Gogus Kanseri Taramasi Haberleri

Erkeklerde görülüyordu! Kadınlarda artışa geçti... 'Dünyada en çok ölüme sebep olan tür'

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Göğüs Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Avcı, genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri vakalarının sigara kullanımının artmasına bağlı olarak son yıllarda kadınlarda artışa geçtiğine dikkat çekti. Doç. Dr. Avcı, "Ülkemizde, kadınlarda akciğer kanseri görülme durumu diğer kanserlere göre 4’üncü sıraya kadar yükseldi. Yani yüzde 10'ların bile altında olan görülme sıklığı yüzde 15-20'lere tırmandı" dedi.

Kadin 2024-04-18 10:56:48

Uzman isim üstüne basa basa uyardı! “Erken teşhis için endoskopi şart”

Endoskopi ve kolonoskopi gibi işlemlerin erken teşhis ve bazen de tedavi için kullanıldığına dikkati çeken Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut “Erken teşhis amaçlı endoskopi ve kolonoskopi yapılması önerilir. Kolonoskopi, kolon kanseri tanısında en güvenilir yöntemdir. Ayrıca polip ve benzeri kanser öncesi lezyonların saptanıp alınmasını sağlayarak hastaları kanserden korur. Kolon kanserinden korunmak için 45 yaşını aşmış herkese kolonoskopi önerilir” dedi.

Kadin 2024-04-16 15:55:32

Uzman isimden kanseri 'sessiz aşamada' tespit etmenin yolu! Hızla ilerleyebilir, on yıllar boyunca hareketsiz kalabilirler

Kanser kendini her zaman bariz belirtilerle ve açık belirtilerle belli etmez. Aslında pek çok kişiye yalnızca rutin tıbbi muayeneler veya diğer sağlık sorunlarına yönelik araştırmalar sırasında tanı konur. Bunun nedeni, hastalığın birçok formunun erken aşamalarda sessizce gizlenmesidir. Kanseri 'sessiz aşamada' tespit etmek iyileşme oranının da yükselmesini sağlıyor.

Haber 2024-04-05 11:17:31

Sayı arttı, alarm veriyor! 3 haftayı geçiyorsa dikkat 'Tehlikeli' diyerek uyardı 'Herkesin gözünden kaçıyor'

Uzun süren öksürüğün bazı hastalıkların belirtisi olabileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sami Öztürk “Öksürükler genelde normal enfeksiyonlarda 3 hafta kadar sürebilir. 3 haftayı geçen ve 8 haftaya ulaşan, hatta bu süreyi de aşan öksürükler tehlikeli kabul edilmeli ve detaylı incelenmelidir. 8 haftadan uzun süren öksürükler alerji, sinüzit, reflü, astım, KOAH, bronşektazi, tüberküloz, akciğer kanseri, kalp yetmezliği gibi birçok önemli hastalığın belirtisi olabilir” dedi.

Haber 2024-04-03 11:54:30

Diğer Haber Etiketleri

Meme kanseri belirtileri nelerdir? Meme kanseri nasıl anlaşılır?

Meme kanseri dünya genelinde kadınlar arasında en sık görülen kanser türlerinden biridir ve erken teşhis önemlidir. Her yıl binlerce kadının hayatını etkileyen bu hastalık, farkındalık oluşturmak ve erken teşhisin önemini vurgulamak için büyük bir çaba gerektirir. Kadınlar arasında farkındalık oluşturmak ve erken teşhisin önemini vurgulamak, bu mücadeleyi güçlendirmek ve daha fazla hayat kurtarmak için kritik öneme sahiptir.

Haber 28-03-24 15:00

Kanser hastası öğretmen öğrencilerinin sevgisiyle hayata tutunuyor

Bitlis'teki 8 Ağustos İlkokulu'nda görev yapan ve 6 yaşında trafik kazasında bir bacağını kaybeden lenfoma kanseri Uğur Taşkaya, yaşadığı zorluklara rağmen öğrencilerini geleceğe hazırlıyor.

Yurthaber 28-03-24 12:07

Sinsi ilerliyor, geç belirti veriyor! Uzman isim kadınları uyardı... İşte şüphe duymanızı gerektirecek 6 belirti

Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu kadınlarda hayati risk oluşturan jinekolojik sorunlarından birinin yumurtalık kanseri olduğunu hatırlattı. Geç belirti verdiği için tanının da geç koyulduğunu belirten Uzm. Dr. Açıkgözoğlu, “Erken teşhiste tedavide başarı şansı yüzde 80-90’larda. Bu şansı kullanabilmek için yıllık muayenelerin önemi büyük.” dedi, kadınlara şüphe duymalarını gerektirecek 6 belirtiyi sıraladı.

Kadin 27-03-24 09:58

Uzmanından kritik uyarı: Zamanında tedavi edilmezse vücuda yayılıp ölümle sonuçlanıyor! 'Vücutta çok sinsi ilerleyen bir hastalık'

Bazı hastalıklardan erken teşhis sayesinde kurtulmak mümkün. Dünyada yaygın olarak görülen ölümcül hastalıklarından biri olan kanser ilk evrelerde tespit edildiğinde iyileşme oranı daha yüksek oluyor. Üroloji Uzmanı Dr. İsrafil Ağaoğlu, "Prostat kanseri çok çok kötü bir kanser türüdür. Zamanında tedavi edilmezse, tespit edilmezse ve atlanırsa akciğer, beyin ve kemiklere sıçrayabilecek kanserdir. En nihayetinde ölümcül bir kanserdir" dedi. İşte konuya dair detaylar...

Haber 25-03-24 07:27

Akciğer kanseri nedir? Akciğer kanseri belirtileri nelerdir?

Akciğer kanseri, dünya genelinde en yaygın kanser türlerinden biridir. Her yıl milyonlarca insanı etkileyen bu hastalık, genellikle sigara içmek gibi zararlı alışkanlıklarla ilişkilendirilse de, bu sadece bir risk faktörüdür. Akciğer kanseri, zamanla oluşan genetik mutasyonlar, çevresel faktörler ve kişisel sağlık geçmişi gibi çeşitli etkenlerin karmaşık bir etkileşimi sonucunda ortaya çıkabilir.

Haber 23-03-24 10:52

Uzman isim uyardı: Gizli kanserin en yaygın 3 belirtisi! Biri bile varsa hastaneye koşun

Erkeklerde kadınlara oranla daha sık görülmekte olan böbrek kanserinin erken teşhisi için bazı önemli belirtiler paylaşıldı. Ülkemizde 2017 verilerine göre her 100.000 erkekten 7.2’sinde, hayatının bir döneminde böbrek kanseri teşhisi söz konusudur. Türkiye’de böbrek kanseri erkeklerdeki tüm kanserlerin %2.9’unu oluşturmaktadır.

Haber 23-03-24 07:38

Uzman isimden 'kalıcı oje' için önemli uyarı! 'Cilt kanserini tetikleyebilir'

Dermatoloji Bölümü'nden Uzm. Dr. Arzu Gökdemir Yanardağ, "kalıcı oje" işlemi sırasında cildin, UV ışınlarına maruz kaldığını ve sürekli olarak kalıcı oje yaptıran kişiler için bu durumun bir cilt kanseri tetikleyicisi olabileceğini belirtti.

Kadin 22-03-24 16:10

Fazla tüketimi kanser riskini yüzde 40 artırıyor! 70 bine yakın vaka incelendi

70 bine yakın vakanın incelendiği bir araştırmada bağırsak kanserine dair şaşırtan bir sonuç ortaya çıktı. Prof. Dr. Uğur Coşkun, ABD'de yapılan bu çalışmada, fazla miktarda kırmızı et tüketenlerde yüzde 30, yine aşırı miktarda salam, sosis gibi işlenmiş gıda tüketenlerde yüzde 40'tan daha fazla bağırsak kanseri riski tespit edildiğini söyledi.

Haber 16-03-24 13:55

Kadın vakalarda artış yaşanıyor! 'Dünyada ölümlerin en büyük nedeni' O alışkanlık hastalığı tetikliyor

Kadınlarda son dönemde akciğer kanseri vakalarında ciddi artış yaşandığı ve bunun da en büyük nedeninin kadınlarda artan sigara alışkanlığı olduğu belirtildi. Öte yandan dünyadaki kanser ölümlerinin en büyük nedenlerinden birinin de akciğer kanserinden kaynaklandığının altı çizildi.

Kadin 16-03-24 10:14

KOAH hastası önce kanseri sonra veremi yendi

Kanser tedavisi görürken verem hastalığı tespit edilen ve 3 ay ömür biçilen 72 yaşındaki Karslı KOAH hastası Burhanettin Tatar, Erzurum Şehir Hastanesinde yapılan ameliyat ve 1 aylık yoğun bakım tedavisiyle hayata tutundu.

Yurthaber 06-03-24 11:58

İhtiyaç fazlası tüketildiğinde kanser riskini artırıyor! DSÖ'ye göre en fazla 2. ölüm nedeni... Erkeklerde daha sık görülüyor

DSÖ'ye göre kalp ve damar hastalıklarından sonra en fazla ölüm nedeni kolon kanseridir. Türkiye’de 2022 verilerine göre yılda 22 bin kişiye kolon kanseri tanısı konulmaktadır bunların yaklaşık 12 bini vefat etmektedir. Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Dr. Mehmet Güzel, kırmızı etli ürünlerden uzak durulması gerektiğini belirterek ihtiyaç fazlası tüketimin kalın bağırsak kanseri riskini arttırdığını söyledi.

Haber 26-02-24 12:19

Yemek yerken fark edebileceğiniz 3 kanser belirtisi! Üç hafta boyunca devam ediyorsa sonucu ciddi olabilir

Araştırmalar bize 200'den fazla farklı kanser türü olduğunu ancak bazılarının diğerlerinden daha belirgin belirtileri olduğunu söylüyor. Kanseri gerçekten ciddileşmeden erken yakalamanın yolları var ve hatta bazı belirtiler yemek yerken bile fark edilebilir.

Kadin 24-02-24 07:33

Türk erkekleri dünya birincisi! Ölüm hızı sıralamasında Türkiye 4’üncü sırada... Bu belirtiler varsa vakit kaybetmeyin

Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Güven Olgaç, Türk erkeklerinin akciğer kanseri görülme sıklığında dünya birincisi olduğunu söyledi.

Haber 23-02-24 09:58

Dünyada en az izle yapılan rahim kanseri cerrahisi ilk kez Diyarbakır’da yapıldı

Diyarbakır’da görev yapan jinekolojik onkoloji doktorları Behzat Can ve Sedat Akgöl, ekibiyle dünyada en az izle yapılan rahim kanseri cerrahisini ilk kez uygulayıp tıp literatürüne ekledi.

Yurthaber 21-02-24 14:42

Yeni araştırma: Haftada 2 kez tüketmek yetiyor! Kolon ve makat kanseri riskini yüzde 35 düşürüyor! Değerini bilen çok az

Yurt dışında yapılan son araştırma sonuçlarına göre haftada 1 bakliyat tüketildiğinde kalın bağırsak (kolon) ve makat kanseri olma riski yüzde 26 azalıyor. Haftada 2 kez tüketildiğinde ise bu oran yüzde 35’e çıkıyor.

Haber 20-02-24 13:59

Dünyada bir ilk! Cilt kanseri için çığır açacak tedavi yöntemi onaylandı: Hasta başı 515 bin dolar

Tüm dünyayı heyecanlandıran haber ABD'den geldi. Cilt kanseri için bu zamana kadar atılmamış derecede önemli bir adım atıldı. Üstelik bu adım tarihe de geçebilir. Klinik bir araştırmaya göre TIL yöntemi tedavisi, tedavi seçeneği tükenen hastalarda başarılı sonuç gösterdi. Tedavinin uygulandığı hastalardan neredeyse üçte birinde tümörler küçüldü. İşte detaylar...

Haber 19-02-24 09:48

4 gün önce kan kanseri teşhisi konulan Serik Belediyespor'un futbolcusu Mümin Talip Pazarlı hayatını kaybetti...

TFF 2. Lig ekiplerinden Serik Belediyespor forması giyen Mümin Talip Pazarlı’nın hayatını kaybettiği açıklandı. Bu haber sonrası Türk futbolu derin bir üzüntü yaşadı.

Spor 18-02-24 16:49

Valilik akciğer kanseri vatandaşı otele yerleştirmişti 'Ambulans çağırıyordum, rahatsız oldular herhalde, kapının önüne attılar' Valilik harekete geçti

Eskişehir’de valilik tarafından yerleştirildiği otelden kişisel bakımının yapılamadığı gerekçesiyle çıkartıldığı için hastanelerin acil servislerinde sabahlayan akciğer kanseri vatandaş, yetkililerden yardım istedi. Valilik bu konuyla ilgili harekete geçti ve açıklama geldi.

Haber 15-02-24 12:29

Valiliğin yerleştirdiği otelden çıkartılan akciğer kanseri vatandaş evsiz kaldı

Eskişehir’de valilik tarafından yerleştirildiği otelden kişisel bakımının yapılamadığı gerekçesi ile çıkartıldığı için hastanelerin acil servislerinde sabahlayan akciğer kanseri vatandaş, yetkililerden yardım istedi.

Yurthaber 15-02-24 10:39

Poonam Pandey'in öldüğü açıklanmıştı! Bir gün sonra 'dirildi' gündeme bomba gibi düştü

Hindistan'ın en ünlü oyuncularından biri olan Poonam Pandey'in rahim ağzı kanseri nedeniyle hayatını yitirdiği açıklandı. Ölümüyle hayranlarını yasa boğan Pandey meğer ölmemiş... Poonam Pandey 'dirilince' sosyal medyayı salladı.

Magazin 04-02-24 15:27

Aman dikkat! Kanseri işaret eden 3 önemli belirtiyi uzman isim paylaştı

Kanser, tek bir hücreden başlayarak, vücutta bazı anormal hücrelerin kontrolsüz olarak çoğalması ve diğer dokuları istila etmelerine verilen addır. Kanser tek tip bir hastalık olmayıp, yüzden fazla türü vardır. İç Hastalıkları ve Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Veysel Haksöyler, ağrı, kanama ve şişliğin kanseri erken teşhis etmede önemli belirtiler olduğunu söyledi.

Haber 03-02-24 11:25

'Dünyada en sık görülen kanser türü' diyerek açıkladı 'Erken teşhis edilebilir! Yeter ki şüpheli bir durum olduğunun farkına varılsın'

Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Dr. Yunus Özcan, deri kanserinin dünyada en sık görülen kanser türü olduğunu belirterek “Çoğu deri kanseri, deneyimli bir cilt doktoru tarafından kolayca tanınabilir” dedi.

Haber 01-02-24 16:57

İstanbul'daki iki köprü rahim ağzı kanseri farkındalığı için ışıklandırıldı

Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim köprüleri, rahim ağzı kanserine dikkati çekmek amacıyla yeşil renkte aydınlatıldı.

Yurthaber 31-01-24 07:43

Araştırma sonucu ortaya çıktı! Rahim ağzı kanseri 30-40 yaşlarındaki kadınlarda artıyor

Rahim ağzı kanseri ve HPV virüsü özellikle genç kadınları tehdit ediyor. Sinsice ilerleyen rahim ağzı kanseri HPV virüsü ile ortaya çıkıyor. Ancak HPV virüsü alan her kişi rahim ağzı kanseri olmuyor. Yapılan yeni araştırmaya göre HPV aşısı olan 20'li yaşların başındaki kadınlar arasında rahim ağzı kanseri görülme sıklığı 2012'den 2019'a %65 oranında düşerken 30'lu ve 40'lı yaşlarındaki kadınlarda bu oranın arttığı ortaya çıktı.

Haber 22-01-24 09:35

Yanağından ceviz büyüklüğünde tümör alınan kadın ölümden döndü! Göğsünden doku alınarak yeni bir yanak yapıldı

Kazakistan'da yaşayan 61 yaşındaki Aıganym Yeleuova, 1 yıl önce ağız kanseri olduğunu öğrendi. Ülkesinde ameliyat olan ancak hastalığı nüks eden Yeleuova, tedavi için Türkiye'ye geldi. Konuşma, yeme ve içme gibi hayati fonksiyonlarını kaybetmek üzere olan hastanın ağız tabanından sol çenesine yayılan ceviz büyüklüğündeki tümör 3 saatlik operasyonla alındı. Yeleuova'ya göğsünden doku alınarak yeni bir yanak yapıldı. Pipetle beslenen yavaş yavaş konuşabilen hasta ölümden döndü.

Haber 20-01-24 14:23

Şarkıcı Şimal'in kanseri yendikten sonra beyninde tümör tespit edilmişti... 8 saat süren beyin ameliyatının ardından ilk fotoğraf geldi

2 yıl önce meme kanserine yakalanan ve uzun bir tedavi sürecinden sonra sağlığına kavuşan 37 yaşındaki şarkıcı Şimal'den geçtiğimiz günlerde kötü haber gelmişti. Beyninde tümör olduğu tespit edilen şarkıcı dün sabah ameliyata alınmıştı. Ameliyatı başarılı geçen ünlü isimden geçirdiği operasyon sonrası ilk fotoğraf geldi.

Magazin 19-01-24 15:35

Kanseri yendikten sonra beyninde tümör tespit edilmişti... Şarkıcı Şimal ameliyata girdi

2 yıl önce meme kanserine yakalanan ve uzun bir tedavi sürecinden sonra sağlığına kavuşan 37 yaşındaki şarkıcı Şimal'den geçtiğimiz günlerde kötü haber gelmişti. Beyninde tümör olduğu tespit edilen şarkıcı bu sabah ameliyata alındı.

Magazin 17-01-24 15:45

Kanseri yenen ünlü şarkıcı Şimal'den üzen haber geldi! Şarkıcı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sevenlerini üzdü

Ucuz Roman, Ferman ve Ağla Ağla gibi şarkılarıyla bilinen ünlü şarkıcı Şimal, sık sık geçirdiği rahatsızlıklardan dolayı gündeme geliyor. Meme kanserini yenen şarkıcıdan üzen haber geldi. Ünlü şarkıcı sosyal medya hesabından beyin tümörü olduğunu duyurdu.

Magazin 09-01-24 18:22

Kanseri geçirdiler, otizmli çocukları iyileştirdiler körlerin bile gözlerini açtılar! Feyza Altun maskelerini düşürdü

Son dönemde toplumsal konularda açtığı davalar ve yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen Avukat Feyza Altun şimdi de Barış Muslu'yu hedef aldı. 'Yaşam koçu şarlatanlarına savaş açtım' diyen Altun bugün Kanal D ekranlarında yayınlanan 'Neler Oluyor Hayatta' programına konuk oldu. Altun açıklamalarıyla yine gündemi değiştirdi.

Magazin 09-01-24 12:39

SGK'ya sahte kanser ilacı satıldı iddiası! Ağırel duyurdu: Tüm dünyaya bu bilgi geçildi

Gazeteci Murat Ağırel katıldığı canlı yayında SGK'ya satılan bir kan kanseri ilacınıın sahte olduğunu ve bunun bilgisinin tüm dünyaya geçildiğini duyurdu. Süreci anlatan Ağırel kanser ilacını satan ecza deposunun ve sahibinin de adını verdi.

Haber 04-01-24 11:12

Kendisi kadar kabuğu da faydalı! Çöpe atmadan önce bir kez daha düşünün! Kanseri engelliyor, kalp sağlığnını koruyor

Ceviz ağacından elde edilen tek tohumlu sert ve yuvarlak meyveler olarak tüketilen ceviz, insan sağlığına sayısız fayda sunuyor. Ceviz faydalarının en başında, yapısının beyine benzemesinden dolayı beyin sağlığı bulunuyor. Ceviz hakkında çok da bilinmeyen bir gerçekte kabuğunun da kendisi kadar faydalı olduğu. Bu yüzden ceviz kabuklarını çöpe atmadan önce bir kez daha düşünün...

Kadin 14-12-23 13:56

Kadınların korkulu rüyası: Meme kanseri! Bilim insanları riski azaltmanın yolunu keşfetti

Kadınların korkulu rüyası olan meme kanseri her 8 kadından 1’inde görülüyor. Erken teşhis ve doğru tedavi sayesinde tamamen iyileştirilebilen meme kanseriyle ilgili İngiltere'deki bilim insanları çok önemli bir çalışmaya imza attı. Araştırmacıların çalışması sonucu meme kanseri riskini yüzde 10 oranında azaltan bir keşif yapıldı.

Haber 12-12-23 11:25

Ege Üniversitesinde borik asidin akciğer kanseri tedavisine yönelik etkisi araştırılacak

Ege Üniversitesinde (EÜ) akciğer kanseri tipleri içerisinde en fazla görülen tür olan "küçük hücreli dışı akciğer kanseri"ne karşı borik asit molekülünün iyileştirici etkileri incelenecek.

Yurthaber 11-12-23 10:47

'Cinsel organımı çıkardım ve...' Yoğun bakımdaki kanser hastasına iğrenç cinsel saldırıda yeni gelişme! 'Sıkıntılı bir ruh hali içerisindeydim'

İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören 4'üncü evre akciğer kanseri hastası N.C. (63) adlı kadına, cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla tutuklanan hemşire E.K. (29), 40,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında, "Psikolojik ve ailevi sıkıntılarım vardı. Evliyim, olay sırasında herhangi bir cinsel açlığım söz konusu değildi. Sadece sıkıntılı bir ruh haliyle hareket ettim ve bazen ne yaptığımı hatırlamıyorum" dedi.

Haber 01-12-23 10:10

Güneş lekelerine iyi gelen yöntemler: Güneş lekelerine ne iyi gelir?

Güneşin etkileriyle birlikte cildimiz zamanla çeşitli zararlarla karşılaşabilir. Ultraviyole (UV) ışınları, güneşin cilde zarar veren başlıca faktörlerdir. Bu zararlar, cilt kanseri, erken yaşlanma belirtileri ve pigmentasyon problemleri gibi çeşitli sorunlara neden olabilir. UV ışınları cildin üst tabakasına derinlemesine nüfuz ederek DNA'ya zarar verebilir. Bu cilt hücrelerinin anormal büyümesine ve hastalıkların gelişimine yol açabilir.

Haber 30-11-23 22:17

Kemik iliği kanseri nedir? İlik kanseri nasıl teşhis edilir?

Kanser vücut hücrelerinin kontrolsüz bir şekilde çoğalması sonucu oluşan ciddi bir sağlık sorunudur. Kemik iliği kanseri de özellikle kemik iliğindeki plazma hücrelerinin anormal büyümesiyle karakterize edilen bir kanser türüdür. Bu hastalık kemiklerin güçsüzleşmesine, kırılmalara ve genel sağlık durumunun bozulmasına neden olabilir.

Haber 22-11-23 00:21

Yumurtalık (over) kanseri nasıl anlaşılır? Yumurtalık kanseri ne zaman belirti verir?

Yumurtalıklar kadın üreme sisteminin önemli bir parçasını oluşturan iki küçük organdır. Bu organlar yumurta hücrelerini üretir ve kadın vücudundaki hormonal dengenin sağlanmasına katkıda bulunur. Ne yazık ki yumurtalıkların da içinde bulunduğu sistem, kadınlarda karşılaşılan bir sağlık sorunuyla karşı karşıya bırakabilir: yumurtalık kanseri. Peki, yumurtalık kanseri nedir ve nasıl anlaşılır?

Haber 21-11-23 23:43

Karaciğer kanseri belirtileri: Karaciğer kanseri olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Kanser dünya genelinde ciddi bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkıyor ve farklı organlarda ortaya çıkabilir. Bu hastalığın bir türü olan karaciğer kanseri özellikle endişe verici bir durum oluşturuyor. Karaciğer vücudumuzdaki birçok önemli işlevi yerine getiren hayati bir organdır. Ancak genetik faktörler, viral enfeksiyonlar, alkol tüketimi ve karaciğer sirozu gibi çeşitli etkenler karaciğer kanserinin gelişimine katkıda bulunabilir.

Haber 21-11-23 22:51

Tiroid kanseri kan tahlilinde çıkar mı? Tiroid kanseri belirtileri nelerdir?

Tiroid kanseri, tiroid bezinde başlayan ve genellikle yavaş büyüyen bir kanser türüdür. Tiroid bezinin vücudun metabolizmasını düzenleyen önemli hormonları üretme görevi vardır. Ancak tiroid hücrelerinde meydana gelen genetik değişiklikler veya diğer faktörler sonucunda kontrolsüz bir şekilde çoğalan hücreler tiroid kanserine neden olabilir. Tiroid kanseri genellikle erken evrelerde teşhis edilebilir ve başarıyla tedavi edilebilir.

Haber 21-11-23 22:43

Kan kanseri (Lösemi) belirtileri nelerdir? Lösemi olduğunu nasıl anlarız?

Kanser, insanlığın en büyük sağlık sorunlarından biridir ve dünya genelinde milyonlarca insanın hayatını etkileyen bir hastalıktır. Hücrelerin kontrolsüz bir şekilde çoğalmasıyla karakterize edilen kanser, vücuttaki normal hücrelerin sağlıklı dokulara zarar vermesine neden olabilir. Günümüzde kanser hala birçok bilinmezle çevrili bir sorun olup araştırmacıları, doktorları ve bilim insanlarını etkileyen bir alan olarak ön plana çıkar.

Haber 21-11-23 22:33

Cilt (Deri) kanseri nedir? Cilt kanseri olduğumu nasıl anlarım?

Cilt kanseri günümüzde giderek artan bir sağlık sorunu haline gelmiştir. Cilt kanseri genellikle güneşin zararlı UV ışınlarına maruz kalma ile ilişkilidir. Cilt kanseri cilt hücrelerinin kontrolsüz bir şekilde büyümesi sonucu ortaya çıkan bir tümörle karakterizedir. Güneş ışınlarına maruz kalma, yanıklar, güneşe uzun süreli maruz kalma gibi faktörler cilt kanseri riskini artırabilir.

Haber 16-11-23 00:07

Akciğer kanserinin en sinsi 9 belirtisi: Akciğer kanseri evreleri nasıl anlaşılır?

Akciğer kanseri dünya genelinde en sık görülen kanser türlerinden biridir ve genellikle ölümcül bir seyir izler. Gelişmiş ülkelerde özellikle sigara içme alışkanlığıyla doğrudan ilişkilendirilen bu hastalık sağlık alanında önemli bir sorun teşkil etmektedir. Akciğer kanseri, akciğerlerdeki hücrelerin kontrolsüz büyümesi ve çoğalması sonucunda ortaya çıkan bir tümördür. Hem aktif sigara içicileri hem de pasif içiciler bu risk altındadır bu da hastalığın yaygınlığını artırır.

Haber 16-11-23 00:00

'Çok sinsi ve agresif...' Dünyada 100 binde 3 oranda görülen kansere yakalandı! Bir dizi ameliyatla sağlığına kavuştu 'Rastlantısal olarak tespit edilebiliyor'

Adana'da çiftçi Kemal Yaprak dünyada 100 bin kişinin sadece 3'ünde görülen safra kesesi kanserine yakalandı. Klinik bulgusuz ortaya çıkan safra kesesi kanseri olan Yaprak, bir dizi ameliyatla sağlığına kavuştu. Doç. Dr. Gökhan Sarıtaş, "Bu hastamızda, taş nedeniyle safra kesesi alındıktan sonra patolojik incelemesinde tesadüfen saptanıyor. Karaciğeri kısmi olarak alıp, lenf bezlerini de tümörden temizlediğimiz ameliyatla hastamız sağlığına kavuştu" dedi.

Haber 04-11-23 13:07

Lösemi nedir, belirtileri neler? Lösemi hastalığı bulaşıcı mı, tedavisi var mı?

Bir tür kanser hastalığı olan lösemi, kan kanseri olarak da biliniyor. Lösemi (kan kanseri), 4 farklı kan kanseri tipi için kullanılan genel bir kavramdır. Bu dört tipte ortak olan şey, kemik iliğindeki bir hücrenin başlangıç noktaları olmasıdır. MasterChef All Star'ın yeni bölümünde lösemi hastalığına farkındalık oluşturmak için daha önceden lösemi hastalığına yakalanıp atlatmış olan kişiler katıldı. Peki, Lösemi nedir, belirtileri neler? Lösemi hastalığı bulaşıcı mı, tedavisi nedir?

Haber 03-11-23 23:56

Sağlıklı ve uzun yaşamın sırrı! Japon beslenme uzmanı açıkladı, bunları asla tüketmeyin

Beslenmenin sağlık ve yaşam üzerindeki etkisine değinen uzmanlar bazı yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini vurguluyor. 87 yaşındaki Japon beslenme uzmanı kanseri atlatan annesinin ve 99 yaşındaki teyzesinin yaşına dikkat çekerek asla tüketilmemesi gereken yiyecekleri açıkladı. İşte, uzun yaşamın sırrı...

Haber 01-11-23 09:52