Gerze Ilcesi Haberleri

Sinop'ta iki hafif ticari araç çarpıştı, bir kişi yaralandı

Sinop'un Gerze ilçesinde iki hafif ticari aracın çarpışması sonucu bir kişi yaralandı.

Yurthaber 2023-11-27 07:54:37

Sinop’ta 10 bin makaron ele geçirildi: 1 gözaltı

Sinop’un Gerze ilçesinde sigara kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonda toplam 10 bin adet içi boş makaron ele geçirildi.

Yurthaber 2023-09-25 13:27:00

Sinop'ta temizlik malzemeleri satılan iş yerinde çıkan yangın söndürüldü

Sinop'un Gerze ilçesinde temizlik malzemeleri satışı yapılan dükkan çıkan yangında kullanılmaz hale geldi.

Yurthaber 2023-09-08 07:09:27

Sinop'ta engebeli sahilde mahsur kalan 88 yaşındaki kişi kurtarıldı

Sinop’un Gerze ilçesinde sahilin engebeli kısmında mahsur kalan kişiyi, polis ve itfaiye ekipleri kurtardı.

Yurthaber 2023-08-14 07:35:28

Sinop’ta 1 haftadır kayıp olan yaşlı adam her yerde aranıyor

Sinop’un Gerze ilçesinde yaşayan Haydar Demirbaş’tan(60), 28 Temmuz Cuma gününden bu yana haber alınamıyor. Demirbaş’ı arama çalışmaları devam ediyor.

Yurthaber 03-08-23 15:24

14 ile başladı 100 bini buldu! Emekliliğinde sıkıldığı için başladı... Yurt dışından talep yağıyor

Sinop'un Gerze ilçesinde yaşayan 73 yaşındaki Bahri Aslan, emekliliğinde sıkıldığı için cam kaşık yapmaya başladı. Atölye kurarak cam kaşık üretmeye başlayan Aslan, ilk başta günde 14 tane üretilirken şimdi bu sayıyı 3 bine çıkardı. Aslan "14’ü 100’e bine çıkararak bu hale geldik. Bugün günde 500 takım yani 3 bin tane üretiyoruz" dedi. Aslan, aralarında Rusya, Almanya, Fransa ve Amerika'nın da olduğu pek çok ülkeye ürünlerini gönderiyor.

Finans 17-04-23 12:09

Günde 14 adetle başladı, şimdi ailesiyle binlercesini üretiyor

Sinop’un Gerze ilçesinde yaşayan Bahri Aslan(73), emekliliğinden sıkılarak kurduğu atölyede cam kaşık üretmeye başladı. Başlangıçta günde 14 tane ürettikleri cam kaşıklar şimdi ise bu sayı 3 bine çıktı.

Yurthaber 17-04-23 11:55

Kan donduran cinayet! Baba-oğul sokak ortasında öldürüldü

Sinop’un Gerze ilçesinde yaşanan kan donduran olayda, edinilen bilgiye göre, İ.G. isimli şahıs, tartıştığı baba ve oğlunu sokak ortasında tabancayla vurarak öldürdü. Zanlı İ.G. kısa sürede yakalanarak gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Haber 31-03-23 10:45

Sinop’ta denize düşen otomobilin sürücüsü kendi imkanlarıyla kıyıya çıktı

Sinop’un Gerze ilçesinde denize düşen otomobilin sürücüsü kendi imkanlarıyla kıyıya ulaştı.

Yurthaber 20-03-23 07:59

Son dakika | Kaptanın hayatını kaybettiği düşünülüyordu... Sinop açıklarında yanan gemi 'Beata' ile ilgili Bakanlıktan açıklama: O saatte başladı!

Son dakika haberi: Dün gece saatlerinde yangın çıkan, kaptanın hayatını kaybetmiş olabileceği belirtilirken 16 yaralı olduğu bildirilen Malta bayraklı 'Beata' gemisiyle ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğünden açıklama geldi. Gemiye soğutma amacıyla müdahaleye başlandığı belirtilen açıklamada içinde personel bulunmadığı ve sürüklenerek Gerze açıklarına ulaştığı bilgisi paylaşıldı.

Haber 21-12-22 09:37

Sinop Gerze'de korkutan orman yangını! Ekipler hemen müdahale etti...

Sinop’un Gerze ilçesinde çıkan orman yangını yürekleri ağza getirdi. Yangın, ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi ise araştırılıyor.

Haber 11-08-22 01:27

Bakanlık ödüllü bilinçli tüketiciden haklarınızı savunun çağrısı

Sinop'un Gerze ilçesinde yaşayan ve Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye'de 2021 yılının bilinçli tüketicisi seçilen Afife Abalı Sancak: - "Tüketiciler hiçbir şekilde vazgeçmesin. Haklarımızı bilmeliyiz. Eğer biz bilirsek esnafımız da müşterilerine karşı daha ilgili, daha duyarlı olur"

Yurthaber 27-06-22 11:53

Gerze ne demek? Gerze kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Hayatın sosyal akışı kurulan iletişimlerle ilerler. Doğru ve etkili iletiler vermenin yolu ise kelimelerin anlam gücünde saklı. Bu noktada kelimelerin nasıl söylendiği kadar ne anlamda söylendiğini bilmek de önemli bir unsur olur. Kendini ifade ederken anlamını bilerek kullanılan kelimeler sosyal açıdan güçlü bir etki sağlar. Bu bağlamda Gerze kelimesi TDK sözlükte ne anlama gelir? Gerze TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 23-05-22 19:47

Gerze tavuğu ne demek? Gerze tavuğu birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dilbilgisi kuralları göz önünde bulundurularak bir araya getirilen iki farklı kelime, yeni bir kavram oluşturuyorsa birleşik kelimelerden bahsedilebilir. Birleşik kelimeler, cümleleri daha dikkat çekici kılar. Gerze tavuğu birleşik kelimesi de cümle anlamını pekiştirmek için sıkça kullanılan ve dilbilgisi kuralları çerçevesinde oluşturulan bir kelime grubudur. TDK sözlükte anlamı açıklanan Gerze tavuğu ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 00:13

Yerli ırklardan Gerze Hacıkadı tavuğu Antalya'da tanıtıldı

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim Akbaş: - "Gerze Hacıkadı tavuğunun üretimini artırmayı, yüksek katma değerli ürün olarak satışa sunulmasını ve gastronomiye kazandırılmasını istiyoruz"

Yurthaber 23-10-21 09:53

Sinop Sağlık Müdürlüğü’nden ‘Delta Plus varyantı’ açıklaması

Sinop’un Gerze 37 kişinin karantinaya alınması sonucu ’Delta Plus varyantı’ korkusu yaşandı. Bunun üzerine İl Sağlık Müdürlüğü açıklama yaptı. Şehre taşınan virüsün delta plus olmadığı belirtilirken diğer varyantlara değinilmedi.

Haber 09-07-21 17:03

Korkunç ölüm! Cankurtaran kulesinin önünde boğuldu

Sinop’un Gerze ilçesinde 14 yaşındaki çocuğun denize girilmesi yasak olan cankurtaran kulesinin önünde boğulması vatandaşları çileden çıkardı. İddiaya göre, boğulma vakasını gören Belediye cankurtaranı çocuğu kurtarmak yerine ona can simidi atmakla yetindi. Bu durum da çevredeki vatandaşlar tarafından büyük ihmal olarak nitelendirilirken tepkilere neden oldu.

Haber 02-07-21 19:47

Gerze Muhtarlar Cemiyetinde tatlı tesadüf

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ile İl Başkan V.

Yurthaber 26-03-21 17:12

Sinop’ta kumarhaneye çevrilen eve operasyon

Sinop’un Gerze ilçesinde kumar oynatılan bir eve düzenlenen operasyonda 8 şahsa toplamda 17 bin 994 TL idari yaptırım uygulandı.Sinop’un Gerze ilçesinde bir adreste kumar oynatıldığı yönünde bilgi alınması üzerine Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Haber 03-03-21 12:06

46 kasa balığa el konuldu

Sinop’ta avlanabilir yasal boy sınırının altında avlandığı belirlenen 46 kasa balığa el koyuldu.Sinop’un Gerze İlçesi Yenikent köyü Şeyhli Tüneli çıkışında Gerze Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri yetkilileri, Bölge Trafik Denetim Ekipleri ile koordineli olarak denetim yaptı.

Yurthaber 29-01-21 14:59

Sinop’ta kablo hırsızlığı

Sinop’un Gerze ilçesi Tatlıcak köyünde kablo hırsızlığı yaptıkları öne sürülen 3 kişi, jandarma ekiplerince yakalandı.Konu ile ilgili İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Gerze İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan Tatlıcak köyünde haberleşme kablolarının ve ağaç direklerin çalındığı ihbarı alınmıştır.

Yurthaber 28-01-21 17:18

Sinop’ta şelale buz tuttu

Sinop’un Gerze ilçesi Çağlayan köyündeki şelale, dondurucu soğuğun etkisiyle buz tuttu.Sinop’un Gerze ilçesine bağlı Çağlayan köyündeki şelale, soğuk havanın etkisiyle donarak adeta buzdan "görsel şölen" oluşturdu.

Yurthaber 22-01-21 17:02

Sinop’ta evini kumarhaneye çeviren ve kumar oynayan kişilere ceza yağdı

Sinop’un Gerze ilçesinde evlerini kumarhaneye çeviren ev sahiplerine ve evde kumar oynayan kişilere ceza yağdı.

Yurthaber 13-01-21 14:27

Sinop’da arıcılık desteklemesi başvuruları devam ediyor

Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Arıcılık, İpekböcekçiliği, Kaz ve Hindi Yetiştiriciliği Yatırımlarının Desteklenmesi” programı kapsamında arıcılık ekipman yatırımları için başvuruların devam ettiği bildirildi.Sinop kestane balı üretimi konusunda Erfelek, Ayancık, Türkeli, Merkez ve Gerze ilçeleri ile önemli merkezlerden bir tanesi.

Yurthaber 13-01-21 14:25

Kışta baharı yaşatan nergis çiçekleri gelir kapısı oldu

Sinop’ta köylerde su kenarlarında doğada kendiliğinden yetişmesinin yanı sıra son yıllarda kültür bitkisi olarak da yetiştirilen nergis çiçekleri, kış ortasında baharı yaşatırken, yöre insanının da gelir kapısı oldu.Sinop merkez, Erfelek ve Gerze ilçesine bağlı köylerden toplanan nergis çiçeğinin demeti 5 liradan satılıyor.

Yurthaber 11-01-21 17:26

Sinop İl Özel İdaresi şantiyesinden mazot hırsızlığı

Sinop’un Gerze ilçesinde İl Özel İdaresi şantiyesinden yaklaşık 700 litre mazot çalan 4 şahıstan ikisi tutuklanırken, diğer ikisi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Konu ile ilgili Sinop İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Gerze İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan İlçe Özel İdare Müdürlüğü’ne ait şantiyeden, 01 Ocak günü mazot çalındığı ihbarı alınmıştır.

Haber 06-01-21 10:39

Kıbrıs gazisi emekli general son yolculuğuna uğurlandı

Sinop’un Gerze ilçesinde, Kıbrıs gazisi emekli Hava Pilot Tümgeneral Özkan Kaya, düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.Bir süredir Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Kıbrıs gazisi emekli Hava Pilot Tümgeneral Özkan Kaya, 83 yaşında vefat etti.

Yurthaber 30-12-20 18:21

Sinop’ta ev yangını

Sinop’un Gerze ilçesine bağlı Karlı köyünde 4 katlı bir evde yangın çıktı.Edinilen bilgiye göre, Fadime Gülşen’e ait evde bacanın tutuşması sonucu çıkan yangına ilk müdahale köy sakinlerinden geldi.

Yurthaber 17-12-20 19:33

Hacıkadı tavuk ırkının nesli tükenmek üzere

Orijin gen kaynağı Sinop’un Gerze ilçesine ait olan Hacıkadı tavuğunun ırk nesli yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.Hacıkadı çatallı ibiği ve beyaz küpeleriyle öne çıkıyor.

Yurthaber 15-12-20 12:29

Sinop'ta dehşet! Kızını kaçıran gencin babasını öldürdü

Sinop’un Gerze ilçesinde Hamdi K.(51), kızını kaçıran gencin babası Yaşar Kırık’ı (51) silahla vurarak öldürdü.

Haber 11-11-20 17:51

Kızını kaçıran gencin babasını öldürdü

Sinop’un Gerze ilçesinde bir şahıs, kızını kaçıran gencin babasını silahla vurarak öldürdü.Olay, dün Gerze’ye bağlı Başsökü köyünde meydana geldi.

Haber 11-11-20 17:14

Sinop'ta 7 gündür her yerde aranan yaşlı adam uçurumun dibinde ölü bulundu

Sinop’un Gerze ilçesinde 7 gündür kayıp olarak aranan 98 yaşındaki Hasan Demirci, torunu tarafından uçurumun dibinde ölü bulundu. Yaşlı adamın cesedi uçurumdan 2 saatte çıkarıldı.

Haber 01-11-20 19:58

Sinop’ta kayıp olarak aranan yaşlı adamın cesedi uçurumdan çıkarıldı

Sinop’un Gerze ilçesinde 7 gündür kayıp olarak aranan 98 yaşındaki Hasan Demirci, torunu tarafından uçurumun dibinde ölü bulundu.

Yurthaber 01-11-20 19:43

Kayıp alzheimer hastası her yerde aranıyor

Sinop’un Gerze ilçesinde kaybolan 98 yaşındaki alzheimer hastası Hasan Demirci için jandarma ve AFAD ekipleri arama çalışması başlattı.Sinop’un Gerze ilçesine bağlı Şehli köyü Bahçe Mahallesi’nde oturan alzheimer hastası Hasan Demirci dün öğle saatlerinde hayvan otlatmaya diye evden çıkarak bir daha geri dönmedi.

Yurthaber 26-10-20 17:11

Kayıp alzheimer hastası her yerde aranıyor

Sinop’un Gerze ilçesinde kaybolan 98 yaşındaki alzheimer hastası Hasan Demirci için jandarma ve AFAD ekipleri arama çalışması başlattı.Sinop’un Gerze ilçesine bağlı Şehli köyü Bahçe Mahallesi’nde oturan alzheimer hastası Hasan Demirci dün öğle saatlerinde hayvan otlatmaya diye evden çıkarak bir daha geri dönmedi.

Yurthaber 26-10-20 17:11

Kurt: Köy sakinlerinin sorunu, bizim sorunumuzdur”

Sinop’un Gerze ilçesi Sarımsak köyü Hocallı Mahallesi’nde uzun süredir yaşanan su sıkıntısıyla ilgili AK Parti İlçe Başkanı ve AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri incelemelerde bulundu.AK Parti İlçe Başkanı Cumhur Kurt, başkan seçilmesinin ardından ilk ziyaretini Sarımsak köyüne yaparak burada yaşanan su sıkıntısıyla alakalı, “Köy sakinlerinin sorunu, bizim kendi sorunumuzdur” dedi.İlçe Başkanı Kurt, bugüne kadar su sorununa neden çözüm bulunamadığıyla ilgili bilgi edindikten sonra sorunun çözümü için gerekli müdahalelerin bir an önce yapılması noktasında görüş belirtti.

Yurthaber 06-10-20 19:22
Yurthaber 29-09-20 16:47

Başkan Ayhan: “Sinop’un somon ile anılmasını isteyenler Sinop’un tarihini bilmeyenlerdir”

Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Gerze ile Yakakent açıklarında kurulan balık kafeslerince üretimin arttırılıp, ‘Sinop’un somon balığı üretiminde marka şehir olması ve Sinop’un somon balığıyla anılması’ yönünde çıkan söylemlere tepki göstererek, “Sinop’un somon balığı ile anılmasını isteyenler, Sinop’un tarihini bilmeyenlerdir” dedi.Başta belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarınca gelen tepkilere rağmen kurulan balık kafeslerinde üretimi arttırmak ve Sinop’un somon balığıyla anılmasını sağlamak amaçlı çalışmaların yapılacağı gündemi meşgul ediyor.

Yurthaber 14-09-20 14:26

Gerze Belediyesinden balık kafeslerine itiraz

Sinop’un Gerze Belediyesi, ilçe açıklarında yapılması düşünülen ağ kafeslerde su ürünleri yetiştiriciliği ile ilgili itirazda bulundu.Gerze Belediyesinin, ilçe kıyılarında yapılması düşünülen ağ kafeslerde su ürünleri yetiştiriciliği ile ilgili yaptığı itiraz üzerine Su Ürünleri Samsun Bölge Denetleme ekipleri, hâkim, bilirkişi ve teknik ekipten oluşan bir heyetle ilçeye gelerek karasularına kurulan kafesleri inceledi.

Yurthaber 11-09-20 12:26

Yanlışlıkla anne katili oldu

Sinop’un Gerze ilçesinde av tüfeği ile havaya ateş eden bir şahıs yanlışlıkla annesini vurarak ölümüne yol açtı.Olay, dün akşam 17.00 sıralarında Gerze’ye bağlı Türkmenlioğlu köyünde meydana geldi.

Haber 09-09-20 12:42

Fiziksel mesafeli sınav

Sinop’un Gerze ilçesinde, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda yapıldı.Daha önce 6 Haziran Cumartesi günü yapılacağı ilan edilen 2020 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı, korona virüs tedbirleri kapsamında 5 Eylül 2020 Cumartesi gününe ertelenmişti.Sınav binasına sosyal mesafe kurallarına uygun olarak tek tek alınan öğrencilerin, girişte ateşleri ölçülerek, el dezenfektanı kullanmaları sağlandı.Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda 316 öğrencinin girdiği sınavla ilgili açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, “Bugün 316 öğrencimiz Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı’na giriyor.

Yurthaber 05-09-20 11:41

Gerze’ye özel posta pulu

PTT’nin ‘kişisel pul’ uygulaması zincirine Sinop’un Gerze ilçesi de dâhil oldu.Gerze PTT İlçe Müdürü Rıza Belovacıklı uygulama ile ilgili açıklama yaparak, “Kişisel pul hizmetinin yaygınlaştırılması amacıyla Gerze Belediye Başkanlığı adına bastırılan pulları Belediye Başkanı Cevat Şensoy’a takdim ettik.

Yurthaber 01-09-20 19:38

Gerze’de ilk ders zili çaldı

Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, Gerze Atatürk Ortaokulunda 2020-2021 eğitim-öğretim yılının ilk ders zilini çaldıAtatürk Ortaokulunda yapılan açılışta öğretmen ve velilere yönelik bir selamlama konuşması yapan Ceylan, “Pandemi döneminde, bu ağır şartlarda bakanlık olarak, hükümet olarak elimizden geleni yapıyoruz.

Yurthaber 31-08-20 16:20

Sinop’ta denize düşen bir kişi boğuldu

Sinop’un Gerze ilçesinde denize düşen bir vatandaş boğularak can verdi.Edinilen bilgiye göre, yüzme bilmediği iddia edilen İbrahim Gencay (30), saat 14.45’te liman mevkisinde denize girmek istedi.

Yurthaber 28-08-20 18:02

Sinop’tan Azerbaycan’a metal kiremit ihracı

Sinop’un Gerze ilçesinde üretilen metal kiremitler Azerbaycan’a ihraç ediliyor.İlçe sanayisinde bir tel örme atölyesinde üretilen metal kiremitler, kardeş ülke Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gönderiliyor.

Yurthaber 24-08-20 11:00

Gerze derin deniz deşarjı devreye girdi

İller Bankası tarafından projesi tamamlanarak ihale edilen Gerze İlçesi Derin Deniz Deşarjı ve Ön Arıtma Tesisi hizmete girdi.12 Temmuz 2017 tarihinde yer teslimi yapılan Derin Deniz Deşarjı ve Ön Arıtma Tesisinin ilk olarak kara kısmı tamamlanmıştı.

Yurthaber 17-08-20 20:27

Yeni AK Parti Gerze İlçe Başkanı belli oldu

AK Parti Gerze İlçe Başkanlığı görevine Cumhur Kurt, atandı.AK Parti Gerze İlçe Başkanlığı için Ankara’ya giden dört isimden biri olan Cumhur Kurt, teşkilatın yeni başkanı oldu.

Yurthaber 17-08-20 20:22

Gerze Avcılar Kulübü açıldı

Sinop’un Gerze ilçesinde Gerze Avcılar Kulübü binası geniş bir katılımla açıldı.Açılış törenine; Gerze Avcılar Kulübü binasının yapımını başlatan eski Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Öz, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma, Gerze Belediye Meclis Üyesi Ümit Akça, eski Dikmen Belediye Başkanı Hüseyin Yüksek, AK Parti eski İlçe Başkanı Vahdettin Özdemir ve çok sayıda avcı katıldı.Kulüp inşaatını başlatan eski Başkan Osman Belovacıklı, "Buranın ilçemizdeki avcıların sabit bir yerinin olması düşüncesiyle temelini attıklarını kaydederek, kulübün tüm avcılarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.Dernek Başkanı Hüseyin Kütük ise derneklerine kayıtlı 160 aktif üyenin olduğunu belirterek, amaçlarının üyelerine daha iyi hizmet verebilmek, bilinçli avcılığa ön ayak olabilmek, onların rahat ve huzurlu vakit geçirmelerini sağlamak olduğunu kaydetti.

Yurthaber 16-08-20 15:45

Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu Gerze’de

Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Gerze ilçesinde protokoller imzaladı, vatandaşlarla sohbet ederek maske, mesafe ve hijyen kuralları konularında uyarılarda bulundu.Vali Erol Karaömeroğlu, ilçe ziyaretlerine Gerze’den başladı.

Yurthaber 12-08-20 17:16