyonlar arasında genital bölge estetiği yer alıyor. Kadınlar hala genital bölge estetiği hakkında konuşmaya çekiniyorlar. Genital bölge estetiği hakkında merak ettiğiniz her şey bu haberde…

Kadin 08-02-22 17:55

Pandemiyle birlikte vakalar arttı! 15 dakikada bulaşıyor: Deride tünel kazıyor

Dermatoloji Kliniği İdari Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Selda Pelin Kartal, pandemide kapalı alanlarda geçirilen sürenin artması nedeniyle uyuz vakalarında yüzde 50 artış yaşandığını söyledi. Kartal, ''El bileklerinde, vücutta, genital bölgede özellikle yoğunlaşan bir kaşıntı vardır. Bu parazitler deri altına girerler ve yumurtalarını bırakırlar. Tünel kazarlar ve oradan yaklaşık 2 ile 6 hafta sonra şikayetler görülmeye başlar" diye konuştu.

Haber 21-01-22 16:52

Kanserleşmeden teşhis ve tedavisi mümkün! Rahim ağzı kanseri riskini önlemenin 5 yolu

Dünyada en sık görülen genital kanserlerden biri olan rahim ağzı (serviks) kanseri diğer kanserlerde olduğu gibi erken dönemde belirti vermeyebiliyor. Her kanser türünde olduğu gibi rahim ağzı kanserinde de erken teşhis hayati önem taşıyor.

Kadin 13-01-22 11:58

Genital siğillere dikkat! Cinsel yolla bulaşıyor

Cinsel yolla bulaşan hastalıkların en sık görüleni genital siğiller hakkında uyarılarda bulunan Üroloji Uzmanı Dr. Münir Ali Bilgehan, korunmak için genç yaşta aşı yaptırılmasını önerdi.

Kadin 27-10-21 17:44

Genital bölgede bozukluk, kadınların psikolojisini olumsuz yönde etkiliyor

Kadın Hastalıkları Ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç, genital bölgede deformasyon olması durumunda kadınların psikolojisinin olumsuz yönde etkilendiğini, karşı cins ile olan ilişkilerinde de sorunlar yaşanabildiğini kaydetti.

Kadin 27-10-21 17:36

Genital siğil nedir, belirtileri ve tedavisi nasıl olur? Et beni ile karıştırmayın

Genital siğil, hem kadında hem erkekte görülen bir rahatsızlıktır. Cinsel yolla bulaşan genital siğil, HPV enfeksiyonunun belirtisidir. Çoğu zaman et beni olduğu düşünülen genital siğiller, ilişki sırasında kanamaya yol açabilir. Taşıyıcı kişilerde birkaç ay ya da birkaç yıl sonra ortaya çıkabilen genital siğillerden korunmak için ne yapmak gerekir? Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mesut Yeşil konu hakkında bilgiler verdi.

Haber 12-10-21 10:09

Genital siğil nedir, genital siğiller nasıl tedavi edilir?

Genital siğillerin cinsel yolla kolayca bulaştığını belirten Proktoloji Uzmanı Op.Dr. Yasir Gözü, tedavide geç kalınmaması gerektiğine vurgu yaptı. Gözü, hastalığın tedavi yöntemleri hakkında da bilgi verdi.

Kadin 30-07-21 09:01

Gebelikte genital bölgede ne gibi şikayetler görülebilir? Gebelik şikayetleri önlenebilir mi?

Gebelik belirtilerinin ardından ilk 3 ay anne adayları için zorlu vücut değişimleriyle geçebilir. Gebelik dönemindeki genital bölge şikayetleri de bunlar arasında yer alır. Konuyla ilgili bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Kağan Kocatepe, hamilelik döneminde genital bölge rahatsızlıkları içinde en sık olarak kasıklarda ağrı, sık idrar çıkma gibi şikayetler yaşandığını söyledi. Kocatepe, bunların yanı sıra gebelikte genital bölgede yaşanan diğer değişimleri anlattı.

Kadin 29-06-21 08:07

İç çamaşırınızı mutlaka ütüleyin

Genital bölge çok hassas bir yapıya sahiptir. Gerekli hijyen sağlanmadığında sık sık mikrop kapma durumu yaşanabilir. Kadınların belirli periyodlarda jinokolojik muayene olmaları,hastalıkların ilerlememesi için en doğru hareket olacaktır. Genital sağlık için dikkat edilmesi gereken başlıkları sizin için hazırladık.

Kadin 17-06-21 14:17

Genital ülser oluştu! Koronavirüsün bu yan etkisi ilk defa görüldü

Bilim insanları koronavirüsü yenen hastaların aylar sonra bile yorgunluk, tat ve koku kaybı, baş ağrısı gibi semptomlardan etkilendiğini ve bu kişilerin sayısının her geçen gün arttığını açıkladı. Tüm bu etkiler hastalık sonrası sık görülüyor ancak şaşkına çeviren bir yan etkiyi ABD'li genç kız yaşadı. Kadının vajina derisinde döküntü, ağrı gibi semptomlar yaşaması koronavirüs yan etkisi olarak açıklandı.

Haber 19-03-21 09:01

Brezilya’da kliniğe giren köpekte tümör tespit edildi

Brezilya’da bir sokak köpeği topallayarak bir veteriner kliniğine girdi. Yapılan testler sonucunda köpeğin genital bölgesinde tümör tespit edildi.

Haber 12-03-21 11:40

Uzmanlardan genital uçuk uyarısı: Cinsel ilişkiyle bulaşıyor

Herpes adı verilen virüsün, genital bölgeye yerleşmesiyle ortaya çıkan hastalığa genital uçuk adı verilir. Genital uçuk, vücudun cinsel bölgelerine cinsel temas sonrası bulaşma riski gösteren son derece sıkıntılı bir enfeksiyondur. Yerleştiği bölgede bir ömür boyu kalır ve tekrarlayan enfeksiyonlara neden olur. Kadınlar için vajinal, erkekler için de penis bölgesinde ani gelişen kızarıklıklar bu kızarıklığın üzerinde içi su dolu minik kabartıların gelişmesiyle seyreder. Bazen ağrılı da olabilir.

Kadin 08-03-21 16:23

Genital uçuğa dikkat! Seks sırasında hızla yayılabilir, prezervatif kullanmak işe yarayabilir ama...

Genital herpes, herpes simpleks virüsünün neden olduğu yaygın bir cinsel yolla bulaşan enfeksiyondur. Cinsel temas, virüsün yayılmasının birincil yoludur. İlk enfeksiyondan sonra virüs vücudunuzda uykuda kalır ve yılda birkaç kez yeniden aktive olabilir. Genital uçuk, genital bölgenizde ağrı, kaşıntı ve yaralara neden olabilir. Peki kuru ortamda 72, klozet çevresinde 2-3 saat yaşayabilen bu virüs nasıl bulaşıyor, tedavisi nasıl yapılıyor?

Haber 22-02-21 12:01