Gokmen Ulu Haberleri

Kendine yapılandan çok Ulu Önder'e söylenenleri kabul etmedi! Atatürk bu dünyadaki en büyük zaafım diyerek affetmedi

Adana'da tartıştığı veteriner teknikeri Melek Nida Şahin'i (30) darbedip, ona ve klinikteki Mustafa Kemal Atatürk portresine hakarette bulunmaktan tutuklanan Bülent Yılmaz (53) hakkındaki dosya uzlaştırmaya gitti. Uzlaşmayı reddeden ve psikolojik olarak çöküş yaşadığını söyleyen Şahin, "Şahsıma yapılandan ziyade, bu ülkenin kurucusuna yapılmış çok büyük bir saygısızlık varken uzlaşamam. Atatürk, bu dünyadaki en büyük zaafım." dedi.

Haber 2024-04-13 12:40:18

Hafızalara kazınan fotoğraftaki dedesiymiş! Atatürk'e derdini anlatan adamın torunu CHP'den belediye başkanı oldu... O detayı Özgür Özel anlattı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, ünlü fotoğrafındaki derdini dinlediği vatandaşın torunu Mehmet Erdem Ural, CHP'den Tokat Turhal ilçesine belediye başkanı oldu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel katıldığı canlı yayında o detayı anlatırken, "Ural da vatandaşın derdini dinleyip sorunlarını çözmek için Turhal'ın belediye başkanı oldu" ifadelerini kullandı.

Haber 2024-04-04 15:37:55

Siirt'te yaklaşık 9 asırlık camide mukabele geleneği

Siirt'te, Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyan ve 895 yıl önce inşa edilen ata yadigarı Ulu Cami, geleneksel mukabele geleneğine ev sahipliği yapıyor.

Yurthaber 2024-03-20 10:23:57

Atatürk büstüne alçak saldırı! Siz puta mı tapıyorsunuz diyerek baltayla vurdu

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün büstüne bir saldırı daha gerçekleştirildi. Manisa Şehzadeler ilçesinde yaşayan Cumhur Ö. "Siz puta mı tapıyorsunuz?" diye bağırarak baltayla büste zarar vermeye kalkıştı. Duyarlı mahalleli araya girerek polise habere verdi. Gözaltına alınan Cumhur Ö. ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Haber 2024-03-12 16:25:19

Nefes kesen gösteri! Kadın komandolar, 8 Mart'ta 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden halatla iniş yaptı: İşte o anlar

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dünyanın dört bir yanında kutlanırken, Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığında (JÖAK) görevli 6 kadın astsubay, 8 Mart dolayısıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden iniş yaptı! Program boyu İstanbul Boğazı transit gemi geçişlerine kapatıldı. Jandarma Üsteğmen Seher Cingöz, "Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde hanımefendi başta olmak üzere, şehit annelerimizin ve mücadeleden asla yılmayan kahraman Türk kadınlarımızın kadınlar günü kutlu olsun" dedi.

Haber 08-03-24 17:44

Atatürk'ü hedef alarak skandala imza atan Şevki Yılmaz için suç duyurusu: Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kendisine saldırmaktır

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden Şevki Yılmaz hakkında İYİ Parti de harekete geçti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına iletilen suç duyurusunda "Atatürk’e saldırmak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kendisine saldırmaktır" ifadeleri yer aldı.

Haber 20-02-24 12:17

Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'e hakaretler yağdırdıktan sonra tepkilerin hedefi olan Şevki Yılmaz'dan geri vites!

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik hakaretler yağdıran Şevki Yılmaz’dan geri adım geldi. Başta Atatürk olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucularına yönelik ‘soysuzlar’ ifadesini kullanan Şevki Yılmaz sözlerine açıklık getirerek kast ettiği kişileri başka isimler olduğunu iddia etti. İşte Şevki Yılmaz’ın soysuzlar ifadesi için yapmış olduğu o açıklamanın detayları…

Haber 20-02-24 11:18

Fenerbahçe'nin eski golcüsü Enner Valencia'dan Atatürk paylaşımı: Yurtta Sulh, Cihanda Sulh

Fenerbahçe'nin eski golcüsü Enner Valencia sosyal medya hesabından ülkesinde yaşanan kartel olaylarına tepki gösterirken, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözünü paylaştı. İşte detaylar...

Spor 10-01-24 16:54

30 Ağustos İş Merkezi ve Zanaat Çarşısı inşaatında sona doğru

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Ulu Cami’nin dünyaya açılmasını sağlayacak olan 30 Ağustos İş Merkezi ve Zanaat Çarşısı’ndaki çalışmaları inceledi.

Yurthaber 09-01-24 10:36

Tarihi camide Osmanlı kültürünü yansıtan motifler ve kalem işi bezemeler gün yüzüne çıkarıldı

Çorum’da Selçuklu Sultanı 3. Alaeddin Keykubat zamanında yapılan tarihi Ulu Cami’de restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Yurthaber 21-12-23 10:37

Ulu Cami, ramazan ayında ibadete açılacak

Çorum’daki tarihi Ulu Camii’nin restorasyon çalışmaları devam ediyor.250 yıllık motif ve kalem işi bezemelerin gün yüzüne çıktığı Selçuklu mimarisi Ulu Cami’nin Ramazan ayında ibadete açılması hedefleniyor.

Yurthaber 14-12-23 18:04

Ulu orta nasıl yazılır? Ulu orta ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede binlerce kelime olması nedeniyle pek çok kelime grubu oluşmuştur. Bunlar içerisinde birleşik kelimeler de bulunur. Birleşik kelimeler gündelik yaşam içerisinde, konuşma dilinde veya yazı dilinde sıklıkla kullanılır. Bilhassa deyimlerin pek çoğu birleşik kelimeler ile oluşur. Bu durumda sıkça kullanılan kelimelerin nasıl yazılması gerektiği konusu ciddiye alınmalıdır. Doğru yazılışı merak edilen kelimelerden biri de ulu ortadır. Peki ulu orta nasıl yazılır?

Egitim 29-11-23 19:21

Van'daki tarihi camilerde başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor

Van'ın Gevaş ilçesindeki tarihi İzzettin Şir, Van Kalesi'nin zirvesindeki Süleyman Han camileri ile Eski Van Şehri'ndeki Ulu Cami ve Kızıl Minareli Cami restore ediliyor.

Yurthaber 17-11-23 07:33

Ulu Önder'e büyük saygısızlık! Sevan Nişanyan'dan Atatürk hakkında çirkin imalar

Firari yazar Sevan Nişanyan bu kez Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk hakkında yaptığı arsız imalarla gündemde. Cephede en önde savaşıp zaferler kazanan ve bir devlet kuran Atatürk'ü "genç yaşından itibaren yüksek libidosuyla maruf olmuş kişi" olarak tanımlayan Nişanyan'ın saygısızca sözleri tepki çekti.

Haber 13-11-23 13:15

Mareşal kostümüyle Atatürk'e benzetilen adama yorum yağdı! Sosyal medya düğün mekanındaki bu anları konuşuyor

Görünüşüyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e benzediği düşünülen bir isim daha sosyal medyanın gündemine damgasını vurdu. TikTok'ta sık sık canlı yayın açıp yüksek miktarda bağış toplayan Serdar Görel konuşulmaya devam ederken bu kez Muğla'daki bir düğünde meydana gelen görüntüler yankı uyandırdı. Sosyal medya kullanıcıları o görüntülere yorum yağdırdı.

Haber 12-11-23 11:11

Atatürk'e büyük saygısızlık sonrası ters kelepçeyle gözaltına alındı! Camide imam dua edince hakaret etmişti... Sosyal medyada tepki çeken görüntüler

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85'inci yılında Gayrettepe'de Cuma namazı sırasında, Atatürk'e dua edilmesine tepki göstererek camiden çıkan ve sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla Atatürk'e ve ona dua eden imama hakaret eden Ahmet Bostancı hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Bostancı polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Bostancı'nın ters kelepçe ile gözaltına alındığı görüldü.

Haber 11-11-23 11:22

Atatürk'e benzerliğiyle popüler olan Serdar Görel 09.05'te canlı yayın açtı! Yüksek miktarda bağış topladı

29 Ekim'de açtığı canlı yayınla adından söz ettiren oyuncu ve Tiktok fenomeni Serdar Görel bu kez 10 Kasım sabahı 09.05'te açtığı yayınla yine gündem oldu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e benzerliğiyle dikkat çeken Görel, yüksek miktarda da bağış topladı.

Haber 10-11-23 16:23

'Camide imam malum kişiye rahmet okudu! Biz çıktık' Sosyal medya bu videoya tepki gösteriyor... Atatürk'e büyük saygısızlık!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ebediyete intikalinin 85. yılında sosyal medyada yayılan bir video olay yarattı. Videodaki şahıs camide imamın vaazı sırasında Atatürk'e rahmet okunmasına tepki gösterdiğini söyledi. "Bunların arkasında namaz kılınmaz" diyen şahıs, "Allah kafirleri, müşrikleri kahretsin. Bizleri bu kafirlerden beri etsin. Biz çıktık, başka cami var ileride" şeklinde konuştu.

Haber 10-11-23 16:12

RESİMLİ 10 KASIM MESAJLARI 2023! WhatsApp durumu için en yeni, etkileyici ve Atatürk resimli 10 Kasım mesajları BURADA!

10 Kasım mesajları Atatürk'ü Anma Günü'nde merak edildi. "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938'de vefat etti. Bugün birçok kişi sosyal medya uygulamalarında Atatürk görselli sözler paylaşıp saygı, minnet ve özlemini ifade edecek. En yeni, etkileyici ve resimli 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajları ve sözlerini sizler için derledik. İşte, resimli 10 Kasım mesajları...

Haber 10-11-23 15:57

Bu yıl Atatürk’ün vefatının kaçıncı yıl dönümü? 10 Kasım 2023 Atatürk'ün ölümünün kaçıncı yılı?

10 Kasım 2023 Atatürk'ün ölümünün kaçıncı yılı sorusunun yanıtı merak ediliyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım 1938 günü saat 09.05'te hayata gözlerini kapadı. Atatürk’ün vefatı Türk halkını derinden etkiledi, tüm yurt yasa boğuldu. Bu sebeple her yıl 10 Kasım'da Ulu Önder Atatürk saygıyla anılıyor. Peki, 10 Kasım 2023 Atatürk'ün ölümünün kaçıncı yılı? Bu yıl Atatürk’ün vefatının kaçıncı yıl dönümü? İşte tüm merak edilenler...

Haber 10-11-23 15:56

10 kasım kargo çalışma saatleri: 10 Kasım kargolar açık mı, bugün dağıtım olacak mı?

Bugün kargoların açık olup olmadığı internetten satın aldığı ürünü bekleyen vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Birçok kişi arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85'inci yıl dönümünde tüm yurtta saygıyla anılacak. Peki, 10 Kasım'da kargolar açık mı, bugün dağıtıma devam edecek mi? 10 Kasım 2023 kargolar hizmet verecek mi?

Haber 10-11-23 15:56

10 KASIM BORSA AÇIK MI, KAPALI MI? Bugün BIST işlem görecek mi?

Bugün borsanın açık olup olmayacağı merak edildi. Bugün Borsa İstanbul'da işlem yapmak isteyen yatırımcılar arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85'inci yıl dönümünde tüm yurtta saygıyla anılacak. Peki, bugün borsa açık mı, kapalı mı? 10 Kasım borsa açık mı, BIST işlem görecek mi? İşte detaylar...

Haber 10-11-23 15:56

10 KASIM 2023 ANITKABİR ZİYARET SAATLERİ: Anıtkabir 10 Kasım'da saat kaçta açılacak ve kapanacak? 85 yıldır bitmeyen özlem

10 Kasım'da Anıtkabir'in saat kaça kadar açık olacağı merak edildi. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının yıl dönümü için ülke genelinde anma törenleri gerçekleştirilecek. Peki, Anıtkabir 10 Kasım'da saat kaçta açılacak ve kapanacak? İşte 10 Kasım 2023 Anıtkabir ziyaret saatleri...

Haber 10-11-23 15:56

Bugün okullar tatil mi, 10 kasım ders var mı? 10 Kasım 2023 okullar açık mı, kapalı mı?

10 Kasım okullar tatil mi? Birçok kişi Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının yıl dönümü nedeniyle internette araştırma yapıyor. 10 Kasım resmi tatil değildir. İşte 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ile ilgili detaylar...

Haber 10-11-23 15:55

10 KASIM ANITKABİR PROGRAMI 2023: Atatürk'ü Anma Günü'nde Anıtkabir kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Ata'ya özlem!

Bugün (10 Kasım 2023) Anıtkabir'in saat kaça kadar açık olacağı merak konusu oldu. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının yıl dönümü için ülke genelinde anma törenleri gerçekleştirilecek. Peki, Anıtkabir 10 Kasım'da saat kaçta açılacak ve kapanacak? İşte 10 Kasım 2023 Anıtkabir ziyaret saatleri ve detaylar...

Haber 10-11-23 15:54

BUGÜN BANKALAR AÇIK MI, KAPALI MI? 10 Kasım 2023 bankalar çalışıyor mu? Çalışma saatleri!

10 Kasım bankalar çalışıyor mu, sorusunun yanıtı merak edildi. Atatürk 10 Kasım 1938 yılında saat 09.05'te Dolmabahçe Sarayı'nda hayata gözlerini yumdu. 10 Kasım'da Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tüm yurtta anılacak. Öte yandan bugün bankaların çalışıp çalışmadığını öğrenmek isteyenler "10 Kasım'da bankalar açık mı?" sorusuna yanıt arıyor. İşte 10 Kasım 2023 Cuma günü banka çalışma saatleri...

Haber 10-11-23 15:54

BUGÜN KARGOLAR AÇIK MI, KAPALI MI? 10 Kasım 2023 kargolar çalışıyor mu? Çalışma saatleri!

Bugün kargoların açık olup olmadığı konusunda bilgi edinmek isteyenler internette yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Bilindiği üzere Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım 1938 yılında saat 09.05'te Dolmabahçe Sarayı'nda hayata gözlerini yumdu. Ayrıca kargoların çalışıp çalışmadığını öğrenmek isteyen birçok kişi, dağıtım şirketlerinim çalışma saatlerini detayları internette inceliyor. Peki, 10 Kasım'da kargolar açık mı, bugün dağıtıma devam edecek mi?

Haber 10-11-23 15:54

10 KASIM RESMİ TATİL Mİ, BUGÜN okullar ve devlet kurumları açık mı?

10 Kasım'ın resmi tatil olup olmadığı konusunda bilgi edinmek isteyenler arama motorlarında sorgulama yapıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım 1938 yılında hayata gözlerini yumdu. Bugün birçok kişi Anıtkabir'e giderek Atatürk'e olan saygı, özlem ve minnetini ifade edecek. Öte yandan Atatürk'ü Anma günü nedeniyle birçok kişi "10 Kasım resmi tatil mi, bugün yarım gün mü? sorusuna yanıt arıyor. İşte detaylar...

Haber 10-11-23 15:54

Mersin’de hayat Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk için 2 dakika durdu

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85’inci yılında Mersin’de törenle anıldı.

Yurthaber 10-11-23 10:31

85 yıldır bitmeyen özlem! Tüm Türkiye'de saat 09.05'te hayat durdu

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85'inci yılında saygıyla anıldı. Devlet erkanı Anıtkabir'de Ata'nın huzuruna çıkarken tüm yurtta saat 09.05 hayat durdu. Sirenlerin çalmasıyla birlikte vatandaşlar araçlarını durdurup saygı duruşunda bulundu. Bazı vatandaşlar ise gözyaşlarına hakim olamadı.

Haber 10-11-23 10:04

Google'dan 10 Kasım'da siyah kurdele

Dünyanın en büyük arama motoru Google, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının yıl dönümü olan 10 Kasım'da ana sayfasına siyah kurdele koydu.

Haber 10-11-23 09:30

10 Kasım'da bayrak ne zaman yarıya iner? 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nde saygı duruşu kaç dakika sürer?

10 Kasım'da bayrağın ne zaman yarıya indirileceği ve saygı duruşunun kaç dakika süreceği merak edildi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85'inci yıl dönümünde tüm yurtta saygıyla anılacak. Birçok kişi internette, "10 Kasım bayrak ne zaman yarıya iner?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, 10 Kasım'da bayrak ne zaman yarıya iner? 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nde saygı duruşu kaç dakika sürer? İşte ayrıntılar...

Haber 10-11-23 09:06

Bugün bankalar açık mı, kapalı mı? 10 Kasım 2023 Cuma bankalar yarım gün mü, saat kaça kadar açık?

10 Kasım’ın bankaların açık olup olmadığı merak konusu olurken birçok kişi de arama motorlarında konuya dair yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının yıl dönümü için tüm Türkiye'de anma törenleri düzenlenecek. Peki, bugün bankalar açık mı? 10 Kasım 2023 Cuma bankalar yarım gün mü, saat kaça kadar açık?

Finans 10-11-23 08:28

10 Kasım siren sesi kaç dakika sürer? 10 Kasım'da neden sirenler çalıyor? Ata'ya özlem!

10 Kasım'da siren sesinin kaç dakika süreceğini öğrenmek isteyenler arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85'inci yıl dönümünde tüm yurtta saygıyla anılacak. Peki, 10 Kasım siren sesi kaç dakika sürer? 10 Kasım'da neden sirenler çalıyor?

Haber 10-11-23 08:24

10 Kasım saygı duruşu kaç dakika? Saygı duruşu kaç dakika sürüyor? 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nde Ata'ya özlem

10 Kasım'da saygı duruşunun kaç dakika süreceğini öğrenmek isteyenler arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85'inci yıl dönümünde tüm yurtta saygıyla anılacak. Peki, 10 Kasım saygı duruşu kaç dakika? 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nde saygı duruşu kaç dakika sürüyor?

Haber 10-11-23 08:21

Atatürk olmasaydı ne olurdu? 10 Kasım yaklaşırken Celal Şengör'den gündem olan sözler: Türkiye'yi düze çıkarmak için reçete belli!

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 85. ölüm yıl dönümü nedeniyle açıklamada bulunan ünlü bilim insanı ve Yer Bilimci Celal Şengör'ün sözleri sosyal medyada gündem oldu. Şengör, "Atatürk olmasaydı ne olurdu?" sorusuna "Türkiye Cumhuriyeti olmazdı. Türk Milleti olmazdı. Ayrıca bir sürü önemli fikir ortaya atılmamış olurdu." yanıtını verdi.

Haber 09-11-23 14:41

10 Kasım'da neden siren çalar? 10 Kasım siren sesi kaç dakika sürer? Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tüm yurtta anılacak

10 Kasım'da siren sesinin kaç dakika süreceği merak konusu oldu. 10 Kasım Atatürk'ün Anma Günü'nde saat 9'u 5 geçe sirenler çalıyor. Vatandaşlar Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85’üncü yıl dönümü dolayısıyla siren sesinin ardından iki dakikalık saygı duruşunda bulunacaklar.

Haber 09-11-23 13:25

10 KASIM RESMİ TATİL Mİ, yarım gün mü? 10 Kasım 2023 okullar tatil mi, ders var mı? Atatürk'ü Anma günü yaklaşıyor!

10 Kasım'ın resmi tatil olup olmadığı merak ediliyor. 10 Kasım Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının yıl dönümü bu sene cuma gününe denk geliyor. Öte yandan birçok kişi internette "10 Kasım resmi tatil mi, yarım gün mü? 10 Kasım 2023 Cuma okullar tatil mi?" gibi sorulara yanıt arıyor. İşte ayrıntılar...

Haber 09-11-23 07:54

10 Kasım'da Anıtkabir saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? 10 Kasım 2023 Anıtkabir ziyaret saatleri

Anıtkabir ziyaret saatleri 10 Kasım yaklaşırken vatandaşlar tarafından arama motorlarında araştırılıyor. Bundan 85 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk vefat etti. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümünde yurt genelinde anma törenleri gerçekleştirilecek. Birçok kişi "10 Kasım'da Anıtkabir saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? " gibi soruları araştırmaya başladı. İşte 10 Kasım 2023 Anıtkabir ziyaret saatleri...

Haber 09-11-23 07:52

10 KASIM MESAJLARI 2023! Atatürk'ün 85. ölüm yıl dönümü için minnet ve özlem dolu 10 Kasım mesajları

10 Kasım mesajları, Atatürk'ü Anma Günü yaklaşırken vatandaşlar tarafından araştırılıyor "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938'de hayata gözlerini yumdu. Atatürk'ün vefatının 85. yıl dönümü için resimli 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajları ve sözleri internette araştırılıyor. İşte minnet ve özlem dolu 10 Kasım mesajları ve sözleri...

Haber 09-11-23 07:49

10 KASIM TATİL Mİ? 10 Kasım 2023 resmi tatil mi, okullarda tatil var mı? İşte resmi tatil tarihleri

10 Kasım’ın resmi tatil olup olmadığı merak ediliyor. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının yıl dönümü için tüm Türkiye'de anma törenleri düzenlenecek. Vatandaşlar 10 Kasım’a az bir zaman kala araştırmalarını hızlandırdılar. Peki, 10 Kasım tatil mi? 10 Kasım 2023 resmi tatil mi, okullarda tatil var mı?

Haber 06-11-23 10:57

Öpüşürken yakalandı! Kafalar'dan Bilal Hancı eşini aldattı! Eşi Esin Çepni ihanet görüntülerini paylaştı

Kafalar grubu üyeleri arasında yer alan ve çıkardığı şarkılarla tanınan Bilal Hancı’nın eşi Esin Çepni’nin paylaşımları adeta sosyal medyayı salladı. Eşinin kendisini aldattığını söyleyen Çepni “Ulu orta yapılan bir ihanetin sessizce acısını çekecek kadar asil değilim” diyerek o görüntüleri paylaştı.

Magazin 30-10-23 16:09

Tüm Türkiye'de 100. yıl coşkusu! Her yer kırmızı-beyaza büründü: İzmir'de 300 metrelik bayrak açıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Benim en büyük eserimdir' dediği Cumhuriyet'in 100. yıl kutlamaları yurdun dört bir yanında büyük bir coşku ve sevinçle kutlanıyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Mersin başta olmak üzere 81 ilde kutlama alanları dolup taşarken, her yer adeta kırmızı-beyaza büründü. İzmir'de açılan 300 metrelik bayrak muhteşem görüntüleri ortaya çıkardı.

Haber 29-10-23 21:21

29 EKİM 2023 ANITKABİR saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Cumhuriyetin 100. yılında Anıtkabir'in açık olduğu saatler!

29 Ekim Anıtkabir programı vatandaşlar tarafından merak edildi. Her sene Türkiye ve Kuzey Kıbrıs'ta coşkuyla kutlanan bu bayram resmi tatildir. Bugün birçok kişi Ankara'da ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'e saygı ve minnetlerini ifade edecek. Peki, 29 Ekim 2023 Anıtkabir saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? İşte, cumhuriyetin 100. yılına özel 29 Ekim Anıtkabir programı ve detaylar....

Haber 29-10-23 14:23

Sanayiden spora, finanstan kültür-sanata... İşte 100. yılını kutladığımız Cumhuriyet'in ilkleri!

Cumhuriyet'in ilanının üzerinden tam 100 yıl geçti. Bugün, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yılı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor. Ulu çınar Cumhuriyet kurulduğu günden bugüne kadar ise birçok önemli gelişme, birçok önemli olay yaşandı. Aynı zamanda bazı ilklere de imza atıldı. İşte Cumhuriyet'in ilkleri...

Haber 29-10-23 10:46

96 yaşındaki Nesibe nine Atatürk'ü gördüğü günü unutamıyor!

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaşayan 96 yaşındaki Nesibe Kaya, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1937 yılında trenle Osmaniye'nin Bahçe ilçesine geldiği günü anlattı.

Haber 29-10-23 10:33

Ata'nın Cumhuriyet Bayramı'ndaki son selamı... Dolmabahçe önündeki gençleri görünce gözyaşlarını tutamadı: Ne gür sesleri var!

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'En büyük eserim' dediği Cumhuriyet, 100 yıl önce bugün ilan edildi. Yıllar boyunca her sene coşkuyla kutlanan 29 Ekim'i Atatürk de sağlığı boyunca hep sevinçle karşıladı. 1938'deki Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine çok istemesine rağmen ağırlaşan hastalığı nedeniyle katılamamış, son Cumhuriyet mesajını Celal Bayar okumuştu. Gençler ise Atatürk'ü yalnız bırakmamış Dolmabahçe önüne tekneyle gelmiş, Paşa onları son kez selamlamıştı.

Haber 29-10-23 08:29

Neden özellikle 29 Ekim? İşte o sır... Ulu Önder Atatürk, elini masaya vurarak ilk kez o yemekte anlattı

100. yılını kutladığımız Cumhuriyetin neden 29 Ekim günü ilan edilmesi hep merak edilirken, tarihte yatan sırrı Mustafa Kemal Atatürk iki yıl sonra açıklamıştı. 1925 yılında Çankaya'daki bir akşam yemeğinin ardından "Neden bu tarih seçildi?" sorusuna, elini masaya vurarak yanıt veren Atatürk, 29 Ekim tarihinin sırrını ilk kez o an anlattı.

Haber 28-10-23 23:46

Cumhuriyet 100 yaşında! İşte tarihe damga vuran 'Cumhuriyeti biz böyle kazandık' fotoğrafının hikayesi!

28 Ekim 1923 tarihinde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Efendiler, yarın Cumhuriyet'i ilan edeceğiz' sözünden bir gün sonra kurulan Türkiye Cumhuriyeti bugün 100. yılını kutluyor. Türk toplumunda Cumhuriyet'in sembolü haline gelmiş o fotoğrafın hikayesi, Cumhuriyet'in 100. yılında da hala merak ediliyor. İşte akıllara kazınan ve simgeleşmiş "Cumhuriyeti biz böyle kazandık" pankartlı fotoğrafın gerçek hikayesi!

Haber 28-10-23 23:28