Gezici Egitim Tiri Haberleri

“Bisikletli Kütüphaneci” Kütüphane Haftası’nda ESTÜ’nün konuğu oldu

Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde (ESTÜ) Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında “Afetlerde Gezici Kütüphanelerin Rolü ve Önemi” başlıklı seminer gerçekleştirildi.

Yurthaber 2024-04-01 11:04:33

3 büyükşehir üç farklı sonuç! Son seçim anketinde tablo tersine döndü, fark açıldı: İstanbul, Balıkesir, Adana...

İstanbul, Balıkesir ve Adana'da seçim yarışı kızışıyor. Geçtiğimiz günlerde açıklanan seçim anketinde İstanbul'da CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun Murat Kurum karşısında; Balıkesir'de AK Parti'li Yücel Yılmaz'ın Ahmet Akın karşısında ve Adana'da AK Parti'li Fatih Mehmet Kocaispir'in Zeydan Karalar karşısında önde olduğu görülürken, son yapılan ankette ibre terse döndü. Gezici Araştırma'nın açıkladığı seçim anketinde 3 büyükşehirde yarışı önde götüren isimlerin değişti, oy farkları dikkat çekti.

Haber 2024-03-13 15:31:30

Kentsel dönüşüm tırları, proje ve kampanya bilgilendirmeleri için İstanbul'da

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul" projesi ve "Yarısı Bizden" isimli kentsel dönüşüm kampanyasıyla ilgili bilgi, gezici tırlardaki uzmanlar İstanbullulara ulaştırıyor.

Yurthaber 2024-01-16 14:00:06

'Hastayım' diye geldi, hemşireyi taciz etti!

Denizli'nin Babadağ ilçesinde Hüseyin G. (26), kırsal mahallelere gezici sağlık hizmeti veren ekibin içinde yer alan bir hemşireyi elle taciz etti. Jandarma tarafından gözaltına alınan Hüseyin G., sevk edildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılığın itirazı üzerine tekrar gözaltına alınan Hüseyin G., tutuklandı. İşte detaylar...

Haber 2023-12-20 15:59:21

Boğazda 100. Yıl Gezici Yüzer İskele Kadıköy'de kuruldu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, Cumhuriyet'in 100. yılına özel etkinlikler kapsamında Kadıköy sahilinde kurulan "Boğazda 100. Yıl Gezici Yüzer İskele" yoğun ilgi gördü.

Yurthaber 31-10-23 07:21

Görüntüler Van Gölü'nde kaydedilmişti! Bilim insanlarından korkutan sözler: 'Normal bir durum değil'

Van Gölü'nde geçtiğimiz günlerde 3 ayrı hortum oluşmuştu. O anlar ise vatandaşlar tarafından kaydedilmişti. Van Gölü'ndeki hortumlar bilim insanlarını endişelendirdi. "Daha önceki kayıtlarda görmedim. Ön incelemede de karşılaşmadım" diyen Prof. Dr. Faruk Alaeddinoğlu, "Böyle gezici siklonların oluşabilmesi ve böylesi hortumların gerçekleşmesi aslında çok özel durumların bir sonucudur" dedi.

Haber 06-10-23 08:57

Gezici Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği, Hatay'da 15 bin 300 depremzedeye hizmet verdi

Kayseri'den Hatay'a giden Gezici Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği aracında 15 bin 300 depremzedenin tedavisi yapıldı.

Yurthaber 21-08-23 14:02

Hatay'da gezici ünitelerle verilen diş sağlığı hizmeti prefabrik merkeze taşındı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde binasının ağır hasar alması nedeniyle bir süre mobil araçlarla hizmet veren Hatay Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Antakya ilçesinde oluşturulan prefabrik klinikte hasta kabulüne başladı.

Yurthaber 02-08-23 11:39

Kan verme şartları nelerdir? Kimler kan bağışı yapabilir?

Tüm gelişmiş kabul edilen ülkelerde bir sosyal sorumluluk olarak kan bağışı yapılır. Ülkemizde de kan bağışı oldukça önem verilen bir durumdur. Kan merkezlerinde ve gezici araçlarda bağış yapmak isteyen gönüllülerden kan alınır. Her bilinçli ve sağlıklı birey, her yıl düzenli ve gönüllü olarak kan bağışı yapar. Ancak kan verebilmek için bazı şartlar bulunur. Bu şartlara uygun olmayan kişilerden bağış kabul edilemez.

Haber 20-07-23 16:50

Bu kütüphane çocukların ayağına gidiyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünden yaklaşık 3,5 milyon liraya satın alınan gezici kütüphane Nğde’de kırsalda yaşayan çocukların binlerce farklı kitapla buluşmasını sağlayacak.

Yurthaber 23-06-23 14:26

Anketler seçimlerde neden yanıldı? Canlı yayında ortam bir anda gerildi, Murat Gezici ve Ferhat Murat birbirine girdi: Sahtekar, yalancı...

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sona ererken, seçimin en büyük kaybedenlerinden biri de anketçiler oldu. Anket şirketlerinin birçoğu seçim tahminlerinde büyük oranda yanıldı. Anketlerin neden bu kadar büyük bir yanılgıya düştüğünün tartışıldığı canlı yayına iki isim arasındaki gerginlik damga vurdu. Karşılıklı hakaretlerin yapıldığı programda moderatör Saynur Tezel araya girmekte zorlandı.

Haber 31-05-23 08:30

'Bağdat Caddesi'nden yürüyemeyebilir' dedi, Muharrem İnce için flaş bir iddia ortaya attı: Adaylıktan çekilebilir

Cumhurbaşkanı adayı Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'yle ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Kamuoyu Araştırmacısı Murat Gezici, İnce'nin özellikle CHP tabanından büyük tepki aldığını belirterek "Bağdat caddesinde yürümesi zor olabilir" dedi. Aynı programda bulunan gazeteci Hasan Öztürk'ün "Tehdit ediyorlar" diyerek tepki gösterdiği Gezici, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı: "Muharrem bey önümüzdeki süreçte, birkaç hafta sonra adaylıktan çekilmek isteyecektir"

Haber 16-04-23 07:57

Malatya'da depremzedelere gezici klinikle ağız ve diş sağlığı hizmeti

Malatya'da çadır kentlerde görev yapan ağız ve diş sağlığı gezici tarama araçları, afetzedelerin ertelenemeyen ağız ve diş bakımı ihtiyaçlarını karşılamak için görev yapıyor.

Yurthaber 04-04-23 11:02

Beyşehir, Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi’ne ev sahipliği yapıyor

Türkiye turundaki Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi Konya’nın Beyşehir ilçesinde ziyarete açıldı.

Yurthaber 30-03-23 14:02

Kültür ve Turizm Bakanlığından deprem bölgesine 10 gezici kütüphane

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen illere gönderilen 10 yeni gezici kütüphane, Malatya'dan afet bölgesine uğurlandı.

Yurthaber 29-03-23 13:51

Gezici’nin açıkladığı anket herkesi şaşırttı! Sinan Oğan’dan tepki geldi: Daha çok şaşıracaksınız…

Gezici Araştırma’nın sahibi Murat Gezici’nin açıkladığı oy oranları canlı yayında ilginç anların yaşanmasına neden oldu. Gezici’nin Zafer Partisi’nin oy oranının yüzde 7’yi Sinan Oğan’ın oy oranının da yüzde 9’u bulduğunu söylemesi gazeteciler Hande Fırat ve Melik Yiğitel’i şaşkına çevirdi. O anların görüntülerini paylaşan Sinan Oğan da ‘Daha çok şaşıracaksınız’ yorumunda bulundu.

Haber 17-03-23 08:10

Adıyaman'da depremzede çocuklar aradığı kitapları gezici kütüphanede buluyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından Trabzon'dan Adıyaman'a getirilen gezici kütüphane otobüsü, çadır kentteki çocukların kitap ihtiyacını karşılıyor.

Yurthaber 16-03-23 11:23

Gezici sinema tırı barınma alanlarında çocuklar için gösterime başladı

Osmaniye’de barınma alanlarında gezici sinema tırı çocuklar için gösterime başladı.

Yurthaber 13-03-23 13:36

Murat Gezici'nin Kanal İstanbul çıkışı gündem yarattı! Depremle birlikte anlaşıldı diyerek açıkladı

Kamuoyu araştırmacısı Murat Gezici'nin Kanal İstanbul projesiyle ilgili söyledikleri gündem yarattı. Katıldığı canlı yayında dikkat çeken ifadeler kullanan Gezici, "Depremle birlikte Kanal İstanbul'un ne kadar önemli proje olduğu anlaşıldı" diye konuştu.

Haber 02-03-23 09:48

Otobüs kütüphaneler depremzede çocukların hizmetine sunuldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gezici Uygulamalı Çocuk Kütüphaneleri, 6 Şubat'taki "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde çocuklara hizmet veriyor.

Yurthaber 28-02-23 15:18

Feci kazada hayatını kaybetti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatının annesi çıktı! O anlar kamerada

İzmir’in Çiğli ilçesinde yolun karşısına geçmek isteyen Zinnete Gezici (74), S.Ç.'nin (50) kullandığı otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Feci kaza anı güvenlik kamerasına yansırken, hayatını kaybeden Zinnete Gezici’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı ve AK Parti İl Hukuk Komisyonu Başkanı olan Gülşen Gezici’nin annesi olduğu öğrenildi. İşte olayın detayları...

Haber 28-02-23 11:03

Gezici Kütüphane deprem bölgesinde çocukların hizmetinde

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde depremden etkilenen çocukların afet psikolojisini üzerinden atmaları için içerisinde çok sayıda kitap, boyama seti ve oyuncağın bulunduğu gezici kütüphane hizmet vermeye başladı.

Yurthaber 23-02-23 13:00

Gezici öğretmen uygulaması kırsaldaki öğrencileri okulla buluşturdu

Milli Eğitim Bakanlığının "Gezici Öğretmen Sınıfı" uygulaması kapsamında Elazığ kırsalındaki 33 noktada oluşturulan "ana sınıfları"nda 3-5 yaş arası yaklaşık 200 öğrenci eğitim görüyor.

Yurthaber 18-01-23 12:08

Canlı yayında gergin anlar! Hilmi Daşdemir ve Murat Gezici birbirlerine girdi, reklama gidildi

Canlı yayında ünlü anketçiler birbirlerine girdi. İYİ Parti'nin oy oranları üzerinden çıkan kavgada bir türlü dinmedi. Ortamın sakinleşmesi için reklama gidildi. Program yeniden başladığında ise Optimar Araştırma Şirketi sahibi Hilmi Daşdemir ile Gezici Araştırma Şirketi sahibi Murat Gezici'nin canlı yayında yer almadığı görüldü.

Haber 14-01-23 10:37

Trafikte bunu yapan yandı! Kimse onları fark etmiyor ama... yarım saatte 27 bin TL'lik ceza kesildi

Trafikte hız sınırını aşan sürücülere yönelik denetimler tam gaz devam ediyor. Özellikle sicil gezici radarlar, yolda hız limitini aşan sürücüleri affetmiyor. İstanbul'da hız sınırını aşan araçları tek tek tespit eden Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne sivil ekipler yarım saatte toplam 38 araca tam 27 bin TL ceza kesti.

Finans 02-12-22 15:23

Kayseri Büyükşehir’den ‘Gezici Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği’

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ilçe ve köylerde yaşayan ulaşım konusunda sıkıntıları olan yaşlı ve engelli vatandaşlara hizmet vermek amacıyla, bir otobüsü Gezici Ağız ve Diş Sağlığı Kliniğine dönüştürdü.

Yurthaber 24-11-22 11:04

Kars'ta sağlık ekipleri köylerde kanser taraması yapıyor

Gezici tırla gittikleri köylerde kadınlara kanserde erken tanının önemini anlatan uzmanlar, son 6 ayda yaklaşık 2 bin 700 mamografi çekti - Kars Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Erdinç Tekel: - "Mamografi çekimi sunucu şüpheli görülenler sistemimize düşüyor. Hasta bilgilendiriliyor, genel cerrahiye yönlendirilmesi yapılıyor"

Yurthaber 14-10-22 13:44

Edirne'nin köylerini kitapla buluşturacak gezici kütüphane tanıtıldı

Edirne'nin köylerini kitapla buluşturacak gezici kütüphane tanıtıldı

Yurthaber 06-10-22 17:37

Ani gelişen karaciğer yetmezliğinden ablasından yapılan nakille kurtuldu

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde üşüme ve ateş şikayetiyle gittiği hastanede Hepatit B teşhisi konulan ve bir anda bilinç kaybı yaşayan 39 yaşındaki Meral Gezici, ablasından alınan karaciğer dokusuyla yaşama tutundu - Doç. Dr. Necdet Güler: - "Dakikalarla yarıştık çünkü bir sonraki safha hastanın tüple yaşamaya başlaması yani entübasyon denilen safhaydı. Planlanmış bir ameliyat değildi, acil yapmamız gerekiyordu. Nakil olmasaydı bir hafta içinde hastamızı kaybedebilirdik"

Yurthaber 06-10-22 11:15

Her satırı korkunç... İlknur'un katili konuştu, mahkeme salonu buz kesti! 'Bıçağı çıkarıp 2 defa soktum'

Kırklareli'de, Lüleburgaz Belediyesi'nde çalışan İlknur Gökay Tuncel'i (42) sokakta bıçaklayarak öldüren Selçuk Gezici'nin (45) yargılanmasına devam edildi. Gezici, duruşmada İlknur'u nasıl öldürdüğünü detaylarıyla anlattı. "Hurdadan bulup parlattığım hançer şeklindeki bıçağı sanayiye gidip biledim" diyen Gezici, "İlknur'un peşine takılıp takip ettim. Yaklaşıp, saçını çekip, tutup, bıçağı çıkarıp, 2 defa karnına soktum" ifadelerini kullandı. İşte dehşete düşüren olayın detayları...

Haber 26-09-22 17:53

Piercing yaptırmak istediği yer şaşkına çevirdi! Ulu orta soyunup...

Daha önce piercing işleri de yapan bir dövme sanatçısı olan Jamy Carreno, şimdi gezici bir dövme sanatçısı olarak çalışıyor. Ancak Carreno, birçok anı biriktirse de, hepsinden çok yıllar önce piercing işleriyle uğraşırken yaşadığı bir deneyimi hatırladığını söyledi. Penisine piercing taktırmak isteyen bir müşterisiyle yaşadığı akılalmaz olay, duyan herkesi şaşkına çevirdi.

Trend 07-09-22 10:09

GRAFİKLİ - Mevsimlik tarım işçileri ekmek parası için Türkiye'yi dolaşıyor

Her yıl ocak ayından itibaren Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerden yola çıkan mevsimlik tarım işçileri, eş ve çocuklarıyla Türkiye'nin dört bir yanında alın teri döküyor - Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Bölgesel Coğrafya Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Benek: - "Türkiye'de istihdam edilen yaklaşık 32 milyon kişiden 5-6 milyonu tarım sektöründe yer almaktadır. Bunun 2 milyona yakınını ise mevsimlik gezici tarım işçileri oluşturuyor"

Yurthaber 01-09-22 11:04

Kan donduran vahşette yeni gelişme! İki ev dolaşıp üç kişiyi katletti: Eşi, kızı ve kuzeni...

İstanbul Gaziosmanparaş’da meydana gelen korkunç vahşette yeni bir gelişme yaşandı. 46 yaşındaki Korkut Gezici, 45 yaşındaki eşi Sevtap Akbacı’yı, 21 yaşındaki kızı Muazzez Gezici’yi ve kuzeni Sinan Özfidan’ı öldürmüştü. Gezici, olayda kullandığı silahla beraber yakalandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Gezici, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kan donduran vahşet sonrası konuşan Özfidan'ın eşi, "Kocamı durup dururken öldürdü" ifadelerini kullanmıştı.

Haber 29-08-22 17:13

Kan donduran vahşet: Önce eşini, sonra kuzenini katletti! 'Bir anda ağzından kanlar boşaldı'

Gaziosmanpaşa'da kan donduran bir cinayet olayı yaşandı. Korkut Gezici, eşi Sevtap Akbacı'yı silahla öldürdükten sonra kızı Muazzez Gezici'yi de silahla yaraladı. Korkut Gezici daha sonra kuzeni Sinan Özfidan'ın evine giderek onu da öldürdü. Dehşete düşüren olayı anlatan Özfidan'ın eşi Gamze Özfidan, "Biz oturuyorduk. Şahıs girdi kocama hiçbir şey söylemeden 3 el ateş etti. Kocam hiçbir şey yapamadı. Bir anda ağzından kanlar boşaldı. Hastaneye gidene kadar öldü" dedi. İşte olayın detayları...

Haber 26-08-22 12:33

Gezgin eş anlamlısı nedir? Gezginin eş anlamlısı kelime ve cümle içinde örnek kullanım

Türkçe kelime dağarcığı bakımından çok zengin olan bir dildir. Farklı dillerden kelimeler zamanla dilimize yerleşmiştir. Her kelimenin birden fazla anlamı vardır. Bazen de tek bir anlamı olan kelimeler, yöre farklılığı ya da kullanılan alan bakımından farklılık gösterir. Gezgin kelimesi de bu özelliklere sahip bir kelimedir. Seyyah, gezici, gezmen gibi eş anlamlıları vardır. Gezgin kelimesinin eş anlamlısı nedir? Gezgin eş anlamlısı ve cümle içinde kullanım örnekleri...

Egitim 10-08-22 22:52

Elon Musk gibi milyarderleri yeme imkanı! İşte zenginleri yiyelim dondurmaları

“Eat The Rich” (Zenginleri yiyelim) adlı gezici bir sanat deneyi, müşterilerine en sevdikleri veya en çok yerdikleri milyarderleri dondurma formunda tüketme şansı veriyor. Bu sayede Jeff Bezos'u ısırabilir, Elon Musk'ı yiyebilir, Mark Zuckerberg'i çiğneyebilir, Jack'i yiyebilir ve Gates'i yutabilirsiniz. Birçok kişiyi şaşırtan Musk, Bezos, Zuckerberg ve Gates dondurmaları sosyal medyada ise büyük ilgi gördü.

Yemek 27-07-22 09:33

Son dakika: Son seçim anketinde ikinci tur sürprizi! 20 yıl sonra ilk kez oluyor: Erdoğan'ın oy oranı...

Son dakika haberi: Seçim yaklaştıkça seçim anketleri de bir bir paylaşılmaya devam ediyor. Gezici Araştırma'nın hazırladığı son seçim anketinin sonuçlarına göre;2023 Haziran ayında yapılması planlanan seçimler ikinci tura kalıyor. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun kaldığı olası ikinci turdaki oy oranlarına bakıldığında ise 20 yıl sonra bir ilkin yaşandığı görüldü. İşte Gezici'nin çok konuşulacak son seçim anketi...

Haber 13-06-22 08:49

Sivas'ta öğrenciler çöp varillerinden gezici kütüphane oluşturdu

Sivas'ta öğrenciler çöp varillerinden "gezici kütüphane" oluşturdu

Yurthaber 10-06-22 11:37

Gazi Üniversitesinden gezici kütüphane açıklaması:

"Yetkili kişi ve kurumların raporları doğrultusunda aracın trafikten men edilmesi gerektiği yönünde rapor verildiğinden araç hurdaya ayrılmıştır" - "Aracın yerine, hizmetlerin etkin, sürekli ve daha verimli yürütülmesi için yeni bir araç en kısa sürede tahsis edilecektir"

Yurthaber 08-06-22 21:45

Son seçim anketlerinin ortalaması! 10 anket şirketine göre hangi parti ne kadar oy alıyor? Fark dikkat çekti...

Son seçim anketleriyle ilgili dikkat çeken bir veri hesaplandı. Erken seçim iddialarının yeniden gündem olması ve Haziran 2023'te yapılması planlanan seçim tarihinin yaklaşıyor olmasıyla anket sonuçları önem kazandı. ORC, MetroPoll, Artı 1, MAK, AREA, Aksoy, Avrasya, Gezici, Optimar ve Yöneylem’in son anket sonuçlarının ortalaması ise dikkat çekti. Buna göre ittifaklar arası farkın yüzde 1 olduğu görüldü. İşte çok konuşulacak son seçim anketlerinin ortalaması...

Haber 08-06-22 07:51

Cumhurbaşkanı adayı kim olacak? Flaş iddia: İsim net, kısa sürede aday açıklanacak

Muhalefetin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı merakla beklenirken, kulislerde en çok öne çıkan isim ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. Her fırsatta "adaylık için hazırım" mesajı veren Kılıçdaroğlu'yla ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Uluslararası Güvenlik ve Stratejik Çalışmalar Uzmanı Murat Gezici, CHP liderinin adaylığının net olduğunu ve kısa süre içinde açıklanacağını söyledi.

Haber 08-06-22 07:14

İmamoğlu'nun oyları düştü, Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş o ankete damga vurdu! Seçim anketindeki sonuçlar çok konuşulacak

Son dönemde erken seçim tartışmaları sürerken seçim anketleri de bir yandan çalışmalarını paylaşmaya devam ediyor. MAK Araştırma, Gezici Araştırma ve KONDA'nın ardından bir seçim anketi de Avrasya Araştırma tarafından yapıldı. Avrasya'ya göre Ekrem İmamoğlu'nun oyları Karadeniz gezisi sonrası düştü. Kılıçdaroğlu'nda ise yükseliş var. İşte son seçim anketindeki dikkat çekici sonuçlar...

Haber 03-06-22 14:15

SON DAKİKA: Son seçim anketi sonuçları açıklandı! Eğer seçim ikinci tura katılırsa kazanan...

Son dakika haberi: Merakla takip edilen seçim anketlerine bir yenisi daha eklendi. Gezici Araştırma'nın yaptığı son ankette dikkat çeken sonuçlar yer aldı. Vatandaşa "Yarın seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Ayrıca "Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun ikinci tura kalması durumunda kime oy verirsiniz?" sorusu da sorulurken, her iki ankette de çarpıcı cevaplar ortaya çıktı. İşte son anketteki sonuçlar...

Haber 03-06-22 12:25

Gezici kütüphane ne demek? Gezici kütüphane birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Diller, farklı kökenlere ve yapılara sahiptirler. Her dil, kendi yapısına uygun olarak kelime türetir ve bu sayede zenginleşir. Türkçede de kelimelere ekler getirilerek veya farklı kelimelerin kaynaşması ile yeni kelimeler üretilir. Bu kelimelerin üretilmesi farklı kökenlerden gelen sözcüklerin Türkçeleştirilmesi ve dilimizin anlam zenginliği kazanması için gereklidir. Gezici kütüphane de farklı kelimelerin birleştirilmesiyle oluşturulmuş yeni bir kelimedir. Gezici kütüphane ne demektir?

Egitim 23-05-22 20:37

Petrolle kaderi değişen köy: Yakıtlı

Batman'da 1946'da petrol bulunmasıyla "Zeve Alikan" olan adı da değişen, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün tüm ihtiyaçların karşılanması talimatı verdiği Yakıtlı'da yaşayanlara, TPAO'da istihdam olanağı sağlandı - 74 yıldır petrol üretimi süren Yakıtlı'nın muhtarı Abdulsamet Gezici: - "Köye okul yapıldı, o okuldan petrol mühendisleri çıktı. 1980'e kadar köyde askerliğini yapanlar TPAO'ya gider çalışırdı. Babam da ben de TPAO'dan emekli oldum"

Yurthaber 20-05-22 11:24

Gezici topluluk ne demek? Gezici topluluk birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Bazı isimler, sıfatlar veya eylemler iki farklı kelime içerirler. Bu kelimeler bazen birleştirilirken değişime uğrar. Birleşirken harf ve hece kaybeden, hatta bazı harfleri değişen bu sözcükler yeni bir anlam kazanırlar. Bu dönüşüm bazen Türkçenin yapısı gereği meydana gelirken bazen zamanla ortaya çıkar. Birleşik kelimelerin hangi farklı sözcüklerle oluştuğu ve anlamı merak edilir. Gezici topluluk birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Gezici topluluk ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 00:14

Gezici ne demek? Gezici kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Hayatın sosyal akışı kurulan iletişimlerle ilerler. Doğru ve etkili iletiler vermenin yolu ise kelimelerin anlam gücünde saklı. Bu noktada kelimelerin nasıl söylendiği kadar ne anlamda söylendiğini bilmek de önemli bir unsur olur. Kendini ifade ederken anlamını bilerek kullanılan kelimeler sosyal açıdan güçlü bir etki sağlar. Bu bağlamda Gezici kelimesi TDK sözlükte ne anlama gelir? Gezici TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 18-05-22 00:14

Cem Yılmaz: 'Seni gidi Gezici’ diye saldırıldığından...

Gezi davasında çıkan kararların ardından Cem Yılmaz da bir paylaşım yaptı. Gezi eylemlerine hiç katılmadığını vurgulayan komedyen Cem Yılmaz, "Bu konunun ne kadar ciddiyetsiz olduğunu ve bir o kadar ciddi olduğunu anlıyorum" dedi.

Magazin 26-04-22 07:21

Gezici Kütüphane kültür yolculuğu ile çocukları kitapla buluşturuyor

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu: - "Geçen yıl salgın şartları nedeniyle istediğimiz sayıya ulaşamadık ama bu sene hedefimiz on binlerce öğrenciyi Gezici Kütüphane'yle buluşturmak"

Yurthaber 01-04-22 12:03