Gözyaşı Haberleri

Gözyaşı nasıl yazılır, gözyaşı yazımı nasıl olmalıdır? Gözyaşı ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede ayrı yazılan ya da bitişik yazılan birleşik kelimeler mevcuttur. Bitişik yazılan birleşik kelimeler, iki veya daha fazla farklı sözcükten oluşur. Farklı sözcüklerin belli yazım kuralları çerçevesinde birleşmesi ile oluşan birleşik kelimelerden biri de gözyaşıdır. Ancak birleşik kelimeler hem ayrı hem de bitişik olarak yazılabildiği için bu sözcüğün doğru yazılışı da sıklıkla araştırılır. Gözyaşı sözcüğünün TDK tarafından belirtilen doğru yazılışı nasıldır?

Egitim 03-02-2023 16:02

'Messi bile üzülmüştür...' Bir tarafta Cristiano Ronaldo'nun gözyaşları, bir tarafta Faslı futbolcuların secdesi! Film senaryosu gibi bir maç sonu...

Son dakika haberleri: FIFA Dünya Kupası'nda Fas'ın peri masalı devam ediyor! Çeyrek final etabında Portekiz ile karşı karşıya gelen Fas, müsabakadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı ve adını yarı finale yazdıran ilk Afrika temsilcisi oldu. Karşılaşmanın ardından Fas Milli Takımı büyük bir sevinç yumağı oluştururken, Portekiz Milli Takımı'nda Cristiano Ronaldo'nun gözyaşları futbolseverleri üzdü. Ronaldo'nun ağlaması, sosyal medyadaki destekçilerine "Böyle bitmemeliydi" dedirtti.

Spor 10-12-2022 20:28

Ağlamak stresi yok ediyor! İşte gözyaşının birbirinden ilginç 5 faydası

Ağlamak çoğu zaman güçsüzlük gibi algılansa da hiç de öyle değildir. Üzgünken, stresliyken, mutsuzken, mutluyken, neşeliyken kısacası duyguların yoğun olarak yaşandığı anlarda gözyaşları devreye girer. Ayrıca gözyaşlarının birbirinden ilginç faydaları da bulunur.

Haber 14-10-2022 10:49

Soğan doğrarken bu yöntemi kullananların gözleri yaşarmıyor

Başta Türk mutfağı olmak üzere dünyanın birçok yerinde soğan, yemeklerde en çok kullanılan besinlerin başında geliyor. Soğanı soymak ve doğramak genelde bu işlemi yapan kişinin ağlamasına neden oluyor. Avustralyalı yemek kitabı yazarı ve beslenme uzmanı Melanie Lionello, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla herkesi soğan doğrarken göz yaşartmayan yeni bir teknikle tanıştırdı.

Yemek 03-08-2022 11:34

Ünlü sanatçı Alişan, Arafat vakfesinden yapılan canlı yayına katıldı! Hüngür hüngür ağladı

Fotoğraf sanatçısı Engin Uzun, Arafat vakfesinde sosyal medya hesabından canlı yayın yaptı. Yayına katılan ünlü sanatçı Alişan, aklına geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden kardeşi Selçuk Tektaş gelince gözyaşlarına boğuldu.

Magazin 10-07-2022 07:38

30 yıldır gözyaşı döken kadın rahatsızlığından ameliyatla kurtuldu

Gülşen Çetin: - "Sürekli 'ne oldu, niye ağlıyorsun' diye sorarlardı, bazen saklardım" - "Bu zamana kadar hiç kitap okumadım, okuduğum zaman 3 sayfadan sonra gözüm ağrırdı, en büyük kaybım bu oldu. Şimdi okumaya başlayacağım"

Yurthaber 11-06-2022 12:37

Son dakika: Dünyaca ünlü yıldız Oleksandr Zinchenko, basın toplantısında gözyaşlarına boğuldu! O anlar...

Son dakika haberleri: Manchester City'de Premier Lig şampiyonluğunu kazanan Oleksandr Zinchenko, Ukrayna Milli Takımı'nın İskoçya ile oynayacağı Dünya Kupası play-off final maçı öncesi basın mensuplarının karşısına çıktı. Yıldız oyuncu, basın toplantısında gözyaşlarına boğuldu.

Spor 01-06-2022 15:47

Gözyaşı dökmek sağlık için gerekli

Üzüntü ve mutluluk duyguları nedeniyle gözyaşları oluşuyor. İnsanlar genellikle ağlamaktan kaçınarak duygularını bastırmaya çalışıyorlar. Fakat yapılan açıklamalara göre ağlamaktan kaçınmak gereksiz çünkü gözyaşı göz sağlığı için oldukça gerekli. Gözyaşının kuruması ileride görme kaybına dahi neden olabiliyor...

Haber 14-03-2022 10:13

Savaştan kaçıp Adana'ya gelen Ukraynalılar, yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlattı

2 çocuğuyla ülkesinden ayrılan Alona Lunyakina: - "Geçtiğimiz yerler korkunçtu. Evlerin üstünden uçaklar geçti, bomba sesleri vardı. İnsanlar korkudan titriyordu" - Eşini savaşması için ülkesinde bırakıp 3 çocuğuyla yola çıkan Antonina Zykina: - "Şehrin etrafını bombalıyorlar, evler yanıyor. Şehrim ateşin içinde"

Yurthaber 09-03-2022 11:04

Erzincan'daki Ahıska Türkleri, Ukrayna'daki yakınlarının tahliye edilmesini istiyor

Anisa Sefer: - "Şu anda halen Ukrayna'da kalan Ahıska Türkleri akrabalarımız ve çocuklarımız var. Onları da getirmiş olsalardı çok memnun olurduk" - Gülnara Abbasoğlu: - "Akşam olduğunda orada bulunan yakınlarımız sığınaklara inerek kendilerini korumaya çalışıyor"

Yurthaber 27-02-2022 12:12

Gözyaşı kanalı tıkanıklığı tedavisi ve belirtileri neler?

Gözyaşı kanalı tıkanıklığı birçok kişide görülebilen bir rahatsızlıktır. Gözyaşı kanalı tıkanıklığı tedavisi gerçekleştirilmezse göz kanallarının mikropla dolmasına neden olur. Peki gözyaşı kanalı tıkanıklığı belirtileri nelerdir, tedavisi için neler yapılması gerekir? Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hakan Yüzer konu hakkında bilgiler verdi.

Haber 18-10-2021 16:01

Herkes yanlış yapıyormuş! Soğanı aslında bu şekilde soymanız gerekiyor

Yetenekli bir aşçı mısınız, yoksa işler ters gittiğinde mutfak araç ve gereçlerini mi suçluyorsunuz? Çoğu zaman alışkanlık ve hız nedeniyle aslında mutfakta birçok şeyi yanlış yapabilirsiniz. Şehir efsanesi haline gelen bu yanlışlardan bir tanesi de soğan soyma konusunda yaşanıyor.

Yemek 13-10-2021 17:54

Kovid-19 hastalığı sürecini gözyaşlarıyla anlatan Kocaelispor'un teknik direktörü aşı çağrısında bulundu

Kocaeli ve Trabzon'daki hastanelerde 3 ay tedavi gördükten sonra hastalığı yenerek görevine başlayan Mustafa Reşit Akçay: "Ölümle karşılaştım, 6-7 gün böyle geçti, hiçbir şey hissetmeden... Akciğerimin makineye bağlandığı, ölümle yüzleştiğim, 10 kişiden birinin kurtulduğu bir ECMO makinesinden çıktım" - "Tuvaletinizi yapamadığınızı, altınızı başkalarının temizlediğini, bu utancı, yoğun bakımda bebek maması yediğinizi düşünün. Bu basit bir durum değil, lütfen bu aşıyı olun"

Yurthaber 07-09-2021 11:17

Selden kurtulan Ayşe Başol, korku dolu anları gözyaşlarıyla anlattı:

"Kimse o anı anlatamaz. Sel gelince ev gidiyor sandık. Muhtarı aradık, 'Dışarıya çıkın.' dedi, çıkamadık" - "Çok korktum, evde eşim de yoktu. Hemen evdeki yaşlıları kaldırdım, 'Kalkın sele gidiyoruz.' dedim ama nereye gideceksin? Zaten hastalardı"

Yurthaber 17-08-2021 14:17

Gurbetçilerin hüzünlü dönüş yolculuğu başladı

Yıllık izinlerini geçirmek için sevinçle Türkiye'ye gelen gurbetçiler, memleketlerinden gözyaşıyla ayrılıyor - Almanya'nın Nürnberg kentine dönen Bahar Şenoğlu: - "Türkiye'nin taşı toprağı altın. Başka bir ülke tanımıyorum üzerine" - Almanya'ya giden İbrahim Keçili: - "Buradan giderken yok yok her şey götürüyoruz. Tadı bir başka oluyor memleketin hasretiyle"

Yurthaber 29-07-2021 13:09

Nedenine çok şaşıracaksınız! Gözlerinden yaş yerine kan akıyor

25 yaşındaki kadın, Hindistan'ın Chandigarh kentindeki bir hastanenin acil servisine geldiğinde doktorlar da dahil herkesi şaşkına çevirdi. Öyle ki, 'kan ağlıyor' deyimini gerçek kılan kadının gözlerinden ayın belli döneminde kan akıyordu.

Haber 18-03-2021 10:44

Ömür boyu 10 kova gözyaşı döküyoruz

Amerika'da yapılan araştırmada, bir insanın hayatı boyunca 100 litre gözyaşı döktüğü, "erkekler ağlamaz" tezinin de çürütüldüğü bildirildi.

Haber 09-12-2007 11:48