Göz Kuruluğu Haberleri

Ekran bağımlılığının dikkate alınmayan riskleri

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisiyle birlikte C (Covid) kuşağı çocukların ilgi alanları ve öğrenme şekilleri, önceki kuşaklardan tamamen farklılaşarak, dijitalleşiyor. Ancak günümüzde dijital teknoloji kullanımının artması ve açık havada geçirilen zamanın azalması, göz sağlığı açısından önemli riskleri de beraberinde getiriyor. Örneğin çocuklarda miyopi, göz kuruluğu ve göz kuruluğuna bağlı istemsiz göz kırpmalarına yol açması gibi!

Haber 30-11-2022 15:56

Kalıcı görme kaybına yol açabilir! Gözlerimiz tehdit altında

Güneş sağlığımız üzerinde önemli faydalar sağlasa da yaz aylarında yeryüzüne daha yoğun ve dik gelen zararlı UV ışınları cildimizin yanı sıra gözlerimizi de tehdit ediyor. Son yıllarda iklim değişiklikleri ve ozon tabakasındaki incelme nedeniyle güneş ışınlarının ve özellikle de ultraviyole (UV) ışınlarının etkisi artıyor. Bu nedenle gözlerimizi tehdit eden birçok hastalıkla farkında olmadan karşı karşıya kalıyoruz.

Haber 24-06-2022 11:24

Göz kanlanmasına ne iyi gelir? Göz kanlanması evde doğal yöntemlerle tedavi edilebilir mi?

Gözlerimiz, vücudumuzun en hassas duyu organlarından biridir. Bu hassas organımızda sık sık görülen bir rahatsızlığa da kanlanma sorunu desek yanlış olmaz. Kişilerin günlük yaşamını etkileyen göz kanlanması nasıl geçer? Göz kanlanması evde doğal yöntemlerle tedavi edilebilir mi? Görmeyi zorlaştıran ve acı veren göz kanlanmasına ne iyi gelir?

Haber 17-05-2022 12:54

Göz kuruluğuna ne iyi gelir, belirtileri nelerdir? Göz kuruluğu evde doğal bitkisel yöntemlerle tedavi edilebilir mi?

Göz sağlığını koruyan bir salgı olan gözyaşı, gözün üzerini kaplayarak gözü enfeksiyonlardan uzak tutar. Aynı zamanda nemli kalmasını da sağlar. Gözyaşının yeteri kadar üretilememesi, göz yüzeyinin de yeterli bir şekilde korunamadığı anlamına gelir. Göz sağlığını korumak için göz kuruluğuna ne iyi gelir? Göz kuruluğu evde doğal bitkisel yöntemlerle tedavi edilebilir mi?

Haber 13-05-2022 16:46

Sürekli ekrana bakanlar... Göz kaybına neden olabilir!

Gelişen teknolojiyle birlikte her yaştan insanın kullandığı telefon, tablet, bilgisayar gibi ekranlara bakmak birçok hastalığa neden oluyor. Bu hastalıklar arasında göz kuruluğu da bulunuyor. Göz kuruluğu çok ciddiye alınmayan bir hastalık olsa da tedavi edilmezse görme kaybına sebep olabiliyor.

Haber 15-03-2022 10:35

Gözyaşı dökmek sağlık için gerekli

Üzüntü ve mutluluk duyguları nedeniyle gözyaşları oluşuyor. İnsanlar genellikle ağlamaktan kaçınarak duygularını bastırmaya çalışıyorlar. Fakat yapılan açıklamalara göre ağlamaktan kaçınmak gereksiz çünkü gözyaşı göz sağlığı için oldukça gerekli. Gözyaşının kuruması ileride görme kaybına dahi neden olabiliyor...

Haber 14-03-2022 10:13

TV ve bilgisayar başında vakit geçirenler risk altında! Kurtulmak için bunları yapmanız gerekiyor

Teknoloji geliştikçe ekranlara baktığımız süre de uzamaya başladı. Telefonlar, bilgisayarlar, tabletler, televizyonlar her daim yanımızda. Özellikle telefonla geçirdiğimiz süre o kadar fazla ki! Tabii ki uzun süre ekrana bakmanın da sağlığımıza çeşitli zararları var. Gelin; önce bu zararları keşfedelim, sonra da bu zararlardan korunmak için ne yapmamız gerektiğine bakalım.

Haber 20-05-2021 17:15

Tam kapanmada göz sağlığına dikkat! Bilgisayar ve telefonunuzla daha fazla zaman geçirecekseniz…

Tam kapanma sürecinde bilgisayar, cep telefonu ve televizyona bakma oranı daha çok artıyor. Bu noktada göz sağlığına dikkat etmek önem taşıyor. Göz hastalıklarının görülme oranının artışa geçtiği koronavirüs pandemisinde dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Dr. Mürüvvet Ayten Tüzünalp, bu süreçte göz sağlığına dikkat etmemenin kalıcı göz hasarına yol açabileceğini söyledi.

Haber 02-05-2021 15:18

Yarım saatte tedavisi mümkün: Göz kapağı içe dönmesi (entropium) belirtileri neler?

Entropium yani göz kapağının içe dönmesi belirtileri gözde kızarıklık, batma ya da yanma gibi sonuçlara neden olabiliyor. Göz kuruluğuna benzer belirtilerle kendini gösteren göz kapağının içe dönmesi tedavisi olan bir rahatsızlık. Yaklaşık yarım saatlik uygulamanın ardından sorunların ortadan kalktığına dikkat çeken Doç. Dr. Barış Yeniad, tedavi edilmeyen entropiumun gözde delinmeye yol açabileceğini söyledi.

Haber 02-05-2021 12:15

Diyabet göz sağlığını da bozuyor! Öyle riskleri var ki...

Şeker hastalığının göz tansiyonu, gözyaşı yetersizliği, katarakt ve görme sinirinde kuruma yapabileceğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Okan Toygar, şeker hastalığının göze verdiği zararlarla ile ilgili uyarılarda bulundu.

Haber 16-03-2021 13:53

Göz kanlanması neden olur? Nasıl geçer?

Göz kanlanması, gözün beyaz kısmındaki damarların normalden daha genişleyerek bu kısımları pembeleştirmesi ya da kızarıklaştırmasıdır. Göz kanlanmasında ilk akla gelen problem, zarların alerjik ya da mikrobik nedenlerle iltihaplanmasıdır. Göz kuruluğu ya da başka göz hastalıkları da olabilir. Özellikle sigara dumanının fazla olduğu yerlerde, havuzdaki klorların etkisiyle kuruluk artabilmekte, bu da göz kızarıklığına neden olabilmektedir.

Haber 01-02-2021 12:00

Göz kuruluğu nasıl geçer? 6 maddeyle göz kuruluğunu önleyin

Covid-19 pandemisi nedeniyle evde, kapalı ortamda zaman geçirmeye başlamamız ve evden çalışma düzenine geçilmesi ile birlikte ekranla daha fazla zaman geçirilmeye başlandı. Gözlerini kırpmadan saatlerce çalışan kişilerin, bulundukları ortamda yeterli nem bulunmaması halinde gözyaşının buharlaşması kaçınılmaz oluyor. Bu da göz kuruluğu sorununu gündeme getiriyor. Göz kuruluğu çekenler için bazı önerilerde bulunan uzmanlar, göz sağlını korumak için yapılması gerekenleri anlattı.

Haber 09-12-2020 14:17

Kış aylarında göz kuruluğuna dikkat!

Göz sağlığı ile ilgili uyarılarda bulunan uzmanlar kış aylarının gelmesiyle birlikte zorlu bir dönem başladığına dikkat çekti. Zamanımızın daha büyük bir bölümünü iç mekanlarda geçirmeye başladığımız şu dönemlerde özellikle havaların soğumasıyla evleri havalandırmayı azalttık. Bu da nem miktarını belirgin biçimde azalttı.

Haber 20-11-2020 17:24

Sürekli ekran başında oturuyorsanız gözleriniz alarm vermeye başlayabilir! Gözyaşı miktarındaki...

Gözünüzde kızarıklık, yanma ve batma gibi şikayetlere sahipseniz göz kuruluğundan muzdarip olabilirsiniz. Farklı birçok nedene bağlı olarak gelişebilen göz kuruluğu, göz sağlığını uzun vadede olumsuz etkiler. Ülkemizde ve dünyada çağın gelişmesiyle birlikte daha sık görülmeye başlanan bu rahatsızlık hakkındaki bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.

Haber 29-08-2020 17:27

Göz kuruluğu tedavisinde güneş gözlüğü de etkili

Güneş gözlüğü kullanımının göz kuruluğunda azaltıcı etkisi olduğunu söyleyen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Adem Gül, güneş gözlüğünün göze gelen ışık ve ısıyı azalttığını, bunun da gözyaşımızın çabuk buharlaşmasını engellediğini anlattı.

Haber 20-08-2020 13:58

Göz kuruluğu: Neden olur, nasıl geçer?

Göz, insan vücudundaki en önemli ve en hassas organlar arasında yer alır. 5 duyu organından biri olan göz çok önemli bir işleve sahiptir. Rahat bir şekilde hareket edebilmek ve zararlı dış etkenlerden korunabilmek için belirli bir oranda gözyaşına ihtiyaç duyar. Gözyaşı genel olarak iki farklı türde değerlendirilebilir. Bunlar tepkisel ve istem dışı gözyaşıdır.

Haber 24-06-2020 11:34

Koronavirüs belirtileri arasında göz kızarması da olabilir

Kroonavirüs belirtileri ile ilgili gün geçtikçe daha fazla bilgi paylaşılmaya devam ediliyor. Gözden bulaşma olasılığı da bulunduğu söylenen koronavirüs belirtileri arasında yapılan araştırmaya göre göz kızarıklığı da yer alıyor. Konuyla ilgili bilgi veren Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adnan İpçioğlu, merak edilenleri anlattı.

Haber 13-04-2020 11:52

Kadınlarda göz kuruluğu neden olur?

Göz kuruluğu dünya çağında birçok insanı etkiliyor ancak söz konusu hastalık 40 yaş üstü kadınları daha çok etkiliyor. Peki kadınlarda göz kuruluğu görünmesinin nedenleri neler?

Kadin 08-01-2020 11:48

40 yaş üzeri kadınlar dikkat

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Barış Yeniad, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen göz kuruluğunun tüm yaş ve cinsiyette görülebildiğini belirterek, ancak hastalığın 40 yaşın üstündeki kadınlarda daha sık meydana geldiğini söyledi.

Trend 28-11-2019 13:35

40 yaşın üstünde ve kadınsanız göz kuruluğunu daha çok önemseyin! Kör bile bırakabiliyor

Doç.Dr. Barış Yeniad, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen göz kuruluğunun, tüm yaş ve cinsiyette görülebildiğini ancak 40 yaşın üstündeki kadınlarda daha sık meydana geldiğini söyledi.

Kadin 08-10-2019 11:48

Göz kuruluğu nasıl geçer? Göz kuruluğu tedavisi için balık yiyin

Göz kuruluğu büyük-küçük pek çok kişinin yaşadığı sorunlar arasında yer alıyor. Uzmanlarsa, kullanılan gözyaşı damlalarına rağmen geçmeyen göz kuruluğu belirtileriyle başa çıkılması için Omega 3 tüketilmesi gerektiğini söylüyor.

Trend 31-07-2019 12:02

İleri aşama göz kuruluğuna karşı hastanın kanından serum

Göz hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Gürdal: - "İleri seviye durumlarda hastanın kendi kanından hazırlanan serumlar ve skleral lens gibi özel araçlara başvuruluyor" - "Otolog serum kişinin kendi kanından hazırlanıyor, steril plastik şişelerde dondurarak muhafaza ediliyor ve kullanımdan hemen önce çözdürülerek kullanılıyor" - "Gözyaşı aynı zamanda göz için gerekli bazı temel maddeler ile besleyici olarak da görev yapar. Otolog serum da gözyaşının bu özelliklerini en iyi taklit eden sıvılardan biridir"

Haber 20-07-2019 11:13

İleri aşama göz kuruluğuna karşı hastanın kanından serum

Göz hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Gürdal: - "İleri seviye durumlarda hastanın kendi kanından hazırlanan serumlar ve skleral lens gibi özel araçlara başvuruluyor" - "Otolog serum kişinin kendi kanından hazırlanıyor, steril plastik şişelerde dondurarak muhafaza ediliyor ve kullanımdan hemen önce çözdürülerek kullanılıyor" - "Gözyaşı aynı zamanda göz için gerekli bazı temel maddeler ile besleyici olarak da görev yapar. Otolog serum da gözyaşının bu özelliklerini en iyi taklit eden sıvılardan biridir"

Yurthaber 20-07-2019 11:12

Milyonlarca insanı etkiliyor ama en sık 40 yaş üstündeki kadınlarda görülüyor

Doç.Dr. Barış Yeniad, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen göz kuruluğunun 40 yaşın üstündeki kadınlarda daha sık görüldüğünü söyledi.

Kadin 11-04-2019 15:35

Göz sağlığını korumak için nelere dikkat edilmelidir? Kataraktın ilerlemesi yavaşlatılabilir mi?

Göz sağlığı, rutin hayatınızda farkında olmasanız da çok dikkat edilmesi gereken bir konudur. Göz sağlığınızı korumanın birçok yolu var. Peki, göz sağlığınız için nelere dikkat etmek gerekiyor?

Haber 01-04-2019 09:48

Sjögren sendromu nedir? Sjögren sendromu belirtileri nelerdir? Sjögren sendromu tedavisi nasıl olur?

Sjögren sendromu yüzde 80-90 oranında kadınlarda görülüyor. En önemli belirtisi ise gözlerde ve ağızdaki kuruluk. Gözde yanma ve batma hissini daha sonra ağız kuruluğu takip ediyor. Ağızdaki tükürük salgısı yeterli olmayınca, diş çürükleri ve diş eti sorunlarıyla birlikte mantar plaklar oluşmaya başlıyor. Hastalık vajinal kuruluğa da yol açıyor. Sonrasında ağrılı ilişki, mantar ve idrar yolu enfeksiyonu gibi rahatsızlıklar ortaya çıkıyor. Cilt kuruluğu da enfeksiyon yerleşimini kolaylaştırıyor.

Trend 15-03-2019 14:13

Göz kuruluğu için nelere dikkat edilmelidir? Soğuk veya sıcak havanın göze etkisi nasıl olur?

Yazın havaların genel sıcaklığından kışın ise bulunduğumuz ortamın ısısını artırdığımız için nem oranı düşer ve bu da gözlerimize olumsuz etki edebilir. Kaşınan gözler, kışın sık görülen bir sorundur ve buna düşük nem sebep olur. İşte uzmanlardan göz kuruluğunu önlemek için tavsiyeler.

Haber 24-12-2018 13:09

Kışın göz sağlığınızı korumak için bunları tüketin!

Yoğun yaşam temposunun yanı sıra kış mevsiminin gelişi ile beslenme ve egzersiz alışkanlıklarımızda aksamalar yaşanabiliyor. Özellikle sağlıklı beslenme ile ilgili kış mevsiminin zenginliklerinden yararlanmak, genel sağlık açısından hayat kurtarıcı olabiliyor.

Haber 27-11-2018 11:13

20-20-20 kuralı ile göz sağlığınızı koruyun!

20 dakikada bir, 20 saniye süresince, 20 metre ve ötesine bakarak gözleriniz dinlendirip göz kuruluğunun önüne geçebilirsiniz!

Haber 25-11-2018 13:34

Soğuk havalarda gözlerinizi korumanın yolları!

Soğuyan havalar, tıpkı bağışıklık sisteminde olduğu gibi gözlerde de belirli rahatsızlıkların oluşmasına sebep olabiliyor. Fotokeratisis (kar körlüğü), göz kuruluğu, göz yaşarması, ışığa hassaslık ve çift görme gibi rahatsızlıkların bu dönemlerde oluşabildiğini belirten Op. Dr. Hakan Özkan, 'Gözlerimiz soğuğa karşı en dayanıklı organlarımızdan biri olmasına rağmen, bu durum soğuktan etkilenmeyecekleri anlamına gelmiyor.' diyor

Haber 06-03-2018 16:33

Kış aylarında göz kuruluğuna dikkat!

Soğuk havalarda yüksek ısılarda çalıştırılan kalorifer ve klimalar, içimizi ısıtırken bazı sorunları da beraberinde getirebiliyor.

Haber 12-02-2017 11:52

Soğuk havada göz kuruluğuna dikkat!

Toplumda sadece güneşin gözlere zarar verdiği düşünülse de, kış mevsimi de göz sağlığını kötü etkiliyor.

Haber 25-01-2016 15:30

Bilgisayar kullananların göz sorunu

Bilgisayarlarımız hayatımızın vaz geçilmez parçası olsa da uzun süreli kullanımlarda gözlerimiz üzerinde olumsuz etkiler yaratabiliyor.

Haber 03-07-2012 12:13

Kuru göz körlüğe yol açabilir!

Toplumda göz kuruluğu olarak adlandırılan, tıptaki adıyla “kuru göz” hastalığı tedavide geç kalındığında körlüğe kadar gidebilecek bir sorun.

Haber 09-12-2011 10:22

Göz kuruluğuna dikkat

Erzincan Kızılay Tıp Merkezi'nde görevli Opr. Dr. Hakan Özkan, insanların zaman zaman çeşitli göz hastalıklarına maruz kaldığını belirterek, bunlardan en önemlilerinden birinin "göz kuruluğu" olduğunu söyledi.

Haber 05-12-2006 16:10

Göz kuruluğuna dikkat

Uzun süreli bilgisayar ekranına bakma ve klimalı ortamlarda bulunmanın göz kuruluğuna sebep olduğu belirtildi.

Haber 09-04-2006 14:49

Bilgisayar gözü kurutuyor

Bilgisayar karşısında uzun süre çalışan kimselerde göz kırpma aralığının uzaması nedeniyle göz kuruması hastalığı görülebildiği, bundan korunma için de bilgisayarın tepeden bakacak şekilde kullanılması gerektiği bildirildi.

Haber 14-09-2005 00:50

Bilgisayarın gözlerinizi kurutmaması için bu önlemleri alın

Uzun süre bilgisayar karşısında çalışan kişilerde göz kırpmanın azalması, gözde kuruluğa neden oluyor. Gözyaşı görme fonksiyonunun tamamlanması için hayati önem taşıyor. İşte uzmanların uzun süre bilgisayar kullanmak zorunda kalanlara tavsiyeleri...

Haber 18-04-2005 14:00

Bilgisayar göz kurutuyor

Yüzün en dikkat çekici organlarından biri olan gözlerimiz, zaman zaman değişik sorunlarla karşı karşıya kalabiliyor. Bunlardan en sık rastlanılanı ise göz kuruluğu. Bu önemli sağlık sorunu, günümüzde özellikle uzun süre bilgisayar karşısında iş yapan ve klimalı ortamlarda çalışan kişilerde meydana geliyor. Göz kuruluğu, 'gözlerde kızarma, kanlanma ya da yaşarma' belirtileri ile ortaya çıkıyor.

Haber 07-03-2005 12:06