Glutensiz Ve Sutten Uzak Beslenme Otistik Cocuklara Yeni Recete Haberleri

Acısı çok sonra çıkıyor! Cinsel hayatı yerle bir ediyor

Yeni yapılan bir araştırma özellikle çocuk sahibi olmak isteyenleri yakından ilgilendiriyor. Sağlıklı bir cinsel ilişki ve kaliteli spermler için sağlıklı beslenme öneriliyor. Hatta son yıllarda hava kirliliğinin bile sperm kalitesini düşürdüğü bilimsel olarak kanıtlandı. Yeni yapılan bir araştırmanın sonucuna göre; sperm kalitesi iki nesil sonrasını etkiliyor. Torunlarınızın sağlık sorunlarıyla boğuşmasını istemiyorsanız bazı gıdalardan uzak durmalısınız.

Haber 2022-04-30 14:20:26

Bu belirtilerin kimse farkında değil! Gluten hassasiyetiniz olduğunu anlayamazsanız iş işten geçebilir...

Son yıllarda sıkça duyduğumuz kelimelerden biri gluten! Uzun zamandır tüm mecralarda glutensiz besin diyetlerini ve yeni beslenme alışkanlıklarını işitiyoruz. Peki glutensiz beslenmek neden bazılarımız için hayati önem taşıyor? Gluten hassasiyetinizi nasıl anlarsınız? Bu yazımızda gluten hassasiyeti belirtilerini ve bunu anlamanın yollarını sizler için derledik.

Haber 2021-07-08 15:59:14

Uzmanından koronavirüsün bertarafı için düzenli uykuyla bağışıklık sistemini güçlendirin önerisi

Türk Uyku Tıbbı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Fırat: "Yeni tip koronavirüs gibi virüslerin bertarafında uyku düzeni çok önemli. Uyku, vücudun bağışıklık sistemini yerine getiren en önemli ögedir. Beslenme, spor önemli ama uyku immün sistemin güçlenmesinde çok daha etkili" - "Sağlıklı uyku için akşam saatlerinde ağır egzersizlerden ve ağır yemeklerden uzak durun. Yatak odasında televizyon, telefon ve tablet bulundurmayın. Uyumadan önce ılık duş alın, muz ve süt tüketin"

Yurthaber 2020-03-12 11:11:06

Özel çocuklara GAPS diyeti tavsiyesi

Uzmanlara göre otizmliler başta olmak üzere serebral palsili ve disleksik çocuklarda görülen sindirim sistemi bozuklukları, gluten ve bazı proteinlerden uzak beslenme tarzı "GAPS diyeti" ile giderilebiliyor - GAPS diyeti danışmanı diyetisyen Işıl Erkan: - "Bu çocukların gen işleyişleri ve o genin aktive ettiği enzimin eksikliğinden kaynaklanan birtakım sindirim bozukluğu var. Sindirimi bozuk olan bireylerde ve otistik çocuklarda gluten ve süt proteini olan kazein, morfin etkisi yaratıyor" - "Fermente yiyeceklerin bu çocuklara son derece iyi geleceği çalışmalarda mevcut. Bunlar, evde yaptığımız yoğurtlar ve turşulardır"

Haber 2018-07-03 12:45:21