Gokhan Kurak Haberleri

Bayburt’ta kar yüzünü yeniden gösterdi

Kurak geçen günlerin ardından Bayburt’ta yeniden kar yağışı etkili oldu.

Yurthaber 2024-02-23 10:40:24

Meriç Nehri’nde kuraklık alarmı: Su seviyesi son 1 yılda 4 kat azaldı

Edirne’nin önemli su kaynaklarından birisi olan Meriç Nehri’nin su seviyesi bir önceki yıla oranla 4 kat azaldı.Yaz yağışlarının yetersiz olmasından dolayı debisi oldukça düşen Meriç ve Tunca Nehirlerinde son yılların en kurak dönemi yaşanıyor.

Yurthaber 2024-01-31 13:31:21

İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan barajlar yükselişte

Kurak bir dönemin ardından son yağışlarla megakentin su ihtiyacını karşılayan Kazandere ve Papuçdere barajları yükselişe geçti. Aylar önce o barajlarda hayvanlar otluyordu.

Yurthaber 2024-01-05 09:41:13

İstanbul barajlarındaki doluluk oranında sevindiren gelişme! İSKİ paylaştı: Yüzde 98’i dolan baraj bile var…

İstanbul’da kurak geçen yaz ayları sonrası nihayet beklenen yağışlar geldi. Aralıklarla yağan yağmurların ardından da İstanbul'un barajların doluluk oranına ilişkin sevindirici gelişmeler yaşandı. İSKİ'nin açıkladığı son verilerde barajların doluluk oranını yüzde 50'yi geçti. En yüksek doluluk oranı yüzde 98,3 ile Istrancalar Barajı oldu. İşte İstanbul'un barajlarında son durum...

Haber 2023-12-20 13:36:26

İstanbul’da barajlardaki su seviyesi yüzde 20’nin altına düştü: Alibey Barajı’ndaki suyun rengi değişti

Kurak günler geçiren mega kent İstanbul’da, barajlardaki su oranı gittikçe düşüyor.

Yurthaber 26-10-23 10:08

Kurak hava safranı da vurdu: Bu yıl kilosu 250 bin lirayı görecek

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 3 bin 500 yıllık geçmişe sahip, Bizans döneminde Batı Anadolu'da ticareti yapılan, Osmanlı döneminde de önemini koruyan ve "dünyanın en pahalı baharatı" olarak adlandırılan safran bitkisi, mevsimin kurak geçmesi nedeniyle çiçek açmadı. Kilogram fiyatının ise bu yıl 250 bin lirayı bulması bekleniyor.

Finans 14-10-23 15:28

İstanbul barajlarında doluluk oranı yüzde 22.99'a geriledi! Ekrem İmamoğlu'ndan çağrı: Su tüketimi ne yazık ki rekor düzeyde

Yurt genelinde yaşanan kuraklık İstanbul'daki barajlardaki su seviyesini kritik oranlara düşürdü. Mega kente su sağlayan barajların doluluk oranı yüzde 22.99'a kadar gerilerken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu vatandaşlara çağrıda bulundu. Meteoroloji'nin kuraklık haritasını paylaşan İmamoğlu, "Bu bir tasarruf ve israfa son verme çağrısıdır. İstanbul en kurak dönemlerinden birini yaşarken su tüketimi de ne yazık ki rekor düzeyde" ifadelerini kullandı.

Haber 26-09-23 21:26

Sıcak hava gidiyor, soğuk ve yağışlı hava geliyor! Tarih verildi: 'Bu kış çok soğuk geçeçek'

Türkiye, bu yazı kurak ve yağışsız geçirdi. Birçok ilde sıcaklık rekorları kırılırken barajlar da alarm vermeye başladı. Özellikle İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki barajlarda doluluk yüzde 5'in altına geriledi. İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, kuraklığın eylül ayı ile son bulacağını belirterek "Ekim ayının başlarından itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı bir sistem bekliyorum" dedi.

Haber 21-09-23 14:58

İstanbul barajlardaki su oranı giderek düşmeye devam ediyor

Kurak zamanlar geçiren mega kent İstanbul’da barajlardaki doluluk oranı giderek azalmaya devam ediyor.

Yurthaber 18-09-23 10:51

Meteoroloji'nin raporunda El Nino kabusu... Türkiye'nin neredeyse tamamı 'acil durum'a geçti: Son 33 yılın...

Dünyayı etkisi altına alan El Nino hava olayı, Türkiye'de de ekstrem hava koşullarının oluşmasına yol açıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan 2023 Yılı Ağustos Ayı Alansal Yağış Raporu'na göre, Türkiye genelindeki yağışlar yüzde 57 azaldı. Raporda, Marmara ve Karadeniz'in neredeyse tamamı, diğer bölgelerin de büyük kısmında 'şiddetli kurak (acil durum)' ifadesi dikkatleri çekti. Raporda en çok ve en az yağış alan iller de açıklandı. İşte bütün detaylar!

Haber 14-09-23 10:30

Sıcak hava etkisini artırdı! İstanbul'da tüm zamanların rekoru geldi

Avrupa ve Türkiye'de etkisini artıran ve gündelik hayatı etkileyen sıcaklar su tüketimini de artırdı. İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, İstanbul'da dün tüm zamanların en yüksek su tüketiminin yapıldığını açıkladı. Kurak bir dönemden geçildiğini vurgulayan Başa tasarruf çağrısında bulundu.

Haber 15-07-23 16:23

Selin Yeninci bikinili pozunu paylaştı! Çok doğalsın

Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Film Akademisi tarafından Brüksel’de düzenlenen Lux Seyirci Ödül Töreni‘nde oynadığı film Kurak Günler ödül alan Selin Yeninci işten kalan zamanlarını tatil yaparak geçiriyor. Başarılı oyuncu bu anlardan yaptığı pozlarla beğeni topladı.

Magazin 29-06-23 11:10

Balıkesir'deki Çaygören Barajı'nın seviyesi bahar yağışlarıyla yüzde 80'e yükseldi

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde kış mevsiminin kurak geçmesi nedeniyle seviyesi iyice azalan Çaygören Barajı'nda, bölgenin nisan ayından bu yana bol yağış almasından dolayı yüzde 80 doluluğa ulaşıldı.

Yurthaber 14-06-23 14:02

Prömiyerini Cannes’ta yapmıştı! Vizyonda gişe rekorları kırmıştı... Şimdi yeniden görücüye çıkıyor

Yönetmenliğini ve senaristliğini Emin Alper’in üstlendiği Kurak Günler filmi vizyondaki ve uluslararası festivallerdeki başarısının ardından bu kez de Netflix’te görücüye çıkacak. Başrollerinde Selahattin Paşalı ve Ekin Koç’un yer aldığı film 19 Mayıs’ta Netflix’te izleyicisiyle buluşacak.

Trend 25-04-23 15:49

Kuraklık alarmı veren Kazdağları’ndan sevindiren görüntü

Kazdağları’nda son yıllarda yaşanan en kurak kış aylarının ardından kuruma noktasına gelen Han Dere Şelalesi, bahar yağmurları ile birlikte tekrar yüksek su debisine ulaştı.

Yurthaber 07-04-23 10:22

Osmaniye’de, Nisan yağmurları çiftçiye can suyu oldu

Kışın kurak geçmesinin ardından Nisan ayının yağmurlarla başlaması Osmaniye’de çiftçilere can suyu oldu, yüzlerini güldürdü.

Yurthaber 07-04-23 10:15

Eriyen kar suları ve yağmur Doğu’daki nehirlerin debisini yükseltti

Doğu Anadolu Bölgesinde kış mevsiminin kurak geçmesi ve yeterli yağışın olmaması nedeniyle debisi düşen nehirlerde, baharla birlikte karların erimeye başlaması ile su seviyesi, yeniden yükselmeye başladı. Karların erimesiyle Erzincan’daki barajlarda doluluk oranı arttı.

Yurthaber 06-04-23 11:21

Yağışlar Edirne ve Tekirdağ'daki barajlara 33 milyon 930 bin metreküp su sağladı

Son yılların en kurak döneminin yaşandığı Edirne ve Tekirdağ'daki barajların su seviyesi artarken Kırklareli'ndeki barajların su seviyesi düştü. - Trakya'daki 1 milyar 115 milyon 740 bin metreküp depolama hacmine sahip 14 barajın su miktarı 596 milyon 209 bin olarak ölçüldü

Yurthaber 05-04-23 15:22

SİYAD 55. Türk Sineması Ödülleri sahiplerini buldu! Selahattin Paşalı ve Farah Zeynep Abdullah'a en iyi oyuncu ödülleri

Sinema Yazarları Derneği'nin düzenlediği, 'SİYAD 55. Türk Sineması Ödülleri' törenle sahiplerini buldu. En İyi Film Ödülü'nü Emin Alper'in yazıp yönettiği 'Kurak Günler' kazandı. Selahattin Paşalı, Kurak Günler'deki başarılı oyunculuğuyla 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü, Bergen'deki performansıyla Farah Zeynep Abdullah 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü kazandı.

Magazin 05-04-23 02:37

Denizli’ye Mart sonunda kar sürprizi

Denizli’de Mart ayının son günlerinde aniden başlayan kar yağışı şaşırttı. Kurak geçen kışın ardından yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, bölgeyi beyaza bürümeye başladı.

Yurthaber 29-03-23 07:59

Son dakika: 'Birçok kişi hasta olacak' deyip duyurdular! İstanbullular dikkat... Hava durumu çok değişecek

Son dakika haberi... Kurak geçen kış sebebiyle hava durumunun nasıl olacağı merak ediliyor. Mart ayının sonlarına gelinen şu günlerde yapılan uyarıda, İstanbul'a sert soğuk havanın geleceği bildirildi. Ayrıca, birçok kişinin hasta olabileceğine yönelik de açıklama yapıldı.

Haber 26-03-23 20:17

Bursa’da 3 günlük yağış sevindirdi

Son yılların en kurak kışını yaşayan Bursa’da, hafta sonu etkili olan yağmur Bursalıları sevindirdi.

Yurthaber 20-03-23 11:43

İki fotoğraf arasında bir yıl var... Yer: Muğla! Dünyada bir ilk olma özelliği taşıyordu

Tüm yurtta yağışların az olması nedeniyle kuraklık tehdidi baş gösterirken çeşitli bölgelerden gelen fotoğraflar da kuraklığın boyutunu gözler önüne sermeye devam ediyor. Özellikle oldukça fazla yağış alan bir yer olarak bilinen Muğla da Ege'nin en kurak illeri arasında ilk sıraya geldi. Son yılların en kurak kış aylarını yaşayan kentte, aynı yerde bir yıl önce ve bir yıl sonra çekilen fotoğraf karesi şoke etti.

Haber 13-03-23 15:05

O il beyaza büründü! ‘Mevsim kurak gidiyordu su bulamıyorduk’ dedi… Güne kar yağışıyla uyandılar işe ve okula kar altında gittiler

Yozgat'ta sabah başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı kenti beyaza bürürken çiçek açan meyve ağaçları da kar altında kaldı. Kar yağmasından memnun olduklarını belirten vatandaşlar "Kar yağması iyi oldu, mevsim kurak gidiyordu, su bulamıyorduk." ifadelerini kullandı. Sabah güne kar yağışıyla başlayan vatandaşlar işlerine ve okullarına da kar yağışı altında gittiler. Kentte kar ve sağanak yağışın hafta boyunca etkili olması bekleniyor.

Haber 13-03-23 10:01

Afyonkarahisar'daki barajlarda su seviyesi kuraklığın etkisiyle büyük oranda düştü

Sonbahar ve kış mevsimlerini kurak geçiren Afyonkarahisar'da baraj ve göletlerin önemli bölümünde su seviyesi geçen yıla göre büyük oranda düştü.

Yurthaber 07-03-23 14:10

Yer: İzmir... Şaşkına çeviren görüntü! Suların azalmasıyla gün yüzüne çıktı

Sonbahar ve kış mevsimlerini kurak geçiren Ege Bölgesi'nde barajların önemli bölümünde su seviyesi geçen yıla göre büyük oranda düşerken, kentin en önemli su sağlayıcılarından Tahtalı Barajı'nda ise geçen yılın mart ayına göre doluluk yüzde 69'dan yüzde 40'a geriledi. Suyun azalması nedeniyle bölgedeki bazı kalıntılar da gün yüzüne çıktı. Suların azalmasıyla ortaya çıkan eski cami ise büyük dikkat çekti.

Haber 05-03-23 16:14

İzmir'deki bu görüntü dehşete düşürdü! 10 günlük süre kaldı: Yağmur yok, çiftçi endişeli! Çimen boyutunda kaldılar…

Mevsim itibarıyla ekili alanlarında ağırlıklı olarak tahıl bulunan İzmir'de, kuraklık nedeniyle verim kaybı endişesi yaşanıyor. Sonbaharda yağış azlığı nedeniyle tahıl ekimini erteleyen çiftçi, kış aylarının da kurak geçmesi nedeniyle rekoltenin yüzde 30-40 düşeceğini tahmin ediyor. Yetkililer ise konuya ilişkin, “Eğer bu şekilde yağmur yağmazsa, sulama imkanı olan çiftçilerimiz arazisini sularsa bir nebze kurtarabilir ama sulanamayan arazilerde ürün alamazlar" yorumunda bulunuyor.

Finans 04-03-23 12:02

Son dakika: Hava durumu nasıl olacak? Beklenen yağışlar ne zaman gelecek? 'Berbat bir kış sezonu geçiriyoruz' deyip duyurdular

Son dakika haberi... Küresel ısınmanın etkisiyle Türkiye oldukça kurak bir kış mevsimi geçiriyor. Herkes, beklenen yağmur ve kar yağışının ne zaman başlayacağını merak ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava tahmin raporunu paylaştı. Öte yandan İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı da alarm veriyor. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

Haber 18-02-23 20:25

Aydın’da kara kış etkisini gösterdi

Türkiye’nin en ılıman şehirleri arasında yer alan ve son yılların en kurak kış mevsiminin yaşandığı Aydın’da beklenen yağışlar karlı geldi.

Yurthaber 06-02-23 11:35

Bugün başladı, yarın şiddetlenecek! İstanbul'da kar yağışında son durum: Bazı ilçeler beyaza büründü, Vali Yerlikaya uyardı

Kurak geçen kış mevsimi yerini sonunda yağışlı havalara bıraktı. İstanbul'un özellikle yüksek kesimlerinde beklenen kar yağışı etkili oldu. Olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı İDO seferleri iptal edildi. Pendik, Çekmeköy ve Beykoz'da da kar yağışı etkisini artırdı. İstanbul Valiliği, Meteoroloji ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan peş peşe uyarılar geldi. Vali Yerlikaya, yaptığı açıklamada saat vererek "Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım" açıklamasında bulundu.

Haber 05-02-23 09:25
kar

SON DAKİKA | Hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji uzmanından sağanak yağış ve kar uyarısı geldi... 'Sabah sıkı giyinin...'

Son dakika: 'Hava durumu nasıl olacak?' sorusu vatandaşlar arasında her gün sorulmaya devam ediyor. Kurak geçen kış mevsiminde 'Kar yağışı olacak mı? Yağmur ne zaman yağacak?' gibi sorular uzman isimlere yöneltiliyor. Son olarak sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, "İstanbul ve Marmara bölgesinde hava her geçen saat daha da soğuyacak. Özellikle sabahleyin sıkı giyinmelisiniz." ifadelerini kullandı ve sağanak yağış için tarih verdi.

Haber 25-01-23 08:02

Son dakika | Yağışsız havalar endişe yaratmıştı! Bakan Kirişci'den kuraklık tehlikesine ilişkin açıklama: Gerekirse...

Son dakika haberi: Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Kurak bir kış geçiriyoruz. Yağışlar çok yetersiz. Şu an için bir kriz söz konusu değil. Gerekirse depolarımızı kullanırız" dedi.

Haber 24-01-23 12:15

Bu hafta başlıyor! İstanbul'u beyazlatacak kar diyerek tarih verdi: Hasret kalmıştık, kavuşuyoruz

Kurak geçen günler endişeye yol açarken beklenen müjdeler peş peşe geldi. Bu hafta karla karışık yağmur geliyor. Yağmur için perşembe, "İstanbul dahil birçok şehri beyazlatacak kar" için ise şubat ayı işaret ediliyor. Ancak lapa lapa kar yağışı için uzmanlar temkinli konuşmaya devam ediyor. İstanbul'da kar yağışının görülebileceği noktalar da açıklandı. İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava durumu nasıl olacak? İşte hava durumu verileri ve kar yağışıyla ilgili son detaylar...

Haber 24-01-23 11:50

İstanbul'a ne zaman kar yağacak? 2023 İstanbul'a kar yağacak mı? Yağış bekleniyor!

'İstanbul'a ne zaman kar yağacak?' sorusu İstanbul sakinlerinin gündeminde yer almaya devam ediyor. Yılbaşında kar bekleyenler hüsrana uğradı. Ülkemizde kış, önceki senelere göre daha kurak geçiyor. Bununla birlikte kar yağışı da dört gözle bekleniyor. Peki 2023 İstanbul'a kar yağacak mı? İşte 5 günlük hava durumu...

Haber 23-01-23 14:13

İstanbul'da barajlar alarm veriyor! İki baraj kurudu, tarihi hat ortaya çıktı: Son 10 yılın en düşük seviyesi

Kışın kurak geçmesi barajlardaki su seviyesinin alarm vermesine yol açtı. İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı 10 yılın en düşük seviyesine geriledi. Tarihi Çakmak Hattı'nın bazı bölümleri ortaya çıkarken Büyükçekmece Baraj gölünde eskiden suyla dolu bazı alanlar adeta çöle döndü.

Haber 21-01-23 10:15

İstanbul'a çok yaklaşmıştı, beklenen oldu... Uzman isim harita üzerinde gösterdi! Kar ne zaman yağacak? Son dakika hava durumu verileri

Hava durumu ile ilgili son dakika bilgileri gelmeye devam ederken herkes kar yağışına dair gelişmeleri takip ediyor. Uzmanlar İstanbul’la ilgili sevindiren sağanak yağış haberinin bugün için geldiğini duyurdu ancak önümüzdeki hafta yine kurak geçecek. Öte yandan İstanbul'da beklenen yağış kendini akşam saatlerinde az da olsa gösterdi. Peki kar yağışı ihtimalinde son durum nasıl? Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen hava durumuna ilişkin son verileri canlı yayında anlattı.

Haber 20-01-23 16:20

Son dakika: Kar yağışı olacak mı? Haritayı paylaşıp üzen haberi verdiler... Türkiye'nin üzeri bomboş

Son dakika haberi... Kurak geçen ayların ardından herkes merakla kar yağışını bekliyor. Vatandaşlar arasında 'Kar ne zaman yağacak?' sorusu sorulmaya devam ederken Hava Forum'dan üzen bir paylaşım geldi. Hava Forum, sosyal medya hesabından yeni haftada Avrupa'nın soğuk hava ile karşı karşıya kalacağını, Türkiye'nin ise ılık kesimde kalacağını duyurdu. Haritalı yapılan paylaşımda, Türkiye'nin üzerinin boş olması dikkat çekti. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

Haber 15-01-23 17:24

Trakya'da meteorolojik kuraklık tarımsal üretimi olumsuz etkiliyor

Trakya'da kuraklık tarımsal üretimi olumsuz etkiliyor.Küresel iklim değişikliğiyle birlikte kurak dönemlerin uzaması ve yağışlardaki dengesizlik tarımsal üretimde verim kayıplarına yol açıyor.

Yurthaber 06-01-23 12:28

Van'da son yılların en kurak kışı yaşanıyor

Geçen yıl yüksek kesimlerinde metrelerce kar bulunan, kent merkezinde yağış nedeniyle yolların kapandığı Van'da, son zamanların en kurak kışı yaşanıyor.

Yurthaber 05-01-23 10:42

Elmalı Barajı'nda korkutan görüntü: Doluluk oranı yüzde 36.91

İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan en önemli barajlardan Elmalı Barajı, alarm veriyor. Barajda doluluk oranı yüzde 36.91 seviyesine gerilerken, suların metrelerce çekilmesiyle ortaya çıkan kurak alan havadan görüntülendi.

Haber 16-12-22 13:03

Haberler üzücü! İstanbul'daki durum kameralara da yansıdı: Piknikçiler fırsattan istifade etti

Yaşam için zorunlu gereksinimlerden biri olan su, yeryüzünde kuraklık nedeniyle tehlikeler doğuruyor. İstanbul'daki barajların durumu da dikkatle takip ediliyor. Son ölçümlere göre mega kentteki barajlardaki doluluk oranı yüzde 42,99 oldu. Suların çekilmesini fırsat bilenler ise kurak alanlarda pikniğin tadını çıkardı.

Haber 24-10-22 10:44

Ödüllü Kurak Günler filminde yer alıyordu! Selin Yeninci sütyensiz tarzıyla dikkat çekti

Altın Portakal Film Festivali'ne katılan oyuncu Selin Yeninci tarzıyla yine olay oldu. Oynadığı Kurak Günler filmi festivalde 9 ödül alan Yeninci festivalde beyaz derin dekolteye sahip ceketiyle katıldı. Bir Zamanlar Çukurova ile hayran kitlesini artıran oyuncu sütyensiz tarzıyla dikkat çekti.

Magazin 10-10-22 16:31

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu (2)

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması'nda "En İyi Film" ödülü Martin Bouloca'nın "Ziyaretçi" filmine, "En İyi Erkek Oyuncu" ödülü "Mahkeme" filmindeki rolüyle Pejman Jamshidi'ye, "En İyi Kadın Oyuncu" ödülü ise "Canavarlar"daki rolüyle Marina Fois'e verildi - Festivalde, "Kurak Günler" filmi 8 ödül kazandı

Yurthaber 08-10-22 23:55

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu (1)

Festivalde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda "En İyi Film", Özcan Alper'in yönettiği "Karanlık Gece" seçildi - Uzun Metrajda "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü LCV (Lütfen Cevap Veriniz) filmindeki rolüyle Cem Yiğit Üzümoğlu ve Kurak Günler filmindeki rolüyle Selahattin Paşalı aldı, "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünün sahibi ise Kar ve Ayı filmindeki rolüyle Merve Dizdar oldu

Yurthaber 08-10-22 22:29

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Kurak Günler filmi izleyiciyle buluştu

Yönetmen Emin Alper: - "Süre az olunca bazı sahneleri nasıl çektiğimi bilmiyorum, oyuncularımızla uzun süre prova yaptık. Hepsi çok güzel işler çıkardı"

Yurthaber 04-10-22 21:02

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Yarışma Filmleri belli oldu

Festivalde bu yıl "Ayna Ayna", "Bir Umut", "Bomboş", "Gidiş O Gidiş", "Hara", "Iguana Tokyo", "Kar ve Ayı", "Karanlık Gece", "Kurak Günler" ve "LCV (Lütfen Cevap Veriniz)" adlı filmler ödül için yarışacak

Yurthaber 01-09-22 11:45

Ağrı Dağı'ndaki buzullar kurak iklime sahip milli parka hayat veriyor

Ağrı Dağı Milli Parkı bölgesindeki sulak alanlar, 5 bin 137 metre yüksekliğindeki Ağrı Dağı zirvesinden eriyen buzullarla besleniyor - Iğdır Üniversitesi Kuş Merkezi Müdürü Emrah Çelik: - "Zirveden gelen soğuk sular, kavurucu sıcakların içinde ılıman bir yapıyı, bu yapı da yaban hayvanlarının yaşam alanını oluşturuyor"

Yurthaber 29-08-22 11:06

Başrollerini Selahattin Paşalı ve Ekin Koç’un paylaştığı “Kurak Günler” filminden yeni klip geldi

“Tepenin Ardı", "Abluka", "Kız Kardeşler" ve "Alef" gibi yapımlarla tanınan yönetmen Emin Alper'in yeni filmi "Kurak Günler", dünya prömiyerini 75. Cannes Film Festivali’nde yapmıştı. Başrollerinde Selahattin Paşalı ve Ekin Koç'un üstlendiği film vizyona girmeden yeni bir klip paylaşıldı.

Trend 19-08-22 17:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan 34 hidroelektrik santralin açılış töreninde konuştu: (1)

"(Yapımı tamamlanan 34 HES) Yatırım bedeli 16 milyar lirayı bulan bu santraller, ülkemize yıllık 2,7 milyar lira ekonomik fayda sağlayacak" - "Türkiye'nin elektrik üretim kapasitesine yıllık 1,9 milyar kilovatsaate yakın katkı sağlayacak en yüksek barajımız Yusufeli, bitme aşamasına gelmiştir" - "Ülkemizin toplam su depolama kapasitesini 180 milyar metreküpün üzerine çıkarmamız sayesinde en kurak mevsimlerde bile artık susuzluk yaşamıyoruz"

Yurthaber 11-08-22 15:39