Gorme Engellileri Haberleri

Konya'da otobüs şoförlerine engellileri daha iyi anlamaları için eğitim veriliyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde çalışan toplu taşıma otobüsü şoförlerine, engelli vatandaşları daha iyi anlayarak hizmet vermeleri amacıyla yıl boyunca "Farkındalık ve Empati Eğitimi" veriyor.

Yurthaber 2023-12-11 10:29:41

Sakarya'da görme engellilerin katıldığı kampta eğlence programı düzenlendi

Anadolu Engellileri Birleştirme Derneği öncülüğünde Sakarya'da girdikleri kampta Braille alfabesiyle Kur'an-ı Kerim öğrenirken, müzik, spor ve gezi gibi aktivitelerle sosyalleşme imkanı bulan görme engelli öğrenciler, düzenlenen programda gönüllerince eğlendi.

Yurthaber 2023-07-18 07:28:47

Kütahya’da en anlamlı etkinlik

Engelliler Haftası nedeniyle Kütahya Belediyesi, şehirdeki tüm engellileri ve ailelerini düzenlediği organizasyonda bir araya getirdi.

Yurthaber 2023-05-12 07:53:08

Manisa’da 21 yaş üstü engelliler hem rehabilite edilecek hem iş sahibi olacak

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Engelliler Haftası’nda engellileri sevindirecek bir müjde verdi.

Yurthaber 2023-05-11 10:37:19

Görme engellilerin Çiçek öğretmeni 11 yıldır gönüllü kitap seslendiriyor

Öğretmen Fatma Çiçek Selçuk: - "Seslendirdiğim kitaplarla üniversite sınavını kazanan, üniversitede dereceye giren, mesleki sınavlarda başarı elde eden görme engellileri gördükçe çok mutlu oluyorum, gururlanıyorum"

Yurthaber 20-10-22 12:26

Konuşan Eller Kafesi işitme engellileri iş yaşamıyla buluşturdu

Van'da İŞKUR'dan aldığı destekle kafe açan 3 çocuk babası işitme engelli Mahmut Kaya, kendisi gibi işitme engelli 3 kişiye de istihdam sağladı - Müşterilerine hazırladığı tatlı ve pastaları da sunan işletmeci Kaya: - "Kazancımla ailemi geçindiriyorum, arkadaşlarıma destek oluyorum. Allah devletimizden razı olsun"

Yurthaber 07-08-22 12:36

Diyarbakır'da görme engelli futsal takımı, 1. Lig hedefiyle çalışıyor

Bu yıl gol yemeden 2. Lig'e yükselen ve 1. Lig hedefiyle çalışmalarını sürdüren görme engelli futsal takımı, milli takıma da oyuncu kazandırmak istiyor - Antrenör Mehmet Coşan: "Amacımız görme engellileri futsalda başarılı bir noktaya getirmektir"

Yurthaber 15-07-22 11:24

Hizmet-İş Sendikası Çalışma Hayatında Engelliler Çalıştayı düzenledi

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan: - "Engellilere destek olmak adına engellileri çalışma hayatından uzaklaştıracak yol ve yöntemlerden vazgeçmeliyiz. Tam tersi engellileri hem sosyal hayata hem de çalışma hayatına dahil edecek yöntemleri geliştirmeliyiz"

Yurthaber 02-12-21 12:52

Engellileri İş Dünyasına Kazandıran Programlar

Amerika’da, engelli yetişkinlerin bağımsız bir yaşam sürdürebilmelerine yardımcı olmak amacıyla onların iş dünyasına katılmasını sağlayan eğitim programları oldukça ilgi görüyor

Haber 05-09-21 18:14

Mobil ekipler vatandaş ve esnafın yanında

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın insana dokunan projelerinin başında gelen, yaşlı ve engellileri kapsayan hizmeti gönülleri fethetmeye devam ediyor.Her gün Mustafakemalpaşa sokaklarını arşınlayan güler yüzlü saha ekibi, ilçenin en büyük pazarında tezgâh başına geçerek esnaflara yardım etti o an karşılarında satış yapan mobil ekibini gören vatandaşlar ise şaşkınlığını gizleyemedi.

Yurthaber 21-01-21 15:49

Başkan Öz: “Engelleri birlikte aşalım”

Çanakkale’nin Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Görme Engelliler Haftası sebebiyle, görme engellileri ziyaret ederek hediye takdim etti.Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, ‘engelleri birlikte aşalım’ diyerek görme engelliler haftası sebebiyle farkındalık oluşturmak amaçlı görme engelli vatandaşları ziyaret ederek, hediye takdim etti.

Yurthaber 16-01-21 12:39

Başkan Öz: “Engelleri birlikte aşalım”

Çanakkale’nin Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Görme Engelliler Haftası sebebiyle, görme engellileri ziyaret ederek hediye takdim etti.Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, ‘engelleri birlikte aşalım’ diyerek görme engelliler haftası sebebiyle farkındalık oluşturmak amaçlı görme engelli vatandaşları ziyaret ederek, hediye takdim etti.

Yurthaber 16-01-21 12:39

Karalar: Halk otobüsleri engellileri almıyor diye günde 50 şikayet alıyoruz

Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin Ocak ayı dördüncü oturumda özel halk otobüslerinin engellileri almadığına dair gelen şikayetler gündem oldu.Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Zeydan Karalar tarafından açıldı.Gündemin 48.

Yurthaber 14-01-21 16:02

Karalar: Halk otobüsleri engellileri almıyor diye günde 50 şikayet alıyoruz

Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin Ocak ayı dördüncü oturumda özel halk otobüslerinin engellileri almadığına dair gelen şikayetler gündem oldu.Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Zeydan Karalar tarafından açıldı.Gündemin 48.

Yurthaber 14-01-21 16:02

Görme engellileri anlamak için gözlerini kapattılar

Sivas’ta Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte Vali Ayhan ile katılımcılar görme engellileri anlamak için gözlerini kapatarak program takip ettiler.Sivas’ta 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.

Yurthaber 13-01-21 14:42

Bu berberde bütün engelliler ücretsiz tıraş oluyor

Denizli’de 23 yıldır berber olan Ali Oğuz, pandemi nedeni ile destek olmak amaçlı bütün engellileri ücretsiz tıraş ederek cilt bakımlarını yapamaya başladı.

Yurthaber 14-12-20 11:43

Yaşlı ve engellileri gasp eden o şüpheli yakalandı

Eskişehir’de özellikle yaşlı ve engellileri gasp ettiği iddia edilen şüpheli yakalandı.Alınan bilgiye göre, Zafer Mahallesi’nde farklı tarihlerde meydana gelen çok sayıda gasp olayında yaşlı ve engelli vatandaşların para ve cep telefonlarını gasp ettiği iddia edilen şüpheliye yönelik Asayiş Şubesi Gasp ve Cinayet Büro Amirliği ekipleri operasyon başlattı.Girişleri kolay evleri tercih etmişOlayları gece geç saatlerde gerçekleştiren zanlının, olay yerlerindeki giriş çıkışları kolay olan ikametleri hedef olarak seçtiği, hedef olarak engelli ve ileri yaşta kişileri ve kamera kayıtlarının olmadığı yerleri seçtiği, olayları ikametin içerisinde insanların olduğunu bildiği halde ikamete soğukkanlılıkla girdiği, şahsın bu olayları planlayarak gerçekleştirdiği de tespit edildi.Kendisini savunamayacak vatandaşları hedef seçmişPolis, zanlı Devran K.’nin 4 ayrı gasp ve 1 hırsızlık olayına karıştığı belirlenirken, bu olaylarda beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak ve karşılık veremeyecek konumda olan şahısları hedef olarak seçtiği, bu şahıslara kendisini polis olarak tanıttığı, şahısların konut dokunulmazlığını ihlal ettiği, suçun gerçekleştirildiği yerlerin şüphelinin yakalandığı ikametin bölgesinde yakın bölgede bulunduğunu belirledi.Polis eşkali belirlenen şüpheli Devran K.’yi saklandığı eve düzenlediği operasyonda yakaladı.

Haber 13-12-20 12:44

Konya’da engelli destek merkezi kuruldu

Konya’da kurulan Engelli Destek Merkezi, şehirde yaşayan engellileri bir çatı altında toplayarak, belirtilen ihtiyaçlar doğrultusunda daha etkin hizmet verecek.Konya Büyükşehir Belediyesi, engellilere daha etkin ve verimli hizmet verebilmek için Engelli Destek Merkezini (ENDEM) hizmete sundu.

Yurthaber 13-12-20 12:15

Pandemiye rağmen engellileri unutmadılar

Pandemi nedeniyle kutlamaların diğer yıllara göre sönük geçtiği Dünya Engelliler Gününde Biz Büyük Bir Aileyiz Derneği ve Düzce Özel Eğitim Anaokulu yönetici ve öğretmenleri engelli çocuk ve vatandaşları unutmadı.

Yurthaber 07-12-20 15:29

Onikişubat Belediyesi engellileri unutmadı

Onikişubat Belediyesi ekipleri, dünya engelliler günü nedeniyle 17 engelli aileyi ziyaret etti.

Yurthaber 05-12-20 12:37

Mamak’ın engel tanımayan kahramanlarından gösteri maçı

Mamak Belediyesi, görme engellileri sosyal hayata ve spora kazandırmak amacıyla Görme Engelliler Spor Kulübü kurdu.

Yurthaber 04-12-20 11:25

Kaymakam Mutlu engellileri unutmadı

Araban ilçe Kaymakamı Abdulhamit Mutlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle ilçede bulunan 18 yaş altı 66 engelli çocuğu evlerinde ziyaret ederek hediye dağıttı.Dünyadaki en büyük ilginin sevgisizlik olduğunu belirten Kaymakam Mutlu, “3 Aralık Dünya Engelliler günü olması münasebetiyle ilçemizde bulunan 18 yaş altı 66 engelli kardeşimizi evlerinde tek tek ziyaret ettim.

Yurthaber 03-12-20 18:04

Kaymakam Dinç ve Başkan Ensari’den engellilere ziyaret

Van’ın Çaldıran Kaymakamı Yusuf Durani Dinç ve Belediye Başkanı Şefik Ensari, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engellileri ziyaret ederek hediyeler verdi.Kaymakam Dinç ve Başkan Ensari, beraberindeki İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Gülmez, Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Necip Çınarcı ile 160 öğrencisi bulunan rehabilitasyon merkezini ziyaret ederek, yetkililerinin sorun ve taleplerini dinledi.

Yurthaber 03-12-20 17:03

Cizre polisinden engelli çocuklara anlamlı ziyaret

Şırnak’ın Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri ’Tek başına engeller çok, birlikteyken engeller yok’ düşüncesiyle, engelli çocukları evlerinde ziyaret edip polis aracı ile gezdirdi.Cizre’de sosyal sorumluluk projelerinde öncü bir rol oynayan Cizre Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde engellileri hem evlerinde ziyaret edip hediyeler verdi hem de çocukları polis aracı ile gezdirip onların mutlu olmasını sağladı.

Yurthaber 03-12-20 16:21

Cizre’de Engelliler Günü etkinliği

Cizre Engellileri Koruma ve Dayanışma Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutladı.3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile basın açıklaması yapan Cizre Engellileri Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülizar Ölmez, tohumun toprağa, engellilerin ise topluma emanet olduğunu söyledi.

Yurthaber 03-12-20 16:00

Salgın Zihinsel Engellileri Nasıl Etkiledi?

Corona virüsü salgını, BM verilerine göre dünya nüfusunun yüzde 15’ini oluşturan 1 milyar engellinin hayatında yeni zorluklar demek

Haber 03-12-20 12:31

Ayvalık Belediyesi engellileri unutmuyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yapımı tamamlanan Engelsiz Park’ın açılışı pandemi yasakları sebebiyle temsilî olarak gerçekleştirildi.

Yurthaber 02-12-20 16:24

Vali Sezer’den ’Engelli Günü’ mesajı: Her insanın engelli bir aday olduğunu unutmayalım

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, "Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, kalıcı çözümler üretmek için çaba göstermek, sadece engellileri ve ailelerini ilgilendiren bir husus değil, toplum olarak tüm kesimlerin ortak sorumluluğundadır" ifadesini kullandı.Valilik Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Vali Yunus Sezer’in "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladığı bildirildi.Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilen 3 Aralık tarihinin, engelli vatandaşların sorunlarına dikkat çekilmesi açısından önemli bir gün olduğunu belirten Vali Sezer, bu günün, toplumsal farkındalığın artmasına vesile olması dileğiyle tüm engellilerin ’3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en içten dilekleriyle tebrik ettiğini belirtti."Her insanın engelli bir aday olduğunu unutmayalım"Engelli vatandaşların sorunlarına sahip çıkmak, kalıcı çözümler üretmek için çaba göstermek, sadece engellileri ve ailelerini ilgilendiren bir husus değil, toplum olarak tüm kesimlerin ortak sorumluluğu olduğunu ifade eden Vali Sezer, "Engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görüyor, onların yaşama sevinciyle hayata sarılmalarından büyük mutluluk duyuyoruz.

Yurthaber 02-12-20 13:25

Erdem: “Nilüfer’de son 1 yılda 3 bin 500 engellinin yaşamına dokunduk”

Nilüfer’de engellilere yönelik hizmetlerle son bir yılda yaklaşık 3 bin 500 engellinin yaşamına dokunduklarını belirten Başkan Erdem, engellileri evden çıkarıp toplumsal hayata kazandırmak için çaba sarf ettiklerini vurguladı.3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir açıklama yapan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “En büyük engel sevgisizliktir.

Yurthaber 02-12-20 10:10

Mardin Büyükşehir Belediyesi görme engellileri yalnız bırakmadı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Farkındalık Günü dolayısıyla görme engelli bireyleri ziyaret etti.Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı görevlileri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerinin katılımlarıyla şehirdeki görme engelli vatandaşlar ziyaret etti.

Yurthaber 16-10-20 12:11

Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Çelik “Görme engellileri anlamak için empati kurmalıyız”

Bozüyük Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Çelik 15 Ekim Dünya Beyaz Bastın Körler Bağımsızlık ve Güvenlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.Başkan İsmail Çelik, “Beyaz baston kullanılması ile sembolleşen bu gün, yaşamı algıladığımız en önemli unsurlardan olan görme yetisini kaybeden bireyleri anlamamız, empati kurabilmemiz için oldukça anlamlıdır.

Yurthaber 15-10-20 16:14

Gör-İşit sistemi görme engellileri edebiyat dünyasına yolculuğa çıkaracak

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, Türkiye genelindeki tüm halk kütüphanelerinde yaygınlaştırılması planlanan "Gör-İşit" sisteminin ilk uygulaması, Antalya Tekelioğlu İl Halk Kütüphanesinde başlatıldı - Sistem, gönüllü okuyucuların seslendirdiği basılı kitapların görme engelli üyelere ulaştırılmasını sağlıyor - Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan: - "Antalya Tekelioğlu İl Halk Kütüphanesinin uygulamaya başladığı 'Gör-İşit' sisteminin tüm halk kütüphaneleri tarafından örnek alınması gerekiyor ve bu sistemi Türkiye geneline yaygınlaştıracağız"

Yurthaber 14-10-20 12:04

Başkan Kocaman engellileri misafir etti

Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman’ın talimatı ile Derbent Meleksuyu mevkiinde yapımı tamamlanan Kartepe Kahvaltı Evi’nin ilk misafirleri Kartepeli engelliler oldu.Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman’ın talimatı ile Derbent Meleksuyu mevkiinde hizmete hazır hale getirilen Kartepe Kahvaltı Evi’nin ilk konukları engelliler oldu.

Yurthaber 12-10-20 11:04
Yurthaber 23-09-20 12:28

Engellileri mutlu eden çalışma

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi’nin bahçesinde çevre düzenlemesi çalışması gerçekleştirdi.Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri şehir genelinde yürüttüğü çevre düzenlemesi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Yurthaber 08-09-20 13:37

Hakkari polisi engellileri sevindirmeye devam ediyor

Hakkâri İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri sosyal faaliyetleri kapsamında engellileri sevindirmeye devam ediyor.Engelli vatandaşların bir nebze de olsa hayatlarını kolaylaştırmak adına, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği tarafından Hakkari İl Emniyet Müdürlüğüne 1 adet manuel tekerlekli sandalye gönderildi.

Yurthaber 08-08-20 10:12

Mehmetçik engellileri sevindirdi

Şırnak’ta görev yapan Mehmetçikler tarafından Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde bulunan engelliler derneğine 12 tekerlekli sandalye bağışı yapıldı.Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu Mehmetçikler, Kurban Bayramı öncesinde engellileri sevindirdi.

Yurthaber 29-07-20 16:30

Yücel, engellilerin yaşadığı sıkıntıları dile getirdi

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, Kayseri’de yaklaşık 70 bin engelli vatandaşın yaşadığını hatırlatarak, belediyelerin yaptıkları projelerde engellileri düşünmediğini kaydetti.İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, engelli vatandaşların sorunlarını dile getirdi.

Yurthaber 04-07-20 12:08

GAÜN engellileri engelsiz farketme projesi ortakları çevrimiçi ortamda bir araya geldi

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen ve Erasmus Plus Yükseköğretim Stratejik Ortaklık Projeleri kapsamında kabul edilen, “Engelliliğin Farkında Olmak, Yükseköğretimde Bilişsel Gelişime Dayalı Bir Müfredat Oluşturma” projesinin ulus ötesi toplantısı çevrimiçi ortamda gerçekleştirildi.Geçtiğimiz Eylül ayında, “Engellileri Engelsiz Farkedelim” sloganıyla başlayan projenin amacını, yükseköğretimde engelli bireylerin haklarına yönelik farkındalıklarının arttırılması ve zihinsel bir dönüşüm ortaya koymak olduğunu ifade eden Proje Koordinatörleri Prof.

Yurthaber 24-06-20 13:07

Isparta Belediyesi 13 engelliye akülü araç hediye etti

Isparta Belediyesi, Engelliler Haftası dolayısıyla şehirdeki 13 engelli bireye umut olmak amacıyla akülü araç dağıttı.Isparta Belediyesi, Engelliler Haftası dolayısıyla engellileri unutmayarak, 13 engelli vatandaşa akülü araç hediye etti.

Yurthaber 20-05-20 15:05

Corona Virüsü Salgını Engellileri Nasıl Etkiliyor?

Corona salgını dezavantajlı grupları ve engellileri de etkiliyor. VOA Türkçe, Gaziantep'teki engelli vatandaşlara salgın dönemini nasıl geçirdiklerini sordu. Psikolojik olarak süreçten etkilendiklerini ifade eden engelli vatandaşlar bu dönemi avantaja çevirmeye çalıştıklarını da belirtiyor

Haber 15-05-20 19:48

Soma Emniyeti engellileri unutmadı

Manisa’nın Soma ilçesinde, Engelliler Haftası dolayısıyla Soma İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, engelli bireyleri evlerinde ziyaret etti.Soma İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler engelli bireyleri unutmadı.

Yurthaber 15-05-20 15:57

Engelliler, önlerindeki engellerin kaldırılmasını istiyor

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bulunan Engellileri Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülizar Ölmez, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, engellilerin önlerindeki engellerin kaldırılmasını istedi.Cizre Engellileri Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülizar Ölmez, Engelliler Haftası nedeni ile bir basın açıklaması yaptı.

Yurthaber 15-05-20 13:52

Mersin’de miniklere engellileri anlama dersi

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evinin miniklerine, Engelliler Haftası kapsamında empati programı düzenlendi.Program kapsamında minik öğrenciler ve öğretmenler ayakları ve ağızlarıyla yazı yazmaya ve resim yapmaya çalıştı.

Yurthaber 15-05-20 13:13

Meram Belediyesi meclis üyeleri engellileri unutmadı

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Meclisi Engelsiz Şehir, Kadın ve Aile Komisyonu üyeleri, Engelliler Haftası dolayısıyla engellileri ziyaret etti.Meram Belediye Meclisi Engelsiz Şehir, Kadın ve Aile Komisyonu üyeleri, Engelliler Haftası dolayısıyla belediyenin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünden destek alan engellileri evlerinde ziyaret etti.

Yurthaber 15-05-20 12:34

Büyükşehir’den engelliler haftası mesajı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Gültekin Serdar Tolay, ‘Dünya Engelliler Haftası’ dolayısıyla mesaj yayımladı.Daire Başkanı Tolay, mesajında, Birleşmiş Milletler Engellileri Koruma Milli Koordinasyonu Kurulunca Engelliler Haftası olarak kabul edilen 10-16 Mayıs tarihlerinin ülkemizde de her yıl büyük bir hassasiyetle ve dolu dolu geçirildiğini belirtti.Bu önemli haftanın engellilerin toplumsal yaşamda karşı karşıya kaldığı sorunları dile getirmek ve çözüm yollarının aranması için sistematik bir değerlendirme süreci haline geldiğini belirten Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Tolay, “Türkiye’de 2002 yılından bu güne engellilik, yeni bir anlayışla irdelenerek 18 yıl gibi kısa bir süre zarfında birçok Avrupa ülkesinden daha iyi bir konuma getirilmiştir.

Yurthaber 13-05-20 12:13

Engelli vatandaşın televizyon talebi karşılandı

Van’ın İpekyolu İlçe Müftülüğü görevlileri evinde ziyaret ettiği engelli vatandaşın televizyon talebini aynı gün yerine getirdi.İpekyolu Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Melike Şen ve Engelliler Koordinatörü Aslıhan Öztürkçü, Engelliler Haftası nedeniyle engellileri ziyaret taleplerini yerine getiriyor.

Yurthaber 13-05-20 11:00

Van Büyükşehir Belediyesi engellileri unutmadı

Van Büyükşehir Belediyesi, Engelliler Haftası dolayısıyla kentteki engellilere gıda ve hijyen paketi yardımında bulundu.Van Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara yardım eli uzatmaya devam ediyor.

Yurthaber 13-05-20 10:52