Gozalti Suresinin Uzatilmasi Haberleri

Fatiha Suresi kaç ayetten oluşur, anlamı nedir? Fatiha suresinin bulunduğu sayfa numarası kaçtır, ne zaman ve nerede indirildi?

Kur'an-ı Kerim’in en çok okunan surelerinden biri Fatiha suresidir. Her Müslümanın bildiği bu sure, çok önemli faziletlere ve anlama sahiptir. Kısa bir sure olduğu için de bu sureyi ezberlemek oldukça kolaydır. Başlangıç anlamına gelen Fatiha kelimesinden de anlaşılacağı üzere bu sure, Kur'an’ın başlangıç suresidir. Müslümanlar için manevi öneme sahip bu sure, namazlarda da sıkça okunur. Peki Fatiha suresi kaç ayettir ve hangi sayfada bulunur?

Haber 2023-04-10 14:46:54

Hucurat Suresi kaç ayetten oluşur, anlamı ve fazileti nedir? Hucurat suresi kaç yapraktır, ne için okunur, kaç defa okunmalı?

Müslümanlar için kutsal kitap olan Kur'an-ı Kerim’de pek çok sure ve ayet vardır. Bu sureler, İslam dini hakkında bilgi edinmeyi sağlar ve yol göstericidir. Hucurat suresi de Kur'an’daki önemli surelerden biridir. Surede ele alınan temel konu; Müslümanların kendi araların uyması gereken kurallar ve peygamberlere karşı görgü kurallarıdır. Özellikle hastaların şifa bulması için Hucurat suresinin okunması gerekir. Peki Hucurat suresi kaç ayet, kaç yapraktır ve niçin okunur?

Haber 2023-04-10 14:46:34

Bakara Suresi 156. ayet tefsiri ve meali nedir? Bakara Suresi 156. ayeti okunuşu ve anlamı

Bakara suresi, Kuran-ı Kerim’in en uzun suresi olmasıyla bilinir. İslam dini ile ilgili pek çok konuya değindiği ve Kuran’ın bir özeti niteliğinde olduğu için merak edilir. Hicretten sonra vahyedilmiş olan Bakara suresi, yaklaşık 10 yılda tamamlanmıştır. Özellikle İslam dini araştırmacıları Bakara suresinin üzerinde oldukça durur. Bakara suresi 156. Ayeti ise faziletleri ile öne çıkar ve her Müslümanın bilmesi gereken bir ayettir. Peki Bakara suresi 156. ayet tefsiri ve meali nedir?

Haber 2023-03-28 17:18:24

Bakara Suresi 1. ayet tefsiri ve meali nedir? Bakara Suresi 1. ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’in en uzun suresi olan Bakara suresi, Müslümanlar tarafından oldukça sık okunur. Bu sure, Kur'an’ın bir özeti niteliğindedir ve pek çok bilgi içerir. Özellikle İslam dini araştırmacıları Bakara suresi üzerinde oldukça fazla durur. Bu sureyi okuyarak İslam dininin gereklilikleri konusunda pek çok sonuca ulaşmak mümkündür. Bakara suresinin ilk ayeti ise Müslümanlar tarafından merak edilmektedir. Peki Bakara suresi 1. Ayet nasıl okunur, ayet tefsiri ve meali nedir?

Haber 2023-03-28 17:18:20

Ankebût Suresi 60. ayet tefsiri ve meali nedir? Ankebût Suresi 60. ayeti okunuşu ve anlamı

İslam dinine inananlar için yol gösterici olan kutsal kitap Kur'an-ı Kerim’de pek çok sure yer alır. Ankebût suresi de bunlardan biridir ve hem Müslümanların hem de din araştırmacılarının üstünde durduğu bir suredir. Bu ayette evlerin en dayanıksızının örümcek evi olduğu söylenir. Ankebûts uresi 60. Ayet ise faziletleri ile öne çıkar ve Müslümanlar tarafından merak edilir. Peki Ankebût suresinin okunuşu nasıldır, ayet tefsiri ve meali nedir?

Haber 28-03-23 17:18

Zuhruf Suresi 79. ayet tefsiri ve meali nedir? Zuhruf Suresi 79. ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’de yer alan her bir sure, Müslümanlar için yol göstericidir ve önemli faziletlere sahiptir. İnancın ve davranışların önemli olduğunu anlatan Zuhruf suresi de İslam dini için çok büyük bir öneme sahiptir. Dünya hayatının geçici menfaati üzerinde durulan bu surenin 79. Ayeti ise oldukça merak edilir. Kısa bir ayet olduğu için kolayca ezberlenebilir ve ayetin faziletlerinden yararlanılabilir. Zuhruf suresinin 79. Ayeti okunuş olarak nasıldır, ayet tefsiri ve meali nedir?

Haber 28-03-23 17:17

Tevbe Suresi 5. ayet tefsiri ve meali nedir? Tevbe Suresi 5. ayeti okunuşu ve anlamı

İslam dininin önemli surelerinden olan Tevbe suresi, hem anlamı hem de faziletleri ile öne çıkar. Bu yüzden Müslümanlar ve araştırmacılar bu sure üzerinde oldukça durur. İsmini tevbe kelimesinden almış olup sözcük, Allah’ın kendisine samimi bir şekilde inanıp tövbe edenleri affedeceği anlamına sahiptir. Müslümanların merak ettiği Tevbe suresi 5. Ayet ise oldukça fazla fazileti ile bilinir. Peki Tevbe suresinin okunuşu nasıldır, ayet tefsiri ve meali nedir?

Haber 28-03-23 17:17

Mâide Suresi 90. ayet tefsiri ve meali nedir? Mâide Suresi 90. ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’de yer alan sureler ve ayetler, Müslümanlar için oldukça önemlidir. Bu ayetleri hem okumalı hem de anlamlarını bilmelidirler. Mâide suresi de Kur'an’da bulunan faziletli surelerde biridir. Bu surede genel olarak kurban, ihram ve haram ayları anlatılır. Müslümanlar tarafından sıkça okunan bir suredir. Mâide suresinin 90. Ayeti ise faziletleri ile öne çıkar ve merak edilir. Peki Mâide suresi 90. Ayet nasıl okunur, ayet tefsiri ve meali nedir?

Haber 28-03-23 17:17

Talâk Suresi 3. ayet tefsiri ve meali nedir? Talâk Suresi 3. ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’de yer alan her bir sure ve ayet farklı farklı faziletlere sahiptir. Bu ayetleri yalnızca ezberlemek yetmez; aynı zamanda meallerini de bilmek gerekir. İslam dini için önemli bir sure olan Talâk suresi de Müslümanların üzerinde durduğu bir suredir. Bu surede genel olarak nafaka, şeriata göre boşanma kuralları ve Allah’ın kudreti konularına değinilir. Talâk suresinin 3. Ayeti ise rızık için okunur. Talâk suresi 3. ayet tefsiri ve meali nedir?

Haber 28-03-23 17:17

Nisâ Suresi 24. ayet tefsiri ve meali nedir? Nisâ Suresi 24. ayeti okunuşu ve anlamı

Kutsal kitap Kur'an-ı Kerim’in en bilinen ve okunan surelerinden olan Nisâ suresi, çok önemlidir. Anlattığı konu, anlamı ve faziletleri ile öne çıkan bir suredir. İnanç gücünün büyüklüğü ile birlikte kadınlarla ilgili kurallar da anlatılır. Arapçada kadınlar anlamına gelen Nisâ kelimesinden aldığı ismi ile bu sure, İslam dininde kadınların konumuna dair önemli bilgiler verir. Nisâ suresinin 24. Ayeti, Müslümanların öğrenmek istediği bir ayettir. Nisâ suresi 24. ayet tefsiri ve meali nedir?

Haber 28-03-23 17:17

Kalem Suresi 4. ayet tefsiri ve meali nedir? Kalem Suresi 4. ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’de yer alan surelerin Müslümanlar için çok büyük bir önemi vardır çünkü bunlar yol göstericidir. Çok faziletli bir sure olan Kalem suresi de Kur'an’da bulunan ve Müslümanlar tarafından merak edilen bir suredir. Özellikle sınavlardan önce mutlaka okunması gerekir bu sayede kişiler sınav stresini atabilir ve motivasyon elde edebilir. Kalem suresinin 4. Ayeti de İslam ahlakının üstünlüğüne değindiği için büyük öneme sahiptir. Peki, Kalem suresi 4. ayet tefsiri ve meali nedir?

Haber 28-03-23 17:16

Fetih Suresi 1. ayet tefsiri ve meali nedir? Fetih Suresi 1. ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’de yer alan sureleri okumak çok önemlidir. Ancak bu sureleri yalnızca okumak yeterli değildir. Aynı zamanda anlamlarını da bilmek gerekir. Fetih suresi de Kur'an’da yer alan ve çok büyük öneme sahip olan bir suredir. Çok faziletli bir sure olduğu için çeşitli durumlarda okunabilir. Fetih suresinin 1. Ayeti kısa ve kolay ezberlenebilir. Bu ayetin anlamı, tefsiri, faziletleri araştırma konusudur. Peki Fetih suresi 1. Ayet tefsiri ve meali nedir?

Haber 28-03-23 17:07

Bakara Suresi 153. Ayet tefsiri ve meali nedir? Bakara Suresi 153. ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’in en uzun suresi olması ile bilinen Bakara suresi, İslam dininde önemli bir yere sahiptir. Kur'an’ın bir özeti niteliğinde olduğu için İslam dinini öğrenmek isteyenler bu sureyi mutlaka okumalıdır. Ayrıca çok faziletli olduğundan Müslümanların mutlaka bilmesi gereken bir suredir. Bakara suresini anlayıp uygulamak çok önemlidir. Bu suresinin 153. Ayeti anlamı ve faziletleri ile öne çıkar. Peki Bakara suresi 153. Ayet nasıl okunur, tefsiri ve meali nedir?

Haber 28-03-23 17:07

Âl-i İmrân Suresi Son 10 Ayet nedir, ne için okunur? Âl-i İmrân Suresi Son 10 ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’in en uzun sureleri arasında yer alan Âl-i İmrân suresi, İslam dininde önemli bir yere sahiptir. Pek çok konuya değinir ve Müslümanlar için çok faziletlidir. Bu nedenle din araştırmacıları da bu sure üzerinde oldukça fazla durur. Âl-i İmrân suresinin son 10 ayeti, Hz. Muhammed’in her gece yatmadan önce okuduğu ayetlerdendir. Bu yüzden Müslümanlar için çok önemlidir. Pek çok kişi bu ayetleri ezberlemek ister. Âl-i İmrân suresinin son 10 ayeti ne için okunur?

Haber 28-03-23 17:07

Yâsîn Suresi 58. Ayet tefsiri ve meali nedir? Yâsîn Suresi 58. ayeti okunuşu ve anlamı

İslam dininin kutsal kitabı olan Kur'an-ı Kerim, Müslümanlar için yol göstericidir. Bu kitapta yer alan Yasin suresi, Müslümanların en çok okuduğu surelerdendir. İnsanların ahlaki sorumluluklarını ele alan bu sure, Kureyş kabilesi, ölümden sonra dirilme, hesap gibi konular üzerinde de durur. Bu nedenle İslam dinini öğrenmek isteyenlerin mutlaka okuması gereken bir suredir. Yasin suresi 58. Ayet “Yasin suresinin kalbi” olarak nitelendirilir. Yâsîn suresi 58. Ayet tefsiri ve meali nedir?

Haber 28-03-23 17:07

Nisâ Suresi 136. Ayet tefsiri ve meali nedir? Nisâ Suresi 136. ayeti okunuşu ve anlamı

Nisâ suresi İslam dininin en önemli surelerinden biri olarak öne çıkar. Aynı zamanda Kur'an-ı Kerim’in en çok okunan surelerinden biridir. Nisâ suresinin içinde şeriatla ilgili bazı hükümler ve kurallar yer alır. İslam alimleri tarafından hâlâ araştırılan bir suredir. Nisâ suresi 136. Ayet ise imanın 6 şartının ele alındığı bir ayettir. Bu yüzden her Müslümanın mutlaka bilmesi gereken bir ayettir. Peki Nisâ suresi 136. Ayet okunuşu nasıldır, tefsiri ve meali nedir?

Haber 28-03-23 17:06

Kehf Suresi İlk 10 Ayet tefsiri ve meali nedir? Kehf Suresi İlk 10 ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’de önemli bir yere sahip olan Kehf suresi, Müslümanların çokça merak ettiği bir suredir. Bu surede mağaraya sığınan 7 gencin mucizevi hâlleri ve başlarından geçen olaylar anlatılır. Çok faza fazileti bulunan Kehf suresini okumak isteyen Müslümanlar, bu surenin faziletleri ve anlamını da merak eder. Kehf suresinin ilk 10 ayetinin kötülerin şerrinden korunmak için okunması gerektiği söylenir. Peki Kehf suresinin ilk 10 ayetinin okunuşu, tefsiri ve meali nedir?

Haber 28-03-23 17:06

Kalem Suresi Son 2 Ayet ne için ve neden okunur? Kalem Suresi Son 2 ayeti okunuşu ve anlamı nedir?

Kutsal kitap Kur'an-ı Kerim’de bulunan tüm surelerin özel anlamları ve faziletleri vardır. İslam dini için önemli surelerden biri de Kalem suresidir. İniş sırasına göre ikinci ve kitaptaki sıralamaya göre 68. Suredir. Kalem suresinin son 2 ayeti ise halk arasında nazar ayeti olarak bilinir ve bu iki ayeti okumanın nazara karşı koruduğu söylenir. Nazardan korunmak ve kurtulmak için bu ayetlerin okunması İslam alimleri tarafından tavsiye edilir. Peki Kalem suresinin son iki ayeti neden okunur?

Haber 28-03-23 17:06

Hûd Suresi 56. ayet tefsiri ve meali nedir? Hûd Suresi 56. ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’in önemli surelerinden biri olan Hûd suresi, Müslümanlar için yol gösterici ve faziletlidir. Bu sure ile ilgili Hz. Muhammed’in “beni ihtiyarlattı” dediği bilinmektedir. Bu nedenle İslam dini araştırmacıları ve Müslümanlar, Hûd suresini oldukça merak etmektedir. Hem okunuşunu hem anlamını hem de tefsirini araştırmaktadırlar. Hûd suresinin 56. Ayeti ise faziletleri ile öne çıkar ve mutlaka bilinmesi gereken bir ayettir. Hûd suresi 56. ayet tefsiri ve meali nedir?

Haber 28-03-23 17:06

Nûr suresi 35. ayet tefsiri ve meali nedir? Nûr suresi 35. ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’de çok önemli bir yeri olan Nûr suresi, İslam hukukunun temelinin atılması bakımından değerlidir. Bu yüzden İslam dini araştırmacıları tarafından üzerinde durulan bir suredir. İçinde genel olarak cezalar, aile yaşamı ve şeriat kuralları ile ilgili konular geçer. Nûr suresinin 35. ayetinde geçen “Nûr” kelimesi, bu sureye ismini vermiştir. Bu nedenle bu ayet-i kerime de merak edilmektedir. Peki, Nûr suresi 35. ayet tefsiri nedir?

Haber 17-03-23 16:46

Yûnus suresi 107. ayet tefsiri ve meali nedir? Yûnus suresi 107. ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’de yer alan bazı sureler, çocuklara isim verilirken kullanılır. Yûnus suresi de bunlardan biridir ve aynı zamanda peygamber ismidir. Kura-ı Kerim’in en bilinen surelerinden olan Yûnus suresinde Yunus peygamberin kıssası bulunur. Aynı zamanda Yûnus suresinin 107. ayeti öne çıkar. Çünkü 7 ayetler denen ve çok faziletli olan ayetler arasındadır. Bu ayetler, anlamlarından dolayı İslam dininde önemli bir yere sahiptir. Peki, Yûnus suresi 107. ayet tefsiri nedir?

Haber 17-03-23 16:45

Bakara suresi 255. ayet tefsiri ve meali nedir? Bakara suresi 255. ayeti okunuşu ve anlamı

Bakara suresi, Kur'an-ı Kerim’in en uzun suresi olmasıyla bilinir ve pek çok konuya değinir. Bu yüzden Müslümanlar ve İslam dini araştırmacılarının üzerinde durduğu bir suredir. Çok uzun olması sebebiyle genellikle parçalar halinde araştırılır. Bakara suresinin en çok araştırılan ayetleri arasında 255. ayet yer alır. Bu ayet aynı zamanda Ayet-el Kürsi olarak da bilinir. Peki, Bakara suresi 255. ayet nasıl okunur?

Haber 17-03-23 16:45

Bakara suresi son 2 ayet ne için okunur? Bakara suresi son 2 ayeti okunuşu ve anlamı

Kuran-ı Kerim’in en uzun suresi olan Bakara suresi, hem bu özelliğiyle hem de anlattığı konulardan dolayı öne çıkar. Müslüman kişiler için önemli bir yere sahip olan bir suredir. Bu yüzden pek çok kişi bu surenin ayetleri hakkında bilgi sahibi olmak ister. Bakara suresinin son 2 ayeti, Amenerrasülü duası olarak bilinir. Bu iki ayet, gelebilecek felaketlere ve belalara karşı korunmak açısından önemlidir. Peki, Bakara suresinin son iki ayeti neden okunur?

Haber 17-03-23 16:45

Âl-i İmrân suresi 154. ayet tefsiri ve meali nedir? Âl-i İmrân suresi 154. ayeti okunuşu ve anlamı

İslam dinini daha iyi kavramak için Kur'an-ı Kerim’deki sureleri okumak ve onların anlamlarını bilmek gerekir. Müslümanlar için çok önemli olan Âl-i İmrân suresi, 3. sırada yer alır ve toplam 200 ayetten oluşur. Bu suresinin 154. ayeti anlamı ve faziletleri ile öne çıkar. Allah’ın kalplerde olan her şeyi bildiğine vurgu yapan Âl-i İmrân suresi 154. ayet, her Müslümanın bilmesi gereken bir ayettir. Peki, Âl-i İmrân suresi 154. ayeti nasıl okunur?

Haber 17-03-23 16:44

A'râf suresi 54. ayet tefsiri ve meali nedir? A'râf suresi 54. ayeti okunuşu ve anlamı

İslam dinini anlamanın en iyi yolu Kur'an-ı Kerim’i okumaktır. Ancak bu tek başına yeterli değildir. Anlatılan her şeyi anlamak için surelerin ve ayetlerin meallerine ve tefsirlerine de bakmak gerekir. Kur'an’ın en önemli surelerinden olan A'râf suresi, pek çok Müslüman’ın araştırdığı ve ezberlemeye çalıştığı bir suredir. A'râf suresi 54. ayet ise çok faziletli olduğu için öne çıkar. A'râf suresinin 54. ayetinin okunuşu nasıldır?

Haber 17-03-23 16:44

Fetih suresi 29. ayet tefsiri ve meali nedir? Fetih suresi 29. ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’de yer alan sureler ve ayetler, İslam dinini daha iyi anlamak için önemlidir. Her birinin çok özel anlamı ve faziletleri vardır. Fetih suresi de Kur'an’da bulunan ve İslam dini için önemli olan surelerden biridir. Genel olarak bu surede bir fethin, zaferin ve başarının nasıl kazanılacağı anlatılır. Fetih suresinin 29. ayeti faziletleriyle bilinir ve müminler tarafından araştırılır. Peki, Fetih suresinin okunuşu nasıldır?

Haber 17-03-23 16:43

Hûd suresi 6. ayet tefsiri ve meali nedir? Hûd suresi 6. ayeti okunuşu ve anlamı

Müslümanların yol göstericisi ve kutsal kitabı olan Kur'an-ı Kerim’de pek çok sure yer alır. Bu surelerdeki ayetler, İslam dini ile ilgili önemli bilgiler anlatır. Hûd suresi de Kur'an’da yer alan önemli surelerden biridir. Adını Hûd peygamberden almış olup tevhid inancı, öldükten sonra diriliş, peygamberler ve cezalar anlatılır. Hûd suresinin 6. ayeti ise faziletlidir ve okunuşu merak edilir. Peki, Hûd suresi 6. ayet nasıl okunur, tefsiri ve meali nedir?

Haber 17-03-23 16:29

Fâtır suresi 2. ayet tefsiri ve meali nedir? Fâtır suresi 2. ayeti okunuşu ve anlamı

İslam dininin kutsal kitabı olan Kur'an-ı Kerim’de pek çok sure yer alır. Bu sureler Müslümanlar için yol göstericidir. Bu nedenle sık sık okunması ve Türkçe mealinin öğrenilmesi gerekir. Fâtır suresi de Kur'an-ı Kerim’de yer alan önemli surelerden biridir. Bu surede Allah’ın varlığı ve birliğini kanıtlayan olaylar, öldükten sonra dirilme konularından bahsedilir. Fâtır suresinin 2. ayeti ise faziletli olması ile öne çıkar. Peki, Fâtır suresi 2. ayet nasıl okunur, tefsiri ve meali nedir?

Haber 17-03-23 16:29

En'âm suresi 122. ayet tefsiri ve meali nedir? En'âm suresi 122. ayeti okunuşu ve anlamı

İslam dininin kutsal kitabı olan Kur'an-ı Kerim, Müslümanlar için yol göstericidir. Bu kitapta yer alan sureleri ve ayetleri okumak ve anlamlarını bilmek çok önemlidir. Kur'an-ı Kerim’in en önemli surelerinden biri olarak En'âm suresi öne çıkar. "Elhamdu li(A)llâhi-lleżî" ile başlayan 5 sureden ikincisi olduğu bilinir. En'âm suresinin 122. ayeti de Müslümanlar için önemlidir. Bu nedenle ayetin nasıl okunduğu araştırılır. En'âm suresi 122. ayetin okunuşu nasıldır, tefsiri ve meali nedir?

Haber 17-03-23 16:28

A'râf suresi 10. ayet tefsiri ve meali nedir? A'râf suresi 10. ayeti okunuşu ve anlamı

Ramazan ayında okunması mübarek olan A'râf suresi, çok faziletli bir suredir. Bakara ve Şuarâ surelerinden sonra en çok ayet içeren sure olan A'râf suresi, İslam dini kuralları ve hükümleri ile ilgili önemli bilgiler verir. Ayrıca surede peygamber efendimizden kıssalar de yer alır. A'râf suresinin 10. ayeti faziletli olması ile bilinir ve pek çok Müslüman tarafından merak edilir. Müslümanlar için A'râf suresi 10. ayet, şükretmenin önemini anlatan bir ayettir. A'râf suresi 10. ayet tefsiri nedir?

Haber 17-03-23 16:28

Abese suresi 20. ayet tefsiri ve meali nedir? Abese suresi 20. ayeti okunuşu ve anlamı

İslam dinine inanan kişiler için kutsal kitap olan Kur'an-ı Kerim çok önemlidir. Bu kitapta pek çok sure ve ayet yer alır. Bunlar Müslümanlığı daha iyi kavramak açısından müminlere yardımcı olur. Kur'an-ı Kerim’de yer alan ve mutlaka bilinmesi gereken surelerden biri de Abese suresidir. İnsanlar için faziletli olan Abese suresinin 20. ayeti zor durumda kalan ve Allah’tan maddi manevi destek isteyen kişilerin okuması gereken bir ayettir. Peki, Abese suresi 20 ayeti tefsiri ve meali nedir?

Haber 17-03-23 16:27

Yûsuf suresi 21. ayet tefsiri ve meali nedir? Yûsuf suresi 21. ayeti okunuşu ve anlamı

Pek çok oğlan çocuğuna ismini veren Yûsuf suresi, Kur'an-ı Kerim’in en önemli surelerinden biridir. Kutsal kitapta yer alan bu surede baştan sona tek bir olay anlatılır. Yûsuf peygamberin karşılaştığı zorluklar karşısında sabırlı olduğu ve şükrettiğinden bahsedilir. Müslümanlara önemli öğütler verdiği için çok faziletlidir. Yûsuf suresinin 21. ayeti ise hem anlamı hem tefsiri hem de faziletleri ile öne çıkar. Peki, Yûsuf suresi 21. ayet okunuşu nasıldır, tefsiri ve meali nedir?

Haber 17-03-23 16:27

Sâd suresi 35. ayet tefsiri ve meali nedir? Sâd suresi 35. ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’de yer alan her bir sure çok özel ve önemli anlamlara sahiptir. Bu surelerdeki ayetlerin okunuşlarını ve anlamlarını bilmek gerekir. Müslümanlar ve İslam dini araştırmacıları için Sâd suresi önemli sureler arasındadır. Surenin tamamında genel olarak Hz. Davud’un kıssaları anlatılır. Bu yüzden Davud suresi olarak da bilinir. Sâd suresinin 35. ayeti ise kişilere manevi fayda sağlaması ile öne çıkar. Peki, Sâd suresi 35. ayet tefsiri ve meali nedir?

Haber 17-03-23 16:26

Nahl suresi 90. ayet tefsiri ve meali nedir? Nahl suresi 90. ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim, İslam dinini daha iyi kavramak için Müslümanların okuması gereken bir kaynaktır. Ayrıca İslam dini araştırmacıları da bu kitap sayesinde pek çok bilgiye ulaşabilir. Kur'an’da yer alan önemli surelerden biri de Nahl suresidir. Bu surede kainatın tek yaratıcısının Allah olduğunu gösteren kanıtlar ve delillere yer verilir. Nahl suresinin 90. ayeti ise faziletleri ile öne çıkar. Peki, Nahl suresi 90. ayet nasıl okunur, tefsiri ve meali nedir?

Haber 17-03-23 16:26

Mülk suresi 14. ayet tefsiri ve meali nedir? Mülk suresi 14. ayeti okunuşu ve anlamı

İslam dininde önemli bir yere sahip olan Kur'an-ı Kerim’de pek çok sure ve ayet bulunur. Bunların her biri ayrı ayrı anlamlara sahiptir. Mülk suresi de kitapta önemli bir yeri olan ve Müslümanlar için çok faziletli sureler arasındadır. Mülk suresinin 14. ayetinin ise sürekli okunması gerektiği söylenir. Çünkü bu ayet pek çok yarara sahiptir. Müminlerin mutlaka bilmesi gereken Mülk suresi, çok kısadır ancak önemli bilgiler içerir. Peki, Mülk suresi 14. ayetin tefsiri ve meali nedir?

Haber 17-03-23 16:26

İsrâ suresi 36. ayet tefsiri ve meali nedir? İsrâ suresi 36. ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’in ve İslam dininin en önemli surelerinden olan İsrâ suresi her ayeti ile müminlere farklı bilgiler verir. Okunuşu, anlamı ve tefsirinin mutlaka bilinmesi gerekir. Müslümanlar için bereketli ay olan Ramazan’da en çok okunan surelerden biri İsrâ suresidir. Bu surenin 36. ayetinde Allah’a şükretmek ve bilgi sahibi olunmayan konuların peşine gidilmemesi gerektiğine vurgu yapılır. Peki, İsrâ suresinin 36. ayeti nasıl okunur, tefsiri ve meali nedir?

Haber 17-03-23 16:25

Dikkat çeken anlar! ManU'nun yıldızı Amir Ibragimov'un Kur'an okuduğu anlar sosyal medyada gündem oldu

İngiltere'nin köklü kulüplerinden Manchester United'da forma giyen 14 yaşındaki genç yıldız adayı Amir Ibragimov'un Kur'an okurken paylaşılan videosu gündem oldu. Genç oyuncu Furkan suresinin 72 ve 73. ayetlerini okurken, video sosyal medyada gündem oldu. İşte detaylar...

Spor 14-03-23 12:29

Haşr suresi son 4 ayeti ne için okunur, faziletleri nelerdir? Haşr suresi son 4 ayeti okunuşu ve anlamı nedir?

Halk dilince “lev enzelna” olarak geçen Haşr suresi, sabah ve akşam namazlarından sonra tesbihat yaparken okunur. Müslümanlar için çok önemli olan Haşr suresinin son 4 ayetinde Allah’ın 15 ismi zikredilir. Bu surede Hz. Muhammed’in ve ahşabının Medine’de yaşarken Nasdioğulları ile yaptıkları anlaşma anlatılır. Nasdioğlu’nun bu anlaşmaya uymayıp Mekkeli müşrikler lehine ittifak yaparak Müslümanları ortadan kaldırmaya çalıştığına değinilir. Haşr suresi son 4 suresi ne için okunur?

Haber 13-03-23 17:28

Nebe suresi 33. ayet tefsiri ve meali nedir? Nebe suresi 33. ayeti okunuşu ve anlamı

Her Müslümanın surelerin okunuşu hakkında bilgi sahibi olması gerekir. Özellikle ibadet ederken ya da belli bir sıkıntılı durumdan kurtulup hayır elde etmek için bu sureleri okumak çok önemlidir. Nebe suresi de ilettiği mesajlar bakımından önemli bir suredir ve nasıl okunduğu oldukça merak edilir. Nebe suresinin 33. Ayeti ise kişilere verilen müjdelerin en önemlilerinden biri olarak öne çıkar. Nebe suresi 33. ayeti tefsiri ve meali nedir?

Haber 13-03-23 17:27

Bakara suresi ilk 5 ayeti ne için okunur? Bakara suresi ilk 5 ayeti okunuşu ve anlamı nedir?

Kuran-ı Kerim’in en uzun suresi olan Bakara suresi, çok sayıda fazilete sahip olmasıyla bilinir. İslam dini araştırmacıları ve Kuran-ı Kerim okuyucuları, özellikle bu surenin ilk 5 ayeti üzerinde durur. Çünkü bu ilk 5 surenin faziletleri oldukça güçlüdür. Kişi bunları 21 defa okuduğunda malının ve mülkünün artacağı söylenir. Bereket getireceğine inanılan Bakara suresinin ilk 5 ayetinin okunuşu merak edilir. Peki, bu ilk 5 ayetin okunuşu ve meali nedir?

Haber 13-03-23 17:26

Sâd suresi 54. ayet tefsiri ve meali nedir? Sâd suresi 54. ayeti okunuşu ve anlamı

Kuran-ı Kerim’de yer alan surelerin ve ayetlerin birbirinden farklı ve anlamlı pek çok fazileti vardır. Bu sureleri okuyan ya da yazılı olarak saklayan kişiler, ayetlerin faziletlerinden yararlanabilir. Sâd suresi de bunlardan biridir ve Ramazan ayının son Cuma günü okunması gereken bir suredir. Bu surenin 54. Ayeti ise çok güçlü ve hayırlı anlamı ile öne çıkar. Peki Sâd suresinin 54. ayeti nasıl okunur, tefsiri ve meali nedir?

Haber 13-03-23 17:26

Âl-i İmrân suresi 83. ayet tefsiri ve meali nedir? Âl-i İmrân suresi 83. ayeti okunuşu ve anlamı

Kuran-ı Kerim’in en uzun surelerinden olan Âl-i İmrân suresi, iniş sırasına göre 89. sırada yer alır. Bu surenin Kuran-ı Kerim’de çok önemli bir yeri vardır. Çünkü bu sureyi iyi anlayıp kavrayan ve hayatında uygulayan kimselerin kıyamet zamanında rahata ereceği söylenir. Yani surenin anlamı ve neler anlattığı çok önemlidir. Özellikle Âl-i İmrân suresinin 83. ayeti, kıyamette rahata kavuşmak isteyen kişilerin çok iyi anlaması gereken bir ayet-i kerimedir. Âl-i İmrân suresi 83 ayet tefsiri nedir?

Haber 10-03-23 16:29

Nur suresi 31. ayet tefsiri ve meali nedir? Nur suresi 31. ayeti okunuşu ve anlamı

İslam hukuku açısından çok önemli bir yere sahip olan Nur suresi, pek çok kuralı, cezayı ve aile hayatı ile ilgili sınırları anlatır. Bu yüzden İslam hukukçularının ve araştırmacıların üzerinde durduğu bir suredir. Nur suresinde bulunan 31. ayet ise en çok anlamı araştırılan ayetlerden biri olarak öne çıkar. Çünkü bu ayette tesettür hakkında bilgiler vardır ve bu konuyla ilgili açıklamalar bulunduran 4 ayetten bir tanesidir. Peki önemi çok büyük olan Nur suresinin 31. ayetinin tefsiri nedir?

Haber 10-03-23 16:28

Furkan suresi 74. ayet tefsiri ve meali nedir? Furkan suresi 74. ayeti okunuşu ve anlamı

Pek çok erkek çocuğun ismini aldığı Furkan suresi, Kuran-ı Kerim’in en bilinen ve en araştırılan surelerinden biridir. Bu surede ilk ayette bulunan “hak ile batıl olanı birbirinden ayırma” anlamına gelen “el-Furkan” kelimesi, sureye ismini vermiştir. Furkan suresinin 74. ayeti ise hem anlam hem Türkçe ve Arapça okunuş hem de tefsiri açısından merak edilen bir konudur. Furkan suresi 74. ayeti ezberlemek isteyenler için Furkan suresinin 74. ayetinin tefsiri ve meali nedir?

Haber 10-03-23 16:28

Araç muayene süresi uzatıldı: O tarihten itibaren 30 güne dikkat! Cezalar iptal edilecek...

OHAL ilan edilen illerde yerleşik kişilerin araç muayene süreleri ertelendi. 6 şubattan OHAL suresinin sonuna kadar araç muayene süresi dolanlar, OHAL bittikten sonraki bir ay içinde araç muayenesi yaptırabilecek. Bu sürede araçlara ceza kesilmeyecek.

Finans 04-03-23 13:42

Regaip Kandili Kadir Suresi nasıl okunur? Kadir Suresi Kur'an'da kaçıncı sayfada? İşte Kadir Suresi Türkçe ve Arapça okunuşu

Mübarek üç aylar recep ayıyla birlikte 23 Ocak Pazartesi günü başladı. Regaip kandili ise 26 Ocak Perşembe akşamı idrak edilecek. Bu mübarek geceyi ibadetle geçirmek isteyenlerin pek çoğu ise kadir suresinin anlamını, okunuşunu araştırmaya başladı. Kadir Suresi'ni okuyanlar, Allah için savaşır gibi sevap kazanıyor. İşte Kadir Suresi Türkçe ve Arapça okunuşu...

Haber 26-01-23 13:00

Saffat suresi okunuşu: Saffat suresi Arapça yazılışı ve Türkçe anlamı ile meali, tefsiri, faziletleri

Kur'an-ı Kerim'de 37. sırada bulunan Saffat Suresi, Sad Suresi ile Yasin Suresinin arasındadır. Nüzul bakımından En'am Suresinin ardından gelen sure, daha çok akaid ile ilgili konulara eğilmektedir. Saffat okunuşu nasıldır? Saffat suresi Arapça yazılışı ve Türkçe anlamı ile meali & tefsiri nedir?

Haber 02-06-22 20:01

Hüvallahüllezi suresi okunuşu: Hüvallahüllezi suresi Arapça yazılışı ve Türkçe anlamı ile meali, tefsiri, faziletleri

Halk arasında Hüvallahüllezi suresi olarak bilinen ayetler, Haşr Suresinin son 4 ayetidir. Müslümanlar tarafından sabah ve akşam namazlarından sonra, tesbihat yapılırken okunan Hüvallahüllezi suresi, İslam alemi için son derece önemlidir. Bunun için Hüvallahüllezi suresi okunuşu, anlamı ve surenin faziletleri hakkında bilgi sahibi olmak gerekir.

Haber 02-06-22 19:37

Alak suresi okunuşu: Alak suresi Arapça yazılışı ve Türkçe anlamı ile meali, tefsiri, faziletleri

İnsanın yaratılış sebebinden bahseden Alak Suresi, İslam dünyası için son derece önemli bir yere sahiptir. Peygamber Efendimize inen ilk sure olan Alak suresinin okunuşu nasıldır? Mushaf sıralamasına göre ise 96. sure olan Alak suresi Arapça yazılışı nasıldır? Din alimleri tarafından incelenen Alak suresi Türkçe anlamı ile meali nedir? Alak suresi tefsiri nasıl yorumlanmıştır?

Haber 02-06-22 19:31