Gps Cihazlari Haberleri

Everest dağcılarına GPS zorunluluğu

Nepal, Everest Dağı’na tırmanan dağcıların yollarını kaybetmesi ya da çığ düşmesi sonucu hayatını kaybetmesini önüne geçmek amacıyla yetkililer dağcılara GPS izleme cihazı zorunluluğu getirdi.

Yurthaber 2024-03-26 15:53:11

Antalya'da yakalanan vaşak, verici tasmasıyla takibe alındı

Antalya'da Finike Sarıkaya Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda yakalanan vaşak, verici tasması takılarak GPS ile takip edilmeye başlandı.

Yurthaber 2024-03-21 10:56:26

Bursa’da teknolojiden uzak hırsız yakayı ele verdi..

Bursa’da teknolojiden uzak olan şüpheli şahıs, çaldığı tabletin GPS özelliği sayesinde kıskıvrak yakalanırken çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yurthaber 2024-02-15 10:28:20

700 bin liralık aracını kiraladı, başına gelmeyen kalmadı, şok üstüne şok yaşadı! Cinayet işlenmiş olabilir

Araç kiralama şirketi olan Musa Kahraman otomobilini 5 günlüğüne kiraladı. Son GPS sinyalinin ardından araçla bağlantı kesildi. Araç kiralayan kişi aracı bir başkasına kiraladığını söyledi, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 3 Ocak'tan bu yana aracından haber alamayan Musa Kahraman'ın en büyük endişesi aracının 'karanlık işlerde' kullanılması.

Finans 2024-01-21 07:38:52

Dolandırıcılık davasında Semih Kaya, Seçil Erzan'ı suçladı! ''Çantamdan GPS cihazı çıkınca çok korktum, beni takip ettiklerini düşündüm''

Bankacı Seçil Erzan'ın içinde GPS cihazı bulunan çantayı kendisine verdiğini iddia edilen eski futbolcu Semih Kaya'nın savcılık ifadesi ortaya çıktı. Toplamda bu fona 4 milyon 100 bin dolar verdiğini ifade eden Semih Kaya, toplamda Erzan'a saklamalı getirili fona yatırması için 4 milyon 100 bin dolar para verdiğini, Seçil Erzan'ın da kendisine 3 milyon 500 bin dolar parayı geri ödediğini, bunu fon getirisi olarak geri ödediğini, 530 bin dolar alacağının kaldığını söyledi.

Spor 28-11-23 09:37

Bankadan para çekenleri GPS ile takip edip gasp ettiler! Türk-Gürcistan uyruklu çeteye operasyon

Ankara'da bankadan para çekenleri gözetleyerek araçlarına GPS yerleştirip takip eden ve ardından gasp eden kişiler olduğu ihbarını alan polis ekipleri harekete geçti. Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'nin çalışmaları sonucunda Türk ve Gürcistan uyruklu çete çökertildi. Çetenin daha önce İstanbul'da bir döviz bürosundan da yağma olayını gerçekleştirdikleri belirlendi.

Haber 07-09-23 22:11

Günlerce Türkiye'nin gündemindeydi! Sırp çete liderine silahlı saldırıda 'GPS' detayı dikkat çekti... Tamamen bir oyundur

Sırp suç örgütü elebaşı Juvan Vukotic, geçtiğimiz yıl İstanbul'un Şişli ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Türkiye'nin gündemine oturan cinayetle ilgili mahkemede ifade veren tutuklu sanık Emre Karaağaç neden şüpheli görüldüğünü anlamadığını söyleyerek 'GPS cihazıyla takip' detayından söz etti. Karaağaç olayın üstüne telefonundaki uygulamaları silmesiyle ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Sanıklardan M.P. de "Benim bu dosyada yer almam tamamen bir oyundur" dedi.

Haber 08-05-23 17:04

Akıllara durgunluk veren çete! Çaldılar, sattılar, sonra tekrar tekrar çaldılar

Çaldıkları araçları 'change' yapıp GPS yerleştirerek tekrar tekrar çaldılar... Çaldıkları araçları change yapıp piyasaya satan, sattıkları araçlara ise GPS yerleştirerek bulup tekrar çalan bu çete, Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri tarafından çökertildi. 22 şahıs yakalanarak adliyeye sevk edildi. Ekipler tarafından tespit edilerek bulunan araçlar ise sahiplerine tek tek geri verildi.

Haber 10-04-23 15:00

'Yamyam Güneş fırtınası' geliyor! Bugün ve yarın için uzmanlar uyardı

Güneş yüzeyinde meydana gelen bir takım patlamalarla birlikte, kopan bazı parçacıkların Dünya'ya doğru yönelmesiyle bilim insanları uyardı. 19 Ağustos Cuma gününe kadar GPS (konum) sistemlerinde bozulmalar gerçekleşebileceğini kaydeden uzmanlar, bu hafta bazı ABD eyaletlerinde gökyüzünün yeşil ve mavinin karışımına dönebileceğini belirtti.

Haber 18-08-22 08:13

Foursquare hesap silme nasıl yapılır? Foursquare hesap silme (kalıcı hesap kapatma) adımları

Foursquare, bütün akıllı cihazlarda kullanılabilen lokasyon bazlı bir sosyal medya platformu. Uygulama cihazlardaki GPS teknolojisinden faydalanarak, kullanıcıların konumunu buluyor. Kişiler de uygulama üzerinden diğer arkadaşlarıyla konumunu paylaşabiliyor. Bazı kullanıcılar hesaplarını silmek isteyebiliyor. Peki, Foursquare hesap silme nasıl yapılır? İşte kalıcı hesap kapatma adımları...

Haber 10-07-22 13:41

NASA'dan flaş açıklama! Güneş fırtınası ne zaman gerçekleşecek? Güneş fırtınası nedir? Güneş fırtınası etkileri nelerdir?

Güneş fırtınası günün en çok araştırılan konuları arasında yer alıyor. NASA'dan gelen Güneş fırtınası açıklaması sonrası Güneş fırtınasının ne olduğu merak ediliyor. Uzman bir isim Güneş fırtınasının Dünya'yı vuracağı günü açıklarken, fırtınanın iletişim araçlarını etkileyebileceği de konuşuluyor. Ayrıca elektrik kesintilerinin yanı sıra GPS ve radyo kesintileri de yaşanabileceği iddia ediliyor. Peki Güneş fırtınası ne zaman gerçekleşecek? Güneş fırtınası nedir? İşte merak edilenler!

Haber 14-04-22 22:08

Bodrum'un teknolojik çobanı sürüsünü GPS cihazıyla izliyor

"Teknolojik çoban" dürbün, motosiklet ve drondan sonra lider keçilerden birine taktığı GPS cihazı ile sürünün nerede olduğunu anlık takip ediyor - Teknoloji tutkunu Cemil Çoban: - "Cihazı denedim ve güzel verim aldım. Hayvanlarımın nerede olduğunu, hangi istikamette gezdiğini telefonuma indirdiğim uygulama sayesinde takip edebiliyorum. Büyük bir kolaylık oldu"

Yurthaber 09-04-22 11:05

Vietnamlı adamın aşkı sınır tanımadı! Şişme botla yola çıkıp yaptığı şaşkına çevirdi

Vietnamlı 37 yaşındaki adam koronavirüs (Covid-19) nedeniyle 2 yıldır göremediği eşine ulaşmak için Tayland'dan Hindistan'a şişme bot ile gitmeye çalışırken Tayland Sahil Güvenliği tarafından bulunarak kurtarıldı. Sahil Güvenliği tarafından Hung’un plastik botunda yapılan aramada, yalnızca küçük bir bavul kişisel eşya, 10 paket erişte ve bir miktar içme suyu bulunurken, herhangi bir GPS cihazı veya harita bulunmadı.

Haber 26-03-22 09:12

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin 13 yıldır hukuk mücadelesi sürüyor

Kahramanmaraş'ta 13 yıl önce helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin ölümüne ilişkin ana soruşturma sürerken, arama kurtarma çalışmalarındaki ihmalle ilgili 3 dava sonuçlandı - Helikopterden GPS cihazlarının sökülmesi davasıyla birleştirilen Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturmalara FETÖ müdahalesiyle ilgili açılan dava ise sürüyor - Avukat Kemal Yavuz: - "Sanıkların bir kısmı (FETÖ'nün darbe girişimi nedeniyle) 2-3 kez müebbet hapis cezasıyla mahkum olan sanıklar. Sanıkların zaten var olan bu cezaları olduğu için üzerlerinde rahatlık olduğunu ve bu dosyayı da akamete uğratmak, yargılamayı geciktirmek için ellerinden geleni yaptıklarını görüyoruz ama bunlar yargıyı yıldırmaz. Yargı gereğini yapıyor, basiretle yargılamalar devam ediyor"

Haber 24-03-22 11:04

Rusya Federal Uzay Ajansı Başkanı'ndan flaş GPS iddiası: Bundan haberiniz var mı?

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Dmitriy Rogozin'in iddiasına göre ABD, Rusya’nın GPS bağlantısını kesmeyi planlıyor. "Bugün, ABD'nin yaptırımlar kapsamında Rusya'yı GPS navigasyonundan çıkarma ihtimalini düşündüğünü biliyor muydunuz? Bundan haberiniz var mı? Bilmiyorsunuz. Değerlendiriyorlar" diyen Rogozin Rusya'nın kendi GPS sistemlerine geçmesi gerektiğini de kaydetti.

Haber 20-03-22 14:20

Güneş fırtınası Dünya'yı erken vurdu! Üçlü tehdit ile yoğun bir hafta yaşanacağı uyarısı yapılmıştı

Güçlü bir güneş fırtınasının haberi gündemi bir anda değiştirdi. Fizikçi Dr. Tamitha Skov, Dünya'nın aslında çeşitli uzay hava koşullarından kaynaklanan "üçlü bir tehdit" içeren yoğun bir hafta yaşayacağını açıklamıştı. Radyo ve GPS sistemlerinde bir takım sorunlar yaşanabileceğini de öngören fizikçi Skov, son olarak fırtınanın erken vurduğunu paylaştı.

Haber 14-03-22 10:45

GPS takılan saz kedisi Latmusun yaşayacak yer aradığı belirlendi

Uluslararası Doğayı Koruma Birliği Kedigil ve Avrupa Büyük Etçil Uzman Grubu'nda Türkiye'yi temsil eden Dr. Deniz Mengüllüoğlu: - "Latmus, kendisine alan arıyor ancak Bafa Gölü'nün etrafında çok fazla doğal alanı olmadığı için ne yazık ki yerleşecek bir alan bulamıyor" - "Bir haftalık verisi 100 kilometrekareden daha büyük bir alanda gezdiğini gösteriyor. Saz kedisi normalde eğer yerleşik bir bireyse bu kadar büyük bir alanda yaşamıyor"

Yurthaber 03-01-22 11:05

Türkiye'nin en genç volkanlarından Hasan Dağı 3 yıl boyunca incelenecek

MTA Genel Müdürlüğü, 4 üniversite ile Aksaray ve Niğde AFAD il müdürlüklerince ortaklaşa yürütülecek proje ile dağ etrafında GPS istasyonu kurularak, 24 saat anlık ölçümler alınacak - Proje Başkanı Aksaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz: - "Hasan Dağı'ndaki gaz çıkışları ve bazı bölümlerin kar tutmaması 'Acaba burada bir ısınma mı, hareketlilik mi var?' şeklinde sorulara sebep olmuş. 'Bölgemizde küçük çaplı depremler de meydana geliyor. Bunun Hasan Dağı'na etkileri nedir?' gibi sorularla karşılaşıyoruz. Biz de bunlarla ilgili bir çalışma başlattık" - "Geçtiğimiz aylarda İspanya'daki Cumbre Vieja yanardağı patladı. Ancak biz Hasan Dağı'nda böyle bir şey beklemiyoruz. Bölge halkının ve ülkemizin tedirgin olmasının bir anlamı yok"

Yurthaber 22-12-21 10:31

Uzayda Çin-Rus İşbirliği Batı'yı Kaygılandırıyor

Birbirleriyle daha yakın askeri ve stratejik bağlar kurma arayışına giren Çin ve Rusya, ABD'nin GPS ve Avrupa'nın Galileo uydu navigasyon sistemine rakip olacak bir teknoloji üzerinde işbirliği yapmaya başladı

Haber 17-12-21 23:14

Doktor kızını GPS ile takip edip öldürmüştü! Cani babanın cezası belli oldu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde pratisyen hekim olan kızı Gülnur Yılmaz’ı (28) GPS cihazıyla takip ederek öldüren Mustafa Ali Yılmaz (69) indirim şartları uygulanmaksızın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Gülnur Yılmaz’ın annesi Gülden Yozgatlı, "Ben bugün çok rahat uyuyacağım ilk defa” dedi. Avukat Berna Menteş ise kararın diğer kadın cinayetlerine de emsal olmasını istediklerini söyledi.

Haber 16-12-21 19:09

Konya'da aynı aileden 7 kişiyi katletmişti! Mahkemede 'WhatsApp' detayı

Konya'da aynı aileden 7 kişiyi öldürdüğü suçlamasıyla hakkında 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Mehmet Altun (33) ile diğer sanıkların yargılanmasına başlandı. Mehmet Altun'un yanı sıra azmettirmek suçlamasıyla yargılanan sanıkların dinlenmesine, verilen aranın ardından devam edildi. Savcılık Altun'u azmettiren kişilerin olup olmadığını belirlemek için cep telefonunun 'GPS' ve 'IP' kayıtlarının incelenmesini, 'Whatsapp' görüşmelerinin ABD'den talep edilmesi istedi.

Haber 15-12-21 00:52

8 bin liraya kiralaya verdikleri araç kayıplara karıştı! 1 aydır il il gezerek bulmaya çalışıyorlar

İstanbul'da araç kiralama firması, kiralanan kamyonun 1 aydır peşinde. Araçtaki GPS'i sökerek kayıplara karışan kişinin peşine düşen firma yetkilileri, 1 aydır il il geziyor. GPS sinyali kesilince aracı aramaya başlayan yetkililer, arabayı kiralayan kişiye telefonla ulaşmayı başardıklarını ancak "Sizi geri arayacağım" şeklinde bir dönüş aldıklarını söyledi.

Haber 29-11-21 10:32

Ankara'da vahşet! Nesli tehlike altındaki şah kartal tüfekle vuruldu

Bulgaristan'da geçen haziran ayında yavruyken hafif yaralı bulunup tedavisi yapılarak, halka ve GPS vericiyle takibe alınan nesli tehlike altındaki şah kartal, Ankara'nın Temelli bölgesinde tüfekle vurulmuş halde ölü bulundu. Şah kartalı bulan uzman biyolog Cansu Özcan, “Lütfen bu son vahşet olsun" çağrısında bulundu.

Haber 23-10-21 14:29

İki kıtayı dolaşıyor: Boji bu kez Ataşehir otobüsüne bindi!

İstanbul'da toplu ulaşım araçlarını kullanarak kıtalar arası seyahat eden Boji isimli köpek, son olarak Ataşehir'de görüldü. Üzerinde isminin yazılı olduğu tasmasında bulunan GPS sayesinde durak durak takip edilen Boji, bu kez otobüse binmeyi tercih etti. Dün de vapura binerek İstanbul'da iki yaka arasında yolculuk yaptığı görülmüştü.

Haber 04-10-21 11:01

GPS iziyle Nirvana’nın ünlü albüm kapağını çizdi

Avustralyalı bisikletçi Pete Stokes, ünlü müzik grubu Nirvana’nın Nevermind albüm kapağındaki bebeği, 150 kilometrelik yol yaparak Avustralya haritası üzerine GPS iziyle çizdi.

Haber 26-09-21 11:23

Doktor kızını 20 kurşunla öldüren babanın akli dengesi yerinde çıktı

Balıkesir'de, aracına koyduğu GPS cihazıyla Antalya'dan itibaren takip ettiği doktor Gülnur Yılmaz’a (28) önce otomobiline çarpıp kaza yaptıran, ardından 20 kurşunla öldüren babası Mustafa Ali Yılmaz'ın (69), akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair Adli Tıp Kurumu'ndan istenen rapor çıktı. Rapora göre, Yılmaz'ın akıl sağlığının yerinde ve cezai ehliyetinin tam olduğu bildirildi.

Haber 08-09-21 16:52

Hitit Üniversitesi depremzedelerin yaşam şansını artırmak için çanta geliştirdi

Hitit Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Başkanlığında görevli mühendisler ve teknikerlerin kurduğu "Yenilikçi Memurlar Takımı"nın geliştirdiği "Çok Amaçlı Doğal Afet Çantası", GPS ile konum bilgisi paylaşıyor, siren, uyarıcı ışık düzeneği ile depremzedeye ulaşılmasını kolaylaştırıyor - Proje sorumlusu makine mühendisi Engin Şanlı: - "Yüzde 90 öz kaynakla prototipini ürettiğimiz çok amaçlı afet çantası, deprem gibi doğal afet anında enkaz altında kalanların, bir an önce bulundukları yerden kurtarılmasını ve ilk yardımın ulaştırılmasını sağlayacak özellik sunuyor"

Yurthaber 17-08-21 11:20

Türk ve İsrailli dağcılar, yaz ortasında tipiye yakalandı

"Türkiye'nin çatısı" olarak nitelendirilen Ağrı Dağı'na zirve tırmanışı yapan 4'ü Türk, 12'si İsrailli 16 dağcı, yaz ortasında tipiye tutuldu. Tipi karşısında çaresiz kalan dağcıları, rehberler Mustafa Tekin ve Yıldırım Beyazıt Öztürk, GPS ile kullanarak zirveye ulaştırdı.

Haber 21-07-21 11:29

23 lüks otomobilin ayna ve plakasını çalan hırsız yakalandı

Maltepe'de lüks otomobillerin aynalarını ve plakalarını çalan hırsız, polisin takibine yakalandı. Otomobiliyle bir süre polisten kaçtıktan sonra aracını terk edip yaya olarak kaçan hırsız, otomobilin GPS bilgileri ve olay yerlerindeki güvenlik kameralarının incelenmesiyle yakalandı. 23 ayrı hırsızlık olayının faili olan ve 27 suç kaydı olan şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber 02-07-21 09:26

Lise öğrencisinin askerler için geliştirdiği 'RoboKask' birinci seçildi

Niğde'de Akşemsettin Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) 9’uncu sınıf öğrencisi Akif Emre Özyıldız, operasyonlara katılan askerlerin anlık nabız bilgilerini merkeze aktaran, yaralandıkları anları tespit eden, GPS cihazı bulunan, yanıcı ve patlayıcı gazları tespit edebilen sensör içerikli akıllı miğfer geliştirdi. Akif Emre Özyıldız'ın 'RooboKask' ismini verdiği projesi, TÜBİTAK 52'nci Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması'nda Teknolojik Tasarım Kategorisi'nde birinci oldu.

Haber 21-04-21 16:51

Ceylanpınar’da “Kendi yürür İlaçlama Makinesi” kursu verildi

Tarım işletmeleri Genel Müdürlüğüne bağlı Ceylanpınar işletmesinde Tarımsal Mekanizasyon ve İnşaat Dairesi Başkanlığı ile Ceylanpınar Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü-Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün ortak çalışmalarıyla Ceylanpınar İşletmesinde düzenlenen "Kendi Yürür İlaçlama Makinesi” Operatörlük Kursu verildiCeylanpınar, Çukurova, Dalaman, Karacabey ve Türkgeldi İşletmelerinden personellerin katıldığı kursta, kendi yürür ilaçlama makineleri ile ilgili teknik bilgiler ve operatörlük eğitimine yönelik uygulamalar gerçekleştirildi.Mekanizasyonun yenilenmesi kapsamında gerçekleştirilen ve kurumun önemli yatırımlarından birisi olan, 27-32 m iş genişliğinde, kabinli, klimalı, GPS kontrollü ve oto pilot sistemi bulunan kendi yürür ilaçlama makinelerinin operatörler tarafından daha doğru kullanımı ve tarımsal mücadele faaliyetinin daha etkin yürütülmesini, yakıt ve zamanın daha etkin kullanımını, makinenin ekonomik ömrünün daha uzun olmasını ve iş güvenliği koşullarının iyileştirilmesini sağlıyor.

Yurthaber 06-04-21 16:44

Balıkesir'de kızının aracını GPS ile takip edip öldürdüğü iddia edilen baba yargılanıyor

Balıkesir'de kızının aracını GPS ile takip edip öldürdüğü iddia edilen baba yargılanıyor

Yurthaber 25-02-21 17:09

Şişli’de GPS sistemli aracı çalan hırsızlar ile polis arasında kovalamaca

Şişli’de iki hırsız arkadaşına misafirliğe gelen bir gencin araç anahtarını ve cüzdanını çaldı.

Haber 10-02-21 09:48

Bursa Büyükşehir Belediyesi çevreye kaçak hafriyat dökenlere 5,8 milyon TL ceza kesti

BURSA Büyükşehir Belediyesi, uydu araç takip sistemine uyumlu, damper hareketlerine duyarlı GPS cihazı ile takip edilen, atıkları kaçak olarak doğal ortama bıraktıkları belirlenen hafriyat kamyonlarının sürücülerine ve firmalara 5 milyon 873 bin 214 TL idari para cezası uyguladı.

Yurthaber 02-01-21 14:12

Çevre katliamına 5,8 milyon lira ceza

Hafriyat ve inşaat atığı taşıyan bine yakın kamyonu uydu araç takip sistemine uyumlu, damper hareketlerine duyarlı GPS cihazı ile takip altına alan Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılında atıkları kaçak olarak doğal ortama bırakan kişi ve firmalara toplam 5 milyon 873 bin 214 lira idari para cezası uyguladı.Bursa’nın daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent olması için çevre yatırımlarına ağırlık veren, su, kanalizasyon, yağmur suyu hatları ve dere ıslah çalışmalarının yanında büyük ölçekli yeni yeşil alanları kente kazandıran Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan doğayı kirletici unsurlara karşı da yoğun bir mücadele veriyor.

Yurthaber 02-01-21 13:51

GPS nedir? GPS’in açılımı

Günümüzde yer tespiti, suç oranlarının da dünya genelinde artmasıyla oldukça önemli hale gelmiştir. Bunun yanında Covid-19 gibi dünyaya yayılan hastalıklarda riskli ortamların tespiti gibi konularda da oldukça olumlu yönde etkiler yaratmaktadır. Peki, konumu bulmaya yardımcı olan GPS nedir?

Haber 21-12-20 16:57

GÜNCELLEME - Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin yeni iddianame kabul edildi

Aralarında eski Adana Jandarma Bölge Komutanı emekli korgeneral Ali Lapanta'nın da bulunduğu 4 kişi hakkında "görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi - İddianameden: - "Bölgedeki yüksek kesimlerde arama yapmak gerekmesine rağmen yüksek kesimlere çıkılmadığı, enkazla ilgisi bulunmayan yerlerde arama yapıldığı anlaşılmıştır" - "Bir kısım askeri personelin sivil helikopter paneli üzerindeki Argus 5000CE Skymap 3C isimli GPS cihazları söktükleri/çaldıkları, bu olay vesilesiyle yargı ve devlet kurumlarının sürekli yıpratıldığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün araç tahsisi ve üyelerinin 30 Mart 2009'da enkaz mahalline götürülmesi halinde bu parçaların çalınmasına engel olunabileceği, böylece Sivil Hava Araç Kazaları Soruşturma Yöntem ve Yönetmeliğinin hükümlerinin bihakkın yerine getirilmiş olacağı müşahede edilmiş olup somut olayda bu yükümlülüklerin yerine getirilmediği anlaşılmıştır" İDDİANAMENİN DETAYLARI EKLENDİ

Yurthaber 27-11-20 23:08

Terör örgütü El Kaide için eleman ve mühimmat temin etmişler

Adana'da terör örgütü El Kaide'ye eleman ve mühimmat temin ettikleri iddiasıyla 7 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırılan 3 sanık hakkında gerekçeli karar yazıldı - Kararda sanık T.A'nın, örgüte katılmak istedikleri saptanan Bosna Hersek uyruklu 2 kişiyi Adana Havalimanı'nda karşıladığı, İ.G'nin de El Kaide için temin ettiği telsiz, şarj ve GPS cihazı, dürbün, kablo, anten, dürbün, tabanca kılıfı, kamuflajlı kıyafet, bot, çanta ve muhtelif gıdayla yakalandığı belirtildi

Yurthaber 26-11-20 11:12

Dünyanın bilinen tek beyaz zürafası korumaya alındı

Kenya'nın kuzeydoğusunda yaşayan dünyanın bilinen tek beyaz zürafası, yasa dışı vahşi hayvan avcılarına karşı korumaya alındı. Hayvan koruma uzmanları nadir görülen ve deride pigment kaybına yol açan lösizm hastalığı nedeniyle beyaz olan zürafaya GPS çipi takıldığını söyledi.

Haber 18-11-20 14:21

Baraja uçan otomobildeki 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Bartın-Karabük karayolunda gece meydana gelen ve GPS tespiti ile baraja uçtuğu belirlenen otomobildeki 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.Edinilen bilgiye göre kaza Bartın - Karabük karayolu Derbent Köyü Kirazlı mevki’inde meydana geldi.

Haber 12-11-20 15:07

Bartın’da otomobil baraja uçtu: 2 ölü

Bartın’da yol inşaatında çalışan ve dün geceden beri haber alamayan yakınlarının ihbarı sonucu yapılan çalışmalarda işçilerin kullandıkları 67 AZ 743 plakalı kiralık araçla kaza yaptıkları, GPS ile tespit edildi.

Haber 12-11-20 12:33

Kripto fidye yazılım, spor ve GPS teknolojileri şirketi Garmin'i hedef aldı

Kaspersky Güvenlik Uzmanı Fedor Sinitsyn: - "Bu vaka, geçmişte görülen WannaCry ve NotPetya gibi geniş kitleleri etkileyen fidye yazılımlarının aksine sadece büyük şirketleri hedef alan kripto fidye yazılımı saldırılarında bir artış olduğunu gösteriyor"

Yurthaber 05-08-20 12:36

Emirdağ’da ‘teknolojik’ mezarlık yapımı devam ediyor

Afyonkarahisar Emirdağ Belediyesi tarafından ilçede yapımına başlanan ‘teknolojik’ mezarlıkta dijital kayıt, numaralandırma ve ayrıca GPS ile koordinatlandırma sistemi olacak.Emirdağ Belediyesi tarafından yapımına başlanan yeni kabristan çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Yurthaber 04-07-20 09:23

Kızını GPS ile takip edip öldüren babanın yargılanmasına devam edildi

Kızını GPS ile takip edip öldüren babanın yargılanmasına devam edildi

Yurthaber 01-07-20 18:21

Fitbit Charge 4 akıllı bileklik Türkiye'de! İşte Fitbit Charge 4'ün fiyatı

Fitbit, Fitbit Charge 4 Türkiye'ye geldi. Fitbit'in yeni nesil akıllı bilekliği Fitbit Charge 4, GPS desteği ve pil ömrüyle dikkat çekiyor. Fitbit Charge 4'ün Türkiye fiyatı da dikkat çekici diğer bir detay. Peki Fitbit Charge 4 fiyatı ne kadar?

Haber 23-06-20 14:31

Yargıtay, darbe girişimi sanığı eski tuğgeneral Faruk Bal'ın hapis cezasını onadı

Yargıtay 16. Ceza Dairesinin kararında, sözde "yurtta sulh konseyi" atama listesinde Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanı ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak görevlendirilen eski Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Faruk Bal'ın, kendi birliğinin ihtiyacı olmamasına rağmen talepte bulunduğu GPS özellikli telsizleri darbecilere tahsis ettiği belirtildi

Yurthaber 18-06-20 15:37

Hırsızı GPS kayıtları ele verdi

Yalova Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri Yalova’nın Altınova ilçesine bağlı Kaytazdere beldesinde bir evi soyan şahısları kiraladıkları aracın GPS kayıtlarını inceleyerek yakaladılar.Yalova’nın Kaytazdere beldesinde bir şahsa ait eve giren hırsızlar evde ve eklentilerinde bulunan beyaz eşyaları çalarak kayıplara karıştı.

Yurthaber 21-05-20 17:53

Hırsızı GPS kayıtları ele verdi

Yalova Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri Yalova’nın Altınova ilçesine bağlı Kaytazdere beldesinde bir evi soyan şahısları kiraladıkları aracın GPS kayıtlarını inceleyerek yakaladılar.Yalova’nın Kaytazdere beldesinde bir şahsa ait eve giren hırsızlar evde ve eklentilerinde bulunan beyaz eşyaları çalarak kayıplara karıştı.

Yurthaber 21-05-20 17:53

Kızını 20 el ateş ederek öldürmüştü! 'Pes' dedirten savunma

Balıkesir Havran'da GPS cihazı takarak takip ettiği doktor kızı Gülnur Yılmaz'ı 20 el ateş ederek öldüren Mustafa Ali Yılmaz, mahkemede akli dengesinin yerinde olmadığını ileri sürdü.

Haber 03-03-20 15:00